لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۳ تهران ۰۳:۱۸

شرکت ردیابی نفتکش‌ها: صادرات نفت ایران احتمالا دو برابر ارزیابی‌ها است


شرکت ردیابی نفتکش‌ها، تانکر ترکرز، می‌گوید احتمالا ایران دو برابر بیشتر از آن چیزی که ارزیابی می‌شود، صادرات نفت دارد.

این گزارش به مورد اخیر نفتکش «گیسل» (Giessel) هند اشاره کرده که بار خود را در دریای عمان از یک نفتکش ایرانی تحویل گرفته و به چین تحویل داده است.

تاکنون موارد مختلفی از عملیات انتقال محموله‌های نفتی ایران در دل اقیانوس‌ها به نفتکشی دیگر برای رد گم کردن منبع و مالکیت نفت گزارش شده است.

مورد گیسل برای اولین بار بر اساس اطلاعاتی که شرکت اطلاعات کالا، کپلر، در اختیار رادیو فردا قرار داده بود، ۷ مرداد ماه گزارش شده بود.


تانکر ترکرز می‌گوید نفتکش هندی در ماه مه ابتدا به تنگه هرمز رفته و دوباره به دریای عمان بازگشته است، در حالی که سیگنال ردیابی آن برای رد گم کردن به اشتباه نشان می‌داد که در مسیر خلیج فارس به سمت غرب حرکت می‌کند.

این رسانه تصویری از نفتکش گیسل با ظرفیت حمل دو میلیون بشکه نفت منتشر کرده که در کنار نفتکش کوچکتر ایرانی ایستاده و عملیات بارگیری نفت انجام می‌شود.

بر اساس این گزارش نفتکش هندی متعلق به شرکت کشتی‌رانی «وِگا»، یک میلیون بشکه نفت از نفتکش ایرانی تحویل گرفته و به چین برده است.

شبکه خبری ان‌بی‌سی آمریکا نیز با پوشش گزارش تانکر ترکرز می‎‌نویسد، شرکت وگا سوالات این رسانه را بی‌پاسخ گذاشته است.

نفتکش گیسل ۱۳ ژوئن به چین رسید و بار خود را خالی کرد، اما گمرک چین در آمارهای ماه ژوئن اعلام کرد نفتی از ایران وارد نشده است.

هفته گذشته یک منبع که نخواست نامی از وی برده شود، به رادیو فردا گفت که محموله یاد شده تحت نام «نفت اندونزی» تحویل چین شده است.


آمارهای گمرک چین نشان می‌دهد که این کشور در ماه ژوئن ۱.۶ میلیون بشکه نفت از اندونزی وارد کرده است.

همچنین شرکت کپلر به رادیو فردا گفته بود طی ماه‌های ژانویه تا مه، ایران روزانه ۶۰ هزار بشکه نفت به مالزی صادر کرده است. اما آمارهای گمرک مالزی نشان می‌دهد این کشور هیچ نفتی از ایران نخریده است. این محموله‌ها تحت نام نفت مالزی راهی چین شده است.

آمارهای کپلر نشان می‌دهد ایران در هفت ماه ابتدایی سال روزانه ۲۳۰ هزار بشکه صادرات نفت انجام داده که ۹۰ درصد کمتر از دوران قبل از تحریم‌ها است.

اخیرا مایک پومپئو، وزیر خارجه آمریکا، نیز گفت صادرات نفت ایران ۹۰ درصد کاهش یافته، اما تانکر ترکرز تصویر ۱۶ نفتکش ایرانی را نشان داده که در دل دریا و اقیانوس، نفت خود را به صورت پنهانی به نفتکشهای دیگر منتقل کرده‌اند.

تانکر ترکرز می‌گوید احتمالا صادرات روزانه نفت ایران بالای ۶۰۰ هزار بشکه و بیش از دو برابر آن چیزی است که برآورد می‌شود.

چین و سوریه تنها کشورهایی هستند که به طور رسمی از ایران نفت می‌خرند. آمارهای رسمی گمرک چین نشان می‌دهد در نیمه ابتدایی سال روزانه ۷۰ هزار بشکه نفت از ایران وارد کرده است.

همچنین روز جمعه، رحمان مالک عضو سنای پاکستان اعلام کرد یک نفتکش ایرانی که بصورت پنهانی و قاچاق، نفت به بندر کراچی پاکستان آورده، از طرف آمریکا ردگیری شده و ایالات متحده از دولت اسلام‌آباد خواسته است این نفتکش را توقیف کند.

دیوید هاموند رئیس گروه حقوق بشر در امور دریایی که در بریتانیا مستقر است، نیز اخیرا اعلام کرد ایران ۱۵ تیرماه نفتکش «ام‌تی‌گالف اسکای» را از آب‌های امارات ربوده است که آمریکا به دلیل دور زدن تحریم‌های جمهوری اسلامی در جستجوی آن بود.

به گفته وی، ۲۶ خدمه هندی این نفتکش به کشور خود بازگشته و دو نفر از آنها هم در «تهران» هستند.

سایت دریانوردی «اسپلش ۲۴۷» گزارش داده که این نفتکش چهار ماه پیش در سواحل خور فکان امارات توقیف شده بود.

با استفاده از گزارش‌های تانکر ترکرز، کپلر و رادیو فردا؛ ف.ق/س.ن

XS
SM
MD
LG