لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
جمعه ۱۸ آبان ۱۴۰۳ تهران ۰۶:۰۴

شمار قربانیان انفجار در معدن زغال‌سنگ طبس رو به افزایش است؛ ۱۴ نفر همچنان محبوس


معدن «معدنجوی» طبس
معدن «معدنجوی» طبس

استاندار خراسان جنوبی خبر داد که تاکنون شمار جان‌باختگان حادثه معدن زغال سنگ طبس به ۳۸ نفر رسیده و ۱۴ نفر دیگر در بلوک سی محبوس هستند.

به گزارش خبرگزاری ایرنا، جواد قناعت این مطلب را ظهر دوشنبه، دوم مهر، اعلام کرد.

آمار سازمان امداد و نجات کشور هم نشان می‌دهد ۲۷ نفر دیگر نیز در این حادثه مصدوم و به بیمارستان منتقل شده‌اند.

انفجار در تونل‌های بلوک‌های بی و سی معدن شرکت «معدنجوی» طبس حدود ساعت ۲۱ شامگاه شنبه ۳۱ شهریور روی داد و نشست گاز متان سبب شد ۶۹ کارگر در این معادن محبوس شوند.

استاندار خراسان جنوبی روز دوشنبه در مورد وضعیت نجات ۱۴ معدنچی محبوی در بلوک «سی» توضیح داد که «تراکم گاز در مسیر تونل بلوک سی به خصوص انتهای معدن بسیار بالاست که این موضوع عملیات امدادی و تخلیه را مقداری با کندی مواجه کرده اما به صورت مستمر در حال انجام است تا به کارگاه برسند.»

به گفته مقام‌های امدادی نیر عملیات امداد و نجات در تونل سی که «کانون انفجار بود» با دشواری پیش می‌رود.

پیرحسین کولیوند، رئیس جمعیت هلال احمر ایران، عصر یکشنبه گفت به دلیل «افزایش غلظت گاز»، روند امدادرسانی «خیلی کُندتر از قبل شده‌ است».

اسکندر مومنی، وزیر کشور، نیز شامگاه یکشنبه گفت نیروهای امدادی «در فاصله ۴۰۰ متری» محل محبوس ماندن کارگران هستند.

این حادثه باعث اعلام سه روز عزای عمومی در خراسان جنوبی شده است. مقامات ارشد کشوری از جمله وزیر صمت، وزیر کار و نایب رئیس مجلس در محل حادثه حضور یافته‌اند و مجلس شورای اسلامی نیز اعلام کرده است که ابعاد این فاجعه را بررسی خواهد کرد.

علی نسائی زهان، دادستان مرکز خراسان جنوبی اعلام کرده است که تاکنون در رابطه با مقصران این حادثه کسی بازداشت نشده و منتظر نظر کارشناسان هستند.

ادامه واکنش‌ها

مقام‌های جمهوری اسلامی با ارائه پیام‌های تسلیت، از پیگیری دلایل این انفجار و مجازات مقصران آن سخن گفته‌اند.

علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی، نیز در پیامی خواستار «بیشترین تلاش مسئولان» برای نجات کارگران محبوس شد و از آنها خواست «برای کاهش ابعاد این مصیبت هر اقدام لازم را انجام دهند».

با این حال شماری از مقام‌ها و همچنین مسئولان صنفی به وضعیت خطرناک اکثر معادن در ایران اشاره کرده‌اند.

شهباز حسن‌پور، نماینده کرمان و عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی، شامگاه یکشنبه در برنامه‌ای تلویزیونی گفت: «وضعیت معادن زغال سنگ کرمان صد برابر بدتر از معدن طبس است».

او همچنین گفت از وزیران کار و صنعت خواسته است که «به داد معادن زغال‌سنگ برسند».

در همین حال وبسایت تجارت‌نیوز با انتشار فهرستی گزارش داد که انفجار معدن طبس دوازدهمین حادثه در معادن ایران طی شش ماه نخست امسال بود.

همچنین فرشاد اسماعیلی، فعال کارگری، با اشاره به هشدارهای خود در سال‌های اخیر درباره «فاجعه بودن وضعیت معادن از نظر ایمنی»، در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: «هنوز جنازه کارگر چهارم شازند را بعد چند ماه بیرون نیاورده‌اند، باید تعداد کشته شدگان کارگر معدن طبس را بشماریم».

از سوی دیگر خبرگزاری تسنیم گزارش داد که پس از انتقال پیکر جان‌باختگان به پزشکی قانونی مشخص شد که شهرستان طبس فقط برای هشت جسد فضای سردخانه‌ای دارد؛ با این حال ساعتی بعد شهردار طبس کمبود سردخانه را رد کرد و گفت «فضایی مشابه سردخانه» با ظرفیت نگهداری ۳۰ جسد کار گذاشته شده است.

در همین حال اشتفان پریزنر، هماهنگ‌کننده مقیم ایران سازمان ملل، با خانواده‌های جان‌باختگان ابراز همدردی کرد.

پتر استانو، سخنگوی سیاست خارجی اتحادیه اروپا، نیز ضمن ابراز همدردی با حادثه‌دیدگان، در شبکه اجتماعی ایکس نوشت که این اتحادیه عملیات امداد و نجات را دنبال می‌کند.

تعداد حوادث کارگری در ایران، عمدتا به دلیل استاندارد نبودن تجهیزات و شرایط کار، پرشمار است و بنابر اعلام سازمان پزشکی قانونی، در سال ۱۴۰۲ تعداد قربانیان حوادث کارگری ۲۱۱۵ جان‌باخته و بیش از ۲۷ هزار مصدوم بود.

تاکنون از انفجار معدن یورت در سال ۱۳۹۶ که جان ۴۴ نفر را گرفت به عنوان مرگبارترین حادثه معدن در ایران یاد شده است.

XS
SM
MD
LG