وبسایت قمنیوز از «خودسوزی» چهارمین مجروح جنگ ایران و عراق در کمتر از سه ماه در قم خبر داد. این فرد که به نام وی اشارهای نشده، بهدلیل سوختگی زیاد، جان باخته است.
این وبسایت نوشته «این جانباز اعصاب و روان که درصد جانبازی وی ۴۵ درصد بوده، اواسط هفته گذشت در منزل خود در قم دست به خودسوزی زده است.»
بر اساس این گزارش، باوجود اعزام این فرد به بیمارستان سوانح و سوختگی اصفهان و تلاش پزشکان، اقدامات درمانی بدون نتیجه بوده است.
این چهارمین مورد خودسوزی مجروحان جنگ ایران وعراق اهل قم، در کمتر از سه ماه اخیر است.
نخستین خودسوزی دوم شهریورماه در مقابل در ورودی اتاق مدیرکل «بنیاد شهید و امور ایثارگران» قم اتفاق افتاد. خودسوزیهای دوم و سوم نیز به ترتیب در تهران و قم صورت گرفت.
چهارم شهریور سال جاری، مقامات «بنیاد شهید» جمهوری اسلامی تائید کردند که یک «فرزند شهید» در شهر قم پس از آنکه درخواستش برای بستری شدن در بیمارستان رد شد اقدام به خودسوزی کرد و درگذشت.
رسانههای ایران پیش از آن گزارش داده بودند که یک فرزند «شهید» که ۴۷ سال داشت، در ساختمان بنیاد شهید استان قم با ریختن بنزین به روی خود، اقدام به خودسوزی کرد.
به گفته محمد عینی، معاون «بنیاد شهید» قم، این فرد یک شب قبل از خودسوزی به بیمارستانی در قم مراجعه کرده و خواسته بود که او را بستری کنند اما «چون بستری شدن باید با دستور پزشک انجام شود، بیمارستان او را پذیرش نکرده بود».
این مقام «بنیاد شهید» به جزئیات بیشتری در این باره، از جمله دلیل درخواست این فرد برای بستری شدن در بیمارستان، اشاره نکرده و تنها گفته «بر اساس اسنادی که در اختیار داریم» این فرد «یک بار در بیمارستان اعصاب و روان اردبیل و چهار مرتبه نیز در بیمارستان علی ابن ابیطالب قم» بستری بوده است.
وبسایت قمنیوز با اشاره به سه مورد خودسوزی قبلی، نوشته بود: «سه فاجعه خودسوزی در فاصله زمانی حدود چهل روز توسط ایثارگران تحت پوشش بنیاد شهید و امور ایثارگران استان قم که ناشی از استیصال و ناامیدی مطلق آنها از حل مشکلاتشان بوده است بیانگر عملکر نامطلوب بنیاد شهید قم در ارائه خدمات حمایتی در حوزه درمانی، مشاوره روانی و حقوقی به ایثارگران تحت پوشش خود» است.
این وبسایت، خواستار «بازنگری در مدیریت این اداره در استان تا قبل از بروز حوادث دیگر» شده بود.
پیروز حناچی، شهردار تهران جمعه گفته است، گزارشها در خصوص فروش صندلی اتوبوس در پایتخت موضوعیت ندارد.
شهردار تهران در یک رشته توییت نوشته است:«خبر و بحث جانبی مطرح شده درباره فروش صندلی های اتوبوس غلط است و موضوعیت ندارد.طی تماسی با معاون حمل و نقل اکیدا به وی دستور دادم از اجرای هر طرحی که موجب نگرانی شهروندان شود، خودداری کنند.»
پیمان سنندجی، مدیرعامل شرکت واحد اتوبوسرانی شهر تهران خبر از فروش صندلیهای اتوبوسهای پایتخت داده بود که بر اساس این طرح در ساعات غیر پیک استفاده از اتوبوس مسافرین میتوانند صندلیهای اتوبوس را از قبل خریداری کنند.
انوشیروان محسنیبندپی، استاندار تهران هم به این خبر واکنش نشان داده و گفته بود، هرگونه ارائه طرح صندلیفروشی از سوی سازمان اتوبوسرانی شهرداری تهران بدون هماهنگی با فرمانداری، شورای شهر و هیأت تطبیق مصوبات غیرقانونی است و با متخلفین در هر جایگاهی به شدت برخورد میشود.
کانال تلگرام شوراهای صنفی دانشجویان کشور گزارش داد خانواده سها مرتضایی، دبیر پیشین شورای صنفی کل دانشگاه تهران، از طرف حراست و معاونت فرهنگی دانشگاه تهران «تحت فشار» است تا «به بهانه تخفیف در مجازات زندان» قبول کنند وی در بیمارستان روانی بستری شود.
خانم مرتضایی دانشجوی محروم از تحصیل و دبیر سابق شورای صنفی مرکزی دانشجویان دانشگاه تهران، پارسال به شش سال حبس تعزیری و دو سال محرومیت از فعالیت سیاسی و عضویت در احزاب و گروهها و دسته جات سیاسی محکوم شد.
او مهر ماه سال جاری در اعتراض به عدم پیگیری وضعیتش توسط وزارت علوم، سازمان سنجش و مسئولان دانشگاه تهران در برابر کتابخانه مرکزی دانشگاه تهران تحصن کرد.
بر اساس گزارشها، خانم مرتضایی شهریور امسال ضمن کسب رتبه ۱۰ کنکور دکتری علوم سیاسی به بهانه «نقص در پرونده»، از ادامه تحصیل باز ماند، و اکنون شورای صنفی دانشجویان میگوید به خانواده وی فشار آورده شده که قبول کنند به جای زندان به تیمارستان منتقل شود تا «از کارهایش دست بردارد».
سها مرتضایی مهر ماه حین تحصن در پلاکاردی نوشته بود که به دلیل فعالیت صنفی دانشجویی «ستارهدار» شده و خواهان بازگشت به تحصیل است.
عنوان غیررسمی دانشجوی «ستارهدار» از سال ۸۵ و دولت محمود احمدینژاد برای دانشجویانی به کار میرود که اغلب به دلایل فعالیتهای سیاسی و عقیدتی از ادامه تحصیل محروم میشوند.
عبدالله رمضانزاده از چهرههای اصلاحطلب، شرکت در انتخابات ایران در شرایط کنونی این کشور را «بیمعنی» خواند و بر لزوم برگزاری انتخابات آزاد تایید کرد.
با شروع ثبتنام از داوطلبان نمایندگی مجلس شورای اسلامی، برخی از فعالان اصلاحطلب برای نامزدی در انتخابات ماه اسفند روانه وزارت کشور شدهاند که این امر انتقادات بسیاری را متوجه آنان کرده است، خاصه با توجه به اعتراضات اخیر در ایران که صدها کشته بر جای گذاشته است.
یکی از کاربران توییتر روز جمعه درباره دلیل عدم ثبت نام عبدالله رمضانزاده، سخنگوی دولت دوم محمد خاتمی، در انتخابات پرسید که وی در پاسخ نوشت: «شرکت در انتخابات با وجود نظارت استصوابی بیمعنی است.»
آقای رمضانزاده سپس اضافه کرد: «کشور به مرحلهای رسیده است که جز با انتخابات آزاد به مسیر درست باز نمیگردد.»
گزارش برخی فعالان سیاسی داخل ایران حاکی از آن است که برای شماری از اصلاحطلبانی که بیانیهای در رابطه با خشونتهای نیروهای امنیتی علیه معترضان در سراسر کشور صادر کرده بودند، پرونده قضایی باز شده است.
مهدی محمودیان که خود در جریان اعتراضات سال ۸۸ بازداشت و مدت پنج سال زندانی شد، در توییتی نوشته که «طی یک هفته اخیر، برای نزدیک به ۱۷ نفر از امضا کنندگان این بیانیه» پرونده قضایی تشکیل دادهاند.
۷۷ فعال سیاسی از طیفهای مختلف اصلاحطلبان بعد از سرکوب شدید معترضان، با انتشار بیانیهای خواستار برخورد قانونی با عاملان شلیک به مردم شده بودند.
این بیانیه میگوید «شلیک بیمحابای تفنگی که از محل بیتالمال برای دفاع از مردم فراهم شده بهسوی شهروندان عادی و غیرمسلح که برای ابراز اعتراض و یا خشم خود به خیابان آمدهاند، مطلقا و فارغ از موضوع اعتراض غیرقابل توجیه و جنایتی است که قانون و دستگاه قضاء نباید حتی لحظهای در تعقیب بانیان، آمران و عاملان آن تعلل کند».
انتشار این نامه بازتابهای گستردهای در رسانههای رسمی کشور داشت و حملات تندی نیز از طرف اصولگرایان به این افراد انجام شده است.
در این بیانیه همچنین گفته میشود «از مسئولان امر و تصمیمگیران موکداً میخواهیم با احترام به حقوق مردم بهویژه حق اعتراض مسالمتآمیز و آزادی بیان، از اعمال خشونت در هر سطحی پرهیز کنند و فوراً نسبت به تعقیب کیفری آمران و عاملان تیراندازی بهسوی مردم اقدام کرده و نتیجه را به عرض ملت برسانند».
بنابر گزارش عفو بینالملل در اعتراضات اخیرا ایران حداقل ۲۰۸ نفر کشته شدهاند.
آژانس جهانی مبارزه با دوپینگ میگوید پدیده «دوپینگ گسترده» در میان ورزشکاران روسی وجود دارد.
این نهاد دولت روسیه را به «جعل سازمانیافته مدارک دوپینگ» ورزشکاران خود متهم کرده است، موضوعی که میتواند محرومیت چهارساله روسیه را برای شرکت در بازیهای المپیک به همراه داشته باشد.
روسیه متهم است ورزشکارانش از سال ۲۰۱۱ به صورت گسترده و سازمان یافته در اغلب مسابقات بینالمللی دوپینگ کرده و دولت روسیه نیز اسناد آزمایشگاهی دوپینگ آنها را جعل کرده است.
قبلا افشای این موضوع توسط آژانس جهانی مبارزه با دوپینگ در سال ۲۰۱۵ به یک رسوایی برای روسیه تبدیل شده بود و ورزشکاران این کشور به اتهام دوپینگ گسترده در المپیک سال ۲۰۱۴ که در خود روسیه برگزار شده بود، از حضور در المپیک سال ۲۰۱۸ یونگچانگ کره جنوبی محروم شدند.
روسیه میگوید قدرتهای غربی موضوع دوپینگ را بهانه کردهاند تا ورزش این کشور را نابود کنند.
قرار است نهم دسامبر، سه روز دیگر تصمیم نهایی درباره روسیه گرفته شود، اما کمیته جهانی المپیک خواسته است برخی ورزشکاران روسی به صورت بیطرف و بدون تعلق به این کشور، در مسابقات شرکت کنند و تا چهار سال آینده میزبانی هیچ مسابقه بینالمللی به این کشور واگذار نشود.
سرگئی لاورف وزیر خارجه روسیه غرب را متهم کرده است که میخواهد ورزشکاران روسی را از مسابقات جهانی کنار بگذارند.
انجمن صنفی روزنامهنگاران اعلام کرد که محمد مساعد، روزنامهنگاری که اوایل آذرماه بازداشت شده بود، به زندان اوین منتقل شده و پرونده او در دادسرای جرائم اینترنتی بررسی خواهد شد.
شهریار شمس مستوفی، دبیر انجمن صنفی روزنامهنگاران تهران، روز جمعه ۱۵ آذر، با اعلام این خبر به ایرنا گفت: «مشخص شده که پرونده آقای مساعد به دادسرای فرهنگ و رسانه نرفته و در دادسرای جرائم اینترنتی بررسی خواهد شد.»
محمد مساعد روزنامهنگار آزاد ساکن تهران است که گزارشهای متعددی را در زمینه فساد اقتصادی منتشر کرده و با بیش از ۳۲ هزار دنبالکننده، ازجمله روزنامهنگاران فعال در توئیتر است.
آخرین توئیت آقای مساعد پیش از بازداشت، روز ۲۸ آبان و هنگام قطع اینترنت در ایران منتشر شد که نوشت: «در نبود اینترنت، کلانشهرها تبدیل به هزاران دهکده کوچک متراکم شدهاند. وقتی ابزارهای ارتباطی قطع میشوند افق دید چند متر میشود و دیگر فرقی نمیکند چند کیلومتر فاصله داری یا چند هزار کیلومتر. به کفتارهای خوشرقص مجهز به اینترنت وزیر جوان شادباش بگویید.»
پس از بازداشت محمد مساعد، یک فعال سیاسی ساکن ایران به رادیوفردا گفت که مأموران امنیتی او را به علت توئیتهای چند روز گذشته آقای مساعد گرفتهاند که درباره قطع کامل اینترنت در ایران نوشته بود.
پیشتر برخی از روزنامهنگاران از انتقال محمد مساعد به زندان ضیابر در استان گیلان، زادگاه او، خبر داده بودند.
دبیر انجمن صنفی روزنامهنگاران از آمدن پدر محمد مساعد به تهران خبر داده و افزوده است که در تلاش هستند تا از جزئیات پروندهاش آگاه شوند.
گزارشها حاکی است کره شمالی در حال فعالیت در سایت پرتاب موشک است و احتمالا برای آزمایش یک موتور محرک ماهواره یا موشک قارهپیما آماده میشود.
شبکه تلویزیونی «سیانان» روز جمعه گفت به تصاویری دست یافته است که نشان میدهد کره شمالی احتمالا فعالیتهای خود در این سایت پرتاب موشک را که ژوئن پارسال دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا از تخریب آن خبر داده بود، از سر گرفته است.
ترامپ بعد از دیدار با کیم جون اونگ، رهبر کره شمالی، در سنگاپور گفته بود این سایت تخریب شده است.
رهبران دو کشور فوریه سال جاری نیز دیدار کردند، اما اخیرا پیونگیانگ از بنبست در مذاکرات هستهای خبر داده و طی ماههای گذشته چندین بار آزمایش موشکی انجام داده است که آخرین نمونه آن پرتاب دو موشک به سمت دریای ژاپن در هفتم آذرماه بود.
این گزارش میگوید کره شمالی به تازگی یک کانتینر بزرگ در محل سکوی پرتاب موشک سایت «سوهایی» قرار داده و ظاهرا برای آزمایش تجهیزات پرتاب ماهواره یا موشک قارهپیما آماده میشود.
اخیرا جنگ لفظی کره شمالی و آمریکا نیز شدت گرفته است. بعد از این که دونالد ترامپ در واکنش به آزمایشات موشکی کره شمالی، رهبر آن را «مرد موشکی» خواند، یک مقام ارشد پیونگیانگ نیز روز جمعه ترامپ را «پیر خرفت» نامید.
کره شمالی تا پایان سال به آمریکا فرصت داده تا شروط ادامه مذاکرات این کشور را اجابت کند، وگرنه آزمایشهای هستهای را از سر خواهد گرفت.
معاون وزیر خارجه روسیه روز پنجشنبه تاکید کرد که کار متخصصان این کشور در سایت اتمی فردوی قم متوقف نشده، بلکه تنها به حال تعلیق درآمده است.
سرگی ریابکوف این خبر را ساعتی پس از آن اعلام کرد که شرکت روساتم اعلام کرد که نوسازی و تغییر ساختار یک واحد سایت غنیسازی اورانیوم در فردو را متوقف کرده و آن را به اطلاع ایران نیز رسانده است.
به گزارش خبرگزاری روسی تاس، آقای ریابکوف در این باره توضیح داده که این اقدام به معنای توقف کامل فعالیت روسها در این سایت نیست.
معاون وزیر خارجه روسیه همچنین گفت که هدف از این کار «تجزیه و تحلیل اثر اقدامات واشینگتن» بر این تاسیسات است.
اشاره سرگی ریابکوف به تصمیم اخیر دولت ایالات متحده در مورد همکاری خارجیها با سایت فردو است.
مایک پومپئو، وزیر خارجه آمریکا، روز ۲۸ آبان در یک نشست خبری گفت که ایالات متحده معافیت شرکتهای خارجی برای همکاری در سایت هستهای فردو در ایران را لغو میکند و این تصمیم از ۲۴ آذر اجرایی خواهد شد.
همکاری کمپانیهای خارجی در سایت فردو یکی از چهار معافیت دولت آمریکا در ارتباط با پروژه هستهای ایران بود. فعلا معافیتها در سه پروژه دیگر، از جمله نیروگاه آب سنگین اراک برقرار است.
مدیرعامل سازمان اتوبوسرانی تهران از اجرای طرحی برای فروش ساعتی صندلی اتوبوسهای داخل شهری با قیمت بالاتر از اتوبوسهای معمولی و با امکان رزرو از قبل خبر داد.
به گزارش خبرگزاری فارس، پیمان سنندجی، مدیرعامل سازمان اتوبوسرانی، یکی از دلایل این کار را افزایش مسافران در ساعات اوج رفتوآمد اعلام کرده و گفته است: «میتوانیم برای دو ساعتی که اوج ترافیک است، فروش ساعتی صندلیهای اتوبوس را انجام دهیم.»
آقای سنندجی توضیح نداده است که اجرای این طرح قرار است چه تأثیری بر روند استفاده شهروندان از سرویسهای عمومی بگذارد.
با این حال، وی با اعلام اینکه آمار دقیقی از تأثیر گرانی بنزین بر افزایش تعداد مسافران اتوبوس وجود ندارد، فروش صندلی اتوبوسها به قیمت بالاتر از اتوبوسهای معمولی را یکی از راهکارهای به دست آوردن این آمار عنوان کرده است.
به گفته پیمان سنندجی، طرح فروش صندلی اتوبوسها ابتدا به طور آزمایشی در دو مسیر پرمسافر نیایش ـ جنت آباد و ونک ـ آزادی اجرا خواهد شد.
عباس عراقچی، معاون سیاسی وزیر امور خارجه ایران که در کویت به سر میبُرد، پنجشنبه شب، ۱۴ آذر، مستقیماً از این کشور عازم وین شد تا در نشست کمیسیون مشترک ناظر بر برجام شرکت کند.
نشست کمیسیون مشترک برجام روز جمعه در سطح معاونان و مدیران کل وزارت خارجههای ایران و گروه ۱+۴ شامل آلمان، فرانسه، روسیه، چین و انگلیس، به ریاست عباس عراقچی و هلگا اشمید، معاون مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، برگزار میشود.
این نشست تنها یک روز پس از آن برگزار میشود که ایران در پاسخی تند به نامه سه کشور اروپایی به سازمان ملل متحد، اتهام نقض قطعنامه این سازمان را رد و اعلام کرد که تهران مصمم به ادامه برنامه ساخت موشکهای بالیستیک و موشکهای ماهوارهبر است.
به همین جهت نشست کمیسیون برجام در فضای بیاعتمادی برگزار خواهد شد.
پیشتر، در روز پنجم آذرماه و چند روز پس از آن که آژانس بینالمللی انرژی اتمی از ایران خواسته بود در مورد کشف ذرات اورانیوم در یکی از تأسیسات اعلامنشده در نزدیکی تهران توضیح دهد، اتحادیه اروپا از برگزاری نشست کمیسیون پنج جانبه ناظر بر توافق هستهای ایران (برجام) خبر داده بود.
با خروج آمریکا از برجام در اردیبهشت سال گذشته و از سرگیری تحریمها علیه ایران آینده این توافق به خطر افتاده و ایران در واکنش به این اقدامات آمریکا اجرای بخشی از تعهدات خود در قبال برجام را متوقف کرده است.
اتحادیه اروپا از سر باز زدن ایران از تعهدات برجامی خود و به طور مشخص افزایش غنیسازی نگران است تا جایی که دولت آلمان چندی پیش هشدار داد اگر ایران در این مسیر گام بردارد، ممکن است مکانیسم حل اختلاف در چارچوب برجام فعال شود.
این مکانیسم یا شیوه حل اختلاف مراحل و مهلتهای زمانی متعددی دارد، ولی در صورت عدم حل اختلافات در این چارچوب حقوقی، ممکن است رأیگیری در مورد تداوم لغو تحریمها یا بازگرداندن آنها به شورای امنیت سازمان ملل متحد ارجاع شود.
در مقابل، اقدامات کشورهای اروپایی برای راهاندازی سازوکارهایی با هدف حفاظت از معاملات با ایران در قبال تحریمهای آمریکا تاکنون به نتیجه چندانی نرسیده و حکومت ایران از این موضوع بهشدت ناراضی است.
نشست طولانی وزیران نفت کشورهای صادرکننده نفت، اوپک، پنجشنبه در وین اتریش بدون صدور بیانیهای پایان یافت. اما انتظار میرود روز جمعه تصمیم در خصوص کاهش صادرات اعلام شود.
عبدالعزیز بن سلمان، وزیر انرژی عربستان، پس از این نشست به خبرنگاران گفته است: نشست اوپك به پایان رسید. ما فردا جلسهای خواهیم داشت و همه چیز برای شما روشن خواهد شد.
قرار است کشورهای صادر کننده نفت غیر عضو اوپک از جمله روسیه، قزاقستان و عمان روز جمعه به نشست اوپک در وین بپیوندند.
الکساندر نواک، وزیر انرژی روسیه پیش از آغاز نشست اوپک به خبرنگاران گفته بود، کمیته مشترک وزیران پیشنهاد کاهش تولید نفت، در حدود ۵۰۰ هزار بشکه بیشتر را مطرح کرد.
کشورهای عضو اوپک و دیگر کشورهای صادرکننده تقریبا طی سه سال گذشته به کاهش ۱.۲ میلیون بشکه پایبندبودهاند، اما اجرای کامل این توافق با برخی مشکلات مواجه بوده و برخی از اعضا از جمله روسیه این کاهش را رعایت نکردهاند.
به گزارش خبرگزاری رویترز، قیمت نفت خام روز پنجشنبه به خاطر چشمانداز احتمال کاهش بیشتر تولید اوپک مقداری کاهش یافته است.
در این روز معاملات آتی نفت خام برنت با ۱۴ سنت یا ۰٫۲۲٪ کاهش به ۶۲٫۸۶ دلار در هر بشکه رسید. معاملات آتی نفت خام وست تگزاس اینترمیدیت هم با ۲۱ سنت یا ۰٫۳۴٪ کاهش به ۵۸٫۲۳ دلار در هر بشکه رسید.
به گزارش شانا، بیژن نامدار زنگنه، وزیر نفت ایران، نیز روز چهارشنبه راهی وین شد. دولت روحانی در لایحه بودجه سال آینده صادرات روزانه ۸۷۰ هزار بشکه نفت را گنجانده است.
این در حالی است که طبق گزارشهای بینالمللی، ایران هم اکنون حتی قادر به فروش نیمی از این میزان نفت نیز نیست.
پیش از تحریمها ایران با صادرات روزانه ۲.۵ میلیون بشکه نفت، چهارمین صادرکننده بزرگ اوپک بعد از عربستان، عراق و امارت، همچنین سومین تولیدکننده بزرگ اوپک بعد از عربستان و عراق بود.
مایک پومپئو، وزیر خارجه آمریکا پنجشنبه در دیدار با مقامهای مراکش در خصوص تلاش برای «منزوی کردن» ایران مذاکره کرده است.
خبرگزاری فرانسه گفته است، مایک پومپئو بلندپایه ترین مقام دولت آمریکا است که در دوران ریاست جمهوری دونالد ترامپ به مراکش سفر کرده است.
وزیر امور خارجه آمریکا با اشاره به این که رابطه بسیار خوبی بین دو کشور وجود دارد، تصریح کرده است، دولت های دو کشور امنیت بیشتری برای مردم خود تامین میکنند.
ناصر بوریطه، وزیر امور خارجه مراکش هم پس از دیدار با مایک پومپئو در بیانیهای اعلام کرد که در ملاقات با وزیر امور خارجه آمریکا در خصوص «تهدید ایران» برای «توسعه نفوذ منطقهای» خود مذاکره کرده است.
روابط ایران و مراکش طی سال های اخیر پرتنش بوده است. مراکش اردیبهشت پارسال روابطش را با ایران قطع کرد.
مراکش دلیل این تصمیم را حمایت تهران و حزب الله لبنان از «جبهه پولیساریو» اعلام کرد.
وزیر خارجه مراکش در آن زمان گفته بود، که حزب الله لبنان، گروه وابسته به ایران، از جبهه پولیساریو حمایت مالی و تسلیحاتی میکند.
جبهه پولیساریو، سازمانی سیاسی نظامی در صحرای غربی است و با تشکیل جمهوری خودخواندهٔ دمکراتیک عربی صحرا، مدعی حکومت بر صحرای غربی است. کنترل بیشتر بخشهای صحرای غربی در اختیار دولت مراکش است.
۱۱ سال پیش نیز مراکش سفارت ايران در رباط را متهم به تلاش برای «تغییر بینادهای مذهبی پادشاهی مراکش» کرده بود.
تنش در روابط دو کشور در سال ۸۷ پس از احضار سفیر مراکش در تهران به وزارت خارجه ایران به دلیل حمایت این کشور از بحرین رخ داده بود.
یک مقام پلیس پایتخت اعلام کرده است که از حادثه تیراندازی در قهوهخانه ای در خیابان قصر فیروزه تهران یک نفر کشته و دو نفر مجروح شدهاند.
جانشین فرمانده نیروی انتظامی تهران میگوید، شاهدان اعلام کردند یک دستگاه پژو پارس با چهار نفر سرنشین در حالیکه سر و صورت خود را پوشانده بودند و سلاح سرد و کلاشنیکف همراه داشتند، در محل حادثه اقدام به شلیک حدود ۱۵ تیر کردند.
حمید هداوند اضافه کرده است: بر اثر این تیراندازی مردی حدوداً ۲۷ ساله از ناحیه شکم و کمر و پسری حدوداً ۱۳ ساله از ناحیه دست و پا مجروح شده بود.همچنین بر اثر این حادثه یک راننده اسنپ که در آنجا و در خودروی خود حضور داشت، به علت اصابت تیر در دم جان باخت.
جانشین فرمانده نیروی انتظامی تهران با اشاره به این « علت این حادثه اختلاف ضاربان با مالکان قهوهخانه بوده» اظهار داشت: دو نفر از ضاربان شناسایی شده و در پی دستگیری آنها هستیم.
بنا بر گزارشها از ایران در پی انفجار کپسول بخاری گازی در یک تالار عروسی در سقز دستکم ۱۱ نفر جان خود را از دست داده و ۳۸ تن دیگر زخمی شدهاند.
خبر انفجار چه در رسانههای داخلی ایران و چه در فضای مجازی بازتاب یافته است.
آنطور که گزارش رسانههای داخلی حاکیست دستکم پنج تن از کشتهشدگان کودک هستند، پنج تن دیگر زن و یک نفر نیز مرد است.
یک مقام ارشد استانداری کردستان به خبرگزاری دولتی ایرنا گفته «بیشتر جانباختگان کودکان هستند که موقع خروج زیر دست و پای جمعیت ماندهاند».
بنا بر گزارشها دستکم ۳ تن از مصدومان نیز در شرایط وخیم قرار دارند.
انفجار کپسول در تالار «مانگه شهو» حدود ساعت ۱۰ شب به امدادگران اطلاع داده شدهاست.
این موضوع در عین حال به واکنش شماری از شهروندان در فضای مجازی انجامیدهاست.
یکی از شهروندان در حساب کاربری خود در توئیتر میگوید خود پیشتر در این تالار بوده: «واقعا سرد بود با کپسول LPG گرم میکردن، همه از تالار و امکاناتش شکایت داشتن».
استانداری کردستان جمعه ۱۵ آذر را عزای عمومی اعلام کرده است.
سقز در منطقهای کوهستانی بین ارتفاعات نامنظم زاگرس در ۱۹۰ کیلومتری سنندج قرار دارد.
وبسایت «کلمه» نزدیک به میرحسین موسوی جزئیاتی از آمار قربانیان اعتراضهای اخیر در ایران منتشر کرده و گزارش داده که در استانهای کرمانشاه، کردستان و آذربایجان غربی بیش از ۱۴۰ تن از معترضان کشته شدهاند.
این وبسایت میافزاید بر اساس «اطلاعات موثقی» که بدست آورده است، «۷۰ نفر در کرمانشاه، ۴۰ نفر در مریوان، ۲۵ نفر در جوانرود و پنج نفر در بوکان بر اثر تیراندازی مستقیم نیروهای نظامی و امنیتی با لباس نظامی و شخصی جان خود را از دست دادهاند».
سایت «کلمه» پیش از این تعداد کل کشتههای اعتراضهای هفته آخر آبان را دستکم ۳۶۶ نفر برآورد کرده بود. سازمان عفو بینالملل میگوید که دستکم ۲۰۸ نفر در این اعتراضها کشته شدهاند ولی رقم واقعی میتواند بیش از این تعداد باشد.
این در حالی است که برایان هوک، نماینده ویژه ایالات متحده در امور ایران، میگوید نیروهای امنیتی و انتظامی جمهوری اسلامی از زمان آغاز اعتراضها به افزایش قیمت بنزین، بیش از هزار نفر از معترضان را کشتهاند.