لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
جمعه ۱۳ مهر ۱۴۰۳ تهران ۱۷:۵۶

«انتقاد کاخ سفيد از حضور خليل زاد در ميزگردی با متکی»


کاخ سفيد از حضور زلمی خليلزاد، در ميزگردی در کنار منوچهر متکی و مجتبی ثمره در حاشیه نشست مجمع جهانی اقتصاد در داووس سوييس، انتقاد کرده است.
کاخ سفيد از حضور زلمی خليلزاد، در ميزگردی در کنار منوچهر متکی و مجتبی ثمره در حاشیه نشست مجمع جهانی اقتصاد در داووس سوييس، انتقاد کرده است.

روزنامه نیویورک تایمز نوشته است که کاخ سفيد روز سه شنبه از حضور زلمای خليل زاد، سفیر آمريکا در سازمان ملل، در ميزگردی در کنار منوچهر متکی، وزير امور خارجه ايران، در نشست مجمع جهانی اقتصاد در داووس سوييس انتقاد کرده است.


در يکی از ميزگردهای نشست مجمع جهانی اقتصاد که با موضوع «سياست خارجی ايران در منطقه»، در روز شنبه برگزار شد، منوچهرمتکی در کنار زلمای خليل زاد نشسته بود.


در اين ميزگرد همچنين مجتبی ثمره هاشمی، مشاور ارشد رييس جمهوری ايران، خالد عبدالله جناحی، رییس بانک شامل بحرين، ليليا شوتسووا، مشاور ارشد موسسه کارنگی در مسکو، و گرت اوانس از گروه بحران بين الملل، که اداره این میزگرد را به عهده داشت، نيز حضور داشتند.


روزنامه نيويورک تايمز که اين خبر را منتشر کرده است، نتوانسته است با آقای خليل زاد تماس بر قرار کند. اما ريچارد گرنل، سخنگوی دفتر نمایندگی آمریکا در سازمان ملل متحد، به اين روزنامه گفته است حضور آقای خليل زاد در کنار آقای متکی در يک نشست چند جانبه با حضور يک مجری بوده است.


آقای گرنل افزوده است:«هيچ ديدار يا گفت وگوی جداگانه در کار نبوده و (آقای خلیل زاد) با وزير امورخارجه ايران دست نداده است».


ايالات متحده مناسبات ديپلماتيک با ايران ندارد و دولت جرج بوش، رييس جمهوری آمريکا، تماس های رسمی سطح بالا با تهران را به بحث هايی در مورد عراق، محدود ساخته است.


به همين دليل، به گزارش نيويورک تايمز، مقامات دولت از ديده شدن زلمای خليل زاد در کنار منوچهر متکی وزير امور خارجه ايران در اجلاس مجمع اقتصاد جهانی در داووس، تعجب کرده اند.


  • «مقام های کاخ سفيد پس از آن که ويدئويی از میزگرد «سیاست خارجی ایران» در سايت اينترنتی «يو تيوب» قرار گرفت، از حضور زلمای خلیل زاد در این میزگرد در کنار وزیر امور خارجه ایران مطلع شدند».
نیویورک تایمز

این روزنامه می افزاید: مقام های کاخ سفيد پس از آن که ويدئويی از میزگرد «سیاست خارجی ایران» در سايت اينترنتی «يو تيوب» قرار گرفت، از حضور زلمای خلیل زاد در این میزگرد در کنار وزیر امور خارجه ایران مطلع شدند.


نيويورک تايمز می نويسد: اين واکنش بيانگر اين است در دولت آقای بوش توافقی فراگيری بر سر چگونگی برخورد با ايران وجود ندارد.


به نوشته اين روزنامه بسياری از مقامات وزارت امور خارجه آمريکا به طور خصوصی می گويند به گمان آنها، دولت بايد مستقيما و بدون شرط بايد به ايران نزديک شود. اين در حالی است که کاخ سفيد با چنين نظری موافق نيست، وآقای بوش در سخنرانی خود در اجلاس مشترک کنگره آمريکا در دو شنبه شب، بار ديگر موضع تند خود در قبال ايران را تکرار کرد.


با اين حال، به گزارش نيويورک تايمز، ديپلمات های اروپايی و حتی شماری از کسانی که در دولت بوش حضور دارند می گويند نبود پيشرفت در کوشش هايی که به رهبری آمريکا برای تشدید تحريم ها عليه ايران جريان دارد، نشان می دهد احتمال نمی رود آقای بوش پيش از آن که کاخ سفيد را ترک کند، به هدف خود در وادار ساختن ايران به رها کردن جاه طلبی های اتمی اش برسد.


نيويورک تايمز با اشاره استعفای نيکلاس برنز، معاون سياسی وزارت امور خارجه و نماينده ارشد آمريکا در مذاکرات مربوط به تحريم ها عليه ايران، می نويسد: موضع آقای بوش در قبال برنامه هسته ای تهران اميدواری برای نتيجه دادن تلاش های ديپلماتيک برای توقف برنامه هسته ای اين کشور کمتر کرده است.


اين روزنامه موافقت هفته گذشته پنج عضو دایمی شورای امنيت به علاوه آلمان با پيش نويس قطعنامه جديد عليه ايران را ياد آور می شود، و می نويسد با اين حال، قطعنامه از آنچه ايالات متحده، بريتانيا و فرانسه می خواستند به مراتب ضعيف تر است و مقامات می گويند انتشار برآورد اطلاعاتی در دسامبر، تلاش های آنها را برای جلب پشتيبانی روسيه و چين سست کرده است.


نيويورک تايمز می نويسد: در ميزگرد ««سياست خارجی ايران» در مجمع جهانی اقصاد در داووس، زلمای خليل زاد که در کنار منوچهر متکی نشسته بود، از موضع آمريکا مبنی بر ادامه فشار بر ايران تا زمانی که تهران غنی سازی اورانيوم متوقف کند، دفاع کرد.


واکنش وزارت خارجه آمريکا به حضور خليل زاد در کنار متکی


در همین حال، وزارت امورخارجه آمريکا روز چهارشنبه اعلام کرد حضور زلمای خليل زاد، سفير اين کشور در سازمان ملل متحد، در کنار منوچهر متکی در يک ميزگرد، نشانه سياست جديد واشينگتن نسبت به ایران نيست.


آقای شان مک کورمک، روز چهارشنبه افزود:«هيج ملاقات در کار نبوده است. با يکديگر دست نداده اند. اگر شما به اظهارات آقای خليل زاد نگاه کنيد، در خواهيد يافت که او سياست های آمريکا در رابطه با ايران را بيان و تکرار کرده است».


به گزارش خبر گزاری رويترز، ديپلمات های آمريکايی پيش از شرکت در ميزگرد هايی که مقام های رسمی ايران در آن حضور دارند، می بايست در خواست اجازه بکنند و آقای خليل زاد اقدام به چنين کاری نکرده است.


آقای مک کورمک در پاسخ به اين پرسش که «دولت جرج بوش ترجيح می داد که آقای خليل زاد در اين ميزگرد شرکت نکند»، گفت:«من فکر می کنم ما بايد براساس شواهد قضاوت کنيم، ما در گذشته چنين کاری را نکرده ايم، و انتظار ندارم ما چنين اقدامی در آینده بکنيم».


XS
SM
MD
LG