لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
شنبه ۶ مرداد ۱۴۰۳ تهران ۰۵:۰۷

شکايت عبادی از «بازداشت خودسرانه» به سازمان ملل


شیرین عبادی نسبت به «بازداشت خودسرانه» هاله اسفندیاری اعتراض کرده است
شیرین عبادی نسبت به «بازداشت خودسرانه» هاله اسفندیاری اعتراض کرده است

شيرين عبادی، حقوقدان و برنده جايز صلح نوبل، در نامه ای به شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد نسبت به «بازداشت خودسرانه» هاله اسفندياری پژوهشگر ايرانی –آمريکايی اعتراض کرده است.


خانم عبادی که وکالت هاله اسفندياری را برعهده دارد، در نامه ای به شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد، خواهان مداخله اين نهاد در مساله بازداشت موکل خود شده است.


به گزارش خبرگزاری فرانسه، شیرین عبادی دستگیری خانم اسفندياری به اتهام «اقدام عليه امنيت ملی» را «بازداشتی خودسرانه» خوانده است.


شيرين عبادی در خصوص شکايت خود به شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد به راديو فردا گفت: «وقتی می بينم امکان توجه به خواسته های قانونی من در داخل ايران نيست، به عنوان يک وکيل مدافع، برای کمک به موکل خود، بايد از تمامی امکانات قانونی در زمينه ملی و بين المللی استفاده بکنم».


به گفته خانم عبادی نامه نگاری های او با مقام های قضايی ايران تا کنون بی نتيجه بوده و خانم اسفندياری طی سه ماه بازداشت از همه حقوقی که قانون جمهوری اسلامی برای يک زندانی در نظر گرفته محروم بوده است.


وقتی می بينم امکان توجه به خواسته های قانونی من در داخل ايران نيست، به عنوان يک وکيل مدافع، برای کمک به موکل خود، بايد از تمامی امکانات قانونی در زمينه ملی و بين المللی استفاده بکنم
شیرین عبادی

هاله اسفندياری، پژوهشگر مرکز تحقيقات وودرو ويلسون، که تابعيت ايرانی - آمريکايی دارد در ارديبهشت ماه سال جاری بازداشت شد. خانم اسفندياری که برای ديدار مادر۹۳ ساله اش به ايران سفر کرده بود، به اتهام اقدام عليه امنيت ملی در زندان اوين به سر می برد.


به گفته خانم عبادی، هاله اسنفدیاری طی بازداشت خود دسترسی به وکیل نداشته و نتوانسته است با خانواده خود ملاقات کند.


خانم عبادی درخصوص چشم انداز دخالت سازمان ملل متحد در پرونده هاله اسفندياری گفت: «سازمان ملل قادر نيست به کشوری دستور دهد که فردی را از زندان آزاد کند».


شيرين عبادی سپس با اشاره به نقش «گروه بازداشت های خودسرانه» در شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد گفت: «با نوشتن اين نامه، سازمان ملل متحد بازرسی برای رسيدگی به صحت و سقم ادعای من به ايران خواهد فرستاد و نتيجه گزارش اين بازرس در پرونده حقوق بشر ايران درج خواهد شد».


«به نام دمکراسی» و اتهام پژوهشگران ايرانی آمريکايی


تلويزيون جمهوری اسلامی برنامه ای «به اسم دمکراسی» را که در آن سه پژوهشگر ايرانی، که در سال های اخير بازداشت شده اند، از فعاليت های خود سخن می گويند، پخش کرده بود.


در اين برنامه که از شبکه اول تلويزيون ايران پخش شد کيان تاج بخش و هاله اسفندياری به «توضيح» اقدام های خود پيش از بازداشت توسط جمهوری اسلامی پرداختند.


خانم اسفندياری و آقای تاج بخش با اتهام «جاسوسی» مواجه اند و هم اکنون در زندان بسر می برند.


ممنوع الخروج شدن ايرانی -آمريکايی ها


پرناز عظيما خبرنگار راديو فردا که اواخر ماه ژانويه ۲۰۰۷ ميلادی، برای ملاقات با مادر بيمار خود به ايران رفت به محض ورود فرودگاه مهرآباد، گذرنامه اش ضبط شد. به رقم توديع وثيقه سنگين از سوی نازی عظيما، گذرنامه وی، هنوز به او بازگردانده نشده است.


در جريان يکی از ملاقات هايی که خانم عظيما برای پس گرفتن گذرنامه اش با مقام های رسمی داشته، از وی خواسته شد تا با سرويس اطلاعاتی و امنيتی ايران همکاری کند که اين درخواست از سوی وی رد شده است.


مقامات قضايی ايران، اتهام خانم عظيما را اقدام عليه امنيت ملی عنوان کرده و برای وی قرار وثيقه ۵۱۰ ميليون تومانی صادر کرده اند.


XS
SM
MD
LG