لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
چهارشنبه ۹ فروردین ۱۴۰۲ تهران ۱۹:۱۲

خبرهای کوتاه

دست‌کم «۵۳ شهروند سوری» در حمله داعش کشته شدند

در حمله پیکارجویان گروه خلافت اسلامی، داعش، در شهر السُخنه در جنوب غرب سوریه دست‌کم ۵۳ شهروند این کشور کشته شدند.

رسانه‌های دولتی سوریه روز جمعه ۲۸ بهمن گزارش دادند که در این حمله ۴۶ شهروند غیرنظامی و هفت سرباز سوری کشته شدند.

به نوشته خبرگزاری فرانسه، این «مرگبارترین» حمله داعش طی بیش از یک سال گذشته است.

شبکه تلویزیونی دولتی سوریه گزارش داده است این افراد مشغول جمع‌آوری قارچ خوراکی در صحرای حمص بودند که هدف حمله پیکارجویان گروه خلافت اسلامی قرار گرفتند.

دیده‌بان حقوق بشر سوریه، نهاد وابسته به مخالفان بشار اسد که در بریتانیا مستقر است، نیز صبح روز جمعه گزارشی مشابه منتشر کرده بود.

بر اساس آن گزارش، شنبه هفته گذشته نیز ۱۶ نفر در حمله‌ای مشابه در همان منطقه علیه افرادی که مشغول جمع‌آوری علوفه بودند، انجام شد که بیشتر قربانیان آن «غیرنظامی» بودند.

این گزارش همچنین از ربوده شدن افراد توسط سیزه‌جویان داعش در آن حادثه خبر داده و گفته بود ۲۵ نفر از آنها آزاد شدند، اما خبری از سرنوشت دیگران در دست نیست.

همزمان، ستاد فرماندهی مرکزی ایالات متحده آمریکا روز جمعه از زخمی شدن چند پرسنل نظامی این کشور طی یک انفجار در جریان عملیاتی که به کشته شدن یک رهبر ارشد داعش در سوریه منجر شد، خبر داد.

ارتش آمریکا می‌گوید حمزه الحمصی، از رهبران داعش، در این عملیات کشته شد و مجروحان آمریکایی برای مداوا به بیمارستانی در عراق منتقل شدند.

مهم‌ترین خبرهای ایران و جهان

نرخ دلار در بازار آزاد ایران به ۵۴ هزار تومان رسید

در ۹ روزی که از آغاز سال ۱۴۰۲ می‌گذرد، نرخ دلار چهار هزار و ۵۰۰ تومان رشد نشان می‌دهد

نرخ دلار در بازار آزاد ایران عصر روز چهارشنبه ۹ فروردین به حدود ۵۴ هزار تومان افزایش یافت.

نرخ دلار آمریکا در بازار آزاد ایران در این روز نسبت به روز سه‌شنبه تقریبا دو هزار تومان گران‌تر شد و به ۵۳ هزار و ۸۵۰ تومان اوج گرفت.

نرخ دلار در روز سه‌شنبه نیز نسبت به روز قبل از آن تقریبا ۹۰۰ تومان رشد کرد.

نرخ دلار از حدود ۲۶ هزار تومان در ابتدای پارسال به نزدیک ۶۰ هزار تومان در اسفند گذشته رسید، اما دوباره با روندی کاهشی به ۴۳ هزار تومان افت کرد.

با این حال کاهش نرخ دلار ادامه نیافت و از آن زمان این ارز دوباره نسبت به ریال ایران روندی صعودی گرفت و هم‌اکنون به مرز ۵۴ هزار تومان رسیده است.

در ۹ روزی که از آغاز سال ۱۴۰۲ می‌گذرد، نرخ دلار چهار هزار و ۵۰۰ تومان رشد نشان می‌دهد.

مقامات ایران هنوز اعلام نکرده‌اند که علت این نوسانات چشمگیر در بازار ارز کشور چیست.

در حالی که درآمدهای ارزی دولت افزایش یافته، اما مشخص نیست چرا ارزش ریال ایران مدام در حال سقوط است.
صادرات غیرنفتی ایران پارسال به ۵۲.۵ میلیارد دلار رسید که بالاترین میزان طی سال‌های گذشته بوده است. همچنین بر اساس برآورد اداره اطلاعات انرژی آمریکا، صادرات نفت ایران نیز با رشدی ۴۹ درصدی به ۵۸ میلیارد دلار رسیده است.

رشد نرخ دلار، هم درآمدهای ریالی دولت از محل تزریق ارز گران به بازار را افزایش می‌دهد و هم رشد تورم ناشی از سقوط ارزش ریال به معنی کسب درآمد غیرمستقیم دولت از جیب مردم است.

اسرائیل «پیشرفته‌ترین» ماهواره جاسوسی خود را به فضا پرتاب کرد

پرتاب یکی از ماهواره‌های اوفک در سال ۲۰۰۴

اسرائیل روز چهارشنبه ۹ فروردین نسل جدیدی از ماهواره جاسوسی «اوفِک» خود را که به گفته وزارت دفاع این کشور، نظارت مداوم بر فراز منطقه خاورمیانه را افزایش می‌دهد، در مدار زمین قرار داد.

اوفِک-۱۳ توسط شرکت دولتی صنایع فضایی اسرائیل تولید شده است که نخستین بار در سال ۱۹۸۸ یک ماهواره تولید کرد و در مدار زمین قرار داد.

این ماهواره با موشک شاویت بر فراز دریای مدیترانه و به سمت غرب پرتاب شد؛ مسیری که معمولا اسرائیل به عنوان یک اقدام احتیاطی در برابر سقوط احتمالی این فناوری حساس به‌دلیل نقص فنی و افتادن آن به دست همسایگان متخاصمش در خاورمیانه انتخاب می‌کند.

یواو گالانت، وزیر دفاع اسرائیل، بر روند پرتاب این ماهواره جاسوسی که از ماه‌ها قبل برنامه‌ریزی شده بود، نظارت کرد.

خبرگزاری رویترز نوشت این نظارت گالانت به این معنا است که او با وجود اعلام برکناری‌اش از سوی بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل، در پی اختلافات بر سر اصلاحات قضایی این کشور، همچنان در سمت خود باقی خواهد ماند.

وزیر دفاع اسرائیل اعلام کرد: «ما به اثبات این موضوع ادامه خواهیم داد که حتی آسمان نیز برای تشکیلات دفاعی اسرائیل محدودیتی ایجاد نمی‌کند».

بواز لوی، مدیرعامل صنایع فضایی اسرائیل، نیز گفت که اوفِک-۱۳ «پیشرفته‌ترین در نوع خود و با قابلیت‌های رصد راداری منحصر به فرد است و جمع‌آوری اطلاعات را در هر شرایط آب‌وهوایی و شرایط دید امکان‌پذیر می‌کند».

پرتاب این ماهواره جاسوسی، در میانه تلاش‌های اسرائیل برای آمادگی نظامی علیه برنامه هسته‌ای جمهوری اسلامی است.

هفته گذشته، وبسایت آکسیوس به نقل از یک مقام بلندپایه اسرائیلی نوشت که این کشور به مقام‌های آمریکا و چند کشور اروپایی اطلاع داده است اگر جمهوری اسلامی غنی‌سازی اورانیوم را به بالای ۶۰ درصد برساند، ایران وارد قلمرو خطرناکی خواهد شد که می‌تواند باعث حمله نظامی اسرائیل شود.

آب ورودی به دریاچه ارومیه «به‌شدت» کاهش یافته است

محمدرضا کاویانپور، رئیس مؤسسه تحقیقات آب در وزارت نیرو، روز چهارشنبه، ۹ فروردین، خبر داد که طبق بررسی‌های این مؤسسه تحقیقات «آوردها به دریاچه ارومیه به‌شدت کاهش پیدا کرده است».

او تأکید کرد: «اکنون در دریاچه هم بحث افزایش دما و هم کاهش آوردها را داریم که دریاچه را با چالش مواجه کرده است.»

رئیس مؤسسه تحقیقات آب وزارت نیرو احیای دریاچه ارومیه در مورد علت این کاهش شدید اخیر در ورود آب به این دریاچه توضیح دقیقی نداد و وضعیت احیای این دریاچه را «در گرو تغییرات شرایط اقلیم و آب و هوایی و بارش» دانست.

او در مورد وضعیت تلاش‌های دولت جمهوری اسلامی برای احیای این دریاچه خبری نداد.

خبرگزاری کار ایران، ایلنا، روز چهارشنبه نوشت که با در نظر گرفتن ۷۰ درصد تبخیر برای بارش‌های ثبت‌شده، کاهش آورد یک میلیارد متر مکعبی آب برای دریاچه رقم خورده است.

در دوره‌های اخیر انتقادها به دولت ابراهیم رئیسی در زمینه احیای دریاچه ارومیه افزایش پیدا کرده است.

۱۵ شهریور سال گذشته رئیس فراکسیون محیط زیست مجلس شورای اسلامی از شفاف نبودن هزینه‌هایی خبر داد که تحت عنوان احیای دریاچه ارومیه انجام شده و گفت که بخشی از «اسناد هزینه‌های هنگفت احیای دریاچه ارومیه موجود نیست.»

سمیه رفیعی در این باره گفت: «هزینه‌های زیادی برای احیای دریاچه ارومیه صورت گرفته که بعضی از اسناد آن موجود و برخی دیگر ناموجود است، اما این هزینه‌ها نتیجه‌ای مطلوب را در پی نداشتند.»

رئیس فراکسیون محیط زیست مجلس شورای اسلامی افزوده بود: «عمده هزینه‌ها صرف مطالعات تکراری و بی‌حاصل شد و در عمل آن چه می‌بایست رخ می‌داد، رخ نداد.»

در حالی‌ که کارشناسان می‌گویند ۹۵ درصد دریاچه ارومیه خشک شده، مسعود تجریشی، مدیر پیشین دفتر برنامه‌ریزی ستاد احیای دریاچه ارومیه سال گذشته خبر داده بود که دولت سیزدهم ارائه اطلاعات برای برنامه‌ریزی احیای دریاچه را متوقف کرده است.

افزایش تقاضا برای بیمه شخص ثالث «قسطی» همزمان با افزایش هزینه بیمه

تصادف در یزد

همزمان با افزایش ۳۰ درصدی در میزان حق بیمه شخص ثالث، رسانه‌ها در داخل ایران از افزایش تقاضا برای پرداخت «قسطی» حق بیمه و پیش‌بینی ناتوانی مردم در بیمه کردن خود خبر می‌دهند.

با توجه به افزایش ۵۰ درصدی در هزینه دیه در سال ۱۴۰۲حق بیمه شخص ثالث نیز ۳۰ درصد افزایش یافته است.

در پی انتشار این خبر، وب‌سایت اقتصادی تجارت‌نیوز روز سه‌شنبه، هشت فروردین، این پیش‌بینی را مطرح کرد که بخشی از مردم به دلیل این افزایش قیمت‌ها، دیگر توان بیمه کردن خودروی خود را نداشته باشند.

حال بر اساس آمارهای موجود، تقاضا بیشتر به سمت خرید قسطی بیمه شخص ثالث رفته است و در مقابل، خرید یا تمدید بیمه‌ بدنه خودرو کاهش چشمگیری داشته است.

با توجه به افزایش تورم در کشور و گرانی اغلب کالاها از جمله کالاهای اصلی تجارت‌نیوز در این باره نوشت: «حق بیمه شخص ثالث در سال جدید ۳۰ درصد افزایش می‌یابد و این موضوع می‌تواند به معنی حذف خدمات بیمه از سبد مصرفی خانوارهای بیشتری باشد.»

با وجود این که کاهش تقاضا برای بیمه‌نامه به مذاق شرکت‌های بیمه هم خوش نمی‌آید، این افزایش نرخ بیمه تا حد زیادی ناگزیر است. زیرا نرخ حق بیمه تابع دو مولفه میزان سرمایه و میزان خطر است و از ضرب این دو مولفه به ‌دست می‌آید.

با توجه به فرسودگی ماشین‌آلات، دستگاه‌ها، خودروها و وضعیت نامناسب جاده‌ها، میزان ریسک افراد حقیقی و حقوقی بالا رفته و بیمه‌گران ناچارند که نرخ حق بیمه را افزایش دهند.

طبق نظر کارشناسان صنعت بیمه، اگر شرکت‌های بیمه نرخ حق بیمه خود را متناسب با میزان سرمایه و ریسک افزایش ندهند، در یک بازه سه تا پنج ساله ورشکسته می‌شوند.

در ایران تمامی اشخاصی که در یک حادثه تصادف، زیان مالی و جانی می‌بینند تحت پوشش بیمه شخص ثالث قرار دارند.

این بیمه هزینه‌های مربوط به درمان، فوت و خسارت به اموال را جبران می‌کند. در این گونه اتفاقات، راننده مقصر هم می‌تواند از مزایای بیمه حوادث راننده که شاخه‌ای جدید از بیمه شخص ثالث به شمار می‌آید، استفاده کند.

در بیمه شخص ثالث، مالک وسیله نقلیه، شخص اول به شمار می‌رود.(شخص اول در اکثر بیمه‌نامه‌ها تحت عنوان بیمه‌گزار شناخته می‌شود.)

شخص ثانی شرکت بیمه است که متعهد به جبران هزینه‌ها طبق بیمه‌نامه است. شرکت بیمه در بیمه‌نامه با عنوان بیمه‌گر درج می‌شود. در نهایت، شخص ثالث فرد زیان‌دیده در حوادث رانندگی است.

تهدید چین به اقدام «قاطع» در صورت دیدار رئیس‌ جمهور تایوان با مک‌کارتی

تسای اینگ-ون، رئیس‌جمهور تایوان قرار است با رئیس مجلس نمایندگان آمریکا دیدار کند

چین روز چهارشنبه تهدید کرد که در صورت انجام دیدار برنامه‌ریزی‌شده تسای اینگ-ون، رئیس‌ جمهور تایوان، با رئیس مجلس نمایندگان آمریکا، با آن «قاطعانه مقابله کند».

خانم تسای اینگ-ون روز چهارشنبه، ۹ فروردین، عازم ایالات متحده شد و از آنجا به گواتمالا و بلیز می‌رود تا روابط خود را با متحدان دیپلماتیک کشورش تقویت کند. او سپس به کالیفرنیا می‌رود و قرار است در آنجا با کوین مک‌کارتی، رئیس جمهوری‌خواه مجلس نمایندگان آمریکا، دیدار کند.

چین جزیره تایوان با جمعیت ۲۳ میلیون نفر را یکی از استان‌های خود می‌داند که پس از پایان جنگ داخلی هنوز نتوانسته آن را به بقیه قلمرو خود ضمیمه کند.

پکن بر اساس «اصل چین واحد» به کشورهای خارجی اجازه نمی‌دهد که همزمان با چین و تایوان روابط دیپلماتیک داشته باشند.

ژو فنگلیان، سخنگوی دفتر امور تایوان در دولت چین، روز چهارشنبه گفت: «اگر تسای با مک‌کارتی، رئیس مجلس نمایندگان آمریکا وارد تعامل شود، این اقدام تحریک‌آمیز دیگری خواهد بود که به‌ طور جدی اصل چین واحد را نقض می‌کند، حاکمیت و تمامیت ارضی چین را تضعیف می‌کند و صلح و ثبات را در سراسر تنگه تایوان تضعیف می‌کند.»

سفر تازه رئیس‌ جمهور تایوان به دنبال تصمیم هندوراس در ماه جاری مبنی بر گشایش روابط دیپلماتیک با پکن صورت می‌گیرد.

بلیز و گواتمالا در میان ۱۳ کشوری هستند که همچنان با تایپه مناسبات رسمی دارند.

خانم تسای پیش از آغاز سفر خود به خبرنگاران در فرودگاه گفت: «فشار خارجی مانع عزم ما برای جهانی شدن نخواهد شد. ما آرام و مطمئن هستیم. تسلیم نخواهیم شد و (دیگران) را تحریک نخواهیم کرد.»

نتانیاهو درخواست بایدن برای کنار گذاشتن تغییرات قضایی را رد کرد

تنها ساعتی پس از آن‌که رئیس‌ جمهوری ایالات متحده از نخست‌ وزیر اسرائیل خواست طرح ایجاد تغییر در دستگاه قضایی را کنار بگذارد، نخست‌ وزیر اسرائیل در واکنشی منفی و سریع گفت که تحت تأثیر «فشارهای خارج از کشور» قرار نخواهد گرفت.

جو بایدن، رئیس‌ جمهوری ایالات متحده، روز سه‌شنبه هشدار داد که دولت اسرائیل نمی‌تواند همچنان بر اجرای طرح مناقشه‌انگیز تغییرات قضایی که ماه‌ها است موجب ناآرامی در این کشور شده اصرار داشته باشد و این مسیر را ادامه بدهد و افزود: «من هم مانند حامیان پر و پا قرص اسرائیل بسیار نگرانم.»

وی همچنین عنوان کرد که فعلا قصد ندارد از بنیامین نتانیاهو، نخست‌ وزیر اسرائیل، برای بازدید از کاخ سفید دعوت کند، دست‌کم «نه در آینده نزدیک».

در واکنش به این سخنان، بنیامین نتانیاهو روز سه‌شنبه با انتشار بیانیه‌ای از «تعهدی که رئیس‌جمهور آمریکا به امنیت اسرائیل دارد» تمجید کرد اما افزود که بر اساس فشارهای خارجی، «حتی از سوی بهترین دوستان»، تصمیم نمی‌گیرد.

آقای نتانیاهو در این بیانیه افزود: «دولت من متعهد به تقویت دموکراسی از طریق بازگرداندن توازن مناسب بین سه قوه دولت است که ما در تلاش برای دستیابی به آن از طریق اجماع گسترده هستیم.»

این سخنان بنیامین نتانیاهو در حالی بیان می‌شود که صدها هزار تن از مردم و احزاب اپوزیسیون در اسرائیل، اقدامات پارلمانی جناح راست را «کودتای حکومتی» برای تغییر ماهیت نظام این کشور از دموکراسی به «دیکتاتوری» عنوان کرده‌اند.

برخی حتی بر این باورند که در اسرائیل یک حکومت خودکامه مذهبی به شیوه جمهوری اسلامی ایران در راه است.

نخست‌ وزیر اسرائیل پس از ماه‌ها اعتراضات وسیع در این کشور شامگاه دوشنبه هفتم فروردین مجبور شد اعلام کند که برای «جلوگیری از جنگ داخلی»، طرح تغییرات قضایی مورد حمایت او و راست‌گرایان متحد دولت را برای مدتی به تعویق می‌اندازد.

افزایش قیمت دلار در اولین هفته کاری سال جدید ادامه دارد: ۵۳۴۰۰ تومان

قیمت دلار آمریکا در بازار آزاد روز چهارشنبه، ۹ فروردین، را با افزایش در کانال ۵۲ هزار تومان آغاز کرد و پس از تنها ساعتی به بیش از ۵۳ هزار تومان رسید.

در وب‌سایت‌های غیررسمی که بهای ارزهای خارجی در ایران را ثبت می‌کنند، بهای دلار آمریکا در روز چهارشنبه، در لحظه انتشار این خبر، ۵۳ هزار و ۴۰۰ تومان ثبت شده است.

در همین روز در این وب‌سایت‌های غیررسمی نرخ برابری پوند بریتانیا ۶۴ هزار و ۶۵۰ تومان اعلام شد و هر یورو با قیمت ۵۶ هزار و ۸۵۰ تومان معامله شد.

هر سکه به قیمت ۳۲ میلیون و ۳۰۰ هزار تومان معامله می‌‌شود. سکه طرح قدیم نیز ۳۰ میلیون تومان فروخته شده و بهای هر قطعه نیم‌سکه نیز ۱۹ میلیون و ۳۰۰ هزار تومان است.

همزمان آخرین نرخ ارز مبتنی ‌بر قیمت مرکز مبادله‌ ارزی ایران برای دلار ۳۹ هزار و ۸۵۰ و برای پول واحد اتحادیه اروپا ۴۲ هزار و ۷۳۰ تومان مشخص شده است.

عبدالله مشکانی، کارشناس اقتصادی، با اشاره به روند قیمت دلار در روزهای پایانی سال‌ گذشته به تجارت‌نیوز گفت: «در روزهای انتهایی سال گذشته خوش‌بینی سیاسی ایجاد شد و آن خوش‌بینی قیمت دلار را پایین آورد. وقتی اثر آن اتفاق از بین می‌رود، به صورت تکنیکالی قیمت دلار اصلاح می‌شود و به نقطه اول برمی‌گردد.»

اشاره این تحلیل‌گر بازار به خبر تجدید رابطه تهران با ریاض با میانجی‌گری پکن است که در آخرین روزهای اسفندماه اعلام شد.

قیمت سکه هم روند مشابهی را پیگیری می‌کند که متاثر از شرایط جهانی و افزایش قیمت دلار در ایران است.

کارشناسان اقتصادی معتقدند افزایش قیمت طلای جهانی و تغییر و تحولات بانک‌های جهانی باعث افزایش قیمت اونس جهانی طلا شده است. دو عامل قیمت دلار که در مدت یادشده در روند صعودی قرار گرفته و اونس جهانی طلا بر قیمت طلا و سکه در بازارهای داخلی تاثیرگذار است.

علی صادقین، تحلیل‌گر اقتصادی، با اشاره به افزایش قیمت اونس‌ جهانی طلا و تاثیر آن بر بازار داخل کشور به تجارت‌نیوز گفت: «قیمت طلا و سکه در کشور به واسطه قیمت دلار تعیین می‌شود. به اعتقاد من فعلا قیمت دلار در کانال جدید نوسان دارد.»

مصر: مسافران ایرانی پس از ورود به شبه‌جزیره سینا ویزا دریافت خواهند کرد

وزارت گردشگری مصر اعلام کرد به زودی به ایرانی‌هایی که با تورهای مسافرتی به جنوب شبه‌جزیره سینا سفر می‌کنند اجازه خواهد داد که روادید سفر به این کشور را دریافت کنند.

رویترز می‌گوید٬ این تصمیم بخشی از مجموعه تسهیلاتی است که دولت مصر روز دوشنبه با هدف بهبود دسترسی به ویزا برای افزایش درآمدهای گردشگری اعلام کرده چرا که این کشور از نظر اقتصادی با کمبود شدید درآمدهای ارزی روبرو است.

احمد عیسی، وزیر گردشگری مصر در گفت‌وگو با رویترز مصر همچنین از تصمیم کشورش برای صدور روادید پنج ساله با اجازه ورود متعدد با پرداخت ۷۰۰ دلار خبر داد. او گفت که برنامه با هدف جذب سرمایه‌گذاران و صاحبان املاک مستقر در خارج از آن کشور اتخاذ شده است.

احمد عیسی اضافه کرد: تجربه صدور ویزا (برای ایرانی‌ها) برای ورود به جنوب شبه‌جزیره سینا گام اول است و بعد بر اساس آن تعیین خواهیم کرد همین نوع مجوز را برای سفر آنها به سایر نقاط تعمیم دهیم یا خیر.

روابط مصر و ایران پس از انقلاب سال ۱۳۵۷ به‌طور کلی پرتنش بوده است. اما به رغم نبود روابط دیپلماتیک بین تهران و قاهره، دفتر حافظ منافع ایران در مصر همواره فعال بوده.

طی روزهای اخیر نیز وزیر خارجه جمهوری اسلامی از آغاز مذاکرات با مصر برای ارتقاء روابط با ایران خبر داد.

دست‌کم ۳۹ نفر در آتش‌سوزی مرکز مهاجران در مرز مکزیک با آمریکا کشته شدند

آتش‌سوزی گسترده در  مرکز مهاجران در مرز مکزیک با آمریکا

در یک آتش‌سوزی گسترده در مرکز مهاجران در مرز مکزیک با آمریکا، دست‌کم ۳۹ نفر کشته و ۲۹ نفر دیگر مجروح شدند. يک مقام مکزيکی گفت اکثر قربانيان اهل گواتمالا و هندوراس بوده‌اند.

به گفته مسئولان، این آتش‌سوزی در پی اعتراض تعدادی از مهاجران ونزوئلایی نسبت به بازگرداندن آنها به کشور خود روی داد.

آتش‌سوزی حوالی ساعت ۱۰ شب (به وقت محلی) دوشنبه هفتم فروردین در يک مرکز رسیدگی به امور مهاجران در حومه شهر سیوداد خوارس مکزیک به وقوع پیوست که در جوار مرز با ایالت تگزاس آمریکا واقع است.

این شهر و مناطق اطراف آن یکی از مسیرهای اصلی حرکت مهاجران از کشورهای آمریکای لاتین به سوی مرز آمریکاست.

اداره مهاجرت گواتمالا خبر داد که حداقل ۲۹ نفر از قربانيان شهروند اين کشور بوده اند.

وزارت خارجه هندوراس تأييد کرد که ۱۳ شهروند اين کشور هنگام وقوع آتش‌سوزی در اين مرکز بوده‌اند، ولی از تعداد کشته‌ها و مجروحان اطلاع دقيقی نداشت.

خبرنگارانی که از این مناطق بازدید کرده‌اند می‌گویند وضعیت در مراکز رسیدگی به مهاجران در نواحی مرزی مکزیک بسیار وخیم است و این افراد در شرایط دشواری زندگی می‌کنند.

بر اساس توافق‌های اخیر بین مکزیک و آمریکا، دولت مکزیک تلاش می‌کند از حرکت مهاجران به سوی شمال و مرزهای آمریکا جلوگیری کند.

رئیس‌جمهور مکزیک در يک نشست خبری پس از وقوع این آتش‌سوزی مرگبار گفت: «آتش‌سوزی زمانی شروع شد که گروهی از مهاجران پس از مطلع شدن از دیپورت خود تشک‌ها را آتش زدند. آنها فکر نمی‌کردند که چنین فاجعه مرگباری روی خواهد داد.»

او افزود که اکثر مهاجران ساکن اين مرکز اهل کشورهای آمريکای لاتين و ونزوئلا بوده‌اند.

رسانه‌های محلی می‌گویند اکثر مهاجرانی که در این مرکز بودند در روزهای اخیر بازداشت و به این محل منتقل شده بودند.

گزارش‌ها حاکی است که در پی اعلام تصمیم لغو مقررات مربوط به همه‌گیری کووید ۱۹ از سوی دولت آمريکا موج مهاجرت از سراسر آمريکای لاتين به سوی مرزهای اين کشور افزايش يافته و دولت مکزیک قادر نیست با افزایش موج مهاجرانی که از خاک این کشور عبور می‌کنند، مقابله کند.

دولت بایدن اعلام کرده که قصد دارد این مقررات مربوط به دوران ریاست جمهوری دونالد ترامپ را لغو کند، ولی این مقررات هنوز هم اجرا می‌شود.

اين آتش‌سوزی يکی از مرگبارترين حوادث مهاجرتی در مکزيک طی سال‌های اخير است.

در سال ۲۰۲۱ نيز بر اثر واژگون شدن يک کاميون مملو از مهاجران که از جنوب مکزيک عبور می‌کرد حداقل ۵۵ نفر که اکثر آنها اهل گواتمالا بودند، کشته شدند.

در حمله با چاقو به مرکز شیعیان اسماعیلی در لیسبون دو زن کشته شدند

حضور پلیس در مرکز شیعیان اسماعیلی لیسبون

پلیس پرتغال خبر داد که در حمله یک مهاجم مسلح به چاقو به مرکز شیعیان اسماعیلی در شهر لیسبون، پایتخت این کشور، دو زن کشته شدند.

پلیس پرتغال اعلام کرد که حدود ساعت یازده (به وقت محلی) روز سه‌شنبه هشتم فروردین، و پس از ورود مهاجم به ساختمان، از طریق تلفن درخواست کمک دریافت کرده و ماموران به سرعت به محل حادثه اعزام شدند.

بر اساس این گزارش، ماموران پلیس از فرد مهاجم خواستند حمله را متوقف کند ولی او به اين دستور توجهی نکرد و ماموران به او شلیک کردند.

فرد مهاجم با گلوله ماموران پلیس مجروح و سپس دستگیر و به بیمارستانی در لیسبون منتقل شده است.

ناظم احمد از رهبران جامعه اسماعیلی ليسبون به یک رسانه محلی گفت فرد مهاجم افغان بوده و دو زن قربانی این حمله، کارمندان پرتغالی این مرکز هستند.

به گزارش رسانه‌های پرتغال، پلیس این ساختمان را تحت کنترل گرفته است.

آنتونیو کوستا نخست‌وزیر پرتغال ساعاتی پس از وقوع این حمله گفت به نظر می‌رسد که «اقدامی انفرادی» بوده، اما تحقیقات در مورد آن ادامه دارد.

اسماعیلیه شاخه‌ای از مذهب شیعه است که بیشتر پیروان آن در هند، پاکستان، افغانستان و تاجیکستان زندگی می‌کنند.

مرکز اسماعیلیون لیسبون در سال ۱۹۹۸ با حضور کریم آقاخان، پیشوای معنوی و امام شیعیان اسماعیلی افتتاح شد.

نرخ دلار در ایران از ۵۲ هزار تومان فراتر رفت

نرخ دلار در بازار آزاد ایران عصر روز سه‌شنبه ۸ فروردین از ۵۲ هزار تومان فراتر رفت.

نرخ دلار آمریکا در بازار آزاد ایران عصر روز جاری نسبت به روز دوشنبه تقریبا ۹۰۰ تومان رشد کرد و به ۵۲ هزار و ۵۰ تومان اوج گرفت.

نرخ دلار از حدود ۲۶ هزار تومان در ابتدای سال گذشته خورشیدی به نزدیک ۶۰ هزار تومان در ابتدای اسفند پارسال رسید، اما دوباره با روندی کاهشی به ۴۳ هزار تومان رسید.

با این حال کاهش نرخ دلار ادامه نیافت و از آن زمان دلار دوباره نسبت به ریال ایران روندی افزایشی گرفته و هم‌اکنون تا بالای ۵۲ هزار تومان اوج گرفته است.

از ابتدای سال جاری خورشیدی نرخ دلار دو هزار و ۶۵۰ تومان رشد داشته است.

هنوز مقامات ایران اعلام نکرده‌اند علت این نوسانات چشمگیر در بازار ارز ایران چیست.

با آنکه بر اساس درآمدهای ارزی دولت افزایش یافته، اما مشخص نیست چرا ریال ایران مدام سقوط می‌کند.

سال گذشته هم صادرات غیرنفتی ایران به ۵۲.۵ میلیارد دلار رسید که بالاترین میزان طی سال‌های گذشته بوده و هم بر اساس برآورد اداره اطلاعات انرژی آمریکا، صادرات نفتی ایران نیز با رشدی ۴۹ درصدی به ۵۸ میلیارد دلار رسیده است.

اوکراین: ۱۲ پهپاد ساخت ایران بر فراز کیف سرنگون شدند

اداره نظامی کی‌یف پایتخت اوکراین اعلام کرد که در حمله جدید روسیه به این شهر، ۱۲ پهپاد ساخت ایران سرنگون شدند.

سرگئی پوپکو، رئیس اداره نظامی کی‌یف روز سه‌شنبه ۸ فروردین در تلگرام نوشت: «نیروهای پدافند ضد هوایی ۱۲ پهپاد از نوع شاهد را شناسایی و منهدم کردند.»

او گفت که خرده‌های یک پهپاد بر روی یک ساختمان اداری در منطقه‌ای در غرب پایتخت سقوط کرد و باعث تخریب و آتش‌سوزی شد که می‌توان به سرعت آن را خاموش کرد.

بر اساس این گزارش، این حملات تلفات جانی در پی نداشته است.

روسیه از پائیز گذشته، استفاده از پهپادهای انفجاری را در حملات خود علیه زیرساخت‌های ضروری اوکراین آغاز کرده و میلیون‌ها اوکراینی را به طور موقت از گرمایش، آب و برق در طول زمستان محروم کرده‌ است.

نیروی هوایی اوکراین صبح روز سه‌شنبه اعلام کرد که روسیه در مجموع ۱۵ پهپاد جنگی را اواخر روز دوشنبه علیه اوکراین پرتاب کرد و این نیرو ۱۴ فروند را سرنگون کرده است.

ارتش اوکراین در گزارش خود اضافه کرد: «احتمال حملات موشکی و هوایی بیشتر در سرتاسر اوکراین همچنان بالاست».

استفاده از پهپادهای ساخت ایران در حملات روسیه در حالی است که وزارت دفاع بریتانیا به تازگی اعلام کرد که جمهوری اسلامی احتمالا محموله‌های جدید پهپادی به روسیه ارسال کرده است.

روسیه ماه‌هاست که با پهپادهای ساخت ایران به‌صورت گسترده‌ای زیرساخت‌های غیرنظامی و مناطق مسکونی اوکراین را هدف قرار می‌دهد و نیروی هوایی این کشور نیز تاکنون بیش از ۵۰۰ پهپاد ایرانی را ساقط کرده ‌است؛ موضوعی که کشورهای غربی نیز آن را تأیید و چندین بسته تحریمی علیه ایران اعمال کرده‌اند.

ایران برای ماه‌ها ارسال پهپاد به روسیه را انکار می‌کرد اما با افزایش شواهد و دلایل ارائه شده، نهایتا حسین امیرعبداللهیان وزیر خارجه جمهوری اسلامی آبان پارسال این موضوع را تأیید کرد.

او با این حال مدعی شد که ارسال پهپادها «به‌صورت محدود و قبل از جنگ اوکراین» بوده است.

پرونده اف‌بی‌آی درباره همسر اول ترامپ به طور عمومی منتشر می‌شود

دونالد ترامپ در کنار همسر اولش

هشت ماه پس از مرگ ایوانا ترامپ، اولین همسر دونالد ترامپ، اداره تحقیقات فدرال آمریکا، اف‌بی‌آی، با فشار خبرگزاری بلومبرگ حاضر شده بخش‌هایی از پرونده تحقیقات خود در مورد همسر فقید ترامپ را منتشر کند.

ایوانا ترامپ، مدل اهل چکسلواکی، پس از زندگی در چک، اتریش و کانادا، به آمریکا رسیده و با دونالد ترامپ، کارآفرین آن زمان، ازدواج کرده بود.

زندگی مشترک او و آقای ترامپ مدت‌ها پیش از ورود عملی دونالد ترامپ به صحنه سیاست به پایان رسیده و آقای ترامپ با یک مدل دیگر اهل اسلووانی، که کشورش بخشی از یوگسلاوی پیشین بود، ازدواج کرد.

به دلیل ثروت سرشار آقای ترامپ و موفقیت‌های اقتصادی این زوج در دهه‌های هفتاد، هشتاد و نود قرن بیستم، برخی در آمریکا به خانم ایوانا ترامپ مظنون بودند که مهره‌ای، حتی ناخواسته در دست سازمان‌های جاسوسی کشورهایی مانند حکومت وقت کمونیستی چکسلواکی بوده است.

به گزارش خبرگزاری بلومبرگ، بخش تحقیقات ضد جاسوسی اف‌بی‌آی در زمینه ظن به خانم ترامپ به بررسی در چند کشور پرداخت و از جمله به وابستگان امور حقوقی دفاتر نمایندگی آمریکا دستور داده شد در مورد نحوه و دلایل مهاجرت خانم ایوانا از چکسلواکی تا به آمریکا تحقیق کنند.

به گفته بلومبرگ، این تحقیقات از زمستان ۱۹۸۹ آغاز شد. آن زمان او هنوز همسر دونالد ترامپ بود.

اما در کنکاش اف‌بی‌آی دوره طلاق او از دونالد ترامپ نیز بررسی شده و ماحصل آن در پرونده‌های «سری» طبقه‌بندی شد.

این اسناد شامل ۹۰۰ صفحه است که با فشار خبرگزاری بلومبرگ، قرار شده به جای انتشار در یک بازه پنج ساله، بخش‌های زیادی از آن ماه آینده منتشر شود.

این اسناد از جمله به «یک منبع بسیار محرمانه و قابل اعتماد» اشاره دارد که عامل تشویق خانم ایوانا به حضور در محلی بود که واتسلاو هاول، یک کتاب امضاشده خود را به او داد.

آقای هاول در جریان خیزش مردم چکسلواکی یک نویسنده محبوب بود که بعدها به ریاست جمهوری چک برگزیده شد.

فشار برای افشای پرونده‌های اف‌بی‌آی در مورد همسر اول دونالد ترامپ در حالی است که این سیاستمدار، با وجود درگیر بودن در پرونده‌های اتهامی و ماجراهای جنجالی متعدد، کارزار خود را برای بازگشت به ریاست‌ جمهوری در انتخابات سال ۲۰۲۴ آغاز کرده است.

خانم ایوانا، مادر سه تن از پنج فرزند آقای ترامپ، تابستان پارسال درگذشت.

تعداد جان‌باختگان تصادفات نوروز در ایران به ۴۷۰ نفر رسید

احمدرضا رادان، فرمانده کل انتظامی کشور، روز سه‌شنبه هشتم فروردین از جان باختن ۴۷۰ نفر در سفرهای نوروزی تا ششمین روز تعطیلات نوروز خبر داد.

او گفت که این آمار بر اساس آمارهای «سامانه رخدادهای انتظامی» به‌دست آمده و نشان می‌دهد که «آمار تصادفات فوتی نسبت به سال گذشته کاهش داشته اما آخرین آمار را نیز بایستی از زبان پزشکی قانونی داشته باشیم.»

در همین روز کمال هادیانفر، رئیس پلیس راهور فراجا، گفت که از ۲۴ اسفند ۱۴۰۱ تاکنون، «آمار جان‌باختگان امسال نسبت به سال گذشته حدود ۲۳ درصد کاهشی اعلام شده، اما متأسفانه در حوزه خسارات و مجروحین شاهد افزایش ۸ درصدی آمار بوده‌ایم.»

فرمانده کل انتظامی کشور و همچنین رئیس پلیس راهور فراجا آماری از تعداد مجروح‌شدگان ندادند، اما رئیس پلیس راهور فراجا پیش از این گفته بود که طی هفت روز منتهی به روز اول فروردین امسال نزدیک به ۷ هزار نفر در تصادفات زخمی شدند.

سال گذشته، آمار قربانیان در طول ۱۸ روز سفرهای نوروزی، ۷۴۶ کشته در تصادفات جاده‌ای اعلام شد و مسئولان افزودند که طی تعطیلات نوروزی ۴۷ نفر از شهروندان نیز غرق شدند.

ایران یکی از بدترین آمارها را از نظر تصادفات منجر به مرگ دارد و تصادفات رانندگی در جاده‌های ایران به طور معمول در تعطیلات نوروزی به اوج خود می‌رسد.

بر اساس گزارشی که پژوهشکده بیمه مرکزی ایران در سال‌های قبل منتشر کرده بود، در میان ۱۹۰ کشور جهان، ایران پس از کشور آفریقایی سیرالئون، بالاترین نرخ مرگ‌ و میر در جاده‌ها را داشته است.

پیش از این، آیت‌الله جعفر سبحانی، از مراجع تقلید در قم، راه‌ حل این معضل را «در خانه ماندن مردم» اعلام کرده و گفته بود: «چرا رسانه‌ها مردم را تشویق به انجام سفر می‌کنند در حالی که می‌دانند تعداد تصادفات رانندگی در این ایام بالاست؟»

پاکپور در سیستان و بلوچستان: اگر کسی بخواهد امنیت را از مردم بگیرد، به‌شدت برخورد می‌کنیم

محمد پاکپور، فرمانده نیروی زمینی سپاه پاسداران

در حالی که استان سیستان و بلوچستان از ماه‌ها پیش و به‌ویژه هر جمعه پس از نمازهای جمعه صحنه تجمع اعتراضی مردم علیه حکومت بوده است، فرمانده نیروی زمینی سپاه پاسداران روز سه‌شنبه، هشتم فروردین، طی یک سخنرانی در این استان هشدارهایی در مورد «خط قرمز» نظام داد.

به گزارش خبرگزاری تسنیم، وابسته به سپاه پاسداران، محمد پاکپور که در «همایش سران طوایف، علما و منتقدین استان سیستان و بلوچستان» سخن می‌گفت، ناامنی‌ها در این استان را به «بدخواهان و دشمن» نسبت داد و با ذکر «آستانه تحمل یا همان خط قرمز» گفت: «اگر کسی بخواهد این امنیت را از مردم بگیرد با او به شدت برخورد خواهد شد.»

این سخنان در حالی بیان می‌شود که سران مذهبی سیستان و بلوچستان و به‌ویژه مولوی عبدالحمید اسماعیل‌زهی، امام جمعه اهل سنت زاهدان، نوع برخورد حکومتی و تیراندازی مأموران جمهوری اسلامی به سوی نمازگزاران در سیستان و بلوچستان را باعث ناامنی می‌دانند.

در همین زمینه، فعالان مدنی در سیستان و بلوچستان گزارش می‌دهند که طی اعتراضات شش ماه گذشته در سیستان و بلوچستان و به‌ویژه با تداوم جمعه‌های اعتراضی در زاهدان «تعداد زیادی از شهروندان و از جمله کودکان زیر ۱۸ سال بدون دلیل و برخلاف روال قانونی بازداشت شده‌اند که از وضعیت بسیاری از آن‌ها به دلیل قطعی اینترنت در بسیاری از مناطق سیستان و بلوچستان و تهدید خانواده‌ها از سوی دستگاه‌های امنیتی اطلاع» دقیقی در دست نیست.

با وجود این، فرمانده نیروی زمینی سپاه پاسداران در ادامه سخنان روز سه‌شنبه خود گفت که «لازمه سرمایه‌گذاری در سیستان و بلوچستان احساس امنیت است» و مدعی شد که «با توسعه امنیت در تمام موضوعات به دنبال رونق اقتصادی در منطقه هستیم.»

قول «رونق اقتصادی» در حالی از سوی این مقام نظامی داده می‌شود که استان سیستان و بلوچستان با گذشت دهه‌ها از حکومت جمهوری اسلامی همچنان در محرومیت شدید به‌ سر می‌برد.

در این باره در بولتن شماره ۲۹ خبرگزاری فارس، به تاریخ ۰۳/۰۹/۱۴۰۱، که در جریان هک این خبرگزاری نزدیک به سپاه از سوی گروه هکری بلک‌ریوارد منتشر شد، در سرفصلی با عنوان «مردم سیستان و بلوچستان در اوج فقر و مظلومیت طرفدار نظام و رهبری هستند» آمده است: «مردم سیستان و بلوچستان مظلوم هستند. این منطقه بسیار خشن است. در برخی از مناطق استان به دلیل فقر و گرسنگی نوزادان انگشتان خود را می‌مکند.»

بیشتر

XS
SM
MD
LG