محمد کاظمی عضو کمیسیون حقوقی-قضایی مجلس خواستار بررسی گفتههای اسماعیل بخشی نماینده کارگران هفتتپه در مورد شکنجهاش در بازداشت شد.
محمد کاظمی نماینده ملایر به ایلنا گفت: «ادعاهای اسماعیل بخشی باید مورد بررسی قرار گیرد، قانون اساسی ما شکنجه را ممنوع کرده است.»
این نماینده مجلس گفت: «امکان دارد این موضوع در کمیسیون قضایی مطرح شود اما در هر صورت این ادعایی است که باید اثبات شود و نیاز به رسیدگی قضایی دارد.»
به گفته وی در صورتی که شکنجه اسماعیل بخشی در زندان ثابت شود مرجع قضایی باید ورود کند و تشکیل پرونده صورت گیرد و کسانی که متهم هستند باید فراخوانده شوند.
اسماعیل بخشی در جریان اعتراضهای آبان ماه کارگران این شرکت در ۲۷ آبان ماه بازداشت شد و نزدیک به یک ماه در بازداشت وزارت اطلاعات بود.
اسماعیل بخشی در اینستاگرام خود نوشت: «تا ۷۲ ساعت در سلولم از جایم نمیتوانستم تکان بخورم و آنقدر زده بودند که حتی از تاب درد خوابیدن هم برایم زجزآور بود».
دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا مقامهای سابق دادگستری و افبیآی را به تلاش برای کودتا متهم کرد.
اندرو مککیب معاون سابق افبیآی در برنامه «۶۰ دقیقه» شبکه سیبیاس گفت راد روزنستین معاون سابق وزارت دادگستری به دلیل مظنون شدن به ارتباطات ترامپ و روسیه به دنبال توسل به متمم بیست و پنجم قانون اساسی آمریکا برای برکناری رئیس جمهور بود. راد روزنستین این ادعا را رد کرده است.
اندرو مککیب که خود از مقامش در دولت ترامپ برکنار شده، در این مصاحبه گفت تلاش میکرده به تحقیقات رابرت مولر خدشه وارد نشود.
راد روزنستین هنگام مسئولیت خود رابرت مولر را مامور تحقیقات در پرونده روسیه کرد. وی دیماه امسال از مقام خود استعفا کرد.
در واکنش به این مصاحبه دونالد ترامپ در توییتر خود نوشت: «این تلاشی غیرقانونی برای کودتا علیه رئیس جمهور ایالات متحده بود.»
در توییتی دیگر ترامپ به روزسنتین و مککیب حمله کرده و گفته این دو از سوی جف سشنز وزیر برکنار شده دادگستری به کار گمارده شده بودند.
نمایندگان مجلس عصر روز دوشنبه با تصویب تبصرهای مجوز دولت مجوز برای دریافت وام از روسیه تا سقف ۵ میلیارد دلار را تصویب کردند.
برپایه این مصوبه وام دریافتی صرفاً باید «برای طرحهای تملک داراییهای سرمایهای امور زیربنایی و تولیدی پیوست شماره یک قانون بودجه کل کشور با اولویت انرژیهای نو، هستهای، نیرو، راهآهن، بزرگراهها، سدها، شبکههای آبیاری و طرحهای انتقال آب» صرف شود.
در همین ارتباط علیرضا رحیمی عضو هیات رئیسه مجلس به ایسنا گفت: «مجلس در گذشته (سال ۹۵) در بودجه سنواتی به دولت مجوز اخذ وام ۵ میلیارد دلاری را داد که طبق گفته معاون وزیر اقتصاد تاکنون حدود ۲ میلیارد دلار از روسیه به صورت مستقیم و یا سرمایهگذاری جذب شده است و حدود ۳ میلیارد دلار باقی مانده است.»
بانک مرکزی در واکنش به انتقادهای اسدالله عسگراولادی رئیس اتاق بازرگانی ایران و چین، با صدور بیانیهای اعلام کرد که وی «تا پایان آبان ماه سال ۱۳۹۷ بالغ بر ۱۶.۶ میلیون یورو صادرات داشته و ارز حاصل از صادرات را وارد چرخه اقتصادی نکرده است.»
عسگراولادی در مصاحبههای اخیر خود و از جمله روز دوشنبه در جلسه هیات نمایندگان اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی تهران از دشواریهای بانکی برای صادرات انتقاد کرده است.
وی روز دوشنبه گفت: «صادرکنندگان در شرایط فعلی مشکلات بسیاری برای صادرات کالا و بازگشت ارز حاصل از صادرات دارند و نمیتوانند ارز حاصل از صادرات خود را به سامانه نیما برگردانند زیرا طرف خارجی سامانه نیما را نمیشناسند.»
عسگراولادی همچنین گفت که پس از ۶۴ سال برای نخستین بار صادرات کالا را متوقف کرده است.
در پاسخ این این اظهارات بانک مرکزی با صدور اطلاعیهای اعلام کرد: «وی تاکنون هیچ اطلاعاتی از نحوه مصرف ارز صادراتی خود در چرخه اقتصادی کشور ارایه نکرده است، به طوری که دو شرکت صادراتی ایشان تا پایان آبان ماه سال ۱۳۹۷ بالغ بر ۱۶.۶ میلیون یورو صادرات داشته و ارز حاصل از صادرات را وارد چرخه اقتصادی نکرده است.»
در بخشی دیگر از بیانیه تاکید شده که برخیها «تمایلی ندارند در فضای شفاف فعالیت کنند و طی سالیان طولانی، در اتاقهای بسته حوزه تجارت خارجی کشور را قبضه کردهاند و صرفاً منافع شخصی و گروهی خود را میبینند، بدانند که مردم کاملاً آگاه و هوشیار هستند. صادقانه به مردم بگویند نیما موجب میشود کارهای پنهان ما بر ملا شود.»
سامانه ارزی نیما محل عرضه ارز حاصل از صادرات به متقاضیان ارز برای واردات است.
هفت نماینده حزب کارگر بریتانیا در اعتراض به رهبری جرمی کوربین، از این حزب جدا شدند.
چوکا اومونا یکی از این هفت نماینده خواستار انتخاب یک رهبر «بدیل» چپِ میانهرو برای حزب کارگر شد.
این نمایندگان کوربین را به داشتن عقاید چپ افراطی متهم میکنند.
در حالی که بسیاری از رایدهندگان به نمایندگان حزب کارگر به ویژه در شمال انگلیس به خروج از اتحادیه اروپا رای دادهاند، اما اکثریت نمایندگان و اعضای این حزب خواستار باقی ماندن در اتحادیه اروپا هستند.
حزب محافظهکار بریتانیا نیز بر سر برگزیت با تناقضی مشابه روبرو است و به جبهه طرفداران و مخالفان خروج از بریتانیا تقسیم شده است.
همحزبیهای جرمی کوربین وی را متهم میکنند که تلاش کافی برای برگزاری همهپرسی دیگر نکرده است.
جرمی کوربین یکی از منتقدان قدیمی اتحادیه اروپاست و نهادهای این اتحادیه نظیر کمیسیون اروپا را غیردموکراتیک و غیرپاسخگو میداند. وی همچنین در بحبوحه بحران مالی یونان از منتقدان اتحادیه اروپا بود.
با این حال وی در سال ۲۰۱۶ ضمن حفظ موضع خود، اعلام کرد نظرش «ماندن و اصلاح» اتحادیه اروپاست.
کوربین از سوی برخی از اعضای حزب کارگر به مواضع «یهودستیزانه» نیز متهم است. وی منتقد سیاستهای اسرائیل در خاورمیانه است.
لوسیانا برگر یکی از هفت عضو جداشده از حزب کارگر دلیل استعفای خود را مواضع «یهودستیزانه» این حزب اعلام کرده است.
رسانههای ایران روز دوشنبه در دقایق نخست که اظهارات علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی، را بازتاب دادند عباراتی از او نقل کردند که اندکی بعد این عبارات در نسخه کامل اظهارات وی حذف شد یا لحن آنها تغییر کرد.
از جمله در نسخه اولیه نقل قول از علی خامنهای آمده بود که «هارت و پورت دشمن توی دل مسئولان را خالی نکند». اما این عبارت در نسخه نهایی به «این جنجالها که از روی ضعف است نباید دل فلان مسئول را خالی و یا فلان جوان را دچار خطا کند ...» تبدیل شد.
خبرگزاری فارس با اینکه در متن سخنان رهبر جمهوری از عبارات جدید استفاده کرده اما در صفحه توئیترش همچنان از واژههای قبلی استفاده کرده است:
همچنین در نسخه اولیه گزارش سخنرانی رهبر جمهوری اسلامی در خبرگزاری ایسنا، از قول او آمده بود: «در دلهای نجس و سرشار از کینه دشمنان نسبت به اسلام و جمهوری اسلامی دشمنی است»، که در نسخه جدید به این شکل تغییر کرده است: «بدانید، دلهای دشمنان بسیار بیشتر از حرفهایی که بر زبان میآورند».
در یکی دیگر از عبارات محذوف، رسانههای ایران گزارش کردند که علی خامنهای گفته است: «برخی کسانی که از امنیت کشور استفاده میکنند و کار و ورزش و… خود را انجام میدهند و بعد نمکدان میشکنند، بدانند امنیت از این راه بهدست میآید».
اما این عبارت به طور کامل از متن نهایی حذف شد و در صفحه توئیتر خبرگزاری فارس نیز به «کسانی که ... نمکدان میشکنند» تغییر یافت:
این بخش از سخنان آیتالله خامنهای که در نسخه اولیه خبرگزاری ایسنا منتشر شده بود در نسخه جدید به طور کامل حذف شده است.
در سخنان آقای خامنهای توضیح بیشتری در مورد کسانی که «کار و ورزش» کرده و «نمکدان میشکنند» نیامده است.
در روزهای اخیر علی کریمی و وریا غفوری از بازیکنان پیشین و فعلی تیم ملی فوتبال ایران واکنشهای انتقادی به اظهارات اخیر محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه، نشان داده بودند.
محمدجواد ظریف گفته بود «به دفاع از مردم فلسطین افتخار میکند» و افزوده بود «امروز همه ما زیر فشار هستیم».
علی کریمی اما یک روز بعد در اینستاگرام خود نوشت: «آقاى دکتر کدوم (ما) تحت فشارند؟ (ما) ما یا (ما) شما دقیقا؟»
سپاه پاسداران میگوید یکشنبه شب با انجام عملیاتی، سه نفر از عوامل حملهٔ اخیر به اتوبوس نیروهایش را، همراه با مواد انفجاری، در چند خانه تیمی در سراوان و خاش دستگیر کردهاست.
قرارگاه قدس نیروی زمینی سپاه پاسداران بدون اشاره به هویت افراد بازداشت شده گفته آنها افرادی بودند که خودروی انتحاری حمله اخیر در جاده خاش- زاهدان را «تهیه، هدایت و پشتیبانی کردهاند».
همزمان با این خبر، محمد باقری، رئیس ستاد کل نیروهای مسلح ایران گفت پاکستان از روز گذشته عملیاتی را علیه پایگاههای گروههایی که آنها را «تروریست» توصیف کرد، آغاز کردهاست.
جیش العدل مسئولیت حمله انتحاری اخیر را برعهده گرفتهاست. جمهوری اسلامی ایران، پاکستان را به کمکاری در برخورد با این گروه و دیگر گروههای مخالفش متهم میکند.
عادل الجبیر، وزیر مشاور در امور خارجه عربستان سعودی، با رد دخالت کشورش در حادثه حمله اخیر به اتوبوس حامل نیروهای سپاه پاسداران در جاده زاهدان-خاش گفت این موضوع برای منحرف کردن توجه مردم ایران مطرح میشود.
آقای جبیر، که همراه محمد بن سلمان ولیعهد عربستان، به پاکستان رفته است، همچنین ایران را «بزرگترین حامی تروریسم» توصیف کرد.
مقامهای ایران، از جمله فرمانده سپاه پاسداران، عربستان سعودی و امارات را ازجمله مسئولان حمله اخیر به نیروهای سپاه پاسداران معرفی میکنند. آنها هنوز سندی در اینباره ارائه نکردهاند.
هفته گذشته در یک حمله انتحاری به اتوبوس حامل نیروهای سپاه پاسداران در جاده زاهدان – خاش دستکم ۲۷ نفر کشته شدند.
در ادامه افزایش قیمت ارزهای خارجی طی روزهای اخیر در ایران، صبح روز دوشنبه ارزش هر دلار آمریکا از ۱۳ هزار تومان فراتر رفت. این بالاترین قیمت دلار آمریکا در بازار کنترل شده ارز ایران طی سه ماه اخیر محسوب میشود.
همزمان، گزارشها از بازار ایران حاکی از رسیدن قیمت سکه به چهار میلیون و ۳۰۰ هزار تومان است. نامشخص بودن وضعیت دو لایحه مرتبط با گروه ویژه اقدام مالی در مجمع تشخیص مصلحت نظام و احتمال بازگشت ایران به فهرست سیاه این گروه، از دلایل التهاب دوباره در بازار ارز و طلای ایران عنوان شدهاست.
عبدالناصر همتی، رئیس کل بانک مرکزی ایران، روز یکشنبه در حساب اینستاگرامش با تأیید افزایش نسبی قیمتها در بازار ارز نوشته بود که بانک مرکزی در صورت ضرورت اقدامات لازم را انجام خواهد داد.
سازمان ملل میگوید که طرفهای درگیر در یمن بر سر مرحله اول بیرون بردن نیروهای خود از بندر حدیده توافق کردهاند. این توافق پس از دو روز گفتوگو بین طرفین با میانجیگری سازمان ملل به دست آمده است.
حُدیده در غرب یمن بندر اصلی تجاری این کشور است و نبردها بین شورشیان حوثی و ائتلاف عربستان بهویژه در منطقه این بندر سنگین بودهاست.
بندر حدیده ورودی حیاتی غذا و دارو به یمن است و میلیونها یمنی که در آستانه قحطی قرار دارند به فعالیت این بندر نیاز دارند.
کنترل بندر حدیده همچنان در دست حوثیهای مورد حمایت ایران بوده است و نیروهای ائتلاف سعودی در حومه حدیده تجمع کردهاند.
طرفهای درگیر در جنگ یمن در ماه گذشته با میانجیگری سازمان ملل در یک کنفرانس صلح در سوئد بر سر آتشبس در حدیده توافق کردند.
آیتالله علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی، بامداد دوشنبه در سخنرانی خود به مناسبت اتفاقات سال ۵۶ تبریز گفت که «مسئولان، دوست و دشمن را بشناسند و فریب نخورند. دشمن گاهی دندان نشان میدهد، گاهی مشت میزند و گاهی لبخند میزند؛ اینها فرقی ندارند و لبخند آنها هم از سر دشمنی است.»
او در ادامه گفت: «در دلهای نجس و سرشار از کینه آنها نسبت به اسلام و جمهوری اسلامی دشمنی است. دشمنی آمریکا که آشکار است؛ اروپاییها هم امروز خدعه میکنند. من نمیگویم چه کار کنند، اما مسئولان مواظب باشند مخدوع نشوند و فریب نخورند. به نام اینکه حالا یک کاری بکنیم، کشور را دچار مشکل نکنند؛ بدانند دست خدا بالای دستهاست.»
در پی خروج آمریکا از برجام، طرفهای اروپایی این توافق هستهای همچنان خواستار حفظ این توافق و ادامه تعامل اقتصادی با ایران بودهاند و برای خنثی کردن اثرات تحریمهای جدید آمریکا علیه ایران، تدابیری را نیز اندیشیدهاند.
با این حال، رهبر جمهوری اسلامی، روز هفتم شهریور امسال نیز گفته بود که دولت حسن روحانی باید دربارهٔ مسائلی نظیر برجام یا اقتصاد از اروپاییها «قطع امید کند.»
او روز ۲۵ مهرماه نیز گفت که «نگاه به غرب و اروپا جز معطل ماندن، منت کشیدن و کوچک شدن فایدهای ندارد.»
علی خامنهای در بخش دیگری از سخنرانی دوشنبه خود گفت: «برخی کسانی که از امنیت کشور استفاده میکنند و کار و ورزش و… خود را انجام میدهند و بعد نمکدان میشکنند، بدانند امنیت از این راه بهدست میآید. یادمان نرود که امنیت چطور به دست میآید.»
او توضیح بیشتری در مورد کسانی که «کار و ورزش» کرده و «نمکدان میشکنند» نداد.
در روزهای اخیر علی کریمی و وریا غفوری از بازیکنان پیشین و فعلی تیم ملی فوتبال ایران واکنشهای انتقادی به اظهارات اخیر محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه، نشان داده بودند.
محمدجواد ظریف گفته بود «به دفاع از مردم فلسطین افتخار میکند» و افزوده بود «امروز همه ما زیر فشار هستیم».
علی کریمی اما یک روز بعد در اینستاگرام خود نوشت: «آقاى دکتر کدوم (ما) تحت فشارند؟ (ما) ما یا (ما) شما دقیقا؟»
سرپرست پیشین پلیس فدرال آمریکا میگوید اخراج جیمز کومی، رئیس پیشین این سازمان، توسط دونالد ترامپ، چنانچه در راستای توقف تحقیقات مربوط به پرونده روسیه انجام شده، ممکن بود جرم تلقی شود.
اندرو مککیب، سرپرست پیشین افبیآی در مصاحبهای با برنامه «۶۰ دقیقه» شبکه سیبیاس، گفته افبیآی حق داشت تحقیقات ضد جاسوسی در مورد احتمال تعاملات و یا هماهنگیها بین دونالد ترامپ و روسیه در جریان رقابتهای انتخاباتی سال ۲۰۱۶، انجام دهد.
آقای مککیب گفته است «جریان این است، اگر رئیسجمهوری مانع اجرای عدالت شود، رئیس افبیآی [جیمز کومی] را اخراج کرده باشد تا بر روند تحقیقات ما در مورد دخالتهای روسیه [در انتخابات ریاستجمهوری آمریکا] و حمایت بالقوه از ستاد انتخاباتی او، تاثیر منفی بگذارد یا آن را متوقف کند؛ در آن صورت از موضع یک بازرس امور ضدجاسوسی باید از خودت بپرسی: چرا یک رئیسجمهوری آمریکا دست به چنین کاری میزند».
مککیب افزوده است «بنا بر این، تمامی این وقایع مشابه، این پرسش را در ما ایجاد میکند که آیا بین این رئیسجمهوری و هولناکترین دشمن ما، دولت روسیه، تماس یا رابطه نامناسبی وجود دارد؟»
سرپرست پیشین پلیس فدرال آمریکا میگوید «همه اینها را که کنار هم بگذاریم، این ماجرا واقعیتهای مفصلی را ارائه میکرد که نشان میداد شاید جرمی رخ داده باشد… ممکن بود اخراج جیم کومی از سوی رئیسجمهوری بهعنوان ایجاد مانع بر سر اجرای عدالت، محسوب شود».
دونالد ترامپ اردیبهشت ماه سال ۱۳۹۶ جیمز کومی را اخراج کرد.
آقای ترامپ گفته بود بدون توجه به توصیههای مقامهای وزارت دادگستری، از این وزارتخانه خواسته است که کومی، را برکنار کند.
دونالد ترامپ در مصاحبه با شبکه «انبیسی» گفته بود، سه بار به طور جداگانه در گفتوگو با جیمز کومی از او پرسیده آیا افبیآی در حال تحقیق از او است یا نه و مدیر افبیآی هر سه بار تاکید کرد که در مورد او تحقیق نمیکند.
دونالد ترامپ هرگونه «تبانی» بین روسیه و ستاد انتخاباتی خود را تکذیب کرده و گفته بود، روسیه هیچ گونه تاثیری بر رای شهروندان در انتخابات ۲۰۱۶ نداشته است. آقای ترامپ گفته بود جریان مداخله روسیه در انتخابات آمریکا، «داستان ساختگی» دمکراتها برای توجیهه شکست خود در انتخابات ریاست جمهوری است.
دونالد ترامپ در اسفند ماه همان سال مککیب را نیز برکنار کرد و در توئیتر خود نوشت اخراج مککیب «روزی بزرگ برای مردان و زنان سختکوش افبیآی و و روزی بزرگ برای دموکراسی» است. ترامپ گفته بود «جیمز کومی ریاکار رئیس او بود و مککیب را مثل پادو بار آورد. او از همه دروغها و فساد موجود در بالاترین سطوح افبیآی با خبر بود!».
وزارت دادگستری آمریکا هنوز به اظهارات اندرو مککیب در سیبیاس واکنشی نشان ندادهاست.
ریاض تائید کردهاست که صندوق سرمایهگذاری ملی آن کشور در مورد حمایت مالی از باشگاه فوتبال منچستر یونایتد مذاکراتی انجام داده، اما محمد بن سلمان، ولیعهد سعودی قصد خرید این باشگاه را ندارد.
روزنامه بریتانیایی «سان» گزارش داده بود که بن سلمان بر تلاشهای خود در رابطه با باشگاه منچستر یونایتد افزوده است.
اما وزیر امور اطلاعرسانی عربستان در پستی که در توئیتر منتشر شده گفته است این گزارش «کاملا غلط» است.
باشگاه فوتبال منچستر یونایتد، از باشگاههای حرفهای فوتبال در لیگ برتر فوتبال انگلستان است و یکی از پرافتخارترین باشگاههای فوتبال جهان بهشمار میرود. در حال حاضر خانواده گلیزر، مالک این باشگاه هستند.
وزیر اطلاعرسانی عربستان در توئیتر گفته است دیدارهایی بین مقامهای صندوق ملی سعودی برای «مذاکره در مورد حمایتهای بالقوه» انجام شده اما هنوز «هیچ توافق رسمی حاصل نشدهاست».
محمد بن سلمان، ولیعهد جوان عربستان، بهویژه پس از قتل جمال خاشقجی توسط تیم ویژه ارسالی از ریاض، به چهرهای جنجالی تبدیل شدهاست؛ بهطوری که حتی شماری از قانونگذاران آمریکایی از جمله همحزبیهای دونالد ترامپ، او را آمر این قتل معرفی کردهاند.
خبرگزاریهای ایران روز یکشنبه از اوجگیری دوباره قیمت خودرو خبر دادند و قیمت انواع پراید شاهد رشدی بین یک یا دو میلیون و ۵۰۰ هزار تومان بوده است.
خبرگزاری تسنیم میگوید که قیمت پراید ۱۱۱ به حدود ۴۷ میلیون تومان رسید.
بر اساس این گزارش، همچنین پژو ۲۰۶ صندوقدار با افزایش پنج میلیون تومانی با قیمت ۹۷ میلیون تومان، پژو ۲۰۶ تیپ ۲ با افزایش چهار میلیون تومانی با قیمت ۸۰ میلیون تومان، پژو ۲۰۶ تیپ ۵ با افزایش چهار میلیون تومانی قیمت ۹۳ میلیون تومان معامله میشد.
در همین زمینه، بهرام پارسایی، نماینده اصلاحطلب شیراز در مجلس شورای اسلامی، در توئیتی افزایش قیمت پراید به ۴۷ میلیون تومان را «شرمآور» دانسته است.
وی نوشته است: «پراید ۴۷ میلیونی يك شوخى نيست، شرمآور است. واضحترین نتیجه گروگانگیری مردم توسط خودروسازانی که وزارت صمت و بخش تأثیرگذاری در کمیسیون صنایع مجلس نیز در این انحصارطلبى، حامی آنها هستند و برای توجیه اين ظلم پشت شعارهای زیبایی مثل حمایت از تولید داخلى و حقوق کارگران، پناه میگیرند».
محمدبن سلمان، ولیعهد عربستان سعودی، روز یکشنبه تور آسیایی خود را با سفر به پاکستان آغاز کرد و در نخستین روز قراردادهایی به ارزش بیست میلیارد دلار بین دو کشور برای سرمایهگذاری ریاض در پاکستان امضاء شد.
پاکستان با مشکلات جدی در زمینه پرداختهای خود روبروست و امیدوار است که با امضای این قراردادها- شامل هفت توافقنامه و یک یادداشت تفاهم- بتواند به اقتصاد لرزان خود سامان بدهد.
سفر محمد بن سلمان به پاکستان پنج ماه پس از آن صورت میگیرد که ریاض به خاطر قتل جمال خاشقجی، روزنامهنگار منتقد سعودی، در سفارت عربستان در استانبول هدف شدیدترین انتقادهای جهانی قرار گرفت و چهره سیاسی وی مخدوش شد.
عمران خان، نخستوزیر پاکستان، که از تابستان گذشته دو بار از عربستان دیدار کرده است، روز یکشنبه از حمایتهای ریاض قدردانی کرد و گفت: «پاکستان و عربستان اکنون مناسبات میان خود را به سطحی ارتقاء میدهند که تا پیش از این سابقه نداشته است».
گزارشها از شوش حاکی است که دادستان شوش روز یکشنبه دستور بازداشت مادر اسماعیل بخشی، از نمایندگان کارگران نیشکر هفتتپه، را صادر کرد ولی مادر آقای بخشی به خاطر بیهوش شدن به بیمارستان منتقل شد.
به نوشته کانال مستقل کارگران هفتتپه، این بازداشت در پی مراجعه اعضای خانواده اسماعیل بخشی به دادستانی شوش انجام شد.
بر اساس این گزارش، اعضای خانواده آقای بخشی که برای پیگیری به دادستانی شوش رفته بودند، با بیاحترامی و پاسخهای نامشخص مواجه شدند و هنگامی که خواستار مشخص شدن وضعیتش شدند، دادستان دستور بازداشت مادر این فعال کارگری را صادر کرد.
این گزارش حاکیست که در پی حمله ماموران به اعضای خانواده اسماعیل بخشی و بازداشت مادرش، او از حال رفت و به دلیل وخامت شرایط جسمیاش به مرکز درمانی منتقل شد.
این گزارش هنوز از سوی مقامهای قضایی تایید یا تکذیب نشده است.
پیشتر سندیکای کارگران شرکت نیشکر هفتتپه روز شنبه اعلام کرده بود که اسماعیل بخشی برای تکذیب سخنانش در مورد شکنجه شدن در بازداشتگاه اداره اطلاعات اهواز در دوره نخستین بازداشتش، تحت فشار وزارت اطلاعات قرار دارد.
وی در جریان اعتصاب و تجمع های کارگران نیشکر هفت تپه بازداشت و پس از ۲۵ روز آزاد شد. با این همه،این فعال کارگری دوباره و در روز ۳۰ دی ماه بازداشت شد.
روزنامه سان گزارش داد محمد بن سلمان ولیعهد سعودی برای خرید باشگاه منچستر یونایتد سه میلیارد و ۸۰۰ میلیون پوند پیشنهاد داده است.
به نوشته ساناین پیشنهاد مقارن شده با سفرهای متناوب مسئولان باشگاه منچستر یونانید به عربستان.
این روزنامه میافزاید خاندان سعودی که ثروتی معادل ۸۵۰ میلیاردل پوند در اختیار دارد، امیدوار است با این قیمت بتواند خانواده گلیزر را برای فروش این باشگاه وسوسه کند.
این خانواده آمریکایی ۱۴ سال پیش منچستر یونایتد را به قیمت ۷۹۰ میلیون پوند خریداری کرد.
تشییعکنندگان پیکر پوران شریعت رضوی همسر علی شریعتی روز یکشنبه اجازه نیافتند وارد حسینیه ارشاد شوند.
قرار بود مراسم تشییع پوران شریعت رضوی از داخل حسینیه ارشاد محل سخرانیهای علی شریعتی در سالهای پیش از انقلاب صورت گیرد.
به گزارش امتداد احمد منتظری فرزند آیتالله منتظری در این مراسم در خیابان بر پیکر پوران شریعت رضوی نماز خواند. احسان شریعتی فرزند علی شریعتی نیز حضور در این مراسم حضور داشت.
پوران شریعت رضوی، خواهر مهدی(آذر) شریعت رضوی، یکی از سه دانشجویی است که در ۱۶ آذر ۱۳۳۲ با شلیک نیروهای امنیتی در دانشگاه تهران کشته شد.
همسر علی شریعتی روز ۲۶ بهمن ماه امسال به علت سکته مغزی در تهران درگذشت.
در واکنش به جلوگیری از برگزاری مراسم تشییع در حسینیه ارشاد هاشم صباغیان وزیر کشور دولت بازرگان، به انتخاب گفت: «واقعا تعجب دارد که چرا از تشییع مرحومه پوران شریعتی در حسینیه ارشاد جلوگیری شد. این اتفاق در حالی رخ داد که خانواده دکتر شریعتی هماهنگیهای لازم را با فرمانداری انجام داده بودند. اما در کمال تعجب و البته تاسف، امروز صبح بهانه آوردند که باید از جای دیگری هم اجازه گرفته میشد...»
یک سال پس از آنکه مقامهای جمهوری اسلامی اعلام کردند کاووس سیدامامی، استاد دانشگاه و فعال محیط زیست، در زندان اطلاعات سپاه خودکشی کردهاست، یک مقام قضایی دربارهٔ خودکشی او ابراز بیخبری کرد.
به نوشته خبرگزاری فارس، غلامحسین محسنی اژهای، سخنگوی قوه قضائیه، روز یکشنبه در نشست خبریاش در پاسخ به پرسشی گفت: «اینکه آقای سیدامامی خودکشی کرده یا او سرشبکه بوده خبر ندارم که او خودکشی کردهاست یا نه».
محسنی اژهای دربارهٔ تداوم بازداشت فعالان محیط زیست نیز بدون اشاره به جزئیات تنها گفت کیفرخواست آنها صادر شده و «باید دید که دادگاه به چه نتیجهای میرسد».
دستکم هشت فعال محیط زیست از بیش از یک سال پیش در «بازداشت موقت» سازمان اطلاعات سپاه هستند و مقامهای قضایی جمهوری اسلامی چندی پیش برخی از آنان را به «جاسوسی» و «افساد فیالارض» متهم کردند. با این حال وزارت اطلاعات و سازمان حفاظت از محیط زیست این اتهامات را رد کردهاست.
به گفته خبرگزاریهای داخلی ایران، روز یکشنبه در مراسمی در بندر عباس و با حضور حسن روحانی، رئیس جمهور ایران، زیردریایی فاتح به عنوان «نخستین زیردریایی نیمهسنگین» ایران به ناوگان نیروی دریایی ارتش پیوست.
خبرگزاری فارس مهمترین ویژگی این زیردریایی را مجهز بودن آن به سامانه شلیک و هدایت موشکهای کروز زیر سطحی اعلام کرد.
این خبرگزاری با این حال نوشت که پیش از این زیر دریایی غدیر نیز این قابلیت را داشت. بر اساس این گزارش، این زیردریایی همچنین به چهار اژدرافکن و هشت مین دریایی مجهز است.
زیردریایی فاتح با وزن ۵۹۳ تن در زیر آب، سرعتی معادل ۲۶ کیلومتر بر ساعت در زیر سطح خواهد داشت.
به گفته خبرگزاری فارس، این شناور همچنین توان ۳۵ روز دریانوردی و ماندگاری در دریا را دارد.
امیر حاتمی، وزیر دفاع ایران، نیز گفت: «فاتح پیشرفتهترین زیردریایی در کشور است که نقش آن در ارتقای قدرت بازدارندگی نیروی دریایی ارتش بسیار حائز اهمیت است».
ایران در سالهای از تولید چندین زیردریایی ازجمله غدیر و بعثت خبر داده و رسانههای حکومتی ساخت آنها را یک اتفاق مهم دانستهاند.
رضا تقیزاده، تحلیلگر سیاسی و مسائل ایران، پیش از این در یادداشتی در رادیو فردا نوشته بود که با توجه به کاربرد وسيع زيردريايیهای کوچک در بخش خصوصی، ساخت و راهاندازی اين شناورها بسيار آسان و دسترسی به انواع نقشههای توليد آن نيز تقريبا برای همه امکانپذير است.
سخنگوی قوه قضائیه ایران خبر داد که دادگاه حسین فریدون، برادر حسن روحانی، در اسفند ماه برگزار خواهد شد.
غلامحسین محسنی اژهای درواکنش به درخواست تعدادی از نمایندگان مجلس برای برگزاری دادگاه برادران رئیس جمهور و معاون اول او گفت: «کیفرخواست این پرونده قبل از اینکه نمایندگان نامه بنویسند، در دوم بهمن ماه صادرشده و به زودی هم اولین جلسه آن در اسفندماه برگزار میشود».
وی اعلام کرد که قاضی پرونده درباره علنی یا غیر علنی بودن جلسات دادگاه تصمیم خواهد گرفت.
دو هفته پیش ۲۰ نماینده مجلس شورای اسلامی در نامهای به رئیس قوه قضائیه خواستار رسیدگی علنی به پرونده حسین فریدون برادر رئیسجمهوری و مهدی جهانگیری برادر معاون اول وی شده بودند.
غلامحسین محسنی اژهای، سخنگوی قوه قضائیه، ماه گذشته گزارشها درباره مختومه شدن پرونده حسین فریدون، برادر حسن روحانی، را تکذیب کرده و گفته بود که پرونده هنوز در دادسرا است و به دادگاه ارسال نشده است.
آقای اژهای ۲۵ تیر ۹۶ از بازداشت حسین فریدون به خاطر «اتهامات مالی» خبر داد. یک روز بعد خبر رسید که حسین فریدون با «قرار وثیقه ۵۰ میلیارد تومانی آزاد شده است».
ارتباط با رسول دانیالزاده که به دلیل بیش از دو هزار میلیارد تومان بدهکاری به بانکها بازداشت شده، از جمله اتهامات حسین فریدون اعلام شده است.
مهدی جهانگیری، نایب رئیس اتاق بازرگانی، نیز روز ۱۴ مهر ۹۶ از سوی سپاه پاسداران کرمان بازداشت و در اسفند همان سال آزاد شد.
مهدی جهانگیری رئیس یک گروه مالی است که در زمان ریاست حمید بقایی بر سازمان میراث فرهنگی و گردشگری تأسیس شد.
در حالی که نمایندگان اصولگرای مجلس خواستار محاکمه برادران حسن روحانی و اسحاق جهانگیری شدهاند، برخی از چهرههای اصلاحطلب پیش از این پیشنهاد کرده بودند که یک هیات بیطرف به پرونده اتهام این دو نفر و همچنین صادق لاریجانی و فاضل لاریجانی دو برادر رئیس قوه قضائیه رسیدگی کند.
تام کاتن، سناتور جمهوریخواه ایالت آرکانزاس و از حامیان رئیسجمهور آمریکا در کنگره، در توئیتی به یک پیام توئیتری علی خامنهای رهبر جمهوری اسلامی، واکنش نشان داده است.
آیتالله خامنهای اخیراً در پیامی که در حساب توئیتری او منتشر شده گفته است: «مرگ بر آمریکا یعنی مرگ بر دونالد ترامپ، جان بولتون و پومپئو. یعنی مرگ بر سیاستمدارانی که فعلاً در آمریکا بر سر کارند. یعنی مرگ بر چند نفری که کشور را اداره میکنند؛ ما با ملت آمریکا کاری نداریم.»
در واکنش به این پیام، تام کاتن در تازهترین توئیت خود که در یکی دو حساب توئیتری او منتشر شده خطاب به علی خامنهای نوشته است: «ای پیرمرد، تو مدتها پیش از آنکه هر کدام از ما بمیریم، خواهی مرد، و رژیم بیقانونت به خاطر عدم مشروعیتش خواهد مرد، در حالیکه آمریکا همچنان سرزمین مردم آزاد باقی خواهد ماند.»
حسن روحانی، رئیس جمهور ایران، روز یک شنبه در سفر خود به بندر لنگه گفت که جمهوری اسلامی خواهان «روابط برادرانه و صمیمی با همه کشورها» در منطقه است.
به گزارش خبرگزاری ایسنا، او توضیح داد که «متأسفانه برخی همسایگان ما راه اشتباه را انتخاب کردند و به سراغ آمریکاییها و صهیونیستها رفتند. به اشتباه فکر میکنند که ایران چشم طمع به سمت آنها دارد در حالی که ایران خواهان روابط صمیمانه با همه کشورهای منطقه است.»
به گفته حسن روحانی «یکی دو کشور» منطقه به دنبال «دشمنی» هستند، اما گفت که «باید با اتحاد و همبستگی خودمان امنیت را تأمین کنیم».
درخواست روحانی برای «روابط برادرانه و صمیمی» با همه کشورهای منطقه در حالی بیان میشود که مقامهای نظامی ایران بارها خطاب به برخی کشورهای منطقه از زبان تهدید استفاده کردهاند. چند کشور منطقه نیز بارها جمهوری اسلامی را به دخالت در امور خود متهم کردهاند.
روز یکشنبه در جریان رسیدگی به لایحه بودجه ۹۸، علی لاریجانی، رئیس مجلس، خبر داد که رهبر جمهوری اسلامی فرمان دادهاست سهم «صندوق توسعه ملی» از درآمدهای نفتی به ۲۰ درصد کاهش یابد.
شماری از نمایندگان مجلس خواستار افزایش سهم این صندوق از درآمدهای نفتی شده بودند، اما دولت حسن روحانی با اشاره به «شرایط کنونی کشور»، پیشنهاد کاهش آن به ۲۰ درصد را داده بود.
علی لاریجانی در جلسه روز یکشنبه مجلس، در پاسخ پیشنهاد یکی از نمایندگان مبنی بر افزایش سهم صندوق به ۳۲ درصد اعلام کرد که آیتالله خامنهای بهطور مکتوب فرمان دادهاست که سهم ۲۰ درصد برای صندوق توسعه ملی در نظر گرفته شود.
به گفته منتقدان اقتصادی، صندوق توسعه ملی که قرار بود بخشی از درآمدهای نفتی را به ثروتهای ماندگار تبدیل کند، عملاً به ابزاری برای تعدیل فشارهای اقتصادی و هزینهکردهای نظامی تبدیل شدهاست.
هدر ناوئرت، فرد مورد نظر رئیسجمهوری آمریکا برای جای خالی سفیر این کشور در سازمان ملل، از پذیرش این مقام منصرف شدهاست.
خانم ناوئرت در بیانیهای میگوید «دو ماه گذشته روزهایی فرساینده برای خانواده من بود، بنا بر این به این نتیجه رسیدهام که به نفع خانواده است که از [پذیرش این مقام] خودداری کنم».
نیکی هیلی، سفیر پیشین ایالات متحده در سازمان ملل متحد، ۱۷ مهر ماه از این مقام کنارهگیری کرد.
در آن زمان آقای ترامپ گفته بود تا دو سه هفته آینده جانشین خانم نیکی هیلی را تعیین میکند.
در میانه آذر ماه بود که رئیسجمهوری ایالات متحده اعلام کرد، هدر ناوئرت، سخنگوی وزارت خارجه دولت خود را به عنوان سفیر جدید کشورش در سازمان ملل متحد معرفی میکند.
ناوئرت، ۴۹ سال دارد. او پیشتر در شبکه خبری فاکس نیوز کار میکرد.
ترامپ گفته بود هدر ناوئرت «بسیار باهوش، سریع و بااستعداد است و فکر میکنم احترام همه را بهدست خواهد آورد».
با این حال فقدان تجربه دیپلمایتک و یا تجربه مشخص در امور سیاسی سبب شد تا شماری، از انتخاب خانم ناوئرت به عنوان سفیر آمریکا در سازمان ملل، انتقاد کنند.
واتیکان روز شنبه اعلام کرد که تئودور مککاریک، کاردینال سابق، را به جرم آزار جنسی خلع جامه کشیشی کرده است.
بر اساس گزارش رادیو عمومی ملی در آمریکا (انپیآر)، این عالیترین مقام کلیسا تا به امروز است که چنین اتهامی منجر به خلع لباس او میشود.
به گفته واتیکان، دیوان دادرسی کلیسا آقای مککاریک را در رابطه با اتهام اغوای کودکان و بزرگسالان به هنگام انجام فرائض مذهبی گناهکار تشخیص داده است.
پاپ فرانسیس حکم اخراج این کاردینال سابق را از کلیسا تایید کرده و دیگر امکان دادخواست وجود ندارد.
مککاریک ۸۸ ساله سال گذشته در پی تحقیقاتی که منجر به یافتن مستنداتی درباره آزار و اذیت یک پسربچه هنگام مراسم عشای ربانی شده بود، از مقام خود استعفا داد. این اتفاق حدود نیم قرن قبل رخ داده بود. همچنین یک مرد نیز عنوان کرد که در سنین بیست سالگی و در دهه ۱۹۸۰ آقای مککاریک او را آزار جنسی داده بود.