خبرخوان
آمریکا: نیاز به محدودیتهای شدیدتر برای متوقف ساختن برنامه موشکی ایران

ساعاتی پس از آن که سپاه پاسداران از «کارخانه زیرزمینی» موشکسازی خود و همچنین موشک زمین به زمین دزفول رونمایی کرد، وزارت خارجه آمریکا در بیانیهای خواستار «محدودیتهای شدیدتر» علیه جمهوری اسلامی شد.
همزمان با چهلمین سالگرد انقلاب سال ۵۷ در ایران تقریبا هر روز در ایران از موشک و آلات و ادوات نظامی جدیدی رونمایی شده است.
روز پنجشنبه، ۱۸ بهمنماه، نیز سپاه پاسداران یک موشک بالیستیک زمین به زمین به نام دزفول با برد هزار کیلومتر را به نمایش گذاشت.
در واکنش به این اقدام، وزارت خارجه آمریکا در بیانیهای اعلام کرد که در فشار بر جمهوری اسلامی برای کنار گذاشتن فعالیت موشکی خود از پا نخواهد نشست.
سخنگوی وزارت خارجه آمریکا همچنین ایران را به «بیتوجهی فاحش به هنجارهای بینالمللی» متهم کرد.
مهمترین خبرهای ایران و جهان
یک هیئت سیاسی از سوی طالبان وارد تهران شد

بامداد سهشنبه، هفتم بهمن، یک هیئت سیاسی طالبان به ریاست ملا عبدالغنی برادر وارد تهران شد تا ازجمله با وزیر امور خارجه ایران و نماینده ویژه ایران در امور افغانستان دیدار کند.
بنا بر گزارشها، این سفر به دعوت وزارت امور خارجه ایران انجام شده و قرار است در این دیدارها در مورد وضعیت مهاجران افغان و روند صلح در افغانستان گفتوگو شود.
این سفر و دیدار در حالی برگزار میشود که حدود یک ماه پیش از این، روز دوم دیماه، محمدجواد ظریف، وزیر خارجه ایران در گفتوگو با شبکه تلویزیونی «طلوع نیوز» افغانستان گفت که «طالبان اقدامات تروریستی بسیار انجام داده است… و در قوانین، ما هنوز طالبان را از گروه تروریستی خارج نکردهایم.»
پس از حمله طالبان به کنسولگری ایران در مزار شریف افغانستان در ۱۷ مرداد ۱۳۷۷ و کشته شدن ۸ دیپلمات ایرانی در آنجا، ایران تا مرز مداخله نظامی نیز پیش رفت.
محمدجواد ظریف در مصاحبه خود با «طلوع نیوز» گفت که ما این موضوع را «نه بخشیدهایم و نه فراموش کردهایم»، اما افزود که با توجه به «واقعیتهای» افغانستان، جمهوری اسلامی ایران گروه طالبان را «بخشی از راه حل» در آن کشور میداند.
کابل و چند شهر دیگر افغانستان در ماههای اخیر هم بهرغم مذاکرات صلح میان طالبان و حکومت افغانستان صحنه خشونتهای مرگبار بوده است.
دور دوم این مذاکرات که در دوحه، پایتخت قطر، برگزار میشود، قرار بود شانزدهم ۱۶ دی آغاز شود اما تنها سه نشست فرعی در این ارتباط برگزار شده و مذاکرات اصلی عملاً متوقف شده است.
نماینده مجلس بدون پذیرش صریحِ اتهام سیلی زدن به یک سرباز عذرخواهی کرد

علیاصغر عنابستانی، نماینده سبزوار در مجلس، که متهم است به یک سرباز پلیس راهور که مانع از عبور خودروی او از خط ویژه شده بود سیلی زده است، در یک پیام ویدئویی «عذرخواهی کرد».
این نماینده مجلس پس از چند بار عوض کردن روایت خود از ماجرا مجبور به عذرخواهی شده است.
اما این نماینده مجلس در پیام خود نمیپذیرد که به این مامور سیلی زده و میگوید که واکنش او به خاطر شنیدن توهین بوده و تاکید میکند که «به خاطر همه کارهای کرده و نکرده عذرخواهی میکنم».
او در پیام خود حتی تعلل در عذرخواهی را نیز نمیپذیرد و آن را به پای «دلسوزان و بزرگانی» مینویسد که «ما را مرتباً به صبر و سکوت دعوت کردند».
آقای عنابستانی همچنین گفته است که «اجازه سوء استفاده» به «رسانههای معاند داخلی و خارجی» نمیدهند.
مقامهای حکومت ایران معمولا برای حمله به رسانههای مخالف خود از عنوان «معاند» استفاده میکنند.
اظهارات آقای عنابستانی در حالی مطرح میشود که علاوه بر شهادت چند نفر از شهروندان درباره سیلیخوردن این سرباز توسط نماینده مجلس، در شبکههای اجتماعی ویدئویی از این صحنه منتشر شد.
مقامهای پلیس نیز اعلام کردهاند که اسناد کافی برای اثبات «حمله فیزیکی» این نماینده مجلس دارند.
نماینده سبزوار همچنین روز ۴ بهمن در گفتوگو با صداوسیما اعلام کرد که اصلا از ماشین پیاده نشده، ولی پس از انتشار فیلم صحنه درگیری و انتشار گزارشهای متعدد گفت از ماشین پیاده شده و پس از شنیدن توهین، سرباز را هل داده است.
او قبلا مدعی شده بود سرباز در جریان این درگیری به او گفته است «هر خری» هستی، برای خودت هستی و به شکم او باتوم زده است و یک افسر دیگر به نمایندگان مجلس توهین کرد و خواستار برخورد با متخلفین شده بود ولی در بیانیه عذرخواهی خود اشارهای به این موارد نکرده است.
مصوبه استیضاح ترامپ رسما به سنای آمریکا تحویل داده شد

مجلس نمایندگان آمریکا تحت رهبری نانسی پلوسی، نماینده دموکرات، روز دوشنبه مصوبه دومین استیضاح دونالد ترامپ را رسما به سنای آمریکا تحویل داد.
به این ترتیب روند دومین استیضاح آقای ترامپ وارد آخرین مرحله خود شد.
پیشتر چاک شومر، رهبر اکثریت دموکرات مجلس سنای آمریکا، روز جمعه اعلام کرده بود که دادگاه استیضاح رئیس جمهوری سابق آمریکا روز هشتم فوریه ، ۲۰ بهمن، در این مجلس برگزار خواهد شد.
دونالد ترامپ نخستین رئیس جمهوری آمریکا خواهد بود که پس از پایان دوره ریاست جمهوریش دادگاه استیضاح او در سنا برگزار میشود.
شماری از قانونگذاران جمهوریخواه میگویند، برگزاری دادگاه استیضاح رئیس جمهوری سابق پس از پایان دورهاش قانونی نیست. این در حالی است که عدهای دیگر از همین حزب همچون میت رامنی این اقدام را کاملا قانونی میدانند.
مجلس نمایندگان آمریکا روز چهارشنبه، ۲۴ دیماه، برای دومین بار ظرف ۱۳ ماه دونالد ترامپ را به اتهام «تحریک به شورش» استیضاح کرد.
استیضاح دونالد ترامپ پس از حمله شماری از خشونتطلبان طرفدار او به ساختمان کنگره در روز ۱۷ دی به جریان افتاد.
برای محکومیت آقای ترامپ در سنا لازم است که دو سوم اعضای این مجلس یعنی ۶۷ سناتور به مصوبه استیضاح و در ادامه ممنوعیت رسیدن به مقام دولتی برای او در آینده رای بدهند. به این ترتیب علاوه بر ۵۰ سناتور دموکرات، ۱۷ سناتور جمهوریخواه، یعنی همحزبیهای ترامپ، هم باید به آن رای دهند.
بایدن ممنوعیت خدمت افراد تراجنسیتی در ارتش آمریکا را لغو کرد

جو بایدن، رئیسجمهوری آمریکا، روز دوشنبه ششم بهمن ممنوعیت خدمت افراد تراجنسیتی در ارتش ایالات متحده را که میراث دونالد ترامپ بود لغو کرد.
لغو این ممنوعیت از وعدههای انتخاباتی جو بایدن بود و با استقبال مدافعان حقوق اقلیتهای جنسیتی روبرو خواهد شد.
کاخ سفید در بیانیهای اعلام کرد: «رئیسجمهور بایدن اعتقاد دارد که هویت جنسیتی نباید مانع انجام خدمت در ارتش شود و قدرت آمریکا متکی به تنوع آن است».
این بیانیه میافزاید: «اجازه یافتن آمریکاییهای توانمند برای خدمت نظامی برای ارتش و کشور بهتر است زیرا یک نیروی به حساب آمده یک نیروی بسیار موثر خواهد بود. به بیان بهتر، این اقدامی درست و در راستای منافع ملی ماست».
باراک اوباما، رئیسجمهوری پیشین آمریکا، به افراد تراجنسیتی اجازه داد تا علنا در ارتش خدمت کنند و برای تغییر جنسیت کمکهای درمانی دریافت کنند ولی دونالد ترامپ که روز بیستم ژانویه امسال از قدرت کنار رفت، استخدام افراد تراجنسیتی را ممنوع کرده بود.
آقای ترامپ در سال ۱۳۹۶ گفته بود که پس از مشورت با «ژنرالها و کارشناسان نظامی» دولت «نخواهد پذیرفت که افراد تراجنسیتی از این پس در هر مقام و مسئولیتی در ارتش خدمت کنند».
او افزوده بود: «نیروهای مسلح ما باید روی پیروزیهای قاطع و موثر تمرکز کند و نباید فشار ناشی از هزینههای سنگین پزشکی و اختلالی را که افراد تراجنسیتی به وجود میآورند به آن تحمیل کرد».
بر اساس گزارش خبرگزاری رویترز و سایت رادیو فردا/ک.ر
پیامرسان «سیگنال» در ایران «فیلتر شد»

گزارش برخی کاربران شبکههای اجتماعی و منابع غیررسمی از داخل ایران از فیلتر شدن پیامرسان «سیگنال» از روز دوشنبه ششم بهمن حکایت دارد.
وبسایت «دیجیتاتو» در این باره نوشت پیامرسان سیگنال که پس از تغییر سیاستهای واتساپ شاهد موج گسترده مهاجرت کاربران بود، در ایران از دسترس خارج شد.
پیش از این در ۲۶ دی ماه نیز پیامرسان «سیگنال» بهدستور «کارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه» از فروشگاههای آنلاین در ایران حذف شده بود.
پس از آنکه واتساپ به حدود دو میلیارد نفر کاربر خود اعلام کرد برای ادامه استفاده از این پیامرسان باید اجازه دهند که دادههای شخصیشان با فیسبوک و اینستاگرام نیز به اشتراک گذاشته شود، تنها در سه هفته نخست ژانویه بیش از ۷.۵ میلیون نفر به کاربران پیامرسان سیگنال در سراسر جهان افزوده شد و ۲۵ میلیون کاربر جدید نیز به جمع کاربران پیامرسان تلگرام پیوستند.
استقبال کاربران ایرانی از سیگنال که بهگفته کارشناسان از امنترین پیامرسانهاست، حکومت ایران را به حذف این برنامه از بازارهای دانلود واداشت و اکنون نیز خبر میرسد که استفاده از آن نیز نیازمند فیلترشکن است.
از دیگر پیامرسانها که ایرانیها در آن حضور گسترده دارند، تلگرام است که علیرغم فیلترشدن همچنان از محبوبترین پیامرسانها در بین ایرانیان است. آمارها حاکی است که بیش از نیمی از جمعیت ۸۱ میلیونی کشور عضو این پیامرسان هستند.
«کارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه» که به طور رسمی مسئولیت سانسور و مسدود کردن سایتها در ایران را بر عهده دارد، هنوز واکنشی به این خبرها نشان نداده است.
«کارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه» از شش عضو دولتی (وزیر یا نماینده وزیر) به اضافه نمایندگانی از سازمان تبلیغات اسلامی، صداوسیما، نیروی انتظامی و مجلس شورای اسلامی تشکیل شده و ریاست آن با دادستان کل ایران است.
این کارگروه در سال ۱۳۸۸ و پس از تایید مصوبه «جرایم رایانهای» در مجلس ایران توسط شورای نگهبان آغاز به کار کرده است.
مقامات قضایی و دولتی دلیل فیلترینگ گسترده را جلوگیری از دسترسی مردم به وبسایتها و شبکههای «غیراخلاقی و مستهجن» و «مخالف نظام» عنوان میکنند، با این حال شمار قابل توجهی از این مقامات خود در شبکههای پیامرسان فیلترشده حساب دارند و از آنها برای بیان مواضع خود استفاده میکنند.
بر اساس گزارش سایت «دیجیتاتو»، شبکههای اجتماعی و رادیو فردا/ر.ش/ک.ر
آمریکا: از عربستان برای دفاع در برابر حملات هوایی حوثیها حمایت میکنیم

یک روز پس از آنکه عربستان سعودی از حمله هوایی حوثیها بهوسیله یک موشک یا پهپاد به سمت ریاض و انهدام این هدف در آسمان خبر داد، ایالات متحده بر حمایت از عربستان علیه این حملات تأکید کرد و فرانسه، بریتانیا و آلمان نیز این حمله را محکوم کردند.
روز شنبه ۴ بهمن انفجار در حوالی شهر ریاض شنیده شد که به گفته مقامهای سعودی، مربوط به رهگیری و انفجار این هدف بوده است.
شهر ریاض از مرزهای یمن ۷۰۰ کیلومتر فاصله دارد و در طول جنگ یمن که از سال ۲۰۱۵ شروع شده است، بهندرت مشاهده شده که این گونه پرتابهها به پایتخت عربستان برسند.
روز یکشنبه ند پرایس، سخنگوی جدید وزارت خارجه ایالات متحده، در بخش تازه فارسی وبسایت این وزارتخانه در بیانیهای نوشت که «ایالات متحده تازهترین حمله به ریاض، عربستان سعودی، را به شدت محکوم میکند.»
این بیانیه میافزاید که «ما در حال جمعآوری اطلاعات بیشتر هستیم؛ اما به نظر میرسد که این اقدام، تلاشی برای هدف قرار دادن غیرنظامیان بوده است.»
ند پرایس در ادامه میگوید که «اینگونه حملات با قوانین بینالمللی مغایرت دارد ... و ما به شریکمان عربستان سعودی نیز برای دفاع از خودش در برابر این حملات به خاک خود و پاسخگو کردن کسانی که تلاش میکنند ثبات را تضعیف کنند، کمک خواهیم کرد.»
در همین حال، به گزارش خبرگزاری رویترز، فرانسه، بریتانیا و آلمان نیز روز دوشنبه با انتشار بیانهای مشترک، حمله تازه هوایی به پایتخت عربستان را محکوم کردند.
کرونا در ایران؛ افزایش آمار قربانیان و هشدار درباره شیوع گسترده بیماری در اواخر بهمن

وزارت بهداشت ایران از جان باختن ۹۸ نفر از بیماران مبتلا به کرونا و شناسایی ۶ هزار و ۳۰۹ بیمار جدید در طول ۲۴ ساعت گذشته خبر داده است که نشاندهنده سیر صعودی آمار قربانیان و مبتلایان کرونا است.
بدین ترتیب بر اساس آمارهای رسمی تا روز دوشنبه، ۶ بهمن، تعداد کل قربانیان کرونا در ایران به ۵۷ هزار و ۴۸۱ نفر رسیده و مجموع بیماران مبتلا حدود یک میلیون و ۳۸۰ هزار نفر اعلام شده است.
برخی مراجع رسمی مانند سازمان نظام پزشکی، آمار واقعی قربانیان و مبتلان به کرونا در ایران را سه تا چهار برابر آمار رسمی میدانند که وزارت بهداشت اعلام میکند.
در همین حال، مینو محرز، عضو کمیته علمی ستاد مقابله با کرونا با هشدار درباره افزایش تجمعات خانوادگی، گفته است در صورت تداوم این وضعیت در «اواخر بهمن و اوایل اسفند» دوباره شاهد شیوع گسترده کرونا در ایران خواهیم بود.
او که مسئولیت ارزیابی واکسن کرونای ایرانی را بر عهده دارد، گفته است اولین بخش از واکسن خارجی که ایران خریداری کرده، از سوئد وارد میشود و اگر همه مراحل با موفقیت طی شود، تا خرداد سال آینده واکسن ایرانی کرونا نیز تولید میشود.
معاون دانشگاه فردوسی از مهاجرت ۳۰ درصد استادان دانشگاهها خبر داد

یک معاون دانشگاه فردوسی مشهد، روز دوشنبه ۶ بهمن، با بیان اینکه برخی گروههای دانشگاهی کشور «تا ۳۰ درصد» استادان خود را از دست دادهاند، از اینکه «مسئولان چشمان خود را بر مهاجرت اعضای هیئت علمی بستهاند» انتقاد کرد.
حسین انصاری، معاون اداری و مالی دانشگاه فردوسی، در گفتوگو با خبرگزاری ایسنا درآمد «بسیار پایین» اعضای هیئت علمی دانشگاهها را «یکی از بزرگترین چالشهای کشور» خواند و گفت عدم حمایت از اعضای هیئت علمی باعث شده مهاجرت نخبگان در سطح اساتید دانشگاههای سطح یک رشد کند.
بهگفته این مسئول دانشگاهی، برخی گروهها در دانشگاههای کشور مانند مکانیک و کامپیوتر بیش از ۳۰ درصد استادان خود را از دست دادهاند.
معمولاً سنت دانشگاهی بر این است که استادان برجسته پس از سی سال تدریس همچنان به فعالیت خود در دانشگاه ادمه میدهند، اما معاون دانشگاه فردوسی گفته است که «در اقدامی بیسابقه بخش زیادی از اساتید برجسته که به ۳۰ سال سابقه رسیدهاند، تقاضای بازنشستگی کردهاند، چون دلیل برای ماندن نمیبینند و به خارج از کشور میروند».
نابسامانی وضعیت اقتصادی در ایران، تورم بالا، فساد اقتصادی و ناکارآمدی دولت و حکومت و نیز فشارهای اجتماعی سیاسی ازجمله دلایلی است که برای مهاجرت نخبگان و استادان دانشگاهها شمرده میشود.
شمار فعالان کرد بازداشت شده به ۶۹ نفر رسید

با بازداشت دو نفر از شهروندان کرد در شهرهای بوکان و سنندج، تعداد فعالان کردی که در طول ۱۶ روز گذشته توسط سازمان اطلاعات سپاه و سایر نهادهای امنیتی بازداشت شدهاند، به ۶۹ نفر رسید.
سازمان حقوق بشری ههنگاو، که اخبار حقوق بشر مناطق کردنشین را پوشش میدهد، هویت این دو شهروند را «سردار محمدپور» و «سیروان امینی» اعلام کرده و نوشته است که نیروهای امنیتی این دو نفر را «بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل» کردهاند.
بر اساس گزارش این سازمان در طول بیش از دو هفته گذشته، در مجموع ۷۴ نفر از شهروندان کرد در ۱۴ شهر از جمله تهران، کرج، کرمانشاه و سنندج بازداشت شدند ولی ۵ نفر از آنها پس از مدتی آزاد شدهاند.
تاکنون اتهام این افراد که بر اساس گزارشهای منتشره اغلب بدون حکم قضایی و توسط سازمان اطلاعات سپاه بازداشت شدهاند، اعلام نشده است و مقامهای رسمی قضایی و امنیتی نیز درباره این اخبار سکوت کردهاند.
در همین حال، ۵۰ نفر از فعالان مدنی کردستان در بیانیهای با اشاره به اینکه بازداشتهای گسترده «نگرانیها را دو چندان کرده»، اعلام کردهاند که خانوادهها «خبری از محل بازداشت» این افراد ندارند، خواستار «پایان دادن به این فضا و آزادی بازداشتشدگان» شدهاند.
مسئولان ایرانی: تا دعوت رسمی عراق نباشد برای مرمت طاق کسری نمیرویم

باوجود هشدارهای متعدد در مورد وضعیت وخیم تاق کسری، محمدحسن طالبیان، معاون میراث فرهنگی وزارتخانه میراث فرهنگی ایران میگوید «تا دعوت رسمی عراق نباشد، برای مرمت طاق کسری نمیرویم.»
ایوان خسرو، معروف به طاق کسری یا ایوان مدائن، برجستهترین یادگار شاهنشاهی ساسانی و بزرگترین تاق ضربی شناختهشده جهان است که در تیسفون واقع شده است. تیسفون در عراق که در عربی به آن «مدائن» میگویند نزدیک به ششصد سال پایتخت ایران بود.
هفتههای اخیر تصاویری از فرو ریختن بخشی از سقف بنای طاق کسری در شبکههای اجتماعی منتشر شده که در واکنش به آن کارزاری برای نجات طاق کسری شکل گرفت.
این کارزار با نامه سرگشادهای از معماران، شهرسازان و هنرمندان همراه است که از دولتهای ایران و عراق میخواهد از این «یادگار بسیار ارزشمند تمدن ساسانی با ارزشهای مشترک جهانی» محافظت کنند.
روز دوشنبه محمدحسن طالبیان در این باره گفت که تا زمانی که هماهنگیهای کامل از سوی وزارت فرهنگی عراق انجام نشود «متاسفانه وزارتخانه میراث فرهنگی نمیتواند کاری برای مرمت و ساماندهی تاق کسری انجام دهد.»
او گفت که «متولیان میراث فرهنگی عراق از حدود سه سال قبل تا کنون چند بار این تمایل را ابراز کردهاند، اما هیچ کاری را به صورت رسمی برای حضور تیم ایرانی در تاق کسری انجام ندادهاند، و همیشه اصرار از طرف ایرانی و سفارت ما در عراق بوده است.»
علیاصغر مونسان، وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی روز ۲۲ دیماه با اشاره به فروریختن بخشی از دیوار طاق کسری گفته بود که سازمان برنامه و بودجه به دلیل اهمیت تاریخی این بنا قرار شده اعتباراتی برای احیا و مرمت آن در نظر بگیرد و در اختیار این وزارتخانه قرار دهد.
درگیری مرزی بین سربازان چینی و هندی چندین زخمی برجای گذاشت

مقامهای نظامی چین و هند روز دوشنبه از جدال و درگیری جدید بین سربازان دو کشور در خط مرزی کوهستانی مورد مناقشه دو کشور خبر دادند.
بنابر گزارشها، در این درگیریهای تنبهتن که در منطقه «ناکو لا» در شمال سیکیم روی داده چندین سرباز از دو طرف مجروح شدهاند.
«ناکو لا» در هیمالیا قرار دارد و ایالت سیکیم هند را به تبت در چین وصل میکند.
به گفته مقامهای هندی، یک گشت مرزی چینی سعی داشته وارد محدوده هندی شود و سربازان هندی آنها را پس راندهاند.
شش ماه پیش از این نیز درگیری گستردهای بین نیروهای دو طرف در این مناطق روی داد که منجر به کشته شدن حداقل ۲۰ سرباز هندی و همچنین تعداد نامعلومی تلفات در بین سربازان چینی شد.
چین و هند که در سال ۱۹۶۲ بر سر این مناطق وارد یک جنگ مرزی شدند، همچنان یکدیگر را مقصر افزایش تنشها میدانند و هر طرف، دهها هزار نیروی اضافی نظامی را به مناطق مرزی گسیل کرده است.
هند همچنین نگران اقدامات چین برای گسترش حوزه نفوذ خود به آسیای جنوبی از طریق سرمایهگذاری در طرحهای بزرگ است.
دولت هند ازجمله با ممنوع کردن بیش از ۱۵۰ اپلیکیشن چینی و توقیف کالاهای چینی در بنادر، تلاش کرده است مانع از ورود شرکتهای چینی به هند شود.
چین به نوبه خود هشدار داده است که هند با ادامه دادن این مناقشات، از نظر اقتصادی آسیب خواهد دید.
نماینده مجلس ضمن تکذیب سیلی زدن به مامور راهور: سرباز به من گفت هر خری هستی برای خودت هستی

علی اصغر عنابستانی، نماینده سبزوار در مجلس که متهم است به یک سرباز پلیس راهور که مانع از عبور خودروی او از خط ویژه شده بود، سیلی زده است، با رد این اتهام مدعی شد این سرباز به او گفته است «هر خری» هستی، برای خودت هستی و به شکم او باتوم زده است.
این نماینده مجلس در بیانیهای که روز دوشنبه، ۶ بهمن منتشر کرده، نوشته است راننده او «جوان و بیتجربه» بوده و به سمت «خط ویژه» رفته که از آن مسیر تردد کند ولی با مخالفت و «توهین» سرباز مواجه میشود و او پس از شنیدن این حرفها از ماشین پیاده شده و سرباز را هل داده است.
این اظهارات در حالی مطرح شده است که آقای عنابستانی روز ۴ بهمن در گفتوگو با صداوسیما اعلام کرده بود که اصلا از ماشین پیاده نشده است.
در همین حال، علاوه بر شهادت چند نفر از شهروندان درباره سیلیخوردن سرباز، امروز در شبکههای اجتماعی ویدئویی از صحنه سیلی خوردن سرباز منتشر شده است که البته چندان واضح نیست.
علی اصغر عنابستانی علاوه بر تکذیب سیلی زدن به سرباز، یک افسر دیگر پلیس را متهم به توهین به نمایندگان مجلس کرده و خواستار برخورد با متخلفین شده است.
محمدحسین حمیدی، رئیس پلیس راهور تهران، روز پنجم بهمن، درباره این ماجرا گفت که «ما مستنداتی مبنی بر برخورد فیزیکی نماینده با سرباز پلیس راهور داریم که کاملاً کفایت میکند و باید ببینیم مرجع قضائی در این رابطه چه تصمیمگیری خواهد کرد.»
رئيس سازمان حفاظت محیط زیست: به خاطر شرایط اقتصادی، مردم برای تامین گوشت حیوان شکار میکنند

عیسی کلانتری، رئیس سازمان حفاظت محیطزیست، گفته است در «شرایط اقتصادی کنونی» برخی افراد برای تامین گوشت اقدام به شکار حیوانات میکنند.
او در مصاحبهای که روز دوشنبه، ۶ بهمن در روزنامه همشهری منتشر شده، گفته است در حال حاضر ۳ میلیون اسلحه در دست مردم است و اگر «۳هزار نفر از این افراد، متخلف باشند و در سال ۱۰ یا ۱۵ بار به شکار بروند، حدود ۴۰هزار راس از حیاتوحش شکار میشود».
آقای کلانتری تاکید کرده است که در زمینه توقف تولید سلاح شکاری در ایران با وزارت دفاع مذاکره کرده ولی زورش نرسیده است.
او همچنین درباره کاشت مواد مخدر در مناطق حفاظت شده در میانکاله و دامنههای زاگرسی کرمانشاه، گفته است «کشت مواد مخدر ممکن است در همه مناطق رخ دهد، اما نسبت کشت موادمخدر در مناطق حفاظتشده بهدلیل حضور محیطبانها بسیار کمتر است».
روزنامه شرق، مرداد ماه امسال در گزارشی نوشت که در چهار پنج سال گذشته برخی از مناطق صعبالعبور زاگرس به کشت خشخاش اختصاص یافته است.
بر اساس این گزارش، در قطعاتی که در مرزهای سه استان ایلام، لرستان و کرمانشاه به کشت خشخاش اختصاص یافته، « از قطعاتی به وسعت ۲۵۰ مترمربع یک کیلوگرم ماده مخدر به دست میآید» و «روستاییان قیمت هر کیلوگرم محصول مزرعههای بلاصاحب را هم ۱۰ تا ۲۰ میلیون تومان اعلام میکنند».
پیش از این، محمدجواد آذریجهرمی، وزیر ارتباطات گفته بود که در غرب ایران، «فقط در یک فقره» در ۷۰ هکنار زمین خشخاش کشت شده است.
بر اساس گزارش روزنامه شرق، درآمد کشت خشخاش در هر هکتار زمین این مناطق، تا ۴۰۰ میلیون تومان میرسد.
رئیس جمهور مکزیک به کرونا مبتلا شد

آندرس مانوئل لوپز اوبرادور، رئیس جمهوری مکزیک، روز یکشنبه ۵ بهمن اعلام کرد که نتیجه آزمایش بیماری کووید- ۱۹ او مثبت بوده، اما علائم بیماری ضعیف است و هماکنون پزشکان مشغول درمان او هستند.
آقای لوپز اوبرادور ۶۷ ساله که همواره در برابر توصیه پزشکان برای استفاده از ماسک مقاومت میکرد، گفت: «مثل همیشه، این بار هم خوشبینم.»
مکزیک درگیر موج دوم ویروس کرونا است، کشوری که از نظر شمار قربانیان این ویروس چهارمین کشور محسوب میشود.
وزارت بهداشت این کشور روز شنبه ابتلای ۱۰ هزار و ۸۷۲ نفر دیگر به ویروس کرونا را تایید کرد. در این روز ۵۳۰ نفر نیز بر اثر بیماری کووید-۱۹ جان باختند و به این ترتیب شمار قربانیان ویروس کرونا در مکزیک به ۱۴۹ هزار و ۶۱۴ نفر رسیده است.
تاکنون یک میلیون و ۷۶۳ هزار و ۲۱۹ نفر در مکزیک به ویروس کرونا مبتلا شدهاند.
با استفاده از گزارش خبرگزاری رویترز؛ س.ن
هدفگذاری عربستان برای ۱.۱ تریلیون دلار ذخایر صندوق سرمایهگذاری عمومی

عربستان سعودی در نظر دارد تا سال ۲۰۲۵ ذخایر صندوق سرمایهگذاری عمومی را به ۴ تریلیون ریال، معادل ۱ تریلیون و ۷۰ میلیارد دلار افزایش دهد.
محمد بن سلمان ولیعهد عربستان روز یکشنبه اعلام کرد در ۱۰ سال آینده دولت عربستان در نظر دارد ۳ تریلیون ریال در بخشهای مختلف کشور سرمایهگذاری کند.
وی اظهار داشت که ذخایر صندوق سرمایهگذاری عمومی از ۱۵۰ میلیارد ریال در سال ۲۰۱۵ به ۱.۵ تریلیون ریال در سال ۲۰۲۰ افزایش یافته است.
به گفته وی، اهداف اولیه تشکیل این صندوق برای رساندن ذخایر سرمایه آن به ۷.۵ تریلیون ریال تا سال ۲۰۳۰ است.
آقای بنسلمان میگوید این صندوق تا سه ماهه سوم سال ۲۰۲۰ حدود ۳۳۱ هزار شغل به صورت مستقیم و غیر مستقیم ایجاد کرده و ایجاد ۱.۸ میلیون شغل طی پنج سال آینده برنامهریزی شده است.
عربستان در نظر دارد برای تداوم رشد اقتصادی، سالانه ۱۵۰ میلیارد ریال از منابع صندوق را به بخشهای مختلف کشور تا سال ۲۰۲۵ تزریق کند.
بخش عمده این منابع در بخش غیرنفتی، از جمله گردشگری، انرژیهای پاک و صنایع هزینه خواهد شد تا وابستگی اقتصاد کشور به نفت کاهش یابد.
انتخاب سردبیر
-
نمایشگاه مجازی کتاب تهران
فروشگاهی که حتی مجازی هم «در دسترس نیست»
-
تحلیلی از رضا حقیقتنژاد
«حرف قطعی» خامنهای درباره برجام چیست؟
-
نگاه فریدون خاوند
از دلار رفسنجانی تا دلار روحانی
-
یادداشتی از حبیب حسینیفرد
آیا کرملین واقعاً از آلکسی ناوالنی میترسد؟
زیر ذرهبین
-
«این هم اقتصاد فلجشان است؛ اقتصاد آمریکا به معنای واقعی فلج است.»
آمارهای نهادهای بینالمللی نه تنها بیانگر نادرستی ادعای خامنهای درباره اقتصاد آمریکاست، بلکه نشاندهنده وضعیت اقتصادی وخیم کشوری است که خود او آن رهبری میکند.