رئیسجمهوری ایران برای شرکت در نشست مربوط به سوریه که توسط جمهوری اسلامی، روسیه و ترکیه انجام میشود، عازم سوچی در روسیه شد.
کاخ کرملین روسیه میگوید طرفها قرار است در مورد «گامهای بعدی برای دستیابی به توافقهای بلندمدت» در سوریه گفتوگو کنند.
به گزارش ایرنا نشست رئیسان جمهوری سه کشور با محوریت «مبارزه مشترک با تروریسم منطقهای و بازگرداندن آرامش، بازگشت آوارگان و برقراری ثبات سیاسی» انجام میشود.
سرگئی لاوروف، وزیر خارجه روسیه، گفته است روسای جمهوری سه کشور در مورد تشکیل کمیتهای برای تدوین قانون اساسی پس از جنگ در سوریه، گفتوگو کنند.
مسکو و تهران از مهمترین حامیان بشار اسد هستند و آنکارا از شماری از شورشیان حمایت میکند.
رئیسجمهوری ترکیه در میانه بهمن ماه از تماسهایی «در سطح پایین» بین مقامهای کشورش و مقامهای دولت مرکزی سوریه خبر داده بود.
خبرگزاری رویترز نیز روز ۲۳ بهمن، خبر داده بود که روسیه و ترکیه در مورد انجام «اقدامات قاطع» برای برقراری دوباره ثبات در ادلب به توافق رسیدهاند. ادلب، بخشی از سوریه است که بشار اسد هنوز کنترل آن را در دست ندارد و اخیرا گروه افراطی تحریرالشام کنترل اکثر آن را در دست گرفتهاست.
آنگلا مرکل، صدر اعظم آلمان، تصمیم دونالد ترامپ درباره خروج نیروهای آمریکایی از سوریه را «شتابزده» خواند و هشدار داد که عملی شدن این تصمیم، میتواند به تقویت نقش روسیه و ایران در خاورمیانه و گسترش نفوذ آنها در منطقه منجر شود.
خانم مرکل که روز شنبه در کنفرانس امنیتی مونیخ سخنرانی میکرد، همچنین درباره خروج احتمالی نیروهای آمریکایی از افغانستان نیز هشدار داد و گفت عملیات ناتو در افغانستان در گرو تعهدات نیروهای آمریکایی است.
دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا، حدود دو ماه پیش با اعلام اینکه داعش در سوریه شکست خورده و مبارزه با بقایای این گروه برعهده کشورهای منطقه است اعلام کرد نیروهای آمریکایی از سوریه خارج میشوند.
این تصمیم رئیس جمهوری آمریکا با انتقادهایی در داخل و خارج از ایالات متحده روبهرو شده است.
خبرگزاری رسمی ایرنا روز شنبه تایید کرد که در پی اعتراض مردم به ماموران گشت اخلاقی در محله نارمک تهران، پلیس به شلیک تیر هوایی متوسل شده است.
در پی تذکر ماموران گشت امنیت اخلاقی به دو زن جوان در مورد حجاب، عدهای از مردم حاضر در محل سعی میکنند مانع انتقال این دو زن به داخل خودروی پلیس شوند.
ایرنا به نقل از یک شهروند نوشت که «در نتیجه درگیری بین برخی شهروندان با عوامل انتظامی، درِ خودرو ون از جا کنده میشود».
به نوشته ایرنا، ماموران پلیس «برای متفرق کردن افراد، مجبور به شلیک هوایی شدند».
در نهایت و به دنبال ادامه اعتراض مردم، ماموران گشت اخلاقی تهران مجبور میشوند دو زن جوان را رها کنند.
در پی حمله به نیروهای امنیتی در کشمیر که ۴۴ کشته برجای گذاشت، جان بولتون، مشاور امنیت ملی کاخ سفید، روز شنبه در تماس تلفنی با همتای هندیاش، آجیت دُوال، بر حمایت آمریکا از مقابله هند با گروههای تروریستی تأکید کرد.
به نوشته بیانیه وزارت خارجه هند، دو طرف در این تماس تلفنی تأکید کردند که پاکستان نباید محلی امن برای گروههایی از جمله گروه موسوم به «جیش محمد» باشد که به کشورهای همسایه حمله میکنند.
در جریان حمله انتحاری به نیروهای امنیتیِ همکار پلیس در کشمیر که روز چهارشنبه هفته گذشته روی داد، ۴۴ تن از این نیروها کشته شدند و گروه «جیش محمد» که مقر آن در پاکستان است مسئولیت آن را برعهده گرفت.
کشمیر منطقه مورد منازعه هند و پاکستان است و حمله اخیر به تنش سیاسی در روابط دو کشور دامن زده است، تا آنجا که نخست وزیر هند روز جمعه در این زمینه به پاکستان هشدار داد.
بهروز مرادی، مدیر عامل شرکت توسعه منابع آب و نیروی ایران، روز شنبه خبر داد که «۶۷۲ سد بزرگ و کوچک در مناطق مختلف کشور در دست ساخت است».
به گزارش خبرگزاری رسمی ایرنا به نقل از این مقام، «از این تعداد ۱۷۶ سد بزرگ از جمله سدهای ملی هستند».
اعلام این آمار در حالی است که ساخت و احداث بیرویه سد و آببند در ایران چند سالی است که خبرساز بوده و از جمله عوامل کمآبی و افزایش گردوغبار توصیف میشود.
این مقام آبی در این باره توضیحی نداده است.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست ایران در خردادماه سال جاری گفته بود که در حال حاضر بیش از ۷۰ درصد جمعیت کشور در معرض «بیآبی» قرار دارند و سرانه آب در سال جاری خورشیدی از شرایط بحرانی نیز عبور کرده است.
او به «سدسازی روی همه رودخانههای ایران برای توسعه و مشکلات گردوغبار ناشی از آن» نیز اشاره کرده بود.
حسن نوروزی، سخنگوی کمیسیون قضائی و حقوقی مجلس، روز شنبه از قطعی بودن ریاست ابراهیم رئیسی بر قوه قضائیه جمهوری اسلامی خبر داد.
به گزارش خبرگزاری فارس، حسن نوروزی در جلسه روز شنبه در اظهاراتش درباره «طرح تمدید قانون شوراهای حل اختلاف» گفت: با توجه به این که آقای رئیسی قرار است سکاندار قوه قضائیه شود و ما متوجه شدیم که او نظر خاصی در مورد این قانون دارد، مجبور شدیم این قانون را یک سال تمدید کنیم.
ابراهیم رئیسی، مدیر فعلی تشکیلات موسوم به «آستان قدس» در مشهد، در انتخابات ریاست جمهوری سال ۹۶، با کسب ۳۸ درصد آرا نفر دوم انتخابات شد.
ابراهیم رئیسی که مشمول تحریمهای اتحادیه اروپاست، در سال ۱۳۶۷ عضو هیئتی سه نفره بود که درباره اعدام زندانیان سیاسی تصمیم میگرفت.
وی جانشین صادق آملی لاریجانی خواهد شد که از مرداد ۸۸ رئیس قوه قضائیه ایران بود و از دیماه امسال به ریاست مجمع تشخیص مصلحت نظام منصوب شد.
مجلس شورای اسلامی ایران در آغاز بررسی لایحه بودجه ۹۸، صبح شنبه جلسهای غیرعلنی با حضور مقامهای اقتصادی دولت برگزار کرد.
به نوشته خبرگزاریهای تسنیم و صداوسیما، در این جلسه دستکم چهار مقام اقتصادی دولت شامل بیژن نامدار زنگنه، وزیر نفت، محمود حجتی، وزیر جهاد کشاورزی، رضا رحمانی، وزیر صنعت، معدن و تجارت، و همچنین محمدباقر نوبخت، رئیس سازمان برنامه و بودجه، حضور دارند.
به گفته بهروز نعمتی، نماینده مجلس، در این جلسه موضوعات مختلف مربوط به لایحه بودجه سال ۹۸ و همچنین «مشکلات اقتصادی» به بحث گذاشته شد.
حدود ده روز پیش علی لاریجانی، رئیس مجلس، اعلام کرد که رهبر جمهوری اسلامی دستوری مبنی بر «اصلاح ساختار کشور» ظرف چهار ماه آینده صادر کرده است.
با این حال این گفتهها بعدتر تکذیب شد و به گفته امیرحسین قاضیزاده هاشمی، عضو هیئت رئیسه مجلس، دستور رهبر جمهوری اسلامی «مربوط به اصلاح ساختار بودجه است».
خبرگزاری فارس روز شنبه بار دیگر از بینتیجه ماندن جلسه فوقالعاده مجمع تشخیص مصلحت نظام درباره لایحه مبارزه با جرائم فراملی موسوم به پالرمو خبر داد.
در گزارش فارس آمده است: «اعضای مجمع تشخیص مصلحت نظام بار دیگر تصمیمگیری درباره لایحه الحاق ایران به کنوانسیون مبارزه با جرائم سازمانیافته فراملّی (پالرمو) را به نشست بعدی خود موکول کردند.»
در ادامه این گزارش آمده است: «امروز نیز اعضا پس استماع نظرات موافقان و مخالفان، تصمیمگیری نهایی را مجددا به آینده موکول کردند.»
این در حالی است که ایران برای تصمیمگیری در این باره دیگر وقت چندانی ندارد، چرا که، آن طور که خبرگزاری ایرنا نوشته است، نشست دورهای افایتیاف قرار است یکشنبه هفته آینده در پاریس برگزار شود، نشستی که «قرار است کشورهای عضو درباره تمدید تعلیق ایران از لیست سیاه تصمیمگیری» کنند.
پس از آن که جلسه سه هفته پیش این مجمع درباره لایحه پالرمو به نتیجه نرسید، قرار بود رأیگیری درباره این لایحه امروز، شنبه، انجام گیرد.
به نوشته خبرگزاری رسمی ایرنا، از ۵۰ عضو مجمع، تاکنون هشت نفر مخالفت و چهار عضو در رسانهها موافقت خود را با تصویب لوایح سیافتی و پالرمو اعلام کردهاند.
لایحه پالرمو یکی از چهار لایحهای است که دولت حسن روحانی برای خروج نام ایران از فهرست سیاه کارگروه اقدام ویژه مالی، موسوم به افایتیاف، ارائه کرده است.
یک کمیته در مجلس اعیان بریتانیا فروش سلاح از طرف این کشور به عربستان سعودی برای استفاده در جنگ یمن را «غیرقانونی» تشخیص داد.
به گزارش روزنامه بریتانیایی گاردین به نقل از گزارش این کمیته، تسلیحات این کشور «به احتمال بسیار زیاد عامل تلفات چشمگیر از میان غیرنظامیها در یمن» بوده است.
کمیته روابط بینالملل در مجلس اعیان بریتانیا از تمام احزاب این کشور عضو دارد و پس از بررسیهای فراوان گزارش خود را منتشر کرده است.
این کمیته همچنین توصیه کرده است که دولت بریتانیا صادرات برخی از اقلام تسلیحاتی خود به عربستان سعودی را به حال تعلیق دربیاورد.
این نخستین گزارش در مجلس بریتانیاست که فروش سلاح به عربستان سعودی را غیرقانونی میخواند.
در ابتدای هفته جاری هم کنگره آمریکا به دولت این کشور توصیه کرد که به عربستان سلاح نفروشد، گرچه بعید به نظر میرسد که دولت دونالد ترامپ این لایحه را به اجرا بگذارد.
سارا سندرز، سخنگوی کاخ سفید، روز جمعه تایید کرد که گروه رابرت مالر، بازرس ویژ پرونده دخالت احتمالی روسیه در انتخابات سال ۲۰۱۶ آمریکا، سئوالاتی از وی پرسیده است.
خانم سندرز اظهار داشت که دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا، از او خواسته بوده که با بازرس ویژه همکاری کاملی کند. وی سپس گفت که او نیز داوطلبانه به پرسشهای تیم آقای مالر پاسخ داده است.
تحقیقات رابرت مالر دایر بر این است که آیا کسی از کمپین انتخاباتی آقای ترامپ طی انتخابات سال ۲۰۱۶ با روسیه تبانی کرده است یا نه. خانم سندرز توضیح نداده که چه زمانی با او گفتوگو شده و پرسشها چه بوده است.
یک مرد مسلح با تیراندازی در مجتمعی صنعتی اطراف شیکاگو دستکم پنج نفر را به قتل رساند و چندین نفر دیگر از جمله پنج افسر پلیس را مجروح کرد.
این رخداد بعدازظهر جمعه در شهر آئورورا، حومه غربی شیکاگو، به وقوع پیوست که به تیراندازی میان افسران پلیس و فرد مهاجم انجامید.
گزارشهای اولیه حکایت از دستگیری مهاجم داشت، اما شبکه تلویزیونی ایبیسی از مرگ ضارب خبر داده است.
به گفته مقامات محلی، نیروهای پلیس پنج جنازه را داخل ساختمان شرکت «هنری پرت» پیدا کردند. همچنین چندین غیرنظامی دیگر نیز زخمی شدهاند.
هویت فرد مهاجم گری مارتین، چهل و پنج ساله، اعلام شده است. پلیس اعتقاد دارد که او در کمپانی «هنری پرت» شاغل بوده، اما انگیزه وی هنوز مشخص نیست.
گزارشها حاکی است که پوران شریعت رضوی، همسر علی شریعتی روز جمعه ۲۶ بهمن در سن ۸۴ سالگی در تهران درگذشت.
خانم شریعت رضوی پس از سکته مغزی در بیمارستان لاله تهران بستری شده بود.
پوران شریعت رضوی دارای مدرک دکترای ادبیات فارسی از دانشگاه سوربن پاریس بود.
احسان شریعتی فرزند پوران شریعت رضوی گفته است که مراسم خاکسپاری مادرش روز یکشنبه برگزار میشود.
ایسنا میگوید، قرار است پیکر پوران شریعت رضوی درامامزاده عبدالله و در کنار مزار برادرش مهدی، و همچنین احمد قندچی و مصطفی بزرگنیا، سه دانشجوی کشته شده ۱۶ آذر ۳۲ به خاک سپرده خواهد شد.
در روز آغاز کنفرانس امنیتی مونیخ ۲۰۱۹ در آلمان، خبرگزاری تسنیم روز جمعه گزارش داد که وزیر خارجه جمهوری اسلامی نیز برای شرکت در آن وارد این کشور شده است.
گردهمآیی مهم و معتبر «کنفرانس امنیتی مونیخ» روز جمعه، ۲۶ بهمنماه، آغاز میشود و تا روز یکشنبه، ۲۸ بهمن، ادامه خواهد داشت.
کنفرانس مونیخ با حضور بخش بزرگی از مقامهای ارشد اروپایی تنها یک روز پس از آن آغاز میشود که کنفرانس ورشو به ابتکار آمریکا در لهستان به کار خود پایان داد.
هیچ مقامی از جمهوری اسلامی به ورشو دعوت نشده بود.
حال قرار است محمدجواد ظریف نیز در کنار دهها مقام عالیرتبه سیاسی و امنیتی از سراسر جهان در این کنفرانس حضور پیدا کند.
از جمله این مقامها و چهرههای سیاسی میتوان به آنگلا مرکل از آلمان، اشرف غنی از افغانستان و عبدالفتاح السیسی از مصر اشاره کرد.
از ایالات متحده نیز علاوه بر معاون دونالد ترامپ و وزیر دفاع، هیئتی عالیرتبه از کنگره این کشور از جمله لیندزی گراهام و نانسی پلوسی در این کنفرانس حضور خواهند داشت.
آن طور که در وبسایت کنفرانس امنیتی مونیخ آمده است، موضوعات اصلی در کنفرانس ۲۰۱۹ عبارتند از تاکید بر جایگاه اتحادیه اروپا، همکاری با آمریکا و «عواقب احتمالی آغاز عصر تازه رقابت بر سر قدرت».
در ادامه واکنش مقامهای جمهوری اسلامی به حمله به اتوبوس حامل اعضای سپاه پاسداران در شرق ایران، وزیر اطلاعات و شماری از فرماندهان سپاه بر انتقام از عوامل این حمله تأکید کردند.
محمود علوی، وزیر اطلاعات جمهوری اسلامی، این حمله را به «ایادی استکبار جهانی و صهیونیسم بینالملل» نسبت داده و گفت که نیروهای این وزارت «انتقامی سخت و کوبنده از طراحان، عاملان و حامیان» آن خواهند گرفت.
صادق لاریجانی، رئیس قوه قضائیه جمهوری اسلامی نیز در توصیف این حمله گفت: «دست استکبار جهانی به سرکردگی آمریکای جنایتکار از آستین مزدوران وطنفروش بیرون آمد.»
یک روز پیشتر علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی، بدون اشاره به شواهد گفته بود «ارتباط» این حمله با در «سازمانهای جاسوسی برخی کشورهای منطقه و فرامنطقه مسلّم است».
در جریان حمله انتحاری به این اتوبوس که شامگاه چهارشنبه در جاده خاش - زاهدان روی داد دستکم ۲۷ تن از سرنشینان اتوبوس کشته و ۱۳ تن دیگر زخمی شدند.
گروه موسوم به «جیشالعدل» مسئولیت این حمله را برعهده گرفته است.
در حالی که یک عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام ایران از بررسی لوایح افایتیاف در روز شنبه خبر میدهد، یک عضو دیگر روز جمعه با ابراز مخالفت و حمله به دولت حسن روحانی گفت: «خب، اگر نمیتوانید استعفا بدهید.»
احمد توکلی، نماینده سابق مجلس و عضو فعلی مجمع، پیشتر از حامیان پیوستن ایران به افایتیاف بود، اما اکنون موضع دیگری دارد.
آقای توکلی هفته گذشته در یک پیام توییتری نوشت که دیگر به چارهساز بودن افایتیاف اعتقادی ندارد.
دو لایحه الحاق ایران به کنوانسیونهای مبارزه با جرایم سازمانیافته فراملی (پالرمو) و مقابله با تأمین مالی تروریسم (سیافتی) از مجموعه افایتیاف هنوز در ایران به تصویب نرسیده است.
دولت حسن روحانی بر تصویب این لوایح اصرار دارد و آن را یکی از راههای مقابله با تحریمهای آمریکا معرفی میکند.
اما احمد توکلی روز جمعه در این باره گفت: «اگر ما به افایتیاف هم بپیوندیم مشکلات حل نخواهد شد، چون ریشه مشکلات داخلی است، خودشان هم میگویند معلوم نیست با این کار وضعیت بهتر شود. بعد هم گفتند ما نمیتوانیم کشور را اداره کنیم! خب اگر نمیتوانید استعفا بدهید.»
آقای توکلی نامی از حسن روحانی نیاورده است، اما به گزارش خبرگزاری فارس در ادامه اشارهای کرده است که مستقیما به آقای روحانی بازمیگردد: «یکی از علائم بیاعتمادی مردم این است که میگوییم با برجام هم چرخ سانتریفیوژ میچرخد، هم چرخ اقتصادی، ولی هیچ اتفاقی نیفتاد! الان در مورد افایتیاف هم همین حرفها زده میشود.»
سخن گفتن از استعفای دولت حسن روحانی در حالی منتشر می شود که آقای توکلی به عنوان عضو مجمع قرار است روز شنبه در کنار دیگر اعضای این نهاد درباره افایتیاف نظر بدهد.
وبسایت خبرآنلاین روز جمعه به نقل از محمد صدر، دیگر عضو این مجمع، از بررسی نهایی لایحه پالرمو در جلسه فردا [شنبه، ۲۷ بهمن] مجمع تشخیص خبر داد.
به گفته آقای صدر، لایحه پالرمو شنبه در دستور کار مجمع قرار دارد و «بعد از پایان کار پالرمو، لایحه سیافتی در دستور کار مجمع قرار خواهد گرفت».
مخالفت در زمینه لوایح افایتیاف با دولت روحانی به همین جا ختم نمیشود.
خبرگزاری رویترز روز جمعه از دیدار و صبحانه کاری وزیر خارجه ایالات متحده با همتایش از اتحادیه اروپا در بروکسل، مقر این اتحادیه، خبر داد.
مایک پومپئو، وزیر خارجه آمریکا، در پی کنفرانس ورشو درباره مسائل خاورمیانه و ایران به مقر اتحادیه اروپا سفر کرده است.
در همین کنفرانس مایک پنس، معاون دونالد ترامپ، سخنرانی داشت و با لحنی تند و انتقادی از کشورهای اروپایی دخیل در توافق اتمی با ایران، برجام، سخن گفت.
مایک پنس، معاون رئیس جمهوری آمریکا، از متحدان اروپایی آمریکا خواست تا از توافق هستهای با جمهوری اسلامی ایران خارج شوند و نسبت به افزایش تحریمها علیه ایران نیز هشدار داد.
آقای پنس همچنین سازوکار تجاری اروپاییها برای دور زدن تحریمهای ایران را «تصمیم نادرست» خواند.
رویترز روز جمعه نوشته است که فدریکا موگرینی، دیپلمات ارشد اتحادیه اروپا، در پاسخ به سوال خبرنگاران درباره این سخنرانی آقای پنس تنها سر تکان داده و آن را بیجواب گذاشته است.
هنوز از گفتوگوی خانم موگرینی با آقای پومپئو گزارشی مخابره نشده است.
خبرگزاری ایسنا روز پنجشنبه به نقل از جانشین انتظامی سیستان و بلوچستان از «درگیری یگانهای عملیاتی پلیس با اشرار مسلح در ایرانشهر و هلاکت یک شرور خطرناک» خبر داد.
احمد طاهری گفت: «تیمهای عملیاتی پلیس که در محور بمپور در تعقیب اشرار بودند پس از طی مسافتی با آنان درگیر [شدند] که در این عملیات ضمن متوقف کردن یکی از خودروها یکی از آنان به هلاکت رسید.»
به گفته این مقام پلیس، «در بررسی سوابق فرد به هلاکت رسیده و همدستش که دستگیر شده، سوابقی از قبیل درگیری با مأموران پلیس، حمل و نگهداری سلاح و مهمات غیر مجاز، ایجاد رعب و وحشت در بین مردم و حمل و نگهداری مواد مخدر وجود دارد.»
این خبر یک روز پس از آن منتشر شد که در انفجار در کنار اتوبوس حامل کارکنان سپاه در سیستان و بلوچستان دستکم ۲۷ نفر از سرنشینان این اتوبوس کشته شدند.
استراتژی ترزا می، نخست وزیر بریتانیا، برای خروج کشورش از اتحادیه اروپا روز پنجشنبه ۲۵ بهمن بار دیگر به سد نمایندگان مجلس عوام برخورد تا آینده برگزیت همچنان در ابهام باقی بماند.
خبرگزاری رویترز رایگیری جدید در مجلس عوام بریتانیا را از یک نظر زورآزمایی هواداران سفت و سخت برگزیت در حزب محافظهکار خانم می با دولت او دانسته است.
این طیف از رای دادن به طرح نخست وزیر خودداری کرد تا شکست دیگری برای او رقم بخورد، شکستی که البته این بار صرفا جنبه نمادین داشت. حتی پنج نفر از اعضای حزب محافظهکار نیز همراه با حزب کار شدند و به این طرح رای منفی دادند.
با این حال سخنگوی خانم می گفته که دولت بر سر تغییراتی که در طرح خود برای برگزیت داده با اتحادیه اروپا مذاکره میکند تا بریتانیا سر موعد در روز ۲۹ مارس از اتحادیه اروپا خارج شود.
طرح پیشین دولت ترزا می برای خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا ماه گذشته در پارلمان این کشور با مانعی سخت مواجه شد و به شکست انجامید. ۴۳۲ نماینده مجلس عوام به این طرح رای منفی دادند تا بدترین شکست یک نخست وزیر بریتانیا در صد سال گذشته رقم بخورد.
در آستانه رای گیری کنگره برای طرح تامین بودجه دولت و جلوگیری از تعطیلی آن، کاخ سفید روز پنجشنبه اعلام کرد، دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا درصدد است تا برای تامین بودجه مرزی وضعیت اضطراری اعلام کند.
سارا سندرز، سخنگوی کاخ سفید اظهار داشت: رئیس جمهوری ترامپ طرح تامین بودجه دولت را امضا خواهد کرد و همانگونه که پیشتر نیز گفته بود از دیگر اقدامات اجرایی از جمله وضعیت اضطراری استفاده خواهد کرد تاوضعیت بحرانی انسانی و امنیت ملی در مرز را متوقف کند.
سارا سندرز تصریح کرد: رئیس جمهوری به وعدهاش در خصوص ساخت دیوار مرزی عمل خواهد خواهد کرد و از مرزها و کشور بزرگ ما محافظت خواهد کرد.
ماه های اخير بخشی از ادارات دولت فدرال به مدت ۳۵ روز به دلیل عدم تامین بودجه تعطیل شدند که طولانی ترین تعطیلی ادارات در تاریخ معاصر آمریکا بود.
دلیل این تعطیلی عدم توافق مجالس قانونگذاری آمریکا با بودجه ۵.۷ میلیارد دلاری است که دونالد ترامپ برای احداث دیوار مرزی تقاضا کرده بود. ولی دونالد ترامپ در نهایت عقب نشینی و با توافق تامین بودجه موقت برای ادارات دولتی موافقت کرد که فردا جمعه مدت آن به پایان خواهد رسید.
روز دوشنبه هیئت متشکل از اعضای دو حزب دمکرات وجمهوری خواه در کنگره اعلام کرد که «در اصول» در زمینه توافقی برای جلوگیری از تعطیل شدن مجدد ادارات دولتی به توافق رسیده ولی بودجه مربوط به امنیت مرزی شامل احداث دیوار نمی شود.
طبق این توافق حدود ۱.۴ میلیارد دلار به ایجاد حصارهای مرزی بیشتر و «سایر فناوری ها» و حدود ۱.۷ میلیارد دلار نیز به سایر نیازها و الویت های اداره امنیت داخلی از جمله فناوریهای جدید و افزایش ماموران مرزبانی اختصاص خواهد یافت.
گزارش حاکی است که وزارت اطلاعات روز پنجشنبه مانع برگزاری مراسم یابود فروغ تاجبخش، معروف به «مادر لطفی» از مادران زندانیان سیاسی اعدام شده در سال ۶۷، شده است.
منصوره بهکیش،که تعدادی از اعضای خانواده اش در دهه ۶۰ اعدام شدهاند، در فیس بوک خود نوشته است که وزارت اطلاعات ازبرگزاری مراسم یادبود فروغ تاجبخش در سالن رعد جلوگیری کرده است.
فروغ تاجبخش عصر یکشنبه ۲۱ بهمن در تهران درگذشت.
او که به «نماد خاوران» شهرت داشت، مادر انوشیروان لطفی یکی از زندانیان بود در «کشتار ۶۷» اعدام شد.
گزارش ها حاکی است که در حمله انتحاری به یک اتوبوس حامل نیروهای پلیس هند در کشمیر در روز پنجشنبه دستکم ۳۰ نفر از سرنشینان اتوبوس کشته شدند.
رویترز میگوید، گروه شبه نظامی«جیش محمد» مستقر در پاکستان مسئولیت این حمله را به عهده گرفته است.
حمله به کاروان نیروهای پلیس هند در سرینگر و در بزرگراه اصلی ایالت جامو و کشمیر روی داده است.
هند پاکستان را به حمایت از شبه نظامیان جداییخواه کشمیر متهم میکند.
نخست وزیر هند نیز در توییتی حمله به نیروهای پلیس را محکوم کرده است.
مصطفی ترک همدانی، حقوقدان و وکیل کارگران تأمین اجتماعی که با شکایت سعید مرتضوی به شش ماه حبس محکوم شده بود، با فرمان عفو رهبر جمهوری اسلامی ایران از زندان آزاد شد.
آقای ترک همدانی در توئیتر نوشت که بدون ندامتنامه و پشیمانی بخاطر تلاش برای استرداد اموال سازمان تأمین اجتماعی و کارگران آزاد شدهاست.
دادگاه کیفری ویژه کارکنان دولت، مصطفی ترک همدانی را به اتهام افشای حکم سعید مرتضوی، دادستان سابق تهران، پیش از قطعی شدن آن، به ۶ ماه حبس تعزیری و ۴۰ ضربه شلاق محکوم کرده بود. ۴۰ ضربه شلاق او به مدت یک سال تعلیق شده بود.
تشکلهای صنفی معلمان خبر دادهاند که فرهنگیان روز پنجشنبه در چند شهر ایران در مقابل ادارههای آموزش و پرورش تجمع کردهاند. به گفته آنها، این تجمعهای اعتراضی از جمله در شهرهای سنندج، مریوان، کرمانشاه، ارومیه، اردبیل و مشهد برگزار شدهاست.
فرهنگیان تجمعکننده خواستار بهبود وضعیت معیشت فرهنگیان شاغل و بازنشسته، یکسانسازی حقوق شاغلان و بازنشستگان، آموزش رایگان برای دانشآموزان و حق تحصیل به زبان مادری شدند. آنها همچنین به برخوردها با فعالان صنفی معلمان اعتراض کردند.
این چندمین تجمع فرهنگیان در ماههای اخیر در شهرهای مختلف ایران محسوب میشود. برخوردهای امنیتی و قضایی با تعدادی از فعالان حقوق صنفی معلمان، انتقاد سازمانهای حقوق بشری و اتحادیههای کارگری و صنفی در جهان را به دنبال داشتهاست.
مایک پنس، معاون رئیسجمهوری آمریکا، از کشورهای اروپایی خواست تا برای به گفته او «صلح جهانی» و «نفع مردم ایران» از توافق هستهای با جمهوری اسلامی ایران خارج شوند.
آقای پنس روز پنجشنبه در نشست «امنیت و آینده صلح خاورمیانه» در ورشو لهستان، ایران را «بزرگترین تهدید علیه صلح و امنیت در خاورمیانه» دانست و گفت جهان نباید فرصت حمایت از مردم ایران و صلح جهانی را از دست بدهد.
معاون رئیسجمهوری آمریکا همچنین ایجاد سازوکار معروف به «اینستکس» (ابزار حمایت از مبادلات تجاری) از سوی سه کشور اروپایی آلمان، فرانسه و بریتانیا را تصمیمی نادرست دانست «که تنها به تقویت ایران، تضعیف اتحادیه اروپا و ایجاد فاصله بیشتر بین اروپا و ایالات متحده خواهد انجامید.»
نشست دو روزه «امنیت و صلح خاورمیانه» با حضور نمایندگان حدود ۶۰ کشور جهان در پایتخت لهستان در حال برگزاری است.
حسن روحانی، رئیس جمهور ایران، در واکنش به بیانیه تازه رهبر جمهوری اسلامی در نامهای به وی نوشت که «دولت را موظف میکنم تحقق منویات حضرتعالی را در اولویت قرار دهد.»
آیتالله علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی، به مناسبت چهلمین سالگرد انقلاب ۵۷ روز چهارشنبه، ۲۴ بهمنماه، بیانیهای منتشر کرد و در آن گفت که انقلاب اسلامی «همواره دارای انعطاف و آمادهٔ تصحیح خطاهای خویش است، اما تجدیدنظرپذیر و اهل انفعال نیست».
به گزارش خبرگزاری مهر، حسن روحانی نیز در نامه خود با اشاره به این جمله نوشته است که این بیانیه «مرزبندی دقیق میان انعطاف و تصحیحپذیری با انفعال و عقبگرد» را مشخص کرده و «القائات دشمنان را از چهره انقلاب اسلامی زدود».
تأکید رهبر جمهوری اسلامی بر قابل تجدیدنظر نبودن مسیر و سیاستهای جمهوری اسلامی و اعلام پیروی حسن روحانی از او، در حالی بیان میشود که حکومت جمهوری اسلامی با درخواست گسترده تغییر و اصلاح از داخل و خارج روبهرو بوده و در خود جمهوری اسلامی نیز مدتی است جنبشی موسوم به اصلاحطلبی شکل گرفته است.
وزارت خارجه لهستان در واکنش به اظهارات وزیر خارجه جمهوری اسلامی، با تأکید بر اینکه لهستان تمامی اشکال تروریسم، و از جمله حملهای که در جاده زاهدان – خاش روی داد، را محکوم میکند گفت که کنفرانس ورشو بازتابدهنده «دموکراسی، آزادی بیان و همبستگی است» و به رغم گفتههای ظریف، «هیچ تروریستی امروز در ورشو حضور ندارد».
محمدجواد ظریف، وزیر خارجه جمهوری اسلامی، در توئیتی که روز چهارشنبه ۲۴ بهمن منتشر شد، همزمانی حمله به اتوبوس حامل پاسداران در شرق ایران و آغاز نشست ورشو را تلویحاً مرتبط دانسته و نوشته بود: «به ویژه وقتی که همتایان همان تروریستها از خیابانهای ورشو برای آن جشن میگیرند و رباتهای توئیتری نیز از آن حمایت میکنند».
نشست ورشو که بر «صلح و امنیت در خاورمیانه» تمرکز دارد از روز چهارشنبه با بیانیه مشترک رئیسجمهوری لهستان و معاون رئیسجمهوری آمریکا آغاز به کار کرد و مراسم گشایش آن صبح پنجشنبه برگزار شد.