خبرخوان
نامه تخت روانچی به دبیرکل سازمان ملل درباره «تحمیل جنگ» به ایران

نماینده ایران در سازمان ملل در نامهای به آنتونیو گوترش دبیرکل این سازمان و رئیس شورای امنیت ضمن هشدار درباره احتمال وقوع بحران در منطقه خلیج فارس، نوشت که در صورت «تحمیل جنگ»، ایران «قاطعانه از ملت خویش دفاع و از منافع خود حفاظت خواهد کرد».
وی در این نامه بدون اشاره به جزئیات نوشت که «محافل خاصی خارج از این منطقه، از طریق دروغپراکنی، ارائه اطلاعات جعلی و اخبار گمراهکننده و با اتکا به حمایت متحدان خود در خاورمیانه و همچنین اعزام نیروی دریایی به منطقه، در صدد تعقیب منافع غیرمشروع خود هستند».
وی هشدار داد که «اگر این وضعیت مهار نشود، ممکن است دیر یا زود از کنترل خارج و به یک بحران غیرضروری دیگر در این منطقه منجر شود».
برخی مقامات آمریکا «خرابکاری» علیه چهار کشتی در بندر فجیره را به ایران نسبت دادهاند و امارات و عربستان نیز مستقیما ایران را متهم کردهاند.
محمد جواد ظریف، وزیر خارجه ایران، اما «خرابکاریهای» اخیر در منطقه را «مشکوک» خوانده و گفته که این اقدامات با هدف «تنشزایی» در منطقه انجام میشود.
نماینده ایران در سازمان ملل دراین نامه نوشته که جمهوری اسلامی «هرگز جنگ را به عنوان یک گزینه یا راهبرد جهت تعقیب سیاست خارجی خود انتخاب نخواهد کرد».
وی در عین حال اضافه کرد: «با این حال، باید به صراحت اعلام کنم که اگر جنگ بر ما تحمیل شود، ایران با استفاده از حق ذاتی دفاع مشروع خود، قاطعانه از ملت خویش دفاع و از منافع خود حفاظت خواهد کرد».
تنش میان ایران و آمریکا در روزهای اخیر به شدت بالا گرفته است تا جایی که گمانهزنیهای بسیاری درباره وقوع جنگ احتمالی میان این دو کشور مطرح شده است. اما مقامهای تهران و واشینگتن اطمینان دادهاند که هیچ کدام قصد جنگ ندارند.
مقامات جمهوری اسلامی پیش از این تهدید کرده بودند که در صورت حمله آمریکا، منطقه روی آرامش را نخواهد دید و ایران به پایگاههای این کشور در منطقه و همچنین اسرائیل و کشورهای عرب متحد ایالات متحده حمله خواهد کرد.
مهمترین خبرهای ایران و جهان
خانواده سعیده خضوعی، شهروند بهایی، خواستار روشن شدن وضعیت او در زندان شدند

خانواده سعیده خضوعی، شهروند بهایی، در نامهای به غلامحسین محسنی اژهای، رئیس قوه قضائیه ایران، خواستار روشن شدن وضعیت دخترشان در زندان شدند.
خانواده خضوعی، در دومین نامه خود به محسنی اژهای، با اشاره به بازداشت سعیده خضوعی در ۲۲ فروردین سال جاری، پرسیدهاند که بارها از کارکنان قوه قضائیه درباره علت بازداشت و محل نگهداری او پرسیدهاند، اما آنها به این پرسشها پاسخی نمیدهند و میگویند که پیگیر دستگیری و شرایط نگهداری وی نباشید.
این نامه در ادامه میگوید که علت فشار بر خانواده حضوعی تنها به خاطر اعتقادشان به دیانت بهایی است و میافزاید، «بهایی بودن به قول مسئولان جمهوری اسلامی، هنگامی که در خارج از کشور هستند جرم نیست، اما در داخل کشور گونهای دیگر بدان نگریسته میشود».
سعیده خضوعی که اواخر فروردین ماه برای دفاع از اتهامات خود به بازپرسی دادسرای اوین احضار شده بود، بازداشت شد.
پیش از آن نیز ارسلان یزدانی، فرزند خانم خضوعی و همسرش، سمیرا ابراهیمی به طور موقت بازداشت شده بودند. اتهامات خانم خضوعی اعلام نشده است ولی در پرونده فرزند و عروس او اتهاماتی چون «تبلیغ علیه نظام» و «اجتماع و تبانی علیه امنیت ملی» مطرح شده بود.
جامعه جهانی بهایی بارها تاکید کرده است اتهامهای امنیتی که علیه شهروندان بهایی در ایران مطرح میشود، کاملا «بیاساس» است و تنها دلیل بازداشت بهاییان توسط نهادهای امنیتی جمهوری اسلامی، اعتقادات و فعالیتهای مذهبی آنان است.
دفاع شهرام ناظری از معترضان: مردم دنبال حق خود هستند

شهرام ناظری، خواننده پر آوازه ایران، روز دوشنبه ۲۶ اردیبهشت در واکنش به اعتراضات در کشور گفت مردم دنبال حق خود هستند زیرا حق آنها پایمال شده و اعتراض نیز حق آنهاست.
آقای ناظری در حاشیه مراسم تجلیل و تقدیر از او در اربیل، مرکز اقلیم کردستان عراق، به خبرنگاران گفت شرایط آن چنان که شایسته مردم است فراهم نشده؛ پس طبیعی است که حق خودشان را بگیرند.
در فیلمی که از مصاحبه این خواننده موسیقی سنتی در شبکههای اجتماعی منتشر شده است، او در ادامه میگوید مردم جوش آوردهاند.
شهرام ناظری گفت: مردم گرسنهاند و شایسته نیست که تا کمر داخل سطل زباله شده و شرمنده خانواده خود شوند. مردم در تنگنای زیادی قرار دارند و حق خود را میخواهند و باید آن را بگیرند.
تاکنون شماری از چهرههای سرشناس از جمله وریا غفوری، کاپیتان تیم فوتبال استقلال تهران، و جعفر پناهی، کارگردان منتقد سینمای ایران به این اعتراضها و سرکوب خشونتآمیز آن واکنش نشان دادهاند.
اعتراضات مردمی اخیر که جرقه آن از نیمه اردیبهشت امسال در پی اعلام رسمی گران شدن نان و سهمیهبندی آن و در واکنش به افزایش چندبرابری قیمت مواد غذایی در ماههای اخیر در شماری از شهرهای خوزستان زده شد، هنوز ادامه دارد و به سایر استانها نیز گسترش یافته است.
با استفاده از فیلم مصاحبه ناظری، رادیو فردا/د.خ/ک.ر
نخستوزیر جدید سریلانکا: بنزین در کشور تمام شد

نخستوزیر جدید سریلانکا در میانه بحران اعتراضات داخلی اعلام کرد که ذخیره بنزین کشور تنها کفاف یک روز نیاز داخلی را میدهد.
رانیل ویکرماسینگه روز دوشنبه ۲۶ اردیبهشت گفت: کشور به ۷۵ میلیون دلار ارز برای واردات اقلام اساسی نیاز دارد.
او افزود: ماههای آتی سختترین دوران برای سریلانکا خواهد بود و کشور با کمبود اقلام دارویی ضروری نیز مواجه است.
بهگفته او، دو محموله سوخت با خط اعتباری هند میتواند روزهای آینده وارد کشور شود.
آقای ویکرماسینگه پنجشنبه هفته گذشته در پی اعتراضات مردمی به دولت تحت کنترل خانواده گوتابایا راجاپاکسا، رئیسجمهوری کشور، جایگزین برادر آقای گوتابایا شد.
اعتراضات گسترده مردمی از اوایل ماه آوریل در سریلانکا آغاز شد و رئیسجمهوری کشور بسیاری از وزیران را برکنار کرده است. پنج تن از وزیران برکنار شده، از اعضای خانواده راجاپاکسا هستند.
معترضان میگویند تا استعفای خود گوتابایا راجاپاکسا به اعتراضات ادامه خواهند داد.
اعتراضات چند هفته گذشته حداقل ۹ کشته و ۳۰۰ زخمی بر جای گذاشته است. گزارشها همچنین از بازداشت حدود ۲۵۰ معترض خبر میدهد.
خانواده راجاپاکسا طی نزدیک به دو دهه گذشته قدرت مطلقه کشور را در دست داشته است.
با استفاده از گزارش رویترز و رادیو فردا/د.خ/ک.ر
رشد تولید برق از منابع تجدیدپذیر جهان در سال ۲۰۲۱ رکورد تازهای زد

آژانس بینالمللی انرژی در تازهترین گزارش خود از رکورد رشد تولید برق از منابع تجدیدپذیر طی سال گذشته میلادی خبر داد.
بر اساس این گزارش که روز دوشنبه ۲۶ اردیبهشت منتشر شد، پارسال ۲۹۵ هزار مگاوات انرژیهای پاک تجدیذیر راهاندازی شده که شش درصد بیش از سال ۲۰۲۰ است.
این گزارش میافزاید انتظار میرود تولید برق از منابع تجدیدپذیر در سال جاری رشدی هشت درصدی را تجربه کند.
آژانس بینالمللی انرژی میگوید به رغم همهگیری کرونا و اخلال در زنجیره تامین تجهیزات، افزایش قیمت مواد خام و تاخیر در ساختوسازها، رشد تولید برق از منابع تجدیدپذیر در سال گذشته بیش از آن چیزی بود که پیشبینی میشد.
چین به تنهایی سهمی ۴۶ درصدی در راهاندازی نیروگاههای جدید تجدیدپذیر در جهان داشته است و پس از آن، آمریکا و اروپا قرار دارند.
هند در رتبه بعدی ایستاده است و رشد تولید برق پاک آن نسبت به سال ۲۰۲۰ دو برابر شده است.
با استفاده از گزارش آژانس بینالمللی انرژی/د.خ/ک.ر
خطیبزاده، حمایت آمریکا از مطالبات مردم ایران را «ذوقزدگیِ بیش از حد» خواند

سخنگوی وزارت خارجه جمهوری اسلامی ایران اعلام حمایت آمریکا از ایستادگی معترضان ایرانی برای احقاق حقوق خود را «ذوقزدگیِ بیش از حد آمریکا» خواند.
سعید خطیبزاده روز دوشنبه ۲۶ اردیبهشت در ادامه مدعی شد این «ذوقزدگی بیش از حد دولت آمریکا» نشان میدهد که از «مصونسازی و مردمیسازی اقتصاد ایران» نگران هستند.
سخنگوی وزارت خارجه آمریکا روز دوشنبه در پیامی توئیتری اعلام کرد که دولت این کشور از حق «تجمعهای مسالمتآمیز» و «آزادی بیان» مردم ایران حمایت میکند.
ند پرایس، معترضان ایرانی را افرادی «شجاع» خواند که «برای دفاع از حقوق خود میایستند» و گفت: «مردم ایران این حق را دارند که دولت خود را پاسخگو بدانند».
سخنگوی وزار خارجه ایران در واکنش به این توئیت، بر «مصمم بودن» دولت ابراهیم رئیسی برای خنثیسازی و بیاثر کردن تحریمها، جدا کردن اقتصاد ایران از دلار و «مصونسازی اقتصاد» خبر داد و گفت دولت موظف است که این مصونسازی را در حد نهایت خود انجام دهد.
آقای خطیبزاده از آمریکا خواسته است تا به گفته او، «به حاکمیت ملی کشورها احترام بگذارد».
ایران در روزهای اخیر صحنه اعتراضهایی در واکنش به افزایش چشمگیر قیمت مواد غذایی بوده است. مناطق غربی کشور بیشتر صحنه اعتراضها بوده است از جمله شهرهای ایذه و دزفول و اندیمشک در خوزستان، بروجرد و دورود در لرستان، جونقان و فارسان در استان چهارمحال و بختیاری، و دهدشت در استان کهگیلویه و بویراحمد.
با استفاده از گزارش ایسنا، رادیو فردا/د.خ/ک.ر
اوکراین میگوید روسها را در منطقه خارکیف تا مرز عقب رانده است

اوکراین میگوید نیروهای روسی را در منطقه خارکیف تا مرز عقب رانده و این نشانه موفقیت فزاینده نیروهای اوکراینی در شمال شرق کشور است. خارکیف دومین شهر بزرگ اوکراین است.
وزارت دفاع اوکراین در بیانیهای که روز دوشنبه ۲۶ اردیبهشت منتشر کرده، آورده است: «گردان ۲۲۷ از تیپ ۱۲۷ نیروهای دفاع سرزمینی نیروهای مسلح خارکیف، روسها را بیرون راند و به مرزهای کشوری رسید.»
خبرگزاریها خاطرنشان میکنند که این گفته مقامهای اوکراینی را نمیتوان فوراً تأیید کرد.
این خبر اما چهار روز پس از آن اعلام میشود که سازمان اطلاعات بریتانیا اعلام کرد که نیروهای اوکراینی ضد حملهای را علیه نیروهای «آسیبپذیر» روسیه در تلاش برای عقب راندن آنها تا مرز آغاز کردهاند.
وزارت دفاع بریتانیا چهار روز پیش در نشست روزانه خود گفت که «خروج نیروهای روسی از منطقه خارکیف، به رسمیت شناختن ضمنی ناتوانی روسیه در تصرف شهرهای کلیدی اوکراین است؛ شهرهایی که روسها در آنها انتظار مقاومت کمی از سوی اهالی داشتند».
سعید مدنی، جامعهشناس، بازداشت شد

سعید مدنی، جامعهشناس و پژوهشگر اجتماعی به اتهام «ارتباط مشکوک خارجی» و «اقدامات ضدامنیتی» بازداشت شد.
خبرگزاری مهر روز دوشنبه، ۲۶ اردیبهشت در خبر کوتاهی بدون اشاره به منبع، این خبر را اعلام کرده و آورده است که این جامعهشناس به اتهام «ملاقات با عناصر مشکوک بیگانه و انتقال منویات و خطوط عملیاتی آنها به برخی عناصر سابقهدار داخل کشور دستگیر و روانه زندان شد.»
آقای مدنی که هفتم دی پارسال به دعوت دانشگاه ییل ایالات متحده برای گذراندن فرصتی مطالعاتی عازم این کشور بود، با ممانعت سازمان اطلاعات سپاه پاسداران در فرودگاه نتوانست به این سفر برود و ممنوعالخروج شد.
او در همان زمان در نامهای سرگشاده خطاب به رئیس قوه قضائیه ایران شرح داده بود که دقایقی قبل از پرواز در فرودگاه تحت بازجویی قرار گرفته و در نهایت مامور سازمان اطلاعات سپاه به او گفته که ممنوع الخروج است.
سعید مدنی پژوهشهای دامنهداری در حوزه جنبشهای اجتماعی و همچنین آسیبهای اجتماعی از جمله اعتیاد، خشونت علیه زنان، تنفروشی و کودکآزاری انجام داده است.
«جنبشهای اجتماعی و دموکراتیزاسیون»، «خشونت علیه کودکان در ایران»، «درباره اعدام» و «اعتیاد در ایران» از جمله کتابهای این نویسنده است. اما با این حال طی سالهای اخیر انتشار آثار او در کشور با موانعی مواجه بوده است.
او پیش از این چندین بار در سالهای ۱۳۷۳، ۱۳۷۹، ۱۳۸۰ و ۱۳۹۰ به اتهامهای سیاسی بازداشت و محکوم شده بود.
سندیکای کارگران شرکت واحد «پروندهسازی وزارت اطلاعات» را محکوم کرد

سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران روز دوشنبه با صدور بیانیهای آنچه را «پروندهسازی، بازداشت و نشر و پخش اکاذیب از طرف وزارت اطلاعات و دیگر نیروهای سرکوب» نامید، محکوم کرد.
این تشکل کارگری با اشاره به تجمعات اعتراضی کارگران، معلمان، بازنشستگان و سایر مزدبگیران و بازداشت شماری از آنان، افزود که «حکومت به راه حل همیشگی، یعنی سرکوب، پروندهسازی، بازداشت، پخش اکاذیب» و اتهامات به نوشته این تشکل «نخنمای» امنیتی علیه فعالان کارگری و صنفی بازداشتی متوسل شده است.
این تشکل از نهادهای بینالمللی کارگری خواست که جمهوری اسلامی را در نشست آتی سازمان جهانی کار تحت فشار قرار دهند.
این سندیکا در پایان خواستار آزادی رضا شهابی، عضو هیئت مدیره خود، و سایر زندانیان سیاسی شد.
در پی شیوع کرونا در کره شمالی، رهبر این کشور به ارتش دستور آمادهباش داد

همزمان با هشدارها درباره شیوع «انفجاری» کرونا در کره شمالی، رهبر این کشور ضمن انتقاد از مقامات این کشور به دلیل عدم موفقیتشان در پیشگیری از این بیماری، به ارتش برای رسیدگی به وضعیت فعلی، فرمان آمادهباش داد.
به گزارش خبرگزاری فرانسه به نقل از رسانههای دولتی کره شمالی، کیم جونگ اون رهبر این کشور روز دوشنبه، ۲۶ فرورین مقامات این کشور را «غیرمسئول» خواند و عامل همهگیری کرونا در این کشور را «توزیع نشدن درست دارو» به دلیل «عدم اقدام بهموقع اعضای کابینه و بخش درمان» اعلام کرد.
او همچنین به ارتش این کشور دستور داد تا «برای تثبیت فوری عرضه دارو در پیونگ یانگ، پایتخت کره شمالی که بر اساس اعلام رسمی هفته گذشته اولین مورد ابتلا به اومیکرون در آن شناسایی شده بود، دست به کار شود.
کره شمالی، ۲۳ اردیبهشت اولین مورد مرگ ناشی از کرونا را در این کشور تایید کرد. رسانههای دولتی این کشور همزمان اعلام کردند که صدها هزار نفر نیز علائم تب را نشان دادهاند.
این در حالی است که کره شمالی از زمان همهگیری کرونا در دو سال گذشته تا چندی پیش هیچ مورد تاییدشده ابتلا به کووید-۱۹ را اعلام نکرده بود.
یون سوک یول، رئیس جمهور جدید کره جنوبی در روزهای گذشته اعلام کرده بود که قصد دارد واکسنهای کووید ۱۹ و سایر خدمات پزشکی را در اختیار کره شمالی قرار دهد و قرار است جزئیات نحوه کمکرسانی را با پیونگیانگ در میان بگذارد.
کارشناسان پیشتر ارقام منتشرشده رسمی در مورد کرونا در کره شمالی را بخش کوچکی از آمار واقعی بیماری عنوان کرده و درباره مرگ هزاران نفر در این کشور هشدار داده بودند.
خبرگزاری رسمی کره شمالی (KCNA) در تازهترین گزارش خود از مرگ ۵۰ نفر و ابتلای بیش از یک میلیون و ۲۰۰ هزار نفر به «تب» در این کشور خبر داده و اعلام کرده است که تنها نیم میلیون نفر از مبتلایان تحت درمان هستند.
رهبر کره شمالی و به پیروی از او مقامات این کشور به جای واژهها و اصطلاحاتی که بهطور مستقیم به ویروس کرونا و بیماری ناشی از آن اشاره دارد، از کلمه «تب» استفاده میکنند.
وزارت ارشاد قم یک نمایش را به دلیل حجاب بازیگران و رنگ پرچم توقیف کرد

وزارت ارشاد قم یک نمایش را به دلیل «حجاب بازیگران» و «رنگ یک پرچم» در صحنه نمایش که از آن به عنوان «نماد همجنسگرایی» نام برده شده است، توقیف کرد.
سعید برجعلی، بازیگر و دستیار کارگردان نمایش «رابینسون کروزو» روز یکشنبه، ۲۵ اردیبهشت درباره جزئیات توقیف این نمایش پس از یک شب اجرا در قم گفته است که دستور توقیف با دستور «مدیر کل ارشاد استان» و با وجود تایید دوباره شورای «نظارت و ارزشیابی شهر قم» مبنی بر نبود هیچگونه مشکلی در اجرای این نمایش صورت گرفته است.
این در حالی است که به گفته آقای برجعلی این نمایش درباره «جنگ و صلح» بوده و مسئله چتر نیز با جایگزین کردن چتری با رنگ دیگر قابل حل بوده است.
بازیگر نمایش «رابینسون کروزو» در ادامه درباره موضوع «حجاب بازیگران» نیز گفته است: «حجاب تماشاگران به گروه اجرایی ربطی ندارد و حراست سالن میتواند در این زمینه به آنان تذکر بدهد.»
با این حال به گفته آقای برجعلی ماموران حراست با حضور در سالن نمایش در شب اجرا به تماشاگرانی که از نظر آنها حجابشان مسئله داشته، اجازه ورود ندادهاند.
نمایش «رابینسون کروزو» به کارگردانی علیرضا کوشکجلالی، کارگردان مقیم آلمان در سال ۱۳۹۸ و پیش از همهگیری کرونا به مدت ۲۸ شب در قم اجرا شده بود و اردیبهشت امسال نیز بار دیگر از سوی شورای نظارت و ارزشیابی مجوز نمایش گرفت.
ایران میگوید ابتکاراتی برای احیای مذاکرات برجام ارائه داده است

سخنگوی وزارت خارجه ایران بدون اشاره به جزئیات گفت ابتکارات خاصی از سوی ایران برای احیای مذاکرات برجام در جریان سفر هفته گذشته انریکه مورا، هماهنگکننده ارشد اتحادیه اروپا به تهران مطرح شد.
سعید خطیبزاده روز دوشنبه در نشست هفتگیاش با خبرنگاران گفت که منتظر تصمیم سیاسی آمریکا هستیم.
مذاکرات احیای برجام در ماههای اخیر به دنبال اصرار ایران برای حذف سپاه پاسداران از فهرست گروههای تروریستی آمریکا متوقف شدهاست.
به تازگی جوزپ بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، پس از سفر معاون خود، انریکه مورا، به تهران گفت که بنبست این مذاکرات رفع شده است.
رئیس کمیسیون آموزش مجلس: از تعداد معلمان بازداشتی اطلاعی ندارم

رئیس کمیسیون آموزش مجلس روز دوشنبه، ۲۶ اردیبهشت درباره شمار معلمان بازداشتشده در هفتههای گذشته ابراز بیاطلاعی کرد.
علیرضا منادی سفیدان در ادامه با اشاره به پیگیری کمیسیون آموزش مجلس برای «پیدا کردن مسیری برای حل مسئله بازداشت معلمان» به خبرگزاری ایلنا گفته است: «یک عده به نظر ما قابل تخفیف هستند و لازم است که هرچه زودتر وضعیتشان روشن شود تا بتوانند مجددا سرکلاس درس بیایند.»
در پی برگزاری تازهترین دور اعتراضات سراسری معلمان در روزهای ۱۱ و ۲۲ اردیبهشت، موج گستردهای از احضار و بازداشت معلمان و فعالان صنفی فرهنگیان در نقاط مختلف ایران آغاز شد.
تاکنون هیچ منبعی آمار دقیق معلمان بازداشتشده را نتوانسته است تخمین بزند، اما کانال شورای «هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران» تنها از بازداشت دستکم ۲۸ معلم در تجمعات اعتراضی روز پنجشنبه، ۲۲ اردیبهشت خبر داده بود، اما برخی منابع خبری دیگر شمار بازداشتشدگان را بسیار بیش از این تعداد اعلام کرده بودند.
سازمان دیدهبان حقوق بشر نیز پیشتر شمار معلمان بازداشتشده مربوط به تجمع اعتراضی ۱۱ اردیبهشت و روزهای قبل و بعد از آن را حداقل ۳۸ نفر عنوان کرده بود، اما برخی منابع این آمار را تا ۷۰ نفر هم عنوان کرده بودند.
با وجود این که خبر آزادی تعدادی از معلمان بازداشتشده در روزها و هفتههای گذشته منتشر شده است، با این حال از وضعیت شماری از آنها هیچ اطلاعاتی در دست نیست. از جمله شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران روز ۱۹ اردیبهشت اعلام کرده بود که رسول بداقی، جعفر ابراهیمی، محمد حبیبی و علیاکبر باغانی، معلمان بازداشتشده «تحت بازجوییهای شدید برای القای اتهامات غیر صنفی قرار گرفتهاند».
وزیر آموزش و پرورش ایران روز ۱۵ اردیبهشت تلویحا تجمعات اعتراضی معلمان را «غیرقانونی» خوانده و شرکتکنندگان در این تجمعها را به «اخراج» تهدید کرده بود.
تیراندازی در یکی از کلیساهای کالیفرنیا یک کشته و پنج مجروح بر جای گذاشت

تیراندازی در یک کلیسای پرسبیترینیسم، واقع در جنوب کالیفرنیا و منطقهای که اکثریت ساکنان آن را افراد مسن تشکیل میدهند، یک کشته و چهار زخمی بر جای گذاشت.
دفتر کلانتر اورنج کانتی روز یکشنبه در توییتر نوشت که این تیراندازی ساعت یک و سی دقیقه بعدازظهر در یکی از کلیساهای شهر لاگونا وودز رخ داده و فرد مظنون نیز بازداشت شده است.
اطلاعیه این نهاد میگوید نفر پنجمی هم در این حادثه زخمی شده، اما جراحات او سطحی است.
لاگونا وودز در ابتدا به عنوان منطقهای برای زندگی سالمندان ساخته شد و سپس به شهر تبدیل گشت. بیش از ۸۰ درصد ساکنان این شهر ۱۸ هزار نفره که در ۸۰ کیلومتری جنوب شرق لسآنجلس واقع است، دستکم ۶۵ سال دارند.
انگیزه فرد ضارب از این اقدام هنوز معلوم نیست. این رخداد تنها یک روز پس از آن به وقوع پیوست که جوان ۱۸ سالهای در شهر بوفالوی ایالت نیویورک با شلیکهای پیاپی در یک سوپرمارکت ۱۰ نفر را به قتل رساند. انگیزه متهم شهر بوفالو «نژادپرستانه» توصیف شده است.
با استفاده از گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس؛ س.ن
دیدار وزرای خارجه اوکراین و آمریکا؛ میچ مککانل میگوید سنا کمک ۴۰ میلیارد دلاری را تصویب میکند

دیمترو کولبا، وزیر خارجه اوکراین، گفت که او روز یکشنبه با آنتونی بلینکن، وزیر خارجه ایالات متحده، دیدار کرده و «سلاحها و کمکهای بیشتری در راه اوکراین است».
آقای کولبا قرار بود که در نشست وزرای خارجه کشورهای عضو ناتو در برلین از آخرین شرایط جنگ اوکراین بگوید و توضیح دهد که چگونه ناتو میتواند به این کشور در تهاجم قوای روسیه کمکهای بیشتری برساند.
وزیر خارجه اوکراین در توییتی نوشت: «ما توافق کردیم که همکاری نزدیکی با یکدیگر داشته باشیم و اطمینان حاصل کنیم که صادرات مواد غذایی اوکراین به دست مصرفکنندگان در آفریقا و آسیا میرسد.»
وی در ادامه این توییت از آنتونی بلینکن و ایالات متحده به خاطر رهبری این کشور و کمکهای بیدریغ آن سپاسگزاری کرد.
ند پرایس، سخنگوی وزارت خارجه ایالات متحده، گفت که آقای بلینکن و آقای کولبا درباره تاثیرات تهاجم روسیه به اوکراینT از جمله در زمینه تامین جهانی غذا صحبت کردند.
همچنین میچ مککانل، رهبر جمهوریخواهان در سنای آمریکا که پس از کییف به استکهلم سفر کرده بود به خبرنگاران گفت که او انتظار دارد سنا طی این هفته حدود ۴۰ میلیارد دلار کمک اضافه به اوکراین را تصویب کند.
جو بایدن، رئیس جمهوری ایالات متحده، ماه گذشته درخواست ۳۳ میلیارد دلار کمک به اوکراین کرده بود که ۲۰ میلیارد آن شامل کمک نظامی میشد، اما مجلس نمایندگان آمریکا این رقم را تا حدود ۴۰ میلیارد دلار افزایش داد.
با استفاده از گزارش خبرگزاری رویترز؛ س.ن
رشد ۸۲ درصدی سود خالص شرکت نفت عربستان در سه ماهه اول ۲۰۲۲

شرکت دولتی نفت و گاز عربستان، آرامکو، از رشد ۸۲ درصدی سود خالص شرکت در سه ماهه ابتدایی سال جاری میلادی نسبت به دور مشابه پارسال خبر داد.
بر اساس این گزارش که روز یکشنبه ۲۵ اردیبهشت منتشر شد، سود خالص شرکت در دوره یاد شده به ۳۹.۵ میلیارد دلار رسیده است.
بخش اعظم این رشد مربوط به جهش قیمت نفت در بازارهای جهانی و بخش دیگر مربوط به افزایش تولید نفت و بهبود حاشیه سود پالایشگاههای آرامکو است.
این گزارش میافزاید مجموع تولید روزانه منابع هیدروکربوری (نفت، میعانات و مایعات گازی و گاز) این شرکت در سه ماهه ابتدایی امسال به معادل ۱۳ میلیون بشکه نفت خام رسیده است.
آرامکو میافزاید در دوره یاد شده همچنین ۷.۶ میلیارد دلار در پروژههای نفتوگاز سرمایهگذاری شده و انتظار میرود تولید روزانه گاز کشور در سال جاری حدود ۳۷ میلیون متر مکعب افزایش یابد.
سود خالص این شرکت در سال گذشته نیز رشدی ۱۲۴ درصدی نسبت به سال ۲۰۲۰ داشت.
آرامکو ۲۲ اردیبهشت امسال با پیشی گرفتن از اپل آمریکایی، عنوان باارزشترین شرکت جهان را از آن خود کرد.
در حال حاضر، ارزش شرکت نفتی آرامکو حدود ۲.۴۳ تریلیون دلار برآورد میشود و ارزش اپل برابر با ۲.۳۷ تریلیون دلار است.
با استفاده از گزارش آرامکو و رادیو فردا/د.خ/ک.ر
انتخاب سردبیر
-
بازار خودرو
از تلاطم تا سرگیجه در بازار خودرو ایران
-
یاسمین فهیمی کیست؟
وقتی آلمان به نامهای ایرانی عادت میکند
-
گفتوگو با مری آپیک
گربه و غنچه و غم بزرگ چهار دهه
-
دهمین سالمرگ نویسنده مکزیکی
کارلوس فوئنتس؛ جهانوطنی که نخواست سخنگوی مردم باشد
-
اختصاصی از ایران
کنترل اینترنت و تاثیر بر زندگی مردم
-
محمد بنزاید بر سریر قدرت
رئیس جدید امارات با جمهوری اسلامی چه خواهد کرد؟
زیر ذرهبین
-
«منتقدان تأثیر افزایش قیمت جهانی چهار کالا را در داخل میبینند و بزرگنمایی میکنند.»
این ادعا، ادعایی گمراهکننده است، زیرا گرانیها فقط محدود به چند کالا نیست و اعتراضها به گرانی، تنها از سوی منتقدان دولت ابراهیم رئیسی ابراز نمیشوند.