رئیسجمهور ایران روز سهشنبه در یک سخنرانی در وزارت خارجه ایران گفت: « اگر وزیر امور خارجه ما با وزیر خارجه آمریکا تماس نگرفته بود و من تماس تلفنی رئیس جمهور آمریکا را پاسخ نداده بودم دستیابی به توافق هستهای سختتر بود».
حسن روحانی و باراک اوباما روز جمعه ۵ مهرماه ۹۲ در آخرين دقايق حضور آقای روحانی در نيويورک با يکديگر به صورت تلفنی صحبت کردند. این نخستین تماس روسای جمهوری ایران و آمریکا بعد از انقلاب در ایران در سال ۵۷ است.
علاوه بر مذاکره تلفنی روسای جمهور ايران و آمريکا، محمدجواد ظريف، وزيرامور خارجه ايران نيز روز پنجشنبه در حاشيه مذاکرات با وزرای خارجه گروه ۵+۱، با جان کری، وزير امور خارجه آمريکا مذاکره کرد.
پس از این اتفاقات رهبر جمهوری اسلامی گفت که از اقدامات دیپلماتیک مقامات دولت ایران در سفر نیویورک حمایت میکند، اما برخی از این اقدامات هم «بهجا نبود».
حسن روحانی روز سهشنبه با حضور در وزارت خارجه ایران در جمع مدیران این وزارتخانه سخنرانی کرد. این اقدام آقای روحانی پس از تحریم محمد جواد ظریف انجام شده است.
رئیسجمهور ایران با تاکید بر اینکه «تصمیمات مهم» در سیاست خارجی را مقامات ارشد جمهوری اسلامی میگیرند نه دولت به تنهایی، در عین حال دلیل پیروزی خود در انتخابات ریاست جمهوری را شعار «تعامل سازنده با دنیا» دانست.
وی در این سخنرانی گفت: «در همه کشورهای دنیا تصمیمهای مهم روابط خارجی و سیاست خارجی را نظام میگیرد که وابسته به ساز و کار قانون اساسی آن کشور، در یک نظام دولت این تصمیم را میگیرد در نظامی دیگر یک شورا یا مقامات ارشد آن کشور».
وی اضافه کرد: «ما نظرمان را به صراحت میگوییم، اما تصمیمگیری ساز و کاری مشخص دارد. وقتی نظام به تصمیمی رسید ما باید آنجا هم امین باشیم و با امانت تصمیم نظام را به دنیا اعلام کنیم».
آقای روحانی گفت: «ممکن است در شورای عالی امنیت ملی - که بنده هم به عنوان نماینده مردم ایران حضور دارم - جمع تصمیمی را اخذ میکند که بنده مخالف آن باشم، اما به عنوان نماینده آن شورا آن تصمیم را امضا میکنم».
وی تاکید کرد که «این دو گانگی نیست» و «اگر ساز و کار تصمیمگیری، تصمیمی را گرفت همه ما موظف هستیم آن را اجرا کنیم».
آقای روحانی در عین حال گفت که یک علت برای رای حامیانش به او در دو انتخابات ریاستجمهوری، شعارش درباره «تعامل سازنده با جهان» بوده است.
وی اضافه کرد: «تعامل سخت است و تقابل آسان است؛ روربروی همه دنیا صحبت کردند و فحاشی کردن آسان است».
آقای روحانی در حمایت از محمد جواد ظریف نیز گفت که او «یک نخبه و مجتهد سیاسی است».
وی اضافه کرد: «حالا برخیها هستند درس در سیاست خواندند و تجربه دارند اما به مقام اجتهاد نرسیدند، ولی وزیر خارجه امروز ما مجتهد سیاسی است. علاوه بر تجریه و نخبگی و استعدادش مجتهد است».
وزارت خزانهداری آمریکا روز چهارشنبه ۹ مرداد در بیانیهای اعلام کرد، محمدجواد ظریف، وزیر خارجه ایران، را مورد تحریم قرار داده است.
در روزهای گذشته تعدادی از چهرههای اصولگرا و نزدیکان رهبر جمهوری اسلامی تحریم مواد جواد ظریف را نتیجه «مذاکره با آمریکا» دانستهاند.
خانواده رابرت لوینسون، مأمور سابق پلیس فدرال آمریکا که گفته میشوذ از حدود ۱۳ سال پیش در کیش ربوده و بازداشت شده، با انتشار بیانیهای ضمن استقبال از آزادی ژیائو وانگ زندانی آمریکایی در ایران، اظهار امیدواری کردهاند که آقای لوینسون نیز آزاد شود.
روز شنبه ۱۶ آذرماه در ازای آزادی آقای وانگ، مسعود سلیمانی پژوهشگر در زمینه سلولهای بنیادی و عضو هیئت علمی دانشگاه تربیت مدرس آزاد شد.
خانواده لوینسون گفتهاند به وانگ، همسر و فرزند خردسال وی تبریک میگویند که دوباره به هم پیوستهاند، اما این خبر برای خانواده لوینسون هم خوشحالکننده است و هم غمناک.
این خانواده در بیانیه خود گفتهاند: «آقای لوینسیون برای ۱۳ سال، یعنی طولانیتر از هر آمریکایی دیگری، در ایران گروگان گرفته شده است و ما نتوانستهایم کاری برای او بکنیم. ما به شدت ناامید هستیم که دولت آمریکا به رغم همه تلاشهایش نتوانسته آزادی وی را تامین کند و مقامات ایران با سرنوشت و زندگی او و خانوادهاش بازی بیرحمانهای میکنند».
این بیانیه میگوید دنیا حقیقت را میداند و رهبری ایران باید شفاف باشد، زمان آن رسیده است که لوینسون به آغوش خانوادهاش بازگردانده شود و بقیه عمر خود را در صلح زندگی کند.
سازمان ملل به تازگی اعلام کرد که تهران اقرار کرده است آقای لوینسون یک پرونده مفتوح دارد، اما ایران میگوید وی «ناپدید شدهاست و اطلاعی از وضعیت کنونی این مأمور سابق افبیآی ندارد».
خانواده آقای لوینسون اخیراً پروندهای قضایی در آمریکا علیه ایران باز کردند و خواهان دریافت غرامت ۱٫۵ میلیارد دلاری از ایران شدند.
رئیس جمهور آمریکا ذر واکنش به آزادی ژیائو وانگ در قبال مسعود سلیمانی، از جمهوری اسلامی به دلیل «مذاکرات منصفانه» تشکر کرد.
دونالد ترامپ در توئیتر خود نوشت: «در دولت اوباما بازداشت شد (علیرغم هدیه ۱۵۰ میلیارد دلاری)، در دولت ترامپ بازگشت. از ایران برای این مذاکره خیلی منصفانه سپاسگذارم. دیدید ما میتوانیم با هم به توافق برسیم.»
روز شنبه ۱۶ آذرماه در ازای آزادی ژیائو وانگ، زندانی آمریکایی در ایران، مسعود سلیمانی پژوهشگر در زمینه سلولهای بنیادی و عضو هیئت علمی دانشگاه تربیت مدرس آزاد شد.
در همین حال مایک پومپئو، وزیر خارجه آمریکا، هم به همین مناسبت پیامی توییتری منتشر کرد و در آن از جمله از رویکرد «سازنده» ایران که به آزادی آقای وانگ منتهی شد ابراز خشنودی کرد.
خرداد ماه امسال نیز ایران نزار زکا، شهروند لبنانی را که اقامت دائم آمریکا را دارد و به اتهام جاسوسی بازداشت و زندانی شده بود آزاد کرد و این اقدام با استقبال کاخ سفید مواجه شد، اگرچه آمریکا از ایران خواست دیگر زندانیان آمریکایی را نیز آزاد کند.
آمریکا خواستار آن است که ایران علاوه بر آقای وانگ، رابرت لوینسون، مأمور سابق پلیس فدرال آمریکا را که گفته میشود ۱۲ سال پیش در کیش ربوده و بازداشت شده به همراه سیامک و باقر نمازی از شهروندان ایرانی-آمریکایی آزاد کند.
ایران طی سالهای گذشته تعدادی از شهروندان دوتابعیتی یا خارجی را بازداشت کرده و آنهایی که آزاد شدهاند، معمولا پای مبادله با زندانیان ایرانی در میان بوده است.
به همین دلیل آمریکا و برخی کشورهای اروپایی جمهوری اسلامی را به گروگانگیری متهم کردهاند.
در پی تیراندازی یک سرباز وظیفه به پرسنل نیروی انتظامی در بندر لنگه، واقع در استان بوشهر، ۳ تن کشته شدند.
این حادثه که دلیل آن هنوز اعلام نشده روز شنبه در پاسگاه دریابانی «برکه سِفلین» رخ داده است.
به گزارش خبرگزاریهای داخلی، فرد ضارب در بازداشت بسر میبرد. اما هویت ضارب و کشتهشدگان هنوز اعلام نشده است.
معاون وزیر بهداشت ایران خبر داد که هفته گذشته ۲۵ بیمار مبتلا به آنفلونزا فوت کردند و شمار درگذشتان بر اثر این بیماری به ۸۱ نفر رسید.
علیرضا رئیسی روز شنبه ۱۶ آذر در مصاحبه با خبرگزاری ایرنا گفت که از روز نهم تا شانزدهم آذر امسال هشت هزار و ۳۳۳ نفر به خاطر ابتلا به بیماری آنفلونزا به مراکز درمانی مراجعه کردند.
تعدادی از مدارس ایران به دلیل نگرانی از آنفلونزا تعطیل شدهاند.
باشگاه خبرنگاران جوان روز سهشنبه ۱۲ آذر از کمیاب شدن واکسن این بیماری و افزایش قیمت آن در بازار سیاه تا ۱۵۰ هزار تومان خبر داده بود. این در حالی است که قیمت این واکسن در داروخانه ۴۰ هزار تومان است.
بیماران قلبی، دیابتی، تنفسی، سالمندان، کودکان، زنان باردار، دیالیزی و بیمارانی که دارای نقص سیستم ایمنی هستند، با خطرات بیشتری در صورت ابتلا به این بیماری روبهرو هستند.
پروانه سلحشوری، نماینده تهران در مجلس، اعلام کرد که به دلیل اعتراضات آبان ماه و ساختارهای محدود کننده اقتدار مجلس در انتخابات نامزد نخواهد شد.
وی در متنی نوشت: «با توجه به ساختارهای محدود کننده اقتدار مجلس، نادیده گرفتن نظر و خواست مردم، رویه نامناسب نظارت استصوابی و اتفاقات پائیز ۹۸ با وجود تمام احساس دینی که به مردم و محبت هایشان دارم نتوانستم وجدانم را برای حضور قانع کنم و تصمیم بر عدم شرکت در انتخابات گرفتم.»
پروانه سلحشوری پیش از این نیز درباره اعتراضات دی ماه در توئیتی نوشته بود: «مردم صدای اعتراضشان را رساندند اما با گلوله و بازداشت، جواب کوچک و بزرگ را دادند. عدهای تخریبگر در کنار مردمی که فقط به وضع معیشت خویش معترض بودند، قرار داده شدند».
گزارشها حاکی است بعد از این که هواداران مقتدی صدر، روحانی پرنفوذ عراقی، در حمایت از معترضان کشته شده در بغداد به دست شبهنظامیان ناشناس وارد خیابانها شدند، خانه آقای صدر مورد حمله پهپادی قرار گرفته است.
گمان میرود این شبهنظامیان ناشناس، اعضای گروه حشد الشعبی مورد حمایت ایران باشند که روز جمعه به تجمع معترضان در میدان تحریر بغداد حمله کردند و بنا بر گزارشها حداقل ۲۳ نفر از معترضان را کشتند و دهها نفر زخمی شدند.
همزمان با سرازیر شدن هواداران صدر در حمایت از معترضان به میدان تحریر، گزارشها حاکی است خانه وی در شهر نجف مورد حمله یک پهپاد نظامی قرار گرفته است.
آقای صدر که حامی معترضان بوده خود اخیرا از کشور خارج شده بود.
اعتراضات عراق بیش از دو ماه است که به رغم کنارهگیری نخست وزیر کشور، کماکان با شعارهایی علیه نفوذ ایران در عراق، فساد دولتی و بیکاری فروکش ادامه دارد. بیش از ۴۳۰ نفر در این اعتراضات کشته شدهاند.
اخیرا گزارش شد که قاسم سلیمانی فرمانده سپاه قدس ایران بعد از استعفای عادل عبدالمهدی نخست وزیر عراق، وارد این کشور شده است.
علی خامنهای رهبر جمهوری اسلامی اعتراضات عراق را «توطئه خارجی» نامیده است.
عراقیها همچنین چندین بار کنسولگریهای ایران در نجف را به آتش کشیدهاند و به کنسولگری ایران در کربلا نیز حمله کردهاند.
وزارت خزانهداری آمریکا روز جمعه ۱۵ آذرماه سه رهبر حشد الشعبی در عراق را به دلیل همکاری در سرکوب معترضان عراقی تحریم کرد.
یک ژنرال آمریکایی به خبرگزاری رویترز گفت که پهپاد ایالات متحده که ماه گذشته در لیبی ناپدید شده بود، در واقع از طرف نیروهای نظامی و تجهیزات دفاع هوایی روسی مورد هدف قرار گرفته است.
استیون تاونسند، فرمانده نیروهای آمریکایی در آفریقا گفته است مستشاران نظامی روسی در لیبی حضور دارند و پهپاد آمریکایی را نه تنها مورد هدف قرار دادهاند، بلکه از تحویل لاشه آن نیز خودداری میکنند.
بنا بر گزارشها، نیروهای روسی از ژنرال خلیفه حفتر، فرمانده شورشیان موسوم به «ارتش ملی لیبی» حمایت میکنند که در حال نبرد با دولت ملی مورد تایید سازمان ملل در لیبی است.
نیروی حفتر حدود دو ماه پیش تهاجم گستردهای را برای تصرف شهر طرابلس آغاز کرده بود. گفته میشود مصر و امارات نیز از ژنرال حفتر حمایت میکنند.
روسیه قبلا حضور نظامی خود در کشور نفتخیز لیبی را انکار کرده و گفته بود شاید شرکتها و نیروهای نظامی خصوصی روسیه در لیبی حضور داشته باشند، اما ارتش روسیه در لیبی نیست.
آقای تاونسند میگوید نیروهای روسی پهپاد آمریکایی را ساقط کردهاند و شاید ندانسته این کار را کرده باشند. «با این حال، آنها الان میدانند که این پهپاد متعلق به آمریکاست، اما از تحویل لاشه آن خودداری و اظهار بیخبری میکنند. من این را باور نمیکنم.»
آمریکا میگوید زمان مورد هدف قرار گرفتن پهپادش، نیروهای نظامی خصوصی روسی که در استخدام نیروهای تحت امر ژنرال حفتر هستند، مسئول حفاظت هوایی آن منطقه بودهاند.
ساعتی پس از نشست کمیسیون مشترک برجام که روز جمعه در سطح معاونان و مدیران کل سیاسی برگزار شد، معاون وزیر خارجه ایران تاکید کرد که کنارهگیری مرحلهای ایران از برجام ادامه خواهد یافت.
عباس عراقچی گفت: «با جدیت کامل، روند کاهش تعهدات ایران ادامه پیدا خواهد کرد تا زمانی که راه حلهایی برای برخورداری ایران از منافع برجام و منافع رفع تحریمها پیدا بشود.»
نشست کمیسیون برجام در وین، پایتخت اتریش، روز جمعه، ۱۵ آذرماه، با حضور نمایندگان گروه ۱+۴ شامل آلمان، فرانسه، روسیه، چین و بریتانیا به ریاست عباس عراقچی و هلگا اشمید، معاون مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، برگزار شد.
اعضای باقیمانده توافق هستهای در چهاردهمین نشست کمیسیون مشترک برجام از ایران خواستند که به تعهدات هستهای خود بازگردد و به آن پایبند بماند.
محمد مساعد، روزنامهنگار در تهران، که بیش از دو هفته پیش همزمان با اعتراضات در ایران بازداشت شده بود روز شنبه «با قید وثیقه آزاد شد».
پس از بازداشت محمد مساعد، یک فعال سیاسی ساکن ایران به رادیوفردا گفت که مأموران امنیتی او را به علت توئیتهایی گرفتهاند که درباره قطع کامل اینترنت در ایران نوشته بود.
پژمان موسوی، روزنامهنگار، روز شنبه در یک پیام توییتری از آزادی آقای مساعد از زندان اوین خبر داد.
روز جمعه انجمن صنفی روزنامهنگاران اعلام کرده بود که محمد مساعد به زندان اوین منتقل شده و پرونده او در دادسرای جرائم اینترنتی بررسی خواهد شد.
خبرگزاری فرانسه به نقل از یک «منبع آمریکایی» خبر داد که ایالات متحده مذاکرات خود با گروه طالبان را روز شنبه در قطر از سر گرفته است.
مذاکرات میان نماینده ویژه آمریکا و گروه طالبان در حالیکه به نظر میرسید طرفین به توافق دست یافتهاند، با دستور رئیس جمهوری آمریکا و پس از ادامه حملات طالبان که به کشته شدن یک سرباز آمریکایی انجامید، متوقف شد.
سه ماه بعد، دونالد ترامپ هفته گذشته به کابل سفر کرد و در همین سفر از مذاکره دوباره با این گروه اسلامگرا خبر داد.
یک روز بعد سخنگوی گروه طالبان نیز اعلام کرد که این گروه آماده است مذاکرات صلح با ایالات متحده را از سر گیرد.
منبع خبرگزاری فرانسه که نامش فاش نشده روز شنبه گفته است که تمرکز مذاکرات تازه در دوحه، پایتخت قطر، قرار است بر تلاش برای «کاهش دادن خشونت» در افغانستان باشد.
پیروز حناچی، شهردار تهران جمعه گفته است، گزارشها در خصوص فروش صندلی اتوبوس در پایتخت موضوعیت ندارد.
شهردار تهران در یک رشته توییت نوشته است:«خبر و بحث جانبی مطرح شده درباره فروش صندلی های اتوبوس غلط است و موضوعیت ندارد.طی تماسی با معاون حمل و نقل اکیدا به وی دستور دادم از اجرای هر طرحی که موجب نگرانی شهروندان شود، خودداری کنند.»
پیمان سنندجی، مدیرعامل شرکت واحد اتوبوسرانی شهر تهران خبر از فروش صندلیهای اتوبوسهای پایتخت داده بود که بر اساس این طرح در ساعات پیک استفاده از اتوبوس مسافرین میتوانند صندلیهای اتوبوس را از قبل خریداری کنند.
انوشیروان محسنیبندپی، استاندار تهران هم به این خبر واکنش نشان داده و گفته بود، هرگونه ارائه طرح صندلیفروشی از سوی سازمان اتوبوسرانی شهرداری تهران بدون هماهنگی با فرمانداری، شورای شهر و هیأت تطبیق مصوبات غیرقانونی است و با متخلفین در هر جایگاهی به شدت برخورد میشود.
کانال تلگرام شوراهای صنفی دانشجویان کشور گزارش داد خانواده سها مرتضایی، دبیر پیشین شورای صنفی کل دانشگاه تهران، از طرف حراست و معاونت فرهنگی دانشگاه تهران «تحت فشار» است تا «به بهانه تخفیف در مجازات زندان» قبول کنند وی در بیمارستان روانی بستری شود.
خانم مرتضایی دانشجوی محروم از تحصیل و دبیر سابق شورای صنفی مرکزی دانشجویان دانشگاه تهران، پارسال به شش سال حبس تعزیری و دو سال محرومیت از فعالیت سیاسی و عضویت در احزاب و گروهها و دسته جات سیاسی محکوم شد.
او مهر ماه سال جاری در اعتراض به عدم پیگیری وضعیتش توسط وزارت علوم، سازمان سنجش و مسئولان دانشگاه تهران در برابر کتابخانه مرکزی دانشگاه تهران تحصن کرد.
بر اساس گزارشها، خانم مرتضایی شهریور امسال ضمن کسب رتبه ۱۰ کنکور دکتری علوم سیاسی به بهانه «نقص در پرونده»، از ادامه تحصیل باز ماند، و اکنون شورای صنفی دانشجویان میگوید به خانواده وی فشار آورده شده که قبول کنند به جای زندان به تیمارستان منتقل شود تا «از کارهایش دست بردارد».
سها مرتضایی مهر ماه حین تحصن در پلاکاردی نوشته بود که به دلیل فعالیت صنفی دانشجویی «ستارهدار» شده و خواهان بازگشت به تحصیل است.
عنوان غیررسمی دانشجوی «ستارهدار» از سال ۸۵ و دولت محمود احمدینژاد برای دانشجویانی به کار میرود که اغلب به دلایل فعالیتهای سیاسی و عقیدتی از ادامه تحصیل محروم میشوند.
عبدالله رمضانزاده از چهرههای اصلاحطلب، شرکت در انتخابات ایران در شرایط کنونی این کشور را «بیمعنی» خواند و بر لزوم برگزاری انتخابات آزاد تایید کرد.
با شروع ثبتنام از داوطلبان نمایندگی مجلس شورای اسلامی، برخی از فعالان اصلاحطلب برای نامزدی در انتخابات ماه اسفند روانه وزارت کشور شدهاند که این امر انتقادات بسیاری را متوجه آنان کرده است، خاصه با توجه به اعتراضات اخیر در ایران که صدها کشته بر جای گذاشته است.
یکی از کاربران توییتر روز جمعه درباره دلیل عدم ثبت نام عبدالله رمضانزاده، سخنگوی دولت دوم محمد خاتمی، در انتخابات پرسید که وی در پاسخ نوشت: «شرکت در انتخابات با وجود نظارت استصوابی بیمعنی است.»
آقای رمضانزاده سپس اضافه کرد: «کشور به مرحلهای رسیده است که جز با انتخابات آزاد به مسیر درست باز نمیگردد.»
گزارش برخی فعالان سیاسی داخل ایران حاکی از آن است که برای شماری از اصلاحطلبانی که بیانیهای در رابطه با خشونتهای نیروهای امنیتی علیه معترضان در سراسر کشور صادر کرده بودند، پرونده قضایی باز شده است.
مهدی محمودیان که خود در جریان اعتراضات سال ۸۸ بازداشت و مدت پنج سال زندانی شد، در توییتی نوشته که «طی یک هفته اخیر، برای نزدیک به ۱۷ نفر از امضا کنندگان این بیانیه» پرونده قضایی تشکیل دادهاند.
۷۷ فعال سیاسی از طیفهای مختلف اصلاحطلبان بعد از سرکوب شدید معترضان، با انتشار بیانیهای خواستار برخورد قانونی با عاملان شلیک به مردم شده بودند.
این بیانیه میگوید «شلیک بیمحابای تفنگی که از محل بیتالمال برای دفاع از مردم فراهم شده بهسوی شهروندان عادی و غیرمسلح که برای ابراز اعتراض و یا خشم خود به خیابان آمدهاند، مطلقا و فارغ از موضوع اعتراض غیرقابل توجیه و جنایتی است که قانون و دستگاه قضاء نباید حتی لحظهای در تعقیب بانیان، آمران و عاملان آن تعلل کند».
انتشار این نامه بازتابهای گستردهای در رسانههای رسمی کشور داشت و حملات تندی نیز از طرف اصولگرایان به این افراد انجام شده است.
در این بیانیه همچنین گفته میشود «از مسئولان امر و تصمیمگیران موکداً میخواهیم با احترام به حقوق مردم بهویژه حق اعتراض مسالمتآمیز و آزادی بیان، از اعمال خشونت در هر سطحی پرهیز کنند و فوراً نسبت به تعقیب کیفری آمران و عاملان تیراندازی بهسوی مردم اقدام کرده و نتیجه را به عرض ملت برسانند».
بنابر گزارش عفو بینالملل در اعتراضات اخیرا ایران حداقل ۲۰۸ نفر کشته شدهاند.
آژانس جهانی مبارزه با دوپینگ میگوید پدیده «دوپینگ گسترده» در میان ورزشکاران روسی وجود دارد.
این نهاد دولت روسیه را به «جعل سازمانیافته مدارک دوپینگ» ورزشکاران خود متهم کرده است، موضوعی که میتواند محرومیت چهارساله روسیه را برای شرکت در بازیهای المپیک به همراه داشته باشد.
روسیه متهم است ورزشکارانش از سال ۲۰۱۱ به صورت گسترده و سازمان یافته در اغلب مسابقات بینالمللی دوپینگ کرده و دولت روسیه نیز اسناد آزمایشگاهی دوپینگ آنها را جعل کرده است.
قبلا افشای این موضوع توسط آژانس جهانی مبارزه با دوپینگ در سال ۲۰۱۵ به یک رسوایی برای روسیه تبدیل شده بود و ورزشکاران این کشور به اتهام دوپینگ گسترده در المپیک سال ۲۰۱۴ که در خود روسیه برگزار شده بود، از حضور در المپیک سال ۲۰۱۸ یونگچانگ کره جنوبی محروم شدند.
روسیه میگوید قدرتهای غربی موضوع دوپینگ را بهانه کردهاند تا ورزش این کشور را نابود کنند.
قرار است نهم دسامبر، سه روز دیگر تصمیم نهایی درباره روسیه گرفته شود، اما کمیته جهانی المپیک خواسته است برخی ورزشکاران روسی به صورت بیطرف و بدون تعلق به این کشور، در مسابقات شرکت کنند و تا چهار سال آینده میزبانی هیچ مسابقه بینالمللی به این کشور واگذار نشود.
سرگئی لاورف وزیر خارجه روسیه غرب را متهم کرده است که میخواهد ورزشکاران روسی را از مسابقات جهانی کنار بگذارند.