راضی نوری، نماینده مجلس از شوش، گفت که شهر شوش به خاطر اعتراضهای کارگران نیشکر هفتتپه به تعطیلی کشیده شده است.
به گزارش خبرگزاری ایسنا، او با انتقاد از وزیر کار نسبت به آنچه اتخاذ سیاست منفعلانه در مقابل اعتراض کارگران نیشکر هفتتپه نامید، افزود حدود یک ماه است که از اعتصاب و اعتراض کارگران نیشکر هفتتپه میگذرد.
راضی نوری با اعلام این که سه ماه دستمزد کارگران پرداخت نشده است، گفت آنها حتی در مورد تمدید دفترچههای بیمه خود با مشکل مواجه هستند.
کارگران نیشکر هفتتپه خواستار دریافت دستمزدهای معوقه، لغو مالکیت خصوصی شرکت و بازگشت به کار همکاران اخراجی خود هستند.
شرکت نیشکر هفتتپه پس از واگذاری به بخش خصوصی در زمستان سال ۹۴ با مشکلات اقتصادی مواجه شده که تاخیر چند ماهه در پرداخت دستمزد و مزایای کارگران از نشانههای آن است.
گزارشها حاکی است کره شمالی در حال فعالیت در سایت پرتاب موشک است و احتمالا برای آزمایش یک موتور محرک ماهواره یا موشک قارهپیما آماده میشود.
شبکه تلویزیونی «سیانان» روز جمعه گفت به تصاویری دست یافته است که نشان میدهد کره شمالی احتمالا فعالیتهای خود در این سایت پرتاب موشک را که ژوئن پارسال دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا از تخریب آن خبر داده بود، از سر گرفته است.
ترامپ بعد از دیدار با کیم جون اونگ، رهبر کره شمالی، در سنگاپور گفته بود این سایت تخریب شده است.
رهبران دو کشور فوریه سال جاری نیز دیدار کردند، اما اخیرا پیونگیانگ از بنبست در مذاکرات هستهای خبر داده و طی ماههای گذشته چندین بار آزمایش موشکی انجام داده است که آخرین نمونه آن پرتاب دو موشک به سمت دریای ژاپن در هفتم آذرماه بود.
این گزارش میگوید کره شمالی به تازگی یک کانتینر بزرگ در محل سکوی پرتاب موشک سایت «سوهایی» قرار داده و ظاهرا برای آزمایش تجهیزات پرتاب ماهواره یا موشک قارهپیما آماده میشود.
اخیرا جنگ لفظی کره شمالی و آمریکا نیز شدت گرفته است. بعد از این که دونالد ترامپ در واکنش به آزمایشات موشکی کره شمالی، رهبر آن را «مرد موشکی» خواند، یک مقام ارشد پیونگیانگ نیز روز جمعه ترامپ را «پیر خرفت» نامید.
کره شمالی تا پایان سال به آمریکا فرصت داده تا شروط ادامه مذاکرات این کشور را اجابت کند، وگرنه آزمایشهای هستهای را از سر خواهد گرفت.
معاون وزیر خارجه روسیه روز پنجشنبه تاکید کرد که کار متخصصان این کشور در سایت اتمی فردوی قم متوقف نشده، بلکه تنها به حال تعلیق درآمده است.
سرگی ریابکوف این خبر را ساعتی پس از آن اعلام کرد که شرکت روساتم اعلام کرد که نوسازی و تغییر ساختار یک واحد سایت غنیسازی اورانیوم در فردو را متوقف کرده و آن را به اطلاع ایران نیز رسانده است.
به گزارش خبرگزاری روسی تاس، آقای ریابکوف در این باره توضیح داده که این اقدام به معنای توقف کامل فعالیت روسها در این سایت نیست.
معاون وزیر خارجه روسیه همچنین گفت که هدف از این کار «تجزیه و تحلیل اثر اقدامات واشینگتن» بر این تاسیسات است.
اشاره سرگی ریابکوف به تصمیم اخیر دولت ایالات متحده در مورد همکاری خارجیها با سایت فردو است.
مایک پومپئو، وزیر خارجه آمریکا، روز ۲۸ آبان در یک نشست خبری گفت که ایالات متحده معافیت شرکتهای خارجی برای همکاری در سایت هستهای فردو در ایران را لغو میکند و این تصمیم از ۲۴ آذر اجرایی خواهد شد.
همکاری کمپانیهای خارجی در سایت فردو یکی از چهار معافیت دولت آمریکا در ارتباط با پروژه هستهای ایران بود. فعلا معافیتها در سه پروژه دیگر، از جمله نیروگاه آب سنگین اراک برقرار است.
مدیرعامل سازمان اتوبوسرانی تهران از اجرای طرحی برای فروش ساعتی صندلی اتوبوسهای داخل شهری با قیمت بالاتر از اتوبوسهای معمولی و با امکان رزرو از قبل خبر داد.
به گزارش خبرگزاری فارس، پیمان سنندجی، مدیرعامل سازمان اتوبوسرانی، یکی از دلایل این کار را افزایش مسافران در ساعات اوج رفتوآمد اعلام کرده و گفته است: «میتوانیم برای دو ساعتی که اوج ترافیک است، فروش ساعتی صندلیهای اتوبوس را انجام دهیم.»
آقای سنندجی توضیح نداده است که اجرای این طرح قرار است چه تأثیری بر روند استفاده شهروندان از سرویسهای عمومی بگذارد.
با این حال، وی با اعلام اینکه آمار دقیقی از تأثیر گرانی بنزین بر افزایش تعداد مسافران اتوبوس وجود ندارد، فروش صندلی اتوبوسها به قیمت بالاتر از اتوبوسهای معمولی را یکی از راهکارهای به دست آوردن این آمار عنوان کرده است.
به گفته پیمان سنندجی، طرح فروش صندلی اتوبوسها ابتدا به طور آزمایشی در دو مسیر پرمسافر نیایش ـ جنت آباد و ونک ـ آزادی اجرا خواهد شد.
عباس عراقچی، معاون سیاسی وزیر امور خارجه ایران که در کویت به سر میبُرد، پنجشنبه شب، ۱۴ آذر، مستقیماً از این کشور عازم وین شد تا در نشست کمیسیون مشترک ناظر بر برجام شرکت کند.
نشست کمیسیون مشترک برجام روز جمعه در سطح معاونان و مدیران کل وزارت خارجههای ایران و گروه ۱+۴ شامل آلمان، فرانسه، روسیه، چین و انگلیس، به ریاست عباس عراقچی و هلگا اشمید، معاون مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، برگزار میشود.
این نشست تنها یک روز پس از آن برگزار میشود که ایران در پاسخی تند به نامه سه کشور اروپایی به سازمان ملل متحد، اتهام نقض قطعنامه این سازمان را رد و اعلام کرد که تهران مصمم به ادامه برنامه ساخت موشکهای بالیستیک و موشکهای ماهوارهبر است.
به همین جهت نشست کمیسیون برجام در فضای بیاعتمادی برگزار خواهد شد.
پیشتر، در روز پنجم آذرماه و چند روز پس از آن که آژانس بینالمللی انرژی اتمی از ایران خواسته بود در مورد کشف ذرات اورانیوم در یکی از تأسیسات اعلامنشده در نزدیکی تهران توضیح دهد، اتحادیه اروپا از برگزاری نشست کمیسیون پنج جانبه ناظر بر توافق هستهای ایران (برجام) خبر داده بود.
با خروج آمریکا از برجام در اردیبهشت سال گذشته و از سرگیری تحریمها علیه ایران آینده این توافق به خطر افتاده و ایران در واکنش به این اقدامات آمریکا اجرای بخشی از تعهدات خود در قبال برجام را متوقف کرده است.
اتحادیه اروپا از سر باز زدن ایران از تعهدات برجامی خود و به طور مشخص افزایش غنیسازی نگران است تا جایی که دولت آلمان چندی پیش هشدار داد اگر ایران در این مسیر گام بردارد، ممکن است مکانیسم حل اختلاف در چارچوب برجام فعال شود.
این مکانیسم یا شیوه حل اختلاف مراحل و مهلتهای زمانی متعددی دارد، ولی در صورت عدم حل اختلافات در این چارچوب حقوقی، ممکن است رأیگیری در مورد تداوم لغو تحریمها یا بازگرداندن آنها به شورای امنیت سازمان ملل متحد ارجاع شود.
در مقابل، اقدامات کشورهای اروپایی برای راهاندازی سازوکارهایی با هدف حفاظت از معاملات با ایران در قبال تحریمهای آمریکا تاکنون به نتیجه چندانی نرسیده و حکومت ایران از این موضوع بهشدت ناراضی است.
نشست طولانی وزیران نفت کشورهای صادرکننده نفت، اوپک، پنجشنبه در وین اتریش بدون صدور بیانیهای پایان یافت. اما انتظار میرود روز جمعه تصمیم در خصوص کاهش صادرات اعلام شود.
عبدالعزیز بن سلمان، وزیر انرژی عربستان، پس از این نشست به خبرنگاران گفته است: نشست اوپك به پایان رسید. ما فردا جلسهای خواهیم داشت و همه چیز برای شما روشن خواهد شد.
قرار است کشورهای صادر کننده نفت غیر عضو اوپک از جمله روسیه، قزاقستان و عمان روز جمعه به نشست اوپک در وین بپیوندند.
الکساندر نواک، وزیر انرژی روسیه پیش از آغاز نشست اوپک به خبرنگاران گفته بود، کمیته مشترک وزیران پیشنهاد کاهش تولید نفت، در حدود ۵۰۰ هزار بشکه بیشتر را مطرح کرد.
کشورهای عضو اوپک و دیگر کشورهای صادرکننده تقریبا طی سه سال گذشته به کاهش ۱.۲ میلیون بشکه پایبندبودهاند، اما اجرای کامل این توافق با برخی مشکلات مواجه بوده و برخی از اعضا از جمله روسیه این کاهش را رعایت نکردهاند.
به گزارش خبرگزاری رویترز، قیمت نفت خام روز پنجشنبه به خاطر چشمانداز احتمال کاهش بیشتر تولید اوپک مقداری کاهش یافته است.
در این روز معاملات آتی نفت خام برنت با ۱۴ سنت یا ۰٫۲۲٪ کاهش به ۶۲٫۸۶ دلار در هر بشکه رسید. معاملات آتی نفت خام وست تگزاس اینترمیدیت هم با ۲۱ سنت یا ۰٫۳۴٪ کاهش به ۵۸٫۲۳ دلار در هر بشکه رسید.
به گزارش شانا، بیژن نامدار زنگنه، وزیر نفت ایران، نیز روز چهارشنبه راهی وین شد. دولت روحانی در لایحه بودجه سال آینده صادرات روزانه ۸۷۰ هزار بشکه نفت را گنجانده است.
این در حالی است که طبق گزارشهای بینالمللی، ایران هم اکنون حتی قادر به فروش نیمی از این میزان نفت نیز نیست.
پیش از تحریمها ایران با صادرات روزانه ۲.۵ میلیون بشکه نفت، چهارمین صادرکننده بزرگ اوپک بعد از عربستان، عراق و امارت، همچنین سومین تولیدکننده بزرگ اوپک بعد از عربستان و عراق بود.
مایک پومپئو، وزیر خارجه آمریکا پنجشنبه در دیدار با مقامهای مراکش در خصوص تلاش برای «منزوی کردن» ایران مذاکره کرده است.
خبرگزاری فرانسه گفته است، مایک پومپئو بلندپایه ترین مقام دولت آمریکا است که در دوران ریاست جمهوری دونالد ترامپ به مراکش سفر کرده است.
وزیر امور خارجه آمریکا با اشاره به این که رابطه بسیار خوبی بین دو کشور وجود دارد، تصریح کرده است، دولت های دو کشور امنیت بیشتری برای مردم خود تامین میکنند.
ناصر بوریطه، وزیر امور خارجه مراکش هم پس از دیدار با مایک پومپئو در بیانیهای اعلام کرد که در ملاقات با وزیر امور خارجه آمریکا در خصوص «تهدید ایران» برای «توسعه نفوذ منطقهای» خود مذاکره کرده است.
روابط ایران و مراکش طی سال های اخیر پرتنش بوده است. مراکش اردیبهشت پارسال روابطش را با ایران قطع کرد.
مراکش دلیل این تصمیم را حمایت تهران و حزب الله لبنان از «جبهه پولیساریو» اعلام کرد.
وزیر خارجه مراکش در آن زمان گفته بود، که حزب الله لبنان، گروه وابسته به ایران، از جبهه پولیساریو حمایت مالی و تسلیحاتی میکند.
جبهه پولیساریو، سازمانی سیاسی نظامی در صحرای غربی است و با تشکیل جمهوری خودخواندهٔ دمکراتیک عربی صحرا، مدعی حکومت بر صحرای غربی است. کنترل بیشتر بخشهای صحرای غربی در اختیار دولت مراکش است.
۱۱ سال پیش نیز مراکش سفارت ايران در رباط را متهم به تلاش برای «تغییر بینادهای مذهبی پادشاهی مراکش» کرده بود.
تنش در روابط دو کشور در سال ۸۷ پس از احضار سفیر مراکش در تهران به وزارت خارجه ایران به دلیل حمایت این کشور از بحرین رخ داده بود.
یک مقام پلیس پایتخت اعلام کرده است که از حادثه تیراندازی در قهوهخانه ای در خیابان قصر فیروزه تهران یک نفر کشته و دو نفر مجروح شدهاند.
جانشین فرمانده نیروی انتظامی تهران میگوید، شاهدان اعلام کردند یک دستگاه پژو پارس با چهار نفر سرنشین در حالیکه سر و صورت خود را پوشانده بودند و سلاح سرد و کلاشنیکف همراه داشتند، در محل حادثه اقدام به شلیک حدود ۱۵ تیر کردند.
حمید هداوند اضافه کرده است: بر اثر این تیراندازی مردی حدوداً ۲۷ ساله از ناحیه شکم و کمر و پسری حدوداً ۱۳ ساله از ناحیه دست و پا مجروح شده بود.همچنین بر اثر این حادثه یک راننده اسنپ که در آنجا و در خودروی خود حضور داشت، به علت اصابت تیر در دم جان باخت.
جانشین فرمانده نیروی انتظامی تهران با اشاره به این « علت این حادثه اختلاف ضاربان با مالکان قهوهخانه بوده» اظهار داشت: دو نفر از ضاربان شناسایی شده و در پی دستگیری آنها هستیم.
بنا بر گزارشها از ایران در پی انفجار کپسول بخاری گازی در یک تالار عروسی در سقز دستکم ۱۱ نفر جان خود را از دست داده و ۳۸ تن دیگر زخمی شدهاند.
خبر انفجار چه در رسانههای داخلی ایران و چه در فضای مجازی بازتاب یافته است.
آنطور که گزارش رسانههای داخلی حاکیست دستکم پنج تن از کشتهشدگان کودک هستند، پنج تن دیگر زن و یک نفر نیز مرد است.
یک مقام ارشد استانداری کردستان به خبرگزاری دولتی ایرنا گفته «بیشتر جانباختگان کودکان هستند که موقع خروج زیر دست و پای جمعیت ماندهاند».
بنا بر گزارشها دستکم ۳ تن از مصدومان نیز در شرایط وخیم قرار دارند.
انفجار کپسول در تالار «مانگه شهو» حدود ساعت ۱۰ شب به امدادگران اطلاع داده شدهاست.
این موضوع در عین حال به واکنش شماری از شهروندان در فضای مجازی انجامیدهاست.
یکی از شهروندان در حساب کاربری خود در توئیتر میگوید خود پیشتر در این تالار بوده: «واقعا سرد بود با کپسول LPG گرم میکردن، همه از تالار و امکاناتش شکایت داشتن».
استانداری کردستان جمعه ۱۵ آذر را عزای عمومی اعلام کرده است.
سقز در منطقهای کوهستانی بین ارتفاعات نامنظم زاگرس در ۱۹۰ کیلومتری سنندج قرار دارد.
وبسایت «کلمه» نزدیک به میرحسین موسوی جزئیاتی از آمار قربانیان اعتراضهای اخیر در ایران منتشر کرده و گزارش داده که در استانهای کرمانشاه، کردستان و آذربایجان غربی بیش از ۱۴۰ تن از معترضان کشته شدهاند.
این وبسایت میافزاید بر اساس «اطلاعات موثقی» که بدست آورده است، «۷۰ نفر در کرمانشاه، ۴۰ نفر در مریوان، ۲۵ نفر در جوانرود و پنج نفر در بوکان بر اثر تیراندازی مستقیم نیروهای نظامی و امنیتی با لباس نظامی و شخصی جان خود را از دست دادهاند».
سایت «کلمه» پیش از این تعداد کل کشتههای اعتراضهای هفته آخر آبان را دستکم ۳۶۶ نفر برآورد کرده بود. سازمان عفو بینالملل میگوید که دستکم ۲۰۸ نفر در این اعتراضها کشته شدهاند ولی رقم واقعی میتواند بیش از این تعداد باشد.
این در حالی است که برایان هوک، نماینده ویژه ایالات متحده در امور ایران، میگوید نیروهای امنیتی و انتظامی جمهوری اسلامی از زمان آغاز اعتراضها به افزایش قیمت بنزین، بیش از هزار نفر از معترضان را کشتهاند.
منوچهر بختیاری، پدر پویا بختیاری از کشتهشدگان اعتراضات اخیر در ایران، گفت که شاهزاده رضا پهلوی با خانواده آنها تماس گرفته و ابراز همدردی کرده است.
آقای بختیاری روز پنجشنبه در صفحه اینستاگرامی خود نوشت: «با سپاس و امتنان از شاهزاده رضا پهلوی که با تماس و ابراز همدردی ما را سرافراز و دلگرم نمودند».
پویا بختیاری یکی از چهرههای نمادین اعتراضات اخیر سراسری در ایران، در دومین روز از اعتراضهای هفته آخر آبان هدف گلوله قرار گرفت و پیش از رسیدن به بیمارستان جان باخت.
پدر وی در گفتوگویی با رادیو فردا اظهار داشت که آقای پهلوی روز سهشنبه با او تماس گرفته و همدردی خود و خانوادهاش را به او اعلام کرده است.
مارک اسپر، وزیر دفاع آمریکا، به خبرگزاری رویترز گفت که عملیات خروج نیروهای آمریکایی از سوریه تکمیل شده است.
سه ماه پیش دونالد ترامپ، رئیس جمهوری ایالات متحده، در آستانه ورود ارتش ترکیه به شمال شرق سوریه اعلام کرد نیروهایش را از این کشور خارج میکند و بعدها گفته شد حدود ۲۰۰ نیروی نظامی آمریکا برای حفاظت از میادین نفتی این منطقه که در کنترل نظامیان کرد است، حضور خواهد داشت.
اما آقای اسپر گفته است حدود ۴۰ درصد از نیروها از سوریه خارج شده و هم اکنون ۶۰۰ نظامی آمریکایی در سوریه حضور دارند.
وی گفت این رقم بسته به نیازها، در آینده میتواند تغییر کند و مثلا اگر کشورهای عضو ناتو، خصوصا اروپا مایل باشد ۵۰ سرباز در اختیار ائتلاف برای حضور در سوریه بگذارد، آمریکا میتواند به همین تعداد نیروهای بیشتری از سوریه خارج کند.
آمریکا میگوید نفت یکی از منابع اصلی درآمد داعش بود و نمیخواهد دوباره این منابع به دست تروریستها بیفتد.
دقیقا معلوم نیست چه میزان نفت از مناطق تحت کنترل کردهای سوریه تولید میشود، اما ترامپ قبلا گفته بود درآمد ماهانه نفت تولیدی این منطقه ۴۵ میلیون دلار است که به دست کردها میرسد.
کنفدراسیون بینالمللی کارگران صنایع کشاورزی، مواد غذایی و خدمات، آییواف، در بیانیهای با اشاره به تظاهرات آبانماه در شهرهای ایران، از برخورد خشونتبار حکومت با معترضان، از جمله استفاده از تکتیرانداز، انتقاد کرد.
این کنفدراسیون کارگری اضافه کرد که صدها تن از تظاهرکنندگان که عمدتا از کارگران و فقرای شهری بودند، در این تظاهرات مسالمتآمیز کشته و هزاران تن نیز بازداشت شدند.
کنفدراسیون بینالمللی کارگران صنایع کشاورزی، مواد غذایی و خدمات در بیانیه خود همچنین از اعتراض صنفی کارگران نیشکر هفتتپه و خواستههایشان حمایت کرد.
در این بیانیه گفته شد در شرایطی که دولت پافشاری میکند اعتراضها کار توطئهگران خارجی بوده است، سالها تلاش کارگران نیشکر هفتتپه برای نان، کرامت انسانی و حقوق، نشاندهنده شرایط بیرحمی است که مردم را به خیابانهای شهرهای سراسر ایران کشانده بود.
کنفدراسیون بینالمللی کارگران صنایع کشاورزی، مواد غذایی و خدمات گفت که حکومت جمهوری اسلامی باید پاسخگوی جنایات خود باشد و تاکید کرد که اکنون بیش از هر زمان دیگری، نیاز به همبستگی جهانی برای حمایت از کارگران و مدافعان حقوق کار در ایران احساس میشود.
نایب رئیس کانون انجمنهای صنفی کارگران ساختمانی گفت: بسیاری از کارگران ساختمانی که جزء اقشار محروم و شدیدا آسیبپذیر هستند، کمک معیشتی دریافت نکردهاند.
به گزارش خبرگزاری ایسنا، هادی ساداتی با اشاره به این که اعتقادی به کارساز بودن این بسته معیشتی با توجه به وضعیت تورمی که اکنون به وجود آمده ندارد و بعید میداند تاثیری بر زندگی کارگران ساختمانی بگذارد افزود: بیشتر کارگران ساختمانی کد ملی خود را در کد دستوری و سامانه اعلام شده ثبت کردهاند، ولی هنوز جوابی نگرفتهاند.
حدود یک میلیون کارگر ساختمانی در ایران هست.
به گزارش ایسنا، با وجود آن که سخنگوی ستاد شناسایی گفته که ۶۰ میلیون نفر از کمک معیشتی بهرهمند شدهاند، فعالان و مقامات کارگری میگویند این یارانه به طور محدود و به تعداد کمی از کارگران حداقلبگیر و بازنشسته پرداخت شده و شامل بخش بزرگی از کارگران نشده است.
کارمندان حوزه حمل و نقل، معلمان، وکلا و برخی دیگر از اصناف فرانسه روز پنجشنبه اعتصاب سراسری در مخالفت با برنامه تغییر نظام بازنشستگی دولت امانوئل مکرون را آغاز کردند و میخواهند این اعتصابات را در روزهای آتی نیز ادامه دهند.
دولت قصد دارد سن بازنشستگی را افزایش دهد و کسانی که قبل از ۶۲ سالگی در این کشور بازنشسته میشوند، از مستمری کمتری برخوردار خواهند بود.
سن رسمی بازنشستگی در فرانسه یکی از کمترینها میان کشورهای عضو سازمان همکاری و توسعه اقتصادی است.
روز پنجشنبه ۹۰ درصد قطارهای سریعالسیر، بیشتر متروها و مدارس تعطیل شد و صدها پرواز داخلی و خارجی لغو شده است.
با نظام بازنشستگی جدیدی که امانوئل مکرون قول آن را داده است، امتیازاتی که به برخی کارکنان اصناف برای بازنشستگی زودهنگام داده شده بود، لغو میشود.
سال ۱۹۹۵ نیز اعتصابات مشابهی در مخالفت با تغییر رژیم بازنشستگی در فرانسه به مدت سه هفته برگزار شد و اقتصاد کشور را فلج کرد. آن زمان نهایتا دولت عقبنشینی کرد.
بعد از جنبش موسوم به «جلیقهزردها»، این اعتصابات یکی از چالشهای مهم دولت مکرون است، اگرچه نظرسنجیها نشان میدهد دو سوم مردم، خصوصا جوانها با تغییر سیستم بازنشستگی موافق هستند.
دولت در نظر دارد شش هزار پلیس در خیابانها مستقر کند.
در حالی که وزیر بهداشت ایران میگوید نقطه اوج ابتلا به آنفلوآنزا در ایران «در حال مهار شدن است»، خبر از تعطیلی کلیه مدارس سیستان و بلوچستان به خاطر خطر آنفلوآنزا میرسد.
به گزارش خبرگزاری ایسنا، سعید نمکی، وزیر بهداشت، روز پنجشنبه گفت که «طبق برآورد ما این پیک [نقطه اوج] آنفلوآنزا از هفته آینده رو به نزول خواهد بود.»
در همین روز، حمیدرضا رخشانی، مدیرکل آموزش و پرورش سیستان و بلوچستان، در گفتوگو با ایرنا از مرگ ۵ نفر در این استان به خاطر آنفلوآنزا و مراجعه بیش از ۷۵۰ نفر با علائم سرماخوردگی و آنفلوآنزا در چند روز اخیر به بیمارستانهای زاهدان خبر داد و گفت که ۱۵۰ نفر از آنها هماکنون بستری شدهاند.
او گفت که با توجه به شیوع آنفلوآنزا کلیه مدارس این استان هم از امروز تا روز یکشنبه هفته آینده تعطیل است.
در پی شیوع شدید و زودهنگام آنفلوآنزا در ایران، پیش از این قاسم جانبابایی، معاون درمان وزارت بهداشت گفته بود که «استانهای گلستان، مازندران، کهگیلویه و بویراحمد، کرمان و خوزستان استانهایی هستند که بیشترین بروز و شیوع بیماری آنفلوآنزا در آنها گزارش شده است».
او روز پنجشنبه از «ازدحام مراجعه به اورژانس بیمارستانها» به خاطر آنفلوآنزا خبر داد.
علیرضا رئیسی، معاون بهداشت وزارت بهداشت گفته است آلودگی هوا میتواند باعث تشدید بیماری آنفلوآنزا شود. در هفته گذشته، آلودگی هوا در برخی مناطق تهران، اصفهان، خوزستان و فارس تا ۳۰ برابر حد مجاز بالا رفت.
باشگاه خبرنگاران جوان، روز سهشنبه با اشاره به مرگ ۵۶ نفر بر اثر ابتلا به آنفلوآنزا، از کمیاب شدن واکسن این بیماری و افزایش قیمت آن در بازار سیاه تا ۱۵۰ هزار تومان خبر داد. این در حالی است که قیمت این واکسن در داروخانه ۴۰ هزار تومان است.
با این حال وزیر بهداشت میگوید که داروی آنفلوآنزا «به قدر کافی» موجود است.