سفارت ایران در بریتانیا در توییتی نوشت که حمید بعیدینژاد، سفیر ایران در بریتانیا روزنامهنگاران را تهدید نکرده است.
سازمان گزارشگران بدون مرز (RSF) روز سهشنبه پنجم آذر با صدور بیانیهای با اشاره به تهدید و فشار جمهوری اسلامی علیه خانوادههای روزنامهنگاران ایرانی خارج از کشور، از آقای بعیدینژاد به عنوان «سفیر تهدید» نام برد.
گزارشگران بدون مرز تاکید کرده بود که «آقای بعیدینژاد با بهرهمندی از مصونیت دیپلماتیک، اتهامهای نهادهای امنیتی ایران را با همان لحن و بیان، علیه رسانهها و روزنامهنگاران بکار میگیرد» و روزنامهنگاران را به طور مستقیم تهدید میکند.
سفارت ایران در لندن با اشاره به بیانیه سازمان گزارشگران بدون مرز میگوید سفیر ایران در بریتانیا «هرگز هیچ کسی را تهدید نکرده است، چه برسد به یک خبرنگار».
این سفارت همچنین در توییت دیگری از روزنامهنگاران ایرانی که در خارج از کشور فعال هستند، به عنوان فعالانی نام برده که «در تلاشند نظام حکومتی سرزمین مادری خود را تضعیف کنند» و نوشته این خبرنگاران «تحت حمایت خارجی» هستند.
در دهه گذشته بسیاری از روزنامهنگاران ایرانی تحت فشار نهادهای امنیتی و پس از گذراندن دوران حبس، به ناچار مجبور به ترک ایران شدهاند.
دامنه فشار علیه روزنامهنگاران ایرانی حتی پس از خروج از کشور تمام نشده و مقامهای امنیتی جمهوری اسلامی خانواده روزنامهنگاران را احضار میکنند و زیر فشار قرار میدهند تا از فعالیت فرزندان خود در خارج از ایران جلوگیری کنند.
حدود دو هفته پس از آنکه یک مقام وزارت کشاورزی خبر داد رهبر جمهوری اسلامی دستور بررسی احیای جهاد سازندگی را داده است، فرمانده قرارگاه خاتمالانبیا حذف جهادسازندگی را «خیانت بزرگ» خواند.
سعید محمد، فرمانده قرارگاه خاتمالانبیای سپاه، روز جمعه در برنامهای تلویزیونی گفت: «جهادسازندگی را خیلی زود حذف کردند و این خیانت بزرگی به کشور بود».
به گزارش خبرگزاری فارس، سعید محمد همچنین در این برنامه گفت که قرارگاه خاتمالانبیا ۱۵ هزار طرح در مناطق محروم و روستایی اجرا کرده است.
وزارت جهاد سازندگی که در سال ۱۳۶۲ تشکیل شد در سال ۱۳۷۹ و در دولت اول محمد خاتمی با وزارت کشاورزی ادغام و «وزارت جهاد کشاورزی» جایگزین آن شد.
حدود دو هفته پیش نیز پیمان فلسفی، مدیرکل حوزه نمایندگی رهبر جمهوری اسلامی در وزارت جهاد کشاورزی، گفته بود آیتالله علی خامنهای دستور بررسی طرح احیای «نهاد مردمی جهاد سازندگی» را داده است.
قبل از او نیز رضا تقوی، نماینده رهبر جمهوری اسلامی در وزارت جهاد کشاورزی، از طرح احیای جهاد سازندگی پشتیبانی کرده و گفته بود در حال حاضر، بخشی از خلأ جهاد سازندگی در حوزه روستایی و کمک به کشاورزان را «سپاه پر کرده است».
سپاه پاسداران از آبان ۹۵ اعلام کرد که قرارگاه جدید اقتصادی با عنوان «قرارگاه پیشرفت و آبادانی» در استانهای کشور راهاندازی کرده که مأموریتش اجرای پروژههای عمرانی در روستاها و کمک به کشاورزان است.
چند روز پس از انتشار گزارشی در روزنامه نیویورک تایمز که از حمله سایبری علیه شبکه بانکی ایران و افشای اطلاعات ۱۵ میلیون مشتری خبر داده بود، خبرگزاری ایلنا روز شنبه ۲۳ آذر به نقل از یک مدیر بانک مرکزی ایران این گزارش را بشدت تکذیب کرد.
به گزارش خبرگزاری ایلنا، علیرضا اطهریفرد، مدیر طرح و برنامه مرکز کنترل امنیت شبکه و فوریتهای بانکی، گفته است گزارش نیویورک تایمز «به هیچ عنوان صحت ندارد».
با این حال این مدیر بانک مرکزی ایران تایید کرده است که اطلاعات «تعداد محدود کارت بانکی بدون رمز دوم» به دلیل «سرقت نسخه پشتیبانی یکی از شرکتهای پیمانکار حوزه بانکی و ارائه دهنده راهکار در حوزه خودپرداز» منتشر شده بود.
این مقام بانک مرکزی به نام این شرکت اشارهای نکرده است.
روزنامه نیویورکتایمز روز ۲۰ آذر در گزارشی نوشته بود که اطلاعات ۱۵ میلیون شماره کارت مشتریان بانکهای ایران بر اثر یک رخنه امنیتی لو رفته و منتشر شده است.
نیویورک تایمز به نقل از کارشناسان گفته بود که این حمله احتمالا توسط یک عامل دولتی خارجی انجام شده است.
پیش از این محمدجواد آذری جهرمی، وزیر ارتباطات، نیز در واکنش به گزارش نیویورک تایمز گفته بود: «بانکها هک نشده بودند، بلکه پیمانکار فنی سابق یک مجموعه از اطلاعاتی که به آنها دسترسی داشت، نسخه پشتیبان گرفته بود و اکنون با دسترسی به این نسخه در حال تهدید و باجگیری است».
به گفته مقامات محلی ۱۰ نفر، از جمله چهار زن و يک کودک، بر اثر انفجار يک بمب کنار جادهای در ولسوالی ناآرام جغتو واقع در ولايت غزنی در شرق افغانستان کشته شدند.
آصف نوری سخنگوی والی غزنی گفت همه قربانيان غيرنظامی بودند و شش نفر ديگر نيز مجروح شدهاند. يک سخنگوی وزارت کشور افغانستان نيز وقوع اين انفجار و تعداد قربانيان را تائيد کرد.
مقامات دولتی میگويند هدف اين بمبگذاری نيروهای دولتی بوده چون در فاصله ۳۰۰ کيلومتری يک پايگاه نظامی منفجر شده است. تاکنون هيچ گروهی مسئوليت اين حمله را بر عهده نگرفته ولی مقامات دولتی طالبان را مسئول اين بمبگذاری میدانند.
اين دومين حمله از اين نوع طی دو هفته اخير در ولسوالی جغتو است. در انفجار يک بمب جادهای ديگر يک نفر کشته و يک نفر ديگر مجروح شده بود.
الماس بیگ آتامبایف، رییس جمهور سابق قرقیزستان به قتل یک مامور امنیتی در جریان درگیری بین نیروهای دولتی و طرفدارانش در ماه اوت متهم شده است.
وزیر کشور قرقیزستان جمعه ۲۲ آذر گفت به خاطر کشتن یک سرهنگ نیروهای امنیتی به ضرب گلوله رسما علیه آقای آتامبایف اعلام جرم شده است.
این حادثه روز ۷ ماه اوت در جریان یورش نیروهای دولتی به اقامتگاه آقای آتامبایف در روستای کوی تاش در نزدیکی بیشکک پایتخت قرقیزستان روی داد.
به گفته وزیر کشور قرقیزستان آزمایش اسلحه شناسی نشان میدهد گلولهای که به سینه این مامور اصابت کرده از تفنگی شلیک شده که به نام آقای آتامبایف ثبت شده است.
الماس بیک آتامبایف روز بعد از این حادثه به خبرنگاران گفته بود که تنها کسی که مسلح بوده و به سوی ماموران شلیک کرده او بوده است. او ۸ اوت و پس از دو روز مقاومت مسلحانه تسلیم و توسط ماموران امنیتی بازداشت شد.
او پس از بازداشت به کاربرد خشونت علیه ماموران دولتی، سازماندهی ناآرامی، طراحی اقدام به قتل، گروگانگیری و فساد متهم شد.
در اين درگيری ۱۷۰ نفر دیگر از جمله ۷۹ مامور انتظامی مجروح شدند. جدال قدرت بین هواداران آقای آتامبایف و سوربنای جینبکف که پس از او به مقام ریاست جمهوری رسیده بود نگرانی در مورد بیثباتی در قرقیزستان را تشدید کرد.
بعد از تصویب قانونی در رابطه با عدم اعطای شهروندی به مهاجران مسلمان از کشورهای همسایه، صدها مسلمان در شمال شرق هند دست به اعتصاب غذا و اعتراض زدند که بنابر گزارشها، این اعتراضات منجر به کشته شدن دو نفر به ضرب گلوله و زخمی شدن ۲۶ نفر شده است.
قانون شهروندی که هفته جاری تصویب شد به مهاجران از سه کشور همسایه در صورتی که مسلمان نباشند، حق دریافت شهروندی داده است.
هم اکنون بر اساس آمارها ۱۷۰ میلیون مسلمان در کشور ۱.۳ میلیون نفری هند زندگی میکنند. دولت ملیگرا و هندوی حاکم بر هند به رهبری حزب بهاراتیا جاناتا قبلا نیز از طرف مسلمانان کشور متهم به «تبعیض» شده بود.
اخیرا دولت هند اختیارات ویژه ایالت جامو و کشمیر هند را که عمدتا مسلمان هستند، لغو کرد و در سرشماری ایالت آسام از ثبت نام ۱.۹ میلیون نفر مسلمان خودداری کرد.
درگیریهای روز جمعه نیز در همین ایالت اتفاق افتاده است.
این منطقه طی دهههای گذشته با موجی از پناهجویان جنگ ۱۹۷۱ بنگلادش و مسلمانان دیگر کشورها مواجه بوده و با مناقشات و اختلافات عقاید دینی و نژادی میان مردم دست به گریبان است.
خشونتهای سال ۱۹۸۳ به کشته شدن دو هزار نفر انجامید.
کاوه مدنی، معاون سابق رئیس سازمان حفاظت از محیط زیست ایران و پژوهشگر محیط زیست، به عنوان برنده جایزه آب دانشمندان جوان اتحادیه فیزیک زمین آمریکا در سال ۲۰۱۹ معرفی شد.
در وبسایت این اتحادیه، نام آقای مدنی به عنوان برنده جایزه علوم هیدرولوژیک (آب) به چشم میخورد.
وی استاد امپریال کالج لندن، مرکز سیاست محیط زیست کالج سلطنتی لندن است.
آقای مدنی که در سال ۹۶ به دعوت دولت حسن روحانی، به ایران رفت و معاون سازمان محیط زیست ایران شد، به دلیل افزایش فشارها بر وی در سال ۹۷ استعفا کرد.
او در متن استعفای خود خطاب به رئیس سازمان محیط زیست نوشته بود: «از زمان عزم بازگشت به وطن، حواشی مختلفی برای بنده از جانب برخی دوستداران و دلواپسان نظام ایجاد شد تا جایی که در بدو ورود به ایران، در غیاب هرگونه مجوز قضایی، همه سختافزارهای شخصی و حسابهای کاربری من مورد دستبرد قرار گرفت و حقوق شهروندی و حریم خصوصی بنده در همان ابتدای کار نقض شد.»
به دنبال بازداشت تعدادی از فعالان محیط زیست، محمود صادقی، نماینده تهران در مجلس، خبر داده بود که کاوه مدنی نیز بازداشت شده است.
برخی گزارشها حاکی از آن بود که آقای مدنی یک روز پس از بازداشت با حضور در دفتر خود به همراه چند مأمور شماری از اسناد و مدارک موجود در محل کار خود را برای ارائه به مقامهای امنیتی خارج کرده است.
اما کاوه مدنی و همسرش در نهایت ایران را ترک کردند، امری که دادستان تهران آن نشانه «پیش رفتن تحقیقات» در این پرونده دانست.
کاوه مدنی فارغ التحصیل کارشناسی رشته مهندسی عمران از دانشگاه تبریز است که برای ادامه تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد به سوئد رفت.
او دارای مدرک دکترای تخصصی در رشته مهندسی عمران و محیط زیست از دانشگاه کالیفرنیا و فوق دکتری در رشته اقتصاد و سیاست محیطزیست از همین دانشگاه است.
او در حوزه کار خود جوایز متعدد بینالمللی کسب کرده است.
علی مطهری، نماینده مجلس شورای اسلامی، میگوید یکی از آثار تاخیر در تصویب دو لایحه پالرمو و سیافتی در مجمع تشخیص مصلحت، ناتوانی وزارت ورزش در پرداخت دستمزد مربیان خارجی است.
او همچنین «برخی افراد و نهادها» را متهم کرد که به خاطر منافع اقتصادی و جناحی خود مانع تصویب این لوایح شدهاند.
این اظهارات پس از آن بیان میشود که آندرهآ استراماچونی، سرمربی تیم فوتبال استقلال تهران، به دلیل مشکل در پرداخت دستمزد خود، ایران را ترک کرد و گزارشهایی نیز از تاخیر در پرداخت دستمزد مارک ویلموتس، سرمربی تیم ملی ایران به دلیل تحریمها منتشر شد.
این نماینده در گفتوگوی روز جمعه، ۲۲ آذر، با وبسایت عصر ایران هشدار داده در صورت ادامه معطلی این دو لایحه در مجمع تشخیص مصلحت، «قطعا دچار مشکلات بیشتری در سایر بخشها خواهیم شد».
وی خواستار حل «مشکلات غیرضروری» ایجادشده برای ایران شد و گفت: «حتی کشورهایی نظیر روسیه، چین و ترکیه... تاکید کردهاند که اگر این لوایح تعیین تکلیف نشوند نمیتوانند با ایران همکاری کنند، چون بانکهای آنها تحریم میشوند.»
مطهری در عین حال مخالفت با تصویب این لوایح در مجمع تشخیص را «سیاسی» نامید و افزود که «هوای نفسانی» در معطل نگاه داشتن لوایح پالرمو و سیافتی در مجلس نقش دارد.
به گفته وی، «برخی افراد و نهادها نیز منافع اقتصادی در این قضیه دارند. اگر دولت دست خود این افراد بود مطمئن باشید هم برجام اجرا شده بود و ما به اینجا نمیرسیدیم و هم ماهها بود که مشکل افایتیاف حل شده بود و حتی معتقدم که رابطه با آمریکا هم برقرار شده بود.»
به باور وی، «ولی چون کار دست خودشان نیست نمیخواهند پیشرفتها و گشایش معیشت مردم به نام رقیبشان ثبت شود.»
عباس موسوی، سخنگوی وزارت خارجه ایران، روز پنجشنبه اظهارات وزیرخارجه آلمان در محکومیت سرکوب اعتراضهای آبان ۹۸ را «غیرمسئولانه و مداخلهجویانه» خواند.
به گزارش خبرگزاری مهر، او گفت دولت آلمان به جای «مواضع غیرحرفهای و مغرضانه» چشمان خود را باز کند و «رویکرد بیطرفانه» داشته باشد.
آقای موسوی همچنین گفته دولت ایران «صف دشمنان و عاملان کشتار مردم بیگناه و حامیان خارجی آنها را از دیدگاههای معترض» جدا میداند.
سخنگوی وزارت خارجه ایران مشخص نکرده است که منظورش از «عاملان کشتار مردم بیگناه» چه گروهی یا افرادی است.
هایکو ماس، وزیر خارجه آلمان، روز پنجشنبه، ۲۱ آذر، در پاسخ به سوال بیژن جیرسرایی، نماینده ایرانیتبار مجلس آلمان درباره اعتراضهای آبان ۹۸ گفت دولت آلمان کشته شدن چند صد نفر در جریان اعتراضهای ایران را «به شدت محکوم میکند».
او با تاکید بر این که باید از جان معترضان و کسانی که از حقشان برای بیان دیدگاهشان استفاده میکنند، محافظت شود، گفت جامعه بینالمللی درباره رویدادهایی مثل آن چه در روزهای اخیر در ایران گذشت «ساکت نمیماند».
خبرگزاری فارس روز جمعه از بازداشت چهار نفر در استان اصفهان خبر داده و آنها را از اعضای «شبکه فعال سلطنتطلب» این استان معرفی کرد.
آن طور که این خبرگزاری نوشت، این افراد روز پنجشنبه، ۲۱ آذر، به دست سازمان اطلاعات سپاه استان اصفهان بازداشت شدند.
این گزارش همچنین این افراد را از اعضای «شبکه مبارز وطن اصفهان» معرفی کرده است.
فارس نوشته که بازداشتشدگان «حین برگزاری جلسه با موضوع موج دوم اغتشاشات در منزل یکی از اعضا» بازداشت شدند.
فارس بدون اینکه به منبع خبر خود اشاره کند نوشته که از منزل مذکور «تعدادی شبنامه، پرچم شیر و خورشید، ابزار شعارنویسی و شیشههای بمبهای آتشزا» کشف شده است.
استان اصفهان در اعتراضات اخیر ایران نسبت به افزایش قیمت بنزین، شاهد شدیدترین اعتراضات بود و عبدالرضا رحمانی فضلی، وزیر کشور ایران گفته بود که شرایط اعتراضات در این استان «ویژه» بود.
در اعتراضات اخیر ایران، شعارهایی در حمایت از خانواده پهلوی سر داده شد و آخرین شهبانوی ایران و ولیعهد نیز پیامهای متعددی برای معترضان و مردم ایران ارسال کردند.
شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب تهران، به ریاست قاضی محمد مقیسه، رضوانه محمدی، فعال حوزه حقوق اقلیتهای جنسی را به پنج سال زندان محکوم کرد.
اتهام خانم محمدی «اجتماع و تبانی به قصد اقدام علیه امنیت کشور با هدف براندازی نظام» اعلام شده است.
دادگاه او را به دلیل جمعآوری اطلاعات درباره اعدامهای تابستان ۶۷ و تلاش برای جرمزدایی از همجنسگرایی تحت تعقیب قرار داده بود.
این فعال مدنی از ۱۲ شهریور تا ۲۸ مهرماه ۹۷ هم در بازداشت بود و پس از آن با قرار وثیقه ۱۵۰ میلیون تومانی آزاد شده بود.
شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب تهران همچنین علی نجاتی، عضو سندیکای کارگران مجتمع نیشکر هفتتپه را به پنج سال زندان محکوم کرده است. اتهام این کارگر بازنشسته، «اجتماع و تبانی علیه امنیت ملی» اعلام شده بود.
آقای نجاتی در جریان اعتراضهای آبان ماه سال ۹۷ کارگران این مجتمع بازداشت شده و با قید وثیقه آزاد بود.
در واکنش به اعطای جایزه نوبل ادبیات به پتر هانتکه و در پی اعتراضات به انتخاب آکادمی نوبل، وزیر خارجه کوزوو اعلام کرد که از این پس این نویسنده به عنوان «عنصر نامطلوب» شناخته میشود و اجازه ورود به خاک این کشور را ندارد.
بهجت پاکولی، وزیر خارجه کوزوو، روز پنجشنبه، ۲۱ آذر، در توئیتر ضمن اعلام این تصمیم دولت کوزوو، دلیل این اقدام را «حمایت هانتکه از اسلوبودان میلوشویچ و انکار نسلکشی در صربستان» ذکر کرد.
به ادعای منتقدان پتر هانتکه، او متهم است به اینکه در جریان جنگ بالکان در دهه ۱۹۹۰ جانب رژیم اسلوبودان میلوشویچ، رئیس جمهور سابق صربها، را گرفت و در چند سخنرانی و اظهارنظر عمومی گفت که مسلمانان سارایوو خود عامل قتلعام و کشتار خود بودهاند و در سربرنیتسا اصلاً قتلعامی رخ نداده است.
پتر هانتکه این اتهامات را به طور تلویحی رد میکند، اما حاضر به ارائه توضیح درباره برخی اقداماتش در این باره هم نیست.
روز سهشنبه، ۱۹ آذر، پتر هانتکه، برنده نوبل ادبی ۲۰۱۹، جایزه خود را به طور رسمی از پادشاه سوئد دریافت کرد، اما این مراسم برخلاف همیشه در آرامش برگزار نشد و همزمان شماری از منتقدان هانتکه در بیرون از سالن اعطای جایزه با برپایی تظاهرات به این تصمیم آکادمی اعتراض کردند.
با تصمیم دولت کوزوو، پتر هانتکه دیگر حق ورود به خاک کوزوو را نخواهد داشت.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، این در حالی است که روستایی در تپههای جنوب کوزوو یکی از مأمنهای همیشگی پتر هانتکه بوده است؛ جایی که خود هانتکه پیشتر دربارهاش گفته بود در آنجا میتواند تنها باشد و در آرامش و پنهان از چشم دیگران در تپههایش قدم بزند.
دادستان شهرستان دماوند از دستگیری ۱۳۵ دختر و پسر در حوزه قضایی دماوند به اتهام داشتن «شمایل شیطانپرستی» خبر داد.
حسن ابراهیمی بسابی روز پنجشنبه، ۲۱ آذر، به خبرگزاری تسنیم گفت از این ۱۳۵ نفر، هفت تن در زندان و بقیه با «تعهدات لازم آزاد شدند».
به گفته ابراهیمی بسابی، این افراد «مواد روانگردان، سلاح سرد، مواد مخدر، چاقو، قمه و غیره به همراه داشتند».
او اضافه کرد که بازداشتشدگان در عین حال «فعالیتهای غیرمجاز مانند تتو و خالکوبی انجام میدادند.»
وی مدعی شده که این افراد بر اساس «گزارشهای مردمی» بازداشت شدند.
در ایران سالها است که پلیس جوانان را به دلیل آن چه «شیطانپرستی» مینامد، بازداشت میکند.
پلمب آرایشگاهها و لباسفروشیها و نیز حمله به پارتیها و مهمانیهای خصوصی و خانوادگی از سوی پلیس نیز در سالهای اخیر خبرساز شده است.
رهامبخش حبیبی، فرمانده پلیس استان فارس، گفته است که ده نفر از معترضان آبان ۹۸ در شهرستانهای کازرون و ممسنی بازداشت شدهاند.
به گفته این مقام پلیس، در جریان «عملیات جداگانه»، هشت نفر از این افراد در کازرون و دو نفر دیگر در ممسنی بازداشت شدهاند.
مقامهای انتظامی استان فارس قبلا هم از بازداشت حداقل ۳۰۰ نفر در این استان خبر داده بودند.
بر اساس بررسیهای رادیوفردا، حداقل هشت هزار نفر تا ۱۴ آذرماه امسال در شهرهای مختلف بازداشت شده بودند.
مقامهای حکومت ایران تاکنون گزارشی از تعداد کل افراد بازداشتشده ارائه ندادهاند.
با وجود این که مقامهای قضایی وعده داده بودند تکلیف افراد بازداشتشده را به سرعت مشخص میکنند، نه تنها از روند رسیدگی به اتهامات این افراد گزارشی منتشر نشده، بلکه هر روز افراد جدیدی از میان معترضان بازداشت میشوند.
همزمان با برگزاری انتخابات، دهها هزار نفر در الجزایر به خیابانها ریخته و خواهان بایکوت انتخابات شدند.
عبدالعزیز بوتفلیقه، رئیسجمهوری سابق الجزایر، ۱۴ فروردین سال جاری به دنبال اعتراضات سراسری و گسترده پس از دو دهه حکومت از مقام خود کنارهگیری کرد، اما اعتراضات مردم تاکنون ادامه داشته و خواهان کنارهگیری تمام اطرافیان بوتفلیقه از سمتهای دولتی هستند.
تاکنون عبدالقادر بن صالح، رئیس جمهوری موقت الجزایر سکان اداره کشور را در دست داشته و قول داده بود انتخابات آزاد در کشور برگزار شود.
اما معترضان میگویند همه نامزدهای پست ریاست جمهوری از نزدیکان بوتفلیقه هستند و خواهان روی کار آمدن چهرههایی هستند که با بوتفلیقه همکاری نداشته باشند.
همه پنج نامزد ریاست جمهوری یا عضو سابق کابینه بوتفلیقه یا عضو ارشد حزب حاکم این کشور هستند.
معترضان همچنین میگویند به مقامات کنونی کشور برای برگزاری انتخاباتی آزاد اعتماد ندارند.
دولت الجزایر که از طرف ارتش حمایت میشود، میگوید انتخابات تنها راه برونرفت از اعتراضات مردمی است که طی ۱۰ ماه گذشته ادامه داشته، اما معترضان میگویند باید همه چهرههای قدیمی از بدنه دولت کنار روند.
دولت الجزایر اعلام کرده تا ساعت ۲ ظهر به وقت محلی حدود ۲۰ درصد از واجدین شرایط پای صندوقهای رای آمدهاند.
رئیسجمهوری آمریکا در آستانه ضربالاجل افزایش تعرفههای گمرکی بر بخش بزرگی از واردات کالاهای چینی، میگوید: توافق «بزرگ تجاری با چین بسیار نزدیک» است.
دونالد ترامپ گفت: «چینیها به دنبال توافق هستند، ما هم همین طور.»
آمریکا قرار است روز ۱۵ دسامبر بر دهها میلیارد دلار دیگر از کالاهای چینی تعرفه اضافی وضع کند.
بعد از انتشار توئیت ترامپ در رابطه با نزدیک بودن توافق با چین، شاخص بورسهای آمریکا نزدیک یک درصد افزایش یافت.
آمریکا از سال گذشته با چین وارد جنگ تعرفهها شده است و میگوید اختلاف تراز تجاری با پکن بسیار بالاست و این کشور باید شرایطی فراهم سازد که تراز تجاری دوجانبه متعادل شود.
گزارشها حاکی است که دو کشور در زمینه تعلیق تعرفههای جدید آمریکا به توافق نزدیک شدهاند و قرار است تعرفههای قبلی آمریکا بر ۳۶۰ میلیارد دلار کالای وارداتی از چین نیز به کمتر از نصف کاهش یابد.
بر اساس آخرین گزارش مرکز آمار آمریکا، صادرات این کشور به چین در ۱۰ ماهه امسال با افتی نزدیک ۱۵ درصد، به ۸۷.۶ میلیارد دلار و وارداتش از چین نیز با همین سطح از کاهش به ۳۸۲ میلیارد دلار رسیده است.
بدین ترتیب، در ۱۰ ماهه امسال به رغم وضع تعرفههای بالا بر بخش عظیمی از کالاهای چینی، هنوز هم تراز تجاری دو کشور ۲۹۴ میلیارد دلار به نفع پکن است.