خبرخوان
هشدار در مورد وضعیت جسمی وخیم محمد نوریزاد در زندان

کمیته حمایت از بیانیه تکمیلی ۱۴ کنشگر سیاسی از وخامت در وضع جسمی محمد نوریزاد، فعال سیاسی منتقد جمهوری اسلامی، به دلیل اعتصاب غذا و دارو خبر داد.
در بیانیه این کمیته آمده که آقای نوریزاد «در اعتراض به عدم رسیدگی به وضعیت پرونده و بلاتکلیفیاش، علیرغم ابتلا به بیماریهای متعدد در اعتصاب غذا و دارو به سر میبرد... و در طول هفته گذشته چندین بار بیهوش شده و به دلیل وخامت حال و افت شدید فشار خون دو بار به بیمارستان منتقل شده است.»
در این بیانیه به نقل از فاطمه ملکی، همسر آقای نوریزاد، آمده که این فعال سیاسی «شرایط مناسبی ندارد، به علت این که هواخوری مناسبی ندارد، گویا اتاقشان دیوارهای بلندی دارد و الان ۵ ماه است که بلاتکلیف به سر میبرند و در اعتراض به این شرایط، به ملاقات نمیآیند و تلفن هم نمیزنند.»
خانم ملکی با توجه به «سابقه» بیماری قلبی و اوضاع جسمانی همسرش، مسئولیت حفظ جان محمد نوریزاد را بر عهده قوه قضاییه و وزارت اطلاعات عنوان کرد.
کمیته حمایت از بیانیه ۱۴ کنشگر سیاسی و مدنی نیز ضمن محکوم کردن «رفتار ضد انسانی و وحشیانه» جمهوری اسلامی با زندانیان سیاسی و عقیدتی، از جمله محمد نوریزاد، خواستار آزادی سریع و بدون قید و شرط وی شده است.
چهارده تن از فعالان مدنی و سیاسی داخل کشور با انتشار بیانیهای در روز سهشنبه، ۲۱ خردادماه، خواستار استعفای علی خامنهای از رهبری و تغییر بنیادین در قانون اساسی کشور شدند.
امضاکنندگان این بیانیه که آن را خطاب به مردم نگاشته بودند با اشاره به ضرورت کنار گذاشتن «تمایلات مصلحتجویانه»، از «مردم و فعالان و اندیشمندان دلسوز» خواستهاند «با صراحت تمام پای به میدان گذارده و با درخواست تغییر بنیادین قانون اساسی و استعفای رهبری که هر روز بر حدود اختیارات به ناحق خود میافزاید، پیشقراول این حرکت ملی باشند.»
پس از انتشار این بیانیه، مقامهای امنیتی جمهوری اسلامی برخوردهای شدیدی با امضاکنندگان آن داشتند.
مهمترین خبرهای ایران و جهان
آمار رسمی کرونا در ایران؛ ادامه وضعیت قرمز در استان مازندران

به گفته سخنگوی وزارت بهداشت ایران، طی ۲۴ ساعت گذشته، ۹۳ نفر دیگر در اثر ابتلا به کرونا جان خود را از دست دادند و شش هزار و ۲۰۴ بیمار جدید شناسایی شدند.
افزایش نسبی تعداد جانباختگان و بیماران جدید شناساییشده در شبانهروز گذشته در مقایسه با مدت مشابه در حالی اعلام میشود که معاون وزارت بهداشت در مورد افزایش آمار کرونا در روزهای آینده همزمان با موج سرمای هوا هشدار داد.
روز گذشته تعداد جانباختگان در یک شبانهروز ۸۴ نفر و تعداد بیماران جدید ۶ هزار و ۱۸۲ نفر اعلام شده بود.
رئیس ستاد مقابله با کرونا در کلانشهر تهران هم روز پنجشنبه از افزایش ۱.۸ درصدی تمامی شاخصهای ابتلا به کرونا در پایتخت نسبت به هفته گذشته خبر داد و از تصمیمات اخیر مبنی بر بازگشاییهای برخی مراکز با وجود شکننده بودن وضعیت پایتخت انتقاد کرد.
به گزارش خبرگزاری ایلنا، سیما سادات لاری روز پنجشنبه، دوم بهمنماه، همچنین گفت که از مجموع بیماران مبتلا به کرونا در کشور، چهار هزار و ۱۶۸ نفر در وضعیت شدید این بیماری تحت مراقبت قرار دارند.
بر اساس گزارش خانم لاری، تاکنون مجموع بیماران کووید ۱۹ در کشور به یک میلیون و ۳۵۴ هزار و ۵۲۰ نفر و آمار جانباختگان این بیماری به ۵۷ هزار و ۱۵۰ نفر رسیده است.
آمار رسمی مبتلایان به کرونا و قربانیان آن همواره با تردید جدی کارشناسان و شماری از مدیران بهداشتی در ایران مواجه بوده و حتی مدیران سازمان نظام پزشکی، آمار قربانیان را سه تا چهار برابر آمار رسمی اعلام شده توسط وزارت بهداشت برآورد کردهاند.
بر اساس آخرین گزارش وزارت بهداشت ایران، ۱۰ شهر کشور در وضعیت قرمز، ۲۳ شهر در وضعیت نارنجی، ۱۶۳ شهر در وضعیت زرد و ۲۵۲ شهر در وضعیت آبی قرار دارند.
۱۰ شهر قرمز همگی در استان مازندران واقع شده است.
بازداشت فعالان کُرد در غرب ایران ادامه دارد

در ادامه بازداشت فعالان مدنی در شهرهای کردنشین ایران، شبکه حقوق بشر کردستان میگوید تعداد این بازداشتشدگان به ۴۱ نفر رسیده است.
این نهاد که اخبار مربوط به مناطق کردنشین را منتشر میکند گفته است که در دو روز گذشته، ۱۳ نفر در شهرهای بوکان، پیرانشهر و نقده بازداشت شدهاند.
موج بازداشت افراد فعال در زمینههای مختلف مدنی، فرهنگی و محیط زیست از روز ۲۰ دی در شهرهای مهاباد، بوکان، مریوان، سنندج، پیرانشهر و نقده آغاز شد و گزارشهایی نیز از بازداشت شهروندان کُرد در شهرهای کرج و تهران منتشر شده است.
شبکه حقوق بشر کردستان گفته است که از میان ۴۱ نفر بازداشتی تاکنون تنها یک نفر آزاد شده است و اتهام بازداشتشدگان مشخص نیست.
خودداری کارگران در کوت عبدالله از جمعآوری زباله به دلیل عدم دریافت حقوق

کارگران شهرداری کوت عبدالله در استان خوزستان حدود یک ماه است که در اعتراض به عدم پرداخت حقوق از جمعآوری زباله سر باز زدهاند، اما اعتراض آنها همچنان بیپاسخ مانده است.
به گزارش خبرگزاری ایلنا در روز پنجشنبه، دوم بهمنماه، کارگران بخش خدماتی و فضای سبز شهرداری کوت عبدالله با همراهی ۳۰۰ نفر از کارگران واحد اجرائیات برای وصول مطالبات معوقه خود از حدود یک ماه پیش به نشانه اعتراض دست از کار کشیدهاند.
این چندمین حرکت اعتراضی کارگران شهرداری کوت عبدالله در شهرستان کارون از ابتدای امسال است.
شهردار سابق کوت عبدالله در مردادماه امسال در پی اعتراض چندباره کارگران گفته بود که این شهرداری هر ماه حدود ۱۸ میلیارد ریال تنها برای پرداخت حقوق کارگران کمبود بودجه دارد.
به گفته آرش دُر، شهرداری فعلی کوت عبدالله، مطالبات مورد اعتراض کارگران پرداخت نشدن حقوق سه ماه مهر، آبان و آذر و ۲۰ درصد از حقوق شهریورماه است.
به گفته این کارگران، مسئولان شهرداری و پیمانکاران تاکنون پاسخی به مطالبات این کارگران ندادهاند.
کوت عبدالله در زمستان ۱۳۹۱ با تصویب هیئت دولت و برخلاف مخالفتهای شدید مردم به عنوان یک شهر مستقل تبدیل به مرکز شهرستان کارون در استان خوزستان شد.
این منطقه با وجود ۱۸۰ هزار نفر جمعیت از کمترین امکانات شهری و بهداشتی برخوردار است.
عدم دسترسی به آب آشامیدنی تصفیهشده و فاضلاب شهری روباز که منجر به سرریز شدن آن به خیابانها و کوچههای منطقه در زمان بارندگی میشود، از جمله مشکلات مردم این شهر به شمار میرود.
دولت بایدن اخراج مهاجران غیرقانونی از خاک آمریکا را تا صد روز معلق کرد

دولت جو بایدن روز چهارشنبه اخراج بخشی از مهاجران غیرقانونی از خاک آمریکا را به مدت ۱۰۰ روز به حال تعلیق درآورد.
وزارت امنیت داخلی آمریکا با صدور بخشنامهای نوشت که دولت بایدن قصد دارد در این مدت روند جاری اخراج مهاجران را بررسی کند تا ببیند آیا عادلانه و کارآمد است و امنیت همگانی را تأمین میکند یا خیر.
این بخشنامه همچنین مینویسد که طی این مهلت قانونی، منابع دولتی فرصت مییابند بر مشکلات جاری در مرز با مکزیک تمرکز کنند و به تطبیق قوانین پناهندگی و مهاجرتی آمریکا با حقوق بشر اقدام کنند.
این مهلت ۱۰۰ روزه شامل افرادی که پس از اول نوامبر، سه ماه پیش، به آمریکا آمدهاند یا مظنون به تروریسم یا جاسوسی هستند نمیشود.
دادن چنین مهلتی یکی از قولهای جو بایدن در جریان کارزار انتخاباتی او بود.
آقای بایدن در اولین روز کاری خود ۱۷ فرمان ریاستجمهوری امضا کرد که لغو محدودیت سفر شهروندان چند کشورِ با اکثریت مسلمان، از جمله ایران، یکی از آنها بود.
هشدار وزارت بهداشت درباره اوجگیری کرونا همزمان با کاهش دمای هوا

معاون وزارت بهداشت ایران روز چهارشنبه درباره افزایش آمار کرونا در روزهای آینده همزمان با موج سرمای هوا هشدار داد.
ایرج حریرچی شامگاه اول بهمنماه در یک برنامه تلویزیونی گفت کاهش دما که منجر به تجمع افراد در فضاهای بسته و خودروها میشود، افزایش میزان ابتلا به کرونا را در پی خواهد داشت.
آقای حریرچی ضمن ابراز نگرانی دوباره از تابآوری کادر درمان با اوجگیری دوباره کرونا گفت: «در پیکهای جدید، زمانی که کنترل بیماری از توان کادر درمان خارج میشود، میزان فوتیها سه برابر شرایط پیش از اوجگیری میشود.»
از اواخر آذرماه، مقامات وزارت بهداشت ایران با وجود تردیدهای جدی همواره از کاهش آمار مبتلایان و جانباختگان کرونا در کشور خبر دادهاند. اما در روزهای گذشته همزمان با افزایش تعداد شهرهای قرمز در مازندران، برگزاری مراسمهای مذهبی و افزایش آمار سفرها بهویژه به شهرهای جنوبی کشور، اوجگیری دوباره کرونا در بهمنماه از جمله نگرانهایی است که بارها به آن اشاره کردهاند.
رئیس ستاد مقابله با کرونا در کلانشهر تهران هم روز پنجشنبه، دوم بهمنماه، از افزایش ۱.۸ درصدی کلیه شاخصهای ابتلا به کرونا در پایتخت نسبت به هفته گذشته خبر داد و از تصمیمات اخیر مبنی بر بازگشاییهای برخی مراکز با وجود شکننده بودن وضعیت پایتخت انتقاد کرد.
وزیر آموزش و پرورش ایران روز ۲۵ دیماه از بازگشایی مدارس در شهرهایی که از لحاظ شیوع کرونا در وضعیت قرمز قرار ندارند، خبر داده و گفته بود: «مطالعات نشان میدهد تاثیر تعیینکنندهای بین بازگشایی و شیوع بیماری کرونا وجود ندارد.»
این اظهارات با انتقادهای بسیاری از سوی کارشناسان و مقامات وزارت بهداشت مواجه شد.
از ابتدای سال ۹۹ «روزانه ۱۵ نفر» بر اثر خودکشی جان باختهاند

بر اساس آمارهای پزشکی قانونی در سال ۱۳۹۹ به طور میانگین روزانه ۱۵ نفر در ایران در سال جاری جان خود را بر اثر خودکشی از دست دادهاند.
در گزارشی که روزنامه «اعتماد» روز چهارشنبه، اول بهمنماه، منتشر کرده است، از قول یک منبع آگاه در سازمان پزشکی قانونی ایران آمده است که آمار خودکشی از ابتدای امسال در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته، ۴.۲ درصد افزایش یافته است.
به گزارش سازمان پزشکی قانونی در هشت ماه نخست سال ۱۳۹۸، تعداد کل قربانیان خودکشی در کشور ۳۴۴۴ نفر بوده است، اما این آمار در مدت مشابه سال ۱۳۹۹ با ۴.۲ درصد افزایش به ۳۵۸۹ نفر رسیده است.
این آمار در حالی اعلام میشود که بر اساس گزارشهای منتشرشده تنها در طول یک ماه در فاصله مهر تا آبان ۹۹ شش دانشآموز تنها در شهرستان رامهرمز در جنوب ایران دست به خودکشی زدهاند.
در ماههای گذشته اخبار متعددی درباره خودکشی نوجوانان در ایران منتشر شده است. این آمار نشانگر کاهش سن خودکشی در ایران است و بیشتر آنها به دلیل فقر اقتصادی و نابسامانیهای اجتماعی و خانوادگی رخ داده است
وزارت بهداشت ایران از دو سال گذشته آمار مرگ و میر ناشی از خودکشی در کشور را اعلام نکرده است.
بر اساس آخرین آماری که در سال ۱۳۹۷ از سوی مدیر برنامه پیشگیری از خودکشی دفتر سلامت روان وزارت بهداشت ایران منتشر شد، آمار خودکشی در فاصله سالهای ۹۴ تا ۹۷ روندی افزایشی داشته و تا سال ۹۷ تقریبا سالانه حدود ۵ نفر در هر ۱۰۰ هزار نفر جمعیت، خودکشی منجر به مرگ گزارش شده است.
نسرین ستوده به زندان قرچک بازگشت

نسرین ستوده، وکیل دادگستری و مدافع حقوق بشر در ایران که در مرخصی درمانی بود، به زندان قرچک بازگشت.
به گفته همسر نسرین ستوده وی چند روز قبل مورد آنژیوگرافی قلب قرار گرفته بود.
رضا خندان، همسر خانم ستوده روز چهارشنبه اول بهمن با ابراز نگرانی از وضعیت سلامت همسرش، شرایط زندان را فاجعه توصیف کرد و محل نگهداری نسرین ستوده را کابینی ده متری و بدون پنجره توصیف کرد که در آن ۱۲ تخت جا داده شده است.
به نوشته رضا خندان،با وجود ویروس کرونا این زندانیان به هیچ وجه نمیتوانند فاصله کافی را رعایت کنند. به همین دلیل نسرین ستوده در کمتر از سه هفته پس از انتقال به قرچک به ویروس کرونا مبتلا شد.
نسرین ستوده ۲۳ خرداد ۱۳۹۷ در منزل خود بازداشت و به زندان اوین منتقل شد. او به اتهامات سیاسی به ۳۳ سال حبس و ۱۴۸ ضربه شلاق محکوم شده است.
ادای سوگند سه سناتور جدید؛ دموکراتها اکثریت سنا را در اختیار گرفتند

کامالا هریس، معاون رئیسجمهور آمریکا روز چهارشنبه با حضور در مجلس سنا و به عنوان رئیس این مجلس مراسم سوگند سه سناتور جدید را برگزار کرد.
با اضافه شدن این سه سناتور دموکرات به سنای آمریکا تعداد اعضای دموکرات و جمهوریخواه در این مجلس برابر شد و با توجه به این که معاون رئیس جمهوری آمریکا نیز در سنا حق رای دارد به این ترتیب اکثریت سنا هم دست دموکراتها افتاد.
با این تحول دموکراتها دستور کار در مجلس سنا را در دست گرفتند و سناتور چاک شومر، رهبر اکثریت سنا خواهد بود.
الکس پدیا، سیاستمدار دموکرات، به عنوان سناتور ایالات متحده از کالیفرنیا جانشین خانم کامالا هریس در مجلس سنا شد. خانم هریس روز دوشنبه در آستانه مراسم تحلیف جو بایدن از سمت خود در مجلس سنای ایالات متحده استعفا کرد.
رافائل وارناک و جان اوساف هردو از حزب دموکرات نیز توانستند در دور دوم انتخابات سنا در ایالت جورجیا به پیروزی برسند.
دموکراتها همچنین در مجلس نمایندگان آمریکا در اختیار دارند. دموکراتها در انتخابات میاندورهای سال ۲۰۱۰ کنترل سنا را از دست دادند.
وزیر ارتباطات ایران پس از احضار با قرار التزام آزاد شد

دادستانی تهران با انتشار بیانیهای اعلام کرد محمدجواد آذری جهرمی، وزیر ارتباطات به اتهام «گزارش نهادهای مردم نهاد، ضابطان و ارگانهای مختلف است» احضار شده است.
رسانههای ایران پیشتر خبر داده بودند که از وزیر ارتباطات از جمله به اتهام «خودداری از اجرای حکم قوه قضاییه برای فیلتر کردن اینستاگرام» شکایت شده و پس از حضور در دادسرا با قرار التزام آزاد شده است.
در اطلاعیه دادستانی تهران اعلام شده که پرونده قضائی آمحمدجواد آذری جهرمی «با شکایت تعداد زیادی از اشخاص حقیقی و حقوقی تشکیل شده است که در متن منتشره اغلب این موارد اتهامی حذف شده است.»
دادستانی تهران اعلام کرد که «طی دو سال گذشته و در دور جدید دادستانی تهران، هیچ حکم قضایی مبنی بر فیلترینگ یا مسدودسازی شبکه اجتماعیای صادر نشده است.»
به گفته جمال هادیان، مدیر روابط عمومی وزارت ارتباطات و فناوری،محمدجواد آذری جهرمی پس از بیان توضیحاتی با قرار التزام آزاد شده است.
رضا پهلوی خواستار همبستگی بایدن با مردم ایران شد

شاهزاده رضا پهلوی با انتشار نامهای در صفحه تلگرام خود خواستار همبستگی جو بایدن رئیسجمهوری جدید آمریکا با مردم ایران علیه «دیکتاتوری بیرحم و قرون وسطایی جمهوری اسلامی» شد.
آقای پهلوی در این نامه که روز چهارشنبه اول بهمنماه، همزمان با آغاز کار آقای بایدن در مقام رئیسجمهوری جدید آمریکا منتشر کرد، مینویسد از اینکه او در جریان کارزار انتخاباتی، تعهد خود را برای پیشبرد دموکراسی و حقوق بشر در خارج از مرزهای آمریکا ابراز کرده، دلگرم شده است.
در ادامه این نامه آمده است: «با توجه به قدرت و شتاب فزاینده جنبش دموکراسیخواهی و حقوق بشر در کشور من، ایران، هممیهنانم امید و انتظار دارند که همزمان با تداوم مبارزهشان علیه دیکتاتوری بیرحم و قرون وسطایی جمهوری اسلامی، شما و دولتتان در همبستگی با آنان بایستید».
آقای بایدن در کارزار انتخاباتی خود وعده داده بود که به برجام بازگردد، اما گفته که این کار آسان نخواهد بود.
لوید آستین، ژنرال بازنشسته ارتش آمریکا که قرار است هدایت پنتاگون را در دولت آقای بایدن بر عهده گیرد نیز روز چهارشنبه حکومت ایران را تهدیدی برای متحدان آمریکا در منطقه و نیروهایی دانست که در آنجا مستقر شدهاند.
همچنین آوریل هینس، کاندیدای آقای بایدن برای تصدی سمت مدیر اطلاعات ملی روز سهشنبه گفت که «راهی درازی در پیش داریم» تا ایران در چارچوب برجام دوباره تحت نظارت شدید قرار گیرد.
بر اساس نامه رضا پهلوی و سایت رادیو فردا/ف.ق/ک.ر
نام یک آمریکایی ایرانیتبار در فهرست عفوشدگان دونالد ترامپ

در فهرست ۷۳ نفرهای که دونالد ترامپ رئیسجمهوری پیشین آمریکا روز چهارشنبه اول بهمن در آخرین ساعات کاری خود مورد عفو قرار داد، نام محمودرضا بانکی آمریکایی ایرانیتبار نیز وجود دارد که به اتهام نقض تحریمهای ایران و ارائه اظهارات نادرست محکوم شده بود.
بر اساس گزارشی که در سایت کاخ سفید منتشر شده، آقای بانکی ۱۰ سال پیش بازداشت شده بود و به اتهام نقض تحریمهای آمریکا علیه جمهوری اسلامی و ادای اظهارات «نادرست» دو سال و نیم زندانی بود.
بر اساس گزارشها، وی در سال ۲۰۱۰ حدود ۳.۴ میلیون دلار از ایران دریافت کرده بود و به اتهام استفاده از سیستم انتقال پول که مورد تایید ایالات متحده نبود و همچنین اظهارات نادرست در جریان بازپرسی، محکوم شده بود.
او در نهایت بعد از نزدیک به دو سال حبس، توسط دادگاه تجدیدنظر تبرئه شد اما کماکان ارائه اظهارات نادرست در جریان بازپرسی در پرونده کیفری وی باقی ماند؛ موضوعی که محدودیتهایی برای فعالیت شغلی وی ایجاد کرده بود.
آقای بانکی بعد از آزاد شدن در تلاش بود که مورد عفو یکی از روسایجمهوری آمریکا قرار بگیرد تا پرونده کیفری وی پاک شود.
در گزارش کاخ سفید گفته شده که این آمریکایی ایرانیتبار از ۱۸ سالگی در آمریکا بوده و درجه دکترا از دانشگاه پرینستون نیوجرسی گرفته است.
کاخ سفید میگوید عفو آقای بانکی مورد تایید و درخواست برخی از سناتورها نیز بوده است.
در این گزارش آمده که آقای بانکی بعد از آزاد شدن زندگی خود را وقف جامعه و عشق و احترام به آمریکا کرده است.
انفجار در مرکز مادرید دست کم سه کشته بر جای گذاشت

گزارشها حاکی است در انفجاری که روز چهارشنبه اول بهمن در ساختمانی در مرکز پایتخت اسپانیا اتفاق افتاد، دست کم سه نفر کشته شدند.
به گفته مقامات محلی، این بنا متعلق به کلیسای کاتولیک مادرید است که در پی انفجار امروز تخریب شد.
وضعیت یک مجروح این حادثه که به بیمارستان انتقال یافته، وخیم گزارش شده است. همچنین به گفته مقامات، یک خادم کلیسا نیز ناپدید شده است.
خوزه لوییز مارتینز آلمیدا، شهردار مادرید، نشت گاز را دلیل اصلی وقوع این انفجار عنوان کرده است.
افراد سالمند داخل ساختمان بلافاصله توسط ماموران آتشنشانی به بیمارستانی در نزدیکی محل حادثه منتقل شدند.
پنج طبقه بالایی ساختمان به کلی فرو ریخته است.
یک شاهد عینی به خبرنگاران گفت که این مجتمع ویژه آموزش کشیشها و همچنین اهدای غذا به افراد بیخانمان بود.
با استفاده از گزارش خبرگزاری رویترز/ آ.ت/ ک.ر
ایران بازداشت کاوه افراسیابی را «گروگانگیری» نامید

سخنگوی وزارت خارجه ایران در واکنش به بازداشت کاوه لطفالله افراسیابی، این اقدام واشینگتن را «گروگانگیری آشکار علیه اتباع ایرانی» خواند.
سعید خطیبزاده روز چهارشنبه اول بهمن ماه در گفتوگو با خبرگزاری ایسنا با بیان اینکه «آمریکاییها به این نوع اقدامات اعتیاد پیدا کردهاند» گفت: «امیدواریم دولت جدید آمریکا از رویکرد گروگانگیری دولت ترامپ فاصله بگیرد».
وزارت دادگستری آمریکا روز سهشنبه اعلام کرد که آقای افراسیابی در تاریخ ۲۹ دی به اتهام «نقض قانون ثبت نمایندگان خارجی» در کنار «توطئه برای اقدام به عنوان عامل ثبت نشده»، بازداشت شده است.
وزارت دادگستری آمریکا میگوید که آقای افراسیابی «به استخدام» دفتر نمایندگی جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل متحد درآمده و سالها «مخفیانه» برای آن کار میکرده است.
سخنگوی وزارت خارجه ایران در ادامه سخنان امروز خود از کاوه افراسیابی به عنوان «استاد شناختهشده دانشگاه» نام برد و گفت: «این چندمین باری است که آمریکا در کشورهای مختلف با ادعاهای بیاساس اقدام به ایجاد مشکل برای اتباع ایرانی می کند و دست به 'گروگانگیری' میزند».
آقای خطیبزاده در حالی آمریکا را به گروگانگیری متهم کرده که در حال حاضر دستکم سه ایرانی-آمریکایی به نامهای سیامک نمازی، باقر نمازی و مراد طاهباز دوران محکومیت خود را در ایران سپری میکنند.
عماد شرقی یک شهروند ایرانی-آمریکایی دیگر هم هفته گذشته هنگام خروج از ایران بازداشت شد.
بر اساس کزارش خبرگزاری ایسنا، رادیو فردا و سایت وزارت دادگستری آمریکا/ا.ن/ک.ر
صادرات ایران به چین در سال ۲۰۲۰ بیش از ۵۰ درصد کاهش یافت

آمارهای گمرکی چین نشان میدهد واردات این کشور از جمهوری اسلامی طی سال گذشته میلادی با ۵۲ درصد کاهش نسبت به سال ۲۰۱۹ به حدود ۶.۴ میلیارد دلار رسیده است.
آمارهای گمرکی چین نشان میدهد واردات این کشور از جمهوری اسلامی طی سال گذشته میلادی با ۵۲ درصد کاهش نسبت به سال ۲۰۱۹ به حدود ۶.۴ میلیارد دلار رسیده است.
بر اساس آمارهای سایت گمرک چین، صادرات این کشور به ایران نیز در سال ۲۰۲۰ با افتی ۱۱ درصدی به ۸.۵ میلیارد دلار رسید.
بدین ترتیب برای اولین بار صادرات سالانه چین به ایران از وارداتش پیشی گرفت.
جزئیات آمارهای گمرکی نشان میدهد که واردات نفت چین از ایران در سال گذشته به ۱.۳ میلیارد دلار رسیده، در حالی که این رقم در سال ۲۰۱۹ بیش از ۷ میلیارد دلار بود.
ایران پارسال روزانه نزدیک ۸۰ هزار بشکه نفت به چین تحویل داده است، در حالی که در سال ۲۰۱۹ این رقم حدود ۳۰۰ هزار بشکه و در سال ۲۰۱۸ حدود ۷۰۰ هزار بشکه بود.
چین تنها مشتری نفتی سنتی ایران است که علنا خرید نفت از جمهوری اسلامی را ادامه میدهد، اما حجم وارداتش به شدت کاهش یافته است. سوریه و ونزوئلا نیز که هر دو از طرف آمریکا تحریم شدهاند، نفت خام و محصولات نفتی از ایران میخرند.
کرونا در ایران؛ آمار رسمی قربانیان از مرز ۵۷ هزار نفر گذشت

سخنگوی وزارت بهداشت ایران روز چهارشنبه از افزایش قربانیان کووید ۱۹ به بیش از ۵۷ هزار نفر در ایران خبر داد و از افزایش احتمالی آمارها در روزهای آینده در پی سفرهای روزهای گذشته ابراز نگرانی کرد.
سیما سادات لاری روز چهارشنبه، اول بهمنماه، ضمن هشدار درخصوص «عادیانگاری» درباره کرونا از نگرانی مقامات وزارت بهداشت به دنبال سفرهای انجامشده در روزهای اخیر به مناطق جنوبی و شمالی کشور خبر داد.
وزیر بهداشت ایران روز شنبه، ۲۷ دیماه، از وزیر کشور خواسته بود که «از ورود هرگونه مسافر غیر بومی» به استانها، بهویژه استان مازندران، جلوگیری شود.
اما با وجود هشدار مقامات وزارت بهداشت ایران درباره احتمال خیز دوباره کرونا در بهمنماه، گزارشهای منتشره در شبکههای اجتماعی از سفر هزاران گردشگر به شهرهای جنوبی در تعطیلات هفته گذشته حکایت داشت.
مسئولان وزارت بهداشت و درمان قشم روز شنبه تعداد گردشگران ورودی به این جزیره را ۳۰ تا ۴۰ هزار نفر تخمین زده بودند.
بنا بر آخرین گزارش سخنگوی وزارت بهداشت ایران در روز چهارشنبه، طی ۲۴ ساعت گذشته، ۸۴ تن دیگر در اثر ابتلا به کرونا جان خود را از دست دادند. به این ترتیب تعداد کل قربانیان از مرز ۵۷ هزار نفر گذشت.
به گفته خانم لاری، در مدت زمان گفتهشده نزدیک به شش هزار بیمار جدید شناسایی شد و مجموع کل بیماران کووید ۱۹ در ایران به یک میلیون و ۳۴۸ هزار و ۳۱۶ نفر رسید.
آمار رسمی مبتلایان به کرونا و قربانیان آن همواره با تردید جدی کارشناسان و شماری از مدیران بهداشتی در ایران مواجه بوده و حتی مدیران سازمان نظام پزشکی، آمار قربانیان را سه تا چهار برابر آمار رسمی اعلام شده توسط وزارت بهداشت برآورد کردهاند.
انتخاب سردبیر
-
تحلیلی از رضا حقیقتنژاد
«حرف قطعی» خامنهای درباره برجام چیست؟
-
نگاه فریدون خاوند
از دلار رفسنجانی تا دلار روحانی
-
یادداشتی از حبیب حسینیفرد
آیا کرملین واقعاً از آلکسی ناوالنی میترسد؟
زیر ذرهبین
-
«شما کسی را پیدا نمیکنید که مثل بابا آزادی و دموکراسی را عملاً پیاده کرده باشد... [در زمان او در کشور] آزادی بود»
در زمان هاشمی رفسنجانی موارد متعددی از سرکوب، شکنجه و قتل مخالفان به ثبت رسیده و یکی از ابتداییترین مؤلفههای دموکراسی، یعنی تضمین حقوق مخالفان و منتقدان به تواتر نقض شده است.