خبرخوان
محسن رضایی در مورد «انتقامگیری»: دنبال بهانه بودیم اسرائیل را بزنیم

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام جمهوری اسلامی میگوید که بعد از کشته شدن قاسم سلیمانی، فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران، «ما اصلاً دنبال بهانه بودیم که اگر ایران را بمباران کنند اسرائیل را بزنیم».
محسن رضایی در مصاحبه با شبکه لبنانی المیادین افزوده است: «شک نکنید که ما حتماً تلآویو را با خاک یکسان میکردیم» چون به گفته وی، اسرائیل در کشته شدن قاسم سلیمانی «نقش داشت».
به گفته محسن رضایی، پرواز قاسم سلیمانی از دمشق به بغداد را اسرائیلیها (به آمریکا) اطلاع داده بودند و «ما دنبال این بودیم که آمریکاییها بهانه بدهند که همانطور که (پایگاه) عینالاسد (در عراق) را زدیم، تلآویو را هم بزنیم».
محسن رضایی فرمانده سپاه در جنگ ۸ ساله با عراق، هنوز نیز عضو ارشد سپاه است. المیادین به مناسبت سالروز انقلاب با او مصاحبه کرده که ترجمه کامل آن را خبرگزاری فارس یکشنبه ۲۰ بهمن منتشر کرده است.
قاسم سلیمانی، فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، بامداد ۱۳ دی دقایقی بعد از رسیدن با پروازی با هواپیمای شرکت هوایی خصوصی سوری «شام ایروینگز» از دمشق به بغداد، همراه با ابومهدی المهندس، معاون نیروهای حشدالشعبی عراق، با موشکهای شلیک شده از پهپادهای آمریکایی در جاده فرودگاه بغداد کشته شد.
ایران بامداد ۱۸ دی، همزمان با پایان خاکسپاری قاسم سلیمانی، با موشک دو پایگاه آمریکایی در عراق، از جمله عینالاسد را هدف قرار داد.
مهمترین خبرهای ایران و جهان
مقام روس: ایران فهرست تحریمهای آماده لغو آمریکا را ناکافی میداند

نماینده دائم روسیه در سازمانهای بینالمللی در وین به نقل از مقامهای ایرانی اعلام کرد که جمهوری اسلامی، فهرست تحریمهایی که آمریکا آماده لغو آنها به منظور احیای برجام است را ناکافی میداند.
میخائیل اولیانوف افزود طرف ایرانی گفته که فهرست این تحریمها باید «گسترش یابد».
بر اساس اظهارات وی، پس از ارائه فهرست یادشده به هیات ایرانی حاضر در وین، «طرف ایرانی به وضوح نشان داده که این کافی نیست و لیست مجازاتهای لغو شده باید گستردهتر باشد».
هیچ جزئیاتی درباره این فهرست منتشر نشده، اما پیش از این عباس عراقچی، معاون وزارت خارجه و مذاکره کننده ارشد ایران گفته بود آمریکا برای بازگشت به برجام باید ۱۵۰۰ تحریم را رفع کند؛ در غیر این صورت به گفته او وضعیت «دشوار» میشود.
این در حالی است که منابع نزدیک به مذاکرهکنندگان آمریکایی و اروپایی به تازگی به نشریه فارین پالیسی گفته بودند، انتظار میرود رابرت مالی، نماینده آمریکا در امور ایران به تهران یک بسته پیشنهادی ارائه کند که بر مبنای آن تهران در ازای لغو بخشی از تحریمها به تعهدات برجامی خود بازگردد.
ایران خواستار لغو یکمرحلهای همه تحریمهای وضعشده در دوران دونالد ترامپ است.
اما آمریکا هشدار داده که پافشاری ایران بر لزوم رفع تمام تحریمهای دوران رئیسجمهوری سابق ایالات متحده، میتواند مذاکرات برای احیای توافق هستهای موسوم به برجام را به بنبست بکشاند.
این خبر در شرایطی گزارش میشود که در روزهای اخیر، اتحادیه اروپا، آمریکا و مقامهای مذاکرهکننده ایرانی از «پیشرفت» در مذاکرات احیای برجام خبر دادهاند.
با استفاده از گزارش اسپوتنیک و رادیو فردا/ب.ب/ک.ر
طالبان پاکستان، مسئولیت انفجار در هتل میزبان سفیر چین را بر عهده گرفت

طالبان پاکستان روز پنجشنبه، دوم اردیبهشت، مسئولیت انفجار در هتلی که میزبان سفیر چین بود را بر عهده گرفت.
بر اثر انفجار یک بمب در روز چهارشنبه، اول اردیبهشت در هتل مجلل «سِرِنا» در شهر کویته پاکستان که این روزها سفیر چین مهمان آن است، پنج نفر کشته شدند.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، سخنگوی گروه «تحریک طالبان پاکستان» روز پنجشنبه در بیانیهای مسئولیت این حمله را بر عهده گرفت و گفت: «بمبگذار انتحاری دقیقاً همانطور که برنامهریزی شده بود به مقامات امنیتی ضربه زده است.»
به گفته پلیس پاکستان، در این حادثه که در اثر انفجار یک بمب دستساز در خودرویی واقع در هتل محل اقامت سفیر چین اتفاق افتاده، تعدادی از مقامات امنیتی و کارمندان هتل کشته شدهاند.
وانگ ونبین، سخنگوی وزارت خارجه چین در واکنش به این حادثه آن را «حمله تروریستی» خوانده و محکوم کرده است.
به گفته سخنگوی وزارت خارجه چین، هیئت چینی هنگام منفجر شدن بمب در هتل حضور نداشتند.
طالبان پاکستان نیز اعلام کرده که هدف از این انفجار، مقامات امنیتی پاکستان بودهاند.
این حادثه چند روز پس از اعتراضهای ضد فرانسوی گروه افراطی «تحریک لبیک پاکستان» در شهرهای مختلف این کشور اتفاق افتاده است.
از سال گذشته که امانوئل مکرون، رئیس جمهور فرانسه، از حق مجله طنز شارلی ابدو برای بازنشر کاریکاتورهای پیامبر اسلام حمایت کرده، احساسات ضد فرانسوی در پاکستان به شدت افزایش یافته است.
در روزهای اخیر پس از بازداشت حسین رضوی، رهبر گروه «تحریک لبیک پاکستان» و اعلام ممنوعیت فعالیت این گروه از سوی عِمران خان، نخست وزیر پاکستان، اعتراضهای خیابانی از سوی گروههای افراطی در شهرهای مختلف پاکستان شروع شد.
گرداندن بازداشتشدگان چهارشنبهسوری در شهر مشهد

سی و چهار تن از بازداشتشدگان حوادث چهارشنبهسوری امسال در مشهد توسط نیروی انتظامی در سطح شهر گردانده شدند.
خبرگزاری ایرنا از گرداندن این ۳۴ نفر در سطح شهر با عنوان «طرح پیشگیری و برخورد با متهمان حوادث چهارشنبه آخر سال» یاد کرده و گزارش داده است که این طرح با حضور قاضی هادی شریعتیار، معاون پیشگیری از وقوع جرم دادسرای عمومی و دستگیرشدگان این حوادث اجرا شد.
۱۵ مهر سال گذشته هم چند متهم به اقداماتی چون موبایلقاپی، سوار بر وانت در منطقه مشیریه تهران گردانده شدند و نیروهای پلیس که شماری از آنها چهره خود را پوشانده بودند، آنها را در ملاء عام مورد ضرب و شتم قرار دادند.
انتشار تصاویری از این ماجرا و کتک خوردن یکی از متهمان توسط یک مامور نقابدار بازتاب گستردهای در شبکههای اجتماعی داشت.
دهم مهر ماه ۹۹ هم پلیس گیلان تعدادی از متهمان درگیری با قمه در بیمارستان پورسینای رشت را در سطح شهر گرداند.
فعالان حقوق بشر همواره از اقدام پلیس ایران در گرداندن تحقیرآمیز متهمان انتقاد کردهاند.
فعالان حقوق بشری میگویند اجرای چنین مجازات و تنبیهی نقض آشکار پیماننامهها و میثاقهای حقوق بشری و حتی قوانین جمهوری اسلامی است.
بایدن از «قصد آمریکا برای کاهش ۵۰ درصدی انتشار گازهای گلخانهای خود» خبر میدهد

یک مقام رسمی آمریکا از قصد جو بایدن، رئیسجمهوری این کشور برای اعلام کاهش ۵۰ درصدی انتشار گازهای گلخانهای از سوی واشینگتن تا سال ۲۰۳۰ خبر داد.
به گزارش روز پنجشنبه، دوم اردیبهشت خبرگزاری فرانسه، این مقام رسمی که ترجیح داده ناشناس بماند، گفته بایدن در یک کنفرانس مجازی که به مناسبت روز جهانی زمین برگزار میشود این خبر را اعلام خواهد کرد.
بر اساس این گزارش، آمریکا به عنوان بزرگترین اقتصاد جهان، مصرف گازهای گلخانهای را که عامل اصلی تغییرات اقلیمی معرفی میشوند، تا سال ۲۰۳۰ میلادی، ۵۰ تا ۵۲ درصد نسبت به سال ۲۰۰۵ کاهش خواهد داد.
انتظار میرود نخستوزیران ژاپن و کانادا نیز از برنامه کشورهای خود در این زمینه خبرهای جدیدی ارائه کنند.
این خبر بعد از بازگشت رسمی آمریکا در اوایل اسفند ۹۹ به پیمان آبوهوایی پاریس منتشر میشود.
به دنبال تلاشهای گسترده آمریکا و مذاکراتی طولانی٬ پیمان اقلیمی پاریس در سال ۲۰۱۵ امضا شد. خروج از این معاهده اقلیمی جهانی یکی از وعدههای عمده دونالد ترامپ به رایدهندگان آمریکایی در سال ۲۰۱۶ بود که عملی شد، اما بایدن نیز در نخستین روز کاری خود در کاخ سفید در فرمانی اجرایی این تصمیم ترامپ را لغو کرد.
دولت باراک اوباما نیز از جمله امضا کنندگان این پیمان بود که هدف آن تلاش مشترک برای کاهش میزان انتشار گازهای گلخانهای تا سال ٢٠٣٠ اعلام شده و او در سال ۲۰۱۵ وعده داده بود که انتشار گازهای گلخانهای آمریکا را تا سال ۲۰۲۵ نسبت به سطح سال ۲۰۰۵ بین ۲۶ تا ۲۸ درصد کاهش خواهد داد.
دانشمندان معتقدند که تحت تاثیر تولید گازهای گلخانهای ناشی از فعالیت بشر، دمای زمین به نسبت سالهای ۱۸۵۰ تا ۱۹۰۰ (دوران ماقبل صنعتی) حداقل یک درجه افزایش یافته است.
پیشبینی سازمان جهانی هواشناسی نشان میدهد که به احتمال ۷۰ درصد، میزان گرمایش زمین حداقل در یکی از ماههای سالهای ۲۰۲۰ تا ۲۰۲۴ حدود ۱.۵ درجه بالاتر از دوران پیشاصنعتی خواهد شد.
با استفاده از گزارش خبرگزاری فرانسه و رادیو فردا؛ ب.ب / پ.پ
«منع بهائیان» از دفن مردگان در بخشی از گورستان خاوران

سیمین فهندژ، سخنگوی جامعه جهانی بهائی در دفتر سازمان ملل در ژنو اعلام کرده است که بهائیان تهران از دفن مردگانشان در بخشی از گورستان خاوران که مربوط به گورهای دستهجمعی نیست، منع شدهاند.
خانم فهندژ در توئیتر خود با ذکر اینکه نمایندگان بهشت زهرا میخواهند بهاییان را «مجبور» کنند بهجای قسمت معمول در گورستان خاوران (معروف به گلستان جاوید)، درگذشتگان خود را در بخش گورهای دستهجمعی اعدامشدگان زمان انقلاب دفن کنند گفته است این در حالی است که آن قسمت معمول «حداقل برای ۵۰ سال آینده جا دارد.»
گورستان خاوران در شرق تهران به عنوان نمادی از اعدامشدگان دهه ۶۰ شناخته میشود و تعدادی از بهائیان هم در آنجا دفن شدهاند.
سیمین فهندژ به خبرگزاری هرانا گفته است که نمایندگان بهشت زهرا مدعی هستند گورهای دسته جمعی خاوران که محل دفن بسیاری از کشته شدگان پس از انقلاب در دهه ۶۰ بوده به طور کامل تخریب و تخلیه شده است.
گورستانهای شهروندان بهایی در شهرها و روستاهای ایران به صورت سازمانیافته تخریب میشود و در مواردی حتی قبرها هم نبش و جنازهها بیرون کشیده شده است. برای نمونه، آبان ۱۳۹۷ جنازه شمسی اقدسی، شهروند بهائی، در منطقه گیلاوند دماوند به خاک سپرده شد اما چهار روز بعد به خانوادهاش خبر دادند که پیکر او در بیابانهای اطراف جابان در توابع دماوند پیدا شده است.
پیشتر نیروهای امنیتی به بهائیان گیلاوند هشدار داده بودند که دیگر حق دفن امواتشان را در این شهر ندارند.
این ممنوعیت در دیگر شهرهای ایران هم بارها اعمال شده است و از دفن بهائیان در شهرهایی همچون تبریز، کرمان و اهواز جلوگیری شده است. در سال ۹۳ جامعه جهانی بهاییان خبر داد که مقامهای محلی قبرستان بهائیان در شهر اهواز را بستهاند و جلوی آن دیوار کشیدهاند.
در پی درگذشت یک شهروند بهایی در سنندج، در تیر ماه ۹۴ ماموران امنیتی از خاکسپاری او در این شهر جلوگیری کرده و استدلال کرده بودند که بر اساس مصوبه شورای امنیت ملی، در هر استان تنها یک گورستان به بهائیان اختصاص دارد.
درگذشتگان بهایی که قبلاً در شهرهای خود دفن میشدند با این مصوبه باید از سراسر استان، به یک گورستان استانی منتقل و در آنجا به خاک سپرده شوند.
کرونا در ایران؛ آمار جانباختگان ۴۳۵ نفر، شناسایی ۲۴ هزار نفر بیمار جدید

بنا بر اعلام وزرات بهداشت ایران در روز پنجشنبه، دوم اردیبهشتماه در یک شبانهروز گذشته ۴۵۳ نفر دیگر جان خود را بر اثر کرونا از دست دادند و بیش از ۲۴ هزار بیمار جدید شناسایی شدند.
به این ترتیب شمار جانباختگان کرونا در ایران به ۶۸ هزار و ۳۶۶ نفر و آمار کل مبتلایان به نزدیک دو میلیون و ۳۳۶ هزار نفر رسید.
همچنین بر اساس گزارش سیما لاری، سخنگوی وزارت بهداشت ایران، بیش از ۵ هزار بیمار مبتلا به کووید ۱۹ در بخش مراقبتهای ویژه بیمارستانها به سر میبرند.
بنا بر گزارشها، رکورد بالاترین مرگ و میر روزانه ناشی از کرونا در ایران با ۴۸۶ نفر، به ۲۶ آبان ۹۹ بازمیگردد.
وزارت بهداشت ایران در حالی که از ارائه آمار تفکیکی خودداری میکند، به طور روزانه آمار مربوط به ابتلا و مرگ ناشی از کرونا را در اختیار رسانههای قرار میدهد، آماری که منابع مستقل درباره درستی آن تردید دارند.
بنا بر اعلام روابط عمومی وزارت بهداشت ایران، تاکنون ۵۱۸ هزار و ۹۰۴ نفر دُز اول واکسن کرونا و ۱۴۸ هزار و ۲۹۸ نفر نیز دُز دوم را دریافت کردهاند و مجموع واکسنهای تزریقشده در کشور به ۶۶۷ هزار و ۲۰۲ دُز رسیده است.
در ماههای گذشته، انتقادهای بسیاری از دولت حسن روحانی در خصوص اقدام دیرهنگام و روند کُند در خرید واکسن کرونا شده است.
عوارض خروج از ایران بین ۴۰۰ تا ۸۰۰ هزار تومان تعیین شد

مسافران ایرانی برای عوارض خروج از کشور در سال ۱۴۰۰ باید برای سفر اول ۴۰۰ هزار تومان، برای سفر دوم ۶۰۰ هزار و برای سفر سوم ۸۰۰ هزار تومان بپردازند.
خبر افزایش قابل توجه عوارض خروج از کشور در سال ۱۴۰۰ پیشتر توسط نمایندگان مجلس در دیماه سال ۹۹ اعلام شده بود، اما همزمان با آغاز سال ۱۴۰۰ اخذ این عوارض اجرایی شده است.
در سال ۹۹ عوارض خروج از کشور برای سفر اول ۲۶۴، برای سفر دوم ۳۹۶ و برای سفر سوم ۵۲۸ هزار تومان در تمام مرزها بود.
بر اساس جدولی که از ارقام عوارض خروج از کشور در سال ۱۴۰۰ منتشر شده، عوارض حج تمتع و عمره در سال جاری همانند سالهای گذشته در همه مرزها، همان ۱۳۲ هزار تومان خواهد بود.
همچنین عوارض سفر به شهرهای مذهبی عراق که از آن با عنوان «عتبات عالیات» نام برده میشود، در سال ۱۴۰۰ همانند سال ۹۹ خواهد بود.
عوارض سفر هوایی به این شهرها در سفر اول ۳۷ هزار و ۵۰۰ و در سفرهای بعدی ۴۵ هزار تومان خواهد بود، اما در سفرهای زمینی این مبلغ در سفر اول ۱۲ هزار و ۵۰۰ و در سفرهای بعدی ۱۵ هزار تومان تعیین شده است.
در سالهای گذشته بر اساس بند «د» تبصره ۱۱ این لایحه، زائران اربعین از پرداخت عوارض خروج معاف بودهاند، اما درباره وضعیت عوارض این گروه از مسافران در سال ۱۴۰۰ اظهار نظری نشده است.
در سالهای گذشته در تدوین لایحه بودجه، دولت سهمی از عوارض خروج از کشور را برای سازمان میراث فرهنگی و گردشگی تعیین کرده است، اما عدم اختصاص این سهم به سازمان مذکور همواره مورد انتقاد مدیران آن بوده است.
سومین گذرگاه مرزی میان ایران و پاکستان افتتاح شد

در پی سفر وزیر خارجه پاکستان به ایران، سومین گذرگاه مرزی مشترک دو کشور افتتاح و درباره همکاریهای منطقهای گفتوگو شد.
به گزارش خبرگزاری ایرنا، شاه محمود قریشی، وزیر خارجه پاکستان، روز چهارشنبه برای انجام یک سفر سهروزه وارد تهران شد و عصر همین روز با رئیس جمهور و وزیر خارجه ایران دیدار کرد.
محمدجواد ظریف، وزیر خارجه ایران شامگاه چهارشنبه در توئیتی نوشت که در جریان دیدار با وزیر خارجه پاکستان توافق شده تا «همکاری دوجانبه و هماهنگی منطقهای در خصوص افغانستان، فلسطین و چندجانبهگرایی»، همچنین «مبارزه با تعصبات ضداسلامی» در بین دو کشور تقویت شود.
آقای ظریف درباره جزئیات این توافقها توضیحی ارائه نداد.
وزیر خارجه ایران همچنین از افتتاح یک گذرگاه مرزی جدید و امضای یک تفاهمنامه درباره بازارچههای مرزی در دیدار با شاه محمود قریشی خبر داد.
خبرگزاری ایسنا هم روز چهارشنبه گزارش داده بود که وزیر خارجه پاکستان از پیشنهاد وزیر خارجه ایران برای ارتقای همکاریهای کنسولی بهویژه در خصوص وضعیت زندانیان دو کشور استقبال کرده است.
به گزارش ایسنا، آقای ظریف در دیدار روز گذشته خود با شاه محمود قریشی به گسترش مناسبات دو کشور بر اساس کمترین تاثیر از تحریمهای آمریکا تاکید کرده بود.
«خط لوله صلح» از جمله موضوعات پرمناقشه میان ایران و پاکستان در سالهای گذشته است.
خط لوله صلح، نام خط لوله گاز صادراتی ایران به هند و پاکستان است که براساس تفاهمهای انجام شده، ایران متعهد شده بود که به مدت ۲۵ سال، گاز خود را با قیمت توافقی به هند و پاکستان بفروشد.
اردیبهشت سال ۱۳۹۸ دولت پاکستان با ارسال نامهای رسمی به جمهوری اسلامی اعلام کرده بود که احداث خط لوله در این کشور با وجود تحریمهای آمریکا در این کشور ناممکن است.
گرچه مقامات ایران در ابتدا دولت پاکستان را به شکایت و دریافت خسارت تهدید کردند، بعدتر رسانههای پاکستان از تغییر در مفاد قرارداد گازی میان دو کشور خبر دادند.
بر اساس تغییرات ایجاد شده در قرارداد اولیه، ایران دیگر حق ندارد به خاطر تاخیر در دریافت گاز توسط پاکستان از این کشور شکایت یا درخواست خسارت کند.
دو پاسدار در درگیری سپاه با «ضدانقلاب» در مریوان کشته شدند

روابط عمومی قرارگاه «حمزه سیدالشهدا» متعلق به نیروی زمینی سپاه پاسداران از درگیری این نیرو با افرادی خبر داد که آنها را «عناصر یک تیم تروریستی ضدانقلاب» در منطقه مریوان نامید.
آن طور که روابط عمومی این قرارگاه روز پنجشنبه، دوم اردیبهشت، گزارش کرده، دو نفر از اعضای این «تیم» و دو نفر از اعضای سپاه در جریان این درگیری کشته شدند.
بر اساس این گزارش، این درگیری، شامگاه چهارشنبه حدود ساعت هشت شب رخ داده است.
در اطلاعیه روابط عمومی قرارگاه «حمزه سیدالشهدا» نیروی زمینی سپاه همچنین آمده که شماری از اعضای این تیم نیز زخمی و تعدادی نیز «متواری» شدند.
اطلاعیه یادشده به جزئیات بیشتری در این زمینه، از جمله علت درگیری، نحوه کشته شدن نیروهای سپاه، شمار زخمیشدگان و هویت تیم طرف درگیری سپاه اشاره نکرده است.
به گزارش سازمان حقوق بشری «ههنگاو»، هویت دو عضو سپاه پاسداران که در درگیریهای امروز مریوان کشته شدند، «عثمان جهانی» و «ناصر امینی» اعلام شده است.
این سایت همچنین روز چهارشنبه، اول اردیبهشت ماه از موج بازداشت شهروندان کُرد پس از کشته شدن یکی از اعضای ارشد سپاه پاسداران در هفته گذشته در پیرانشهر خبر داد.
به گزارش ههنگاو، عثمان حاجیحسینی دیگر عضو سپاه پاسداران نیز شامگاه جمعه ۲۷ فروردین در جاده زیویه کشته شده و پس از چند ساعت گروه موسوم به «عقابهای زاگرس» مسئولیت کشته شدن او را بر عهده گرفتهاست.
بنابر این گزارش در روزهای اخیر همسر آقای حاجیحسینی، داماد او به علاوه برادر و مادرش توسط اطلاعات سپاه بازداشت شدند و تاکنون از وضعیت آنها گزارشی در دست نیست.
استانهای آذربایجان غربی، کردستان و کرمانشاه طی سالهای اخیر شاهد درگیری نیروهای امنیتی ایران با گروههای مسلح مخالف جمهوری اسلامی از جمله حزب دموکرات کردستان ایران و اعضای حزب حیات آزاد کردستان، موسوم به پژاک، بوده است.
جمهوری اسلامی ایران این گروههای مسلح کرد را به «تجزیهطلبی»، «تروریسم» و «ارتباط با بیگانگان» متهم میکند. از سوی دیگر، اما این گروهها هم جمهوری اسلامی را به نقض حقوق کردها در ایران متهم میکنند و میگویند هدفشان پیگیری حقوق کردها است.
با استفاده از گزارشهای ایرنا و رادیوفردا/ ب. ب./ ف. دو.
دلیل صدای انفجار در پرند انجام «عملیات عمرانی» اعلام شد

خبرگزاری فارس دلیل صدای انفجار در عصر چهارشنبه، اول اردیبهشت، در منطقه پرند تهران را انجام «عملیات عمرانی» اعلام کرد.
برخی خبرگزاریهای ایران روز گذشته از شنیده شدن صدای انفجار مهیبی در شهر جدید پرند در اطراف تهران خبر دادند و نوشتند که صدای آن در تمام فازهای این شهر شنیده و موجب وحشت ساکنان این منطقه شده بود.
خبرگزاری فارس، بدون اشاره به منبع خبر با انتشار ویدئویی اعلام کرد که پیگیریهای این خبرگزاری نشان میدهد که صدای انفجار مربوط به یک عملیات عمرانی بوده است.
این خبرگزاری در ادامه بدون اشاره به نوع این عملیات عمرانی و نهاد یا ارگان مرتبط با آن آورده است که «نکته قابل توجه این است که اگر این انفجار هم از همان دست عملیاتهای عمرانی است، چرا اطلاعرسانی لازم و به موقع انجام نمیشود.»
شهر جدید پرند در جنوب غرب تهران و در مجاورت فرودگاه بینالمللی امام خمینی واقع شده است.
در این منطقه یک مرکز آموزش نظامی وابسته به ارتش نیز قرار دارد.
ابراز رضایت اروپاییها از «پیشرفت» مذاکرات برجام؛ موانع اصلی پابرجاست

یک روز پس از پایان یافتن دور دوم مذاکرات غیرمستقیم میان ایران و آمریکا برای احیای توافق هستهای سال ۲۰۱۵، اروپاییهای حاضر در برجام از «پیشرفت» گفتوگوها ابراز رضایت کردند.
دیپلماتهای کشورهای اروپایی شامل بریتانیا، آلمان و فرانسه روز چهارشنبه اول اردیبهشت روند مذاکرات تا اینجا را «سازنده» خواندند.
آنها در عین حال تاکید کردند که بهرغم برداشتن گامهای «مثبت» از سوی طرفین، موانع عمده همچنان پابرجاست و راهی طولانی پیش روی مذاکرهکنندگان است.
دیپلماتها افزودند: «ما همه طرفها را تشویق میکنیم تا از فرصت دیپلماتیک پیش روی خود استفاده کنند».
قرار است هیاتهای نمایندگی اصلی یعنی ایران و آمریکا برای مشورت به پایتختهای خود بازگردند و دور بعدی مذاکرات ایران و کشورهای حاضر در برجام، هفته آینده در وین از سر گرفته شود.
دولت جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا، که از ژانویه گذشته زمام کاخ سفید را به دست گرفته است، برای لغو «کلیه تحریمهای مغایر» با توافق «برنامه جامع اقدام مشترک» موسوم به برجام اعلام آمادگی کرده است.
هنوز مشخص نیست اختلافات جدی بر سر چه موضوعاتی است، اما منابع نزدیک به مذاکرهکنندگان آمریکایی و اروپایی به نشریه فارین پالیسی گفتهاند که انتظار میرود رابرت مالی، نماینده آمریکا در امور ایران، به تهران بستهای پیشنهادی ارائه کند تا حکومت ایران در ازای لغو بخشی از تحریمها به تعهدات برجامی خود بازگردد.
با استفاده از گزارش خبرگزاری رویترز و رادیو فردا/ آ.ت/ ک.ر
آمریکا: حمایت ایران از حوثیهای یمن، چشمگیر و مرگبار است

نماینده ویژه آمریکا در امور یمن روز چهارشنبه اول اردیبهشت گفت حمایت ایران از حوثیهای یمن «کاملا چشمگیر و مرگبار است».
تیم لندرکینگ به قانونگذاران آمریکایی گفت هیچ شواهد واقعی مبنی بر اینکه تهران بخواهد از راهحلی سازنده برای این منازعه حمایت کند وجود ندارد.
او اظهار داشت: «ما از اینکه ایران بخواهد نقشی سازنده ایفاء کند استقبال میکنیم، اگر تمایلی به این کار داشته باشد. ولی هیچ نشانهای در این زمینه ندیدهایم».
نماینده ویژه آمریکا تصریح کرد متوقف کردن کشتیهای حامل تسلیحات از سوی ایران برای حوثیهای یمن کار دشواری بوده است.
او تاکید کرد که همکاری بینالمللی برای متوقف کردن ارسال تسلیحات از سوی ایران به یمن ضروری است.
حوثیهای یمن از سال ۹۴ بر بخشهای زیادی از این کشور بویژه صنعا، پایتخت، تسلط پیدا کردهاند. دولت قانونی یمن که در عدن، جنوب کشور، مستقر است از مارس ۲۰۱۵ با همکاری یک ائتلاف نظامی به رهبر عربستان وارد جنگ با حوثیها شده است.
جنگ داخلی یمن تاکنون هزاران کشته برجای گذاشته است و میلیونها نفر نیز به کمکهای سازمان ملل وابسته شدهاند و خطر قحطی این کشور را تهدید میکند.
بر اساس گزارش خبرگزاری رویترز و رادیو فردا/ک.ر
زالی: هفته آینده شرایط بدتر میشود، محدودیتهای کرونایی باید ادامه پیدا کند

فرمانده ستاد مقابله با کرونا در تهران میگوید وضعیت کرونا در حال حاضر از آبان ۹۹ نیز «بحرانیتر» است و به همین دلیل محدودیتها برای مقابله با این ویروس باید ادامه پیدا کند.
علیرضا زالی گفته که «بستریها، مراجعان و فوتیها همچنان افزایشی است. فاصله بین ترخیص و بستری به ۳۸ درصد رسیده» است.
او مصداق «وخامت» حال بیماران در شرایط فعلی را مقایسه این عدد با شرایط «بحرانی» آبان سال ۹۹ دانسته است که در آن زمان، «۱۶ درصد بود».
زالی پیشبینی کرده که هفته آینده نیز «احتمالا شرایط رو به بدتر شدن میرود» و به همین دلیل تاکید کرده که «باید محدودیتها ادامه پیداکند.»
فرمانده ستاد مقابله با کرونا در تهران در عین حال از دولت خواسته که برای موضوعاتی مثل «چکها و مالیات اصناف فکری کند».
این درخواست وی از دولت در شرایطی مطرح میشود که پیش از این حسن روحانی در واکنش به درخواستها برای شهربندان سراسری گفته بود: «راحتترین کار این است که همهچیز بسته شود اما بعدش هم مردم از گرسنگی و فقر و بیکاری به خیابان خواهند آمد».
خبرگزاری ایرنا روز چهارشنبه به نقل از رئیسجمهوری ایران نوشته که «کشور و ما یک سال و چند ماه گرفتار ویروس کرونا هستیم، نمیدانیم پایان این ویروس کجاست و برای ما روشن نیست که چه زمانی تمام میشود».
دولت روحانی در تعطیلات نوروزی مانعی جدی برای جلوگیری از مسافرتهای نوروزی اعمال نکرد و مقامهای وزارت بهداشت تنها به خواهش و التماس و توصیه به شهروندان روی آوردند.
این موضوع باعث شد پس از تعطیلات، آمار ابتلا به کرونا و مرگومیر در ایران به صورت قابل ملاحظهای افزایش یابد، به طوری که یک مقام شهرداری تهران پیشبینی کرده است با ادامه شرایط فعلی، «ظرفیت سردخانهها احتمالا دیگر کفایت متوفیها را نمیکند».
به گزارش خبرگزاری تسنیم، سیما لاری سخنگوی وزارت بهداشت نیز عصر چهارشنبه گفت: «بیشتر نقاط کشور در شرایط قرمز کرونا قرار دارد، آمار ابتلا به کرونا در موج چهارم بهشدت رو به افزایش بوده و طی یک ماه اخیر تعداد بستریها چهار برابر شده است».
به گفته وی، «متأسفانه شرایط خوبی نیست و ...امکان دارد طی روزهای پیشِرو تعداد فوتیها بیشتر شود که نتیجه بستریهای هفتههای گذشته است».
با استفاده از گزارشهای فارس، ایرنا، تسنیم و رادیو فردا/ب.ب/ک.ر
محمد ایراننژاد را «حفاظت اطلاعات سپاه» بازداشت کرده است

مریم ایراننژاد، خواهر محمد ایراننژاد، کتابفروش ساکن تهران که از چهارم اسفند ۹۹ در بازداشت به سر میبرد از ملاقات پدر و مادرش با این فعال مدنی در روز ۳۰ فروردین خبر داد.
خانم ایراننژاد در صفحه توئیتر خود نوشته است که اجازه ملاقات به او با برادرش داده نشده و گفته شده که او توسط اطلاعات سپاه بازداشت شده است.
او در توئیت دیگری درباره بازداشت برادرش نوشته بود: چهارم اسفند پارسال به کتابفروشی برادرم در میدان انقلاب رفتند. در را روی او و مشتریهای داخل مغازه بستند. به مدت سه ساعت و نیم تمام کتابها و وسایل مغازه را زیر و رو کردند. موبایل برادرم و افراد حاضر را توقیف کردند. برادرم را بازداشت کرده و بردند.
خانواده محمد ایراننژاد، به گفته خواهر او، تا پیش از این ملاقات از محل نگهداری و ارگان بازداشتکننده او بیخبر بودهاند و در بیخبری مطلق نسبت به وضعیت این کتابفروش به سر میبردند.
از اتهام و دلایل بازداشت محمد ایراننژاد هیچ خبری در دست نیست.
فشار بر روزنامهنگارانی که فساد حکومت ایران را گزارش میدهند «افزایش یافته است»

فدراسیون بین المللی روزنامه نگاران از افزایش پیگرد قضایی و فشار امنیتی بر روزنامه نگاران و خبرنگارانی که فساد در حکومت در ایران را گزارش می دهند به ویژه در سطح محلی خبر داده است.
فدراسیون بینالمللی روزنامهنگاران از افزایش پیگرد قضایی و فشار امنیتی بر روزنامهنگاران و خبرنگاران بویژه در سطح محلی خبر داد که فساد در حکومت ایران را گزارش میدهند.
این فدراسیون اعلام کرده که این فشارها از زمان شیوع کرونا بیشتر شده است.
فدراسیون بینالمللی روزنامهنگاران در این زمینه به مهدی سهرابی، روزنامهنگار محلی در زنجان، اشاره کرده که در ارتباط با گزارشهایش درباره فساد در نهادهای این استان از جمله شهرداری و شورای شهر به بیش از ۱۳ ماه زندان، ممنوعیت یک ساله فعالیت از فعالیت رسانهای و مجازات نقدی محکوم شده است.
امیرعباس دهباشینژاد دیگر روزنامهنگاری است که در استان بوشهر و با شکایت استانداری این استان، به ۲۱ ماه حبس و همچنین شلاق محکوم شده است و از اسفند ۹۸ در زندان به سر می برد.
فدراسیون بینالمللی روزنامهنگاران از حکومت ایران خواسته است که فورا سرکوب رسانهها را متوقف کرده و به پیگردهای قضایی علیه کارکنان رسانهها پایان دهند.
این فدراسیون از الهه موسوی، روزنامهنگار حوزه محیط زیست، نیز نام برده که دی ماه ۹۸ در ارتباط با پروندهای با شکایت سازمان جنگلها و همچنین اداره کل منابع طبیعی گلستان احضار شده بود. همچنین الهه رمضانپور، خبرنگار روزنامه همشهری در استان گلستان که در ارتباط با گزارشهای مربوط به وضعیت بحران کرونا با شکایت قضایی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات درمانی مواجه شده است.
شهرام صفری، روزنامهنگار کرد در استان کرمانشاه هم به ۹۱ روز حبس محکوم شد. آقای صفری به «نشر اکاذیب و تشویش اذهان عمومی»، «بدبین کردن مردم به جامعه روحانیت و حوزه علمیه قم» و «انتشار آمار مبتلایان به ویروس کرونا» متهم شده است.
فدراسیون بینالمللی روزنامهنگاران نوشته است که با تشدید همهگیری ویروس کرونا در استانهایی از جمله گلستان و کرمانشاه هم پرونده قضایی علیه روزنامهنگاران گزارش شده است.
انتخاب سردبیر
-
گفتوگوی اختصاصی با گوگوش
باید بروم ۲۱ بازی کنم
-
سرایت سانسور از تهران به آمستردام
«محمد» از «جهنم» حذف شد
-
هفتادمین سالمرگ خالق «بوف کور»
داستان دختری که کافکا و هدایت را ملاقات کرد
زیر ذرهبین
-
آمارهای اقتصادی منتشر شده از سوی جمهوری اسلامی در ماههای پیش و پس از ورود کرونا بویژه شاخصهایی همچون نرخ تورم، بیکاری و بهای ارز و سکه خلاف این ادعا را به اثبات میرسانند.