خبرخوان
فریبا عادلخواه پس از شش هفته به اعتصاب غذا پایان داد

وکیل فریبا عادلخواه روز چهارشنبه از شکستن اعتصاب غذای موکلش در زندان خبر داد.
فریبا عادلخواه، شهروند ایرانی-فرانسوی و پژوهشگر بنیاد مطالعات علوم سیاسی پاریس، طی شش هفته گذشته در اعتصاب غذا بود و به گفته گروه حمایت از این فرد زندانی، او «به قدری ضعیف شده است که تعادل خود را از دست میدهد».
سعید دهقان، وکیل خانم عادلخواه، روز چهارشنبه به خبرگزاری فرانسه گفت که موکلش «به درخواست کتبی فعالان مدنی و سیاسی پاسخ داد و ظهر امروز به اعتصاب غذا پایان داد.»
فریبا عادلخواه، پژوهشگر بنیاد مطالعات علوم سیاسی پاریس، ۱۷ خرداد امسال پس از بازگشت به ایران توسط نیروهای اطلاعات سپاه در خانه خود بازداشت شد.
علاوه بر او، رولان مارشال، محقق فرانسوی و شریک زندگی خانم عادلخواه هم توسط سپاه بازداشت شد. آقای مارشال متخصص امور آفریقا است و برای دیدار با فریبا عادلخواه به تهران سفر کرده بود.
وکیل مدافع فریبا عادلخواه روز دوم بهمن از تحصن موکل خود مقابل در ورودی بند زنان زندان اوین به دلیل اعتراض به عدم امکان ملاقات با رولان مارشال، شریک زندگی خود خبر داده بود.
سعید دهقان گفته بود که مقامات زندان اوین عدم ثبت رسمی ازدواج این دو در ایران را مانع این ملاقات قلمداد میکنند که یک راهکار عملی میتواند ثبت رسمی ازدواج این دو در همان زندان باشد.
این دو زندانی از مقامات زندان خواستهاند تا زمینه ازدواج آنها با هم را فراهم کنند.
مهمترین خبرهای ایران و جهان
کمیته بدوی فدراسیون فوتبال ایران، اسامی سه نامزد نهایی ریاست این نهاد را اعلام کرد

در حالیکه کمیته بدوی فدراسیون فوتبال ایران صلاحیت سه نامزد ریاست این فدراسیون را برای حضور در انتخابات تایید کرده است، وزیر ورزش میگوید که این صرفا تاییدیه مدارک و مستندات است و حال کمیته استیناف باید اعلام نظر کند.
بنابر اعلام کمیته بدوی فدراسیون فوتبال، صلاحیت مهدی تاج، میرشاد ماجدی و عزیزالله محمدی تایید شده است.
به گزارش خبرگزاریهای ایران، طی این بررسی، امیررضا واعظی آشتیانی، علیرضا اسدی و محمد آخوندی از شرکت در این انتخابات بازماندند.
به گفته حمید سجادی وزیر ورزش، کمیته استیناف درباره افرادی که فاقد مدارک کامل بودند و درخواست رسیدگی مجدد داشتند، اعلام نظر خواهد کرد.
این اظهارنظر وزیر ورزش در حالی مطرح شده که بنا بر بیانیه کمیته بدوی فدراسیون فوتبال اسامی سه نامزد انتخابات، پس از بررسی «همه مستندات مرتبط با صلاحیت نامزدها» و «پس از طی فرآیند اعتراض نامزدها و بررسی مجدد در کمیته استیناف» اعلام شده است.
انتخابات فدراسیون فوتبال برای تعیین رئیس آن روز هشتم شهریور برگزار خواهد شد.
حدود پنجاه مهاجر در پی غرق شدن یک قایق در دریای اژه ناپدید شدند

گارد ساحلی یونان میگوید در پی غرق شدن یک قایق در دریای اژه حدود پنجاه مهاجر ناپدید شدهاند و تلاش برای یافتن آنها علیرغم وزش شدید باد ادامه دارد.
بنابر گزارشها، این قایق از شهر ساحلی آنتالیا در ترکیه به سمت ایتالیا در حرکت بود که در نزدیکی جزایر یونان دچار مشکل شد.
گارد ساحلی یونان از نجات ۲۹ نفر که همگی مرد بودند، خبر داده است که بنابر گزارشها از اتباع ایران، افغانستان و عراق بودهاند.
در سالهای اخیر مسیر دریایی از ترکیه به یونان یا سایر کشورهای اتحادیه اروپا جان دهها مهاجر و پناهجو را گرفته است. با شدت گرفتن کنترل دریایی از سوی مقامهای یونان، چندی است که قایقهای حامل مهاجران با دور زدن یونان، در پی رسیدن به کشورهایی دورتر، از جمله ایتالیا هستند.
جام جهانی فوتبال در قطر ممکن است یک روز زودتر از موعد آغاز شود

گزارشهای منتشر شده حاکی است که جام جهانی فوتبال در قطر ممکن است یک روز زودتر از برنامه از پیش اعلام شده، آغاز شود.
چندین رسانه در گزارشهای خود به این موضوع اشاره کردهاند که چنین درخواستی از سوی قطر از آن جهت مطرح شده است که این کشور به عنوان میزبان، اولین رقابت جام جهانی را انجام میدهد.
این درخواست باید به تایید شش کنفدراسیون منطقهای و رئیس فیفا برسد و خبرگزاری رویترز میگوید که احتمالا با آن موافقت خواهد شد.
بر اساس برنامه فعلی، بازی اول قطر با اکوادور- بازی سوم از چهار بازی روز اول جام جهانی- در روز ۳۰ آبان برگزار خواهد شد. در این روز هلند در مقابل سنگال، ایران در برابر انگلیس و آمریکا نیز با ولز بازی خواهد کرد.
همچنین بر خلاف سنت دهههای اخیر پیش از مراسم افتتاحیه جام جهانی، تنها یک رقابت برگزار میشود اما برنامه کنونی به معنای برگزاری دو بازی پیش از افتتاحیه است.
از سال ۲۰۰۶ و جام جهانی در آلمان، کشور میزبان همواره یکی از تیمهای بازی اول رقابتهای جامجهانی بوده است.
۳۵ نفر در شرق چین به یک ویروس جدید مبتلا شدند

محققان ویروس جدیدی را در شرق چین ردیابی و شناسایی کردهاند که از «حیوان به انسان» منتقل شده و تاکنون دهها تن را آلوده کرده است. تب، خستگی و سرفه از علائم رایج در میان مبتلایان این ویروس اعلام شده است.
گزارشها حاکی است که ویروس جدید «لانگیا» از گونه «هنیپاویروس» در استانهای «شاندونگ» و «هنان» در شرق چین و عمدتا در میان کشاورزانی که با حیوانات از نزدیک تماس دارند شایع شده است.
تاکنون ۳۵ مورد ابتلا به این ویروس در اواخر ۲۰۱۸ تا آغاز ۲۰۲۱ شناسایی شده است.
هنوز شواهدی در دست نیست که نشان دهد این ویروس میتواند از انسانی به انسان دیگر منتقل شود. همچنین هیچ گزارش مرگی در میان مبتلایان این ویروس ثبت نشده است. با این حال، شواهدی از آسیبدیدگی کبد و کلیه بر اثر ابتلا به ویروس لانگیا گزارش شده است.
گزارش این کشف تازه توسط گروهی از دانشمندان اهل چین، سنگاپور و استرالیا در هفتهنامه پزشکی «نیو انگلند جورنال» منتشر شده است.
کارشناسان میگویند که منشاء این ویروس «احتمالا» از حیوان است اما فهم بهتر این عامل بیماریزا همچنان نیازمند مطالعات بیشتر است.
پیشتر نیز نخستین موارد شیوع ویروس کووید-۱۹ در اواخر سال ۲۰۱۹ در شهر ووهان چین شناسایی شده بود؛ گونهای از ویروس کرونا که به دلیل گسترش سریع منجر به اعلام وضعیت اضطراری از سوی سازمان بهداشت جهانی در سراسر دنیا شد و اعمال محدودیتهای اجباری و قرنطینه را در بسیاری از کشورها در پی داشت.
با استفاده از گزارشهای خبرگزاری آلمان و بیبیسی/ آ.ت./ ک.ر
شمار دانشجویان بهایی محروم از تحصیل در کنکور ۱۴۰۱ به «۴۳ نفر» افزایش یافت

خبرگزاری «هرانا» از افزایش شمار شهروندان بهایی که علیرغم گذراندن کنکور سراسری امسال به دلیل باورهای دینی خود از حق تحصیل در دانشگاه محروم شدهاند، خبر داد.
این رسانه مدافع حقوق بشر روز سهشنبه ۱۸ مرداد در گزارشی نوشت که هویت شش تن دیگر از این شهروندان را احراز کرده و اکنون شمار آنها دستکم به ۴۳ تن رسیده است.
به نوشته هرانا، همه این افراد پس از وارد کردن اطلاعات شخصی خود در وبسایت سازمان سنجش به صفحهای ارجاع داده میشوند که از «نقص در پرونده» آنان خبر میدهد و این «ترفندی متداول است که عمدتا از سال ۱۳۸۵ به این سو برای محروم کردن شهروندان بهایی از ادامه تحصیل به کار گرفته شده است».
با وجود زندگی حدود ۳۰۰ هزار بهایی در ایران، حکومت جمهوری اسلامی آیین بهائیت را به رسمیت نمیشناسد و مقامات آن بارها این شهروندان را «جاسوس و دشمن» خوانده و در بیش از چهار دهه گذشته احکام متعدد اعدام، بازداشت، زندان، محرومیت از تحصیل و کسب و کار، تخریب منازل و گورستانها را علیه آنها صادر کردهاند.
در هفتهها و ماههای اخیر فشارها بر شهروندان بهائی از سوی جمهوری اسلامی شدت بیشتری یافته است. علاوه بر بازداشت دهها شهروند بهائی، به تازگی ۲۰۰ مامور حکومتی و امنیتی با یورش به روستای روشنکوه در ساری اقدام به تخریب گسترده خانههای بهائیان ساکن این روستا کردند.
سازمان ملل متحد، دولت آمریکا، نهادهای جهانی و کشورهای زیادی با محکومیت شدید حاکمیت ایران به خاطر رویه اخیر در قبال بهاییان، خواهان توقف فوری این اقدامات شدهاند.
با استفاده از گزارشهای هرانا و رادیو فردا/س.ن/ک.ر
رئیس سازمان فضایی ایران: سازنده ماهواره خیام روسی است اما ما ناظر داشتیم

پس از آنکه سفارت روسیه در تهران خبر داد که ماهواره «خیام»، ساخت روسیه است، رئیس سازمان فضایی ایران نیز اذعان کرد که این ماهواره ساخت روسیه است اما افزود که ناظران ایرانی در «مراحل تست ماهواره» حضور داشتند.
حسن سالاریه در نخستین نشست خبری ماهواره خیام در پایگاه فضایی ماهدشت در جمع خبرنگاران، گفت: «تکنولوژی ماهواره خیام از فاز بومی بالاتر بوده و با وجود اینکه شرکت سازنده روسی بوده است اما در تمامی مراحل تست ماهواره ناظران ایرانی وجود داشتند.»
وی همچنین بدون هیچ توضیحی اضافه کرد که «طراحی مفهومی» این ماهواره در داخل ایران انجام شده بود و متخصصان داخلی، «مشخصه فنی ماهواره» را تعیین کردند.
این اظهارات پس از آن بیان میشود که سفارت روسیه در تهران در واکنش به ادعای رسانههای داخل ایران مبنی بر «بومی» بودن ماهواره خیام، اعلام کرد این ماهواره به سفارش ایران و توسط شرکتهای روسی ساخته شده است.
ماهواره خیام با موشک ماهوارهبر «سایوز» روسیه از ایستگاه فضایی بایکونور قزاقستان به فضا پرتاب شد.
خبرگزاری دولتی ایرنا نوشته است که «پرتاب موفقیتآمیز ماهواره بومی خیام و پیشرفتهای جمهوری اسلامی ایران در این زمینه» مورد توجه رسانههای عربی منطقه و بینالملل قرار گرفت.
خبرگزاری «تسنیم» نیز در مطلبی با عنوان «از صفر تا صد ماهواره بومی خیام» به این موضوع پرداخته بود.
ادعای یک فرمانده ارتش درباره «متواریکردن» قایقهای مهاجم در دریای سرخ

معاون عملیات نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی میگوید که نیروهای این نهاد، قایقهای مهاجمی را که برای یک کشتی ایرانی در دریای سرخ مزاحمت ایجاد کرده بودند «متواری» کرد.
مصطفی تاجالدینی این موضوع را در گفتوگو با شبکه خبر تلویزیون ایران مطرح کرده است.
وی گفته: «شب گذشته نیروهای دریایی ارتش پس از دریافت درخواست کمک از سوی کشتی ایرانی در محدوده دریای سرخ بلافاصله در منطقه حضور پیدا کردند و با قایقهای مهاجم درگیر شدند و با حضور مؤثر تیم اسکورت و تبادلات سنگین قایقهای مهاجم را متواری کردند.»
آقای تاجالدینی هیچ توضیحی درباره علت نزدیکشدن این قایقها به کشتی ایرانی و نیز ملیت مهاجمان ارائه نکرد.
در سخنان وی در عین حال توضیحی درباره کشتی ایرانی و نوع باری که حمل میکرد نیز داده نشد.
وی تنها گفت که تیم اسکورت نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی، تحت فرماندهی ناوشکن جماران در محدوده خلیج عدن و دریای سرخ در حال مأموریت است.
این فرمانده ارتش در شرایطی این موضوع را مطرح کرده که پیش از این بارها گزارشهایی از مزاحمت قایقهای سپاه پاسداران برای کشتیهای آمریکایی حاضر در منطقه منتشر شده بود.
مقامهای جمهوری اسلامی در بیشتر موارد مدعی شدند که این ناوها را مجبور به خروج از محدوده تردد شناورهای سپاه کردهاند.
در واکنش به پیام موسوی، ابراهیم رئیسی از عملکرد فرماندهان سپاه دفاع کرد

درپی اظهار نظر میرحسین موسوی، از رهبران جنبش سبز، در مورد فرماندهان سرکوب اعتراضات ۸۸ در ایران چون حسین همدانی، ابراهیم رئیسی نیز به این اظهار نظر واکنش نشان داد.
ابراهیم رئیسی، رئیسجمهور، روز چهارشنبه در جلسه هیئت دولت، بدون نام بردن مستقیم از پیام میرحسین موسوی از عملکرد حسین همدانی و قاسم سلیمانی دفاع کرد و گفت که آنها در کشورهای دیگر «از امنیت و اقتدار کشور نیز دفاع کردند و همه کسانی که دلسوز ایران و اسلاماند، قدردان این مجاهدتها هستند.»
او در ادامه درباره افرادی چون حسین همدانی و قاسم سلیمانی که در کشتار معترضان در خیابانهای ایران دست داشتند، گفت که آنها «پاسداران حریم اسلام و مظلوم بودند.»
ابراهیم رئیسی اشارهای به عملکرد آن دو در سرکوب مرگبار شمار زیادی از معترضان در داخل ایران نکرد.
حسین همدانی که در دوران سرکوب جنبش اعتراضی پس از انتخابات ریاست جمهوری سال ۱۳۸۸ و روز عاشورای آن سال، فرماندهی سپاه محمد رسولالله تهران را بر عهده داشت، پس از آن در ۱۶ مهر ۹۴ در حلب سوریه کشته شد.
در سال ۱۳۹۴ محمدعلی جعفری، فرمانده کل وقت سپاه پاسداران در یک برنامه تلویزیونی با اشاره به اقدامات حسین همدانی، از او به عنوان «جمعکننده فتنه ۸۸» نام برد. در ادبیات جمهوری اسلامی از اعتراضات گسترده علیه حکومت جمهوری اسلامی با عنوان «فتنه» یاد میشود.
میرحسین موسوی، نامزد معترض به نتیجه انتخابات ریاست جمهوری سال ۱۳۸۸ که همچنان در حصر خانگی به سر میبرد، در پیام تازه خود مستقیماً اسم همدانی یا دیگر فرماندهان سپاه را ذکر نکرد، اما از عاشورای ۸۸ و «استخدام اوباش بدسیرت برای قمهکش کردن جوانان مردم» یاد کرد و نوشت: «سزای آن سردار بیافتخاری که به این جنایت اعتراف و مباهات کرد چه بود، جز آنکه جانش در غربت به قربانی مستبدی دیگر تلف شود».
آخرین نخستوزیر جمهوری اسلامی سرنوشت مسئولانی چون حسین همدانی را «عبرتی برای بازماندگان» خواند «تا دریابند که خودکامه در ازای طعمهای که پیشپایشان میاندازد همه چیز آنان را مطالبه میکند.»
وزیر ارشاد میگوید نمایش فیلمهای ایرانی در اسرائیل «خط قرمز» است

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی روز چهارشنبه گفت به همه کسانی که در ایران فعالیت میکنند گفته شده که موضوع اکران فیلمهایشان در اسرائیل خط قرمز است.
محمدمهدی اسماعیلی با بیان این موضوع خطاب به سینماگران از نبود «مسامحه» در این زمینه هشدار داده است.
آقای اسماعیلی نمایش فیلمهای سینماگران ایرانی در اسرائیل را یک «سوءاستفاده» توصیف کرده است که برای حکومت جمهوری اسلامی قابل قبول نیست.
در تازهترین نمونه، در جشنواره فیلم اورشلیم، در ماه گذشته فیلمهای «قهرمان» ساخته اصغر فرهادی و «عنکبوت مقدس» ساخته علی عباسی به نمایش درآمدند اما فیلمهای «تا فردا» ساخته علی عسگری و «جمعه میبینمت، رابینسون» ساخته میترا فراهانی، بعد از فشار مقامهای حکومتی از این جشنواره خارج شدند.
جمهوری اسلامی موجودیت اسرائیل را به رسمیت نمیشناسد و هر گونه تماس با این کشور از جمله در رقابتهای ورزشی یا رویدادهای فرهنگی را مجاز نمیداند؛ رویکردی که به محرومیتهایی برای ایران منجر شده است.
وزارت خارجه آمریکا: ماهواره خیام قابلیت جاسوسی چشمگیری دارد

وزارت خارجه آمریکا در واکنش به پرتاب یک ماهواره به نام ماهواره «خیام» به فضا از سوی روسیه و برای ایران، نسبت به «قابلیتهای چشمگیر جاسوسی» آن هشدار داد.
یک سخنگوی وزارت خارجه آمریکا به خبرگزاری آناتولی گفت ایالات متحده از اقدام روسیه برای پرتاب «ماهوارهای با قابلیتهای چشمگیر جاسوسی برای ایران» آگاه است.
ماهواره خیام روز سهشنبه ۱۸ مرداد با موشک ماهوارهبر «سایوز» روسیه از ایستگاه فضایی بایکونور قزاقستان به فضا پرتاب شد.
پیشتر واشینگتنپست به نقل از مقامهای امنیتی غربی نوشته بود روسیه در صدد است از ماهواره جمهوری اسلامی ایران به نام «خیام» برای اهداف نظامی خود در اوکراین استفاده کند.
همچنین این روزنامه آمریکایی نوشت این ماهواره پیشرفته میتواند توانایی جاسوسی و تجسسی ایران در منطقه خاورمیانه را بسیار افزایش دهد.
اما سازمان فضایی ایران مدعی شد که همه فعالیتها و اهداف این ماهواره «صرفاً صلحآمیز و غیرنظامی» است و تصاویر آن در حوزههای «مختلف کشاورزی، منابع طبیعی، محیط زیست، منابع آبی، معادن و پایش مرزها و مدیریت حوادث غیرمترقبه استفاده میشود».
پرتاب این ماهواره سه هفته پس از دیدار علی خامنهای و ولادیمیر پوتین رهبران جمهوری اسلامی و روسیه در تهران صورت گرفت که در جریان آن، این دو متعهد شدند علیه غرب همکاری کنند.
سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در یک تبادل ایمیل با خبرگزاری آناتولی نوشت: «تعمیق اتحاد روسیه با ایران چیزی است که تمام جهان باید به آن به عنوان یک تهدید عمیق بنگرند.»
در حالی که رسانههای داخل ایران از ماهواره خیام که روز سهشنبه به فضا پرتاب شد به عنوان «ماهواره بومی» یاد کردهاند، سفارت روسیه در تهران میگوید این ماهواره به سفارش ایران و توسط شرکتهای روسی ساخته شده است.
روز چهارشنبه عیسی زارعپور، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات ایران در حاشیه جلسه هیات دولت، ابراز امیدواری کرد که «خط تولید مشترک ماهواره خیام را با کشور روسیه راهاندازی خواهیم کرد.»
اعلام «نگرانی شدید» سازمان ملل از رفتار جمهوری اسلامی با کارکنان بخش فارسی بیبیسی

سازمان ملل اعلام کرد که «نگرانی شدید» خود را از رفتار جمهوری اسلامی ایران با کارکنان بخش فارسی بیبیسی با مقامات ایران در میان نهاده است.
بیانیه رسمی سازمان ملل که روز سهشنبه، ۱۸ مرداد، منتشر شد، در این زمینه بیسابقه محسوب میشود.
پیام سازمان ملل در این خصوص سه ماه پیش به ایران ارائه شده اما اکنون منتشر شده است.
بیبیسی جهانی اوایل سال جاری میلادی شکایتی را در رابطه با رفتار جمهوری اسلامی ایران با کارکنان بیبیسی فارسی به سازمان ملل ارائه کرد که در آن آمده بود حکومت تهران این روزنامهنگاران را که شهروندان ایران نیز هستند، مورد تحریم مالی قرار داده و افزون بر آن، خشونت جنسیتی علیه کارکنان زن این شبکه را تشویق میکند.
سازمان ملل در پیامی به هیئت ایران در این سازمان نوشته بود که نسبت به ادامه اذیت و آزار کارکنان بیبیسی فارسی و اعضای خانواده آنها در ایران «شدیداً نگران» است.
سازمان ملل افزوده بود که فشارهای رژیم ایران به خانوادههای این روزنامهنگاران با این هدف انجام میشود که فرزند آنها را در بریتانیا به ترک فعالیت در این زمینه وادار کند.
چهار کارشناس سازمان ملل متحد گزارش ارائه شده از سوی شبکه جهانی بیبیسی را بررسی و تأیید کردند که عملکرد ایران تکرار یک الگو است که کماکان ادامه دارد.
سازمان ملل در این زمینه خواهان پاسخ رسمی جمهوری اسلامی ایران شده بود.
در پاسخ حکومت ایران، ادعا شده که هدف کارکنان بیبیسی فارسی «سرنگونی جمهوری اسلامی ایران» است، به «شورشها» در ایران دامن زده و گزارشهای «خصمانه» در امور ایران تهیه و پخش کردهاند.
واکنش ایران از سوی کارشناسان سازمان ملل رد شد و این سازمان کماکان تأکید کرد که ایران دربارهٔ توقیف اموال و ممنوعالمعامله کردن این شهروندان خود یا بازجویی از خانوادههای آنان توضیحی نداده و باید اطلاعاتی مبتنی بر مبانی حقوقی ارائه کند.
به گفته کارشناسان سازمان ملل، عملکرد رژیم تهران در این زمینه با «تعهدات بینالمللی حقوق بشری ایران» مغایرت دارد.
لیلیان لندور، مدیر سرویس جهانی بیبیسی ضمن قدردانی از ابراز نگرانی عمیق سازمان ملل از رفتار ایران با کارکنان بیبیسی فارسی، واکنش ایران را رد کرد و خواهان توقف اذیت و آزار علیه این روزنامهنگاران و خانوادههای آنها شد.
بیبیسی فارسی نیز گزارش میدهد که جمهوری اسلامی در پاسخ خود به سازمان ملل مدعی شده که این شهروندان «هیچ منعی» برای بازگشت و تردد به کشور خود ندارند.
شماری از روزنامهنگارانی از برخی رسانهها که در گذشته سفرهایی به ایران داشتهاند، مانند کیانوش سنجری که برای بخش فارسی تلویزیون آمریکا کار کرده بود، بازداشت و به زندان محکوم شدند.
تعطیلی ۵۰ درصدی تولید رب گوجهفرنگی و تن ماهی در ایران، ترکیه «بازار را از ایران گرفت»

همزمان با اینکه مسعود بختیاری، نائب رئیس سندیکای صنایع کنسرو ایران، از تعطیلی ۵۰ درصدی خط تولید رب گوجه فرنگی و کنسرو تن ماهی در کشور خبر میدهد، یک عضو هیئت مدیره سندیکای صنایع کنسرو ایران نیز میگوید که «ترکیه بازار رب عراق را از ما گرفت.»
آقای بختیاری روز سهشنبه ۱۸ مرداد در یک نشست خبری با حضور تولیدکنندگان کنسرو تن ماهی و رب گوجه فرنگی گفت: «تن ماهی خوراک قشر ضعیف جامعه است که باید با تولید فراوان قیمت آن پایین نگه داشته شود، اما سیاستهای دولت به سمتی پیش رفته که با کاهش تولید، قیمت این محصول در بازار بالا رفته است.»
او از سیاست دولت برای «قیمتگذاری دستوری» انتقاد کرد و گفت: «با قیمتگذاری دستوری نمیتوان شاهد کنترل قیمتها بود اما به نظر میرسد که دولت اعتقاد راسخی به این سیاست دارد.»
این مقام صنفی همچنین از دولت ابراهیم رئیسی خواست مالیات بر ارزش افزوده را از تولید رب گوجه فرنگی و تن ماهی حذف کند.
بختیاری افزود: «دولت واردات ۱۱ قلم کالا را مشمول معافیت مالیاتی کرد که شایسته است برای حذف نشدن تن ماهی از سفره قشر ضعیف جامعه، این مالیات برای ماهی وارداتی نیز حذف شود.»
همچنین در این نشست خبری، یک عضو هیئت مدیره سندیکای صنایع کنسرو از کاهش سهم ایران از بازار رب گوجه فرنگی عراق خبر داد و گفت این سهم اکنون به ۲۰ درصد در بازار عراق رسیده و «عراقیها رب گوجه فرنگی را از ترکیه خریداری میکنند.»
به گزارش ایلنا، در این نشست «قیمت واقعی» هر کیلو رب گوجه فرنگی ۴۵ هزار تومان و هر کنسرو تن ماهی ۴۱ هزار تومان اعلام شد.
در آبانماه سال گذشته، محمد میررضوی، دبیر سندیکای صنایع کنسرو ایران اعلام کرده بود قیمت گوجه فرنگی در آن سال «۴۰۰ درصد» گران شد و این در حالی بود که به گفته او «قیمت رب گوجه فرنگی حداقل ۱۰۰ درصد» گران شده بود.
همزمان قاسمعلی حسنی دبیر اتحادیه بنکداران مواد غذایی دلیل افزایش رب گوجه فرنگی در ایران را ناشی از «افزایش صادرات آن به روسیه در بشکههای ۲۲۰ لیتری» اعلام کرد.
اتحادیه اروپا: ایران و آمریکا سریع به متن نهایی احیای برجام پاسخ دهند

اتحادیه اروپا اعلام کرد انتظار دارد تهران و واشینگتن «بسیار سریع» به متن «نهایی» پیشنهادی با هدف نجات توافق برجام پاسخ دهند.
پیتر استانو، سخنگوی سیاست خارجی اتحادیه، به خبرنگاران در بروکسل گفت: «دیگر فضایی برای مذاکره وجود ندارد.»
وی اضافه کرد که «ما یک متن نهایی داریم. بنابراین در این لحظه باید تصمیم گرفت؛ بله یا خیر. ما از همه طرفین انتظار داریم که این تصمیم را خیلی سریع اتخاذ کنند.»
جوزپ بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا که بهعنوان هماهنگکننده مذاکرات فعالیت میکند نیز روز دوشنبه گفت این متن برای پایتختهای طرفین مذاکرهکننده بر سر فعالیتهای هستهای ایران ارسال شده تا درباره پذیرش آن تصمیم سیاسی بگیرند.
این در حالی است که نورنیوز، رسانه نزدیک به شورای عالی امنیت ملی ایران نوشته است که اتحادیه اروپا هماهنگکننده مذاکرات احیای برجام است و نمیتواند پیشنهادهای خود را بهعنوان متن نهایی توافق احیای برجام معرفی کند.
این موضعگیری در حالی است که به گفته نماینده روسیه، متن نهایی توافق احتمالی با نظر همه اعضای کشورهای درگیر در مذاکرات تهیه شده و اگر این متن مورد توافق اعضای برجام قرار بگیرد، احیای این توافق ممکن است.
ایران گفته است که در حال مطالعه این متن ۲۵ صفحهای است.
بریتانیا، چین، فرانسه، آلمان، ایران و روسیه و همچنین ایالات متحده به طور غیرمستقیم، پس از یک وقفه چند ماهه، هفته گذشته مذاکرات خود را درباره این موضوع از سر گرفتند.
مقامهای اسرائیلی: بعید است ایران با پیشنهاد اروپا برای احیای برجام موافقت کند

مقامات اسرائیلی میگویند احتمال کمی وجود دارد که ایران با پیشنهاد توافق هستهای احیای برجام موافقت کند.
روزنامه هاآرتص روز سهشنبه به نقل از مقامهای اسرائیلی نوشت: اعتماد اخیر اروپا به تمدید توافق، «خوشبینی ساختگی» است که برای فشار بر تهران طراحی شده است، اما ایرانیها نمیخواهند توافق را آنطور که هست بپذیرند.
به گفته این منبع ناشناس، در توافق جدید، هیچ تغییر استراتژیک برای ایرانیها وجود ندارد. برای آنها بسیار دشوار خواهد بود که توافقی را بپذیرند که [از دیدگاه آنها] نسبت به توافق اولیه پیشرفت چشمگیری نداشته باشد.
اتحادیه اروپا و آمریکا بارها تأکید کردهاند که متن تهیه شده آخرین پیشنهاد کشورهای درگیر در مذاکرات است و ایران باید با اتخاذ تصمیم سیاسی نظر نهایی خود را اعلام کند.
دور تازه مذاکرات احیای برجام روز دوشنبه پس از پنج روز در وین پایان یافت و مذاکرهکنندگان ایران و اروپا به کشورهای خود بازگشتند. منابع اتحادیه اروپا تاکید کردهاند که در جریان این مذاکرات متن یک پیشنویس توافق «نهایی» شده و اکنون ایران باید تصمیم بگیرد.
یک مقام وزارت امور خارجه ایران روز گذشته گفته بود: «با توجه به ادامه بحثها دربارهٔ چند موضوع مهم باقیمانده، هنوز در مرحلهای قرار نداریم که از نهایی شدن متن سخن بگوییم.»
دور تازه مذاکرات ایران و طرفهای باقیمانده در برجام از روز ۱۳ مرداد آغاز شد و هدف آن بررسی پیشنهادهای جوزپ بورل، مسئول امور سیاست خارجی اتحادیه اروپا، برای شکستن بنبست موجود در احیای برجام بود.
شورای امنیت نشستی درباره بمباران نیروگاه هستهای زاپوریژیا برگزار میکند

شورای امنیت سازمان ملل نشستی درباره بمباران نیروگاه هستهای زاپوریژیا در شرق اوکراین برگزار خواهد کرد.
بر اساس گزارشها، روسیه روز سهشنبه درخواست کرد که این شورای قدرتمند سازمان ملل متحد ظهر پنجشنبه در نیویورک نشستی دراینباره برگزار کند.
در این نشست رافائل گروسی، مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی، درباره اوضاع نیروگاه زاپوریژیا توضیحاتی به شورای امنیت سازمان ملل متحد ارائه خواهد کرد.
نیروگاه زاپوریژیا طی روزهای اخیر بارها هدف بمباران قرار گرفت و متحمل خساراتی شد، اما تصور میشود که زیرساختهای اصلی آن همچنان از آسیبها مصون مانده باشند. روسیه و اوکراین یکدیگر را متهم میکنند که پشت حملات به این نیروگاه قرار دارند.
اوکراین در عین حال خواهان ایجاد یک منطقه غیرنظامی و استقرار نیروهای حافظ صلح بینالمللی در اطراف نیروگاه هستهای زاپوریژیا شده است.
آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل، نیز هشدار داده که «هر حملهای به یک تاسیسات هستهای در حکم اقدامی انتحاری است» و انتظار میرود که «آژانس بینالمللی انرژی اتمی بتواند به این تاسیسات دسترسی داشته باشد».
با استفاده از گزارشهای خبرگزاری آلمان و رادیو فردا؛ س.ن/ک.خ
انتخاب سردبیر
-
رسانههای روسی در هفتهای که گذشت
نگاه به شرق در دکترین جدید سیاست خارجی روسیه
-
صدسالگی نقاش سفرههای ایرانی
رزا منتظمی، سالهای جنگ و طعمِ شیرینِ نجاتیافتگی
-
گفتوگو با لیلی امیرارجمند
اولین کتاب کانون را شهبانو ترجمه و تصویرگری کرد
-
گزارش و تحلیل
دیدار صدر با سیستانی در دوران افول جمهوری اسلامی در عراق
-
رسانههای اسرائیل در هفتهای که گذشت
مسافر جنجالی ایران در انتخابات داخلی لیکود