خبرخوان
شمار قربانیان مسمومیت الکلی در فارس «۵ برابر» کرونا شد

رئیس اورژانس استان فارس خبر داد که هماینک شمار قربانیان مسمومیت با الکل در این استان «۵ برابر» آمار رسمی قربانیان ویروس کرونا شده است.
به گزارش خبرگزاری ایسنا، محمدجواد مرادیان از افزایش آمار مسمومیتها با الکل به ۳۸۳ نفر و فوتیها به ۶۱ نفر تا صبح چهارشنبه ۲۸ اسفند در استان خبر داد و گفت: «در چند روز گذشته ۳۲۲ نفر بر اثر مصرف الکل در مراکز درمانی بستری شدهاند.»
او اضافه کرد که «میانگین سن مسمومان از ۲۰ تا ۴۰ سال است و ۱۴ نفر از این افراد هماینک در بخش مراقبتهای ویژه بستری هستند.»
آمار رسمی شمار قربانیان ویروس کرونا در استان فارس تا ظهر روز سهشنبه ۲۷ اسفند ۱۱ نفر اعلام شده است.
سه روز پیش از این اعلام شده بود که تعداد افراد مسموم شده بر اثر نوشیدن الکل صنعتی در ۱۴ استان ایران به ۱۹۲ نفر رسیده است.
به گفته مسئولان دانشگاههای علوم پزشکی در استانهای ایران، این افراد برای «پیشگیری از ابتلا به ویروس کرونا» اقدام به خوردن یا غرغره کردن الکل کرده بودند.
با این حال بر اساس برخی گزارشهای منتشره در شبکههای اجتماعی، برخی از افراد اقدام به تغییر رنگ الکل متانول و فروش آن به جای الکل اتانول کردهاند و افرادی که قبلا الکل اتانول را برای مصارف خوراکی تهیه میکردند، با خرید الکلهای متانول تقلبی قربانی شدهاند.
امروز چهارشنبه، خلیل واعظی، فرمانده انتظامی استان بوشهر از کشف ۷ هزار و ۵۲۰ لیتر الکل احتکار شده«انهدام» دو باند قاچاق و عرضه خارج از شبکه الکل طبی خبر داد.
مهمترین خبرهای ایران و جهان
واکسن چینی کرونا روز شنبه وارد ایران میشود

ستاد مقابله با کرونا اعلام کرد که روز شنبه، نهم اسفند، ۲۵۰ هزار دوز واکسن چینی وارد ایران خواهد شد.
علیرضا رئیسی، سخنگوی این ستاد، ضمن اعلام این خبر از واردات واکسن کرونا از هند در آینده نزدیک خبر داد و گفت که تاریخ واکسن سبد کوواکس به کشور نیز امروز یا فردا [یکشنبه] مشخص خواهد شد.
ایران قرار است ۴ میلیون و ۲۰۰ هزار واکسن از سبد کوواکس دریافت کند. پیشتر نیز وزارت بهداشت اعلام کرده بود که ۶۰۰ هزار دوز واکسن اسپوتنیک روسی در دو محموله جداگانه در بهمنماه وارد کشور شده است.
آقای رئیسی روز ۳۰ بهمنماه گفته بود که اگر واکسن چینی و واکسن سبد کوواکس تا قبل از پایان سال وارد شود، واکسیناسیون یک میلیون و ۳۰۰ هزار نفری که در سال جاری در اولویت قرار دارند، انجام خواهد شد.
بر اساس سند ملی واکسیناسیون کشور که ۲۰ دیماه در جلسه ستاد ملی مقابله با کرونا به تصویب رسید، واکسیناسیون شهروندان در چهار فاز بر اساس اولویت صورت میگیرد.
در فاز نخست واکسیناسیون عمومی کرونا که از ۲۱ بهمن امسال آغاز شده است، کارکنان بهداشت و درمان، همچنین سالمندان، معلولان و جانبازان واکسن دریافت خواهند کرد و در فاز دوم که از بهار ۱۴۰۰ آغاز میشود، افراد بالای ۶۵ سال، شهروندانی که به دلیل شغلشان بیشتر با مردم در تماساند، و همچنین افراد دارای بیماری زمینهای واکسن میزنند.
مقامات وزارت بهداشت ایران بارها اعلام کردهاند که برای واکسیناسیون جمعیت ۸۰ میلیون نفری ایران به بیش از ۱۶۰ میلیون دوز واکسن کرونا نیاز است.
در همین حال حسن روحانی، رئیس جمهور ایران، روز شنبه اعلام کرد که «برای انجام واکسیناسیون ماهها زمان لازم داریم و ممکن است شش ماه طول بکشد تا همه واکسن بزنند.»
آقای روحانی با اشاره به این که محدودیتها شاید تا کل سال آینده ادامه داشته باشد بر لزوم «اقدامات تنبیهی» برای رعایت پروتکلهای بهداشتی و اعمال محدودیتها تاکید کرد.
رئیس جمهور ایران به طور مشخص در مورد «اقدامات تنبیهی» توضیحی نداد، اما او مهرماه امسال با اوجگیری کرونا در کشور گفته بود که اگر فرد مبتلا به کرونا از قرنطینه خارج شود، ۲۰۰ هزار تومان و کسی که در سطح جامعه ماسک نزند، ۵۰ هزار تومان جریمه خواهد شد.
سختگیریها در مورد رعایت پروتکلهای بهداشتی به تدریج کاهش یافت و مقامات وزارت بهداشت در روزهای گذشته مهمترین دلیل اوجگیری دوباره کرونا در کشور به ویژه خوزستان را بیتوجهی به شیوهنامه بهداشتی از جمله کاهش استفاده از ماسک از سوی شهروندان اعلام میکنند.
دادگاهی در تهران گواهی فوت ۹ خدمه نفتکش سانچی را باطل کرد

یک شعبه دادگاه عمومی حقوقی «مجتمع شهید باهنر تهران» رای داد که صدور گواهی فوت برای ۹ نفر از خدمه نفتکش سانچی «خلاف قانون» بوده و باطل است.
روزنامه شرق، چاپ تهران، روز شنبه، ۹ اسفند، با اشاره به این رای نوشت که دادگاه رسیدگیکننده به این پرونده «ادله و دلایل» سه نهاد دولتی «شرکت ملی نفتکش، سازمان ثبت احوال و وزارت تعاون» درباره مرگ این افراد را نپذیرفته و در مقابل «دلایل قانونی وکلای خانوادههای خدمه سانچی را پذیرفت».
در رای دادگاه تاکید شده است که این افراد «مفقودالاثر هستند». بر اساس این گزارش رای دادگاه روز ۲۳ بهمن صادر شده و «اکنون قطعی و لازمالاجرا» است.
علی هِریسچی، وکیل شماری از خانوادههای خدمه نفتکش سانچی در واشینگتن پیش از این به رادیوفردا گفته بود: «ادلههایی وجود دارد که نشان میدهد سرنشینان کشتی سانچی نمردهاند، اما مقامات جمهوری اسلامی سعی بر نشان دادن کشته شدن آنان دارند.»
او تاکید کرده بود که طبق قوانین بینالملل «تا ۵ سال» این افراد باید مفقود اعلام شوند و حقوق دریافت کنند ولی مقامهای حکومت ایران حاضر به پرداخت این مبالغ نیستند.
در گزارش روزنامه شرق هم آمده است که خانوادهها میگویند «بیش از هزار و ۲۰۰ تماس» در طول سالهای اخیر داشتهاند که به آنها گفته شده خدمه کشتی زنده هستند.
نفتکش سانچی با پرچم پاناما که تحت اجاره ایران بود روز ۱۶ دی ۹۶ در دریای شرقی چین با کشتی کریستال که در هنگکنگ به ثبت رسیده است، تصادف کرد و پس از یک هفته آتشسوزی در نهایت بهطور کامل غرق شد.
به گفته مقامات ایران، تمام خدمه آن شامل ۳۰ ایرانی و دو بنگلادشی کشته شدند.
تائید محکومیت نوید میهندوست، نویسنده و کارگردان، به سه سال و نیم حبس

دادگاه تجدیدنظر محکومیت نوید میهندوست، نویسنده، کارگردان و تدوینگر سینما و تلویزیون به سه سال و نیم حبس را تائید کرد.
محمدهادی عرفانیان کاسب، وکیل آقای میهندوست، با انتشار توئیتی ضمن اعلام این خبر نوشت که حکم حبس موکل او که پیشتر در شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب تهران صادر شده بود، ظرف دو روز عینا در شعبه ۳۶ دادگاه تجدید نظر تهران تائید شده است.
نوید (رضا) میهندوست آذرماه پارسال از سوی وزارت اطلاعات با اتهام «اقدام علیه امنیت کشور» بازداشت شد.
تاکنون دلیل بازداشت و دادگاهی این کارگردان به صورت مشخص اعلام نشده است، اما پیشتر در زمان بازداشت، خانواده او این اقدام را «احتمالاً» مرتبط با اعتراضات آبان ۹۸ اعلام و برخی منابع دیگر این اقدام را به دلیل مشارکت آقای میهندوست در ساخت یک فیلم مستند درباره زندگی یک خبرنگار بیان کرده بودند.
نوید میهندوست، علاوه بر نویسندگی یا کارگردانی چند سریال تلویزیونی، فیلم سینمایی «هرچی خدا بخواد» را نیز در سال ۱۳۸۹ کارگردانی کرد.
مجلس نمایندگان بسته تریلیون دلاری بایدن برای مبارزه با بحران کرونا را تصویب کرد

مجلس نمایندگان آمریکا در نخستین ساعات روز شنبه بسته ۱.۹ تریلیون دلاری جو بایدن برای مبارزه با بحران ویروس کرونا را تصویب کرد.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، هیچ یک از اعضای جمهوریخواه این مجلس به لایحه بودجه رای نداد و دموکراتها تنها با اتکا به اکثریت خود در این مجلس توانستند آن را به تصویب برسانند.
محورهای اصلی اين بودجه ۱.۹ تریلیون دلاری تسریع واکسیناسیون در سراسر کشور، تمدید کمک هزینههای بیکاری بعد از ماه مه و مشوقهای مالی برای احیای اقتصاد آمریکاست.
کنگره آمریکا پارسال یک بودجه چهار تریلیون دلاری برای مقابله با پیامدهای بحران کرونا تصویب کرد. جمهوریخواهان میگویند بخشی از این بودجه هنوز هزینه نشده و دولت بایدن در اختصاص بودجه بیشتر باید احتیاط کند.
بسته کمکی دولت بایدن برای مبارزه با بحران کرونا چهار روز پس از آن در مجلس نمایندگان رای مثبت گرفت که تعداد قربانیان همهگیری در ایالات متحده از مرز ۵۰۰ هزار نفر فراتر رفت.
بسته ۱.۹ تریلیون دلاری هفته آینده در سنای آمریکا به رای گذاشته خواهد شد.
آمریکا الحاق شبه جزیره کریمه به روسیه را هرگز نخواهد پذیرفت

جو بایدن رئیس جمهوری آمریکا روز جمعه در بیانیهای اعلام کرده است که ایالات متحده هرگز الحاق شبه جزیره کریمه به خاک روسیه را به رسمیت نخواهد شناخت.
جو بایدن در بیانیهای به مناسبت هفتمین سالگرد حمله روسیه به شبه جزیره کریمه و اوکراین گفته است، ایالات متحده الحاق ادعایی شبه جزیره کریمه به خاک روسیه را به رسمیت نشناخته و هرگز هم به رسمیت نخواهد شناخت و در برابر اقدامات تجاوزکارانه روسیه ما در کنار اوکراین ایستادهایم.
رئیس جمهوری آمریکا تصریح کرده است: ایالات متحده همانند روزهای نخست این درگیری، همچنان در کنار اوکراین و متحدان و شرکای آن ایستاده است. ما در این سالگرد غمانگیز، بر یک حقیقت ساده تاکید میکنیم: کریمه، اوکراین است.
روسيه در سال ۲۰۱۴ با نادیده گرفتن توافق سال ۱۹۹۵ و با اعزام نیروهای نظامی، شبه جزیره کریمه را که قبلا جزو خاک اوکراين بود، تصرف کرد.
نیروهای روسی در جریان این حمله ضمن تصرف کشتیهای جنگی اوکراینی، کنترل پایگاههای نظامی در این شبه جزیره را در دست گرفتند.
روسیه پس از تصرف نظامی شبه جزیره کریمه، در ماه مارس سال ۲۰۱۴ در این شبه جزیره یک همه پرسی برگزار کرد.
روسیه بعدا اعلام کرد٬ ۹۶.۷ مردم این شبه جزیره از پیوستن کریمه به روسیه حمایت کردند.
آمریکا و کشورهای غربی این همه پرسی را مخدوش و غیر قانونی دانستند.
طی سالهای گذشته آمریکا و کشورهای غربی ضمن به رسمیت نشناختن الحاق کریمه به روسیه و به خاطر آنچه نقش مخرب مسکو در به آشوب كشيدن اوکراين عنوان میکنند، تحريمهايی را عليه افراد و نهادهای روسي اعمال کردهاند.
در دوران ریاستجمهوری باراک اوباما و پس از آن که روسیه شبهجزیره کریمه را به خاک خود ضمیمه کرد، اعضای گروه هشت در سال ۲۰۱۴ تصمیم گرفتند عضویت روسیه در این گروه را تعلیق کنند.
مردان مسلح در شمال نیجریه بیش از ۳۰۰ محصل دختر را ربودند

پلیس نیجریه روز جمعه ۸ اسفند گفت مردان مسلحی که هویت آنها هنوز مشخص نشده در طول شب با حمله به یک مدرسه در شمال غربی این کشور بیش از ۳۰۰ محصل دختر را ربوده و تصور میشود که آنها را به نواحی جنگلی منطقه بردهاند.
این دومین گروگانگیری مسلحانه طی هفته اخیر در نواحی ناامن شمال نیجریه است که در سالهای اخير به کانون فعالیت گروههای مسلح و باندهای تبهکار بدل شده است. تاکنون هیچ گروهی مسئولیت حمله و گروگانگیری اخیر را برعهده نگرفته است.
پلیس ایالت زامفارا گفت در همکاری با نیروهای ارتش عملیات تجسس و نجات دختران ربوده شده را آغاز کرده است. به گفته مقامات پلیس، ۳۱۷ محصل دختر از یک مدرسه راهنمایی دولتی در شهر «جانگبه» ربوده شدهاند.
فرمانده پلیس ایالت زامفارا در یک نشست خبری افزود: «اطلاعاتی به دست آوردهایم که نشان میدهد این دختران به نواحی جنگلی اطراف شهر برده شدهاند و عملیات تجسس برای یافتن آنها را با احتیاط کامل آغاز کردهایم.»
مسئول روابط عمومی ایالت زامفارا به خبرگزاری رویترز گفت که مهاجمان هنگام حمله به ساختمان مدرسه در ساعت یک نیمه شب تیراندازی کردهاند. او افزود: «اطلاعاتی که در اختیار دارم حاکی از آن است که مهاجمان با خودرو آمده بودند، تعدادی از گروگانها را با خودرو و تعداد دیگری را با پای پیاده بردهاند.»
در سالهای اخیر گروههای مسلح اسلام گرا از جمله «بوکوحرام» و شاخه «خلافت اسلامی» در غرب آفریقا ربودن و گروگانگیری دختران محصل را انجام میدادند ولی اکنون گروههای مسلح و خشونتطلب دیگر نیز که هویت و اهداف آنها مشخص نیست این روش را به کار میبرند.
موارد ربودن محصلین افزایش یافته و علاوه بر عذاب خانوادهها به یک مشکل جدی برای حکومت و نیروهای انتظامی نیجریه بدل شده است. گروگانگیری اخیر سومین مورد از این حوادث از ماه دسامبر تاکنون است.
یک مقام دولتی که حاضر نشد نامش در گزارش قید شود گفت پرداخت باجهای هنگفت از سوی دولت برای آزادی گروگانها به عاملی برای تشویق این حملات در نواحی شمالی نیجریه بدل شده که از امنیت کافی برخوردار نیست.
البته دولت نیجریه همواره پرداخت پول برای آزادی گروگانها را تکذیب کرده است.
محمدو بوهاری، رییس جمهور نیجریه همزمان با تشدید خشونت در شمال کشور فرمانده قدیمی نیروهای مسلح را برکنار کرد. نیروهای مسلح نیجریه از چند سال پیش با گروههای شورشی در نواحی شمالی کشور که چندین شهر را در تصرف خود دارند درگیر جنگ بوده ولی تاکنون نتوانستهاند این نقاط را بازپس بگیرند.
هفته گذشته نیز مردان مسلح در نواحی شمالی نیجریه ۴۲ نفر از جمله ۲۷ محصل را ربودند. در جریان این حمله شبانه یکی از محصلین کشته شد. این گروگانها هنوز آزاد نشدهاند.
در ماه دسامبر هم مردان مسلح با حمله به مدرسهای شبانهروزی در شهر کانکارا واقع در شمال نیجریه ۳۴۴ محصل پسر را ربودند. تمام گروگانها شش روز بعد آزاد شدند ولی فرماندار ایالت کاتسینا پرداخت باج را تکذیب کرد.
اولین مورد از ربودن محصلین دختر در نیجریه که پوشش خبری جهانی پیدا کرد در سال ۲۰۱۴ روی داد که در آن زمان گروه «بوکوحرام» ۲۷۶ محصل دختر را از مدرسهای در شهر چیبوک ربود. تعداد زیادی از گروگانها به مرور آزاد شده و یا در جنگل رها شدند.
به گفته نهادهای امنیتی نیجریه، هنوز حدود صد نفر از این دختران مفقودند و حدس زده میشود که آنها یا کشته شده و یا هنوز اسیر «بوکوحرام» هستند.
با استفاده از گزارش خبرگزاری رویترز؛ ش.ر/س.ن
محکومیت چند دانشجوی معترض در ترکیه به سه سال حبس

رسانههای محلی ترکیه از محکومیت هفت دانشجوی ترک به سه سال حبس به دلیل ساخت اثری خبر میدهند که در آن پرچم رنگینکمانی دگرباشان جنسی همراه با تصویری از خانه کعبه ترکیب شده بود.
به گزارش تلویزیون خصوصی انتیوی در روز جمعه، این هفت دانشجو که دو نفر آنها در بازداشت به سر میبرند، به «تحریک نفرت و خصومت» متهم شدهاند و انتظار میرود که تا سه سال حبس، در انتظار آنها باشد.
ترکیب پرچم رنگینکمانی دگرباشان جنسی و خانه کعبه در مکه، مقدسترین شهر مسلمانان، در جریان اعتراض دانشجویان در دانشگاه بغازیچی استانبول به انتصاب رئیس دانشگاه رخ داد.
دانشجویان معترض میگفتند رئیس جدید این دانشگاه، وابسته به حزب حاکم به رهبری رجب طیب اردوغان رئیسجمهوری ترکیه است.
نصب این پرچم نزدیک دفتر رئیس تازه دانشگاه بغازیچی استانبول، باعث تشدید اعتراضها و درگیری شد.
سلیمان سویلو، وزیر کشور ترکیه در توییتی دانشجویانی را که چنین پرچمی را درست کرده بودند، «منحرف» و از هواداران «دگرباشان جنسی» نامید.
اردوغان نیز خواستار فاصلهگرفتن جوانان حزب خود از آن چه «جوانان دگرباش جنسی» نامید، شد.
این موضعگیری جنجالی اردوغان، با انتقاد آمریکا مواجه شد و ند پرایس، سخنگوی وزارت خارجه ایالات متحده از بازداشت این دانشجویان و اظهارنظرها علیه دگرباشان جنسی در ترکیه ابراز نگرانی کرد.
دولت ترکیه از سال ۲۰۱۶ راهپیماییهای سالانه دگرباشان جنسی (پراید) را در این کشور ممنوع کرده و باشگاه دگرباشان جنسی دانشگاه بغازیچی نیز پس از درگیریهای اخیر این دانشگاه، منحل شد.
بریتانیا با بازگشت «عروس داعش» به این کشور مخالفت کرد

دیوان عالی بریتانیا روز جمعه اعلام کرد که شمیمه بیگم، زن بریتانیایی که سال ۲۰۱۵ به داعش پیوسته بود، حق بازگشت به بریتانیا را ندارد.
«شمیمه بیگم» که در رسانههای انگلیسی به «عروس داعش» شهرت یافته، ۲۱ ساله است و پس از از اینکه دو سال پیش به اسارت نیروهای دموکراتیک سوریه درآمد، در اردوگاه «الهول» در ۴۵ کیلومتری شهر جنگزده «الحسکه» در شمال شرقی سوریه زندگی میکرد.
بر اساس برخی گزارشها،در این اردوگاه بیش از سه هزار کودک از مادرانی غیرسوری به سر میبرند که کشور مادری یا پدریشان حاضر به پذیرفتن آنها نیست.
خانم بیگم قصد داشت که با بازگشت به بریتانیا برای کسب دوباره تابعیت این کشور تلاش کند ولی اکنون درخواست او برای بازگشت به بریتانیا رد شده است.
او سال ۲۰۱۹ نیز درخواست بازگشت به بریتانیا را داده بود که با مخالفت وزارت خارجه این کشور مواجه شد.
وزارت خارجه بریتانیا همان زمان اعلام کرد که شهروندی بریتانیایی شمیمه بیگم نیز به دلایل «امنیت ملی» لغو شده است.
دولت بریتانیا پیش از این اعلام کرده است که شمیمه بیگم اهل بنگلادش است و میتواند به این کشور برود ولی خانم بیگم با این موضوع مخالفت کرده بود.
یاگو ریدجیک، همسر شمیمه نیز هلندی و عضو داعش است و در سوریه با شمیمه بیگم ازدواج کرد. او نیز در اردوگاهی در نزدیکی اردوگاه «الهول» زندانی است.
کرونا در ایران؛ آمار قربانیان نزدیک به ۶۰ هزار نفر، شیوع ویروس جهشیافته در ۱۵ استان

سخنگوی وزارت بهداشت ایران روز جمعه، هشتم اسفند، از شناسایی بیش از هشت هزار بیمار جدید مبتلا کرونا و جان باختن ۶۹ نفر دیگر بر اثر این بیماری طی ۲۴ ساعت گذشته خبر داد.
به این ترتیب آمار رسمی کل مبتلایان به کرونا تا امروز به یک میلیون و ۶۱۵ هزار و ۱۸۴ نفر و مجموع جانباختگان به ۵۹ هزار و ۸۹۹ نفر رسید.
به گفته سیما سادات لاری، سه هزار و ۷۲۰ بیمار مبتلا به کووید ۱۹ در بخشهای مراقبتهای ویژه بیمارستانها به سر میبرند.
این آمار در حالی اعلام میشود که پیش از این سازمان نظام پزشکی ایران، آمار واقعی قربانیان کرونا در ایران را ۳ تا ۴ برابر آمار رسمی برآورد کرده بود.
خانم لاری در ادامه با اشاره به «گردش ویروس جهشیافته» در کشور از وضعیت قرمز ۱۱ شهرستان که همگی در استان خوزستان واقع شدهاند، خبر داد.
در روزهای گذشته به دلیل شیوع گسترده ویروس جدید در خوزستان و افزایش ناگهانی آمار مبتلایان و جانباختگان وضعیت این استان بحرانی اعلام شده است.
علیرضا رئیسی، معاون وزارت بهداشت ایران هم روز جمعه با اشاره به نتیجه نمونههای بررسیشده در خوزستان گفت: «هر بیمار مبتلا به کرونایی که در این استان شناسایی میشود باید از نوع ابتلا به ویروس جهشیافته در نظر بگیریم.»
وزارت بهداشت ایران روز پنجشنبه اعلام کرد که ۱۱ استان کشور شامل سیستان و بلوچستان، هرمزگان، فارس، خوزستان، ایلام، مرکزی، تهران، قزوین، البرز، گیلان و آذربایجان غربی آلوده به ویروس جهشیافته کرونا است.
این در حالی است که پیشتر دانشگاههای علوم پزشکی کاشان، قم، اصفهان و خراسان رضوی هم از مشاهده موارد ابتلا به نوع جهشیافته در این استانها خبر داده بودند.
افزایش ۴۵ درصدی مرگ و میر ناشی از کرونا در خوزستان

رئیس مرکز بهداشت خوزستان از افزایش ۴۵ درصدی مرگ و میر ناشی از کرونا در این استان نسبت به هفته گذشته خبر داد.
محمد علوی بامداد جمعه، هشتم اسفندماه، در یک برنامه تلویزیونی گفت که موارد بیماری کرونا در استان خوزستان نسبت به هفته قبل ۷۴ درصد و موارد بستری ۹۰ درصد افزایش یافته است.
آقای علوی «دورهمیهای خانوادگی» را اصلیترین عامل شیوع کرونا در خوزستان عنوان کرد و گفت: «بعد از اینکه اعلام کردیم استان در وضعیت آبی است، مردم و مسئولان تصور کردند که استان از ویروس رها شده و همین امر باعث شد زمستان سختی داشته باشیم.»
در همین حال سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا هم روز جمعه با انتقاد از «سادهانگاری» مسئولان به خبرگزاری ایسنا گفت: «مدام نگوییم «سهلانگاری مردم»، باید بر «سادهانگاری و سهلانگاری مسئولین» هم تاکید کنیم. سادهانگاری مسئولان محلی و ملی میتواند القاکننده عدم رعایت پروتکلها باشد.»
علیرضا رئیسی با تاکید بر این که سادهانگاری مسئولان استانی و درمانی هیچ «توجیه منطقی» ندارد، گفت که این حالتها موجب میشود که «نظارت و رسیدگی بر وضعیت بیماری کاهش یابد و به تبع آن مردم هم به سوی سادهانگاری میروند و میگویند حالا که پاساژها باز است، عروسی و عزا به راه است و... پس دیگر خبری از بیماری نیست.»
با بحرانی شدن وضعیت کرونا در استان خوزستان و تائید شیوع ویروس جهشیافته در این استان، مقامات استانی در طول یک هفته گذشته حداقل سه بار از ستاد ملی مقابله با کرونا درخواست تعطیلی و قرنطینه کامل این استان را داشتهاند، درخواستی که تاکنون با آن موافقت نشده است.
این در حالی است که سرپرست معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی اهواز، روز چهارشنبه، ششم اسفندماه از کمبود پرستار در بیمارستانهای اهواز و تکمیل تختهای آیسییو در بیمارستانهای اهواز خبر داد و گفت که تختهای عادی خالی نیز به تعداد کم و انگشتشمار وجود دارد.
سیامک مقیمی، از بازداشتشدگان آبان ۹۸، در زندان «دست به خودکشی زد»

یک وبسایت حقوق بشری خبر داد که سیامک مقیمی، از بازداشتشدگان اعتراضات آبان ۹۸، شامگاه چهارشنبه، ۶ اسفندماه، در زندان اقدام به خودکشی کرد.
خبرگزاری هرانا که اخبار حقوق بشری را پوشش میدهد به نقل از یک منبع آگاه نوشت که آقای مقیمی با بریدن رگ دست و پاره کردن شکم خود دست به خودکشی زده و به بیمارستان منتقل شده است.
به گفته این منبع آگاه، این زندانی «تحت تاثیر صحبتهای اخیر رئیس اندرزگاه» به این اقدام دست زده است که خطاب به زندانیان اعتراضات سراسری آبانماه گفته بود «هیچ حقی به شما تعلق نمیگیرد».
درباره وضعیت این زندانی پس از انتقال به بیمارستان تاکنون گزارشی منتشر نشده است.
سیامک مقیمی، ۲۵ ساله و از بازداشت شدگان آبان ۹۸ از سوی شعبه اول دادگاه انقلاب شهریار به اتهام «اجتماع و تبانی علیه امنیت کشور» به پنج سال زندان محکوم شده است.
این حکم در حالی صادر شده که بر اساس ماده ۱۴۹ قانون مجازات اسلامی کسانی که دچار بیماری روانی هستند، فاقد مسئولیت کیفری هستند.
مادر آقای مقیمی پیشتر به رادیوفردا گفته بود که فرزندش قبل از بازداشت در آسایشگاه روانی بستری بوده و در بیش از یک سالی که در زندان به سر میبرد، به دلیل بیماری شدید، وضعیت خوبی ندارد.
بر اساس گزارشها این معترض بازداشتشده، بهمنماه پارسال هم پس از مطلع شدن از صدور حکم حبس توسط دادگاه انقلاب تهران دست به خودکشی زده بود.
ماموران پلیس در ایران در اولویت دریافت واکسن کرونا قرار گرفتند

حسین اشتری، فرمانده نیروی انتظامی ایران، از درخواست این نیرو از وزارت بهداشت برای اختصاص سهمیه واکسن کرونا به ماموران پلیس و «موافقت» وزیر بهداشت با این درخواست خبر داد.
آقای اشتری روز جمعه، هشتم اسفند، در گفتوگو با خبرگزاری ایسنا گفت: «ماموران پلیس بعد از کادر درمان در خط مقدم مقابله با کرونا قرار داشته و دارند.»
به گفته وی، از آنجا که نیروهای پلیس، در کنار تامین امنیت، «در اجرای محدودیتهای ترافیکی، نظارت بر صنوف، برخورد با احتکار، تامین نظم و امنیت بیمارستانها و مراکز درمانی» هم حضور دارند، باید در اولویت دریافت واکسن قرار بگیرند.
آن طور که آقای اشتری خبر داده، سعید نمکی، وزیر بهداشت ایران این درخواست ناجا را پذیرفته است.
موضوع در اولویت قرار دادن گروهها و اشخاصی به جز افراد مسن، کادر درمان و بیماران خاص در ایران، مدتی است که جنجالبرانگیز شده است.
پیش از این سازمان نظام پزشکی ایران از وزارت بهداشت درخواست کرده بود برای برنامهسازان هنری سهمیه خاص واکسن کرونا در نظر گرفته شود که با اعتراضهای بسیاری روبهرو شد.
عبدالرضا عباسپور، معاون بهداشت و درمان «بنیاد شهید» ایران هم اعلام کرده بود علاوه بر جانبازان شیمیایی و جانبازان بالای ۵۰ درصد، والدین «شهدا» نیز در گام نخست واکسیناسیون برای مقابله با کرونا در ایران، واکسن خواهند زد.
این درخواستها در کنار تقاضا برای در اولویت قرار گرفتن افرادی که زبالههای بیمارستانی را منتقل میکنند و کارمندان آرامستانها که جزو گروههای در معرض خطر هستند، مطرح شده است.
حجت نظری، عضو شورای شهر تهران نیز در تذکری، خواستار در اولویت قرارگرفتن کارگران، رانندگان تاکسی و اتوبوس، راهبران و مأموران مترو، کارکنان فروشگاهها و بهشت زهرا و تمام کسانی شده بود که به عنوان کارمند شهرداری در «صف اول مقابله با کرونا هستند».
با استفاده از گزارشهای ایسنا، تسنیم و رادیوفردا/ ب. ب./ ف. دو.
وزیر بهداشت پدید آمدن گونه «ایرانی» کرونا را رد نکرد

سعید نمکی، وزیر بهداشت ایران، روز جمعه در پاسخ به سوالی درباره وجود گونه «ایرانی» ویروس کرونا، وجود این گونه جهشیافته را رد نکرد و تنها گفت که هنوز «جهش داخلی قابل توجه» رخ نداده است.
به گزارش خبرگزاری مهر، آقای نمکی روز جمعه به سوالی درباره اخباری در فضای مجازی مبنی بر مشاهده «مواردی از کرونای ایرانی در کشور» پاسخ داده است.
او گفت: «هنوز جهش داخلی قابل توجه که آن را به عنوان جهش ملی اعلام کنیم نداریم، اما هر لحظه ممکن است در گوشهای از کشور دچار جهش جدید ویروس شویم.»
اظهار نظر این مقام در حالی منتشر میشود که وزارت بهداشت ایران روز پنجشنبه در گزارشی اعلام کرد ۱۱ استان کشور آلوده به ویروس جهشیافتهای است که برای اولین بار در بریتانیا مشاهده شد.
تاکنون بیش از صد نفر در ایران به این گونه مبتلا شده و دستکم هشت نفر نیز جان خود را در اثر ابتلا به آن از دست دادهاند.
ویروس کرونا از یک سال پیش که به یک همهگیری جهانی دامن زد تاکنون چند بار جهش داشته است. علاوه بر گونهای که اولین بار در کنت در بریتانیا مشاهده شد، در حال حاضر از دستکم دو گونه جهشیافته دیگر نیز گزارشهایی منتشر شده است: گونه آفریقای جنوبی و گونهای که در کالیفرنیای آمریکا آغاز شده است.
گونه متعلق به بریتانیا قدرت و سرعت بیشتری برای سرایت دارد، اما هنوز ثابت نشده است که از ویروس کرونا مرگبارتر است.
در ایران، آمار رسمی کل مبتلایان به کرونا تا روز پنجشنبه به یک میلیون و ۶۰۷ هزار و ۸۱ نفر و مجموع جانباختگان به ۵۹ هزار و ۸۳۰ نفر رسیده بود.
همتی: فضای مجمع را برای تصویب لایحه پالرمو منفی ندیدم

رییس کل بانک مرکزی ایران میگوید فضای مجمع تشخیص مصلحت نظام را درباره لوایح پالرمو و سیافسی «منفی ندیده» و به همه سوالات اعضا پاسخ داده است.
به گزارش وبسایت بانک مرکزی، عبدالناصر همتی در اظهارات روز پنجشنبه خود تاکید کرد که تصویب این لوایح به نفع کشور است.
وی اظهار داشت: «این موضوع، جزو ضرورتهای بانکی است و تصمیمگیری برای آن تاکنون خیلی هم دیر شده است.»
«افایتیاف»، گروهی بینالمللی که با هدف مبارزه با پولشویی در سطح جهانی فعالیت میکند، تصویب چند لایحه مرتبط با پولشویی را برای خروج ایران از فهرست سیاه خود لازم میداند. اما اصولگرایان حاکم بر کشور میگویند با تصویب آن دست ایران برای کمک به نیروهای نیابتی، حزب الله لبنان و دیگران بسته میشود.
پیش از ایت دولت گحسن روحانی پیشنهاد داده بود که این لوایح بدون ارائه اطلاعات دور زدن تحریمها به گروه ویژه اقدام مالی، تصویب شود.
محمدعلی موحدی کرمانی عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام دیماه اعلام کرد بررسی این لوایح با اصرار حسن روحانی، رئیسجمهوری، در دستور کار قرار گرفت، اما اعضای مجمع همچنان با این لوایح مخالفاند.
با استفاده از گزارشهای وبسایت بانک مرکزی و رادیو فردا؛ ف.ق/س.ن
مشاهده نوع جهشیافته کرونا در ۱۳ استان ایران

وزارت بهداشت ایران با انتشار گزارشی اعلام کرد ۱۱ استان کشور آلوده به ویروس جهشیافته کرونا است که برای اولین بار در بریتانیا مشاهده شد.
بر اساس این گزارش، ویروس جهشیافته تا روز پنجشنبه ۷ اسفند در استانهای سیستان و بلوچستان، هرمزگان، فارس، خوزستان، ایلام، مرکزی، تهران، قزوین، البرز، گیلان و آذربایجان غربی مشاهده شده است.
در این میان دانشگاههای علوم پزشکی قم و اصفهان نیز از مشاهده اولین موارد ابتلا به نوع جهش یافته کرونا در این استانها خبر دادند.
اوجگیری موج جدید کرونا در برخی استانها، بهویژه خوزستان طی روزهای گذشته خبرساز شده و شیوع نوع جهشیافته کرونا در کشور نیز به نگرانیها دامن زده است.
سیما سادات سخنگوی وزارت بهداشت روز هفتم اسفند از شناسایی هشت هزار و ۲۰۶ بیمار جدید مبتلا کرونا و جان باختن ۹۴ نفر دیگر بر اثر این بیماری طی ۲۴ ساعت گذشته خبر داد.
به این ترتیب آمار رسمی کل مبتلایان به کرونا تا امروز به یک میلیون و ۶۰۷ هزار و ۸۱ نفر و مجموع جانباختگان به ۵۹ هزار و ۸۳۰ نفر رسید.
این آمار در حالی اعلام میشود که پیش از این سازمان نظام پزشکی ایران، آمار واقعی قربانیان کرونا در ایران را ۳ تا ۴ برابر آمار رسمی برآورد کرده بود و آمارهای نیمسال اول سازمان ثبت احوال نیز به این فرض قوت میبخشد، اما این سازمان به رغم گذشت بیش از دو ماه از پاییز، هنوز آمار کلی مرگ و میر در این فصل را منتشر نکرده است.
انتخاب سردبیر
-
گفتوگو با کارگردانان «منطقه پایانی»
آخرالزمان در اکباتان
-
بانکداری فضایی
انجام اولین تراکنش پولهای دیجیتال با ماهواره
-
فرهنگ و زندگی
راه پر پیچ و خم گیمرهای ایرانی «برای فرار از واقعیت»
-
گزارش و تحلیل
انیس نقاش؛ مواهب آدمکشی در جمهوری اسلامی
-
کلدانیان در خاورمیانه و ایران
مسیحیانی که کمتر شناختهشدهاند
زیر ذرهبین
-
«جهان فهمید ایران سرزمینی نیست که فساد داشته باشد و این دارایی [بانک جهانی] را حیف و میل نمیکند.»
مواردی چون رتبه جمهوری اسلامی در زمینه مبارزه با فساد، و خودداری حکومت ایران از پیوستن به معاهدههای جهانی در زمینه پولشویی، نشان میدهند که ادعای آقای نمکی «نادرست» است.