لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
شنبه ۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ تهران ۱۵:۳۴

خبرهای کوتاه

ژیلا تقی‌زاده، نویسنده و نقاش، درگذشت

ژیلا تقی‌زاده (۱۳۳۸-۱۳۹۹)
ژیلا تقی‌زاده (۱۳۳۸-۱۳۹۹)

ژیلا تقی‌زاده، داستان‌نویس و نقاش، که در ۲۱ سال اخیر درگیر بیماری سرطان بود، صبح امروز شنبه، ۲ فروردین، درگذشت.

ژیلا تقی‌زاده، متولد ۱۳۳۸، دانش‌آموخته نقاشی و طراحی گرافیک بود، اما در کنار طراحی و نقاشی، به داستان‌نویسی هم مشغول بود و بیش از ده رمان و مجموعه‌داستان منتشر کرده است.

این نویسنده و نقاش ایرانی در رمانی با عنوان «به اندازه یک نقطه» که سال ۱۳۹۴ منتشر شد، بیماری خود را دستمایه اثرش ساخته بود که نامزد دریافت جایزه ادبی پروین هم شد.

از دیگر آثار داستانی ژیلا تقی‌زاده می‌توان به «جیبی پر از بادام و ماه»، «لباس آبی روی بند رخت​»،​ «کهنه رباط»، و آخرین رمان او «ماه را نشانه بگیر»​ اشاره کرد که در سال ۱۳۹۷ منتشر شد.

نمایشنامه‌نویسی رادیویی، تصویرگری کتاب و طراحی صحنه و لباس از دیگر زمینه‌های فعالیت هنری ژیلا تقی‌زاده بود.

همسر خانم تقی‌زاده مهرداد ضیایی، بازیگر تئاتر و سینما و تلویزیون، است که برای عموم مردم چهره‌ای آشناست.

مهم‌ترین خبرهای ایران و جهان

سیلاب‌ و بارش‌های سنگین در افغانستان و پاکستان جان نزدیک به ۱۷۰ تن را گرفت

تصویری از وقوع سیل در پاکستان
تصویری از وقوع سیل در پاکستان

وقوع سیلاب‌های ناشی از بارش‌های سنگین در پاکستان و افغانستان، تاکنون دست‌کم ۱۶۸ کشته برجا گذاشته است. انتظار می‌رود این شرایط جوی تا یک هفته دیگر ادامه یابد.

در ایران نیز بر اساس آمار رسمی، شمار قربانیان سیل دست‌کم شش نفر گزارش شده است.

سازمان مدیریت فجایع طبیعی پاکستان با اعلام خبر کشته‌شدن دست‌کم ۹۸ نفر در سیلاب‌های یک هفته گذشته این کشور، هشدار داده که بارش‌های شدید تا دو روز دیگر ادامه خواهد داشت و انتظار می‌رود از پنج‌شنبه هفته جاری دوباره موج جدیدی از بارش‌ها برای یک هفته آغاز شود.

بر اساس این گزارش که روز شنبه اول اردیبهشت منتشر شده، تاکنون بیش از سه هزار خانه در ایالت‌های بلوچستان، خیبر پختونخوا و پنجاب تخریب شده و به زیرساخت‌های این مناطق نیز آسیب جدی وارد شده است.

بارش‌های شدید سیل‌زا عمدتاً در مناطق شمالی و جنوبی این کشور اتفاق افتاده است.

در ایالت پنجاب ۲۱ نفر در حین کار در زمین کشاورزی به خاطر برخورد صاعقه جان باختند.

هم‌زمان گروه طالبان از کشته شدن دست‌کم ۷۰ نفر در سیلاب‌های اخیر افغانستان خبر داد و اعلام کرد بیش از ۲۶۰۰ خانه در این حوادث تخریب شده است.

در ولایت بامیان سه عضو یک خانواده به خاطر فروریختن سقف خانه در بارش‌های شدید، جان باخته‌اند.

در استان سیستان و بلوچستان ایران تا روز پنج‌شنبه برخی منابع خبری از مرگ ۱۸ نفر و ناپدید شدن دو نفر در سیلاب‌ها خبر دادند و دولت فعلا مرگ شش نفر در سیلاب‌های استان‌های هرمزگان و سیستان و بلوچستان را تأیید کرده است.

هفت استان ایران از هفته گذشته درگیر سیل هستند.

به‌دلیل بارش‌های سنگین اخیر در مناطق مرزی روسیه و قزاقستان، افغانستان و پاکستان، جنوب ایران تا کشورهای عربی حوزه خلیج فارس، این مناطق با سیلاب‌های ویرانگر مواجه شده‌اند.

رفت و آمد در امارات، قطر و عمان به خاطر ورود سیل به خیابان‌ها و فرودگاه‌ها طی چند روز گذشته مختل شده و مرگ دست‌کم ۱۸ نفر در عمان به خاطر سیلاب‌ها تأیید شده است.

جمهوری اسلامی، آمریکا را به‌دلیل «حمایت» از حکومت پهلوی محکوم و جریمه کرد

لوگوی قوه قضاییه جمهوری اسلامی
لوگوی قوه قضاییه جمهوری اسلامی

یک دادگاه عمومی در تهران دولت آمریکا را به دلیل «مشارکت در تأسیس ساواک و حمایت» از حکومت پهلوی مجرم شناخت.

به نوشته میزان،‌ خبرگزاری قوه قضاییه، شعبه ۵۵ دادگاه عمومی و حقوقی تهران در پی محکوم شناختن دولت ایالات متحده جریمه‌ای نقدی معادل بیش از یک میلیارد و ۹۱ میلیون دلار برای آمریکا تعیین کرده است.

آن طور که در خبر میزان آمده و در همه رسانه‌های حکومتی بدون هیچ توضیحی تکرار شده، این پرونده در پی شکایت «۱۵ نفر از زندانیان سیاسی قبل از انقلاب» ۱۳۵۷ تشکیل شده است.

خبرگزاری قوه قضاییه ادعا کرده است که شاکیان «اثبات کرده‌اند اگر حمایت‌های دولت آمریکا از دیکتاتوری پهلوی نبود چنین آسیب‌هایی به آن‌ها وارد نمی‌شد.»

رادیوفردا نام و مشخصات این «زندانیان سیاسی» را نیافت.

حکم جریمه جدید در حالی صادر شده است که پیشتر هم قوه قضاییه جمهوری اسلامی از محکومیت آمریکا در پرونده‌ای مشابه خبر داده بود.

در آذرماه ۱۴۰۰، همین شعبه از دادگاه عمومی در تهران دولت آمریکا را به دلیل آن چه «حمایت‌های مادی و معنوی از ساواک» خواند به پرداخت بیش از ۱۲ میلیارد دلار غرامت به «زندانیان سیاسی و بازماندگان آن‌ها» محکوم کرده بود.

در آن زمان هم نه نام این زندانیان شاکی منتشر شد و نه اسناد و مدارک دال بر محکومیت آمریکا.

ساواک، سازمان اطلاعات و امنیت در دوران حکومت محمدرضا پهلوی، وظیفه رصد فعالیت‌های مخالفان و ضدجاسوسی را برعهده داشت. ساواک در سال ۱۳۳۵ تأسیس و در بحبوحه انقلاب بهمن ۱۳۵۷ منحل اعلام شد.

تایوان از شناسایی ۲۱ جنگنده چینی در آب‌های اطراف خود خبر داد

عکس آرشیوی است
عکس آرشیوی است

در آستانه مراسم تحلیف رئیس‌جمهور جدید تایوان، این کشور از شناسایی ۲۱ جنگنده چینی در آب‌های اطراف این جزیره خبر داد.

وزارت دفاع دولت تایپه روز شنبه اول اردیبهشت اعلام کرد از ساعت ۸:۱۵ امروز، ۲۱ جنگنده‌ چینی را بر فراز آب‌های اطراف جزیره تایوان شناسایی کرده است.

ویلیام لای چینگ‌ته، نامزد حزب دموکراتیک مترقی برنده انتخابات ریاست‌جمهوری ژانویه تایوان شده و قرار است ۲۰ مه، حدود یک ماه دیگر، مراسم تحلیف او برگزار شود.

چین بارها اعلام کرده تایوان بخشی از خاک این کشور است و باید به سرزمین مادری بازگردد. تایوان با رد این ادعا گفته است مردم این کشور باید درباره آینده خود تصمیم بگیرند.

دولت پکن پیشتر انتخاب لای چینگ‌ته به ریاست‌جمهوری تایوان را «خطری جدی» و «تهدیدی برای صلح در منطقه» توصیف کرده و گفته بود او قدم در «راه شرورانه» استقلال گذاشته است.

بیانیه وزارت دفاع تایوان می‌گوید از ۲۱ جنگنده چینی، ۱۷ فروند از خط میانه عبور کرده است. خط میانه، باریکه آبی به طول ۱۸۰ کیلومتر است که عنوان مرزهای غیررسمی چین و تایوان را دارد. دولت پکن خط میانه را به رسمیت نمی‌شناسد.

این بیانیه می‌افزاید ارتش تایوان تحرکات چین را به دقت زیر نظر دارد و تجهیزات مناسبی در منطقه برای پاسخ مستقر کرده است.

ورود جنگنده‌های چینی به حریم هوایی تایوان دو روز بعد از پرواز یک هواپیمای جنگی پیشرفته آمریکایی در تنگه تایوان انجام می‌شود.

آمریکا مهمترین متفق تایوان است و کمک‌های نظامی به این کشور ارائه می‌دهد.

ناوگان هفتم نیروی دریایی آمریکا، مستقر در ژاپن، پنج‌شنبه هفته گذشته از پرواز هواپیمای «پی-۸ پوسایدون» آمریکا بر فراز تنگه تایوان خبر داد.

این حادثه یک روز بعد از دیدار و مذاکرات وزرای دفاع آمریکا و چین انجام شده است؛ مذاکراتی که از نوامبر ۲۰۲۲ به خاطر افزایش تنش‌ها میان دو کشور متوقف شده بود.

هواپیمای «پی-۸ پوسایدون» برای عملیات‌های گشت‌زنی، شناسایی و پشتیبانی جنگ الکترونیک کاربرد دارد و به انواع موشک‌های پیشرفته مجهز است.

موافقت ارمنستان با بازگرداندن چهار روستای مرزی به جمهوری آذربایجان

از روستاهای مرزی میان ارمنستان و جمهوری آذربایجان
از روستاهای مرزی میان ارمنستان و جمهوری آذربایجان

هم‌زمان با اعلام خروج نیروهای حافظ صلح روسی از قره‌باغ کوهستانی، ارمنستان توافق کرد که چهار روستای دیگر جمهوری آذربایجان در منطقه «قزاق» را به این کشور بازگرداند.

کمیسیون مشترک تعیین حدود مرزی دو کشور روز جمعه ۳۱ فروردین در هشتمین اجلاس خود با حضور معاونان نخست‌وزیر، موضوع بازگرداندن چهار روستای جمهوری آذربایجان را در چهارچوب مرزهای دو کشور قبل از فروپاشی اتحادیه جماهیر شوروی تأیید کرد.

مقامات ارشد هر دو کشور توافق برای بازگرداندن روستاها را «اقدامی چشمگیر» توصیف و آنتونی بلینکن وزیر خارجه آمریکا از این توافق استقبال کرده است.

بعد از توافق آتش‌بس جنگ ۴۴ روزه پاییز ۲۰۲۰ که منجر به بازگرداندن بخش‌های گسترده جمهوری آذربایجان شد، دو کشور شروع به مذاکره برای تعیین دقیق مرزها کردند.

چهار روستای بازگردانده‌شده طی سه دهه گذشته خالی از سکنه بوده‌اند، اما از لحاظ استراتژیک بسیار مهم هستند؛ خصوصا بزرگراه تجارتی ارمنستان و گرجستان به همراه خط لوله صادرات گاز روسیه به ارمنستان بسیار نزدیک به این روستاها است.

نیکول پاشینیان نخست‌وزیر ارمنستان نیز با اشاره به بازگرداندن چهار روستا گفت: «برای اولین بار است که دولت‌های ایروان و باکو مناقشات را پشت میز مذاکره حل کردند و این بسیار مهم است».

جنگ ۴۴ روزه قره‌باغ کوهستانی میان ارمنستان و جمهوری آذربایجان در پاییز سال ۲۰۰۰، با وساطت روسیه پایان گرفت و جمهوری آذربایجان بعد از سه دهه، تمامی «اراضی اشغالی» را پس گرفت و تنها منطقه خان‌کندی که اکثریت ساکنان آن ارمنی‌تبار هستند، تحت محافظت نیروهای حافظ صلح روسیه قرار گرفتند.

ارتش جمهوری آذربایجان دوباره پارسال طی عملیاتی کل منطقه خان‌کندی را تحت کنترل قرار داد و به رغم اعلام تعهد برای حفظ امنیت ساکنان ارمنی این منطقه، بخش اعظمی از ساکنان آن به ارمنستان رفتند.

خروج نیروهای حافظ صلح روسیه از این منطقه و بازگشت به کشورشان از هفته جاری آغاز شده است.

با افزایش نارضایتی ارمنستان از روسیه به خاطر آنچه «عدم حمایت کافی» از این کشور در جنگ با جمهوری آذربایجان عنوان کرده، دولت ایروان از سال گذشته همکاری‌ها با اتحادیه اروپا و آمریکا را افزایش داده و نیروهای حافظ صلح چندین کشور غربی در مرزهای ارمنستان با جمهوری آذربایجان مستقر شده‌اند.

مذاکرات میان دو کشور ارمنستان و جمهوری آذربایجان نیز بیشتر در کشورهای غربی و با وساطت آنها انجام می‌گیرد.

فشار بر رسانه‌ها؛ دادگاهی در باکو به ادامه بازداشت یک روزنامه‌نگار مستقل رأی داد

عمران علی‌یف در وب‌سایت خبری خود بیشتر اخبار مربوط به پارلمان آذربایجان را پوشش می‌دهد
عمران علی‌یف در وب‌سایت خبری خود بیشتر اخبار مربوط به پارلمان آذربایجان را پوشش می‌دهد

در ادامه فشارها بر رسانه‌ها و روزنامه‌نگاران، دادگاهی در باکو، پایتخت آذربایجان، روز جمعه، ۳۱ فروردین، به ادامه بازداشت موقت یک روزنامه‌نگار مستقل «به اتهام قاچاق» رأی داد.

عمران علی‌یف، مدیر یک وب‌سایت خبری که بیشتر اخبار مربوط به مجلس جمهوری آذربایجان را پوشش می‌دهد، روز پنج‌شنبه هفته گذشته در فرودگاه باکو بازداشت شد.

یک رسانه محلی به نقل از عمران علی‌یف نوشته است که او در بازداشتگاه با شوک برق شکنجه شده و مورد ضرب و شتم قرار گرفته است.

خبرگزاری رویترز به نقل از رسانه‌های محلی جمهوری آذربایجان بازداشت این روزنامه‌نگار را اقدامی تازه در جهت فشار بر رسانه‌های مستقل توصیف کرده است.

آقای علی‌یف در ارتباط با پرونده گروه رسانه‌ای آبزاس بازداشت شده که به گفته پلیس در سال گذشته در دفتر آن در باکو ۴۰ هزار یورو پول نقد یافت شده است.

از اواخر سال گذشته میلادی در پی این «کشف» در دفاتر گروه آبزاس شش کارمند دیگر این گروه رسانه‌ای هم بازداشت شده‌اند.

در مقابل گروه‌های بین‌المللی حامی آزادی بیان بازداشت این افراد را تلاشی برای ساکت کردن رسانه‌ها و متوقف ساختن گزارش‌های فساد توصیف کرده و خواهان آزادی آنها شده‌اند.

به نوشته رویترز، ۹ کارمند یک شبکه مستقل تلویزیونی هم در جمهوری آذربایجان به اتهام «قاچاق» دستگیر شده‌اند.

در جدولی که سازمان «گزارشگران بدون مرز» سالانه از شاخص آزادی مطبوعات در جهان منتشر می‌کند، جمهوری آذربایجان از میان ۱۸۰ کشور در رتبه ۱۵۱ قرار دارد.

مردی در مقابل دادگاه ترامپ در نیویورک خود را به آتش کشید

نیروهای پلیس نیویورک در محلی که این مرد خودسوزی کرد.
نیروهای پلیس نیویورک در محلی که این مرد خودسوزی کرد.

مقامات پلیس نیویورک می‌گویند مردی روز جمعه در خارج از ساختمان دادگاهی در منطقه منهتن نیویورک، جایی که محاکمه مهم دونالد ترامپ برگزار می‌شد، خود را به آتش کشید.

محاکمه دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور پیشین ایالات متحده، به اتهام پرداخت حق‌السکوت به یک ستاره پورن، در دادگاهی در منهتن نیویورک در جریان است و روز جمعه انتخاب اعضای هیات منصفه این دادگاه پایان یافت.

مقامات پلیس نیویورک گفته‌اند، این مرد که در مقابل دوربین خبرنگاران خود را به آتش کشید، به بیمارستان منتقل شده، اما وضعیت او «وخیم» است.

پلیس اضافه کرده است نشانه‌ای دال بر قصد این فرد برای هدف قرار دادن دونالد ترامپ در دست نیست.

به گزارش رویترز، شاهدان عینی گفته‌اند که این مرد قبل از به آتش کشیدن خود برگه‌هایی را از کوله پشتی‌اش بیرون آورد و آنها را به هوا پرتاب کرد.

پلیس نیویورک این مرد را مکس آزارِلو ٬ اهل ایالت فلوریدا٬ معرفی کرده است و می‌گوید او به «نظریه توطئه» اعتقاد داشت.

در هفته‌های اخیر فرایند انتخاب اعضای هیات منصفه دادگاه دونالد ترامپ در جریان بوده است.

رئیس دادگاه تاکید کرده بود که اعضای هیئت منصفه نباید دیدگاهی یک‌طرفه و شخصی در مورد متهم یا پرونده، از جمله «گرایش سیاسی»، داشته باشند.

ده‌ها تن از اعضای بالقوه هیئت منصفه پس از این‌که اعلام کردند در خصوص دونالد ترامپ بی‌طرف نیستند، کنار گذاشته شدند.

لوین براگ، دادستان دموکرات منطقه منهتن نیویورک، دونالد ترامپ را متهم کرده که در مورد پرداخت ۱۳۰ هزار دلار به استورمی دانیلز، ستاره پورن، در دوره کارزار انتخاباتی سال ۲۰۱۶ خود اسناد جعلی ارائه کرده است.

گزارش‌ها حاکی است که این مبلغ به عنوان «حق‌السکوت» به خانم دانیلز برای رابطه جنسی او با رئیس‌جمهور پیشین آمریکا در سال ۲۰۰۶ پرداخت شده بود. آقای ترامپ چنین رابطه‌ای را تکذیب کرده و خود را بی‌گناه می‌داند.

با استفاده از رویترز و رادیوفردا

اَپِل به دستور دولت، واتس‌اپ و تردز را از فروشگاه مجازی خود در چین حذف کرد

به گزارش خبرگزاری بلومبرگ شبکه‌های اجتماعی تلگرام و سیگنال نیز در فروشگاه مجازی اپل در چین قابل دسترسی نیستند
به گزارش خبرگزاری بلومبرگ شبکه‌های اجتماعی تلگرام و سیگنال نیز در فروشگاه مجازی اپل در چین قابل دسترسی نیستند

رسانه‌های آمریکایی گزارش دادند که شرکت اپل به دستور نهاد ناظر بر اینترنت در چین، واتس‌اپ و تردز، دو ابزار پیام‌رسان شرکت متا، را از فروشگاه مجازی خود حذف کرده است.

چین یکی از گسترده ترین سانسورهای شبکه اینترنت در جهان را دارد و کاربران چینی بدون فیلتر‌شکن نمی‌توانند به گوگل و بسیاری دیگر از اپلیکیشن‌های غیرچینی دسترسی پیدا کنند.

به گزارش خبرگزاری بلومبرگ، شرکت اپل در بیانیه‌ای اعلام کرد: «ما ناگزیریم از قوانین هر کشوری که در آن فعالیت داریم تبعیت کنیم حتی اگر با این قوانین مخالف باشیم. نهاد ناظر بر فضای مجازی چین براساس ملاحظات مربوط به امنیت ملی به ما دستور داده این اپلیکیشن را حذف کنیم.»

سخنگوی شرکت متا حاضر نشد به سئوالات خبرگزاری فرانسه در این زمینه پاسخ دهد. شرکت اپل نیز به درخواست این خبرگزاری برای اظهارنظر در این مورد پاسخ نداد.

خبرگزاری فرانسه می افزاید که روز جمعه جستجو برای واتس‌اپ و تردز در فروشگاه مجازی اپل در چین به نتیجه نرسید.

به گزارش خبرگزاری بلومبرگ شبکه‌های اجتماعی تلگرام و سیگنال نیز در فروشگاه مجازی اپل در چین قابل دسترسی نیستند و به گفته یک مؤسسه مشاوره فنی و مالی آن‌ها نیز حذف شده‌اند.

چین برای اپل بازار بزرگی است و این شرکت در سال گذشته میلادی پر‌فروش ترین تولید کننده تلفن‌های همراه در چین بود. ولی موضوع حساس و مشکل آفرین سانسور و امنیت ملی در چین و همینطور نبرد شدید آمریکا و چین بر سر برتری در عرصه فناوری دیجیتال از سال‌ها پیش به فعالیت اپل در چین لطمه زده است.

چین ماه ژانویه خبر داد «ایر دراپ» ابزار شرکت اپل مخصوص جابجا کردن فایل به صورت بی‌سیم را که در ارتباطات و سازماندهی اعتراضات طرفدار دموکراسی در سال ۲۰۱۹ در هنگ کنگ نقش مهمی داشت رمز‌گشایی کرده است.

کارشناسان دولت چین گفتند برای شناسایی شماره تلفن و ایمیل صاحبان آیفون که از این ابزار استفاده می‌کنند راه‌هایی پیدا کرده‌اند.

بسیاری از پلتفرم‌های پر‌طرفدار در سطح جهان نظیر گول، فیسبوک، ایکس، واتس‌اپ و تیک تاک در چین مسدودند.

ولی کاربران چینی با استفاده از فیلتر‌شکن می‌توانند این اپلیکیشن‌ها را در تلفن همراه خود بارگذاری کرده و از آن‌ها استفاده کنند.

حذف واتس اپ و تردز از فروشگاه مجازی اپل در چین دسترسی به این اپلیکیشن‌ها را برای دارندگان آیفون بسیار دشوار خواهد کرد.

از سوی دیگر مجلس نمایندگان آمریکا قرار است روز جمعه ۳۱ فروردین در مورد پیش نویس لایحه‌ای با هدف مجبور کردن شرکت تیک تاک به قطع تمامی ارتباط‌هايش با «بایت سنت»، شرکت چینی مادر تیک تاک، به دلیل حساسیت‌های مربوط به امنیت ملی رای گیری کند.

چین بارها از اعمال محدودیت در مورد شرکت های فناوری چینی در آمریکا انتقاد کرده و این اقدامات را بهانه و توجیهی برای مهار پیشرفت اقتصادی خود توصیف کرده است.

تحریم‌های جدید اروپا و آمریکا علیه شهرک‌نشینان اسرائیلی به‌دلیل خشونت در کرانه باختری

اتحادیه اروپا اعلام کرد که به‌دلیل خشونت شهرک‌نشینان اسرائیلی علیه فلسطینیان در کرانه باختری، تحریم‌هایی را علیه چهار فرد و دو نهاد اعمال کرده است.

همزمان روز جمعه ۳۱ فروردین آمریکا نیز اعلام کرد که نهادهایی را که برای شهرک نشینان کرانه باختری سرمایه جمع‌آوری کرده‌اند، تحریم می‌کند.

شورای اتحادیه اروپا روز جمعه در بیانیه‌ای اعلام کرد که «لِهاوا» یک گروه یهودی افراطی حامی برتری نژادی و «جوانان تپه» گروهی با گرایش‌های راست افرطی، دو نهادی هستند که تحت تحریم‌های اتحادیه اروپا قرار گرفته‌اند.

«جوانان تپه» شامل نوجوانان و جوانان راستگرای شهرک‌نشینی است که به روی تپه‌ها با فلسطینان و نیز با ارتش و افراد امنیتی اسرائیل درگیر می‌شوند.

گروه‌های راست افراطی مانند «جوانان تپه» و «لهاوا» در نتیجه تخلیه ۳۱۵ شهرک در کرانه‌باختری که بیشتر جمعیت آن را یهودیان ملی-مذهبی تشکیل می‌دهند، تأسیس شدند.

اتحادیه اروپا همچنین «مئیر اتینگر» و «الیشا یِرِد»، دو رهبر «جوانان تپه» را نیز در فهرست تحریم‌های این اتحادیه افزود.

دولت جو بایدن نیز با متهم کردن دو پاسگاه اسرائیلی و سه شهرک‌نشین یهودی به تضعیف ثبات در کرانه باختری، آنها را تحریم کرد و از اسرائیل خواست که اقدامات بیشتری برای جلوگیری از خشونت‌های شهرک‌نشینان انجام دهد.

بر این اساس وزارت خارجه ایالات متحده در بیانیه‌ای، پاسگاه‌های موسوم به «مزرعه موشه» و «مزرعه تسوی» را مرکز اعمال خشونت علیه فلسطینیان دانست و تأکید کرد که خشونت‌های شهرک‌نشینان مانعی برای دستیابی به صلح میان اسرائیل و فلسطین است.

دولت ایالات متحده ماه گذشته میلادی چهار اسرائیلی را متهم کرد که در خشونت‌های شهرک‌نشینان علیه فلسطینی‌های کرانه باختری نقش داشته‌اند و به این وسیله ناخشنودی خود را از سیاست‌های بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل، نشان داد.

اسرائیل در جنگ خاورمیانه در سال ۱۹۶۷ کرانه باختری را تصرف کرد و شهرک‌سازی‌های اسرائیلی در این منطقه به طور مداوم در حال گسترش است.

فلسطینیان کرانه باختری را به عنوان بخشی از یک کشور مستقل آینده که شامل غزه و بیت‌المقدس شرقی نیز می‌شود، در نظر می‌گیرند.

«نگرانی جدی» از گمراه کردن پلیس برای هجوم به منازل سیاستمداران در آمریکا

عکس آرشیوی است
عکس آرشیوی است

در ماه‌های اخیر منازل تعدادی از قضات، کارکنان کمیسیون‌های انتخاباتی و سیاستمداران از هر دو حزب آمریکا در پی تماس‌های جعلی با مراکز امدادرسانی مورد هجوم ماموران پلیس قرار گرفته است.

به نظر می‌رسد افرادی که به هر دلیل قصد آزار مقامات را دارند در تماس‌ تلفنی با مراکز امداد به دروغ وقوع یک جنایت یا حادثه مرگبار را در محل زندگی مقامات گزارش داده و در نتیجه واحدهای سراپا مسلح پلیس به این نقاط هجوم می‌برند.

تکرار این موارد در آستانه برگزاری انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، که به اعتقاد کارشناسان با معضلات دیگری نظیر تهدید به خشونت، دخالت خارجی و نشر اطلاعات غلط روبرو است، نگرانی‌ها را افزایش داده است.

تازه‌ترین مورد از هجوم پلیس بر مبنای گزارش جعلی از وقوع یک جنایت نیمه شب پنجشنبه ۳۰ فروردین در منزل ریک ویلسون، استراتژیست سابق حزب جمهوریخواه و از بنیانگذاران «پروژه لینکلن» روی داد که یک موسسه اقدام سیاسی نزدیک به محافظه‌کاران و جمهوریخواهان میانه‌رو است.

آقای ویلسون که قبلاً یک بار دیگر هدف این اقدامات قرار گرفته بود به محض محاصره منزلش در ایالت فلوریدا توسط مأموران پلیس در حالی که دست‌های خود را به نشانه تسلیم روی سرش گذاشته بود فریاد زد: «قربانی گزارش دروغم.»

او به خبرنگاران گفت: «محاصره منزل توسط ده‌ها مامور پلیس سراپا مسلح در ساعت سه نیمه شب تجربه سختی است. هدف این حقه‌بازی‌ها به کُشتن دادن مردم است.»

در ماه ژانویه نیز حادثه مشابهی برای گابریل استرلینگ، یک مقام ارشد کمیسیون انتخابات ایالت جورجیا، اتفاق افتاد. به گفته او مأموران پلیس پس از یک تماس تلفنی که ادعا کرده بود در آدرس او «یک معامله مواد مخدر به درگیری منجر شده» خانه او را محاصره کردند.

آقای استرلینگ گفت: «نباید اجازه داد که تماس‌های دروغین در مورد تهدید بمب‌گذاری و یا هر داستان جعلی دیگر که پلیس در واکنش به آن‌ها به ادارات دولتی و یا منازل مردم هجوم می‌برد به یک موضوع عادی بدل شود. پیش‌بینی ما این است که با نزدیک شدن به زمان برگزاری انتخابات ریاست جمهوری در ماه نوامبر تنش‌ها تشدید شود.»

اف بی آی (اداره تحقیقات فدرال) اخیراً اعلام کرد که فقط در سال گذشته میلادی حدود ۶۰۰ مورد از این حوادث را شناسایی کرده و ارتکاب این جرم رو به افزایش است.

تعداد دقیق فریب دادن پلیس برای هجوم به منازل سیاستمداران و مقامات انتخاباتی مشخص نیست چون تمامی آن‌ها گزارش نمی‌شود ولی وقوع این حوادث در مورد چندین مقام ارشد نگرانی‌ها را تشدید کرده است.

در ماه‌های اخیر تانیا چوتکان، قاضی مسئول رسیدگی به یک پرونده تخلف فدرال دونالد ترامپ، رئیس جمهور سابق آمریکا، جک اسمیت، بازرس ویژه وزارت دادگستری که مسئول هدایت دو اعلام جرم علیه آقای ترامپ است و همینطور مارجری تیلور گرین، عضو جمهوریخواه مجلس نمایندگان، هدف این نوع اقدامات قرار گرفته‌اند.

این اقدامات اصطلاحاً Swatting نام گرفته که ریشه آن واحدهای ضربت به شدت مسلح پلیس به نام SWAT است و معمولاً برای مقابله با جرایم سنگین و خطرناک اعزام می‌شوند.

به گفته اف‌بی‌آی این روش از اعمال فشار یا تهدید افراد از سال‌های دو هزار به بعد به مرور رواج پیدا کرده و موارد وقوع آن رو به افزایش است.

علاوه بر سیاستمداران و مقام‌های دولتی و قضایی، دست اندرکاران قمار‌بازی آنلاین و در مواردی سلبرتی‌ها نیز هدف این نوع اقدامات بوده اند.

پلیس بریتانیا:‌ مظنونان حمله به پوریا زراعتی احتمالاً اهل اروپای شرقی‌ هستند

پوریا زراعتی، مجری شبکه «ایران اینترنشنال»
پوریا زراعتی، مجری شبکه «ایران اینترنشنال»

پلیس بریتانیا می‌گوید احتمال می‌رود افراد مظنون به حمله با سلاح سرد به پوریا زراعتی، مجری شبکه «ایران اینترنشنال»، از شهروندان اروپای شرقی‌ بوده و یکی از آنها هم احتمالاً با آلبانی ارتباط دارد.

به گزارش روزنامه گاردین، بر اساس اعلام پلیس بریتانیا مظنونان احتمالاً برای انجام این حمله «اجیر» و اندکی پیش از حمله وارد بریتانیا شده‌ بودند.

بازرسان بریتانیایی می‌گویند در حال بررسی ارتباط احتمالی یکی از این مظنونان با کشور آلبانی هستند.

ماه پیش پوریا زراعتی، مجری شبکه «ایران اینترنشنال»، در خارج از خانه‌اش در لندن با چاقو زخمی شد.

پلیس لندن اعلام کرد که کارآگاهان بر این باورند که در این حمله سه مظنون دخیل بودند که ساعاتی پس از حمله، بریتانیا را ترک کردند.

پلیس متروپلیتن سپس در بیانیه‌ای اعلام کرد که توانسته یک خودروی مرتبط با این حمله را کشف کند.

پلیس کمی بعد اعلام کرد:‌ «از آنجایی که قربانی، یک روزنامه‌نگار در یک سازمان رسانه‌ای فارسی‌زبان مستقر در بریتانیا است و پیش از این تهدیدهایی علیه این گروه از روزنامه‌نگاران صورت گرفته بود، این حادثه توسط افسران متخصص فرماندهی ضد تروریسم پلیس متروپلیتن در حال بررسی است».

به باور منابع غربی، افراد پشت این حمله به نیابت از جمهوری اسلامی ایران مرتکب چنین جنایتی شده‌اند.

به گفته پلیس مبارزه با تروریسم و سرویس‌های امنیتی بریتانیا، این حمله تازه‌ترین نمونه از اقدامات حکومت ایران برای انجام خشونت علیه منتقدان خود در خاک کشورهای غربی به شمار می‌آید.

با این وجود کاردار سفارت جمهوری اسلامی در بریتانیا دخالت دولت ایران در این حمله را رد کرده است.

پس از این حمله به پوریا زراعتی، سازمان گزارشگران بدون مرز از دولت بریتانیا خواست تا از خبرنگاران ایرانی که هدف سرکوب «خصمانه» جمهوری اسلامی‌اند، بهتر محافظت کند.

بازرسان ضد تروریسم می‌گویند از سال ۲۰۲۲، مجموعه‌ای از توطئه‌ها برای «ربودن یا حتی کشتن... افرادی که دشمن رژیم ایران تلقی می‌شوند» توسط شماری واسطه‌ها طراحی و تا حد زیادی خنثی شده است.

به گفته این بازرسان در تمامی این موارد برای تمام واسطه‌ها، پول حرف اول را می‌زند؛ « چرا خودتان این جرم را مرتکب شوید وقتی می‌توانید یک مجرم سازمان‌یافته را استخدام کنید تا به نیابت از شما این کار را انجام دهد و به شما فرصت انکار بدهد».

مقامات آمریکایی همچنین می‌گوید شاهد اقداماتی با هدایت ایران و با استفاده از الگوهای مشابه‌اند که طی آن افراد مجرم از اروپای شرقی برای انجام ترورعلیه مخالفان جمهوری اسلامی استخدام می‌شوند.

اوکراین از ساقط کردن یک بمب‌افکن استراتژیک روسیه خبر داد

مقامات اوکراین اعلام کردند یک بمب‌افکن روسیه را در نزدیکی مرز خود سرنگون کرده‌اند.

به گفته مقامات منطقه‌ای کی‌یف، این بمب‌افکن در جریان یک حمله هوایی منجر به کشته شدن دست کم ۸ نفر ازجمله دو کودک در استان مرکزی دنیپروپتروفسک شده بود که در فاصله ۳۰ کیلومتری مرز اوکراین منهدم شد.

به گزارش رویترز، مقامات منطقه‌ای گفته‌اند موشک‌ها در ساعات نخستین روز جمعه، شهر دنیپرو و مناطق اطراف آن را بمباران کردند و ضمن آسیب رساندن به ساختمان‌های مسکونی و ایستگاه اصلی قطار، دست کم ۲۸ غیرنظامی را مجروح کردند.

با این وجود وزارت دفاع روسیه ادعا کرده که بمب‌افکن منهدم شده پس از انجام یک مأموریت جنگی در حال بازگشت به پایگاه بوده که در منطقه استاوروپل در جنوب روسیه، صدها کیلومتر دورتر از قلمرو تحت کنترل اوکراین، «سقوط» کرده است.

وزارت دفاع روسیه در عین حال گفته که دلیل «سقوط» احتمالاً نقص فنی بوده است.

فرماندار منطقه‌ای روسیه گفت که چهار خدمه نیروی هوایی روسیه از این هواپیمای جنگی بیرون پریدند؛ دو نفر از این افراد نجات یافتند، یک نفر کشته شده و عملیات برای نجات نفر چهارم در جریان است.

روسیه در هفته‌های اخیر حملات هوایی دوربرد خود را به سیستم انرژی اوکراین و سایر اهداف تشدید کرده و با پیشروی در شرق این کشور، فشار را بر کی‌یف در پشت خط مقدم افزایش داده است.

وزرای خارجه هفت کشور صنعتی موسوم به «گروه هفت» روز جمعه در نشست خود در کاپری ایتالیا، متعهد شدند که توانایی‌های دفاع هوایی اوکراین را تقویت کنند.

روز پنجشنبه ۳۰ فروردین، مقامات ارشد ناتو و اتحادیه اروپا از وزرای خارجه هفت کشور پیشرفته صنعتی (آلمان، ایالات متحده آمریکا، فرانسه، بریتانیا، ایتالیا، ژاپن، کانادا) خواسته بودند تا گام‌های سریع و ملموسی برای ارائه سامانه‌های دفاع هوایی و همچنین توپخانه بیشتر به اوکراین بردارند.

به گزارش خبرگزاری فرانسه، وزیران خارجه «گروه هفت» در بیانیه پایانی نشستی که روز جمعه ۳۱ فروردین ماه برگزار شد، اعلام کردند که برای تقویت توانایی‌های دفاع هوایی اوکراین و برای نجات جان انسان‌ها و محافظت از زیر‌ساخت‌های حیاتی عزم خود را جزم می‌کنند.

بر اساس گزارش‌های منتشر شده، اعضای «گروه هفت» همچنین در حال بررسی استفاده از دارایی‌های توقیف‌شده روسیه برای کمک به اوکراین هستند.

بازداشت یک مرد ایرانی در کنسولگری ایران در پاریس پس از تهدید به انفجار

پلیس فرانسه روز جمعه اعلام کرد مردی که در داخل کنسولگری ایران در پاریس مخفی شده و تهدید به اقدام انفجاری کرده بود، بازداشت شد.

بر اساس گزارش رسانه‌های فرانسوی، مرد بازداشت‌شده برای پلیس و دستگاه قضایی فرانسه شناخته‌شده است.

این مرد یک ایرانی-فرانسوی متولد تهران در سال ۱۹۶۳است که پیشتر نیز در سپتامبر سال گذشته به دلیل اقدام به آتش‌سوزی عمدی مقابل کنسولگری ایران در پاریس بازداشت شده بود.

این مرد برای این اقدام خود که اعلام کرده بود در حمایت از اعتراضات «زن، زندگی، آزادی» انجام داده، به هشت ماه زندان محکوم شده بود.

اقدام روز جمعه او دو روز پیش از برگزاری جلسه دادگاه تجدید نظر درباره پرونده سال گذشته‌اش در روز دوشنبه آینده صورت گرفته است.

او روز جمعه گفته که برای «گرفتن انتقام برادرش» دست به اقدام زده است.

رسانه‌های فرانسوی گزارش دادند که پلیس فرانسه با درخواست کنسولگری ایران برای عملیات وارد عمل شد.

در حالی که در ابتدا به نقل از شاهدان عینی گزارش شد که این فرد دارای جلیقه انفجاری یا نارنجک است، پس از جست‌و‌جوی او از سوی پلیس، هیچ مواد انفجاری نزد او کشف نشد.

رسانه‌ها گفتند که نارنجکی که این مظنون در دست داشت، نارنجک واقعی نبود.

ستاد فرماندهی پلیس پاریس با انتشار بیانیه‌ای نوشت که یک محیط امنیتی روز جمعه در اطراف کنسولگری ایران در پاریس ایجاد شد.

بر اساس گزارش پلیس، «یک شاهد مردی را در حال ورود با نارنجک یا جلیقه انفجاری» به ساختمان کنسولگری ایران مشاهده کرد.

شبکه تلویزیونی خبری ب‌اف‌ام‌ گزارش داد که این مرد حوالی ساعت ۱۱ صبح هنگام ورود به کنسولگری مشاهده شد.

لوران نونز رئیس پلیس پاریس اعلام کرد که کنسولگری ایران «درخواست مداخله» را به ستاد پلیس ارائه کرده بود.

پلیس از مردم خواست از تجمع در اطراف خیابان‌های محل استقرار کنسولگری ایران در پاریس خودداری کنند.

کنسولگری ایران در پاریس در منطقه شانزدهم در غرب پایتخت فرانسه و در نزدیکی برج ایفل قرار دارد.

سفارت و کنسولگری ایران در نزدیکی برج ایفل قرار دارد
سفارت و کنسولگری ایران در نزدیکی برج ایفل قرار دارد

شرکت مترو پاریس نیز در حساب خود در شبکه اجتماعی ایکس نوشت که خدمات‌رسانی برخی خطوط مترو در ایستگاه تروکادرو نزدیک‌ترین ایستگاه به کنسولگری ایران متوقف شده است.

هنوز مشخص نیست که این ماجرا ارتباطی با تشدید تنش میان جمهوری اسلامی و اسرائیل داشته باشد.

آذرماه سال گذشته، یک فرانسوی ایرانی‌تبار در حمله با چاقو در مرکز پاریس در نزدیکی برج ایفل یک گردشگر آلمانی را کشت و بعداً به پلیس گفت که «تحمل مرگ مسلمانان در افغانستان و سرزمین‌های اشغالی فلسطین را ندارد.»

این حمله مرگبار نگرانی در مورد خطر حملات اسلام گرایان افراطی را در ماه‌هایی که پایتخت فرانسه خود را برای برگزاری مسابقات المپیک تابستانی آماده می‌کند افزایش داد.

انتقاد هفت کشور صنعتی جهان از شمار بالای تلفات غیرنظامی در جنگ غزه

وزرای خارجه گروه هفت
وزرای خارجه گروه هفت

وزرای خارجه هفت کشور صنعتی جهان روز جمعه، ۳۱ فروردین‌ماه، از تلفات بالای انسانی در حمله اسرائیل به نوار غزه طی ماه‌های گذشته انتقاد کردند.

وزرای خارجه «گروه هفت» شامل آمریکا، آلمان، فرانسه، بریتانیا، ایتالیا، کانادا و ژاپن در بیانیه مشترکی که روز جمعه منتشر کردند، تصریح کرده‌اند: «ما از تلفات جانی غیرنظامیان ابراز تأسف می‌کنیم و با نگرانی از تعداد غیرقابل قبول غیرنظامیان کشته شده از جمله هزاران زن، کودک و افراد آسیب‌پذیر، یاد می‌کنیم.»

این بیانیه که نسخه‌ای از آن در سایت وزارت خارجه بریتانیا منتشر شده، در ادامه می‌افزاید با شروع عملیات نظامی «تمام‌عیار» اسرائیل در منطقه رفح مخالف است، چرا که این کار «عواقب فاجعه‌باری» بر ساکنان این منطقه خواهد داشت.

رفح در جنوب غزه تنها منطقه باقی‌مانده در کنترل گروه افراطی حماس و رهبران آن است و طی هفته‌های گذشته اسرائیل بارها از قصد خود برای حمله زمینی به آن خبر داده است. آمریکا و اروپا همراه با اسرائیل حماس را گروه تروریستی تلقی می‌کنند.

وزرای خارجه گروه هفت در نشست جزیره کاپری ایتالیا از اسرائیل خواستند یک برنامه معتبر و قابل اجرا برای حفاظت از جان غیرنظامیان ارائه دهد.

در جریان حمله گسترده و بی‌سابقه گروه افراطی حماس به اسرائیل در ۱۵ مهرماه پارسال ۱۲۰۰ نفر کشته و حدود ۲۴۰ نفر دیگر به گروگان گرفته شدند. اسرائیل در واکنش به این حمله، در غزه دست به یک عملیات نظامی زد که همچنان از پایانش خبری نیست.

بیانیه هفت کشور صنعتی جهان در ادامه، حمله مهرماه حماس به اسرائیل را «وحشیانه» توصیف نموده و آن را به شدت محکوم کرده است.

این بیانیه بر حق اسرائیل برای دفاع از خود با رعایت قوانین بین‌المللی، خصوصا حقوق بشر تاکید کرده و از گروه افراطی حماس خواسته است بقیه گروگان‌های اسرائیلی را فورا آزاد کند.

این بیانیه نسبت به خطر قحطی در غزه هشدار داده و از جامعه جهانی خواستار تقویت امدادرسانی به این منطقه شده است.

به گفته مقامات بهداشتی غزه که تحت کنترل حماس است، از زمان اغاز جنگ در غزه بیش از ۳۳ هزار نفر کشته و بیش از ۷۶ هزار زخمی شده‌اند.

مدیر اجرایی صندوق کودکان سازمان ملل متحد، یونیسف، روز ۲۹ فروردین اعلام کرد، از زمان آغاز جنگ در غزه تاکنون بیش از ۱۳ هزار و ۸۰۰ کودک فلسطینی کشته شده‌اند.

رسانه‌های بین‌المللی می‌گویند، به‌ دلیل عدم دسترسی به منطقه غزه، نمی‌توانند به‌ طور مستقل تعداد کشته‌شدگان را تأیید کنند.

مدیر اف‌بی‌آی: هکرهای دولتی چین مترصد فرصت برای حمله «ویران‌گر» به آمریکا هستند

کریستوفر رِی، رئیس اف‌بی‌آی
کریستوفر رِی، رئیس اف‌بی‌آی

رئیس اداره تحقیقات فدرال آمریکا، اف‌بی‌آی، می‌گوید هکرهای مرتبط با دولت چین به زیرساخت‌های حیاتی ایالات متحده نفوذ کرده‌ و منتظر «لحظه‌ مناسب برای وارد کردن ضربه‌ای ویرانگر» هستند.

کریستوفر رِی روز پنج‌شنبه، ۳۰ فروردین، طی سخنرانی در دانشگاه وَندربیلت که متن آن در سایت اداره تحقیقات فدرال منتشر شده، گفت که کارزار حملات سایبری گروه‌های هکری چینی با نام «طوفان وُلت» با موفقیت شمار متعددی از شرکت‌های آمریکایی در زمینه ارتباطات، انرژی، آب و دیگر حوزه‌های حساس، از جمله ۲۳ اپراتور خطوط لوله را هدف قرار داده است.

او در ادامه با اشاره به درگیری‌های مدرن و تهدیدات نوظهور تصریح کرد چین در حال توسعه توانایی ایجاد ویرانی فیزیکی در زیرساخت‌های حیاتی ما در زمان انتخابی خود است و هدف از آن ضربه به زیرساخت‌های غیرنظامی برای ایجاد هراس است.

آقای رِی گفت تعیین دقیق هدف چین و اینکه آیا در راستای بازدارندگی آمریکا برای دفاع از تایوان باشد، مشکل است.

چین بارها اعلام کرده تایوان بخشی از خاک این کشور است و باید به سرزمین مادری بازگردد. تایوان با رد این ادعا گفته است مردم این کشور باید درباره آینده خود تصمیم بگیرند.

آمریکا متحد نزدیک تایوان است.

اوایل این هفته، سخنگوی وزارت امور خارجه چین اعلام کرد عملیات گروه‌های هکری موسوم به «طوفان ولت» ارتباطی با دولت چین ندارد و بخشی از یک تلاش باج‌خواهانه باندهای تبهکار است.

سفارت پکن در واشینگتن نیز با انتشار بیانیه‌ای به اظهارات سخنگوی وزارت خارجه این کشور اشاره کرده و گفته است برخی در ایالات متحده از ردیابی منشأ حملات سایبری به عنوان ابزاری برای ضربه زدن و متهم کردن چین استفاده می‌کنند.

این بیانیه با متهم کردن دولت آمریکا به سیاسی کردن مسئله امنیت سایبری می‌گوید برخی ادعا می‌کنند که ایالات متحده قربانی است، در حالی که واقعیت عکس آن است.

با این حال آقای رِی گفته است هکرهای چینی از یک سری بات‌نت، شبکه‌ای از رایانه‌ها و سرورهای شخصی آسیب‌دیده در سراسر جهان، برای پنهان کردن فعالیت‌های مخرب سایبری خود استفاده کرده‌اند.

پیشتر برخی شرکت‌های فن‌آوری رایانه و اینترنت، از جمله مایکروسافت و گوگل فعالیت هکرهای «طوفات ولت» را به چین منتسب کرده بودند.

لهستان یک نفر را به اتهام توطئه برای قتل رئیس‌ جمهور اوکراین بازداشت کرد

عکسی که در شبکه‌های اجتماعی از بازداشت مظنون منتشر شده است
عکسی که در شبکه‌های اجتماعی از بازداشت مظنون منتشر شده است

یک مرد در لهستان به اتهام کمک به توطئه نهادهای اطلاعاتی روسیه برای قتل رئیس ‌جمهور اوکراین بازداشت شد.

همزمان آلمان از بازداشت دو نفر به اتهام جاسوسی برای روسیه خبر داد.

دادستانی‌های اوکراین و لهستان روز جمعه ۳۱ فروردین با اعلام این خبر نام متهم را «پاول. کا» عنوان کرده و گفتند که او در صدد ارسال اطلاعات امنیتی فرودگاه رزسزاوشو‌-جسینکا شهر ژشوف لهستان به عاملان روسی بوده و روز چهارشنبه بازداشت شده است.

فرودگاه رزسزاوشو‌-جسینکا دروازه‌ای برای تدارکات نظامی و بشردوستانه بین‌المللی برای اوکراین است و ولودیمیر زلنسکی رئیس‌جمهور اوکراین اغلب از آنجا بازدید می‌کند.

این فرودگاه که تحت کنترل نیروهای آمریکایی است، اغلب به رهبران بین‌المللی و امدادگرانی که در داخل و خارج از اوکراین سفر می‌کنند خدمات می‌دهد.

در بیانیه دادستانی لهستان آمده است که اگر این مرد مجرم شناخته شود، ممکن است به هشت سال زندان محکوم شود: «بازداشت متهم یاد شده نتیجه همکاری نزدیک با دادستانی و سرویس‌های امنیتی اوکراین بود که به لهستان شواهد مهمی در رابطه با توطئه یاد شده ارائه کردند.»

او در تلاش برای ارتباط با نظامیان روسی بود که مستقیما در خاک اوکراین در جنگ مشارکت دارند.

آندری کوستین، دادستان کل اوکراین، گفت که مظنون وظیفه جمع‌آوری و انتقال اطلاعات مربوط به امنیت فرودگاه رزسزاوشو-‌جسینکا در جنوب شرقی لهستان به دولت متجاوز روسیه را بر عهده داشته است.

او با انتشار پیامی در شبکه ایکس گفت این مورد تاکیدی بر تهدید مستمر روسیه نه تنها برای اوکراین، بلکه علیه کل جهان آزاد است.

او گفت: «رژیم جنایتکار کرملین... عملیات خرابکارانه را در قلمرو سایر کشورهای مستقل سازماندهی کرده و انجام می‌دهد.»

در این میان دادستان‌های آلمان از بازداشت دو مرد با تابعیت دوگانه آلمانی-‌روسی به ظن جاسوسی خبر داده که یکی از آنها در صدد حمله به تاسیسات نظامی آمریکا برای اخلال در کمک‌های این کشور به اوکراین بوده است.

دادستان فدرال آلمان گفت که «دیتر.اس» و «الکساندر.جی» روز چهارشنبه در شهر بایروت بازداشت شدند.

از زمان تهاجم تمام‌عیار روسیه به خاک اوکراین در فوریه ۲۰۲۲، چندین نفر از جمله یک شهروند دوتابعیتی روسی-‌اسپانیایی در لهستان به اتهام جاسوسی برای روسیه بازداشت شده‌اند.

لهستان حامی سرسخت اوکراین در مقابله با تجاوز نظامی روسیه است.

بیشتر

تازه‌های ایران و جهان

XS
SM
MD
LG