خبرخوان
واکنش ظریف به خبر فشار پومپئو برای ادامه تحریم تسلیحاتی: به رؤیاپردازی خاتمه بدهید

وزیر خارجه جمهوری اسلامی در واکنش به انتشار گزارشهایی درباره احتمال تلاش همتای آمریکاییاش برای تمدید تحریم تسلیحاتی ایران از طریق ادله حقوقی، نوشت که آمریکا باید به «رؤیاپردازی خاتمه» بدهد.
مقامهای دولت آمریکا تاکنون به طور رسمی در این باره اظهار نظر نکردهاند ولی روزنامه نیویورک تایمز گزارش داده است وزیر خارجه آمریکا در حال تدوین یک استدلال حقوقی مبنی بر این است که واشینگتن همچنان یکی از مشارکتکنندگان برجام بهشمار میآید تا بتواند با افزایش فشارها در شورای امنیت تحریمهای تسلیحاتی ایران را تمدید کند.
آقای ظریف در واکنش به این خبر، امروز در توئیتی نوشته است آمریکا با این «امیدواری» که با «فشار حداکثری ایران را به زانو درآورد» اعلام کرد که دیگر مشارکتکننده برجام نیست و وقتی این سیاست «شکست تحقیرآمیز» خورد، «اکنون میخواهد بازیگر برجامی باشد.»
آقای پمپئو هفته قبل نیز در توئیتی، از شورای امنیت سازمان ملل خواسته بود برای جلوگیری از آغاز رقابت تسلیحاتی جدید در غرب آسیا، تحریم تسلیحاتی ایران را تمدید کند.
طبق یکی از بندهای قطعنامه ۲۲۳۱ که از سال ۲۰۱۶ میلادی اجرایی شد، ایران تا پنج سال از خرید جنگافزار تهاجمی منع شده است.
این بند از قطعنامه ۲۷ مهر سال جاری (۱۸ اکتبر) و پس از تأیید صلحآمیز بودن برنامه هستهای ایران منقضی میشود و پس از آن ایران این امکان را خواهد داشت که از کشورهای خارجی جنگافزار بخرد.
مهمترین خبرهای ایران و جهان
تعداد استانهای بیابانی ایران به «۲۱ مورد» افزایش یافته است

سرپرست جدید سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری ایران از افزایش ۶۶ درصدی استانهای بیابانی در کشور خبر داد و گفت که مناطق بحرانی برای ریزگردها نیز در حدود ۴۳ درصد گسترش یافته است.
عباسعلی نوبخت روز یکشنبه پنجم تیرماه در مراسم معارفه خود تصریح کرد که تعداد استانهای بیابانی ایران از ۱۴ مورد در آغاز برنامه چشمانداز ۲۰ساله، اکنون به حدود ۲۱ استان افزایش یافته است.
او با تاکید بر ضرورت برنامهریزی برای مدیریت خشکسالی افزود که در آغاز برنامه چشمانداز ۲۰ساله، مناطق بحرانی برای ریزگردها شش میلیون هکتار بود و اکنون وسعت آن به نزدیک ۱۴ میلیون هکتار رسیده است.
نوبخت با استناد به دادههای سازمان توسعه عمران ملل متحد گفت ایران جزو کشورهایی است که به دلیل تغییرات اقلیمی و خشکسالی در سال ۲۰۲۵ با بحران شدید آب مواجه میشود و در سال ۲۰۴۰ به اوج بحران بیآبی میرسد.
سرپرست سازمان منابع طبیعی همچنین از مشکل «هجوم آفات» و «خشکیدگی بلوط» در ۱.۲ میلیون هکتار از جنگلهای زاگرس خبر داد.
این تخریبها در شرایطی است که به گفته نوبخت، «از ۳۰ میلیون هکتار عرصههای زاگرس، نزدیک به شش میلیون هکتار آن جنگل است و این جنگلها تامین کننده ۴۰ درصد آب در ایران هستند».
گزارشهای مختلف حاکی است که بحران کمآبی و گسترش خشکی و بیابانزایی و ریزگردها در بخشهای مختلف ایران، بهطور مستقیم بر اقتصاد محلی کشاورزان، وضعیت خانوادهها، شرایط شغلی و وضع روانی و اجتماعی انسانها و بالاخره سلامتی و بهداشت شهروندان، اثرات شکننده و منفی گذاشته است.
با استفاده از گزارش ایرنا، همشهری آنلاین و رادیوفردا/ آ.ت/ ک.ر
بایدن: «گروه هفت» واردات طلا از روسیه را تحریم میکند

رئیسجمهوری آمریکا در آستانه اجلاس هفت کشور پیشرفته صنعتی جهان اعلام کرد که این کشورها واردات طلا از روسیه را تحریم میکنند.
جو بایدن روز یکشنبه پنجم تیرماه اعلام کرد آمریکا تحریمهایی با هزینه بیسابقه برای جلوگیری از تامین مالی ماشین جنگی ولادیمیر پوتین رئیسجمهوری روسیه اعمال کرده است.
همزمان بوریس جانسون نخستوزیر بریتانیا نیز تایید کرد که این کشوربر واردات طلای روسیه ممنوعیت اعمال میکند.
ارزش سالانه صادرات طلای روسیه به بریتانیا حدود ۱۶.۶ میلیارد دلار است.
روسیه سالانه حدود ۳۳۰ تن طلا تولید میکند که معادل ۹ درصد از کل طلای تولیدی جهان است.
آقای بایدن گفته است تحریم طلای روسیه جلوی دهها میلیارد دلار درآمد کرملین را خواهد گرفت. آقای جانسون نیز تاثیر تحریم طلای روسیه در درآمدهای دولت پوتین را «بسیار بزرگ» خوانده است.
او گفت این تحریم مستقیما اولیگارشهای روس و قلب ماشین جنگی پوتین را هدف خواهد گرفت.
گروه هفت شامل بریتانیا، آمریکا، کانادا، فرانسه، آلمان، ایتالیا و ژاپن است.
با استفاده از گزارشهای واشینگتنپست و خبرگزاری آناتولی/د.خ/ک.ر
علی یونسی و امیرحسین مرادی، دانشجویان نخبه زندانی، پس از ۲۶ ماه به بند عادی منتقل شدند

وکیل علی یونسی و امیر حسین مرادی، دو دانشجوی نخبه زندانی، میگوید موکلان او پس از ۲۶ ماه حبس در بند امنیتی که با «شرایط سخت» همراه بود، شنبه شب به بندهای عادی زندان اوین منتقل شدند.
مصطفی نیلی روز یکشنبه پنجم تیر در توئیتی نوشت که «ضابط پرونده از ابتدا درخواست کرده بود که تا زمان صدور رای قطعی نباید ایشان از بند ۲۰۹ خارج شوند و در عمل نیز این امر اتفاق افتاد».
ضابط پرونده این دو دانشجوی نخبه زندانی، وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی ایران بود.
علی یونسی، برنده مدال نقره المپیاد نجوم کشوری در سال ۱۳۹۵ و همچنین مدال طلای المپیاد جهانی نجوم، در ۲۲ فروردین سال ۱۳۹۹ بدون اعلام دلیل و «پس از ضربوشتم شدید توسط ماموران» بازداشت شد.
در همان روز، امیرحسین مرادی، دانشجوی فیزیک و برنده مدال نقره المپیاد نجوم کشوری، نیز توسط ماموران امنیتی بازداشت شد.
این دو به «فساد فیالارض»، «اجتماع و تبانی علیه نظام» و «تبلیغ علیه نظام» متهم شده بودند و دادگاه بدوی روز پنجم اردیبهشت امسال هر کدام را به ۱۶ سال حبس محکوم کرد.
مصطفی نیلی روز ۱۶ خرداد نیز خبر داد که دادگاه تجدیدنظر استان تهران، این احکام را تایید کرده که ۱۰ سال آن قابل اجراست.
تداوم بیخبری از سه فعال صنفی معلمان؛ «۲۳۰ معلم» در دو ماه اخیر بازداشت شدهاند

شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران روز یکشنبه پنجم تیر اعلام کرد که طی دو ماه اخیر، ۲۳۰ معلم و فعال صنفی معلمان در شهرهای مختلف ایران ربوده، بازداشت و زندانی شدهاند.
کانال تلگرامی این شورا همچنین بار دیگر یادآور شد که از حدود دو هفته پیش، از وضعیت سه تن از معلمان زندانی شامل رسول بداقی، محمد حبیبی و جعفر ابراهیمی هیچ اطلاعی در دست نیست.
بر اساس این گزارش، این سه فعال صنفی معلمان «بدون حق تماس و ملاقات با خانواده» در انفرادیهای بند ۲۴۰ زندان اوین که در اختیار وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی است، در حبس هستند.
در چند هفته اخیر، بهویژه در پی برگزاری تازهترین دور اعتراضات سراسری معلمان در روزهای ۱۱ و ۲۲ اردیبهشتماه امسال، موج گستردهای از احضار و بازداشت معلمان و فعالان صنفی فرهنگیان در نقاط مختلف ایران آغاز شد.
مقامهای حکومت ایران در موارد متعددی فعالیتهای صنفی و کنشگران را بدون ارائه مدرک به ارتباط با «بیگانگان» متهم کردهاند، تا جاییکه علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی، مدعی شد که «دشمن» به اعتراضات صنفی در ایران چشم دوخته است.
در این میان، بازداشت «خودسرانه» فعالان صنفی یاد شده و تشدید فشارهای نهادهای امنیتی ایران بر دیگر فعالان در هفتههای اخیر، انتقادهای گسترده سازمانهای حقوقبشری و اتحادیههای صنفی بینالمللی را به دنبال داشته است.
با استفاده از کانال تلگرام شورای هماهنگی تشکلهای صنفی و وبسایت رادیو فردا/ آ.ت/ ک.ر
شکست طرح «نفت در برابر مسکن» وزیر راه و شهرسازی ایران

خبرگزاری مهر از قول نایب رئیس انجمن صنفی انبوه سازان استان تهران از شکست طرح «نفت در برابر مسکن» رستم قاسمی وزیر راه و شهرسازی دولت سیزدهم خبر داد.
ایرج رهبر روز یکشنبه پنجم تیرماه گفت در حال حاضر موضوع حضور شرکتهای خارجی در پروژههای ساخت مسکن «کمرنگ» شده است.
وزیر راه و شهرسازی ایران حدود ۱۰ ماه پیش از طرح جذب شرکتهای چینی و ترکیهای برای احداث مسکن در کشور خبر داد و گفت مذاکرات برای بازپرداخت سرمایههای شرکتهای خارجی با تحویل نفت در جریان است.
با اینحال، او اخیرا در صفحه توئیتر خود از «خلف وعده وزارت نفت» برای اجرایی شدن این طرح شکایت کرد.
رستم قاسمی در ابتدای شروع به کار دولت ابراهیم رئیسی قول ساخت چهار میلیون واحد مسکونی طی چهار سال را داد، وعدهای که رئیسجمهوری اسلامی ایران نیز روز شنبه در برنامه گفتوگوی تلویزیونی بر اجرایی شدن آن تاکید کرد، اما توضیح نداد در ۱۰ ماهی که از فعالیت دولت اوی گذشته، چه میزان از وعده دولت تحقق یافته است.
نایب رئیس انجمن صنفی انبوهسازان استان تهران در بخش دیگری از اظهارات خود گفت: اگر کمبود بودجه بخش ساختوساز جدی شود، شرکتهای داخلی میتوانند از موضوع تهاتر نفت استفاده کرده و در برابر سرمایهگذاری خود در ساختوساز، نفت بگیرند و بفروشند.
او توضیح نداد که شرکتهای داخلی قرار است چگونه از سازوکار نفت در برابر مسکن استفاده کنند. طی یک دهه گذشته طرح فروش نفت از طریق شرکتهای خصوصی با فسادهای زیادی همراه بوده است.
با استفاده از گزارش خبرگزاری مهر و سایت رادیو فردا/د.خ/ک.ر
پس از پدر فرزاد انصاریفر، کشتهشده آبان ۹۸، برادرش هم راهی زندان شد

فرزانه انصاریفر، خواهر یکی از کشتهشدگان اعتراضات آبان ۹۸، که چهارم تیر از بازگشت به زندان پدرش خبر داده بود، روز یکشنبه ۵ تیر از زندانی شدن مجدد برادرش نیز خبر داد.
خانم انصاریفر با اعلام این خبر در توئیتر خطاب با حکومت ایران نوشت: «اول که برادرم رو میکشید، بعد هم پدر و برادر دیگهام رو به زندان انداختید. درسته که ظلم در حکومت جمهوری اسلامی پایدار است، اما ما همچنان مقاومت میکنیم.»
خانم انصاریفر روز گذشته هم نوشته بود که جرم پدرش که در ماههای اخیر دومین بار است راهی زندان میشود، این است که پرسیده: «قاتل پسرم کیست؟»
امین انصاریفر، پدر فرزاد انصاریفر، ۳۰ بهمن امسال در پی مراجعه به دادسرای عمومی و انقلاب بهبهان بازداشت و راهی زندان شد، اما ۲۵ اسفند به همراه پسرش آرمان انصاریفر آزاد شد.
پدر فرزاد انصاریفر پیش از نخستین انتقال به زندان در ابلاغیهای برای دفاع از خود در مورد اتهام «تبلیغ به نفع گروهها یا سازمانهای مخالف نظام جمهوری اسلامی» احضار شده بود.
این ابلاغیه پس از حضور مجازی او بهعنوان شاهد در «دادگاه بینالمللی مردمی آبان» صادر شده بود؛ دادگاهی مردمی که در دومین سالگرد اعتراضات آبان ۹۸، در آبان و بهمن ۱۴۰۰ در لندن و برای رسیدگی به جنایات جمهوری اسلامی ایران در سرکوب این اعتراضهای مردمی برگزار شده بود.
فرزاد انصاریفر، فرزند امین انصاریفر، در بحبوحه اعتراضات آبان ۹۸ در بهبهان بر اثر اصابت گلوله به سرش کشته شد.
با استفاده از توئیتر فرزانه انصاریفر و وبسایت رادیو فردا؛ ر.ش / پ.پ
یک مدیر جهاد کشاورزی، در پی تخلفات میلیاردی در واردات نهادههای دامی، برکنار شد

«مدیر سازمان مرکزی تعاون روستایی» وابسته به وزارت جهاد کشاروزی در پی تخلفات گسترده و سازمانیافته در واردات نهادههای دامی از سمت خود برکنار شد.
بر اساس اعلام پایگاه اطلاعرسانی دولت در روز یکشنبه، ۵ تیر اسماعیل قادریفر، مدیرعامل سازمان مرکزی تعاون روستایی از سمت خود برکنار و با حکم «وزیر جهاد کشاورزی»، محمدعلی نیکبخت بهعنوان سرپرست جدید این سازمان منصوب شد.
بنا بر اعلام این پایگاه، این اقدام دو روز پس از دستور رئیس جمهور در پی انتشار اخباری مبنی بر «تخلف احتمالی» در واردات نهادههای دامی صورت گرفته است.
به گفته ذبیحالله خدائیان، رئیس سازمان بازرسی کل کشور سازمان تعاونی روستایی وابسته به وزارت جهاد کشاورزی در تاریخ ۱۰ فروردین ۱۴۰۱ با شرکت «آریو تجارت سهیل» قراردادی مبنی بر تأمین ۱۳ میلیون و ۷۰۰ هزار تن نهاده دامی منعقد کرده است.
آقای خدائیان در ادامه گفته بود که این شرکت در حالی که هنوز محموله نهادههای دامی وارد بندر نشده بود، با ساخت «کوتاژ [اظهارنامه گمرکی] صوری» در سامانه وزارت کشاورزی مبلغ یکهزار و ۱۰۰ میلیارد تومان نهاده دامی به اتحادیهها و دامپروران فروخته بود.
این در حالی است که تاکنون و بعد از ۴۰ روز از موعد وارد کردن محموله نهادههای دامی به کشور از سوی این شرکت هنوز این نهادهها تامین نشده است.
به گفته رئیس سازمان بازرسی کل کشور مسئولان جهاد کشاورزی همچنین در ماههای گذشته طی نامهای به بانک مرکزی خواستار ۷۳۵ میلیون دلار برای شرکت «آریو تجارت سهیل» شده و مدعی شده بودند که نهادههای دامی وارد کشور شده است.
با وجود مستنداتی که نشاندهنده نقش وزارت جهاد کشاورزی در تخلف صورتگرفته، محمد قربانی، معاون اقتصادی وزیر جهاد کشاورزی ۳۱ خرداد، همکاری این وزارتخانه با شرکت آریو تجارت سهیل را «کاملا قانونی» عنوان کرده بود.
غلامحسین محسنی اژهای، رئیس قوه قضائیه ایران پیشتر در واکنش به انتشار گزارش تخلفات صورتگرفته برای واردات نهادههای دامی بدون ارائه جزئیات درباره متهمان این پرونده و نحوه رسیدگی به آن، تنها گفته بود که این موارد «زمینهساز فسادهای بعدی» و «ایجاد پروندههای کثیرالشاکی» میشود.
این اولین بار نیست که یک وزارتخانه، یا مقامات و مسئولان ایرانی متهم به فساد مالی میشوند، با این حال این پروندهها یا مورد رسیدگی قرار نمیگیرند یا در نهایت مسئولان اصلی آنها نیستند که محاکمه میشوند.
نیروی انتظامی ۲۲ گردشگر را در منطقه تفریحی املش گیلان بازداشت کرد

در پی بازداشت ۲۲ گردشگر در ارتفاعات ییلاقی منطقه املش گیلان بهدست پلیس این استان در آخر هفته گذشته، برخی رسانههای داخلی روز یکشنبه پنجم تیر مدعی شدند که این افراد در کار «تبلیغ فرقه نوظهور و غربی» بودهاند.
بنابر گزارشها، این شهروندان به صورت گروههای گردشگری به این منطقه تفریحی آمده بودند و نیروهای انتظامی همراه با بازداشت آنان، ۱۴ خودروی این گردشگران را نیز توقیف کرده و اکنون برای این افراد پرونده قضایی تشکیل شده است.
حسین حسنپور، جانشین فرمانده انتظامی گیلان، در مورد علت بازداشت این شهروندان مدعی شد که آنها در پی فراخوان از طریق فضای مجازی اقدام به برگزاری «مراسم خرافهپرستی و مصرف مواد مخدر» کردهاند و از آنان «تعدادی آلات و ادوات تبلیغ فرقههای نوظهور» و «غربی» کشف شده است.
پلیس در مورد آنچه که «فرقههای نوظهور» نامیده، توضیح بیشتری نداده و همچنین درباره بازداشتیها جزئیاتی منتشر نکرده اما گفته که آنها را به مراجع قضایی تحویل دادهاند.
هفته گذشته نیز رسانههای ایران از بازداشت ۱۲۰ تن در جنگلهای حومه نکا در استان گیلان به ظن «رقص مختلط و کشف حجاب» خبر داده بودند. این افراد اعضای یک تور گردشگری داخلی بودند.
نیروهای انتظامی در روزهای گذشته همچنین با شماری از نوجوانان شیرازی که یک گردهمآیی برای همسن و سالهای خود را از فضای مجازی خبررسانی کرده بود، برخورد و شماری از این نوجوانان را بازداشت کرد. از سرنوشت نوجوانان دستگیرشده خبری منتشر نشده است.
جمهوری اسلامی همواره به دلیل سرکوب آزادیهای مدنی و مدهبی و حق انتخاب سبک زندگی، مورد انتقاد نهادهای مدافع حقوق بشر قرار دارد.
امیرسالار داودی، وکیل و فعال حقوق بشر، به زندان بازگردانده شد

امیرسالار داودی، فعال حقوق بشر و وکیل دادگستری که پس از حدود ۲ سال و ۷ ماه زندان، خرداد پارسال بهطور موقت از زندان آزاد شده بود، روز یکشنبه ۵ تیر دوباره راهی زندان شد.
طناز کلاهچیان، همسر آقای داودی، با اعلام این خبر در توئیتر نوشت که این وکیل فعال حقوق بشر را «برای تحمل ادامه مدت حبس» به زندان بازگرداندهاند.
امیرسالار داودی که سابقه وکالت شماری از پروندههای زندانیان سیاسی از جمله سهیل عربی، زینب جلالیان و سعید شیرزاد را بر عهده داشته، سال ۱۳۹۸ به ۳۰ سال حبس و ۱۱۱ ضربه شلاق محکوم شد.
در پی اعتراض آقای داودی، این حکم در دیوان عالی کشور نقض شد، اما شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب تهران، مرداد پارسال حکم ۳۰ سال حبس او را تأیید کرد.
با استناد به ماده ۱۳۴ قانون مجازات اسلامی، از ۳۰ سال محکومیت، ۱۵ سال زندان در مورد آقای امیرسالار داودی قابل اجراست.
آقای داودی از ۲۳ خرداد با تودیع وثیقه دو میلیارد تومانی بهطور موقت از زندان رجاییشهر کرج آزاد شده بود.
با استفاده از توئیتر طناز کلاهچیان و وبسایت رادیو فردا؛ ر.ش / پ.پ
بازنشستگان معترض باز هم به خیابانها آمدند

بازنشستگان تأمین اجتماعی بار دیگر روز یکشنبه ۵ تیر در چند شهر ایران تجمع اعتراضی برگزار کردند و خواستار لغو مصوبه دولت در افزایش ۱۰ درصدی حقوق غیرحداقلبگیرها شدند.
بر اساس گزارشهای شهروندان در شبکههای اجتماعی، گروههایی از بازنشستگان تأمین اجتماعی دستکم در چهار شهر اهواز، کرمانشاه، اراک و رشت تجمع کردند و علیه دولت ابراهیم رئیسی شعار دادند.
بازنشستگان در یک سال گذشته بارها در اعتراض به پایین بودن حقوق خود تجمعهای اعتراضی برگزار کردهاند، اما جرقه اعتراضهای اخیر که بهطور مستمر تا امروز ادامه یافته، از روز ۱۵ خرداد که در ایران تعطیل رسمی است شروع شد.
در این روز دولت ابراهیم رئیسی اعلام کرد که تنها ۱۰ درصد حقوق بازنشستگانِ غیرحداقلبگیر را افزایش خواهد داد.
بازنشستگان معترض خواستار اجرای مصوبه شورای عالی کار در مورد افزایش ۳۸ درصدی حقوق غیرحداقلبگیرها هستند.
مصوبه اخیر دولت ابراهیم رئیسی حتی موجب اعتراض برخی از نمایندگان مجلس نیز شد، تا جایی که محمدرضا پورابراهیمی، رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس، روز ۲۵ خرداد در نامهای به رئیس مجلس گفته بود که مصوبه اخیر دولت «مغایر با قانون و مقررات از جمله ماده ۹۶ قانون تأمین اجتماعی کشور، قانون بودجه ۱۴۰۱ و نیز قوانین مرتبط با احکام برنامه ششم توسعه» است.
الهام حسینی، ملیپوش وزنهبرداری: اردوهای تیم زنان منوط به تشکیل اردوهای مردان است

الهام حسینی، ملیپوش با اشاره به موارد «خفقان» و «تبعیض» در مورد تیم وزنهبرداری زنان، درباره دلایل سکوت اعضای تیم توضیح داد که اعتراضهای ورزشکاران به «مواخذه» و «حذف وزنهبرداران» منجر میشود.
خانم حسینی روز یکشنبه، ۵ تیر در گفتوگو با خبرگزاری دولتی ایرنا درباره مشکلات تیم ملی وزنهبرداری زنان ایران بهویژه در ارتباط با مسابقات قهرمانی جوانان جهان که اردیبهشت امسال در یونان برگزار شد، گفت: «همواره اردوهای تیم ملی وزنهبرداری زنان منوط به تشکیل اردوهای مردان است.»
این ورزشکار در ادامه درباره کمبودهای تیم ملی زنان گفت که برخلاف تیم مردان، در اردوی تیم زنان حتی «ماساژور» نبوده و خوابگاه تیم «یک ساختمان اداری» بوده است.
او یکی از دلایل از دست رفتن بخت کسب مدال در مسابقات قهرمانی آسیا پارسال را «نبود فردی برای انتخاب وزنه و گرم کردن بازیکنان» در تیم عنوان کرد.
خانم حسینی درباره نظارت بر دوپینگ اعضای تیم ملی زنان هم گفته است که فدراسیون در این باره نظارتی نداشته و آگاهی لازم را به وزنهبرداران نمیداد.
این ملیپوش در ادامه گفته است که در برههای رئیس فدراسیون مکملهایی را حداقل در ۲ سال گذشته تهیه میکرد، اما بعد از گران شدن و همزمان با نزدیک شدن به اعزام تیم به مسابقات قهرمانی این مکملها به صورت محدود به اعضای تیم داده شده است.
خانم حسینی درباره دلایل سکوت تیم زنان نیز گفت پس از اعتراض «مواخذه شدیم و خیلی از وزنهبرداران حذف شدند، اما چون میخواستیم وزنهبرداری زنان حفظ شود، این سکوت را نگاه داشتیم تا دختران به جایگاهی برسند که توانایی خود را نشان دهند. هر چند عواقب این سکوت را در ماههای اخیر دیدیم.»
به نظر میرسد اشاره خانم حسینی به پناهندگی یکتا جمالی، نخستین مدالآور جهانی وزنهبرداری زنان ایران در جریان رقابتهای قهرمانی وزنهبرداری دختران جوانان جهان در یونان است.
خانم جمالی که پس از کسب مدال از هتل محل استقرار تیم ملی ناپدید شده بود، پس از چند روز از پناهندگی خود به آلمان خبر داد.
دو روز پس از اعلام بیخبری از یکتا جمالی، پریسا جهانفکریان، ورزشکار دیگری که توانسته بود برای نخستین بار سهمیه رقابتهای المپیک را در رشته وزنهبرداری کسب کند، نیز از مهاجرت خود به آلمان خبر داد.
خانم جهانفکریان در پیامی در حساب کاربری خود در اینستاگرام نوشته بود: «من از نیمه تحقیرشده و محدودشده ایران برمیخیزم. ولی از نسلی سخن میگویم که فراموش شدن را باور نداشت، تحقیر شدن و محدود شدن را نپذیرفت.»
استیضاح ۴ وزیر دولت ابراهیم رئیسی تحویل هیئت رئیسه مجلس شد

حسینعلی حاجیدلیگانی، عضو هیأت رئیسه مجلس شورای اسلامی از تحویل طرح استیضاح وزیران صمت، کشور، راه و شهرسازی و جهاد کشاورزی به هیأترئیسه مجلس خبر داد.
به گزارش خبرگزاری فارس، آقای حاجیدلیگانی، گفته است که درباره استیضاح رضا فاطمیامین، وزیر صنعت معدن و تجارت، دو دسته امضا به مجلس رسیده که برای بررسی به کمیسیون ارجاع داده شده است.
از نخستین ماههای روی کار آمدن دولت سیزدهم زمزمههای نارضایتی نسبت به عملکرد برخی وزیران دولت ابراهیم رئیسی در مجلس شنیده میشد.
مطابق قوانین مجلس ایران، هیئت رئیسه مجلس باید ابتدا طرح استیضاح را اعلام وصول رسمی کند و پس از آن تاریخی برای جلسه بررسی استیضاح تعیین کند.
آتشسوزی گسترده و انفجار در یک مجتمع صنعتی بندر حیفای اسرائیل

آتشسوزی گستردهای که از بامداد یکشنبه پنجم تیر بخشی از مجتمع صنعتی و لجیستیکی بندر حیفا در شمال اسرائیل را دربرگرفته، به انفجارهایی در محل منجر شده است.
به گزارش رسانههای اسرائیل، صدها آتشنشان از این شهر و سایر شهرهای دیگر با استقرار در محل برای خاموش کردن شعلههای آتش تلاش میکنند.
آتشنشانان از نجات شماری از ساکنان در یکی از خیابانهای نزدیک به مجتمع خبر دادند.
مقامات محلی گفتهاند که هنوز دلیلی برای ایجاد حریق به آنها ارائه نشده است.
به نوشته روزنامه «اسرائیلهیوم» این مجتمع محل ذخیرهسازی مواد خطرناک است. توضیحی در مورد این مواد داده نشد. با این حال، تایمز اسرائیل نوشته است که این مواد سبب انفجار شده است.
بندر حیفا با داشتن کارخانهها و صنایع نفت و شیمیایی یک مکان کلیدی برای صنعت و صادرات اسرائیل است.
مردم حیفا و فعالان مدنی سالهای متمادی در مبارزه با آلودگی هوا که باعث افزایش سرطان و بیماریهای تنفسی در این منطقه شده، خواهان دور کردن صنایع خطرناک و انبارهای آنها از نزدیکی محل زندگی غیرنظامیان بودهاند.
ساکنان شمال اسرائیل همچنین سالها نگران بودند که اصابت یک راکت احتمالی از سوی سازمان حزبالله لبنان یا گروههای مسلح دیگر به یکی از تأسیسات شیمیایی، موجب بروز یک فاجعه شود.
حسن نصرالله، دبیرکل حزبالله، پیشتر به صراحت تهدید کرده بود که در هر درگیری نظامی آتی با اسرائیل، کارخانههای حیفا و مواد شیمایی آن یک هدف بالقوه خواهد بود.
به خواست اردوغان، دولت ترکیه قانون ممنوعیت حکم اعدام را بازنگری میکند

پس از آنکه رجب طیب اردوغان، رئیسجمهور ترکیه، خواستار حکم اعدام برای مجازات کسانی شد که جنگلها را به آتش میکشند، وزیر دادگستری دولت اردوغان از بازنگری قانون ممنوعیت حکم اعدام در این کشور خبر داد.
بکیر بوزداغ، وزیر دادگستری، روز شنبه ۴ تیر با اعلام این خبر همچنین تأکید کرد که سخنان رئیسجمهوری «برای ما دستورالعمل است.»
رجب طیب اردوغان روز جمعه پس از بازدید از یکی از مناطق جنگلی در مارماریس که دچار آتشسوزی شده بود گفت که مجازات آتش زدن جنگلها باید «سهمگین» باشد حتی اگر حکم اعدام باشد.
در پی این اظهارنظر، وزیر دادگستری ترکیه گفت که دولت اردوغان قانون ممنوعیت حکم اعدام مصوب سال ۲۰۰۴ را بازنگری میکند.
او با اشاره به مجازات کنونی ١٠ سال زندان تا حبس ابد برای کسانی که متهم به ایجاد آتشسوزی در طبیعت میشوند، افزود که وزارت دادگستری بازبینی قانون ممنوعیت مجازات اعدام را آغاز کرده است.
پیش از آن، وزارت کشور ترکیه از دستگیری متهمی خبر داده بود که به ایجاد حریق عمدی در جنگل به دلیل ناامیدی از مشکلات خانوادگی اعتراف کرده بود.
بر اثر این آتشسوزی که از روز سهشنبه گذشته آغاز شد، حدود چهار هزار و پانصد هکتار از جنگلهای ترکیه در امتداد ساحل دریای اژه طعمه شعلههای آتش شد.
بهگفته مقامات جنگلداری ترکیه، عامل شروع ۸۸ درصد آتشسوزیهای جنگلی در ترکیه مردم هستند.
با استفاده از رویترز/ ر.ش
روند افزایشی ابتلا به تب کریمه کنگو در ایران

بنا بر اعلام یک مقام وزارت بهداشت ایران از ابتدای امسال تا روز شنبه چهارم تیر، ۳۴ مورد ابتلا به تب کریمه کنگو در کشور شناسایی شده و دو نفر بر اثر این بیماری جان باختهاند.
بهزاد امیری، رئیس گروه بیماریهای قابل انتقال بین انسان و حیوان در گفتوگو با خبرگزاری ایسنا روند ابتلا به تب کریمه کنگو را در کشور «افزایشی» خوانده و گفته است طی سال ۱۴۰۰ در مجموع تنها ۱۳ مورد ابتلا به این بیماری و دو مرگ ناشی از آن ثبت شده بود.
تب کریمه کنگو یک بیماری ویروسی حاد، تبدار و همراه با خونریزی است که از طریق گزش کنه یا تماس با خون یا ترشحات یا لاشه دام و انسان آلوده منتقل میشود و در صورت عدم تشخیص بهموقع میتواند منجر به مرگ فرد مبتلا شود.
آقای امیری درباره دلایل افزایش آمار تب کریمه کنگو بر «عدم کنترل موارد بهداشتی» تاکیده کرده و گفته است که وزیر بهداشت در نامهای خواستار «جلوگیری از تبادل دام در مناطق مرزی» شده است.
رئیس گروه بیماریهای قابل انتقال بین انسان و حیوان پیشتر به صورت تلویحی «قیمت واکسن دام» را از دلایل شیوع بیشتر بیماری در سال جاری عنوان کرده و گفت: «وقتی قیمت واکسن و داروی دامها گران باشد، دامدار نمیرود آن را بخرد و بیماری شیوع پیدا میکند.»
سخنگوی وزارت بهداشت عراق روز جمعه، سوم تیر از ابتلای ۲۰۸ نفر در این کشور به تب کریمه کنگو از ابتدای سال جاری میلادی خبر داده و گفته بود که ۳۵ نفر از این مبتلایان نیز جان خود را از دست دادهاند.
سمپاشی فضای دامداریها و واکسیناسیون بهموقع دامها از جمله عوامل پیشگیری از ابتلا و شیوع تب کریمه کنگو است.
انتخاب سردبیر
-
گفتوگوی رادیویی
از تیراندازی روز افتخار در اسلو و ضارب ایرانیتبار آن چه می دانیم؟
-
گفتوگو با بابک پاکنیا
جزئیات تخطیهای قضایی در پرونده دادخواهان سلامت
-
یک ماه پر التهاب دیگر
همه مرگهای مشکوک و عملیات منتسب به اسرائیل در خرداد ۱۴۰۱
-
روایت پرویز دستمالچی از ترور میکونوس
پوکه اول جلوی من به زمین افتاد
زیر ذرهبین
-
«از نظر اقتصادی جلو میرویم کما اینکه روزبهروز با کمک خداوند وضعمان بهتر میشود»
بررسی شرایط اقتصادی مردم، از جمله افزایش تورم و اجاره بها، نشان میدهد که سخنان نماینده علی خامنهای در اصفهان مبنی بر بهتر شدن روزانه شرایط اقتصادی مردم ایران، ادعایی نادرست است.