خبرخوان
دانشگاه محقق اردبیلی ۱۵ دانشجو را به خاطر یادبود سرنگونی هواپیمای اوکراینی توبیخ و تعلیق کرد

در پی انتشار خبری مبنی بر توبیخ و تعلیق شماری از دانشجویان دانشگاه محقق اردبیلی که برای قربانیان سرنگونی هواپیمای اوکراینی مراسم یادبود برگزار کرده بودند، این دانشگاه شمار این دانشجویان را ۱۵نفر اعلام کرد.
در توضیح رسمی این دانشگاه که روز چهارشنبه ۴ تیر در وبسایت انصافنیوز منتشر شد، دلیل این اقدام، «غیرقانونی» بودن مراسم عنوان و اعلام شده کمیته انضباطی این دانشگاه در راستای «کمک به سالم نگه داشتن محیط آموزشی و پژوهشی» برای این دانشجویان حکم صادر کرده است.
پرواز شماره ۷۵۲ هواپیمایی اوکراین بامداد ۱۸ دی ۱۳۹۸ با شلیک پدافند هوایی سپاه پاسداران سرنگون شد و بر اثر آن ۱۴۶ ایرانی و ۶۱ کانادایی که عمدتاً تابعیت دوگانه داشتند، به اضافه ۱۱ اوکراینی و نیز شماری اتباع دیگر کشورها کشته شدند.
مقامات جمهوری اسلامی در ابتدا شلیک به این هواپیما را انکار و «نقص فنی» را علت سقوط هواپیما عنوان کردند و در نهایت، پس از سه روز، ستاد کل نیروهای مسلح مسئولیت این رخداد را بر عهده گرفت،
پس از سرنگونی این هواپیمای مسافربری، اعتراضاتی در چندین شهر ایران برگزار شد و بر اساس گزارشهای رسمی قوه قضائیه، دهها نفر در ارتباط با این اعتراضات، بازداشت و محاکمه شدند.
در تازهترین مورد از محکومیت معترضان، روز ۲۳ خرداد دادگاهی در مشهد مسعود حکمآبادی، هنرمند تئاتر، را به سه سال زندان محکوم کرد.
این هنرمند و تهیهکننده تئاتر ۲۸ دی ماه سال گذشته، پس از آنکه در اعتراض به سرنگونی هواپیما توسط سپاه پاسداران از حضور در جشنواره تئاتر فجر انصراف داده بود، بازداشت شده بود.
مقامات جمهوری اسلامی تاکنون هیچ گزارشی درباره رسیدگی به آمران و مقصران پرونده سرنگونی هواپیمای اوکراینی ارائه نکردهاند، ضمن آنکه تا امروز نیز ایران از تحویل جعبههای سیاه این هواپیما برای بازخوانی آن خودداری کرده است.
مهمترین خبرهای ایران و جهان
معترضان به بازداشت دهها دموکراسیخواه، در هنگکنگ تجمع کردند

در پی بازداشت ۴۷ فعال دموکراسیخواه در هنگکنگ بر اساس قانون جدید امنیتی چین، حدود هزار نفر روز دوشنبه ۱۱ اسفند مقابل دادگاه رسیدگی به اتهامات این افراد تجمع کردند.
خبرگزاری رویترز گزارش داده است که فضای امنیتی در اطراف دادگاه تقویت شده و بیش از ۱۰۰ پلیس به محل اعزام شدهاند.
کمیته دائمی کنگره ملی خلق چین تیرماه امسال قانون جنجالی امنیتی در رابطه با هنگکنگ را تصویب کرد که کلیدواژههای آن مقابله با «جداییطلبی، فتنهانگیزی و تروریسم» و همچنین «تبانی» با قدرتهای خارجی در هنگکنگ است.
طبق این قانون، مقامات هنگکنگ ۴۷ نفر از کنشگران دموکراسیخواه را روز یکشنبه با اتهامات «براندازی دولت» بازداشت کردند. این افراد جزو ۵۵ نفری بودند که ماه ژانویه نیز به همین اتهام بازداشت و سپس رها شده بودند.
این بزرگترین بازداشت معترضان به سلطه فزاینده چین بر منطقه خودمختار هنگکنگ از زمان تصویب قانون امنیتی جدید است.
پارسال نیز برای ماهها خیابانهای هنگکنگ صحنه اعتراضات به طرح استرداد مجرمین به چین بود؛ طرحی که مقامات هنگکنگ تحت فشار معترضان از آن عقبنشینی کردند.
هنگکنگ تا سال ۱۹۹۷ مستعمره بریتانیا بود؛ اما طبق توافقی که هنگام بازگرداندن آن به چین انجام شد، این منطقه باید سیستم اداری، اجتماعی، قضایی و سیاسی مستقل داشته باشد.
با استفاده از گزارشهای رویترز، رادیو فردا / ف.ق / پ.پ
پروین محمدی، فعال کارگری به صورت «غیابی» به «یک سال حبس» محکوم شد

پروین محمدی، فعال کارگری به صورت غیابی به یک سال حبس تعزیری محکوم و قرار جلب و ممنوع الخروجی برای او صادر شده است.
بر اساس خبری که کانال تلگرام «اتحاد آزاد کارگران ایران» در این باره منتشر کرده، این احکام در حالی به صورت غیابی برای خانم محمدی صادر شده که او گفته با وجود حضور در کشور و داشتن نشانی و شماره همراه مشخص، هیچ ابلاغیه یا احضاریهای درباره پرونده مفتوحه علیه خود دریافت نکرده بود.
به گفته وکیل خانم محمدی او بابت پروندهای که سال ۹۶ برای او گشوده شده است به اتهام «تبلیغ علیه نظام» به احکام مذکور محکوم شده و مصادیق عنوان اتهامی علیه این فعال کارگری «ایراد سخنرانی در جمع کارگران بازنشسته حول مطالبات بازنشستگان» و «مصاحبه درباره آتشسوزی پلاسکو» عنوان شده است.
پروین محمدی پیشتر در اردیبهشت ۹۸ در جریان تجمعی در یکی از پارکهای کرج همراه با شمار دیگری از کارگران و فعالان کارگری بازداشت و آذرماه همان سال جهت تحمل یک سال حبس به زندان منتقل ولی اردیبهشت ۹۹ آزاد شد.
اتحادیه آزاد کارگران ایران در بیانیهای که روز دهم اسفند ماه منتشر کرده، ضمن محکوم کردن صدور حکم غیابی زندان برای پروین محمدی، خواهان ابطال فوری این حکم و رفع تعقیب قضایی از او شده است.
وزارت خارجه ایران اتهام حمله ایران به کشتی اسرائیلی را «قویاً» رد کرد

در پی اظهارات روز دوشنبه بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر اسرائیل، که ایران را در حمله به کشتی خودروبر اسرائیلی در دریای عمان متهم دانست، سخنگوی وزارت خارجه جمهوری اسلامی این موضوع را «قویاً رد» کرد.
سعید خطیبزاده در نشست رسانهای روز دوشنبه ۱۱ اسفند گفت: «خلیج فارس و دریای عمان حوزه امنیتی بلافصل ما است و اجازه هراسافکنی را به آنها نمیدهیم».
وی مدعی شد اتهام نتانیاهو به ایران دربارهٔ حمله به کشتی اسرائیلی ناشی از «مشکلات اسرائیل» و «فرافکنی» است و گفت اسرائیل دچار «بیماری هراسگونهای دربارهٔ ایران است».
شبکه ۱۳ اسرائیل گزارش دادهاست که روز جمعه کشتی «اموی هلیوس رِی» خودروبر اسرائیلی با دو موشک سپاه پاسداران هدف قرار گرفته است.
آقای نتانیاهو نیز دوشنبه گفت «این، کار ایران بود و این امر، واضح است».
آقای خطیبزاده بدون ارائه توضیحات بیشتر گفتهاست در مسیر امینت ملی، اسرائیل میداند پاسخ ایران «دقیق و فنی» است.
وی همچنین دربارهٔ ادعای روزنامه کیهان مبنی «حمله نیروهای نیابتی ایران» به کشتی اسرائیلی گفت: «اگر بخواهیم ادعای رسانهها را مطرح کنیم، اتهامزنی و ادعای رسانههای صیهونیستی (اسرائیل) بسیار بیشتر است».
روزنامه کیهان که زیر نظر نماینده ولی فقیه اداره میشود در شماره نهم اسفند خود حمله به کشتی باری اسرائیل را با اقدامات نیروهای نیابتی جمهوری اسلامی در منطقه مربوط دانست.
بیش از ۲۰ میلیون نفر در بریتانیا واکسن کرونا زدند

دولت بریتانیا روز یکشنبه ۱۰ اسفندماه اعلام کرد تاکنون بیش از بیست میلیون نفر از جمعیت این کشور دوز اول واکسن کرونا را دریافت کردهاند.
علاوهبر این، حدود ۸۰۰ هزار نفر نیز موفق به دریافت دوز دوم واکسن کرونا شدهاند. تنها طی هفته گذشته، از هر سه بریتانیایی دستکم یک نفر دوز اول واکسن را دریافت کرده است.
آمارهای رسمی همچنین نشان میدهد که بریتانیا به لحاظ سرعت اجرای طرح واکسیناسیون همگانی در میان کشورهای اروپایی پیشتاز است.
بوریس جانسون، نخستوزیر بریتانیا، این دستاورد را نقطهعطفی در تاریخ این کشور خواند و با تاکید دوباره بر اهمیت دریافت واکسن در پیشگیری و مقابله با همهگیری کووید ۱۹ گفت: «از همه میخواهم وقتی نوبتشان رسید، واکسن بزنند».
بر اساس آمارهای رسمی، از آغاز همهگیری ویروس کرونا تاکنون، بیش از ۱۲۲ هزار نفر در بریتانیا به دلیل ابتلا به کووید ۱۹ جان باختهاند. این رقم بالاترین آمار مرگومیر ناشی از کرونا در میان کشورهای اروپایی گزارش شده است.
وزارت بهداشت بریتانیا روز یکشنبه از شناسایی و ثبت بیش از شش هزار مورد جدید ابتلا به کووید ۱۹ در ۲۴ ساعت گذشته خبر داد.
تازهترین آمارها نشاندهنده کاهش شمار مبتلایان و قربانیان ویروس کرونا در هفت روز گذشته است. بر همین اساس، نرخ مرگومیر ناشی از این بیماری تا ۳۳.۵ درصد کاهش یافته است.
با استفاده از گزارش خبرگزاری رویترز/ آ.ت/ ک.ر
خطیبزاده: برای بازگشت ایران به تعهدات برجامی نیازی به مذاکره با آمریکا نیست

ساعاتی بعد از انتشار گزارش وال استریت جورنال درباره رد پیشنهاد مذاکره مستقیم با آمریکا از سوی ایران، سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی گفت که برای بازگشت ایران به تعهدات برجامی نیازی به مذاکره با آمریکا نیست.
سعید خطیبزاده روز یکشنبه ۱۰ اسفند گفت با توجه به مواضع و اقدامات اخیر آمریکا و سه کشور اروپایی، جمهوری اسلامی ایران زمان را برای برگزاری جلسه غیررسمی پیشنهادی توسط هماهنگ کننده اروپایی برجام مناسب نمیداند.
جوزپ بورل مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا تلاشهایی برای مذاکره مستقیم بین ایران و آمریکا آغاز کرده است، موضوعی که واشینگتن از آن استقبال کرده اما ایران آن را رد کرده است.
سخنگوی وزارت خارجه ایران در بخش دیگری از اظهاراتش گفته که آمریکا باید به گفته وی، به «تحریمهای غیرقانونی و یکجانبه خود خاتمه دهد و به تعهدات برجامی خود بازگردد».
آقای خطیبزاده افزوده که «این امر نه به مذاکره احتیاج دارد نه به قطعنامه در شورای حکام».
اخیرا گزارش شده که آمریکا از اعضای شورای حکام درخواست کرده است به خاطر عدول ایران از تعهدات هستهایش، قطعنامه توبیخی علیه جمهوری اسلامی تصویب کند. جلسه شورای حکام هفته آینده در وین برگزار خواهد شد.
سخنگوی وزارت امور خارجه ایران میگوید تهران به رایزنیهای نزدیک خود با کشورهای عضو برجام و نیز با آقای بورل به عنوان هماهنگ کننده برجام به صورت دوجانبه و چندجانبه ادامه خواهد داد.
بر اساس گزارش خبرگزاریهای ایران و سایت رادیو فردا/ف.ق/ک.ر
کشتی باربری اسرائیل سه روز پس از انفجار مرموز به دوبی رسید

سه روز پس از وقوع انفجاری مرموز در کشتی باربری اسرائیل در دریای عمان و تشدید تنشها با حکومت ایران، این کشتی روز یکشنبه ۱۰ اسفند جهت تعمیرات در بندر «راشد» دوبی پهلو گرفت.
مقامات امارات متحده عربی از هرگونه اظهارنظر درباره پهلو گرفتن کشتی اسرائیلی در بندر راشد خودداری کردهاند.
جمعه گذشته، کشتی «اموی هلیوس رِی» که زیر پرچم باهاما حرکت میکرد، در پی سانحهای مشکوک از چهار نقطه بهشدت آسیب دید.
مقامات وزارت دفاع آمریکا میگویند که این انفجار مرموز به ایجاد چهار حفره در بدنه این کشتی باربری منجر شده است.
رسانههای اسرائیلی نیز گزارش دادند که این کشتی متعلق به رامی اونگار، از دوستان نزدیک رئیس موساد، سازمان جاسوسی اسرائیل است. آقای اونگار در کشورش به «غول کشتیرانی» در امور بازرگانی معروف است.
مالک کشتی اما ارتباط میان بروز این سانحه با اسرائیلی بودن خود را رد کرده و این رویداد را بخشی از ادامه تنشها میان ایران و آمریکا دانسته است.
وزیر دفاع اسرائیل روز شنبه اعلام کرد که براساس برآوردهای اولیه، جمهوری اسلامی ایران مظنون اصلی این انفجار است. با وجود این، دلایل بروز این سانحه هنوز بهطور قطعی مشخص نشده است.
بنی گانتس افزود که کشتی اموی هلیوس ری در نزدیکی ایران دچار سانحه شده و همین امر، سوءظن در مورد نقش حکومت ایران در بروز آن را تقویت میکند.
او در عین حال بر ضرورت انجام تحقیقات بیشتر در مورد این «حمله» تاکید کرد.
خرداد سال ۱۳۹۸ در اوج تنشها میان ایران با دولت وقت آمریکا در محدوده تنگه هرمز، چند نفتکش در آبهای دریای عمان با مینهای چسبان یا شلیک اژدر آسیب دید که ارتش و دولتمردان ارشد آمریکا، ایران را عامل آن معرفی کردند. کشورهای غربی، اسرائیل و عربستان آن زمان از موضع آمریکا حمایت کردند.
با استفاده از گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس و رادیو فردا/ آ.ت/ ک.ر
«شش نیروی حشد الشعبی» در انفجار یک خودروی بمبگذاری شده کشته شدند

شبکه «الحره» عراق روز یکشنبه ۱۰ اسفند گزارش داد که در انفجار یک خودرو بمبگذاری شده، شش نیروی حشد الشعبی، گروه شیعه مورد حمایت ایران، و یک نیروی امنیتی عراق کشته شدند.
این حادثه همچنین هفت زخمی بر جای گذاشت.
بر اساس این گزارش، نیروهای حشد الشعبی در غرب استان الانبار به یک خودرو مشکوک شده و در جریان بازرسی آن، خودرو بمبگذاری شده منفجر شد.
عملیات گشتزنی در منطقه به صورت مشترک با نیروهای امنیتی و گروه شبهنظامی حشد الشعبی است.
در حادثه دیگری، انفجار بمبی در نزدیکی خط لوله انتقال نفت در نزدیکی موصل منجر به کشته شدن هفت پلیس عراقی شد.
در هر دو منطقه نیروهای داعش به صورت پراکنده فعالیت دارند.
با استفاده از گزارشهای الحره و «سیانان»/ف.ق/ک.ر
شهابالدین عزیزی خادم رئیس فدراسیون فوتبال ایران شد

انتخابات فدراسیون فوتبال ایران روز یکشنبه ۱۰ اسفند برگزار شد و شهابالدین عزیزی خادم به عنوان رئیس فدراسیون فوتبال برای یک دوره چهارساله معرفی شد.
آقای عزیزی خادم متولد بهمن ۱۳۵۶ و عضو سابق هیئت رئیسه فدراسیون فوتبال ایران است.
علی کریمی، بازیکن سابق تیم ملی فوتبال ایران که نامزد انتخابات این دوره بود، با کسب ۹ رای، کمترین آرا را کسب کرد. او هنگام خروج از محل برگزاری انتخابات در گفتوگو با خبرنگاران، بهطور تلویحی این انتخابات را «مهندسی شده» خواند.
پیش از این نیز گروهی از فوتبالیستهای پیشین ایران، ضمن اعلام حمایت خود از علی کریمی، فوتبال ایران را «فاسد»، انتخابات را «صوری» و رئیس فدراسیون فوتبال را «از پیش تعیین شده» خوانده بودند.
مصطفی آجرلو، از اعضای سپاه پاسداران و کیومرث هاشمی، رئیس سابق کمیته ملی المپیک، دیگر نامزدهای این انتخابات بودند.
بر اساس گزارش خبرگزاریهای ایران و رادیو فردا
در حمله به مأموران نیروی انتظامی در درهشهر ایلام دو مأمور کشته شدند

درپی تیراندازی یک فرد ناشناس به مأموران نیروی انتظامی مستقر در ایستگاه بازرسی پل گامیشان شهرستان درهشهر استان ایلام که شامگاه شنبه، ۹ اسفند، روی داد، دو مأمور ناجا کشته شدند.
خبرگزاریهای داخلی ایران پس از این حمله از کشته شدن سرباز وظیفه، محمد مهدی دیرکوند، خبر دادند و نوشتند که ستوانیکم روحالله باصره نیز زخمی شد و برای مداوا به مراکز درمانی انتقال یافت.
بامداد یکشنبه خبر رسید که روحالله باصره نیز در بیمارستان جان خود را از دست داده است.
خبرگزاری ایرنا عامل این تیراندازی را یک «شرور مسلح» توصیف کرده و خبرگزاری ایلنا نیز در این رابطه از واژه «قاچاقچیان» استفاده کرده است.
مسئولان نیروی انتظامی هنوز در مورد عامل و علت این حمله اظهارنظری نکردهاند.
به گزارش خبرگزاری میزان، افشار خسرویزاد، دادستان عمومی و انقلاب مرکز استان ایلام از صدور دستورهای قضایی «به منظور شناسایی و دستگیری عوامل حمله مسلحانه به ماموران ناجا در پل گاومیشان شهرستان درهشهر» خبر داده است.
منطقه غرب ایران در بسیاری نقاط شاهد عبور و مرور کولبران به آنسوی مرز است که تیراندازیهای نیروهای انتظامی به آنان تلفات جانی نیز برجای میگذارد.
بازنشستگان برای چندمین هفته در دهها شهر ایران تجمع کردند

بازنشستگان کارگری روز یکشنبه، دهم اسفند ماه برای چندمین بار در اعتراض به وضع معیشت خود و سیاستهای مزدی دولت در بیش از ۲۰ شهر ایران تجمع کردند.
بنابر گزارشها، مهمترین خواستهای مطرحشده از سوی این بازنشستگان، افزایش مستمریها، اجرای دور جدید قانون همسانسازی در سال جاری، ارائه خدمات درمانی رایگان به بازنشستگان و پرداخت بدهیهای دولت به سازمان تامین اجتماعی است.
این تجمعات حوالی ظهر امروز در شهرهای تهران، مشهد، یزد، تبریز، کرمانشاه، اراک، اهواز، خرم آباد، شاهرود، کرج، ایلام و شوشتر برگزار شد.
ادیگر شهرهایی که در آنها تجمعات اعتراضی صورت گرفته اصفهان، زنجان، رشت، شیراز، سنندج، بجنورد، خرمشهر، آبادان و شوش و هفتتپه بوده است.
پیش از این، سبد معیشت ماهانه بین هشت تا ۱۱ میلیون تومان برآورد شده است که چند برابر مستمری بازنشستگان تامین اجتماعی است. بازنشستگان تأمین اجتماعی خواستار افزایش مستمری خود برابر با سبد معیشت ماهانه هستند.
مرکز آمار ایران اخیرا نرخ تورم نقطهای در بهمنماه ۱۳۹۹ را ۳۴ درصد اعلام کرد. تورم نقطهای به معنی رشد قیمت مجموعهای از کالاها و خدمات در یک ماه مشخص نسبت به ماه مشابه سال قبل از آن است.
روزنامه کیهان حمله به کشتی باری اسرائیل را با اقدامات نیروهای نیابتی ایران مربوط دانست

روزنامه کیهان که زیر نظر نماینده ولی فقیه اداره میشود در شماره نهم اسفند خود حمله به کشتی باری اسرائیل را با اقدامات نیروهای نیابتی جمهوری اسلامی در منطقه مربوط دانست.
کشتی «اموی هلیوس رِی»، در مالکیت شرکت «هلیوس رِی» که با پرچم باهاما در آبهای دریای عمان حرکت میکرد، ده دقیقه پس از بامداد روز جمعه، هشتم اسفند (به وقت ایران) بر اثر یک سانحه مشکوک در دو نقطه در بدنه سوراخ شد.
روزنامه کیهان نوشته است که اسرائیل «سرانجام به هدفی مشروع تبدیل شده» و حمله به این کشتی را «حرفهای» توصیف کرده است.
این روزنامه بدون ارائه شواهدی گمانهزنیهایی چون «احتمال جاسوسی این کشتی در خلیج فارس» را مطرح کرده و نوشته است که «اقدامات محور مقاومت در سوریه و عراق در کنار پیشرویهای سریع انقلابیون یمن در مارب و این روزها، حمله به کشتی جنگی رژیم صهیونیستی که در پوشش کشتی باربری و با پرچم کشوری دیگر در حال تردد بود، نشان میدهد، اینکه میگویند دوران بزن در رو گذشته، حرف دقیقی است.»
جمهوری اسلامی افراد مرتبط با سیاست تسلط خود بر «هلال شیعی» را «محور مقاومت» میخواند و از شورشیان حوثی در یمن با عنوان «انقلابیون» نام میبرد.
سایت «مشرقنیوز» هم نوشتهای از علیرضا تقوینیا، یک تحلیلگر، را بازنشر کرده که میگوید: «دست هستههای مقاومت در نقاط حساس و آبراههای مهم برای ضربه زدن به منافع رژیم صهیونیستی (اسرائیل) کاملا باز است و دریای سرخ، خلیج فارس، دریای عمان، دریای عربی و مدیترانه برای اسرائیلیها میتواند هر لحظه ناامن شود.»
بنی گانتز، وزیر دفاع اسرائیل روز شنبه نهم اسفند در مورد حمله به کشتی باربری اسرائیل گفت: «باید به تحقیقات خود ادامه دهیم، اما بهطور قطع میتوان گفت که ایران در تلاش است تا به زیرساختهای اسرائیل صدمه بزند و به شهروندان اسرائیلی آسیب برساند.»
دیوان عالی کشور حکم اعدام یک کودک-مجرم را تایید کرد

حکم اعدام آرمان عبدالعالی، کودک-مجرمی که متهم به قتل یک دختر نوجوان است، بار دیگر در دیوان عالی کشور تأیید شد.
آرمان عبدالعالی متهم است که در سال ۹۲ دوست دخترش به نام «غزاله شکور» را به قتل رسانده و جسد او را ناپدید کرده است.
او که در زمان وقوع قتل کمتر از ۱۸ سال سن داشته، در مراحل اول محاکمه به قتل خانم شکور اعتراف کرده بود، اما او بعدتر منکر این قتل شد.
قرار بود حکم اعدام این متهم به قتل در دی ماه ۹۸ اجرا شود، اما خانواده مقتول تصمیم گرفتند یک بار به او مهلت دهند تا آرمان عبدالعالی جای جسد دخترشان را به آنها بگوید.
به گزارش روزنامه شرق در آخرین جلسه دادگاه، آقای عبدالعالی بار دیگر منکر قتل شده و از محل جسد ابراز بیاطلاعی کرده است.
آرمان عبدالعالی هنگام وقوع قتل کمتر از ۱۸ سال داشته، اما بنا به قوانین ایران، حکم اعدام این دسته از متهمان، پس از رسیدن آنان به ۱۸ سال اجرا میشود.
پس از اعلام خبر اجرای حکم اعدام آرمان عبدالعالی در دی ماه پارسال عفو بینالملل اجرای این حکم را «نقض فاحش قوانین بینالمللی» عنوان کرده و اعلام کرده بود «تحقیقات پلیس در این پرونده معیوب و ناقص بوده و محاکمه آرمان عبدالعالی نیز بهغایت غیرمنصفانه بوده است.»
رئيس سازمان محیط زیست: در زمینه توسعه انرژیهای پاک رتبه آخر جهان هستیم

عیسی کلانتری، رئيس سازمان محیط زیست ایران گفته است ایران در زمینه توسعه انرژیهای پاک «ضعیفترین عملکرد» را دارد و «رتبه آخر در جهان» را کسب کرده است.
او در مصاحبهای که روز یکشنبه، ۱۰ اسفند در روزنامه اعتماد منتشر شده است، با انتقاد از بالا بودن شدت مصرف انرژی در ایران گفته است ایران بر اساس گزارشهای منتشره مرتبط با معاهده پاریس، در زمینه مبارزه با گرمایش جهانی نیز همراه کشورهایی مثل «آمریکا و عربستان»، دارای «بدترین عملکرد» است.
آقای کلانتری همچنین با اشاره به بحث پیوستن ایران به معاهده پاریس، میگوید این بحث در مجلس به مشکل برخورده و «فكر میكنند كه اگر عضو معاهده پاريس شويم، جلوی توسعه كشور گرفته خواهد شد».
پس از سالها مذاکره و ناتوانی جامعه بین المللی برای دستیابی به معاهدهای فراگیر در جهت مقابله با تغییرات آبوهوایی زمین، سران کشورهای جهان در پاییز سال ۹۴ در پاریس به توافقی دست یافتند.
هدف بلندمدت توافق این است که نگذارد دمای زمین بیش از «۲ درجه سانتیگراد» افزایش یابد. برای تحقق این هدف، کشورهای جهان توافق کردند با اجرای سیاستهایی، هرچه سریعتر جلوی انتشار گازهای گلخانهای را بگیرند.
در طول سالهای گذشته مقامهای دولت ایران بارها خواستار پیوستن به این معاهده شدهاند، از جمله آبان سال ۹۷، وزرای نفت و خارجه در نامههای جداگانه به حسن روحانی خواستار الحاق ایران به توافق پاریس شدند ولی این موضوع کماکان بین مجلس و شورای نگهبان سرگردان است.
نوذر آزادی، کارگردان و بازیگر سالهای پیش از انقلاب ۵۷، درگذشت

نوذر آزادی،کارگردان، بازیگر و نویسندۀ رادیو، تلویزیون، روز شنبه در ۸۲ سالگی در آلمان درگذشت.
نوذر آزادی متولد سال ۱۳۱۷ در کرمانشاه بود. او هنرپیشه، شاعر، نقاش و دانشآموخته رشته تئاتر از دانشکده هنرهای دراماتیک و از هنرپیشگان و کارگردانان ایرانی پیش از انقلاب ۵۷ بود.
نوذر آزادی در رادیو و تئاتر به ویژه تئاتر کرمانشاه، تاثیرگذار بود، اما با بازی در سریالهای پیش از انقلاب و نویسندگی و کارگردانی مجموعه تلویزیونی «ایتالیا ایتالیا» به شهرت رسید.
مجموعه شش قسمتی «ایتالیا ایتالیا» در نخستین روزهای عید ۵۷ از تلویزیون ملی ایران پخش شد.
او همچنین در نقش «آقای قاطبه» در سریال «اختاپوس» به معروفیتی چشمگیر دست یافت.
نوذر آزادی پس از انقلاب چندین سفر به اروپا و آمریکا داشت و پیشنهادهایی برای کار دریافت کرد که به دلایل مختلف، آنها را نپذیرفت.
از دیگر کارهای او میتوان به بازی در سریالهای «سرکار استوار»، «آدم به آدم»، «تله موش» و چند کار تلویزیونی تک قسمتی مثل «کاف شو»، «سامانتا شو» اشاره کرد.
نوذر آزادی همچنین در سال ۲۰۱۰ میلادی، نخستین نمایشگاه آثار نقاشی خود را در گالری سیحون، در شهر لس آنجلس برگزار کرد.
کانون نویسندگان از تایید حکم ۱۱ سال زندان آرش گنجی خبر داد

کانون نویسندگان ایران با انتشار بیانیهای از ابلاغ حکم ۱۱ سال زندان آرش گنجی، منشی هیئت دبیران کانون نویسندگان ایران خبر داد.
براساس این بیانیه آرش گنجی در دادگاه بدوی که حکم آن دهم دی ماه سال جاری ابلاغ شده بود، با اتهامهایی چون «اجتماع و تبانی به قصد اقدام علیه امنیت ملی» به ۵ سال، «تبلیغ علیه نظام» به یک سال، «عضویت و همکاری با گروهک مخالف نظام» به ۵ سال و جمعاً به ۱۱ سال زندان محکوم شده بود. مصداق این اتهامها ترجمه کتابی دربارهی تحولات کردستان سوریه (کلید کوچک دروازهای بزرگ) بود.
حکم دادگاه بدوی که در شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب اسلامی به ریاست قاضی عموزاد صادر شده بود، در دادگاه تجدید نظر عیناً تأیید شده است.
در ماههای گذشته، برای رضا خندان مهابادی، بکتاش آبتین، کیوان باژن، گیتی پورفاضل و علیرضا نوری، از اعضای کانون نویسندگان نیز احکام طولانی مدت زندان صادر شده است.
انتخاب سردبیر
-
گفتوگو با کارگردانان «منطقه پایانی»
آخرالزمان در اکباتان
-
بانکداری فضایی
انجام اولین تراکنش پولهای دیجیتال با ماهواره
-
فرهنگ و زندگی
راه پر پیچ و خم گیمرهای ایرانی «برای فرار از واقعیت»
-
گزارش و تحلیل
انیس نقاش؛ مواهب آدمکشی در جمهوری اسلامی
-
کلدانیان در خاورمیانه و ایران
مسیحیانی که کمتر شناختهشدهاند
زیر ذرهبین
-
«جهان فهمید ایران سرزمینی نیست که فساد داشته باشد و این دارایی [بانک جهانی] را حیف و میل نمیکند.»
مواردی چون رتبه جمهوری اسلامی در زمینه مبارزه با فساد، و خودداری حکومت ایران از پیوستن به معاهدههای جهانی در زمینه پولشویی، نشان میدهند که ادعای آقای نمکی «نادرست» است.