خبرخوان
اغلب روستاهای غیزانیه خوزستان کماکان از بیآبی رنج میبرند

با وجود مسئولان اجرایی استان خوزستان مبنی بر حل بحران بیآبی در روستاهای بخش غیزانیه خوزستان، گزارشهای تازه حکایت از آن دارد که کماکان بخش اعظم ۸۰ روستای این منطقه از بحران بیآبی رنج میبرند.
در همین زمینه، جعفر مجدمی، عضو شورای بخش غیزانیه با اشاره به پرژوه آبرسانی به ۳۰ روستای بخش غیزانیه خوزستان گفته است که «آب به سمت روستاها پمپاژ میشود ولی خطوط سالمی وجود ندارد که آب را کامل انتقال دهد».
او که روز جمعه ۶ تیرماه با خبرگزاری ایلنا گفتگو کرده، با اشاره به ناقص ماندن پروژههای انتقال آب، گفته است برای برخی مناطق با تانکر ارسال شده از سوی ادارات و خیرین آب فرستاده میشود ولی «روزبهروز از تعداد» تانکرها کم شده است.
بر اساس گزارش خبرگزاری ایلنا، در حال حاضر بخشی از مشکلات این ۳۰ روستا کم شده ولی این منطقه ۸۰ روستا دارد و «هنوز تعداد زیادی از روستاهای این بخش از بیآبی رنج میبرند».
بدر آلوعطیوی، دهیار یکی از روستاها که «تنها ۲ روز در هفته آنهم ۳ الی ۴ ساعت آب» دارند، به ایلنا گفته است: «خط لوله آب برای غیزانیه یکصدم خطوط لولههای نفت هم نمیشود، چرا این خط کشیده نمیشود و مشکل مردم را حل نمیکنند؟».
ساکنان منطقه غیزانیه در ۴۵ کیلومتری اهواز روز شنبه، سوم خرداد همزمان با روز عید فطر، در اعتراض به قطع آب در برابر بخشداری تجمع کردند.
پس از آن تصاویر متعددی در شبکههای اجتماعی منتشر شد که نشان میداد پای شماری از معترضان که برخی از آنها بسیار کم سن و سال بودند، بر اثر اصابت گلولههای ساچمهای زخمی شده است.
مسئولان دولتی پس از بروز اعتراضات وعده داده بودند که ظرف یک ماه مشکلات این منطقه را حل میکنند.
مهمترین خبرهای ایران و جهان
تصادف قطار با کامیون در ایالت میسوری آمریکا سه کشته بر جای گذاشت

یک قطار مسافربری که از لسآنجلس عازم شیکاگو بود، روز دوشنبه بر اثر تصادف با کامیون در منطقهای دورافتاده و روستایی در ایالات میسوری از ریل خارج شد و این حادثه سه کشته بر جای گذاشت.
مقامات پلیس ایالت میزوری اعلام کردند که دو نفر از قربانیان این حادثه سوار بر قطار و نفر سوم نیز در کامیون بود.
این گزارشها میگویند که هنوز شمار مجروحان حادثه مشخص نیست، اما با این حال چندین بیمارستان خبر از پذیرش مجروحان داده و گفتهاند که انتظار میرود تعداد بیشتری مجروح به آنجا منتقل شوند.
قطار مورد اشاره هنگام تصادف ۲۳۴ مسافر و ۱۲ خدمه داشت. این حادثه در تقاطعی بدون میلههای محافظ و هشداردهنده به وقوع پیوست. سفر این قطار طبق برنامه میباید دو روز به درازا میانجامید.
با استفاده از گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس؛ س.ن
رئیسی و پوتین در عشقآباد دیدار میکنند

رسانههای روسی به نقل از مقامات این کشور گزارش دادهاند که ولادیمیر پوتین و ابراهیم رئیسی، روسای جمهور ایران و روسیه، روز چهارشنبه ۸ تیر ماه در جریان اجلاس سران کشورهای حاشیه دریای خزر دیداری دوجانبه خواهند داشت.
آقای پوتین در نخستین سفر خارجی خود پس از تهاجم نظامی روسیه به اوکراین از تاجیکستان بازدید میکند و سپس روانه عشقآباد، پایتخت ترکمنستان میشود که محل برگزاری ششمین اجلاس کشورهای حاشیه خزر است.
خبرگزاری اسپوتنیک به نقل از یوری اوشاکوف، مشاور رئیس دولت روسیه، نوشته که ولادیمیر پوتین در حاشیه این اجلاس دیدارهایی جداگانه با آقای رئیسی و الهام علیاف، رئیس جمهوری آذربایجان، خواهد داشت.
نخستین دیدار ابراهیم رئیسی با ولادیمیر پوتین روز ۲۹ دی ماه سال گذشته در مسکو انجام شد که برخی تصاویر آن دیدار بحثبرانگیز شد، از جمله فاصله بسیار آن دو در پشت میز که مسکو میگوید به خاطر پروتکلهای مربوط به ویروس کرونا بوده است، یا تصویر نماز خواندن آقای رئیسی در کرملین که حامیان وی به ستایش از آن پرداختند.
بر اساس گزارش خبرگزاری اسلامی، ابراهیم رئیسی روز چهارشنبه هفته جاری در رأس هیأتی عالی رتبه از مقامهای سیاسی و اقتصادی ایران برای شرکت در ششمین اجلاس سران کشورهای حاشیه خزر به ترکمنستان سفر میکند.
با استفاده از گزارشهای ایرنا، اسپوتنیک و رادیو فردا؛ س.ن
انفجار در بندر عقبه اردن دستکم ۱۳ کشته برجای گذاشت

وقوع انفجاری در بندر عقبه اردن در روز دوشنبه ششم تیر دستکم ۱۳ تن را کشت و بیش از ۲۵۰ زخمی برجای گذاشت.
عامر السرطاوی، سخنگوی اداره امنیت اردن، گفت یک تانکر مملو از گاز سمی در حین انتقال سقوط کرد که به نشت گاز منجر شد.
خبرگزاری «منا» ماده منفجر شده را «گاز کلرین» اعلام کرد.
به گزارش خبرگزاری اردنی پترا، بهدنبال این انفجار، بالگردها و هواپیماهای امدادی ارتش از امان و سایر پایگاههای مهم نظامی کشور به بندرعقبه اعزام شدند و سواحل این بندر و مناطق اطراف آن از بیم سرایت گاز کشنده تا اطلاع بعدی بسته شد.
جمال عبیدات یک مقام وزارت بهداشت و درمان اردن به تلویزیون این کشور گفت که از مردم عقبه خواسته شده تا در خانه بمانند و از حضور در حیات و بالکنها خودداری کنند تا گاز انتشار یافته موجب افزایش مصدومین نشود.
اردن که از نظر اقتصادی بهویژه در بحران کرونا در تنگنای شدیدی بود و نرخ رسمی بیکاری در این کشور به ۲۴ درصد رسیده بود، در سه سال گذشته برای ترویج گردشگری، این بندر را به روی پروازهای ارزانقیمت اروپایی گشود.
عقبه با داشتن حدود ۲۰۰ هزار جمعیت، همسایه بندر اسرائیلی ایلات است و دو بندر با یک گذرگاه مرزی به هم وصل میشوند.
تا لحظه انتشار خبر، مقامات اسرائیلی هنوز به ۵۰ هزار ساکن و هزاران گردشگر دیگر در ایلات هشدار خاصی در مورد عواقب احتمالی نشت گاز در بندر عقبه ندادهاند.
چهار سال پیش نیز یک انفجار در بخش اردنی بحرالمیت، ۲۱ تن را کشت که اکثر آنها دانشآموزان در حال انتقال با یک اتوبوس مدرسه بودند.
شبکه کان: اسرائیل احتمالا با انتقال نفت ایران به سوریه مخالفت ندارد

شبکه ۱۲ تلویزیون اسرائیل میگوید در حالی که سه نفتکش دیگر حامل نفت ایران در راه رسیدن به سوریه هستند، اسرائیل احتمالا به آمریکا چراغ سبز نشان داده است که با انتقال این نفت مخالفتی ندارد.
این شبکه تلویزیونی در گزارش روز یکشنبه پنجم تیر خود به منبع خبرش اشاره نکرد.
این شبکه مدعی است که آمریکا در آستانه تجدید مذاکرات غیر مستقیم با تهران برای احیای برجام، چشم خود را به روی برخی از نقلوانتقالات نفتی ایران در دوره اخیر بسته و از جمله عملا به آن امکان میدهد که نفت خود را به سوریه منتقل کند.
صدها عملیات اسرائیل «علیه حضور ایران در سوریه»، از ابعاد همکاریهای دو کشور متحد راهبردی نکاسته است.
تهران و دمشق سیاست خود را با وجود ضربات و آسیبهای مالی گسترده که متوجه منافع دمشق شده است، ادامه دادهاند.
ایران در تمامی سالهایی که اسرائیل سوریه را با هدف «جلوگیری از تثبیت حضور ایران و متحدینش» هدف حملات هوایی و موشکی قرار داد، هیچگاه از ارسال نفت برای دولت بشار اسد دست نکشیده بود.
ایران همچنین برای کمک به لبنان که با کمبود شدید سوخت روبرو بود، نفتکشهایی را به سوریه فرستاد که سوخت آن از طریق کامیونهای زمینی به لبنان رسید و توزیع شد.
یکی از آتشسوزیهای وسیع چند ماه پیش در بندر لاذقیه سوریه در مخازن سوخت این کشور، به اسرائیل نسبت داده شد.
اما شبکه ۱۲ تلویزیون اسرائیل در گزارش تازه خود گفت حال که آمریکا «دلال» نفت ایران شده، ممکن است اسرائیل نیز با رسیدن سه نفتکش با سوخت ایرانی به سوریه مخالفت نکرده باشد.
دولت ایران این هفته اعلام کرد که هیچگاه میز مذاکره برای احیای برجام را ترک نکرده است.
اسرائیل با نگرانی از احتمال تجدید مذاکرات غیر مستقیم آمریکا، گفته که برای اثرگذاری بر یک توافق احتمالی میان قدرتها با ایران دوباره بیشترین تلاش خود را خواهد کرد. همزمان، رابرت مالی، مسئول امور ایران در وزارت خارجه آمریکا، برای از سرگیری مذاکرات وارد دوحه، پایتخت قطر، شده است.
بر اساس گزارش تایمز اسرائیل و سایت رادیو فردا/ف.ر/ک.ر
روسیه یک مرکز خرید در اوکراین را هدف قرار داد؛ زلنسکی: هزار نفر داخل مجتمع بودند

روسیه روز دوشنبه ششم تیر یک مرکز خرید پر ازدحام در شهر کرمنچوک در شرق اوکراین را هدف حملات موشکی قرار داد.
ولودیمیر زلنسکی، رئیسجمهوری اوکراین، با اعلام این خبر گفت که در زمان حمله اشغالگران، بیش از هزار نفر در داخل ساختمان مرکز خرید بودند و ابعاد قربانیان این حمله غیرقابل تصور است.
او با انتشار پیامی در تلگرام گفت ساختمان این مرکز خرید دچار حریق شده و ماموران آتشنشانی در حال خاموش کردن آتش هستند.
خبرگزاریها گزارش دادهاند که تاکنون مرگ دستکم ۱۰ نفر تایید شده است.
ویدئویی که آقای زلنسکی منتشر کرده است زبانههای آتش از ساختمان این مرکز خرید را نشان میدهد و ماموران آتشنشانی در تلاش برای اطفای حریق هستند.
دمیترو لونین فرمانده منطقه پولتاوا که شهر کرمنچوک در آن قرار دارد با محکوم کردن حمله موشکی روسیه، آن را «جنایت علیه بشریت» و «ترور علیه شهروندان غیرنظامی» خواند.با استفاده از پیام ولودیمیر زلنسکی و خبرگزاری رویترز/د.خ/ک.ر
روسیه ناتوان از پرداخت بدهیهایش؛ مسکو، سرمایهگذاران را به نهادهای غربی ارجاع داد

در حالی که کاخ سفید روز یکشنبه از ناتوانی روسیه در پرداخت بدهیهای خود برای اولین بار از زمان انقلاب بلشویکی خبر داده بود، روسیه روز دوشنبه ششم تیر این موضوع را رد کرد.
مسکو خطاب به دارندگان اوراق قرضه روسی در خارج از کشور اعلام کرد که بازپرداختها انجام شده، اما به دست سرمایهگذاران نرسیده است: سرمایهگذاران برای دریافت پول خود به نهادهای مالی غربی مراجعه کنند.
کاخ سفید روز یکشنبه اعلام کرد روسیه بهدلیل تاثیر تحریمها و قطع دسترسی این کشور به سیستم مالی بینالمللی برای اولین بار طی بیش از یک قرن گذشته از پرداخت سود خریداران اوراق قرضه ناتوان و اصطلاحا دچار «نکول بدهی» شده است.
خبرگزاری رویترز مینویسد تا هفته گذشته روسیه با توجه به معافیتهای آمریکا اجازه پرداخت سود اوراق قرضه یورویی خود در بازارهای بینالمللی را با یورو یا دلار آمریکا داشت، اما با پایان یافتن این معافیتها دیگر قادر به بازپرداخت بدهیها نیست.
دمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین، روز دوشنبه اعلامیه کاخ سفید درباره نکول بدهی روسیه را «ناعادلانه» خواند و گفت اینکه شرکت خدمات مالی اوراق قرضه «یورو کلیِر» در اروپا وجوه ارسالی از روسیه را نگه داشته و تحویل سرمایهگذران نداده است، مشکل ما نیست و به هیچ وجه این وضعیت نباید بهعنوان «نکول بدهی روسیه» قلمداد شود.
وزارت دارایی روسیه نیز روز دوشنبه اعلام کرد دریافت سود سرمایهگذاران در اوارق قرضه در کنترل دولت روسیه نیست و سرمایهگذاران مستقیما به نهادهای اروپایی مراجعه کنند.
این بیانیه میافزاید عدم دریافت پول توسط سرمایهگذاران ناشی از ارسال نشدن وجوه از طرف روسیه نیست.
روسیه از هفته گذشته بدهیهای اوراق قرضه را بهدلیل اتمام معافیتهای آمریکا و تحریم شدن سازمان «تسویه سپردهگذاری ملی روسیه» توسط اتحادیه اروپا، با روبل روسیه ارسال کرده است.
بر اساس گزارش خبرگزاری رویترز/د.خ/ک.ر
احمدرضا حائری، فعال مدنی، در منزلش بازداشت شد

احمدرضا حائری، فعال مدنی و زندانی سیاسی سابق، روز یکشنبه پنجم تیرماه در منزلش بازداشت شد.
به گزارش سایت «امتداد»، آقای حائری توسط نیروهای امنیتی و به دستور شعبه سه بازپرسی دادسرای ناحیه ۳۳ اوین بازداشت شده است.
امتداد میگوید که وسایل این زندانی سیاسی سابق قبلا توقیف و خود او هم به دادسرای اوین احضار شده بود «اما به دلیل عدم حضور بازجوی پرونده، به دستور دادسرا به خانه بازگشت و امروز بدون بازجویی مجدد بازداشت شد».
سایت «هرانا» نیز در گزارشی نوشته که منزل این فعال مدنی روز ۱۱ خرداد «توسط ماموران اطلاعات سپاه مورد تفتیش قرار گرفت و ماموران ضمن تفتیش منزل، برخی از لوازم شخصی او را ضبط کرده و به او اعلام کردند پس از پایان تعطیلات خود را به دادسرای اوین معرفی کند».
آقای حائری آبان و آذر پارسال با شکایت اداره کل زندانهای استان تهران به دادسرای جرائم رایانهای این استان احضار شده بود.
او که سال ۱۳۹۳ یکی از نمایندگان خانوادههای زندانیان سیاسی بند ۳۵۰ اوین بود، در اردیبهشت همان سال بازداشت شد. مدتی بعد از سوی قاضی صلواتی به ۴۲ ماه حبس محکوم شد که در دادگاه تجدیدنظر حکم وی به شش ماه زندان و ۷۴ ضربه شلاق تغییر کرد.
به گزارش هرانا، این فعال مدنی در چهارم مرداد ۹۹، پس از حضور در دادسرای اوین به پلیس امنیت منتقل و در آنجا پس از اجرای حکم ۷۴ ضربه شلاق، جهت تحمل دوران محکومیت خود به زندان تهران بزرگ منتقل شد.
او در نهایت روز ۱۷ مهرماه ۹۹ به صورت مشروط از زندان تهران بزرگ آزاد شده بود.
بر اساس گزارش امتداد و هرانا/ک.ر
فرانسه خواستار بازگشت نفت ایران و ونزوئلا به بازارهای جهانی شد

فرانسه خواستار بازگشت نفت تحریمشده ایران و ونزوئلا به بازارهای جهانی شد تا تاثیر افت صادرات انرژی روسیه بر جهش قیمت حاملهای انرژی کاهش یابد.
دفتر ریاستجمهوری فرانسه روز دوشنبه ششم تیر با انتشار بیانیهای در ادامه خواستار این شد که سازوکار برنامهریزی شده برای سقف قیمت نفت تا حد امکان گسترده باشد و به تولید روسیه محدود نشود.
آمریکا صادرات نفت ایران و ونزوئلا را تحریم کرده و در سالهای گذشته صادرات نفت هر دو کشور محدود به بازار چین بوده است.
ایران قبل از تحریمهای آمریکا روزانه ۲.۵ میلیون بشکه صادرات نفت و میعانات گازی داشت، در حالی که اکنون روزانه حدود ۷۵۰ هزار بشکه صادرات نفت دارد.
تولید و صادرات نفت ونزوئلا نیز به شدت سقوط کرده و روزانه حدود ۶۵۰ هزار بشکه تولید نفت دارد، در حالی که این رقم حدود یک دهه پیش بالای ۲.۵ میلیون بشکه بود.
قیمتهای جهانی نفت بعد از اعمال تحریمهای غرب علیه روسیه بهدلیل تهاجم نظامی این کشور به اوکراین به حدود ۱۲۰ دلار اوج گرفته که تقریبا دو برابر قیمت پارسال است.
دفتر ریاستجمهوری فرانسه همچنین میگوید اوکراین در اجلاس گروه هفت که روز یکشنبه برگزار شد، اعلام کرد اکنون زمان مناسبی برای مذاکره با روسیه نیست و گفتوگوها را به زمانی موکول کرده است که دست بالا را داشته باشد.
با استفاده از گزارش خبرگزاری رویترز، سایت اوپک و رادیو فردا/د.خ/ک.ر
ناصر کنعانی، سخنگوی جدید وزارت خارجه ایران شد

ناصر کنعانی، رئیس دفتر حفاظت منافع ایران در قاهره، بهعنوان سخنگوی جدید وزارت خارجه ایران منصوب شد.
به این ترتیب، ناصر کنعانی جایگزین سعید خطیبزاده خواهد شد.
ناصر کنعانی پیشتر سمتهایی ازجمله ریاست ستاد عراق وزارت خارجه، معاونت اداره خاورمیانه عربی و شمال آفریقا و سفارت ایران در اردن را عهدهدار بوده است.
سعید خطیبزاده که از حدود دو سال قبل در مقام سخنگویی وزارت خارجه فعالیت داشته است، روز دوشنبه، ۵ تیر آخرین نشست خبری خود در این مقام را برگزار کرد و قرار است از این پس بهعنوان مشاور وزیر خارجه به کار خود ادامه دهد.
مادر آنیشا اسداللهی، مترجم زندانی، خواستار آزادی فوری فرزندش شد

مادر آنیشا اسداللهی، مترجم و فعال کارگری زندانی، روز دوشنبه ۶ تیر در پیامی ویدئویی خواستار آزادی فوری دختر و دامادش، کیوان مهتدی، شد.
شفیقه عالمی در این ویدئو میگوید که جمهوری اسلامی بهرغم عضویت در سازمان جهانی کار، فرزندش را «بهدلیل ترجمه اظهارات دو فعال کارگری فرانسوی» زندانی کرده است.
آنیشا اسداللهی و همسرش، کیوان مهتدی، که هر دو فعال فرهنگی و مدنی هستند، دوشنبه ۱۹ اردیبهشت توسط نیروهای امنیتی بازداشت شدند.
مادر این مترجم زندانی تنها گناه فرزندش را «نوعدوستی و وطنپرستی» ابراز کرده و خواستار آزادی فوری و بیقید و شرط او و همسرش، کیوان مهتدی، شده است.
اتهام این دو نویسنده و مترجم هنوز مشخص نیست و کانون نویسندگان ایران پس از بازداشت آنان هشدار داد که «مسئولیت هر گزندی به سلامت آنها متوجه نهادهای امنیتی حکومت و قوه قضاییه خواهد بود».
آنیشا اسداللهی چندین بار سابقه بازداشت و حکم یک سال حبس به دلیل شرکت در تجمعات کارگری دارد. کیوان مهتدی نیز در جریان اعتراضهای سال ۹۷ کارکنان سندیکای اتوبوسرانی برای مدت کوتاهی بازداشت شد.
با استفاده از پیام مادر آنیشا اسداللهی و وبسایت رادیو فردا؛ ر.ش / پ.پ
نماینده مجلس: با مصوبه جدید، فیلترینگ واتساپ و اینستاگرام عملاً قابلیت اجرایی دارد

یک نماینده مجلس شورای اسلامی روز دوشنبه، ۶ تیر، گفت که با مصوبه اخیر مجلس «عملاً موضوع فیلترینگ تمام ابزارهای پرکاربرد فضای مجازی مانند واتساپ، اینستاگرام و بقیه موارد قابلیت اجرایی دارد.»
غلامرضا نوری، رئیس فراکسیون مستقلین ولایی مجلس در گفتوگو با روزنامه «دنیای اقتصاد» بر این اساس از احتمال فیلتر شدن این شبکههای اجتماعی پرکاربرد در ایران سخن گفته است.
نمایندگان مجلس شورای اسلامی، ۲۹ خرداد با اعمال اصلاحیهای، دیوان عدالت اداری را از رسیدگی به شکایتها علیه شورای عالی فضای مجازی و شورای عالی انقلاب فرهنگی منع کردند.
به گفته آقای نوری در صورت تایید این مصوبه از سوی شورای نگهبان، هیچ شخص حقیقی و حقوقی نمیتواند از پیامدهای این تصمیم بر اقتصاد، کسبوکار، زندگی و گردش آزاد اطلاعات شکایت و درخواست لغو این مصوبه را کند.
خبرگزاری ایسنا هفته گذشته در اعتراض به این اقدام مجلس نوشته بود که خارج شدن دو شورای عالی انقلاب فرهنگی و فضای مجازی از حدود صلاحیت و وظایف هیئت عمومی دیوان عدالت اداری، نظارت بر این دو شورا را غیرممکن میکند.
تصویب این اصلاحیه واکنشهای بسیاری را نیز از سوی حقوقدانان و وکلای دادگستری در پی داشت. ازجمله علی مجتهدزاده، وکیل دادگستری در یادداشتی این اقدام مجلس را «سراسر ایراد و اشکال برای کیفیت حکمرانی حقوق کشور» توصیف کرد و آن را ناشی از نگاهی دانست که «در پی حذف جامعه و مردم» بهویژه در طرح موسوم به صیانت فضای مجازی است.
اقدام مجلس در تصویب این «اصلاحیه» همزمان با آن صورت گرفته است که به گفته رئیس فراکسیون مستقلین ولایی مجلس «سرنوشت طرح صیانت مبهم است.»
«طرح صیانت» پس از آن در دستور کار مجلس قرار گرفت که علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی در سخنرانیهای متعدد، فضای مجازی در ایران را «ول و رها» خواند و از محدود نکردن آن توسط نهادهای مسئول انتقاد کرد.
شقایق خانهزرین و نگار ایقانی، شهروندان بهایی، به دلایل نامعلومی بازداشت شدند

به گزارش منابع حقوق بشری، دو شهروند بهائی ساکن شیراز روز یکشنبه، ۵ تیر توسط نیروهای امنیتی بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شدند.
سایت حقوق بشری هرانا، هویت این دو شهروند را شقایق خانهزرین، ۲۰ ساله و نگار ایقانی، ۲۲ ساله اعلام کرده است.
کمپین «حقوق بشر ایران» نیز به نقل از یک منبع آگاه گفته است که ماموران امنیتی شیراز با ورود به خانههای این دو شهروند پس از تفتیش و ضبط برخی وسایل شخصی از قبیل کتب مذهبی، گوشیهای تلفنهمراه و لپ تاپ آنها را ضبط کردهاند.
درباره اتهامات این دو نفر و محل نگهداری آنها تاکنون اطلاعاتی منتشر نشده است.
بر اساس برخی گزارشها، پدر خانم خانهزرین در پی بازداشت دخترش و عدم کسب اطلاع از وضعیت او، عصر روز یکشنبه دچار حمله قلبی شده و به بیمارستان منتقل شده است.
کمپین «نه به آزار و زندان شهروندان بهائی» پیشتر گزارش داده بود که خانم ایقانی از جمله شهروندان بهایی است که در اعلام نتیجه آزمون سراسری سال ۱۳۹۸ با گزینه «نقص در پرونده» روبهرو شد و از تحصیل در دانشگاه بازماند.
این گزینه، ترفندی است که سازمان سنجش که متولی برگزاری آزمونهای ورودی به دانشگاههای ایران است از سالها پیش برای محروم کردن شهروندان بهایی از ادامه تحصیل بهکار میگیرد.
جمهوری اسلامی ایران آیین بهائیت را به رسمیت نمیشناسد و مقامات قضایی آن بارها بهائیان را «جاسوس و دشمن» خواندهاند و احکام اعدام، بازداشت، زندان و محرومیت از تحصیل و کسبوکار علیه آنها صادر کردهاند.
مدافعان حقوق بشر و نهادهای بینالمللی همواره با اشاره به بازداشت گسترده و احکام سنگین علیه شهروندان بهائی، رفتار حکومت ایران را «نقض سیستماتیک حقوق بشر» میدانند.
مذاکرات ایران و عربستان به «سطح دیپلماتیک» میرسد

سخنگوی وزارت خارجه جمهوری اسلامی روز دوشنبه، ۶ تیر، از دریافت پیامی از عربستان بهواسطه نخستوزیر عراق مبنی بر «آمادگی برای ارتقای مذاکرات بین دو کشور در سطح دیپلماتیک» خبر داد.
بهگزارش ایسنا، سعید خطیبزاده در آخرین نشست رسانهای خود در سمت سخنگوی وزارت خارجه، گفت مصطفی الکاظمی، نخستوزیر عراق، در سفر دیروز خود به تهران نکاتی را از طرف ریاض به مقامات جمهوری اسلامی منتقل کرد.
بنا به اعلام وزارت خارجه جمهوری اسلامی، مذاکرات ایران و عربستان که تا کنون چند دور از آن در بغداد برگزار شده، «بهزودی در بغداد در سطح دیپلماتیک برگزار خواهد شد».
ایران و عربستان سعودی از دی ۱۳۹۴ در پی حمله سازماندهیشده به سفارت عربستان در تهران روابط خود را با یکدیگر قطع کردند.
در سالهای اخیر نیز تنشها میان دو کشور بهخصوص در شهریور ۱۳۹۸ بهدنبال حمله حوثیها به تأسیسات نفتی عربستان دوباره تشدید شد.
با استفاده از خبرگزاری ایسنا و وبسایت رادیو فردا؛ ر.ش / پ.پ
موج گردوغبار شهرهای استان کرمانشاه را در وضعیت «بحرانی» قرار داد

در دومین روز از برخاستن موج جدید گردوغبار در برخی استانهای غربی ایران، هوای بیشتر شهرهای استان کرمانشاه در روز دوشنبه ششم تیر همچنان «بحرانی و خطرناک» یا «بسیار ناسالم» گزارش شد.
به گزارش خبرگزاری ایسنا، توده گردوغباری که روز یکشنبه هوای اکثر شهرهای استان کرمانشاه را غیراستاندارد کرده بود، روز دوشنبه هم باعث شد تمامی ایستگاههای سنجش کیفیت هوای استان وضعیت غیراستاندارد را نشان دهد.
بر اساس این گزارش، هوای شهرهای قصر شیرین و سرپل ذهاب «در شرایط بحران، خطرناک و قهوهای» قرار دارد و وضعیت شهرستان پاوه نیز «بسیار ناسالم، اضطراری و بنفش» گزارش شده است.
این در حالی است که روز گذشته در مورد احتمال بدتر شدن وضعیت و تشدید شدت و غلظت گردوغبار در این مناطق نیز هشدار داده شده است.
امروز شهر کرمانشاه نیز در وضعیت «قرمز، ناسالم و هشدار» قرار دارد و ادارات و بانکهای ۱۰ شهرستان استان بهدلیل گردوغبار با دو ساعت تأخیر آغاز به کار کردند.
در استان خوزستان نیز شکلگیری دوباره و گسترده ریزگردها در روز شنبه، ۴تیر، باعث شد بیش از پانصد نفر راهی بیمارستان شوند که از این تعداد، دستکم پنجاه نفر در بخشهای ویژه بیمارستانها بستری شدند.
پیشتر سازمان هواشناسی از وقوع پدیده گردوغبار همزمان با وزش باد «نسبتاً شدید» در استانهای آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، کردستان، البرز، زنجان، کرمانشاه، قزوین، کردستان، ایلام، خوزستان، قم، تهران، مرکزی و لرستان خبر داده بود.
تغییر شرایط اقلیمی، بروز خشکسالیهای متعدد، مدیریت نادرست منابع آب و خاک، کاهش پوشش گیاهی و بهرهبرداری غیرعلمی از اراضی زراعی در ایران و کشورهای منطقه مهمترین عوامل فرسایش خاک و بروز طوفانهای گردوغبار و ریزگرد اعلام شده است.
با استفاده از خبرگزاری ایسنا و وبسایت رادیو فردا؛ ر.ش / پ.پ
پوتین در نخستین سفر خارجی خود پس از حمله به اوکراین به آسیای مرکزی میرود

ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه، در نحستین سفر خارجی خود پس از تهاجم نظامی مسکو به اوکراین طی هفته جاری از دو کشور عضو سابق جماهیر اتحاد شوروی در آسیای مرکزی بازدید میکند.
تهاجم نظامی روسیه به اوکراین که حدود چهار ماه پیش آغاز شد، هزاران کشته بر جای گذاشته و میلیونها نفر را آواره و بیخانمان ساخته است.
بر اساس گزارش رسانههای روسی، آقای پوتین در هفته جاری از تاجیکستان و ترکمنستان بازدید میکند و سپس در مسکو دیداری با جوکو ویدودو، رئیس جمهوری اندونزی، خواهد داشت.
آقای پونین در شهر دوشنبه، پایتخت تاجیکستان، دیداری با امامعلی رحمان، همتای تاجیک خواهد داشت که یکی از متحدان نزدیک روسیه محسوب میشود. او در عشق آباد نیز در اجلاس رهبران کشورهای دریای خزر حضور خواهد یافت، اجلاسی که با شزکت رهبران آذربایجان، قراقستان، ایران، ترکمنستان و روسیه برگزار خواهد شد.
آخرین سفر خارجی آقای پوتین به پکن بود که در آستانه تهاجم نظامی روسیه به اوکراین انجام شد.
با استفاده از گزارش خبرگزاری رویترز؛ س.ن
انتخاب سردبیر
-
گفتوگوی رادیویی
از تیراندازی روز افتخار در اسلو و ضارب ایرانیتبار آن چه می دانیم؟
-
گفتوگو با بابک پاکنیا
جزئیات تخطیهای قضایی در پرونده دادخواهان سلامت
-
یک ماه پر التهاب دیگر
همه مرگهای مشکوک و عملیات منتسب به اسرائیل در خرداد ۱۴۰۱
-
روایت پرویز دستمالچی از ترور میکونوس
پوکه اول جلوی من به زمین افتاد
زیر ذرهبین
-
«از نظر اقتصادی جلو میرویم کما اینکه روزبهروز با کمک خداوند وضعمان بهتر میشود»
بررسی شرایط اقتصادی مردم، از جمله افزایش تورم و اجاره بها، نشان میدهد که سخنان نماینده علی خامنهای در اصفهان مبنی بر بهتر شدن روزانه شرایط اقتصادی مردم ایران، ادعایی نادرست است.