خبرخوان
اتیوپی به سازمان ملل اجازه داد به کمک نیازمندان تیگرای بشتابد

یک ماه پس از انزوای کامل منطقه تیگرای اتیوپی به خاطر بروز درگیریهای مرگبار، سازمان ملل متحد روز چهارشنبه از تغییر این وضعیت خبر داد.
به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، سازمان ملل اعلام کرد که این سازمان و دولت اتیوپی اکنون توافقنامهای را امضا کردهاند که اجازه دسترسی بشردوستانه «بدون مانع» را به مناطق تحت کنترل دولت فدرال میدهد.
آبی احمد، نخست وزیر اتیوپی، آخر هفته گذشته در تازهترین مرحله از درگیری نیروهایش با «جبهه آزادیبخش خلق تیگرای» اعلام پیروزی کرد و اکنون قرار است سازمان ملل به نیازمندان در این نواحی یاری برساند.
بر اساس این توافق، اکنون امکان رساندن غذا، دارو و سایر کمکها به جمعیت شش میلیون نفری این منطقه که بسیاریشان در جریان نبردهای طرفین گرسنگی دیدهاند، فراهم میشود.
میلیونها نفر در این منطقه با کمبود شدید مایحتاج اولیه مواجهاند و سازمان ملل و دیگران هفتههاست که درخواست اجازه کمکرسانی به ساکنان تیگرای را دارند.
ساویانو آبرئو، سخنگوی امور بشردوستانه سازمان ملل، گفت که اولین مأموریت برای ارزیابی نیازهای مردم منطقه از روز چهارشنبه آغاز میشود.
مهمترین خبرهای ایران و جهان
همسر نازنین زاغری از احتمال آزادی او در هفتههای آینده خبر داد

همسر نازنین زاغری، زندانی دوتابعیتی ایرانی-بریتانیایی، امیدوار است که او تا هفت هفته آینده و با اتمام دوران محکومیتش آزاد شود و به بریتانیا بازگردد.
به گزارش روزنامه سان دی تایمز، ریچارد راتکلیف روز یکشنبه، ۲۸ دی ماه گفته است که با ارسال نامهای به وزارت امور خارجه بریتانیا خواستار بررسی جزئیات پایان محکومیت همسرش شده است.
دومینیک راب، وزیر امور خارجه بریتانیا هم گفته است مذاکرات سختی با طرفهای ایرانی صورت گرفته و دولت بریتاینا در تلاش است که خانم زاغری پس از پنج سال بازداشت، آزاد شود.
آقای راب هم چنین گفته است دولت بایدن قول همکاریهای بیشتری داده است تا بر اساس آن به خانم زاغری اجازه داده شود که پس از دوره محکومیت خود ایران را ترک کند.
وزیر امور خارجه بریتانیا درباره جزئیات این همکاری با دولت بایدن توضیحی نداده است.
محکومیت نازنین زاغری در حالی ۱۷ اسفند ماه پایان می یابد که در سال ۹۵ در سفری به تهران برای دیدار با خانواده بازداشت شد.
او که کارمند بنیاد خیریه تامسون رویترز بود به اتهام «اقدام برای براندازی نظام» محاکمه و به پنج سال زندان محکوم شد.
خانواده خانم زاغری و بنیاد خیریه تامسون رویترز که فعالیت آن از خبرگزاری رویترز کاملا مستقل است، این اتهام را رد کردهاند.
مقامات قضائی ایران اوایل آبان ماه امسال اتهامات جدیدی از جمله «تبلیغ علیه نظام» را علیه خانم زاغری مطرح کردند.
جمهوری اسلامی میگوید دولت بریتانیا به دلیل تحویل ندادن تانکهای مدل چیفتن که قرارداد آن بیش از چهار دهه پیش میان رژیم پهلوی و دولت وقت بریتانیا امضا شده بود، حدود چهارصد میلیون پوند به ایران بدهکار است.
آقای رتکلیف قبلا نیز به دفعات اعلام کرده بود جمهوری اسلامی از همسرش به عنوان گروگانی برای دریافت این پول استفاده میکند.
کرونا در ایران؛ هشدار درباره هجوم مسافران به شهرهای جنوبی

با وجود هشدارمقامات وزارت بهداشت ایران درباره احتمال خیز دوباره کرونا در بهمنماه، گزارشهای منتشره در شبکههای اجتماعی نشان میدهد هزاران گردشگر به شهرهای جنوبی سفر کردهاند.
در دو روز اخیر ویدئوهایی در شبکههای اجتماعی منتشر شده که خیل جمعیت مسافران در اسکله بندرعباس را برای رفتن به جزایر اطراف نشان میدهند.
مقامات بومی تاکنون از ارائه آمار خودروهای ورودی به مناطق آزاد جنوب ایران خودداری کردهاند، اما منابع غیر رسمی روز یکشنبه از ورود ۶ هزار خودرو تنها به جزیره قشم خبر دادند.
مسوولان وزارت بهداشت و درمان قشم هم روز شنبه با هشدار درباره افزایش تعداد مسافران به این جزیره از حضور ۳۰ تا ۴۰ هزار گردشگر به این منطقه خبر داده بودند.
این در حالی است که حمیدرضا بهزادی، رییس شبکه بهداشت و درمان قشم هم با ابراز نگرانی درباره این وضعیت گفته است که بیشتر گردشگران شیوهنامههای بهداشتی را رعایت نمیکنند و این امر کنترل شیوع کرونا را مختل میکند.
بر اساس آمارهای وزارت بهداشت، شیوع کرونا در ایران تاکنون جان بیش از ۵۶ هزار نفر را گرفته است.
به گفته سخنگوی وزارت بهداشت ایران، طی ۲۴ ساعت گذشته، ۸۶ نفر دیگر بر اثر کرونا در ایران جان باختند.
به گفته سیما سادات لاری در همین مدت شش هزار و ۱۶ بیمار جدید از روز گذشته شناسایی شدند و ۴۳۷۴ بیمار در وضعیت شدید این بیماری تحت مراقبت قرار دارند.
بر اساس این گزارش، طبق آمار رسمی تا روز یکشنبه ۲۸ دیماه، تعداد کل جانباختگان کرونا در ایران به ۵۶ هزار و ۸۰۳ نفر و مجموع کل بیماران به یک میلیون و ۳۳۰ هزار و ۴۱۱ نفر رسید.
آمار رسمی مبتلایان به کرونا و قربانیان آن همواره با تردید جدی کارشناسان و شماری از مدیران بهداشتی در ایران مواجه بوده و حتی مدیران سازمان نظام پزشکی، آمار قربانیان را سه تا چهار برابر آمار رسمی اعلام شده توسط وزارت بهداشت برآورد کردهاند.
یک شهروند بهایی برای دهمین سال پیاپی از تحصیل در دانشگاه محروم شد

مهسا فروهری، شهروند بهایی ساکن کرج، برای دهمین سال پیاپی پس از ثبت نام در سامانه سازمان سنجش با پیغام «نقص پرونده» روبرو شد و امکان ورود به دانشگاه و تحصیل را نیافت.
به گزارش خبرگزاری هرانا، خانم فروهری دارای معدل بالای ۱۹ است در طول سالهای گذشته بارها برای ادامه تحصیل اقدام کرده است ولی سازمان سنجش به بهانه نقص پرونده، مانع از ادامه تحصیل او شده است.
گزینه «نقص پرونده» ترفندی است که سازمان سنجش که متولی برگزاری آزمونهای ورودی به دانشگاههای ایران است از سالها پیش برای محروم کردن شهروندان بهایی از ادامه تحصیل به کار میگیرد.
بر اساس گزارش رسانهها، ۲۱ شهروند بهایی تاکنون اعلام کردهاند که در جریان کنکور ۹۹ با این پیغام مواجه شده و از ادامه تحصیل محروم شدهاند.
جمهوری اسلامی ایران آیین بهاییت را به رسمیت نمیشناسد و مقامات آن بارها بهاییان را «جاسوس و دشمن» خواندهاند و احکام اعدام، بازداشت، زندان و محرومیت از تحصیل و کسب و کار علیه آنها صادر کرده است.
مدافعان حقوق بشر و نهادهای بینالمللی همواره با اشاره به بازداشت گسترده و احکام سنگین علیه شهروندان بهایی، رفتار حکومت ایران «نقض سیستماتیک» حقوق آنها و نقض حقوق بشر میدانند.
دو قاضی زن در کابل کشته شدند

در جریان حملات مسلحانه افراد ناشناس در شهر کابل افغانستان دو قاضی زن کشته شدند.
به گزارش رادیو آزادی، این حملات صبح روز یکشنبه ۲۸ دی رخ داده است و هنوز هیچ گروهی مسئولیت آن را بر عهده نگرفته است.
برخی رسانههای افغانستان گزارش دادهاند که در جریان این حمله، راننده این دو قاضی نیز مجروح شده است.
دولت افغانستان در ماههای اخیر مسئولیت بسیاری از عملیات مسلحانه که منجر به کشتن فعالان مدنی و رسانهای افغان شده است را متوجه گروه طالبان کرده است.
مقامهای دولت افغانستان میگویند گروه طالبان قصد دارد با افزایش خشونتها در این کشور، در جریان مذاکرات صلح بین دولت و طالبان که در دوحه قطر در جریان است، امتیازگیری کند.
سازمان انرژی اتمی ایران با رد درخواست قدرتهای اروپایی: تولید اورانیوم فلزی بدون توقف ادامه خواهد یافت

سازمان انرژی اتمی ایران با رد درخواست سه کشور اروپایی برای توقف فوری تولید اورانیوم فلزی، گفته است تولید این ماده طبق قانون مصوب مجلس است و «تولید بدون توقف» ادامه خواهد یافت.
در بیانیه این سازمان که شامگاه روز شنبه ۲۷ دی منتشر شد، تاکید شده است که میزان کمی اورانیوم فلزی از اوایل دهه ۸۰ در ایران تولید شد و اکنون بلافاصله پس از تولید اورانیوم فلزی به عنوان یک «محصول میانی»، مرحله تولید سوخت پیشرفته (سیلیساید) انجام خواهد شد.
سازمان انرژی اتمی ایران تاکید کرده است که اطلاعات مربوط به طراحی کارخانه تولید اورانیوم فلزی را در «زمان مقتضی» به آژانس بینالمللی انرژی اتمی ارائه میدهد.
مجلس شورای اسلامی در ۱۲ آذر امسال با تصویب طرح «اقدام راهبردی برای لغو تحریمها»، راه را برای عدول دولت ایران از برخی دیگر از تعهدات هستهای خود باز کرد و اکنون ایران با استناد به این قانون اقدام به تولید اورانیوم فلزی کرده است.
فرانسه، آلمان و بریتانیا، روز شنبه ۲۷ دی، در بیانیهای مشترک ضمن ابراز «نگرانی عمیق» نسبت به اقدامات هستهای ایران تاکید کردند چنانچه جمهوری اسلامی خواستار «حفظ» توافق برجام است، باید تولید اورانیوم فلزی را فورا متوقف کند.
در بیانیه مشترک تروئیکای اروپایی آمده است که «تولید فلز اورانیوم دارای پیامدهای بالقوه سنگین نظامی است» و این در حالی است که ایران «هیچگونه توجیه پذیرفتنی غیرنظامی» برای اقدامهای اخیرش ندارد.
بر اساس برجام، ایران موظف است به مدت ۱۵ سال از هرگونه اقدام در راستای تولید اورانیوم فلزی یا تحقیق و توسعه در زمینه متالورژی اورانیوم خودداری کند.
ژان ایو لودریان، وزیر خارجه فرانسه نیز روز شنبه ۲۷ دی ماه با اشاره به برخی فعالیتهای تازه ایران گفت که ایران درمسیر تقویت توانمندی ظرفیت سلاح اتمی خود است و ضروری است که آمریکا و ایران به توافق هستهای موسوم به برجام برگردند.
دیپلماتهای غربی میگویند اکنون ایران با عدول از تعهدات خود در چارچوب برجام فاصله خود برای تولید مواد مورد نیاز برای ساخت بمب اتم را به کمتر یک سال رسانده است.
حکومت ایران در سالهای اخیر بارها هرگونه تلاش برای دستیابی به سلاح هستهای را رد کرده است.
انتقاد مشاور ارشد بایدن از اقدام دولت ترامپ در تروریستی اعلام کردن حوثیها

جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی جو بایدن، رئیس جمهوری منتخب آمریکا، از اقدام دولت دونالد ترامپ در تروریستی اعلام کردن شبه نظامیان حوثی یمن انتقاد کرده است.
جیک سالیوان در توییتی در واکنش به بیانیه سناتور جمهوریخواه تاد یانگ، عضو کمیته روابط خارجی سنا، این انتقاد را مطرح کرده است.
مایک پومپئو، وزیر خارجه آمریکا روز یکشنبه اعلام کرد که ایالات متحده شورشیان حوثی را به فهرست گروههای تروریستی خود افزوده است و این تصمیم روز ۱۹ ژانویه (۳۰ دی) در آخرین روز ریاست جمهوری دونالد ترامپ به اجرا درمیآید.
تاد یانگ در بیانیهای ضمن محکوم کردن این اقدام مایک پومپئو ، گفته است، در فهرست تروریستی قرار دادن شبه نظامیان حوثی گام نادرست دیگری در راهبرد نادرست سالهای اخیر ایالات متحده در درگیری در یمن است.
جیک سالیون در توییتر خود در واکنش به این بیانیه نوشته است، با سناتور تد یانگ درباره تصمیم دقایق آخر برای تروریستی قلمداد کردن جنبش حوثی موافقم. فرماندهان حوثیها را میبایست پاسخگوی (اعمالشان) کرد، اما در فهرست قرار دادن کل سازمان فقط درد و رنج مردم یمن را تشدید میکند و بر سر راه دیپلماسی حیاتی برای پایان دادن به جنگ مانع ایجاد میکند.
در همین زمینه، سه مقام ارشد سازمان ملل متحد روز پنجشنبه از دولت آمریکا خواستند تصمیم تروریستی قلمداد کردن حوثیها را لغو کند و هشدار دادند که این تصمیم خطر قحطی گسترده در یمن را افزایش داده و به اقدامات دیپلماتیک برای دستیابی به صلح لطمه میزند.
سازمان ملل یمن را بزرگترین فاجعه بشری در جهان میداند و طبق ارزیابیهای این نهاد حداقل ۸۰ درصد از جمعیت این کشور به کمکهای بشردوستانه نیاز دارند.
برخی از رسانههای بینالمللی از جنگ یمن به عنوان جنگ نیابتی بین ایران و عربستان سعودی یاد میکنند.
افت ۷ درصدی انتشار گازهای گلخانهای جهان در سال ۲۰۲۰

در پی شیوع کرونا و اعمال محدودیتهای رفت و آمدی در بخش عظیمی از جهان، استفاده از سوختهای فسیلی کاهش چشمگیری داشته و انتشار گازهای گلخانهای حاصل از مصرف این سوختها حدود ۷ درصد نسبت به سال ۲۰۲۰ افت کرده است.
آژانس بینالمللی انرژی طی گزارشی میگوید تولید گازهای گلخانهای جهان نزدیک ۷ درصد افت کرده که یک رکورد تاریخی در افت تولید این گازها است.
گازهای گلخانهای مهمترین عامل گرمایش زمین است که زنگهای خطر درباره شدت گرفتن فجایع زیست محیطی را به صدا درآورده است.
میزان افت گازهای گلخانهای جهان در سال گذشته میلادی ۵ برابر سطح افت این گازها در رکود اقتصادی سال ۲۰۰۹ است.
نشریه علمی نیچر نیز اخیرا گزارش داد که احتمالا تولید گازهای گلخانهای در جهان طی سال ۲۰۲۰ حدود ۲.۳ میلیارد تن نسبت به سال قبل آن کاهش داشته است.
علت عمده افت تولید گازهای گلخانهای نصف شدن پروازها در جهان، افت چشمگیر تردد وسائل نقلیه عمومی و شخصی، افت ۱۴ درصدی فروش خودرو و مهمتر از همه، افت ۱.۴ میلیارد تنی انتشار گازهای گلخانهای در نیروگاههای برقی است.
با این حال، در سال جاری میلادی به خاطر تولید واکسن کرونا و واکسیناسیون گسترده در کشورهای صنعتی، انتظار میرود مصرف سوختهای فسیلی دوباره افزایش یابد. به عبارتی افت چشمگیر تولید گازهای گلخانهای مقطعی خواهد بود.
با استفاده از گزارش آژانس بینالمللی انرژی و نشریه نیچر؛ ف.ق/س.ن
تکذیب رفع حصر؛ برای موسوی و رهنورد مجوز تلفن مستقیم صادر شده است

دختران میرحسین موسوی و زهرا رهنورد، رهبران جنبش سبز که از ده سال پیش در حبس خانگی هستند، خبرها پیرامون رفع حصر احتمالی را تکذیب کردند و گفتند که اما مجوز استفاده آنها از تلفن مستقیم صادر شده است.
زهرا و نرگس موسوی روز شنبه ۲۷ دیماه با انتشار پستی در صفحات اینستاگرام خود نوشتند: «تنها تغییر اخیر صورت گرفته، ابلاغ مجوز تلفن مستقیم برای والدین ما میباشد. حال باید دید در این زمینه چه اقدامی صورت خواهد گرفت.»
میرحسین موسوی، زهرا رهنورد و مهدی کروبی، رهبران جنبش اعتراضی سال ۱۳۸۸، موسوم به جنبش سبز، از حدود ده سال پیش در زندان خانگی به سر میبرند.
آقای کروبی و آقای موسوی، دو تن از نامزدهای انتخابات ریاستجمهوری ۸۸، دولت محمود احمدینژاد را به تقلب سیستماتیک در آن انتخابات متهم کردند. این دو از بهمن ۸۸ همراه با همسرانشان بازداشت خانگی شدند، اما بازداشت فاطمه کروبی چند سال بعد خاتمه یافت.
ابراز نگرانی روحانی از موج چهارم کرونا و ویروس جهشیافته

حسن روحانی رئیسجمهوری ایران روز شنبه ۲۷ دیماه نسبت به موج چهارم کرونا در کشور و همچنین شیوع ویروس جهشیافته در شهرها ابراز نگرانی کرد.
وی در جلسه ستاد ملی مبارزه با کرونا گفت اگر دستورالعملها مراعات نشود، دولت مجبور به اعمال محدودیتهای شدیدتر خواهد شد.
طی روزهای گذشته برخی مقامات ایران از موارد ابتلا به ویروس جهش یافته کرونا که اولین بار در بریتانیا مشاهده شد، خبر دادهاند.
تاکنون سه دور اوجگیری شیوع کرونا در کشور اتفاق افتاده که بدترین آن پاییز سال جاری است که برای مدتی شمار قربانیان روزانه کرونا به بالای ۴۰۰ نفر رسید، اما با اعمال محدودیتها، شمار قربانیان روزانه دو رقمی شده است.
در جلسه روز شنبه، علیرضا رئیسی، سخنگوی ستاد مقابله با کرونا با اشاره به عدم رعایت پروتکلهای بهداشتی در نماز جمعه هفته جاری شهر قم گفت در این شهر هیچ پروتکل بهداشتی رعایت نمیشود و کسانی که نماز جمعه با صفهای طولانی و بدون ضوابط برگزار کردند، «مسئول مرگ مردم در روزهای آینده هستند و باید مجازات شوند».
وی گفت «بدون شک و حتما» شاهد رسیدن بیماری کرونا در قم به «نقطه پیک» در روزهای آینده خواهیم بود.
با استفاده از گزارش دفتر اطلاعرسانی ریاست جمهوری، و رادیو فردا؛ ف.ق/س.ن
مدیرعامل توانیر: جمعآوری ۴۵ هزار دستگاه استخراج رمزارز طی سه روز

مدیرعامل شرکت توانیر روز شنبه ۲۷ دی ماه از جمعآوری بیش از ۴۵ هزار دستگاه استخراج رمزارز طی سه روز گذشته خبر داد.
به گزارش خبرگزاری مهر، محمدحسن متولیزاده گفت، مصرف برق این دستگاهها که به صورت «غیرمجاز» فعالیت میکردند، نزدیک به ۱۰۰ مگاوات بوده و همین مقدار برای رفع مشکل خاموشی کافی است.
در پی قطع گسترده برق در چند کلانشهر ایران در هفته گذشته، مدیرعامل شهرکهای صنعتی تهران روز سهشنبه استخراج رمزارز و بهویژه بیتکوین را دلیل قطع برق عنوان کرد.
به دنبال آن مدیرعامل شرکت توانیر روز پنجشنبه، ۲۵ دیماه اعلام کرد که در قالب «سومین دور رزمایش فراگیر و سراسری تعدیل روشنایی معابر»، مراکز غیرمجاز استخراج رمزارزها جمعآوری خواهند شد.
او همچنین گفته بود که برای جلوگیری از خاموشی قرار شده که استخراجکنندگان مجاز رمزارز در این زمان فعالیت خود را متوقف کنند «و در این راستا فعالیت استخراجکنندگان چینی رمزارز به مدت دو هفته هم متوقف شده است».
بنا بر گزارشهای رسمی، بزرگترین محوطه استخراج رمزارز ایران توسط چینیها در رفسنجان ساخته شده است.
محمدرضا شرفی، رئیس انجمن بلاکچین ایران با بیان اینکه واحدهای استخراجکننده رمزارزها در مناطق آزاد و ویژه کشور عوایدی برای کشور ندارند، پیشتر گفته بود که این واحدها از معافیتهای مالیاتی از جمله مالیات بر ارزش افزوده، مالیات بر درآمد و عوارض واردات دستگاه هم برخوردارند.
بیتکوین پرطرفدارترین پول دیجیتال است و استخراج (ماینینگ) آن توسط کامپیوترهای خاصی انجام میشود که مصرف برق آنها بسیار بالا است. اعضای شبکه، تراکنش بیتکوین را پردازش کرده و با حل مسائل ریاضی بیتکوینهای جدید استخراج میکنند.
با استفاده از گزارش خبرگزاری مهر؛ ف.ع/س.ن
دلار به زیر ۲۳ هزار تومان رسید

نرخ دلار روز شنبه ۲۷ دیماه در بازارهای آزاد ایران به زیر ۲۳ هزار تومان رسید.
نرخ دلار از ۱۶ هزار تومان در ابتدای سال جاری خورشیدی به نزدیک ۳۲ هزار تومان در پاییز اوج گرفت، اما در پی تزریق ارز به بازار توسط بانک مرکزی، قیمت دلار طی هفتههای گذشته بین ۲۴ تا ۲۶ هزار تومان در حال نوسان بود.
اکنون نرخ دلار به حدود ۲۲ هزار و ۹۴۵ هزار تومان رسیده که کمترین میزان از شهریور ماه سال جاری است، اما هنوز نسبت به آغاز سال ۴۴ درصد رشد نشان میدهد.
هفته گذشته امیرحسین قاضیزاده، نایبرئيس مجلس مدعی شد دولت ایران قصد دارد با شروع کار دولت بایدن، ارز به بازار تزریق کند و قیمت دلار را به ده تا یازده هزار تومان کاهش دهد.
وی مدعی شد این اقدام برای فراهم کردن شرایط مذاکره با آمریکا انجام میشود. اصولگرایان منتقد دولت روحانی او را متهم کردهاند که تصمیمات اقتصادی و مدیریتی خود را با شروع به کار دولت بایدن گره زده است تا بتواند با ایجاد یک فضای سیاسی تازه، مذاکرات با آمریکا را دوباره شروع کند. دولت روحانی این ادعاها را رد کرده است.
نگرانیها از وضعیت هزاران پناهجوی بیسرپناه در بوسنی و هرزگوین

سخنگوی دستگاه سیاست خارجی اتحادیه اروپا از وضعیت نگهداری پناهجویان در کمپهای بوسنی و هرزگوین اظهار نگرانی کرده و گفته است این وضعیت قابل قبول نیست و باید مشکل پناهجویان فورا حل شود.
هزاران پناهجو در کمپهای این کشور وجود دارند، اما در پی آتشسوزی در کمپ لیپا در ۲۳ دسامبر پارسال (حدود یک ماه پیش)، ۹۰۰ پناهجو طی سه هفته گذشته در سرمای زیر صفر درجه و بارش برف، بدون سرپناه ماندهاند.
مقامات بوسنی و هرزگوین در پی آتشسوزی کمپ لیپا در شمال غرب کشور، اعلام کردند که پناهجویان این کمپ را به منطقه دیگری منتقل خواهند کرد، اما در پی مقاومت ساکنان محلی، این تصمیم لغو شد و دولت اقدام به راهاندازی چادرهای نظامی برای اسکان پناهجویان کرد.
هفته گذشته ۷۵۰ پناهجو با چادر گرم تامین شدند، اما هنوز وضعیت صدها پناهجو در سرمای زمستان نامشخص است.
حدود ۹ هزار پناهجو به امید رسیدن به اروپا، در بوسنی و هرزگوین حضور دارند و این افراد اکثرا شهروندان کشورهای پاکستان، افغانستان و سوریه هستند.
اتحادیه اروپا ۱۰۷ میلیون دلار برای کمک به پناهجویان در اختیار دولت بوسنی و هرزگوین قرار داده و آقای پیتر استانو سخنگوی دستگاه سیاست خارجی اتحادیه اروپا اعلام کرده باید دولت بوسنی و هرزگوین به تعهدات حقوق بشری خود، همچنین قوانین اتحادیه اروپا پایبند باشد و مشکل پناهجویان را حل کند.
با استفاده از گزارش رادیو اروپای آزاد/رادیو آزادی؛ ف.ق/س.ن
رئیس اتاق ایران و کره جنوبی: احتمال رفع توقیف کشتی کرهای تا دو هفته آینده

رئیس اتاق ایران و کره جنوبی روز شنبه، ۲۷ دیماه، از احتمال رفع توقیف کشتی کرهای تا دو هفته آینده خبر داد.
او در عین حال توقیف این نفتکش را به طور مستقیم با پول بلوکهشده ایران در کره جنوبی پیوند زده است.
حسین تنهایی در گفتوگو با خبرگزاری ایلنا سختگیری ایران در توقیف کشتی کرهای را «منطقی» دانست و گفت: «با توجه به مدت زمان بلوکه شدن پول ایران در کره مجبور هستیم که این سختگیریها را اعمال کنیم.»
این در حالی است که سپاه پاسداران ۱۵ دیماه دلیل توقیف کشتی کره جنوبی را «آلودگی نفتی و مخاطرات زیستمحیطی» اعلام کرد.
مسعود پل مه، دبیرکل انجمن کشتیرانی و خدمات وابسته جمهوری اسلامی ایران هم ۲۵ دیماه گفت که توقیف کشتی کرهای هیچ ارتباطی به مناسبتهای سیاسی ندارد و یک موضوع «اقتصادی» و «زیستمحیطی» است.
مقامهای ایران در قبال درخواست کره جنوبی برای اثبات ادعای آلودگی زیستمحیطی کشتی توقیفشده تاکنون شواهدی ارائه نکردهاند، اما پیشتر گفته بودند که هفت میلیارد دلار از پول فروش نفت به کره جنوبی به دلیل تحریمها در بانکهای این کشور بلوکه شده است.
بر اساس تحریمهای آمریکا، ایران تنها میتواند از این داراییها برای واردات کالاهای انساندوستانه مانند مواد غذایی و دارو استفاده کند.
آقای تنهایی با اشاره به این که پیش از توقیف کشتی مذاکرات با کرهایها از طریق بخش خصوصی پیش میرفت گفت: «قرار بود بخشی از پولهای بلوکهشده با کالاهایی مانند مواد دارویی، غذایی، واکسن و خودرو تهاتر شود، اما پس از این وقایع اطلاع نداریم در جلسات با کرهایها چه تصمیمی گرفته شده است.»
چوی جونگ کون، معاون اول وزارت خارجه کره جنوبی ۲۵ دیماه پس از سفر به ایران عازم دوحه، پایتخت قطر شد و در دیدار با مقامات این کشور خواستار حمایت حداکثری قطر برای حل مسئله توقیف کشتی کره جنوبی از سوی ایران شد.
کرونا در ایران؛ تعداد جانباختگان در یک شبانهروز افزایش یافت

به گزارش سخنگوی وزارت بهداشت ایران، در روز شنبه، ۲۷ دیماه، شمار جانباختگان کرونا در یک شبانهروز گذشته در مقایسه با مدت مشابه افزایش یافت، اما دورقمی باقی ماند.
به گفته سیما سادات لاری، طی ۲۴ ساعت گذشته، ۹۶ نفر دیگر بر اثر کرونا در ایران جان باختند، این در حالی است که آمار جانباختگان روز گذشته ۸۳ نفر اعلام شده بود.
در این گزارش همچنین آمده است که شش هزار و ۱۰۰ بیمار جدید مبتلا به کرونا از روز گذشته تاکنون در ایران شناسایی شدهاند و حدود ۴۴۰۰ از بیماران در وضعیت شدید این بیماری تحت مراقبت قرار دارند.
بر اساس این آمار رسمی، تعداد کل جانباختگان کرونا در ایران به ۵۶ هزار و ۷۱۷ نفر و مجموع کل بیماران به یک میلیون و ۳۲۴ هزار و ۳۹۵ نفر رسید.
مقامات وزارت بهداشت ایران در روزهای گذشته بارها درباره احتمال خیز دوباره کرونا در بهمنماه به دلیل «عادیانگاری» و «سادهانگاری» هشدار دادهاند.
این در حالی است که برخی گروههای مذهبی در تهران اعلام کردهاند که قصد برگزاری تجمعات مذهبی را به مناسبت سالروز مرگ دختر پیامبر اسلام با وجود اعلام ممنوعیت از سوی استانداری دارند.
وزیر بهداشت ایران روز شنبه درباره برگزاری مراسم مذهبی و ممانعت از سفر به وزیر کشور متوسل شد و در نامهای خواست که از ورود هرگونه مسافر غیر بومی به استانهای شمالی خودداری شود.
در روز جمعه تعداد شهرهای قرمز استان مازندران در مقایسه با روز پنجشنبه به یک باره دو برابر شد. در حال حاضر تمام شهرهای قرمز کشور در این استان قرار دارند.
بر اساس آخرین گزارش وزارت بهداشت ایران ۱۰ شهر کشور در وضعیت قرمز، ۲۳ شهر در وضعیت نارنجی، ۱۶۳ شهر در وضعیت زرد و ۲۵۲ شهر در وضعیت آبی قرار دارند.
امید اردوغان به حل اختلاف با آمریکا بر سر سامانه روسی اس۴۰۰ با دولت بایدن

رئيس جمهور ترکیه با اشاره به شروع دور تازه گفتوگوهای این کشور با روسیه برای گرفتن محموله دوم سامانه پدافندی اس ۴۰۰ ابراز امیدواری کرد که در مذاکره با دولت بایدن بتواند راه حلی برای تحریمهایی که آمریکا به خاطر خرید این سامانهها وضع کرده، پیدا کند.
به گزارش خبرگزاری رویترز، رجب طیب اردوغان روز جمعه گفت که علاوه بر موضوع تحریمها، ترکیه تلاش میکند درباره خرید جنگندههای اف-۳۵ آمریکایی نیز با دولت بایدن مذاکره کند و به نتیجه مثبتی برسد.
ماه گذشته، واشینگتن، اداره صنایع دفاعی ترکیه، اسماعیل دمیر رئیس و سه مقام دیگر این اداره را به دلیل خریداری سامانه پدافندی اس۴۰۰ تحریم کرد.
دولت آمریکا سال ۲۰۱۹ نیز در واکنش به این موضوع، مشارکت این کشور در طرح مشترک تولید جنگندههای اف-۳۵ را تعلیق کرده بود.
رئيس جمهور ترکیه این اقدام دولت آمریکا را «اشتباه جدی» توصیف کرده است.
دولت ترکیه مدعی است که پس از عدم موافقت دولت آمریکا با فروش سامانههای موشکی «پاتریوت» ناگزیر به روسیه روی آورده و موشکهای اس ۴۰۰ را از آن کشور خریداری کرده است.
دولت آمریکا میگوید سامانههای موشکی ساخت روسیه جنگندههای اف-۳۵ ساخت آمریکا و سایر اجزای سامانه دفاعی ناتو را به خطر میاندازد.
دولت ترکیه ضمن رد این ادعا میگوید موشکهای روسی در سامانه پدافند مشترک ناتو ادغام نخواهند شد.
ترکیه قرارداد خرید موشکهای اس ۴۰۰ از روسیه را در سال ۲۰۱۷ امضا کرد و اولین بخش از این سامانه موشکی به ارزش ۲.۵ میلیارد دلار در ماه ژوییه ۲۰۱۹ به ترکیه تحویل داده شد.
انتخاب سردبیر
-
پرواز ۷۵۲
نیما نیستانی: جمهوری اسلامی باید بترسد
-
مجله فناوری
هجوم کاربران واتساپ به سیگنال و تلگرام
-
فرهنگ و هنر جهان
۲۰۲۱؛ سال رستاخیز فرهنگ؟
زیر ذرهبین
-
«شما کسی را پیدا نمیکنید که مثل بابا آزادی و دموکراسی را عملاً پیاده کرده باشد... [در زمان او در کشور] آزادی بود»
در زمان هاشمی رفسنجانی موارد متعددی از سرکوب، شکنجه و قتل مخالفان به ثبت رسیده و یکی از ابتداییترین مؤلفههای دموکراسی، یعنی تضمین حقوق مخالفان و منتقدان به تواتر نقض شده است.