خبرخوان
کیوان اماموردی در پرونده «تجاوز جنسی» به «افساد فیالارض» متهم شد

روزنامه همشهری گزارش داده است که بازپرس دادسرای امنیت اخلاقی تهران برای کیوان اماموردی که پس از افشاگری درباره «تجاوز جنسی» بازداشت شد، اتهام «افساد فیالارض» اعلام کرده است.
پرونده این متهم قرار است در دادگاه انقلاب صادر شود و طبق رویه معمول در قوه قضاییه ایران، چنین اتهامی میتواند منجر به صدور حکم اعدام برای متهمان شود.
آقای اماموردی روز چهارم شهریور امسال در پی افشاگری دهها زن در توئیتر و اینستاگرام بازداشت شد.
زنان افشاگر او را به «تجاوز بعد از خوراندن شراب حاوی مواد بیهوشکننده» متهم کردهاند.
روزنامه همشهری گزارش داده است که تاکنون ۱۰ نفر از زنان «با مراجعه به دادسرا و مواجهه حضوری با متهم او را شناسایی و شکایتشان را مطرح کردند» و ۱۰ نفر دیگر نیز از طریق تلفن ماجرا را شرح دادهاند.
بر اساس این گزارش، آقای اماموردی در جریان تحقیقات، اتهامات مطرح شده را رد کرده و گفته است که این افراد با رضایت خودشان به خانه او رفتهاند.
در این پرونده اعلام شده بود که این متهم به «۳۰۰ دختر در طول ۱۰ سال تجاوز کرده است» ولی بر اساس گزارش روزنامه همشهری، کیوان اماموردی «در جریان تحقیقات به برقراری رابطه جنسی با حدود ۵۰ دختر» اقرار کرده است.
مهمترین خبرهای ایران و جهان
شورای اروپا آمریکا را «نزدیکترین متحد» و بایدن را «دوست» این اتحادیه خواند

رئیس شورای اروپا صبح چهارشنبه، تنها ساعاتی پیش از مراسم تحلیف رئیس جمهور جدید آمریکا، به استقبال این مراسم رفت و در پیامی جو بایدن را «دوست» اتحادیه اروپا خواند.
شارل میشل در پیامی که به زبان انگلیسی در پارلمان اروپا قرائت کرد با تاکید بر تاریخ مشترک اروپا و آمریکا این کشور را «نزدیکترین متحد» اروپا خواند.
او با اشاره به حمله عدهای از حامیان خشونتطلب دونالد ترامپ به کنگره آمریکا در روز ششم ژانویه گفت: «تاریکی خشونت از نور دموکراسی نخواهد کاست.»
آقای میشل در ادامه بر دو نکته تاکید کرد: «بازیابی رابطهای که در چهار سال اخیر لطمه دید» و «مشارکت استراتژیک با آمریکا».
او در پیام خود به دونالد ترامپ اشاره مستقیم نکرد، اما همین پیام نشانه اثری است که چهار سال ریاست جمهوری او بر رابطه ایالات متحده با متحدان اروپاییاش داشته است.
آمریکا یک کشتی روسی را در ارتباط با پروژه «نورد استریم ۲» تحریم کرد

ایالات متحده روز سهشنبه اعلام کرد یک کشتی روسی را که در ساخت خط لوله جدید انتقال گاز روسیه به اروپا شرکت دارد، تحریم میکند.
این خط لوله زیردریایی که «نورد استریم ۲» نام دارد از مدتها پیش با فشار دولت ترامپ مواجه بوده و تحریم کشتی یادشده تازهترین مورد از این فشارها در آخرین روز از دوره ریاست جمهوری دونالد ترامپ است.
به گزارش خبرگزاری رویترز، وزارت خزانهداری ایالات متحده اعلام کرد که در این ارتباط، هم کشتی «فورچونا» و هم شرکت صاحب آن کیویتی-روس (KVT-RUS) بر طبق قوانین تحریمی آمریکا تحریم میشوند.
پروژه «نورد استریم ۲» قرار است با دور زدن اوکراین و عبور از آلمان، دو برابر خط «نورد استریم ۱»، از روسیه گاز به اروپا برساند.
این پروژه به یکی از مسائل تنشآفرین بین آمریکا و روسیه تبدیل شده است. ایالات متحده که مشتاق فروش بیشتر گاز طبیعی به اروپا است میگوید «نورد استریم ۲» اهرم فشار اقتصادی و سیاسی مسکو بر اروپا را سنگینتر میکند، اما روسیه و آلمان میگویند که این تنها یک پروژه تجاری است.
روز سهشنبه مایک پومپئو، وزیر خارجه ایالات متحده، در بیانیهای گفت: «ایالات متحده از پاسخگو کردن کسانی که برای فراهم کردن این ابزار با روسیه همدستی میکنند و به آن یاری میرسانند باکی ندارد.»
به نوشته رویترز، جو بایدن، رئیس جمهور منتخب ایالات متحده که روز چهارشنبه جانشین دونالد ترامپ میشود، پیش از این مخالفت خود را با ساخت خط لوله «نورد استریم ۲» اعلام کرده است.
آنتونی بلینکن، کاندیدای آقای بایدن برای وزارت امور خارجه، روز سهشنبه به سنای آمریکا گفت که جو بایدن کاملاً با اعضای کنگره موافق است که ساخت این خط لوله «ایده بدی» است.
زندانی محکوم به قطع انگشتان دست در ارومیه «دست به خودکشی زد»

یک زندانی محکوم به قطع چهار انگشت دست راست در زندان ارومیه با خوردن شیشه شکسته «اقدام به خودکشی کرد».
به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، این زندانی به نام هادی رستمی در اعتراض به تداوم نگهداری در بند امن زندان ارومیه، شامگاه دوشنبه، ۲۹ دی، «با خوردن شیشه شکسته خودکشی کرد» و به بیمارستان منتقل شد.
درباره وضعیت این زندانی پس از انتقال به بیمارستان تاکنون خبری منتشر نشده است.
اواخر شهریورماه امسال تایید حکم قطع دست چهار زندانی متهم به سرقت در ارومیه از سوی دیوان عالی کشور با واکنش بسیاری از سوی مدافعان حقوق بشر و کاربران شبکههای اجتماعی مواجه شد.
سه تن از این متهمان هادی رستمی٬ مهدی شرفیان و مهدی شاهیوند نام دارند که در یک پرونده مشترک با حدود ۳۰ شاکی خصوصی به اتهام «سرقت» در سالهای ۹۴ و ۹۵ بازداشت شدند و امسال به قطع انگشتان دست محکوم شدهاند.
بنا بر گزارشها، هادی رستمی پیشتر در دفاعیات خود اعترافاتش را تحت فشار و شکنجه اعلام کرده و گفته بود که در زمان وقوع برخی از سرقتهای اعلامشده از سوی دادگاه در زندان تهران بزرگ در حال تحمل محکومیت پیشین خود بوده است.
پس از انتشار این اظهارات، آقای رستمی چندین بار احضار و تهدید شد که با رسانهای شدن پرونده، حکم قطع ید او زودتر اجرا خواهد شد.
عفو بینالملل اواسط آذرماه امسال گزارش داد که مقامات زندان ارومیه دستگاهی مخصوص شبیه به گیوتین برای قطع انگشت به این زندان منتقل کردهاند.
این سازمان دادگاه متهمان به دزدی در زندان ارومیه را «ناعادلانه» توصیف کرد و حکم قطع دست را هم امری «ضد انسانی و خلاف موازین حقوق بشر در جهان» اعلام کرد.
ابراهیم رئیسی، رئیس قوه قضائیه، قبلا اعلام کرده بود که «قطع دست از افتخارات بزرگ نظام ما است.»
به گزارش عفو بینالملل طی ۲۰ سال گذشته برای ۲۶۴ نفر در ایران حکم قطع دست صادر شده که اجرای حکم ۱۲۹ نفر از آنها ثبت و تایید شده است.
وزیر ارتباطات در ارتباط با موضوع اینستاگرام به دادسرا احضار شد

با اعلام جرم دادستان کل کشور و شکایت صداوسیما، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات ایران به دادسرای فرهنگ و رسانه فراخوانده شد.
به گزارش خبرگزاری برنا، دادستان کل کشور از محمدجواد آذری جهرمی به دلیل «استنکاف از اجرای اوامر قضایی در مورد فیلتر کردن اینستاگرام» و «استنکاف از ابلاغ رئیس مرکز ملی فضای مجازی برای کاهش پهنای باند بینالملل و محدودسازی پیامرسانهای خارجی» شکایت کرده است.
عدم اجرای مصوبات شورای عالی فضای مجازی از جمله بستن فیلترشکنها و ویپیانها دیگر دلایل شکایت از وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات اعلام شده است.
شکایت سازمان صداوسیما از جهرمی در مورد اظهارنظر او در مورد بازپسگیری فرکانسهای باند ۷۰۰ و ۸۰۰ از دیگر اتهامات وزیر ارتباطات است.
پیشتر اظهارات وزیر ارتباطات دربارهٔ عدم فیلترینگ پیامرسان اینستاگرام در ایران با واکنشهای بسیاری روبهرو شده بود.
بیشتر شبکههای اجتماعی در ایران برای عموم فیلتر شدهاند، در حالی که مقامات ارشد جمهوری اسلامی از این شبکههای اجتماعی استفاده میکنند.
جو بایدن در مراسم گرامیداشت قربانیان کرونا شرکت کرد

یک روز پیش از آغاز سکونت در کاخ سفید، با گذشتن تعداد جانباختگان کرونا در آمریکا از مرز ۴۰۰ هزار نفر، جو بایدن، رئیس جمهوری منتخب ایالات متحده، شامگاه سهشنبه در آیین یادبود قربانیان همهگیری کرونا در آمریکا حاضر شد.
جو بایدن در این مراسم در پایتخت آمریکا که با ۴۰۰ شمع روشن برگزار شد، گفت: «بیایید در تاریکی، روشنایی بدمیم و همه کسانی را که از دست دادیم، به یاد آوریم.»
بر پایه آخرین آمار دانشگاه جانز هاپکینز روز سهشنبه شمار جانباختگان ناشی از ابتلا به ویروس کرونا در ایالات متحده، از مرز ۴۰۰ هزار نفر و شمار مبتلایان نیز از ۲۴ میلیون نفر گذشت.
به گزارش خبرگزاری رویترز، در سه هفته گذشته، آمار مرگ و میر ناشی از ویروس کرونا در آمریکا ۲۱ درصد افزایش داشته است.
همچنین آمار مرگ روزانه بر اثر این بیماری در آن کشور، برای اولین بار در روز ششم ژانویه، از چهار هزار نفر فراتر رفته بود.
در همین حال کارشناسان در این کشور زمستان بسیار دشواری را همراه با ابتلا و مرگ بیشتر برای ایالات متحده پیشبینی میکنند.
ترامپ دهها نفر از جمله استیو بنن را عفو کرد

دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا، روز چهارشنبه در آخرین ساعات از اقامت خود در کاخ سفید ۷۳ نفر از جمله استیو بنن، رئیس سابق کارزار و مشاور خود، را مورد عفو قرار داد.
استیو بنن، استراتژیست سابق کاخ سفید و مدیر سابق کارزار دونالد ترامپ که سال ۹۶ از مقام خود کنارهگیری کرد، در مردادماه سال جاری به اتهام کلاهبرداری مالی بازداشت شد.
بر اساس کیفرخواست دادگاه فدرال منهتن، او به اختلاس صدها هزار دلار کمکهای مردمی برای ساخت دیوار مرزی جنوبی آمریکا متهم است.
در بیانیهای که کاخ سفید بامداد چهارشنبه منتشر کرد اشاره شده که علاوه بر ۷۳ عفو، دونالد ترامپ در مجازات ۷۰ نفر نیز تخفیف قائل شده است.
در فهرست این عفوها، نامی از خود آقای ترامپ و افراد خانوادهاش نیست. ماهها بود که اخباری از احتمال این منتشر میشد که رئیس جمهور آمریکا برای رهایی از اتهامات فعلی و آینده، خود و افراد خانوادهاش را عفو کند.
در این فهرست از دو نام مهم دیگر نیز که احتمال عفوشان مطرح شده بود خبری نیست: جولین آسانژ، بنیانگذار وبسایت افشاگر ویکیلیکس، و ادوارد اسنودن، افشاگر اطلاعات سری از اقدامات دولت آمریکا در زمان باراک اوباما.
یکی دیگر از افرادی که دونالد ترامپ روز چهارشنبه مورد عفو قرار داد «لیل وِین» است، یک خواننده رپ که با اتهام مالکیت غیرقانونی اسلحه و ده سال زندان روبهرو بود.
دونالد ترامپ در اوایل دیماه نیز ۱۵ نفر دیگر از جمله دو عضو جمهوریخواه کنگره و حامی سرسخت خود را عفو کرده بود.
در آن زمان خبرگزاری آسوشیتدپرس نوشت که تصمیم روز دوم دیماه دونالد ترامپ نشان میدهد که او حاضر است از اختیاراتش برای پاداش دادن به وفادارانش و افرادی استفاده کند که توسط دستگاه قضایی آمریکا محکوم و مجازات شدهاند.
اعتراضات در تونس وارد پنجمین شب خود شد

درگیریبین تظاهرکنندگان و نیروهای امنیتی و پلیس در شهرهای مختلف تونس از جمله پایتخت این کشور وارد پنجمین شب خود شد.
عصر روز سهشنبه در پایتخت تونس، تظاهرکنندگان در خیابانها شعار سرنگونی دولت فعلی تونس را سر دادند.
گزارشها حاکی است که درگیری بین نیروهای پلیس و تظاهرکنندگان در خیابان بورقیبه شدید بوده است.
شاهدان عینی به رویترز گفتهاند که نیروهای پلیس با شلیک گاز اشک آور تلاش کردند تا تظاهرکنندگان را متفرق کنند.
طبق این گزارش معترضان خواستار پایان دادن سیاست نابرابری اقتصادی علیه اقشار فقیر جامعه شدند.
رویترز میگوید٬ صدها جوان معترض در مناطق فقیر شهر تونس به ویژه در سوجومی و اطادمن با آتش زدن تایر راهها را مسدود کردند.
طبق این گزارش، تظاهرکنندگان طی روزهای اخیر به بیکاری، فقر و مشکلات اقتصادی اعتراض کردهاند.
معترضان همچنین خواستار آزادی بازداشت شدگان اعتراضان اخیر هستند. گزارشها حاکی است که صدها نفر در اعتراضات روزهای اخیر بازداشت شدهاند.
این تظاهرات در حالی ادامه دارند که تونس در آستانه دهمین سالگرد اعتراضات در این کشور است که به حکومت زین العابدین بن علی، دیکتاتور سابق پایان داد.
استقبال ظریف از پیشنهاد قطر برای گفتوگوی کشورهای حاشیه خلیج فارس با ایران

یک روز پس از اعلام آمادگی قطر برای میانجیگری بین ایران و کشورهای عرب خلیج فارس، محمدجواد ظریف سهشنبه در توئیتی از این پیشنهاد استقبال کرد.
محمدجواد ظریف در حساب توییتر خود نوشت: «همانطور که ما همیشه تاکید کردهایم راه حل چالشهایمان در همکاری برای تشکیل مشترک منطقهای قوی قرار دارد: صلحآمیز، با ثبات، موفق و عاری از هژمونی جهانی یا منطقهای.»
روز دوشنبه شیخ محمد بن عبدالرحمان آل ثانی، وزیر خارجه قطر، در مصاحبهای با خبرگزاری بلومبرگ گفت که پس از دعوت او از کشورهای شورای همکاری خلیج فارس، آنها هم به گفتوگو با ایران «علاقهمندند» و اکنون زمان برای میانجیگری دوحه در این خصوص، مناسب است.
شیخ محمد بن عبدالرحمان آل ثانی در پاسخ به پرسش جداگانهای در مورد احتمال انجام مذاکرات بین ایران و ایالات متحده، گفت که اگر از قطر خواسته شود، برای تسهیل چنین مذاکراتی کمک خواهد کرد و از هر تسهیلکننده دیگری نیز حمایت خواهد کرد.
دولت جدید آمریکا که روز چهارشنبه آغاز بهکار خواهد کرد از تمایل به بازگشت به برجام به عنوان آغازی برای مذاکرات فراگیرتر با ایران سخن گفته، اما رهبر جمهوری اسلامی پیش از این هر گونه گفتوگو با آمریکا را «ممنوع» اعلام کرده است.
رضا پهلوی: فرمان خامنهای درباره واکسن جنایت برای ثروت است

شاهزاده رضا پهلوی در پیامی، اقدام علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی در ممنوعیت خرید واکسن از آمریکا و بریتانیا را «جنایت برای ثروت و توجیه آن با جهالت» خوانده است.
او در این پیام گفته است: «وقت آن رسیده که کنترل راه کمک رسانی به مردم و واکسیناسیون عمومی به سپیدپوشان کادر درمانی سپرده شود و با این اقدام یک بار و برای همیشه سد طمع و جهالت ولایت را برای همیشه بشکنیم.»
شاهزاده رضا پهلوی در این پیام ویدیویی گفت: «کیست که نداند واکسنی که بالاترین مراجع علمی جهان تایید کردهاند برای لطمه زدن به مردم ایران ساخته نشده است و کیست که نداند تجویز واکسنی که با هیچ آزمایش شفاف بینالمللی تایید نشده فقط برای پر کردن جیب باند فساد ولایت است و به قیمت مرگ بی شماری از ایرانیان.»
او در ادامه این پیام تاکید کرد که «چنین فسادی هیچ گاه با این بی رحمی به جان مردم چنگ نزده بود. این جنایت عریانتر از آن است که بتوانند با تحمیق آن بپوشانند.»
رهبر جمهوری اسلامی ۱۹ دیماه اعلام کرد که ورود واکسن آمریکایی و بریتانیایی کرونا به ایران «ممنوع» است و نباید ساخت واکسن در داخل کشور مورد «انکار» قرار بگیرد.
علی خامنهای دو کشور آمریکا و بریتانیا را به «امتحان» کردن واکسن روی «ملتهای دیگر» متهم کرده و افزود که «به اینها اعتماد و اطمینان هم نیست.»
این در حالی است که واکسنهای آمریکایی و بریتانیایی روی هزاران نفر در این دو کشور و همچنین کشورهای دیگر که داوطلب شدهاند امتحان شده است.
بایدن یک زن تراجنسیتی را به عنوان معاون وزیر بهداشت ایالات متحده برگزید

جو بایدن، رئیسجمهوری منتخب ایالات متحده، روز سهشنبه ۳۰ دی ریچل لوین، وزیر بهداشت ایالت پنسیلوانیا، را به عنوان معاون وزیر بهداشت دولت خود برگزید و به این ترتیب او نخستین فرد تراجنسیتی خواهد بود که به یک مقام عالی فدرال در آمریکا منصوب میشود.
ریچل لوین، پزشک متخصص اطفال و پزشک عمومی سابق در پنسیلوانیا، سال ۲۰۱۷ با حکم تام ولف، فرماندار دمکرات پنسیلوانیا، به سمت کنونی خود منصوب شد که آن رخداد نیز در ایالات متحده بیسابقه بود.
جو بایدن در اطلاعیهای عنوان کرد: «دکتر ریچل لوین واجد خصوصیات رهبری قابل اطمینان و تخصص لازم است که ما به آن نیاز داریم تا همگی مردم این بیماری فراگیر را پشت سر بگذارند، فارغ از آدرس محل سکونت، نژاد، مذهب، گرایش جنسی، هویت جنسی یا معلولیت».
آقای بایدن در ادامه گزینش دکتر لوین را یک «انتخاب تاریخی و عمیقا شایسته» برای دولت خود در زمینه سیاستهای بهداشت و درمان دانست.
سنای ایالات متحده باید صلاحیت ریچل لوین برای دستیابی به این سمت را تایید کند.
بر اساس گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس/ س.ن/ک.ر
وقوع «آتشسوزی گسترده» در حوالی میدان شوش تهران

مقامات سازمان آتشنشانی تهران از وقوع آتشسوزی گستردهای در میدان شوش، واقع در جنوب پایتخت، خبر دادند.
به گفته جلال ملکی، سخنگوی سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری تهران، «محل وقوع حادثه یک بنگاه باربری است که انبارهای آن دچار حریق شده است».
ویدئوهایی که شهروندان تهرانی از این رخداد منتشر کردهاند، دود غلیظی را نشان میدهد که آسمان را پوشانده است. این رخداد همچنین به بروز ترافیک سنگین در خیابانهای اطراف منجر شده است.
سخنگوی سازمان آتشنشانی تهران میگوید، «چند سوله از این انبار طعمه حریق شده است و در حال حاضر نزدیک به چهار ایستگاه آتش نشانی به محل اعزام شدهاند».
هنوز از جزئیات این آتشسوزی و خسارات مالی و انسانی آن گزارشی منتشر نشده است.
در همین حال، مدیر ارتباطات و امور بینالملل شرکت بهره برداری متروی تهران و حومه از تعطیلی ایستگاه شوش و توقف مسافرگیری در نیمه جنوبی خط یک خبر داد.
محسن محمدیان در این زمینه گفت: آتشسوزی گسترده ای در خیابان شوش تهران حوالی ایستگاه متروی شوش اتفاق افتاده است و ارتباطی با ایستگاه متروی شوش ندارد.
با استفاده از گزارش خبرگزاریهای صداوسیما و ایسنا/ س.ن/ک.ر
عراق در حال تقویت امنیت مرز ۶۰۰ کیلومتری خود با سوریه است

عراق برای جلوگیری از تحرکات داعش، قاچاق مواد مخدر و دیگر فعالیتهای غیرقانونی در حال تقویت امنیت مرز ۶۰۰ کیلومتری خود با سوریه است.
مرز عراق با سوریه به خاطر حضور نیروهای مورد حمایت جمهوری اسلامی در آن و همچنین استقرار برخی نیروهای آمریکایی در محل، از جمله مناطق پرتنش است.
از سوی دیگر حملات باقیماندهٔ افراد گروه داعش به این منطقه افزایش یافته و فشار ترکیه بر گروههای کُرد نیز در این منطقه مرزی محسوس است.
فرماندهان ارتش عراق روز دوشنبه از این منطقه بیابانی بازدید کردند و عبدالامیر الشَماری، از فرماندهان ارشد ارتش عراق، گفت که بهویژه در سمت سوری این مرز کنترل چندانی وجود ندارد و حضور انواع گروهها به بیقانونی در این منطقه دامن زده است.
او گفت در قسمتی از مرز سوریه، نیروهای دمکراتیک سوریه مستقرند که با ائتلاف آمریکایی همکاری دارند و در جنوب آنها ارتش سوریه در چند محل حضور دارد و کمی آنسوتر منطقهای در اختیار گروههای مخالف دولت بشار اسد است.
این منطقه مرزی همچنین اخیراً شاهد افزایش حملات هوایی اسرائیل علیه مواضع نیروهای مرتبط با سپاه پاسداران انقلاب اسلامی بوده است.
ارتش عراق در حال افزایش سنگربندی در خط مرزی است و قرار است از دوربینهای پیشرفته حرارتی و بالنهای دوربیندار نیز برای کنترل بیشتر خود بر این منطقه استفاده کند.
بر اساس گزارش رویترز/پ.پ/ک.ر
گزارشهای ضدونقیض درباره استعفای رئیس سازمان بورس ایران

در حالی که برخی از منابع خبری در ایران از استعفای حسن قالیباف اصل، رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار، گزارش دادهاند ولی خود این خبر را تکذیب کرده است.
برخی از خبرگزاریهای ایران روز سهشنبه ۳۰ دی متن «نامه استعفای آقای قالیباف اصل» را منتشر کرده و از قول او نوشتهاند که «بهواسطه اقدامات سیاسی و ورود غیرحرفهای بیش از حد اشخاص و مسئولین به مباحث بازار سرمایه و بروز افتوخیز شدید شاخص کل بورس تهران» تلاشهای او «دیده نشد» و از جمله به این خاطر استعفای خود را «مجدداً» اعلام میکند.
این نامه ظاهرا خطاب به وزیر اقتصاد و دارایی نوشته شده است.
با این حال به گزارش خبرگزاری صداوسیما، آقای قالیباف اصل در حاشیه جلسه با اعضای کمیسیون اقتصادی مجلس گفته که «استعفا ندادهام و نمیدانم خبر استعفای مرا چه کسی منتشر کرده است».
وی افزوده که «شاید مرا برکنار کنند اما استعفا ندادهام».
در فاصله فروردین تا مرداد سال جاری، شاخص کل بورس تهران با جهشی شگفتآور از ۵۰۰ هزار واحد به بالای دو میلیون واحد رسید، اما در پایان مرداد این شاخص از بالای دو میلیون واحد به کانال یک میلیون و دویست هزار واحد سقوط کرد.
در این ارتباط، مخالفان دولت روحانی، دولت را متهم به «دستکاری بازار سهام بورس» کرده و ادعا میکنند دولت از این طریق به تأمین کسری بودجه خود اقدام کرده است.
در همین پیوند، محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی، روز سهشنبه در ابتدای جلسه علنی مجلس گفت: «بازار سرمایه سقوط شدیدی را تجربه کرده است و حتی صندوق پالایشی که شدیداً توسط دولت تبلیغ میشد تا ۴۴ درصد زیان را به خریدارانش تحمیل کرده است و صندوق دارایی نیز در حالی که ۳۵ درصد کمتر از ارزش واقعیاش معامله میشود، حتی هزینهٔ فرصت پول خریدارانش را هم پوشش نداده است.»
او افزود که «این وضعیت بازار سرمایه را هرگز قابل قبول نمیدانیم و دولت باید جداً در این خصوص پاسخگو باشد.»
در همین جلسه مجلس، احمد نادری، نماینده مجلس، از تحویل درخواست استیضاح وزیر اقتصاد به هیئت رئیسه مجلس با محوریت بازار بورس خبر داد.
تعداد رسمی قربانیان کرونا در ایران به ۵۷ هزار نفر نزدیک شد

با گزارش تازه وزارت بهداشت ایران مبنی بر مرگ ۸۷ تن دیگر بر اثر ابتلا به کرونا، تعداد رسمی قربانیان این بیماری در ایران روز سهشنبه به ۵۷ هزار نفر نزدیک شد.
سیما سادات لاری، سخنگوی وزارت بهداشت، روز سهشنبه در گزارش روزانه خود خبر داد که در ۲۴ ساعت گذشته ۸۷ تن دیگر در اثر ابتلا به کرونا جان داده و به این ترتیب تعداد قربانیان به ۵۶ هزار و ۹۷۳ رسید.
خانم لاری گفت: «از دیروز تا امروز ۳۰ دی ۱۳۹۹ و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، ۵ هزار و ۹۱۷ بیمار جدید مبتلا به کووید ۱۹ در کشور شناسایی شد که ۵۱۸ نفر از آنها بستری شدند.»
به این ترتیب مجموع بیماران کووید ۱۹ در کشور «به یک میلیون و ۳۴۲ هزار و ۱۳۴ نفر رسید».
به گفته این مقام، در مجموع «تاکنون ۸ میلیون و ۶۳۴ هزار و ۵۵۳ آزمایش تشخیص کووید ۱۹ در کشور انجام شده است»، یعنی حدود یکدهم جمعیت کل کشور.
این در حالی است که آمار رسمی مبتلایان به کرونا و قربانیان آن همواره با تردید جدی کارشناسان و شماری از مدیران بهداشتی در ایران مواجه بوده و حتی مدیران سازمان نظام پزشکی، آمار قربانیان را سه تا چهار برابر آمار رسمی اعلام شده توسط وزارت بهداشت برآورد کردهاند.
به گفته سخنگوی وزارت بهداشت، هماکنون تنها ده شهر قرمز در کشور هست که همگی در استان مازندران قرار دارند: آمل، بابل، تنکابن، جویبار، رامسر، ساری، سوادکوه، فریدونکنار، قائمشهر و نکا.
اعلام آمادگی قطر برای «میانجیگری» بین ایران و دیگر کشورهای عرب خلیج فارس

شیخ محمد بن عبدالرحمان آل ثانی، وزیر خارجه قطر، میگوید که کشورش از دیگر کشورهای عرب خلیج فارس خواسته است تا با ایران وارد گفتوگو شوند.
او روز دوشنبه در مصاحبهای با خبرگزاری بلومبرگ گفت که کشورهای شورای همکاری خلیج فارس هم به گفتوگو با ایران «علاقهمندند» و اکنون زمان برای میانجیگری دوحه در این خصوص، مناسب است.
وزیر خارجه قطر همچنین گفت که کشورش در حال کمک به مذاکره بین ایران و کره جنوبی دربارهٔ نفتکش کرهای است که اوایل ماه جاری توسط سپاه پاسداران توقیف شد.
شیخ محمد بن عبدالرحمان آل ثانی در پاسخ به پرسش جداگانهای در مورد احتمال انجام مذاکرات بین ایران و ایالات متحده، گفت که اگر از قطر خواسته شود، برای تسهیل چنین مذاکراتی کمک خواهد کرد و از هر تسهیلکننده دیگری نیز حمایت خواهد کرد.
وزیر خارجه قطر در مورد احتمال انجام گفتوگو بین واشینگتن و تهران تأکید کرد که «ما خواهان موفقیت چنین گفتوگوهایی هستیم و میخواهیم که توافقی در این زمینه صورت بگیرد.»
دولت جدید آمریکا که روز چهارشنبه آغاز بهکار خواهد کرد از تمایل به بازگشت به برجام به عنوان آغازی برای مذاکرات فراگیرتر با ایران سخن گفته، اما رهبر جمهوری اسلامی پیش از این هر گونه گفتوگو با آمریکا را «ممنوع» اعلام کرده است.
انتخاب سردبیر
-
بازار خودرو در ایران
تلاش خودروسازان برای جلوگیری از ادامه کاهش قیمتها
-
اختصاصی رادیوفردا
گفتوگوی رادیو فردا با حیدر العبادی، نخستوزیر پیشین عراق
-
فیلم «ارواح»
رقصی رها در برابر جامعه بسته ترکیه
-
ساعت ششم
شاه کجاست؟
زیر ذرهبین
-
«شما کسی را پیدا نمیکنید که مثل بابا آزادی و دموکراسی را عملاً پیاده کرده باشد... [در زمان او در کشور] آزادی بود»
در زمان هاشمی رفسنجانی موارد متعددی از سرکوب، شکنجه و قتل مخالفان به ثبت رسیده و یکی از ابتداییترین مؤلفههای دموکراسی، یعنی تضمین حقوق مخالفان و منتقدان به تواتر نقض شده است.