خبرخوان
امام جمعه تهران روایت «چشم باز کردن مصباح» بعد از مرگ را گردن «غسال» انداخت

امام جمعه تهران روز سهشنبه ۲۳ دی از روایت پیشین خود درباره «چشم باز کردن مصباح یزدی» پس از مرگ عقبنشینی کرد و آن را گردن «غسال» وی انداخت.
کاظم صدیقی در مراسم «بزرگداشت» محمدتقی مصباح یزدی در یکی از مساجد تهران گفت که «آن مطلب خیلی دقیق نبود، چون شاید آن غسال هم خیلی دقیق نبود».
امام جمعه تهران هفته پیش در یک برنامه تلویزیونی گفته بود «آیتالله مصباح یزدی هنگامی که غسل میت داده میشد، چشم باز کرد و به غسال لبخند زد»، ادعایی که بازتابی گسترده و هجوآمیز در شبکههای اجتماعی و در بین بسیاری از فعالان داشت.
آقای صدیقی روز سهشنبه گفت: «شاید آن غسال به دلیل اینکه محبتی داشته است برایش توهمی پیش آمده... و ما هم نقل را بازگو کردیم. از این کار بین خودم و خدا شرمندهام».
وی از «روح بلند» مصباح یزدی نیز «ابراز شرمندگی» کرد و افزود: «از شما مومنان که گاهی ما باعث میشویم به شما زخمزبان بزنند هم شرمندگی دارم. از امام زمان هم عذرخواهی میکنم».
پاسخی که اغلب منتقدان آقای صدیقی به او داده بودند این بود که اگر شخصی چشم باز کند و لبخند بزند، نشان از آن دارد که او زنده است و به جای گورستان باید او را به بیمارستان برد.
مقامهای جمهوری اسلامی و ائمه جمعه به مناسبتهای مختلف روایتهای مذهبی عجیب و غریبی بیان میکنند که معمولا باعث حیرت مخاطبان و در بسیاری مواقع هم دستمایه طنزهای فراوان میشود.
با استفاده از گزارش خبرگزاری ایسنا و شبکههای اجتماعی/ س.ن/ک.ر
مهمترین خبرهای ایران و جهان
بازداشت بیش از ۱۸۰ نفر در هلند در سومین شب اعتراضات به منع آمدوشد شبانه

گزارشها حاکی است که در سومین شب ناآرامی سراسری در هلند، پلیس ضدشورش این کشور بیش از ۱۸۰ معترض به محدودیتهای شهربندان شامل منع آمدوشد شبانه را بازداشت کرده است.
خبرگزاری رویترز مینویسد که تظاهرات سراسری دوشنبه شب با افروختن آتش، پرتاب سنگ و غارت مغازهها بهویژه فروشگاههای مواد غذایی توسط گروهی از معترضان به آشوب کشیده شد و به درگیری با نیروهای پلیس ضدشورش انجامید.
به گفته سخنگوی پلیس، دستکم ۱۰ مامور پلیس در روتردام زخمی و مجروح شدند؛ جاییکه ۶۰ معترض پس از اقدام به تخریب گسترده در مرکز شهر بازداشت و روانه زندان شدند.
بر همین اساس، خشونتها پس از آن شدت گرفت که دولت هلند به منظور مقابله و پیشگیری از شیوع ویروس کرونا، برای نخستینبار پس از جنگ جهانی دوم، مقررات منع آمدوشد شبانه را اجرایی کرد.
مقامات هلند در پی هشدار موسسه ملی سلامت این کشور در مورد موج جدیدی از موارد ابتلا به گونه «جهشیافته بریتانیایی» ویروس کرونا، از روز چهارم بهمن، محدودیتهای سختگیرانهتری را بهرغم کاهش شمار مبتلایان اعمال کردند.
سخنگوی پلیس هلند با بیان اینکه اعتراضات در گذشته هم اتفاق افتاده است، گفت: «اما (تداوم آن) برای چندین شب پیاپی در سراسر کشور، رویدادی کمسابقه است».
از اواسط ماه دسامبر، مدارس و کسبوکارهای غیرضروری در سراسر هلند تعطیل شدهاند. این در حالی است که میکدهها و رستورانها دو ماه زودتر تعطیل شده بودند.
آمار مرگومیر مبتلایان کرونا در هلند از ابتدای آغاز همهگیری کووید ۱۹ به بیش از ۱۳۵۰۰ نفر رسیده است و تاکنون، بیش از ۹۵۰ هزار مورد ابتلا به این ویروس ثبت و شناسایی شده است.
با استفاده از گزارش خبرگزاری رویترز/ آ.ت/ ک.ر
نخستوزیر ایتالیا استعفاء داد

جوزپه کونته، نخستوزیر ایتالیا، دو هفته پس از آن که یکی از اعضای کلیدی دولت ائتلافی او بهخاطر شیوه مدیریت بحران کرونا در کشور و کسادی اقتصاد کابینه را ترک کرد، روز سهشنبه هفتم بهمن استعفا داد.
آقای کونته با این امید استعفا کرد که سرجیو ماتارلا، رئیسجمهوری ایتالیا، فرمان جدیدی صادر کند و به او اختیار تشکیل دولت بعدی را بدهد.
آقای ماتارلا انتظار میرود دو روز را به مشورت با همه احزاب بگذراند و سپس درباره گام بعدی تصمیم بگیرد. رئیس جمهوری ایتالیا برنامه مشورتی خود را ظهر چهارشنبه با رهبران احزاب آغاز میکند.
دفتر سرجیو ماتارلا اعلام کرده که از جوزپه کونته خواسته شده که فعلا به عنوان سرپرست دولت فعالیت خود را ادامه دهد تا گفتوگوها به سرانجام برسد.
اما زمانی که نخستوزیری در ایتالیا استعفا میدهد هیچ تضمینی نیست که بتواند یک دولت ائتلافی جدید تشکیل دهد و همواره احتمال برگزاری انتخابات زودرس در این شرایط بالا بوده است. احزاب اصلی در دولت ایتالیا تاکید کردهاند که برگزاری انتخابات زودرس، دو سال زودتر از موعد مقرر، تنها راه خروج از بنبست خواهد بود مگر آن که یک راهحل سریع پیدا شود.
بر اساس گزارش خبرگزاریها/ س.ن/ک.ر
صدای دستکم یک انفجار شدید در پایتخت عربستان شنیده شد

گزارشها حاکی است که صدای یک انفجار شدید روز سهشنبه، هفتم بهمن، در پایتخت عربستان سعودی شنیده شد که علت آن هنوز مشخص نیست.
شاهدان عینی همچنین خبر میدهند صدای دو انفجار دیگر نیز در ساعت یک بعدازظهر به وقت محلی، در شهر ریاض به گوش رسید و ستونی از دود نیز بر فراز محلهای از این شهر مشاهده شد.
شبکه خبری العربیه با نشان دادن ویدئوهای مربوط به این انفجارها که در شبکههای اجتماعی دست به دست میشود، از رهگیری یک موشک بر فراز ریاض خبر داد اما مقامات سعودی هنوز در این مورد اظهار نظر نکردهاند. هیچ فرد یا گروهی نیز هنوز مسئولیت این انفجارها را بر عهده نگرفته است.
این خبر سه روز پس از آن منتشر میشود که عربستان سعودی از حمله هوایی حوثیها با استفاده از موشک یا پهپاد به سمت ریاض و انهدام این هدف در آسمان خبر دادند.
روز چهارم بهمن نیز صدای انفجاری در حوالی شهر ریاض شنیده شد که به گفته مقامهای سعودی، مربوط به رهگیری و انفجار این هدف بوده است.
گروه حوثیها که مورد حمایت ایران است پیش از این مسئولیت حملات موشکی و پهپادی به فرودگاههای غیرنظامی و زیرساختهای نفتی عربستان را بر عهده گرفته بود اما حملات آنها به ندرت به ریاض رسیده است.
یک روز پس از حمله هوایی روز شنبه به ریاض، ایالات متحده بر حمایت از عربستان تأکید کرد و فرانسه، بریتانیا و آلمان نیز این حمله را محکوم کردند.
بر اساس گزارش رویترز/پ.پ/ک.ر
پرونده مرگ آسیه پناهی؛ حکم زندان مامور شهرداری به حبس تعلیقی تغییر کرد

شهرام کرمی، دادستان کرمانشاه، روز سهشنبه خبر داد که حکم نهایی مامور شهرداری که به مشارکت در «قتل شبه عمد» آسیه پناهی و حمل غیرمجاز گاز اشکآور متهم شده بود، به حبس تعلیقی تغییر کرده است.
به گزارش خبرگزاری ایسنا، او حکم صادره را ۱۸ ماه حبس اعلام کرده و گفته دادگاه تجدیدنظر در «بحث حبس قائل به تعلیق شده است».
آبان امسال که حکم زندان این مامور شهرداری اعلام شد، یکی از نزدیکان خانم پناهی به سازمان حقوق بشر ایران خبر داد که شهرداری کرمانشاه «با دخالت در دادگاه تجدیدنظر» تلاش میکند همین میزان محکومیت «را به هیچ تقلیل» دهد.
آسیه پناهی، پیرزن آلونکنشین در شهرک فدک کرمانشاه که همراه دختر و نوه خود در زاغهای در کرمانشاه زندگی میکرد، ۳۰ اردیبهشت امسال حین ممانعت از اقدام مأموران شهرداری در تخریب آن جان باخت.
دادستان کرمانشاه گفته است بر اساس گزارش پزشکی قانونی، علت مرگ او «بیماری حاد قلبی» بوده و استرس ناشی از عملیات شهرداری ده درصد در مرگ خانم پناهی موثر بوده و «تاثیر سوء مدیریت شهرداری در ماجرا» تایید شده است.
شهرداری کرمانشاه همچنین پس از این ماجرا به بازماندگان آسیه پناهی وعده دادن یک واحد آپارتمان داد که این وعده هنوز محقق نشده است.
به گفته نزدیکان خانم پناهی، شهرداری همچنین پرداخت مخارج کفن و دفن را از ده میلیون تومان به دو میلیون تومان کاهش داد که خانواده آسیه پناهی از دریافت این مبلغ خودداری کردهاند.
کرونا در ایران؛ کاهش شمار قربانیان، ادامه افزایش مبتلایان

پس از یک روز افزایش، سخنگوی وزارت بهداشت ایران روز سهشنبه از کاهش دوباره تعداد رسمی قربانیان کرونا در کشور خبر داد. در مقابل افزایش تعداد مبتلایان همچنان ادامه دارد.
به گفته سیما سادات لاری، در طول ۲۴ ساعت گذشته «۷۹ بیمار کووید ۱۹ جان خود را از دست دادند و مجموع جانباختگان این بیماری به ۵۷ هزار و ۵۶۰ نفر رسید».
او ادامه داد: «از دیروز تا امروز ۷ بهمن ۱۳۹۹ و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، ۶ هزار و ۴۲۰ بیمار جدید مبتلا به کووید ۱۹ در کشور شناسایی شد که ۵۹۰ نفر از آنها بستری شدند.»
به این ترتیب، بر اساس آمارهای رسمی در ایران، «مجموع بیماران کووید ۱۹ در کشور به یک میلیون و ۳۸۵ هزار و ۷۰۶ نفر رسید».
وزارت بهداشت ایران روز دوشنبه از جان باختن ۹۸ نفر از بیماران مبتلا به کرونا و شناسایی ۶ هزار و ۳۰۹ بیمار جدید در طول ۲۴ ساعت گذشته خبر داده بود که نشاندهنده سیر صعودی آمار قربانیان و مبتلایان کرونا بود.
در همین حال برخی مراجع رسمی مانند سازمان نظام پزشکی، آمار واقعی قربانیان و مبتلان به کرونا در ایران را سه تا چهار برابر آمار رسمی میدانند که وزارت بهداشت اعلام میکند.
روز سهشنبه، علی ربیعی، سخنگوی دولت حسن روحانی، خبر داد که «با نهایی شدن قرارداد تامین واکسن، واکسیناسیون گروههای پرخطر در دهه فجر [هفته آینده] آغاز خواهد شد.»
او توضیح بیشتری در این باره نداد.
ظریف و لاوروف خواستار «نجات» برجام شدند

در نخستین دیدار خود پس از آغاز کار دولت جدید در آمریکا، وزیران خارجه ایران و روسیه خواستار «نجات» و احیای کامل برجام شدند.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، در این دیدار که در مسکو انجام شد، سرگئی لاوروف، وزیر خارجه روسیه، دربارهٔ مذاکرات روز سهشنبهاش با محمدجواد ظریف گفت که «یکی از مهمترین موضوعات مورد بحث، نجات برنامه جامع اقدام مشترک است.»
بنا بر این گزارش، همتای ایرانی او نیز در این دیدار «از تلاشهای مسکو برای نجات برجام از خطرها و ترسهایی که پس از خروج ایالات متحده به وجود آمد قدردانی کرد.»
محمدجواد ظریف در ادامه سفر خود به کشورهای منطقه و حوزه قفقاز صبح سهشنبه ۷ بهمن وارد مسکو شده است.
دولت بایدن هنوز قرار است در مورد بازگشت آمریکا به توافق هستهای با ایران تصمیم بگیرد.
از یک سو، رهبران اروپایی در نخستین تماسهایشان، آقای بایدن را به بازگشت به برجام ترغیب میکنند و از سوی دیگر، مقامهای اسرائیلی خواستار پرهیز او از این اقدام هستند.
به گزارش رسانههای روسی، آقای لاوروف در ادامه دیدار روز سهشنبهاش با آقای ظریف اظهار داشته که «مسکو و تهران به تعمیق گفتوگوها بر سر موضوعات مختلف مانند امنیت خلیج فارس، صلح در افغانستان و همچنین وضعیت در قرهباغ اهتمام دارند.»
محمدعلی هادی، دیپلمات پیشین، به جرم فساد به حبس محکوم شد

محمدعلی هادی، دیپلمات پیشین و متهم پرونده فساد بانک سرمایه، به «پنج سال حبس، ۷۴ ضربه شلاق و انفصال کامل از خدمات دولتی محکوم شد».
به گفته سخنگوی قوه قضاییه، حکم آقای هادی به اتهام «مشارکت در اخلال در نظام اقتصادی و پولی کشور از طریق مشارکت در ۱۲ فقره خیانت در امانت» صادر شده است.
محمدعلی هادی، معاون سابق وزیر خارجه و عضو هیئت مذاکرهکننده با رابرت مک فارلین، مشاور امنیت ملی رونالد ریگان رئیس جمهوری آمریکا در سالهای ۱۹۸۳ تا ۱۹۸۵ است.
او به عنوان عضو سابق هیئت مدیره وقت بانک سرمایه به «مشارکت در اخلال عمده در نظام اقتصادی کشور از طریق مشارکت در خیانت در امانت» متهم شد و پروندهاش به دلیل این که روحانی بود، در دادگاه ویژه روحانیت بررسی شد.
آقای هادی که پیش از انقلاب ۵۷ در فرانسه به عنوان مترجم روحالله خمینی، رهبر پیشین انقلاب ایران فعالیت داشت، پس از انقلاب نماینده تهران در مجالس اول و دوم شورای اسلامی شد. او در دولت هاشمی رفسنجانی، سفیر ایران در امارات بود.
در دادگاه بانک سرمایه پروندههای جنجالی زیادی تاکنون بررسی شده است که از مهمترین احکام صادره در این پرونده میتوان به صدور حکم ۱۰ سال حبس برای عمار صالحی، پسر عطاءالله صالحی، فرمانده سابق ارتش و صدور حکم ۲۰ سال حبس برای هادی رضوی، داماد محمد شریعتمداری، وزیر کار ایران و حکم ۲۰ سال حبس برای حسین هدایتی، از سرمایهگذاران فوتبال در ایران اشاره کرد.
پرویز کاظمی، وزیر پیشین رفاه ایران نیز در این پرونده به ۲۰ سال زندان محکوم شد.
سهامدار اصلی بانک سرمایه صندوق ذخیره فرهنگیان است و پرونده این بانک پس از کشف فساد «۱۵ هزار میلیارد تومانی» در این صندوق به جریان افتاد.
صندوق ذخیره فرهنگیان بیش از ۸۰۰ هزار عضو وابسته به وزارت آموزش و پرورش دارد و از سپردههای ماهیانه فرهنگیان به آنان سود سالانه پرداخت میکند.
در این پرونده فساد نامهای مشهوری چون احمد هاشمی شاهرودی، برادرزاده و داماد محمود هاشمی شاهرودی، رئيس پیشین مجمع تشخیص مصلحت و محمد امامی، تهیهکننده سینما، بهروز ریختهگران، فعال اقتصادی و شهابالدین غندالی، مدیرعامل پیشین صندوق ذخیره فرهنگیان نیز مطرح است که هنوز حکم نهایی پرونده آنها اعلام نشده است.
چین از برگزاری رزمایش جدید در دریای چین جنوبی خبر داد

چند روز پس از انتقاد شدید چین از ورود ناوگروه جدید آمریکا به دریای چین جنوبی، پکن روز سهشنبه، هفتم بهمن، از قصد خود برای انجام رزمایش در این دریا خبر داد.
به گزارش خبرگزاری رویترز، دولت چین با انتشار اعلامیهای ورود شناورها به بخشی از آبهای خلیج تونکین در این دریا را از تاریخ ۲۷ تا سیویکم ژانویه (۸ تا ۱۲ بهمن) ممنوع اعلام کرده، اما جزئیات بیشتری در مورد زمان دقیق این رزمایش و مقیاس آن ارائه نکرده است.
چند روز پس از احراز منصب ریاست جمهوری از سوی جو بایدن، ارتش آمریکا روز شنبه اعلام کرد ناوگروهی به رهبری ناو هواپیمابر تئودور روزولت «برای حمایت از آزادی رفتوآمد در دریاها» وارد دریای چین جنوبی کرده است.
مناقشه بر سر آبهای دریای چین جنوبی بهطور فزاینده به یکی دیگر از کانونهای تنش بین پکن و واشینگتن تبدیل شده است.
اعلام انجام رزمایش توسط چین در خلیج تونکین که درست در شرق ویتنام قرار دارد، همزمان است با گشایش یک نشست کلیدی حزب کمونیست ویتنام در هانوی.
چین روز دوشنبه با ذکر اینکه ایالات متحده مرتباً هواپیما و شناور به دریای چین جنوبی میفرستد از این اقدامها بهشدت انتقاد کرد.
مقامهای چینی با ذکر اینکه از این مسیر آبی سالانه یک تریلیون دلار کالای تجاری حمل میشود گفتند که «ایالات متحده میخواهد در منطقه قدرتنمایی کند و این کار به ضرر پیشبرد صلح و ثبات در منطقه است.»
اعلام برنامه خاموشی در تهران و اصفهان؛ «شرایط بحرانی کل شبکه برق» در روزهای آینده

شرکت توزیع نیروی برق در شهرهای تهران و اصفهان از خاموشیهای احتمالی در روزهای آینده خبر دادهاند.
در تهران، شرکت برق اعلام کرد که روز سهشنبه، ۷ بهمن، «خاموشیهای احتمالی و پراکنده برق» رخ خواهد داد و به شهروندان توصیه کرده که از طریق سایت این شرکت یا «اپلکیشین برق من» از برنامه خاموشیها مطلع شوند.
این شرکت تاکید میکند که با توجه به «افزایش شدید مصرف گاز و برق در بخشهای خانگی و صنعتی»، احتمال خاموشیهای مجدد وجود دارد.
در اصفهان نیز شرکت برق اعلام کرده است که روزهای سهشنبه و چهارشنبه «برخی صنایع استان اصفهان» از جمله در شهرهای کاشان و برخوردار با خاموشی برق مواجه خواهند شد.
این شرکت اعلام کرده است که «با توجه به برودت هوا شرایط کل شبکه برق کشور طی امروز و فردا با مشکل مواجه و شرایط بحرانی اعلام شده است».
روز ۲۵ دیماه و پس از بروز خاموشیهای گسترده در چند شهر بهویژه تهران، محمود واعظی، رئيس دفتر رئيس جمهور ایران گفت که حسن روحانی در این زمینه دستورات لازم را داده و «جلو قطع برق گرفته خواهد شد».
نماینده مجلس بدون پذیرش صریحِ اتهام سیلی زدن به یک سرباز عذرخواهی کرد

علیاصغر عنابستانی، نماینده سبزوار در مجلس، که متهم است به یک سرباز پلیس راهور که مانع از عبور خودروی او از خط ویژه شده بود سیلی زده است، در یک پیام ویدئویی «عذرخواهی کرد».
این نماینده مجلس پس از چند بار عوض کردن روایت خود از ماجرا مجبور به عذرخواهی شده است.
اما این نماینده مجلس در پیام خود نمیپذیرد که به این مامور سیلی زده و میگوید که واکنش او به خاطر شنیدن توهین بوده و تاکید میکند که «به خاطر همه کارهای کرده و نکرده عذرخواهی میکنم».
او در پیام خود حتی تعلل در عذرخواهی را نیز نمیپذیرد و آن را به پای «دلسوزان و بزرگانی» مینویسد که «ما را مرتباً به صبر و سکوت دعوت کردند».
آقای عنابستانی همچنین گفته است که «اجازه سوء استفاده» به «رسانههای معاند داخلی و خارجی» نمیدهند.
مقامهای حکومت ایران معمولا برای حمله به رسانههای مخالف خود از عنوان «معاند» استفاده میکنند.
اظهارات آقای عنابستانی در حالی مطرح میشود که علاوه بر شهادت چند نفر از شهروندان درباره سیلیخوردن این سرباز توسط نماینده مجلس، در شبکههای اجتماعی ویدئویی از این صحنه منتشر شد.
مقامهای پلیس نیز اعلام کردهاند که اسناد کافی برای اثبات «حمله فیزیکی» این نماینده مجلس دارند.
نماینده سبزوار همچنین روز ۴ بهمن در گفتوگو با صداوسیما اعلام کرد که اصلا از ماشین پیاده نشده، ولی پس از انتشار فیلم صحنه درگیری و انتشار گزارشهای متعدد گفت از ماشین پیاده شده و پس از شنیدن توهین، سرباز را هل داده است.
او قبلا مدعی شده بود سرباز در جریان این درگیری به او گفته است «هر خری» هستی، برای خودت هستی و به شکم او باتوم زده است و یک افسر دیگر به نمایندگان مجلس توهین کرد و خواستار برخورد با متخلفین شده بود ولی در بیانیه عذرخواهی خود اشارهای به این موارد نکرده است.
مصوبه استیضاح ترامپ رسما به سنای آمریکا تحویل داده شد

مجلس نمایندگان آمریکا تحت رهبری نانسی پلوسی، نماینده دموکرات، روز دوشنبه مصوبه دومین استیضاح دونالد ترامپ را رسما به سنای آمریکا تحویل داد.
به این ترتیب روند دومین استیضاح آقای ترامپ وارد آخرین مرحله خود شد.
پیشتر چاک شومر، رهبر اکثریت دموکرات مجلس سنای آمریکا، روز جمعه اعلام کرده بود که دادگاه استیضاح رئیس جمهوری سابق آمریکا روز هشتم فوریه ، ۲۰ بهمن، در این مجلس برگزار خواهد شد.
دونالد ترامپ نخستین رئیس جمهوری آمریکا خواهد بود که پس از پایان دوره ریاست جمهوریش دادگاه استیضاح او در سنا برگزار میشود.
شماری از قانونگذاران جمهوریخواه میگویند، برگزاری دادگاه استیضاح رئیس جمهوری سابق پس از پایان دورهاش قانونی نیست. این در حالی است که عدهای دیگر از همین حزب همچون میت رامنی این اقدام را کاملا قانونی میدانند.
مجلس نمایندگان آمریکا روز چهارشنبه، ۲۴ دیماه، برای دومین بار ظرف ۱۳ ماه دونالد ترامپ را به اتهام «تحریک به شورش» استیضاح کرد.
استیضاح دونالد ترامپ پس از حمله شماری از خشونتطلبان طرفدار او به ساختمان کنگره در روز ۱۷ دی به جریان افتاد.
برای محکومیت آقای ترامپ در سنا لازم است که دو سوم اعضای این مجلس یعنی ۶۷ سناتور به مصوبه استیضاح و در ادامه ممنوعیت رسیدن به مقام دولتی برای او در آینده رای بدهند. به این ترتیب علاوه بر ۵۰ سناتور دموکرات، ۱۷ سناتور جمهوریخواه، یعنی همحزبیهای ترامپ، هم باید به آن رای دهند.
بایدن ممنوعیت خدمت افراد تراجنسیتی در ارتش آمریکا را لغو کرد

جو بایدن، رئیسجمهوری آمریکا، روز دوشنبه ششم بهمن ممنوعیت خدمت افراد تراجنسیتی در ارتش ایالات متحده را که میراث دونالد ترامپ بود لغو کرد.
لغو این ممنوعیت از وعدههای انتخاباتی جو بایدن بود و با استقبال مدافعان حقوق اقلیتهای جنسیتی روبرو خواهد شد.
کاخ سفید در بیانیهای اعلام کرد: «رئیسجمهور بایدن اعتقاد دارد که هویت جنسیتی نباید مانع انجام خدمت در ارتش شود و قدرت آمریکا متکی به تنوع آن است».
این بیانیه میافزاید: «اجازه یافتن آمریکاییهای توانمند برای خدمت نظامی برای ارتش و کشور بهتر است زیرا یک نیروی به حساب آمده یک نیروی بسیار موثر خواهد بود. به بیان بهتر، این اقدامی درست و در راستای منافع ملی ماست».
باراک اوباما، رئیسجمهوری پیشین آمریکا، به افراد تراجنسیتی اجازه داد تا علنا در ارتش خدمت کنند و برای تغییر جنسیت کمکهای درمانی دریافت کنند ولی دونالد ترامپ که روز بیستم ژانویه امسال از قدرت کنار رفت، استخدام افراد تراجنسیتی را ممنوع کرده بود.
آقای ترامپ در سال ۱۳۹۶ گفته بود که پس از مشورت با «ژنرالها و کارشناسان نظامی» دولت «نخواهد پذیرفت که افراد تراجنسیتی از این پس در هر مقام و مسئولیتی در ارتش خدمت کنند».
او افزوده بود: «نیروهای مسلح ما باید روی پیروزیهای قاطع و موثر تمرکز کند و نباید فشار ناشی از هزینههای سنگین پزشکی و اختلالی را که افراد تراجنسیتی به وجود میآورند به آن تحمیل کرد».
بر اساس گزارش خبرگزاری رویترز و سایت رادیو فردا/ک.ر
پیامرسان «سیگنال» در ایران «فیلتر شد»

گزارش برخی کاربران شبکههای اجتماعی و منابع غیررسمی از داخل ایران از فیلتر شدن پیامرسان «سیگنال» از روز دوشنبه ششم بهمن حکایت دارد.
وبسایت «دیجیتاتو» در این باره نوشت پیامرسان سیگنال که پس از تغییر سیاستهای واتساپ شاهد موج گسترده مهاجرت کاربران بود، در ایران از دسترس خارج شد.
پیش از این در ۲۶ دی ماه نیز پیامرسان «سیگنال» بهدستور «کارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه» از فروشگاههای آنلاین در ایران حذف شده بود.
پس از آنکه واتساپ به حدود دو میلیارد نفر کاربر خود اعلام کرد برای ادامه استفاده از این پیامرسان باید اجازه دهند که دادههای شخصیشان با فیسبوک و اینستاگرام نیز به اشتراک گذاشته شود، تنها در سه هفته نخست ژانویه بیش از ۷.۵ میلیون نفر به کاربران پیامرسان سیگنال در سراسر جهان افزوده شد و ۲۵ میلیون کاربر جدید نیز به جمع کاربران پیامرسان تلگرام پیوستند.
استقبال کاربران ایرانی از سیگنال که بهگفته کارشناسان از امنترین پیامرسانهاست، حکومت ایران را به حذف این برنامه از بازارهای دانلود واداشت و اکنون نیز خبر میرسد که استفاده از آن نیز نیازمند فیلترشکن است.
از دیگر پیامرسانها که ایرانیها در آن حضور گسترده دارند، تلگرام است که علیرغم فیلترشدن همچنان از محبوبترین پیامرسانها در بین ایرانیان است. آمارها حاکی است که بیش از نیمی از جمعیت ۸۱ میلیونی کشور عضو این پیامرسان هستند.
«کارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه» که به طور رسمی مسئولیت سانسور و مسدود کردن سایتها در ایران را بر عهده دارد، هنوز واکنشی به این خبرها نشان نداده است.
«کارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه» از شش عضو دولتی (وزیر یا نماینده وزیر) به اضافه نمایندگانی از سازمان تبلیغات اسلامی، صداوسیما، نیروی انتظامی و مجلس شورای اسلامی تشکیل شده و ریاست آن با دادستان کل ایران است.
این کارگروه در سال ۱۳۸۸ و پس از تایید مصوبه «جرایم رایانهای» در مجلس ایران توسط شورای نگهبان آغاز به کار کرده است.
مقامات قضایی و دولتی دلیل فیلترینگ گسترده را جلوگیری از دسترسی مردم به وبسایتها و شبکههای «غیراخلاقی و مستهجن» و «مخالف نظام» عنوان میکنند، با این حال شمار قابل توجهی از این مقامات خود در شبکههای پیامرسان فیلترشده حساب دارند و از آنها برای بیان مواضع خود استفاده میکنند.
بر اساس گزارش سایت «دیجیتاتو»، شبکههای اجتماعی و رادیو فردا/ر.ش/ک.ر
آمریکا: از عربستان برای دفاع در برابر حملات هوایی حوثیها حمایت میکنیم

یک روز پس از آنکه عربستان سعودی از حمله هوایی حوثیها بهوسیله یک موشک یا پهپاد به سمت ریاض و انهدام این هدف در آسمان خبر داد، ایالات متحده بر حمایت از عربستان علیه این حملات تأکید کرد و فرانسه، بریتانیا و آلمان نیز این حمله را محکوم کردند.
روز شنبه ۴ بهمن انفجار در حوالی شهر ریاض شنیده شد که به گفته مقامهای سعودی، مربوط به رهگیری و انفجار این هدف بوده است.
شهر ریاض از مرزهای یمن ۷۰۰ کیلومتر فاصله دارد و در طول جنگ یمن که از سال ۲۰۱۵ شروع شده است، بهندرت مشاهده شده که این گونه پرتابهها به پایتخت عربستان برسند.
روز یکشنبه ند پرایس، سخنگوی جدید وزارت خارجه ایالات متحده، در بخش تازه فارسی وبسایت این وزارتخانه در بیانیهای نوشت که «ایالات متحده تازهترین حمله به ریاض، عربستان سعودی، را به شدت محکوم میکند.»
این بیانیه میافزاید که «ما در حال جمعآوری اطلاعات بیشتر هستیم؛ اما به نظر میرسد که این اقدام، تلاشی برای هدف قرار دادن غیرنظامیان بوده است.»
ند پرایس در ادامه میگوید که «اینگونه حملات با قوانین بینالمللی مغایرت دارد ... و ما به شریکمان عربستان سعودی نیز برای دفاع از خودش در برابر این حملات به خاک خود و پاسخگو کردن کسانی که تلاش میکنند ثبات را تضعیف کنند، کمک خواهیم کرد.»
در همین حال، به گزارش خبرگزاری رویترز، فرانسه، بریتانیا و آلمان نیز روز دوشنبه با انتشار بیانهای مشترک، حمله تازه هوایی به پایتخت عربستان را محکوم کردند.
کرونا در ایران؛ افزایش آمار قربانیان و هشدار درباره شیوع گسترده بیماری در اواخر بهمن

وزارت بهداشت ایران از جان باختن ۹۸ نفر از بیماران مبتلا به کرونا و شناسایی ۶ هزار و ۳۰۹ بیمار جدید در طول ۲۴ ساعت گذشته خبر داده است که نشاندهنده سیر صعودی آمار قربانیان و مبتلایان کرونا است.
بدین ترتیب بر اساس آمارهای رسمی تا روز دوشنبه، ۶ بهمن، تعداد کل قربانیان کرونا در ایران به ۵۷ هزار و ۴۸۱ نفر رسیده و مجموع بیماران مبتلا حدود یک میلیون و ۳۸۰ هزار نفر اعلام شده است.
برخی مراجع رسمی مانند سازمان نظام پزشکی، آمار واقعی قربانیان و مبتلان به کرونا در ایران را سه تا چهار برابر آمار رسمی میدانند که وزارت بهداشت اعلام میکند.
در همین حال، مینو محرز، عضو کمیته علمی ستاد مقابله با کرونا با هشدار درباره افزایش تجمعات خانوادگی، گفته است در صورت تداوم این وضعیت در «اواخر بهمن و اوایل اسفند» دوباره شاهد شیوع گسترده کرونا در ایران خواهیم بود.
او که مسئولیت ارزیابی واکسن کرونای ایرانی را بر عهده دارد، گفته است اولین بخش از واکسن خارجی که ایران خریداری کرده، از سوئد وارد میشود و اگر همه مراحل با موفقیت طی شود، تا خرداد سال آینده واکسن ایرانی کرونا نیز تولید میشود.
انتخاب سردبیر
-
نمایشگاه مجازی کتاب تهران
فروشگاهی که حتی مجازی هم «در دسترس نیست»
-
تحلیلی از رضا حقیقتنژاد
«حرف قطعی» خامنهای درباره برجام چیست؟
-
نگاه فریدون خاوند
از دلار رفسنجانی تا دلار روحانی
-
یادداشتی از حبیب حسینیفرد
آیا کرملین واقعاً از آلکسی ناوالنی میترسد؟
زیر ذرهبین
-
نگاهی کوتاه به کارنامه جمهوری اسلامی نشان میدهد که این حکومت نمیتواند «الگو»یی برای سایر کشورها باشد و سخنان احمد جنتی در این باره «گمراهکننده» است.