خبرخوان
کره جنوبی: هکرهای کره شمالی به دنبال دزدیدن فرمول واکسن فایزر هستند

سازمان اطلاعات کره جنوبی روز سهشنبه، ۲۸ بهمن، در گزارشی نوشت که هکرهای کره شمالی سعی دارند برای دست یافتن به اطلاعاتی در مورد واکسن ویروس کرونا به سیستمهای رایانهای شرکت آمریکایی فایزر رخنه کنند.
کره شمالی از ماه ژانویه سال گذشته برای جلوگیری از ورود ویروس کرونا از چین، مرزهای خود را بسته نگاه داشته است.
کیم جونگ اون، رهبر کره شمالی، مکرراً گفته است که در کشورش هیچ موردی از ابتلا به ویروس کرونا دیده نشده است، اما کارشناسان بینالمللی در این مورد تردید دارند.
روز سهشنبه نمایندگان پارلمان کره جنوبی پس از یک نشست پشت درهای بسته به خبرنگاران گفتند که کره شمالی سعی داشته است با هک کردن فایزر به فرمول واکسن و روشهای درمان کووید ۱۹ دست پیدا کند.
کارشناسان میگویند که کره شمالی ارتشی شامل هزاران هکر کارکشته تشکیل داده که بارها به شرکتها، نهادها و محققان کره جنوبی و دیگر کشورها حمله سایبری کردهاند.
واکسن کرونای فایزر که با همکاری شرکت آلمانی بیوئنتک تهیه شده از اواخر سال گذشته به تأیید نهادهای درمانی رسید.
فایزر میگوید که قرار است طی سال ۲۰۲۱، حداکثر دو میلیارد دوز از این واکسن را تحویل کشورهای مختلف دهد.
خبرگزاری فرانسه مینویسد که شعبه فایزر در کره جنوبی هنوز به درخواست این خبرگزاری برای اظهارنظر در مورد خبر هکرها پاسخ نداده است.
مهمترین خبرهای ایران و جهان
دادگاه بهبهان محکومیت سه معترض آبان ۹۸ به ۱۳ سال زندان را تایید کرد

دادگاهی در شهرستان بهبهان، رای محکومیت ۱۳ سال زندان برای۳ نفر از معترضانی که در جریان اعتراضهای آبان سال ۹۸ بازداشت شده بودند را تایید کرده است.
به گزارش خبرگزاری هرانا، ستار افشینپور، بهمن امینی و محمد طیبی هر کدام به طور جداگانه به ۷۴ ضربه شلاق نیز محکوم شدهاند.
بر اساس رای دادگاه، ستار افشینپور به اتهام «تخریب و احراق بانکها و اماکن عمومی و اخلاق در نظم عمومی» به ۱۱ سال زندان و ۷۴ ضربه شلاق محکوم شده است.
در دو پرونده دیگر، بهمن امینی و محمد طیبی به اتهام «مشارکت در اخلاق در نظم عمومی»، هر کدام به یک سال حبس و ۷۴ ضربه شلاق محکوم شدهاند.
دادگاههای شهرستان بهبهان پیش از این برای ۳۶ نفر از معترضان بازداشتشده در جریان اعتراضهای آبان ۹۸ حکم محکومیت صادر کردهاند.
پرونده این سه نفر نیز جزو احکام صادره برای ۳۶ متهم بود که پس از اعتراض آنها، رای نهایی پروندهشان صادر شده است.
در جریان اعتراضات خیابانی آبان ۹۸ صدها تن از معترضان که برخی از آنها کودک بودند با شلیگ گلوله نیروهای امنیتی و پلیس در چند شهر ایران کشته شدند.
مقامهای جمهوری اسلامی هنوز آمار دقیقی از شمار کشتهشدگان این اعتراضات منتشر نکردهاند، اما خبرگزاری رویترز در همان زمان به نقل از منابع مطلع نوشت که دستکم ۱۵۰۰ تن در جریان این اعتراضات کشته شدهاند.
در جریان این درگیریها از شهر بهبهان، گزارشهای متعددی از برخورد میان پلیس و معترضان و برخوردهای خشونتبار ماموران امنیتی و انتظامی با مردم منتشر شده بود.
پنتاگون شمار تلفات حمله هوایی آمریکا به شبهنظامیان مورد حمایت ایران در سوریه را یک نفر برآورد کرد

پنتاگون روز دوشنبه ۱۱ اسفند اعلام کرد که حمله هوایی هفته گذشته ایالات متحده به شرق سوریه منجر به کشته شدن یکی از شبهنظامیان مورد حمایت ایران شده و دو مجروح نیز بر جای گذاشته است.
جان کربی، سخنگوی وزارت دفاع ایالات متحده، به خبرنگاران گفت: «آنچه میتوانم بگویم این است که الان تصور میکنیم احتمالا یک شبهنظامی کشته و دو شبهنظامی نیز مجروح شده باشند.»
دولت جو بایدن پیش از این گفته بود، تلفات این حمله هوایی که به تلافی حملات راکتی به پایگاه نیروهای آمریکایی در شمال عراق صورت گرفته است، مشخص نیست.
دو فروند جت اف-۱۵ ایالات متحده پنجشنبه گذشته منطقهای را در نزدیکی مرز سوریه با عراق هدف حمله خود قرار دادند که پنتاگون اعتقاد دارد مرکز لجستیک شبهنظامیان مورد حمایت ایران است. پنتاگون این شبهنظامیان را مسئول حملات راکتی اخیر به شمال عراق دانسته است.
پیش از این گروه اپوزیسیون ناظر حقوق بشر در سوریه گفته بود که در جریان حمله جنگندههای آمریکایی دستکم ۲۲ شبهنظامی کشته شدهاند.
با استفاده از گزارش شبکه خبری انبیسی؛ س.ن
«جانسون و جانسون» توزیع چهار میلیون دُز واکسن کرونا در آمریکا را آغاز کرد

شرکت جانسون و جانسون اعلام کرد که توزیع حدود چهار میلیون دُز واکسن کووید- ۱۹ ساخت این شرکت در سراسر ایالات متحده را آغاز کرده است و در هفتههای آینده نیز به تولید این واکسن شتاب میبخشد.
الکس گروسکی، مدیرعامل شرکت آمریکایی جانسون و جانسون روز دوشنبه ۱۱ اسفند گفت: «تصور میکنیم که آمریکاییها دقیقا بین ۲۴ تا ۴۸ ساعت آینده شروع به تزریق این واکسن بکنند.»
سازمان غذا و دارو و مرکز کنترل و پیشگیری از بیماریهای واگیردار ایالات متحده این واکسن را تایید کردند و به این ترتیب پس از فایزر و مدرنا، واکسن جانسون و جانسون سومین واکسن علیه بیماری کرونا است که در این کشور استفاده میشود.
جانسون و جانسون در عین حال اولین واکسنی است که تنها یک دُز آن کفایت میکند و نیازی نیز به نگهداری در هوای فوق سرد ندارد.
مدیرعامل شرکت جانسون و جانسون میگوید که این شرکت تعهد داده تا پایان ماه ژوئن (چهار ماه بعد) ۱۰۰ میلیون دُز و تا پایان سال ۲۰۲۱ نیز یک میلیارد دُز تحویل دهد.
با استفاده از گزارش انپیآر؛ س.ن
۲۹ فعال سیاسی و مدنی ساکن ایران دادخواستی علیه «سلول انفرادی» ثبت کردند

۲۹ نفر از فعالان سیاسی و مدنی که در دوران بازداشت خود مدتها در سلول انفرادی محبوس بودند، اقدام به «ثبت دادخواست علیه آمران، عاملان و مامورانی» کردند که در این روند مشارکت داشتهاند.
این فعالان که در میان آنها چهرههایی چون نرگس محمدی، ابوالفضل قدیانی، جعفر پناهی، فائزه هاشمی رفسنجانی، ژیلا بنییعقوب، بهمن احمدی امویی، سعید مدنی، رسول بداغی و ... حضور داشتند، سلول انفرادی را مصداق بازر شکنجه دانسته و خواستار توقف آن شدهاند.
در بیانیهای که به امضای برخی از این فعالان سیاسی و مدنی رسیده است، با اشاره به اینکه «تحمل حبس انفرادی، بسیاری از متهمان را به بیماریهای جسمی و روحی دچار کرده» است، تاکید کردهاند که «اخذ اعتراف و اقرار تحت شکنجه روحی و روانی حاصل از سلول انفرادی» زمینهساز «صدور احکام سنگین زندان و حتی اعدام توسط دادگاهها شده» است.
در این بیانیه با تاکید بر اینکه سلولهای انفرادی «شرایط سخت و طاقتفرسا» دارند و «از هرگونه کنترل و نظارتی» خارج هستند، نگهداری متهمان در سلولهای انفرادی «غير انسانی» و از «مصاديق بارز شكنجه و مستوجب پيگرد قانونی» خوانده شده است.
نهادهای بینالمللی حقوقبشری از جمله سازمان عفو بینالملل بارها در اطلاعیههای خود درباره زندانیان سیاسی و عقیدتی ایران، سلولهای انفرادی را خلاف قوانین بینالمللی و مصداق بازر شکنجه دانسته و خواستار توقف حبس زندانیان در سلولهای انفرادی شدهاند.
مقامهای قضایی ایران در سالهای اخیر به نقل از رهبر جمهوری اسلامی اعلام کردهاند که «گذران یک ماه در سلول انفرادی مساوی با یک سال در زندان عمومی است».
مهرماه سال ۹۲ نیز نعمت احمدی، سخنگوی کمیسیون قضایی مجلس شورای اسلامی گفت رهبر جمهوری اسلامی فتوایی به شورای نگهبان داده و گفته است «حبس در سلول انفرادی شکنجه است».
با وجود چنین سوابقی، نگهداری زندانیان در سلولهای انفرادی طولانیمدت و بازجویی و شکنجه آنها یک رویکرد معمول مقامهای امنیتی و قضایی در ایران است.
«چهار زندانی» در زندان اهواز اعدام شدند

قوه قضائیه ایران حکم اعدام «چهار زندانی» را عصر روز یکشنبه ۱۰ اسفند در زندان سپیدار اهواز اجرا کرده است.
نهادهای حقوق بشری اسامی این چهار نفر را «جاسم حیدری، علی خسرجی، حسین سیلاوی و ناصر خفاجیان» اعلام کردهاند و میگویند این افراد «دقایقی پس از ملاقات آخر با خانوادهشان» اعدام شدهاند.
کریم دحیمی، فعال حوزه حقوق بشر، در این زمینه به خبرگزاری هرانا گفته است که زندانیان در ملاقات آخر با خانوادهها گفته بودند که قرار است به زندان شیبان اهواز منتقل شوند ولی نیم ساعت بعد خانوادهها متوجه میشوند که احکام اعدام اجرا شده است.
علی خسرجی، ۲۹ ساله و حسین سیلاوی، ۲۳ ساله و ناصر خفاجیان اردیبشهت سال ۹۶ بازداشت شدند. اتهام آنها حمله به یک پاسگاه انتظامی در خارج از شهر اهواز و یک کلانتری در شهر اهواز بود.
سپاه پاسداران همان زمان اعلام کرد که در جریان حمله به کلانتری دو مامور نیروی انتظامی کشته شدهاند.
جاسم حیدری، ۳۱ ساله، دیگر زندانی سیاسی اهوازی هم بابت اتهام «بغی» از طریق همکاری با یکی از گروههای مخالف نظام به اعدام محکوم شد و این حکم در آبان امسال توسط دیوان عالی کشور تایید شد.
خبرگزاری هرانا در گزارشی نوشته است که جاسم حیدری در طول دوره بازداشت، «برای اخذ اعترافات اجباری تحت ضرب و شتم و شکنجه قرار گرفته و برای مدتی مجبور به استفاده از ویلچر شده است».
سازمان عفو بینالملل ۲۴ بهمن امسال در نامهای خطاب به رئیس قوه قضائیه ایران خواستار توقف اجرای حکم اعدام چهار شهروند عرب جنوب کشور و دادرسی مجدد عادلانه در خصوص آنها شد.
عفو بینالملل در نامه خود تاکید کرده بود که مراحل دادرسی در خصوص پرونده این محکومان به پایان نرسیده و صدور حکم اعدام برای این افراد غیرقابل قبول است.
دادستان تهران میگوید اراذل و اوباش به «سرویسهای جاسوسی وصل شدهاند»

معاون اول دادستان تهران گفته است «اراذل و اوباش» در سالهای اخیر «رویکرد سنتی را تغییر داده» و «اتصال به سرویسهای جاسوسی» دارند.
احمد رحمانیان پرونده این متهمان را دارای «ابعاد امنیتی» دانسته و بدون نام بردن از کشور خاصی گفته است که سرویسهای جاسوسی از این افراد «بهرهبرداری سیاسی» میکنند.
روز ۲۸ بهمن غلامحسین اسماعیلی، سخنگوی قوه قضائیه ایران با اشاره به اینکه سه زندانی به اتهام «ارتباط با ضدانقلاب» و «اقدامات خرابکارانه» به اعدام محکوم شدهاند، این افراد را «اراذل و اوباش» خواند.
او با بیان اینکه احکام اعدام صادر شده هنوز قطعی نیست از ارائه جزئیات بیشتر در رابطه با هویت و پرونده سه متهم یادشده خودداری کرد.
مقامهای قضایی و انتظامی ایران در دو سال اخیر رویکرد فعالتری برای برخورد با افرادی که «اراذل و اوباش» خوانده میشود، در پیش گرفتهاند و دادسرای عمومی و انقلاب تهران روز دهم آبان ماه امسال از تشکیل «قرارگاه مقابله با اراذل و اوباش» در پایتخت خبر داد.
ایجاد ناامنی، آزار و اذیت شهروندان، هنجارشکنی و سرقت از جمله اتهاماتی است که به این افراد وارد میشود.
علاوه بر این، قوه قضائیه در مواردی اقدام به گرداندن این متهمان در سطح شهر کردهاند.
با این حال نخستین بار است که ابعاد امنیتی به پرونده این افراد داده میشود و متهم به سرویسهای جاسوسی میشوند.
این ادعاها میتواند نشاندهنده قصد مقامهای قضایی ایران برای صدور احکام شدیدتر مانند اعدام در برخورد با این افراد باشد.
نهادهای نظامی و امنیتی ایران پیش از این اعتراف کرده بودند که از «اشرار و اراذل» برای برخی اهداف سیاسی و امنیتی خود استفاده کردهاند.
حسین همدانی، فرمانده ارشد سپاه که در جنگ سوریه کشته شد، مهرماه سال ۹۴ گفت که پنج هزار نفر از «اشرار و اراذل» در جریان اعتراضهای سال ۸۸ شناسایی و کنترل شدند و سپس «عضو گردان» شدند.
او با اشاره به اینکه این افراد جذب سه گردان سپاه شدند، از عملکرد آنها ابراز رضایت کرد و گفت: « این سه گردان نشان دادند که اگر بخواهیم مجاهد تربیت کنیم باید چنین افرادی که با تیغ و قمه سر و کار دارند را پای کار بیاوریم».
بر اساس گزارش خبرگزاری ایسنا و سایت رادیو فردا/ر.ح.ک.ر
جمعیت امام علی اتهام وزارت کشور مبنی بر انحراف از اهدافش را رد کرد

جمعیت خیریه «امام علی» با اشاره به درخواست انحلال این نهاد توسط وزارت کشور ایران و بررسی آن در دادگاه، ادعای انحراف این گروه از اهدافش را رد کرده و خواستار تشکیل یک گروه کارشناسی برای بررسی فعالیتهای این نهاد مدنی شده است.
این جمعیت در نامهای که روز دوشنبه ۱۱ اسفند خطاب به ابراهیم رئيسی، رئيس قوه قضاییه، نوشته است، توضیح داده که «ده هزار عضو داوطلب، شش هزارکودک تحت پوشش و هفتصد زن سرپرست خانوار مورد حمایت» در زیر مجموعه این نهاد قرار دارند و اشتباه در نحوه برخورد با این پرونده، « آسیب جبرانناپذیری به جامعهی مدنی» خواهد زد.
خبر درخواست انحلال این جمعیت روز سوم اسفند منتشر شد و قرار است روز ۱۲ اسفند اولین دادگاه رسیدگی به درخواست وزارت کشور برگزار شود.
«جمعیت امام علی» یک بنیاد مردمنهاد خیریه فعال است که ۲۰ سال سابقه فعالیت دارد.
این تشکل در سالهای اخیر همواره از سوی برخی رسانههای نزدیک به سپاه به فعالیت علیه نظام در پوشش کمک به نیازمندان متهم شده است؛ اتهامی که جمعیت امام علی و شمار قابل توجهی از فعالان مدنی آن را رد میکنند.
علاوه بر اتهامات رسانهای، «قرارگاه ثارلله سپاه پاسداران» از مدیر این بنیاد به اتهام «توهین» به رهبر و بنیانگذار جمهوری اسلامی و «اقدام علیه امنیت ملی»، شکایت کرده است.
شارمین میمندینژاد، مؤسس جمعیت امام علی که اول تیرماه توسط سازمان اطلاعات سپاه بازداشت شده بود، روز ششم آبان با سپردن وثیقه دو میلیارد تومانی آزاد شد.
مردادماه امسال میشله باچله، کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد از تهدیدات علیه «جمعیت امام علی» اظهار «نگرانی شدید» کرد و گفت این تهدیدات، زندگی کودکان تحت پوشش خدمات این بنیاد را به خطر میاندازد.
برندگان امسال گلدن گلوب اعلام شدند

اسامی برندگان ۷۸ امین دوره مراسم اعطای جوایز سینمایی و تلویزیونی گلدن گلوب روز دوشنبه، ۱۱ اسفند ماه اعلام شد.
در مراسم امسال که به دلیل شرایط ناشی از شیوع کرونا به صورت آنلاین در شهرهای نیویورک و لسآنجلس برگزار شد، فیلم «سرزمین کوچنشینان» به کارگردانی کلوئه ژائو جایزه بهترین فیلم درام را از آن خود کرد.
جایزه بهترین فیلمنامه امسال هم به آرون سورکین به دلیل نگارش فیلمنامه فیلم «شیکاگو ۷» رسید.
جایزه بهترین بازیگر زن در فیلم درام به آندرا دِی، برای بازی در فیلم «ایالات متحده رودرروی بیلی هالیدِی» رسید و چادویک بازمن هم برای نقشآفرینی در فیلم «مارینی باتم» توانست جایزه بهترین بازیگر مرد فیلم درام را از آن خود کند. آقای بازمن اواسط سال گذشته به دلیل بیماری درگذشت.
همچنین سریال «تاج» امسال به عنوان بهترین سریال تلویزیونی درام شناخته شد و جایزه بهترین سریال کوتاه هم به «شطرنج ملکه» رسید.
مراسم گلدن گلوب ۲۰۲۱ با میزبانی «تینا فی» و «ایمی پوهلر» برگزار شد.
برندگان نهایی هر دوره از گلدنگلوب توسط ۹۳ عضو «انجمن خبرنگاران خارجی هالیوود» انتخاب میشوند.
ترامپ: قصدی برای تأسیس حزب جدید ندارم

رئیسجمهور پیشین ایالات متحده آمریکا میگوید قصد تأسیس حزب جدید سیاسی را ندارد و جمهوریخواهان با متحد شدن، قویتر از هر زمان دیگری خواهند شد.
این اولین سخنرانی مهم دونالد ترامپ، رئیسجمهور سابق آمریکا است که در «کنفرانس اقدام سیاسی محافظهکار» در فلوریدا ایراد کرده و در آن دوباره بدون ارائه شواهدی، ادعای خود دربارهٔ «تقلب» در انتخابات ریاست جمهوری نوامبر پارسال را تکرار کرده است.
ادعای تقلب در انتخابات و آنچه از آن با عنوان «تهییج ترامپ به شورش هواداران خود» یاد میشود حوادث حمله برخی از طرفداران افراطی وی به ساختمان کنگره را رقم زد؛ موضوعی که به دودستگی در جناح جمهوریخواه دامن زدهاست.
وی همچنین حضور دوباره در رقابتهای انتخاباتی را رد نکرد و گفت: «چه کسی میداند. شاید دوباره تصمیم به شکست دادن آنها (حزب دموکرات) برای سومین بار گرفتم».
آقای ترامپ در سال ۲۰۱۶ موفق به پیروزی در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا شده بود، اما در انتخابات نوامبر پارسال انتخابات را به جو بایدن از حزب دموکرات باخت. وی پیشبینی کرد حزب دموکرات انتخابات میاندورهای سال آینده و انتخابات ریاست جمهوری سال ۲۰۲۴ را خواهد باخت.
وی بخش عمده سخنرانی خود را به انتقاد از آقای بایدن اختصاص داد و بدون ارائه مدرکی اینگونه اظهارنظر کرد که آقای بایدن «فاجعهبارترین ماه اول یک رئیسجمهور در تاریخ معاصر» را داشته است.
کرونا در ایران؛ سه رقمی شدن آمار قربانیان روزانه، ممنوعیت سفر به ۵۰ شهر با خودروی شخصی در نوروز

سخنگوی وزارت بهداشت ایران روز دوشنبه، ۱۱ اسفند ماه از جان باختن ۱۰۸ نفر و شناسایی هشت هزار و ۵۰۱ بیمار جدید مبتلا به کرونا در ۲۴ ساعت گذشته خبر داد.
به این ترتیب، آمار رسمی کل مبتلایان به کرونا در ایران تا امروز به یک میلیون و ۶۳۹ هزار و ۶۷۹ نفر و مجموع جانباختگان به ۶۰ هزار و ۱۸۱ نفر رسید.
همچنین به گفته سیما لاری، سه هزار و ۷۲۷ نفر از بیماران مبتلا به کووید۱۹ در بخش های مراقبتهای ویژه بیمارستانها تحت مراقبت قرار دارند.
این آمار در حالی اعلام میشود که پیش از این سازمان نظام پزشکی ایران، آمار واقعی قربانیان کرونا در ایران را ۳ تا ۴ برابر آمار رسمی برآورد کرده بود.
در همین حال وزارت بهداشت ایران سفر با خودروهای شخصی به ۵۰ شهر را در ایام نوروز ممنوع اعلام کرد.
معاون وزیر بهداشت ایران ضمن اعلام این خبر گفت که ستاد ملی مقابله با کرونا فعلاً برای سفر با قطار و هواپیما در این ایام تصمیمی نگرفته است.
ایرج حریرچی، معاون وزیر بهداشت ایران، با اشاره به محدودیتهای کرونایی برای ایام عید گفت: سفر به شهرهای قرمز و نارنجی که حدود ۵۰ شهر را شامل میشود بهطور کلی ممنوع است.
به گفته معاون وزیر بهداشت سفر به استانهای مازندران، گیلان، خوزستان، گلستان، بوشهر و هرمزگان و از سوی دیگر سفر به شهرهای زرد اصفهان، مشهد و شیراز ممنوع است.
مقامات وزارت بهداشت ایران از روز ۲۴ بهمن ماه از بد شدن شرایط شیوع کرونا خبر دادند و اکنون میگویند توفان کرونا در راه است.
این در حالی است که مقامات تا روز ۲۲ بهمن شرایط را در ایران به لحاظ شیوع کرونا تحت کنترل و رو به بهبود اعلام میکردند و خبر جدی از ویروس جهشیافته نیز منتشر نمیشد.
بازداشت ۴۱ نفر در ارتباط با «مدلینگ» در همدان

خبرگزاری فارس به نقل از مسئول روابط عمومی سپاه همدان از بازداشت ۴۱ نفر در ارتباط با «عکاسی» و «مدلینگ» در این استان خبر داد.
علی اکبر کریمپور روز دوشنبه، ۱۱ اسفندماه در مورد آنچه «انهدام شبکه سازمانیافته هنجارشکن فرهنگی» نامید، بدون ارائه شواهدی مدعی شد که این افراد برای «شبکههای» مخالف جمهوری اسلامی در «خارج» فعالیت کردهاند.
به گفته آقای کریمپور ، ۴۰ نفر از ادمینها و «عناصر اصلی» این شبکه «دعوت و مورد ارشاد» قرار گرفته و پرونده یک نفر از متهمان اصلی جهت سیر مراحل قضایی تحویل دادستانی شده است.
رئیس پلیس امنیت استان کرمانشاه هم آذرماه امسال از بازداشت مدلی خبر داد که در تکیه «معاونالملک» این استان در کلیپی حضور یافته بود.
مقامات قضایی کهگیلویه و بویراحمد هم شهریور ماه از بازداشت یک گروه اقدام کردند که به گفته آنها با پوشیدن لباس بومی «ترویج فساد» میکردهاند.
جمهوری اسلامی همواره به دلیل سرکوب آزادیهای مدنی و حق انتخاب سبک زندگی، مورد انتقاد نهادهای مدافع حقوق بشر قرار دارد.
در همین حال معاون نظارت بر اماکن عمومی پلیس امنیت پایتخت هم از ضبط ۴۰ هزار فندک خبر داد. به گفته او این بر روی این فندکها «تصاویر مستهجن» و نمادهای «همجنسگرایی و شیطانپرستی» دیده میشود.
در ایران سالها است که پلیس جوانان را به دلیل آن چه «شیطانپرستی» مینامد، بازداشت میکند.
مقامهای جمهوری اسلامی از واژه «شيطانپرستان» معمولا برای اشاره به هواداران گروههای موسيقی سبک «متال» استفاده میکنند. اين سبک از موسيقی که زيرمجموعهای از سبک موسيقی راک است با استفاده از نمادها و ترانههای اعتراضی به نقد بسياری از روابط حاکم اجتماعی و روندهای سياسی میپردازد.
به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، نادر مرادی روز دوشنبه هم چنین با اشاره به این که این فندکها از استانهای جنوبی کشور وارد و سپس به تهران منتقل شده، از پلمپ واحد صنفی که این فندکها را به فروش رسانده خبر داد.
مسئول بازرگانی ایران و ژاپن: امکان تهاتر پول نفت با کالا نیز وجود ندارد

رئیس کمیته مشترک بازرگانی ایران و ژاپن میگوید با پولهای مسدود شده ایران در ژاپن به خاطر تحریمهای آمریکا حتی نمیتوان دادوستد پایاپای هم انجام داد «تا در قبال آن ماشینآلات و تجهیزات مورد نیاز تولید را تأمین کنیم.»
بر اساس گزارشها، ۳ میلیارد دلار از پول نفت صادراتی ایران در ژاپن مسدود مانده است، اما ایران تنها میتواند برای واردات اقلام انساندوستانه، بهویژه دارو و مواد غذایی از این منابع استفاده کند.
بهرام شکوری دوشنبه ۱۱ اسفند در گفتوگو با خبرگزاری ایلنا با اظهار امیدواری به رفع تحریمهای آمریکا گفت دولت تلاش میکند تا این پولها به کشور بازگردد، بنابراین باید در بدنه حاکمیت در این مورد و موضوعات دیگر مانند «افایتیاف» یک تعامل صورت بگیرد و چارهای جز آن نداریم.
گروه ویژه اقدام مالی، «افایتیاف»، گروهی بینالمللی که با هدف مبارزه با پولشویی در سطح جهانی فعالیت میکند، تصویب چند لایحه مرتبط با پولشویی را برای خروج ایران از فهرست سیاه خود لازم میداند.
آقای شکوری همچنین در پاسخ به این پرسش که چرا اتاق بازرگانی مشترک بین دو کشور تشکیل نمیشود گفت: «معمولاً ژاپنیها خیلی علاقهمند به این کار نیستند و به دلیل تحریمها مقاومت میکنند.»
بر اساس آمارهای رسمی وزارت اقتصاد ژاپن، این کشور پارسال تنها ۳۴ میلیون دلار واردات از ایران داشته است، در حالی که این رقم در سال ۲۰۱۸ بالای ۳.۶ میلیارد دلار بود. بدین ترتیب طی سه سال، صادرات ایران به ژاپن صد برابر افت داشته است.
صادرات ژاپن به ایران نیز از ۷۳۲ میلیون دلار در سال ۲۰۱۸ به ۸۱ میلیون دلار در سال گذشته میلادی رسیده است.
منابع: ایلنا، وزارت اقتصاد ژاپن / ف.ق / پ.پ
معترضان به بازداشت دهها دموکراسیخواه، در هنگکنگ تجمع کردند

در پی بازداشت ۴۷ فعال دموکراسیخواه در هنگکنگ بر اساس قانون جدید امنیتی چین، حدود هزار نفر روز دوشنبه ۱۱ اسفند مقابل دادگاه رسیدگی به اتهامات این افراد تجمع کردند.
خبرگزاری رویترز گزارش داده است که فضای امنیتی در اطراف دادگاه تقویت شده و بیش از ۱۰۰ پلیس به محل اعزام شدهاند.
کمیته دائمی کنگره ملی خلق چین تیرماه امسال قانون جنجالی امنیتی در رابطه با هنگکنگ را تصویب کرد که کلیدواژههای آن مقابله با «جداییطلبی، فتنهانگیزی و تروریسم» و همچنین «تبانی» با قدرتهای خارجی در هنگکنگ است.
طبق این قانون، مقامات هنگکنگ ۴۷ نفر از کنشگران دموکراسیخواه را روز یکشنبه با اتهامات «براندازی دولت» بازداشت کردند. این افراد جزو ۵۵ نفری بودند که ماه ژانویه نیز به همین اتهام بازداشت و سپس رها شده بودند.
این بزرگترین بازداشت معترضان به سلطه فزاینده چین بر منطقه خودمختار هنگکنگ از زمان تصویب قانون امنیتی جدید است.
پارسال نیز برای ماهها خیابانهای هنگکنگ صحنه اعتراضات به طرح استرداد مجرمین به چین بود؛ طرحی که مقامات هنگکنگ تحت فشار معترضان از آن عقبنشینی کردند.
هنگکنگ تا سال ۱۹۹۷ مستعمره بریتانیا بود؛ اما طبق توافقی که هنگام بازگرداندن آن به چین انجام شد، این منطقه باید سیستم اداری، اجتماعی، قضایی و سیاسی مستقل داشته باشد.
با استفاده از گزارشهای رویترز، رادیو فردا / ف.ق / پ.پ
پروین محمدی، فعال کارگری به صورت «غیابی» به «یک سال حبس» محکوم شد

پروین محمدی، فعال کارگری به صورت غیابی به یک سال حبس تعزیری محکوم و قرار جلب و ممنوع الخروجی برای او صادر شده است.
بر اساس خبری که کانال تلگرام «اتحاد آزاد کارگران ایران» در این باره منتشر کرده، این احکام در حالی به صورت غیابی برای خانم محمدی صادر شده که او گفته با وجود حضور در کشور و داشتن نشانی و شماره همراه مشخص، هیچ ابلاغیه یا احضاریهای درباره پرونده مفتوحه علیه خود دریافت نکرده بود.
به گفته وکیل خانم محمدی او بابت پروندهای که سال ۹۶ برای او گشوده شده است به اتهام «تبلیغ علیه نظام» به احکام مذکور محکوم شده و مصادیق عنوان اتهامی علیه این فعال کارگری «ایراد سخنرانی در جمع کارگران بازنشسته حول مطالبات بازنشستگان» و «مصاحبه درباره آتشسوزی پلاسکو» عنوان شده است.
پروین محمدی پیشتر در اردیبهشت ۹۸ در جریان تجمعی در یکی از پارکهای کرج همراه با شمار دیگری از کارگران و فعالان کارگری بازداشت و آذرماه همان سال جهت تحمل یک سال حبس به زندان منتقل ولی اردیبهشت ۹۹ آزاد شد.
اتحادیه آزاد کارگران ایران در بیانیهای که روز دهم اسفند ماه منتشر کرده، ضمن محکوم کردن صدور حکم غیابی زندان برای پروین محمدی، خواهان ابطال فوری این حکم و رفع تعقیب قضایی از او شده است.
وزارت خارجه ایران اتهام حمله ایران به کشتی اسرائیلی را «قویاً» رد کرد

در پی اظهارات روز دوشنبه بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر اسرائیل، که ایران را در حمله به کشتی خودروبر اسرائیلی در دریای عمان متهم دانست، سخنگوی وزارت خارجه جمهوری اسلامی این موضوع را «قویاً رد» کرد.
سعید خطیبزاده در نشست رسانهای روز دوشنبه ۱۱ اسفند گفت: «خلیج فارس و دریای عمان حوزه امنیتی بلافصل ما است و اجازه هراسافکنی را به آنها نمیدهیم».
وی مدعی شد اتهام نتانیاهو به ایران دربارهٔ حمله به کشتی اسرائیلی ناشی از «مشکلات اسرائیل» و «فرافکنی» است و گفت اسرائیل دچار «بیماری هراسگونهای دربارهٔ ایران است».
شبکه ۱۳ اسرائیل گزارش دادهاست که روز جمعه کشتی «اموی هلیوس رِی» خودروبر اسرائیلی با دو موشک سپاه پاسداران هدف قرار گرفته است.
آقای نتانیاهو نیز دوشنبه گفت «این، کار ایران بود و این امر، واضح است».
آقای خطیبزاده بدون ارائه توضیحات بیشتر گفتهاست در مسیر امینت ملی، اسرائیل میداند پاسخ ایران «دقیق و فنی» است.
وی همچنین دربارهٔ ادعای روزنامه کیهان مبنی «حمله نیروهای نیابتی ایران» به کشتی اسرائیلی گفت: «اگر بخواهیم ادعای رسانهها را مطرح کنیم، اتهامزنی و ادعای رسانههای صیهونیستی (اسرائیل) بسیار بیشتر است».
روزنامه کیهان که زیر نظر نماینده ولی فقیه اداره میشود در شماره نهم اسفند خود حمله به کشتی باری اسرائیل را با اقدامات نیروهای نیابتی جمهوری اسلامی در منطقه مربوط دانست.
انتخاب سردبیر
-
گفتوگو با کارگردانان «منطقه پایانی»
آخرالزمان در اکباتان
-
بانکداری فضایی
انجام اولین تراکنش پولهای دیجیتال با ماهواره
-
فرهنگ و زندگی
راه پر پیچ و خم گیمرهای ایرانی «برای فرار از واقعیت»
-
گزارش و تحلیل
انیس نقاش؛ مواهب آدمکشی در جمهوری اسلامی
-
کلدانیان در خاورمیانه و ایران
مسیحیانی که کمتر شناختهشدهاند
زیر ذرهبین
-
«جهان فهمید ایران سرزمینی نیست که فساد داشته باشد و این دارایی [بانک جهانی] را حیف و میل نمیکند.»
مواردی چون رتبه جمهوری اسلامی در زمینه مبارزه با فساد، و خودداری حکومت ایران از پیوستن به معاهدههای جهانی در زمینه پولشویی، نشان میدهند که ادعای آقای نمکی «نادرست» است.