خبرخوان
اعتصاب غذای رضا طالشیان جلودارزاده در اعتراض به «عدم رسیدگی پزشکی» در زندان

رضا طالشیان جلودارزاده، روزنامهنگار که به سه سال زندان محکوم شده است، با نگارش نامهای از زندان فشافویه اعلام کرد که از روز یکشنبه سوم اسفند ماه در اعتراض به «عدم رسیدگی پزشکی» و «نگرفتن دارو» دست به اعتصاب غذا میزند.
آقای جلودارزاده، سردبیر هفتهنامه توقیفشده صبح آزادی و از مجروحان جنگ ایران و عراق است و در یادداشت خود نیز تاکید کرده که پزشکان بیماری او را صعبالعلاج تشخیص دادهاند.
وی نوشته است: «من نیاز به آن دارم که پیوسته در هر هفته یک آمپول آوونکس خارجی تزریق کنم، اما هماکنون بیش از ۵ هفته است که محروم از تزریق این آمپول هستم.»
او در ادامه عنوان کرده که از زمان بازداشت خود در روز ۱۳ دی ماه «دو بار دچار تشنج شده» و به رغم آن که هر بار پزشک بهداری بند و همچنین پزشک بهداری مرکزی زندان تهران بزرگ خواستار اعزام او به بیمارستان شدهاند، مسئولان زندان از این امر خودداری کردهاند.
رضا جلودارزاده متهم به «تشویش اذهان عمومی در فضای مجازی» و « فعالیت تبلیغی علیه جمهوری اسلامی» بوده است. پیش از این سازمان گزارشگران بدون مرز نیز با اشاره به بیماری سخت آقای جلودارزاده خواستار آزادی فوری او شده بود.
با استفاده از گزارشهای هرانا و سازمان گزارشگران بدون مرز؛ س.ن
مهمترین خبرهای ایران و جهان
فیسبوک بیش از صد حساب کاربری وابسته به حکومتهای ایران، روسیه و تایلند را حذف کرد

کمپانی فیسبوک روز چهارشنبه ۱۳ اسفند از حذف بیش از صد گروه و حساب کاربری وابسته به حکومتهای ایران، روسیه، مراکش و تایلند خبر داد.
مدیر بخش امنیت سایبری فیسبوک دلیل حذف این شبکههای اطلاعاتی را «رفتار تزویرآمیز» و «سازماندهیشده» کاربران این حسابها خواند.
فیسبوک پیش از این در اواسط آبان امسال نیز اعلام کرده بود که شماری از حسابهای کاربری جعلی حکومت ایران علیه اسرائیل را مسدود کرده است. به گفته مدیران فیسبوک، این شبکه اطلاعاتی وابسته به جمهوری اسلامی برای حمایت از اعتراضات مردمی علیه بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر اسرائیل، راهاندازی شده بود.
فیسبوک، توئیتر و برخی دیگر از شبکههای اجتماعی تاکنون گزارشهای متعددی از مسدود کردن حسابهای کاربری جعلی سازماندهیشده توسط جمهوری اسلامی علیه دیگر کشورها، از جمله اسرائیل، منتشر کردهاند.
در تازهترین اقدام فیسبوک همچنین ۱۸۵ گروه و حساب کاربری وابسته به نیروهای نظامی در تایلند از این پلتفرم حذف شدند. شبکه اطلاعاتی وابسته به نظامیان تایلند شامل ۷۷ حساب کاربری، ۷۲ صفحه و ۱۸ گروه فعال در فیسبوک و همچنین ۱۸ حساب کاربری در اینستاگرام گزارش شده است.
بر همین اساس، حسابهای وابسته به نیروهای نظامی در تایلند، کاربران استانهای جنوبی این کشور را به عنوان مخاطب هدف خود در نظر گرفته بودند؛ جاییکه درگیری و آشوب برای دههها در جریان بوده و گروههای شورشی جداییطلب همچنان به مبارزات چریکی خود ادامه میدهند.
طی ۱۵ سال گذشته، در پی شورشها در بخش مالاییزبان تایلند که عمدتا مناطق مسلماننشین در جنوب این کشور را شامل میشود، حدود هفت هزار نفر کشته شدهاند.
با استفاده از گزارش خبرگزاری رویترز/ آ.ت/ ک.ر
مجلس ایران وزارت ارتباطات را به راهاندازی «شبکه ملی اطلاعات» تا پایان سال ۱۴۰۰ مکلف کرد

مجلس شورای اسلامی روز چهارشنبه ۱۳ اسفند وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات ایران را موظف کرد که تا پایان سال ۱۴۰۰ «شبکه ملی اطلاعات» را راهاندازی کند.
حکومت ایران سالهاست که به دلایل امنیتی و تحت عنوان «شبکه ملی»، درصدد عملی کردن طرحی برای جدا کردن اینترنت داخلی (اینترانت) از اینترنت جهانی است که روند آن پس از اعتراضات آبان ۹۸ شدت گرفته است.
تصمیم اخیر مجلس در چارچوب رسیدگی به بودجه سال ۱۴۰۰ اتخاذ شده است.
بر اساس این مصوبه، وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات «باید در چارچوب الزامات شورای عالی فضای مجازی و نظارت راهبردی مرکز ملی فضای مجازی، تا پایان سال ۱۴۰۰ تحت نظارت مرکز ملی فضای مجازی، شبکه ملی اطلاعات را اجرا کند».
علیرضا سلیمی، نماینده مجلس و طراح این پیشنهاد در کمیسیون صنایع، گفته که «براساس قانون برنامه ششم توسعه، وزارت ارتباطات مکلف بوده که نسبت به راهاندازی شبکه ملی اطلاعات امن و پایدار اقدام کند، اما این قانون اجرایی نشده است».
آنطور که مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی اردیبهشت امسال برآورد کرده بود تا سال گذشته حدود ۱۹ هزار میلیارد تومان صرف ایجاد اینترنت ملی شده است.
موضوع «اینترنت ملی» در ایران، پس از روی کار آمدن دولت محمود احمدینژاد آغاز شد و بعدها در وزارت ارتباطات، با عنوان «شبکه ملی اینترنت» دنبال شد.
کارشناسان فضای مجازی از این طرح که در حال حاضر به نام «شبکه ملی اطلاعات» شناخته میشود، به عنوان «کلید قطع ارتباط با اینترنت جهانی» نام میبرند.
با استفاده از گزارشهای ایسنا و رادیو فردا/ ب.ب/ک.ر
دادگاهی در تهران حکم به انحلال «جمعیت امام علی» داد

گزارشها حاکی است که دادگاه بدوی حکم به انحلال «جمعیت امام علی» داده است که یک بنیاد خیریه است و ۲۰ سال سابقه فعالیت دارد.
این جمعیت روز چهارشنبه ۱۳ اسفند در صفحه توئیتر خود خبر داد که دادگاه بدوی این حکم را امروز صادر کرده است.
این نهاد خیریه جزئیاتی از حکم منتشر نکرده و نگفته است آیا درخواست تجدیدنظر خواهد داد.
صدور این حکم در حالی است که به گفته سعید دهقان، وکیل دادگستری، جلسه دادگاه جمعیت امام علی تا پایان وقت اداری (۱۴:۱۵) روز سهشنبه طول کشید اما «این رای مفصل و ٨ صفحهای- با محتوایی که کاملاً از بیطرفی خارج است- صبح امروز صادر شد!»
آقای دهقان افزوده است: «ظاهراً بايد به این نتیجه رسید که حکم از قبل انشاء شده بود. اجرای نمایش بجای اجرای عدالت!»
وزارت کشور دولت حسن روحانی در شکایتی به قوه قضائیه جمهوری اسلامی خواستار انحلال جمعیت امام علی شده بود. این نهاد خیریه در سالهای اخیر همواره از سوی برخی رسانههای نزدیک به سپاه به فعالیت علیه نظام در پوشش کمک به نیازمندان متهم میشد؛ اتهامی که این نهاد و شمار قابل توجهی از فعالان مدنی آن را رد میکنند.
حکم انحلال این جمعیت در حالی صادر شده است که در سالهای اخیر بیش از ۴۰ مرکز این نهاد در محلات حاشیهای ۲۰ استان ایران خدمات حمایتی به شش هزار کودک و زن در زمینه آموزش، سلامت، اشتغال و معیشت ارائه کرده بود.
مقام وزارت کشور: سرنوشت یک نیروی سپاه بعد از حمله جیشالعدل نامشخص است

معاون امنیتی انتظامی وزیر کشور ایران میگوید پس از حمله مسلحانه به «خودروی حامل نیروهای یگان مهندسی سپاه پاسداران» در سراوان، «سرنوشت» یکی از نیروهای سپاه نامشخص است.
خبرگزاری تسنیم روز چهارشنبه ۱۳ اسفند این خبر را به نقل از حسین ذوالفقاری گزارش داده است.
او گفته که در حمله به خودروی مهندسی سپاه در روز سهشنبه «یکی، دو نفر زخمی شدند و سرنوشت یکی از نیروها هنوز مشخص نیست که در حال پیگیری هستیم، اما بعید است که ربوده شده باشد».
محمدهادی مرعشی، معاون امنیتی- انتظامی استانداری سیستانوبلوچستان عصر روز ۱۲ اسفند اعلام کرده بود که یک «خودروی حامل نیروهای یگان مهندسی سپاه پاسداران» در منطقه کشتگان بخش بمپشت شهرستان سراوان هدف حمله مسلحانه قرار گرفته است.
وی این حمله را به گروه جیشالعدل نسبت داد که در سالهای اخیر بارها به مواضع نیروهای دولتی و نظامی در این استان حمله کرده است.
بیاطلاعی از سرنوشت این نیروی سپاه در شرایطی منتشر شده که سایت خبری «رصد بلوچستان» در این زمینه گزارش داده «گروه جیشالعدل» نه تنها به یک خودرو، بلکه به دو خودروی سپاه حمله کرده است.
بر اساس این گزارش، این گروه «با حمله به این دو خودرو باعث انهدام یکی از آنها شده و خودروی دیگر به همراه سرنشینان آن توسط به گروگان گرفته شدهاند».
این سایت به نقل از «منابع مطلع» گفته که «در این درگیری پنج تن از نیروهای سپاه کشته شده و سه تن دیگر به گروگان گرفته شدهاند».
شهرستان سراوان پس از کشتن دستکم سه سوختبر از سوی نیروهای سپاه پاسداران، هفته گذشته صحنه ناآرامیهای گستردهای بود که به دیگر شهرهای استان سیستانوبلوچستان نیز کشیده شد.
با استفاده از گزارشهای تسنیم و رادیو فردا/ ب.ب/ک.ر
همزمان با احتمال کاهش تولید روزانه نفت، قیمتها در بازار جهانی افزایش یافت

همزمان با تشدید گمانهزنی درباره احتمال کاهش تولید نفت توسط تولیدکنندگان «اوپک پلاس»، قیمتهای جهانی نفت در روز چهارشنبه ۱۳ اسفند افزایش یافت.
قیمت هر بشکه نفت برنت با افزایشی دو درصدی به ۶۳ دلار و ۹۸ سنت رسید و قیمت هر بشکه نفت خام وست تگزاس با رشدی مشابه در قیمت تا ۶۰ دلار و ۹۲ سنت افزایش یافت.
خبرگزاری رویترز پیشتر به نقل از سه منبع آگاه گزارش داده بود که سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) و شش کشور همپیمان سازمان به رهبری روسیه، موسوم به اوپکپلاس، مشغول ارزیابی شرایط هستند و احتمال میرود تولید روزانه نفت را طی دو ماه آینده (مارس و آوریل) کاهش دهند.
نشست این گروه قرار است روز پنجشنبه ۱۴ اسفند برگزار شود و بازار جهانی به تمهیدات اوپک پلاس برای جبران کاهش تولید نفت امید بسته است.
محمد الفارس، وزیر نفت کویت، در مصاحبه با رویترز گفت که بازار جهانی نفت تحت تاثیر افزایش امید و خوشبینی به توزیع واکسن و مقابله با همهگیری کووید ۱۹ تقویت شده است.
جو بایدن، رئیسجمهوری آمریکا، روز ۱۲ اسفند اعلام کرد که تا سه ماه دیگر یعنی پایان ماه مه واکسن کرونا به مقدار کافی در دسترس همه آمریکاییهای بزرگسال قرار خواهد داشت.
اظهارات جو بایدن در مورد تهیه واکسن کافی برای تمامی بزرگسالان آمریکایی میتواند امید بازگشت زندگی به روند عادی با توجه به سرعت واکسیناسیون را افزایش دهد.
گروه صنعتی موسسه نفت آمریکا (ایپیآی) گزارش داده است که در هفته منتهی به هشتم اسفندماه (۲۶ فوریه)، ذخایر نفت خام ایالات متحده – بهرغم پیشبینی تحلیلگران – ۷.۴ میلیون بشکه دیگر افزایش یافت.
با استفاده از گزارش خبرگزاری رویترز و رادیو فردا/ آ.ت/ ک.ر
«کمبود ۲.۵۹ تریلیون دلاری» در بودجه عمرانی آمریکا طی ۱۰ سال آینده

یک ارزیابی تازه نشان میدهد که ایالات متحده آمریکا طی ۱۰ سال آینده، برای انجام تعمیرات لازم بر روی سازههای زیربنایی خود، نظیر بزرگراهها و پلها، با کمبودی ۲.۵۹ تریلیون دلاری در بودجه کنونیاش روبهرو است.
به گزارش خبرگزاری رویترز، این موضوع را انجمن مهندسین عمران آمریکا در گزارش تازه ۱۷۰ صفحهای خود گزارش کرده است.
این گزارش در زمانی منتشر میشود که جو بایدن، رئیسجمهوری آمریکا، قصد دارد در هفتههای پیش رو درخواست افزایش قابل توجهی را برای بودجه زیربنایی کشور اعلام کند.
دو رئیسجمهوری پیش از او، دونالد ترامپ و باراک اوباما، در تلاشهای خود برای دریافت بودجه لازم از کنگره برای امور زیربنایی کشور موفق نبودند.
گزارش انجمن مهندسین عمران آمریکا که هر چهار سال یک بار منتشر میشود، کیفیت کنونی زیرساختهای ایالات متحده را «متوسط» ارزیابی میکند، اما هشدار میدهد که این کشور در حال حاضر فقط نیمی از هزینههای ضروری را برای ترمیم و بهروز نگاه داشتن جادهها، پلها، شبکههای آبرسانی، ساختمانهای مدارس و دیگر ابنیه خرج میکند.
این گزارش میگوید که بدون افزایش چشمگیر بودجه ضروری برای این امور، تا سال ۲۰۳۹ اقتصاد آمریکا ۱۰ تریلیون دلار از دست خواهد داد و سه میلیون فرصت شغلی نیز از بین خواهد رفت.
جو بایدن قرار است روز پنجشنبه این هفته با قانونگذاران و پیت بوتجیج، وزیر ترابری دولت خود، در این زمینه دیدار و رایزنی کند.
آقای بوتجیج در مصاحبه با رسانهها بر لزوم سرمایهگذاری کامل در امور زیربنایی کشور تأکید کرده و نسبت به قصور در این زمینه هشدار داده است.
بر اساس گزارش خبرگزاری رویترز/ب.پ/ک.ر
سرکوب اعتراضات در میانمار دستکم ده کشته دیگر برجای گذاشت

به گزارش خبرگزاریهای بینالمللی، نیروهای امنیتی نظامیان حاکم بر میانمار روز چهارشنبه با تیراندازی مستقیم به معترضان در شهرهای مختلف این کشور دستکم ده نفر از آنها را کشتهاند.
شاهدان عینی به خبرگزاری رویترز میگویند که نیروهای امنیتی بدون هشدار قبلی با گلولههای جنگی در چندین شهر و شهرک آغاز به تیراندازی به سوی معترضان کردهاند.
این خبر در حالی ارسال میشود که در روزهای اخیر کشورهای همسایه میانمار خواستار «خویشتنداری» حاکمان این کشور در برخورد با اعتراضات شده بودند.
بنا بر گزارشها، خونینترین سرکوب روز چهارشنبه معترضان در سه شهر مرکزی میانمار انجام شده و دستکم هفت تن از کشتههای اعتراضات مربوط به شهر مونیوا، در مرکز کشور، است.
تماس رویترز با سخنگوی شورای نظامیان حاکم بر میانمار، برای دریافت اطلاعات در این باره، بینتیجه بوده است.
میانمار از روز ۱۳ بهمن که ارتشیان این کشور کودتایی را علیه دولت منتخب به رهبری آنگ سان سوچی اجرا کردند، شاهد ناآرامی و اعتراضات گسترده بوده است.
ادامه تیراندازی به سوی معترضان در میانمار در حالی رخ میدهد که در پی قتل ۱۸ معترض در خیابانهای این کشور که روز دهم اسفند روی داد، سازمان ملل متحد خواستار واکنش جهانی به آن اقدام شده بود.
صدور ویزای توریستی امارات برای ایرانیان «از سر گرفته شد»

رئیس انجمن صنفی دفاتر خدمات مسافرتی و هوایی ایران از آغاز دوباره صدور ویزای توریستی امارات متحده عربی برای ایرانیان خبر داد.
خبرگزاری ایسنا به نقل از حرمتالله رفیعی گزارش داد که فروش تور و بلیط پروازهای امارات در آژانسهای ایرانی آغاز شده است.
محمد حسینی، رئیس دفتر نمایندگی جمهوری اسلامی ایران در امارات متحده عربی، هم در توییتر خود از آغاز صدور ویزای توریستی برای ایرانیان نوشته است.
امارات متحده عربی اوایل آذرماه ۱۳۹۹ صدور روادید برای شهروندان ۱۳ کشور را که جمعیتی اکثراً مسلمان دارند متوقف کرد. ایران از جمله این کشورها بود.
خبرگزاری رویترز در همان زمان گزارش داد که امارات متحده عربی به دلیل مشکلات امنیتی موقتاً صدور روادید جدید برای افغانها، پاکستانیها و شهروندان چندین کشور دیگر را متوقف کرده است.
منبع خبرگزاری رویترز نگفته بود این نگرانیها مرتبط با چه مواردی است، اما گفته بود که انتظار میرود ممنوعیت ویزا برای مدت کوتاهی ادامه یابد.
بر اساس گزارش خبرگزاری ایسنا، سفر به امارات همانند سایر کشورها به گواهی منفی تست کرونا مشروط شده و شرکتهای هواپیمایی امارات زمان تست پیسیآر برای تشخیص کرونا را نیز از ۹۶ ساعت به ۷۲ ساعت قبل از پرواز کاهش دادهاند.
گزارش تازه: تنها یکپنجم مردم جهان در کشورهای کاملاً آزاد زندگی میکنند

«خانه آزادی» (فریدام هاوس) در گزارش سالانه خود در مورد وضعیت آزادی در کشورهای جهان تصویر تیرهای به دست میدهد و مینویسد که درپی ۱۵ سال سقوط متوالی میزان آزادی در جهان، اکنون تنها کمتر از یکپنجم مردم جهان در کشورهای کاملاً آزاد زندگی میکنند.
یافتههای این نهاد نشان میدهد در سالی که گذشت، همهگیری کرونا، ناامنی اقتصادی و جسمانی و درگیریهای خشونتآمیز به مردم جهان ضربه زده و «مدافعان دموکراسی متحمل خسارات جدید و سنگینی در مبارزه با دشمنان اقتدارگرا شدند، به طوری که تعادل بینالمللی به نفع استبداد تغییر کرده است.»
این گزارش نشان میدهد درصد کشورهای «غیرآزاد»، از زمان آغاز زوال دموکراسی در جهان که از سال ۲۰۰۶ آغاز شده، اکنون به بالاترین سطح خود رسیده است.
به نوشته «خانه آزادی»، این روند نه فقط دولتهای استبدادی مانند چین، بلاروس و ونزوئلا، بلکه دموکراسیهای پرتلاطمی مانند ایالات متحده و هند را نیز شامل میشود.
در این گزارش آمده است که حقوق سیاسی و آزادیهای مدنی هندیها از زمان نخستوزیری نارندرا مودی در سال ۲۰۱۴ رو به زوال گذاشته و این دولت ملیگرای هندو با افزایش فشار بر سازمانهای حقوق بشری، افزایش ارعاب دانشگاهیان و روزنامهنگاران و حملات متعصبانه به مسلمانان به مردمسالاری در این کشور ضربه زده است.
این گزارش در بخشی مربوط به ایالات متحده مینویسد که امتیاز ایالات متحده در زمینه میزان آزادی طی یک دهه گذشته ۱۱ واحد کاهش یافته است.
«خانه آزادی» به عنوان دلیل این امر مینویسد که دولت دونالد ترامپ با برکناری بازرسان عمومی، مجازات یا اخراج افشاگران، و تلاش برای کنترل یا دستکاری اطلاعات مربوط به کووید ۱۹، شفافیت دولت را تضعیف کرد.
به نوشته این گزارش، تلاشهای دونالد ترامپ برای ملغی اعلام کردن نتیجه انتخابات ریاست جمهوری و نوع درگیری معترضان و نیروهای انتظامی در آمریکا نیز به این امتیاز ضربه زده است.
«خانه آزادی» در گزارش تازه خود، در قعر جدول کشورهای غیر آزاد، این کشورها و رتبه و امتیاز آنها را برمیشمرد: ۲۷ افغانستان، ۱۰ آذربایجان، ۱۱ بلاروس، ۱۶ ایران، ۲۳ قزاقستان، ۲۸ قرقیزستان، ۲۰ روسیه، ۸ تاجیکستان، ۲ ترکمنستان و ۱۱ ازبکستان.
وکلای مرکز هم خواستار اولویت برای تزریق واکسن کرونا شدند

خبرگزاری فارس روز چهارشنبه خبر داد که کانون وکلای دادگستری مرکز هم خواستار قرار گرفتن در اولویت تزریق واکسن کرونا شدهاند.
جلیل مالکی، رئیس کانون وکلای دادگستری مرکز، در نامهای خطاب به وزیر بهداشت تقاضا کرده است که وکلا «در موضوع اختصاص واکسن کرونا در اولویت قرار بگیرند».
خبرگزاری فارس به نقل از آقای مالکی نوشت که «با توجه به این که وکلا با موکلان، زندانیان، قضات، کارکنان و غیره در ارتباط هستند لازم است در اولویت واکسن قرار بگیرند».
هنوز پاسخی از طرف وزارت بهداشت ایران به این درخواست منتشر نشده است.
این نخستین بار نیست که یک صنف در ایران، غیر از گروههایی که در اولویت هستند، خواستار قرار گرفتن در اولویت برای واکسن کرونا میشود.
پیش از این سازمان نظام پزشکی ایران از وزارت بهداشت درخواست کرده بود برای برنامهسازان هنری سهمیه خاص واکسن کرونا در نظر گرفته شود که با اعتراضهای بسیاری روبهرو شد و چند تن از هنرمندان نیز خود از این درخواست اعلام برائت کردند.
پس از آن نیز هفته گذشته حسین اشتری، فرمانده نیروی انتظامی ایران، از درخواست این نیرو از وزارت بهداشت برای اختصاص سهمیه واکسن کرونا به ماموران پلیس و «موافقت» وزیر بهداشت با این درخواست خبر داد.
داعش مسئولیت حمله مرگبار به فعالان رسانهای در جلالآباد را «پذیرفت»

گروه داعش، حکومت اسلامی، مسئولیت حمله مرگبار به سه فعال رسانهای در شهر جلالآباد در افغانستان را «پذیرفته است».
خبرگزاری رویترز روز چهارشنبه این خبر را به نقل از گروه اطلاعاتی «سایت» منتشر کرد که اخبار مربوط به گروههای جهادی و تروریستی را رصد میکند.
مردان مسلح روز سهشنبه سه فعال رسانهای زن را که از محل کار خود در تلویزیون محلی انعکاس به خانه بازمیگشتند هدف قرار داده و به قتل رساندند. یک زن دیگر نیز در این حمله هدف قرار گرفته و بهشدت زخمی شد.
در پی این حمله، ریاست جمهوری افغانستان اعلام کرد که مرگ این سه خبرنگار زن در شهر جلالآباد در ولایت ننگرهار را «به صورت جدی» پیگیری خواهد کرد.
در همین روز فرمانده پلیس ننگرهار نیز تائید کرد که یکی از طراحان این حمله که عضو گروه طالبان است بازداشت شده است.
بهرغم مذاکرات صلح میان دولت افغانستان و گروه طالبان، در ماههای گذشته حمله به چهرهها و افراد برجسته در این کشور از جمله به سیاستمداران و بهویژه خبرنگاران و فعالان رسانهای افزایش یافته است.
در آذرماه سال جاری هم ملاله میوند، خبرنگار جوان شبکه تلویزیونی انعکاس، جان خود را در حمله مردان مسلح از دست داد.
خانم میوند ۲۵ سال داشت و قربانیان روز گذشته از ۱۸ تا ۲۰ سال داشتند.
کشتی اسرائیلیِ هدف «حمله مشکوک» دوبی را ترک کرد

خبرگزاری آسوشیتدپرس روز چهارشنبه خبر داد که کشتی باریِ اسرائیلی که هدف «حملهای مشکوک» قرار گرفته بود روز چهارشنبه بندر دوبی را ترک کرده است.
این خبرگزاری مینویسد که کشتی باری «اموی هلیوسری» شب گذشته از تنگه هرمز گذشته و در حال حاضر خلیج عمان را پشت سر میگذارد.
شبکه ۱۳ تلویزیون اسرائیل گزارش داده بود که روز جمعه کشتی «اموی هلیوس رِی» خودروبر اسرائیلی با دو موشک سپاه پاسداران هدف قرار گرفته است.
در پی این گزارش، بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرئیل، نیز در روز دوشنبه گفت که «این، کار ایران بود و این امر، واضح است»، اتهامی که ایران «قویا» رد کرد.
این کشتی روز یکشنبه، ۱۰ اسفندماه، جهت تعمیرات در بندر «راشد» دوبی پهلو گرفته بود.
ند پرایس: دولت بایدن تا آزادی همه شهروندان آمریکایی زندانی در ایران از پای نمینشیند

سخنگوی وزارت خارجه آمریکا میگوید دولت بایدن تا آزادی همه شهروندان آمریکایی که در ایران ناپدید شده یا به صورت غیر عادلانه در بازداشت به سر میبرند، به تلاشهای خود ادامه خواهد داد.
ند پرایس روز سهشنبه همچنین گفته است، راب مالی، نماینده ویژه وزارت خارجه آمریکا در امور ایران در حال گفتوگو با تمامی خانواده آمریکاییهایی است که عزیزان آنها ناعادلانه در ایران بازداشت یا مفقود شدهاند.
پیش از این جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی کاخ سفید اعلام کرده بود تماسها با ایران برای آزادی شهروندان دو تابعیتی آمریکایی آغاز شده است.
درسالهای گذشته شمار زیادی از شهروندان آمریکایی و آمریکایی-ایرانی در ایران بازداشت شده و در دوران ریاستجمهوری دونالد ترامپ دو تن از آنها با زندانیان ایرانی در آمریکا مبادله شدند.
سیامک نمازی، و پدرش، باقر نمازی، مراد طاهباز، عماد شرقی و کارن وفاداری از شهروندان دوتابعیتی ایرانی-آمریکایی هستند که در ایران به حبسهای طولانی محکوم شدهاند.
کمیته اطلاعات سنا آمریکا ویلیام برنز را برای ریاست سیآیای تایید کرد

کمیته اطلاعات سنای آمریکا سهشنبه ۱۲ اسفند، ویلیام برنز، دیپلمات باسابقه آمریکایی را به اتفاق آرا برای ریاست سازمان اطلاعات مرکزی اطلاعات، سیآیای، تایید کرد.
سناتور دموکرات مارک وارنر، رئیس کمیته اطلاعات سنای آمریکا در بیانیهای گفته است، تایید ویلیام برنز به اتفاق آرا توسط هر دو حزب، نشانه صلاحیت کامل او برای این نقش، با توجه به تجربه طولانی او در امور امنیت ملی و تعهد قابل ستایش برای خدمات عمومی است .
سناتور وارنر ابراز امیدواری کرده است که سنا «بدون تأخیر» ویلیام برنز را تایید کند.
ویلیام برنز که در دولت اوباما، معاون وزیر خارجه بود، نقش کلیدی در مذاکرات هستهای ایران و آمریکا و رسیدن به توافق هستهای داشت.
او در دوران مذاکرات محرمانه ایران و آمریکا که پیش از انتخاب حسن روحانی به عنوان رئيسجمهور، در کشور عمان شروع شد نیز در کنار جیک سالیوان که اکنون مشاور امنیت ملی جو بایدن است، حضور داشت.
«درخواست برای احضار مقامات ارشد جمهوری اسلامی» در ارتباط با سرکوب اعتراضات آبان ۹۸

«دادگاه مردمی لاهه آبان » روز سه شنبه اعلام کرده است که در نامهای به سفیر جمهوری اسلامی ایران در لاهه ضمن احضار دهها تن از مقامات جمهوری اسلامی، خواستار ارائه مدارک از سوی جمهوری اسلامی درباره وقایع آبان ۱۳۹۸ شده است.
همزمان با سالگرد اعتراضات آبان ۱۳۹۸، سه سازمان «با هم علیه اعدام»، «عدالت برای ایران» و «حقوق بشر ایران» به همراه گروهی از فعالان حقوق بشر اعلام کردند که در شهر لاهه هلند «دادگاه بین المللی مردمی آبان» را برای رسیدگی به سرکوب این اعتراضات برگزار میکنند.
دادگاه بینالمللی مردمی آبان قرار بود ماه گذشته در لاهه هلند برگزار شود٬ اما به دلیل محدودیتهای ناشی از قوانین مربوط به کرونا سفرهای بینالمللی، این دادگاه به تیرماه سال ۱۴۰۰ موکول شده است.
«دادستانی دادگاه بینالمللی مردمی آبان» در بیانیه روز سه شنبه خود گفته است که خواستار احضار رهبر جمهوری اسلامی، رئیس جمهوری ایران، رئیس قوه قضائیه و دهها تن دیگر از مقامهای ارشد جمهوری اسلامی شده است.
در جریان اعتراضهای آبان ۹۸ که سال گذشته با حضور مردم در خیابانهای دهها شهر و اعتراض به سیاستهای حکومت همراه بود، به روایت خبرگزاری رویترز ۱۵۰۰ نفر کشته شدند. سازمان عفو بینالملل تاکنون اسامی ۳۰۴ نفر از قربانیان را منتشر و تاکید کرده است که تعداد جانباختگان بیشتر از این برآورد است.
تاکنون گزارش رسمی از تعداد افراد بازداشتشده در جریان این سرکوبها منتشر نشده است، ولی برآوردهای رادیوفردا نشان میدهد که بیش از هشت هزار نفر در جریان اعتراضهای آبان ۹۸ بازداشت شدند.
در «دادگاه بینالمللی مردمی آبان» قضاتی از کشورهای آفریقای جنوبی، آمریکا، اندونزی، انگلیس، لیبی و کانادا حضور خواهند داشت.
مقامهای حکومت ایران تاکنون گزارش رسمی و دقیقی درباره آمار جانباختگان و بازداشتشدگان این اعتراضها ارائه ندادهاند و قوه قضاییه کماکان در حال رسیدگی به پرونده معترضان آبان ۹۸ و صدور حکم اعدام و زندان برای آنهاست.
انتخاب سردبیر
-
دنیای خودرو
تویوتا خودروی سال ۲۰۲۱ اروپا شد
-
گزارش تحقیقی
اقامتگاه کوهستانی و «محرمانه» رئیسجمهور ازبکستان
-
جشنوارهٔ برلین ۲۰۲۱
آغاز غریبترین دوره در ۷۱ سال
-
ارمنستان پس از جنگ
ارمنیهای غمگین و نخستوزیری که حالا باید با ارتش خود بجنگد
-
سیاست بینالملل
گفتوگوی پادکستی آنتونی بلینکن و هیلاری کلینتون درباره برجام
زیر ذرهبین
-
با توجه به وضعیت شاخصهای اقتصادی کنونی در ایران، گفته اسحاق جهانگیری علاوه بر ارائه تصویری اشتباه از عملکرد اقتصادی دولت، وضعیت معیشتی کنونی مردم را نیز عادی جلوه میدهد.