خبرخوان
در ارتباط با سرنگونی هواپیمای اوکراینی، برای ده نفر «کیفرخواست صادر شده است»

غلامعباس ترکی، دادستان سابق نظامی استان تهران، از صدور کیفرخواست برای «۱۰ نفر از مسئولانی» خبر داد که در سرنگونی هواپیمای مسافربری اوکراینی «دخیل» بودند.
به گزارش روز سهشنبه، ۱۷ فروردین، در خبرگزاری ایسنا، آقای ترکی این موضوع را در مراسم معارفه دادستان جدید نظامی استان تهران اعلام کرده است.
او بدون ارائه جزئیات بیشتر افزوده است که «در دادگاه نتیجهگیریهای لازم گرفته میشود.»
هواپیمای مسافربری اوکراینی بامداد ۱۸ دی سال ۹۸ به فاصله کوتاهی پس از پرواز از فرودگاه بینالمللی تهران در پی اصابت دو موشک توسط پدافند سپاه پاسداران سرنگون شد و تمامی ۱۷۶ سرنشین آن جان باختند.
پس از سرنگونی این هواپیمای مسافربری، حکومت ایران پس از چند روز پنهانکاری و اظهارات خلاف واقعیت، بالاخره اذعان کرد که پدافند ضد هوایی تهران به این هواپیمای بوئینگ که عازم کییف بود، شلیک کرده است.
جمهوری اسلامی ادعا میکند دلیل شلیک «خطای انسانی» است، اما اوکراین، کانادا و بسیاری از ناظران درباره صحت چنین ادعایی ابراز تردید کردهاند.
سازمان هواپیمایی کشوری ایران با انتشار گزارش نهایی این سانحه، اپراتور سامانهٔ دفاع هوایی را مقصر معرفی کرد، اما اوکراین و کانادا این گزارش را رد کردهاند.
یوگنی ینین، معاون وزارت خارجه اوکراین در واکنش به این گزارش به رادیوفردا گفته بود: «جامعهٔ بینالملل اجازه نمیدهد ایران از زیر بار مسئولیت جنایت سرنگونی هواپیمای اوکراینی فرار کند.»
با استفاده از گزارشهای ایسنا و رادیوفردا/ ب. ب./ ف. دو.
مهمترین خبرهای ایران و جهان
فرهاد میثمی، زندانی سیاسی، پس از دو هفته اعتصاب غذا به بیمارستان منتقل شد

وکیل فرهاد میثمی، زندانی سیاسی، از انتقال موکلش به بیمارستان پس از دو هفته اعتصاب غذا خبر داد.
محمد مقیمی روز یکشنبه اول خرداد در یک پیام توئیتری، با اشاره به وخامت حال فرهاد میثمی، نوشت که جان موکلش در خطر است.
فرهاد میثمی در اعتراض به احتمال اعدام احمدرضا جلالی، پژوهشگر دوتابعیتی زندانی، بیش از دو هفته است که در اعتصاب غذا بهسر میبرد.
پیشتر برخی رسانههای داخلی، از احتمال اجرای حکم اعدام احمدرضا جلالی، پزشک ایرانی-سوئدی زندانی، تا پایان اردیبهشت ماه خبر داده بودند.
ویدا مهران نیا، همسر این شهروند دو تابعیتی متهم به جاسوسی، خواستار میانجیگری اتحادیه اروپا برای آزادی احمدرضا جلالی شده است.
تأکید بلینکن و مقام دفاعی سعودی بر «دیدگاه مشترک» در قبال ایران

خالد بن سلمان، معاون وزیر دفاع عربستان سعودی، روز شنبه ۳۱ اردیبهشت در واشینگتن با آنتونی بلینکن، وزیر خارجه ایالات متحده، دیدار کرد؛ دیداری که به گزارش خبرگزاری عربستان سعودی در آن دو طرف بر دیدگاه مشترک برای مقابله با «سیاستهای بیثباتکننده ایران در منطقه» تأکید کردند.
بر اساس این گزارش، دو طرف همچنین آخرین تحولات یمن را بررسی کردند و معاون وزیر دفاع عربستان تأکید کرد که جامعه جهانی باید شبهنظامیان حوثی را برای «مشارکت جدی در تلاشهای صلح برای حرکت یمن به سمت امنیت، ثبات، سازندگی و رفاه تحت فشار قرار دهد».
سفر این مقام عربستان سعودی به واشینگتن دو روز پس از آن انجام شد که مایکل کوریلا، رئیس ستاد فرماندهی مرکزی ایالات متحده (سنتکام)، روز پنجشنبه ۲۹ اردیبهشت، خواستار تلاش هماهنگ در منطقه برای مقابله با جمهوری اسلامی و همچنین شورشیان حوثی شد.
آقای کوریلا در جریان نخستین سفر منطقهای خود که به مصر، امارات و عربستان سعودی انجام داد، ایران را «همچنان بیثباتکنندهترین عامل در خاورمیانه» توصیف کرد و تأکید کرد که برای مقابله با تهدیدات حوثیها به ایجاد «برنامه یکپارچه دفاع هوایی و موشکی برای عربستان سعودی و امارات» متعهد است.
بازنشستگان تأمین اجتماعی در اهواز تجمع اعتراضی برگزار کردند

گروهی از بازنشستگان سازمان تأمین اجتماعی در اهواز، روز یکشنبه اول خرداد، در مقابل این سازمان تجمع اعتراضی برگزار کردند.
بر اساس ویدئوی ارسالی از یکی از مخاطبان رادیو فردا، این بازنشستگان و مستمریبگیران در تجمع اعتراضی خود خواستار رسیدگی به وضعیت دشوار معیشتی و توجه به مطالباتشان از جمله «اجرای صحیح همسانسازی حقوق» شدند.
بازنشستگان و مستمریبگیران در کنار معلمان و کارگران در سالهای اخیر بارها در اعتراض به وضعیت معیشتی خود و بیتوجهی حکومت به خواستههای خود تجمعات اعتراضی برگزار کردهاند.
عکس یادگاری حمید استیلی با یک «مأمور اطلاعاتی» حاشیهساز شد

در ادامه واکنشها به سفر قریبالوقوع تیم ملی فوتبال ایران به کانادا برای یک مسابقه دوستانه، مسیح علینژاد، فعال سیاسی مخالف جمهوری اسلامی، روز شنبه یکم خرداد، در مصاحبه به شبکه خبری سیبیسی کانادا با استناد به عکس یادگاری سرپرست تیم ملی با کسی که بهاتهام توطئه برای آدمربایی تحت تعقیب افبیآی است، از مقامات امنیتی آمریکا و کانادا خواست موضوع را پیگیری کنند.
بر اساس گزارش سیبیسی، حدود یک سال پس از اعلام تحت تعقیب بودن محمود خاضعین، متهم به توطئه برای ربودن مسیح علینژاد از خاک آمریکا، عکسی در شبکههای اجتماعی منتشر شد که حمید استیلی، سرپرست تیم ملی فوتبال، را در کنار آقای خاضعین نشان میدهد.
تیرماه سال گذشته، مقامات آمریکایی اعلام کردند که گروهی چهار نفره وابسته به وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی برنامه داشتند مسیح علینژاد را بربایند و محمود خاضعین یکی از این چهار نفر معرفی شد.
مسیح علینژاد روز شنبه در مصاحبه با سیبیسی کانادا توضیح داد: «افبیآی به من گفت که این پرونده را بررسی میکند. من از پلیس کانادا هم میخواهم که این را نیز در نظر بگیرد… فدراسیونهای ورزشی توسط اعضای سپاه پاسداران کنترل میشوند. آیا به هر کسی که با آدمربایان مرتبط است اجازه میدهید برای لذت بردن از آزادی به کانادا بیایند؟»
در روزهای اخیر همزمان با تلاش بیوقفه بازماندگان قربانیان سرنگونی پرواز ۷۵۲ برای لغو بازی دوستانه دو تیم فوتبال ایران و کانادا، شماری از سیاستمداران و مقامات کانادایی نیز حمایت خود را از این کارزار اعلام کردهاند.
حامد اسماعیلیون، سخنگوی انجمن خانوادههای جانباختگان پرواز ۷۵۲، دعوت تیم فوتبال ایران به کانادا را «سیلی» به صورت خانوادههای مسافران کشتهشده هواپیمای اوکراینی خوانده وآن را «توهین» به افرادی توصیف که عزیزان خود را در سرنگونی این هواپیما بهوسیله موشکهای سپاه از دست دادند.
تظاهرات هزاران معترض به دولت اردوغان در استانبول

هزاران معترض روز شنبه ۳۱ اردیبهشت در استانبول علیه حکم زندان صادر شده برای یک سیاستمدار برجسته مخالف دولت تظاهرات کردند.
معترضان در منطقه مالتپه این شهر برای نشان دادن حمایت خود از «جانان کفتانچیاغلو»، یکی از اعضای اصلی حزب اپوزیسیون جمهوریخواه خلق (CHP) شعارهایی سر دادند.
دادگاه عالی استیناف ترکیه اخیراً به اتهام «توهین به رئیسجمهور و دولت ترکیه» حکم حبس پنجسالهای را برای او صادر کرد.
خانم کفتانچیاغلو همچنین به مدت پنج سال از شرکت در صحنه سیاست محروم شده است.
منتقدان، محکومیت او را بخشی از سرکوب مخالفان رجب طیب اردوغان در آستانه انتخابات ریاست جمهوری سال آینده میدانند.
عضو اتاق بازرگانی: سرمایهگذاران روس از بالای سر ما عبور کرده و به امارات میروند

جلیل جلالیفر، عضو هیئت رئیسه اتاق بازرگانی مشترک ایران و روسیه، روز شنبه ۳۱ اردیبهشت گفت با وجود اینکه «ورود یک سرمایهگذار روس تأثیر بالایی در اقتصاد ما دارد، ما تاکنون نتوانستهایم یک سرمایهگذار جذب کنیم.»
او در گفتوگو با خبرگزاری ایلنا توضیح داد که «متوجه میشوند با موانع و مشکلات زیادی در ایران برای سرمایهگذاری مواجه خواهند شد و دیواری در مقابل آنها قرار دارد، لذا از بالای سر ما عبور و به امارات رفتهاند. امروز روزانه ۴۰ تا ۵۰ شرکت روسی در امارات در حال ثبت شدن است.»
عضو هیئت ریسه اتاق بازرگانی ایران و روسیه در ادامه گفت که اکنون در ارمنستان هم سرمایهگذاری روسها در حال افزایش است.
وی ادامه داد که در ایران، دولت و برخی مسئولان پیشنهاد برداشتن موانع سرمایهگذاری را میدهند، اما «درست همان روز یک عده بخشنامه صادر و مشکل ایجاد میکنند.»
روسیه که جمهوری اسلامی آن را «متحد استراتژیک» خود میداند در روزهای اخیر به تلاش برای تصاحب بخشی از بازار بینالمللی نفت ایران از طریق دادن تخفیفهای بیشتر برآمده است؛ موضوعی که وزیر نفت ایران نیز آن را تلویحاً تأیید کرده است.
در همین حال، روزنامه شرق اخیراً گزارش داد که تخفیفهای چشمگیر روسیه به مشتریان فولاد، بازارهای صادرات فولاد ایران را نیز مختل کرده است.
وضعیت بلاتکلیف حبس ریحانه طراوتی، عکاس و فعال مدنی

بنابر گزارشها، ریحانه طراوتی، عکاس و فعال مدنی، همچنان محبوس و بلاتکلیف در بند ۲۰۹ وزارت اطلاعات واقع در زندان اوین بهسر میبرد.
پایگاه خبری «امتداد» روز شنبه ۳۱ اردیبهشت نوشت این فعال حقوق زنان که از تاریخ ۱۹ اردیبهشت ماه در بازداشت است، بهرغم اتمام بازجوییها، با تمدید مجدد قرار بازداشت، بهطور بلاتکلیف محبوس شده است.
محمود بهزادی راد، وکیل این عکاس، اعلام کرده است که پرونده موکلش را «به بازپرسی ارجاع دادند که بازپرس، قرار بازداشت او را صادر کرد.»
وکیل خانم طراوتی گفت: «در ابتدای بازداشت، ما اطلاع دقیقی از محل نگهداری ریحانه طراوتی نداشتیم. پرونده در مرحله بازپرسی بوده و ما همچنان این پرونده را مطالعه نکردهایم. در حال حاضر، بنده به عنوان وکیل، نه موفق به مطالعه پرونده شده و نه با موکلم دیدار داشتهام.»
او افزود که «هنوز از اتهامات موکل و دلایل دستگیری او هیچ اطلاعی نداریم. حتی هیچ اطلاعی از اینکه آیا چه مواردی به موکلم تفهیم اتهام شده، هیچ اطلاعی نداریم.»
ریحانه طراوتی، در تاریخ ۱۹ اردیبهشت ماه ۱۴۰۱، در پی یورش مأموران وزارت اطلاعات به خانه او پس از تفتیش منزل و ضبط برخی وسائل شخصی، بازداشت و به سلول انفرادی در بند ۲۰۹ وزارت اطلاعات منتقل شد.
ریحانه طراوتی از امضاکنندگان بیانیه اعتراض به خشونت علیه زنان در عرصه سینما و تئاتر بود. او پیشتر در ۳۰ اردیبهشت ۱۳۹۳، در پی انتشار نسخه ایرانی آهنگ «هپی» به همراه گروهی بازداشت و پس از چند هفته آزاد شده بود.
خانواده رضا شهابی از بیخبری از وی ابراز نگرانی کردند

خانواده رضا شهابی میگویند پس از بازداشت این عضو هیئت مدیره سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه، هیچ تماسی با او نداشتهاند.
به گفته خانواده آقای شهابی، آنها به دلیل بیماریهای متعدد وی، نگران سلامتی او هستند.
سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه، ضمن ابراز نگرانی شدید از وضعیت جسمانی این فعال سندیکایی در بیانیهای نوشته است که بیخبر نگاه داشتن خانواده شهابی و دیگر فعالان کارگری بازداشت شده، از جمله ریحانه انصارینژاد، آنیشا اسداللهی، و کیوان مهتدی، مصداق اذیت و آزار روحی و شکنجه روانی است و باید فوراً متوقف شود.
رضا شهابی که عضو هیئت مدیره سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران است، روز ۲۲ اردیبهشت توسط ماموران وزارت اطلاعات در خانه خود بازداشت شد.
آقای شهابی پیش از این نیز بارها بازداشت و به اتهامهای امنیتی سالهای طولانی را در زندان سپری کرده بود.
توافق ایران و عمان برای احیای مذاکرات احداث خط لوله گازی

خبرگزاری دولتی ایران از احیای مذاکرات احداث خط لوله گازی با عمان خبر داده است.
در پی دیدار روز شنبه ۳۱ اردیبهشت جواد اوجی وزیر نفت ایران با محمد بن حمد الرمحی، همتای عمانی خود در مسقط، ایرنا از توافق دو کشور برای احیای مذاکرات احداث خط لوله برای انتقال گاز ایران به عمان و همچنین توسعه مشترک میدان نفتی «هنگام» خبر داد.
میدان هنگام تنها میدان نفتی مشترک میان ایران و عمان است.
تفاهمنامه پروژه احداث خط لوله انتقال سالانه ۱۰ میلیارد متر مکعب گاز ایران به عمان برای مایعسازی (الانجی) و فروش در بازارهای بینالمللی حدود دو دهه پیش امضا شد و قرار بود سال ۸۷ اجرایی شود، اما تحریمهای بینالمللی این پروژه را در حد تفاهمنامه نگه داشت و حتی قرارداد نیز امضا نشد.
حدود دو دهه پیش هزینه احداث خط لوله دریایی ایرانعمان، حدود ۱.۲ میلیارد دلار برآورد میشد.
عمان ظرفیت مایعسازی سالانه بیش از ۱۰.۵ میلیون تن (معادل حدود ۱۵ میلیارد متر مکعب) گاز را دارد و میخواهد در سال جاری این رقم را به ۱۱.۴ میلیون تن برساند. با اینحال طی سالهای گذشته به خاطر کمبود گاز، بخشی از ظرفیت مایعسازی گاز کشور بیاستفاده مانده است. طی یک دهه گذشته تولید سالانه گاز عمان ۴.۴ درصد افزایش یافته، اما مصرف گاز رشدی ۶.۳ درصدی داشته است.
با استفاده از گزارشهای ایرنا، شرکت عمانانرژی، بیپی و رادیو فردا؛ د.خ/س.ن
همسر احمدرضا جلالی خواستار تلاش اتحادیه اروپا برای آزادی او شد

همسر احمدرضا جلالی، پزشک و محقق ایرانی – سوئدی که به اتهام جاسوسی در ایران محکوم به اعدام شده است، از اتحادیه اروپا خواست که برای آزادی او تلاش کند.
ویدا مهراننیا در مصاحبهای با شبکه تلویزیونی زددیاف آلمان گفت: «امیدوارم اتحادیه اروپا بتواند قاطعانه عمل کند و احمدرضا را به خانه بازگرداند.»
وی افزود که اتحادیه اروپا «نباید اجازه دهد که یک مرد بیگناه به چنین شیوه غیرانسانی کشته شود».
آقای جلالی سال ۲۰۱۷ به اتهام جاسوسی در ایران به اعدام محکوم شد، اتهامی که دولت سوئد و حامیان او آن را رد کردهاند.
رسانههای ایران گزارش داده بودند که او احتمال دارد روز شنبه اعدام شود، حکمی که مقامات ایران بر اجرای آن تاکید کردهاند. همسر احمدرضا جلالی میگوید که اما حکم اجرا نشد.
وی افزود که وزیر دادگستری ایران در حال بررسی تعویق این حکم است.
دفتر کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد روز سهشنبه از تهران خواست که حکم اعدام وی را به حالت تعلیق دربیاورد و در نهایت آن را لغو کند.
حکومت ایران در سالهای اخیر تعداد زیادی از اتباع خارجی و ایرانیهای دوتابعیتی را به اتهامهای انتسابی گوناگون از جمله «جاسوسی» و «همکاری با دولتهای متخاصم» بازداشت یا مبادله کرده است.
این رویه حکومت بارها از سوی دولتها و سازمانهای حقوق بشری در سراسر دنیا محکوم و به «گروگانگیری» و «باجخواهی» با هدف «پیشبرد اهداف سیاسی» تعبیر شده است.
با استفاده از گزارشهای خبرگزاری فرانسه و رادیو فردا؛ س.ن
پنج کشته در حملات پهپادی ترکیه به شمال عراق

مقامات شمال عراق میگویند که حملات پهپادی ترکیه به شورشیان کرد در روز شنبه دستکم پنج کشته بر جای گذاشته است که دو نفر آنها غیرنظامی هشتند.
ترکیه بهطور متناوب شمال عراق را هدف حملات خود قرار میدهد، منطقهای که پایگاه حزب غیرقانونی اعلام شده کارگران کردستان (پکاکا) و کمپهای آموزشی آن است.
به گفته مقامات محلی، حملات پهپادی روز شنبه در مناطق کوهستانی چمچمال، واقع در غرب شهر سلیمانیه انجام شده است.
هیمین بهجت، شهردار آجالار، گفت: «دو پهپاد ترکیهای دو بار حمله کردند. در حمله دوم یک وانت هدف قرار گرفت که این رویداد پنج کشته بر جای گذاشت، از جمله دو غیرنظامی.»
یک مقام درمانی نیز در گفتوگویی با خبرگزاری فرانسه تایید کرده که اجساد دو شهروند غیرنظامی به بیمارستان چمچمال منتقل شده است.
عملیاتهای نظامی مکرر ترکیه علیه شورشیان کرد در شمال عراق، روابط بغداد و آنکارا، دو شریک تجاری، را تحت تاثیر خود قرار داده است. همچنین روابط ترکیه با مقامات اقلیم خودمختار کردستان نیز سر این موضوع پیچیده شده است.
با استفاده از گزارش خبرگزاری فرانسه؛ س.ن
محرومیت هواداران تراکتورسازی در هفته ۲۹ لیگ برتر

کمیته انضباطی فدراسیون فوتبال ایران تماشاگران تیم تراکتورسازی تبریز را از حضور در ورزشگاه این شهر برای بازی بعدی لیگ برتر محروم کرد.
این نهاد با صدور اطلاعیهای پس از رویدادهای اخیر در ورزشگاه «یادگار امام» شهر تبریز که موجب شد بازی پرسپولیس تهران و تراکتورسازی تبریز نیمهتمام بماند، اعلام کرد که «با توجه به بیم تجری و تکرار این رفتار در بازی هفته ۲۹ لیگ برتر... قرار دستور موقت مبنی بر جلوگیری از حضور تماشاگران در محل برگزاری مسابقه مذکور صادر میشود.»
هواداران تراکتورسازی تبریز روز پنجشنبه در دیدار این تیم با پرسپولیس تهران اقدام به سنگپراکنی کردند که موجب شد داور این بازی را متوقف کند. همچنین گزارشهایی از شعارهایی با مضامین قومی و نژادی نیز منتشر کرده است که هواداران تراکتورسازی تبریز در ورزشگاه سر دادهاند.
تراکتورسازی تبریز در هفته ۲۹ لیگ تبریز روز سوم خرداد برابر فجر سپاسی به میدان خواهد رفت.
با استفاده از گزارش خبرگزاری ایسنا؛ س.ن
روسیه ورود بایدن و بلینکن به این کشور را ممنوع کرد

روسیه روز شنبه اعلام کرد که ورود ۹۶۳ شهروند آمریکایی از جمله جو بایدن و آنتونی بلینکن، رئیس جمهور و وزیر خارجه ایالات متحده، و ویلیام برنز، رئیس سازمان سیآیای، به این کشور را ممنوع میکند.
این ممنوعیت سفر گرچه تاثیری صرفا نمادین دارد، اما گویای روند نزولی روابط میان مسکو و واشینگتن است که از زمان تهاجم نظامی روسیه به اوکراین بسیار بغرنج شده است.
روز شنبه همچنین وزارت خارجه روسیه بهطور جداگانه ۲۶ اسم را به فهرست کاناداییهای که از سفر به روسیه منع شدهاند اضافه کرد که در بین آنها نام مقامات دفاعی، مدیران صنایع دفاعی و سوفی ترودو، همسر نخست وزیر کانادا، دیده میشود.
مسکو پیش از این در واکنش به تحریمهای کانادا، جاستین ترودو و کریستیا فریلند، نخست وزیر و وزیر اقتصاد این کشور را به همراه صدها کانادایی دیگر از ورود به روسیه منع کرده بود.
با استفاده از گزارش خبرگزاری رویترز؛ س.ن
بایدن در سئول؛ ابلاغ کمک ۴۰ میلیاردی به اوکراین، دیدار با همتای کرهای برای مقابله با تهدید پیونگیانگ

در حالی که تهاجم روسیه به اوکراین به زودی وارد ماه چهارم میشود، کاخ سفید روز شنبه، ۳۱ اردیبهشت، اعلام کرد که جو بایدن بسته جدید کمک ۴۰ میلیارد دلاری به اوکراین را با هدف تامین منابع امنیتی و اقتصادی مورد نیاز این کشور جنگزده امضا کرده است.
این لایحه که بزرگترین کمک مالی آمریکا به اوکراین به شمار میرود روز پنجشنبه در سنای آمریکا با ۸۶ رای موافق و ۱۱ رای مخالف به تصویب رسید. تمام آرای مخالف متعلق به جمهوریخواهان بود.
به این ترتیب، مجموع کل کمکهای ارائه شده توسط دولت بایدن به اوکراین از آغاز تهاجم روسیه به این کشور به ۵۳ میلیارد دلار میرسد.
به گزارش آسوشیتدپرس، لایحه مزبور همچنین شامل ۲۰ میلیارد دلار کمک نظامی واشینگتن به کییف است که جریان ثابت انتقال سلاحهای پیشرفته به اوکراین را تضمین میکند، همان روندی که تاکنون مانع پیشروی بیشتر نیروهای روسی شده است.
امضای این لایحه توسط رئیس جمهوری آمریکا همزمان با سفر او به شرق آسیا از جمله سئول، پایتخت کره جنوبی، انجام گرفت.
در همین زمینه، آقای بایدن و یون سوک یول روز شنبه در نخستین دیدار و تعامل دیپلماتیک خود از زمان روی کار آمدن رئیس دولت جدید کره جنوبی، با یکدیگر دیدار کردند.
در جریان این دیدار، دو رئیس جمهوری با اشاره به بررسی گسترش رزمایشهای مشترک نظامی دو کشور، بر ضرورت افزایش بازدارندگی در برابر «تهدیدهای» کره شمالی تاکید کردند، اقدامی که احتمال میرود خشم مقامهای پیونگیانگ را برانگیزد.
کره شمالی با نادیده گرفتن تحریمهای آمریکا و همچنین ممنوعیتهایی که سازمان ملل علیه فعالیت هستهای نظامی این کشور وضع کرده، چندین آزمایش نظامی در سال جاری میلادی انجام داده است.
«وخامت وضعیت جسمی» فرهاد میثمی در شانزدهمین روز از اعتصاب غذا

گزارشها از ایران حاکی است که فرهاد میثمی در شانزدهمین روز اعتصاب غذا، به دلیل وخامت وضعیت جسمانی قرار است به بیمارستانی خارج از زندان اعزام شود.
رضا خندان، فعال مدنی، با اعلام خبر وخامت حال فرهاد میثمی در توییتی نوشت که «او در حال اعزام به بیمارستانی خارج از زندان است»، اما به جزئیات بیشتری اشاره نکرد.
این زندانی سیاسی پیشتر با ارسال نامهای از زندان رجایی شهر اعلام کرده بود تا زمانی که اجرای حکم اعدام احمدرضا جلالی، پزشک و پژوهشگر دوتابعیتی زندانی، لغو نشود به اعتصاب غذا ادامه خواهد داد.
محمد مقیمی، وکیل فرهاد میثمی، روز ۲۰ اردیبهشتماه در گفتوگو با رادیوفردا هشدار داد که موکلش به دلیل اعتصاب غذای خشک و بیماری گوارشی در «وضعیت نامساعدی» به سر میبرد.
وکیل فرهاد میثمی به رادیوفردا گفته است که موکلش در زندان، احمدرضا جلالی را دیده و در جریان «روند ناعادلانه» دادرسی و «حکم ظالمانه» اعدام او قرار گرفته و از همین رو، در اعتراض به فرآیند ناعادلانه محاکمه آقای جلالی و احتمال اجرای حکم اعدام او دست به اعتصاب غذا زده است.
آقای میثمی از مردادماه ۱۳۹۷ به خاطر کنشهای مدنی خود در مخالفت با حجاب اجباری به پنج سال زندان محکوم شده و بیش از چهار سال است که بدون مرخصی در زندان به سر میبرد.
احمدرضا جلالی، پزشک و استاد دانشگاه ایرانیتبار و شهروند سوئد است که در سال ۱۳۹۵ در حالی که برای شرکت در یک کنفرانس علمی به ایران سفر کرده بود توسط مأموران وزارت اطلاعات بازداشت و در دادگاه انقلاب تهران به اتهام «جاسوسی و فروش اطلاعات به اسرائیل» و «فساد فیالارض» به اعدام محکوم شد.
همزمان با اعتصاب غذای آقای میثمی و شمار دیگری از فعالان مدنی و اجتماعی داخل یا خارج زندان، کاربران شبکههای اجتماعی نیز از روز ۲۱ اردیبهشت با هشتگ «جان، سپر جان» خواستار توقف حکم اعدام احمدرضا جلالی و نجات جان زندانیانی شدهاند که دست به اعتصاب غذا زدهاند.
انتخاب سردبیر
-
روایت مازیار بهاری و رؤیا کریمی مجد
سعید حنایی، قاتل زنجیرهای، در فیلمهای داخل و خارج ایران
-
انتخابات لبنان
دومینوی باخت جمهوری اسلامی در منطقه
-
یادداشتی از علی افشاری
اصولگرایان، فقرزدایی در حرف و کوچککردن سفرهها در عمل
-
کالینینگراد
جزیره هستهای خطرناک پوتین در دریاچه ناتو
-
از گوشه و کنار جهان
از مثلث استثنایی فنلاند، سوئد و ناتو چه میدانید؟
-
یاسمین فهیمی کیست؟
وقتی آلمان به نامهای ایرانی عادت میکند
زیر ذرهبین
-
«منتقدان تأثیر افزایش قیمت جهانی چهار کالا را در داخل میبینند و بزرگنمایی میکنند.»
این ادعا، ادعایی گمراهکننده است، زیرا گرانیها فقط محدود به چند کالا نیست و اعتراضها به گرانی، تنها از سوی منتقدان دولت ابراهیم رئیسی ابراز نمیشوند.