لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
چهارشنبه ۲ فروردین ۱۴۰۲ تهران ۱۱:۵۷

خبرهای کوتاه

مستند «در جست‌وجوی فریده» به عنوان نماینده ایران به اسکار معرفی می‌شود

نود و دومین مراسم اسکار قرار است نهم فوریه، شش ماه دیگر، در هالیوود لس‌آنجلس برگزار شود

بنیاد سینمایی فارابی شامگاه شنبه اعلام کرد که مستند «در جست‌وجوی فریده»، ساخته آزاده موسوی و کورش عطایی، به عنوان نماینده ایران برای شرکت در اسکار ۲۰۲۰ انتخاب شده است.

رائد فریدزاده، سخنگوی هیأت انتخاب، به خبرگزاری مهر گفت که این هیأت ابتدا از بین ده فیلم به سه گزینه «قصر شیرین» ساخته رضا میرکریمی، «متری شیش و نیم» ساخته سعید روستایی، و «در جست‌وجوی فریده، ساخته آزاده موسوی و کوروش عطایی، رسید و سرانجام این مستند انتخاب شد.

آقای فریدزاده در پاسخ به گزارش‌ها درباره دلایل زودتر اعلام شدن نماینده ایران در اسکار، به مواردی از جمله تغییر شیوه معرفی فیلم به اسکار و فرآیند زمان‌بر ارسال اثر به آمریکا اشاره کرده است.

مستند «در جست‌وجوی فریده» ماجرای زنی را بازگو می‌کند که از هلند به ایران می‌رود تا زادگاهش را ببیند و با سه خانواده که مدعی‌اند خانواده واقعی او هستند دیدار کند.

مهم‌ترین خبرهای ایران و جهان

هشدار سازمان ملل درباره وخیم‌تر شدن وضعیت کم‌آبی در جهان

سازمان ملل متحد در آستانه یک اجلاس بزرگ در نیویورک در گزارشی نسبت به بحران جهانی آب و وخیم ترشدن وضعیت کم‌آبی به دلیل مصرف بیش از حد و تغییرات اقلیمی هشدار داده است.

اجلاس بزرگ سازمان ملل در حوزه «آب» از روز چهارشنبه دوم فروردین با حضور هزاران نماینده از نهادها و نمایندگی‌های کشورهای مختلف در نیویورک آغاز می‌شود و به مدت سه روز ادامه خواهد داشت.

گزارش مشترک «آب» سازمان ملل و سازمان آموزشی، علمی و فرهنگی ملل متحد (یونسکو) می‌گوید٬ جهان کورکورانه در مسیر خطرناکی از «مصرف بی رویه و توسعه بیش از حد» است.

آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد، هم گفت، آب، این منبع «حیات بشر» به دلیل «استفاده ناپایدار آب، آلودگی و گرمایش کنترل نشده جهانی» در حال از بین رفتن است.

در این گزارش تصریح شده است که در حال حاضر در «حدود ۱۰ درصد از جمعیت جهان در مناطقی زندگی می‌کنند که دارای تنش آبی بالا یا بحرانی هستند.»

این گزارش می‌افزاید بیش از ۳.۵ میلیارد نفر حداقل یک ماه در سال در شرایط تنش آبی زندگی می‌کنند.

به باور محققان و کارشناسان، ناامنی منابع آبی برای نيازهای بشر از جمله تولید مواد غذایی و تولید برق با انرژی آبی که یکی از راه‌های مهم کاهش وابستگی به سوخت‌های فسیلی است، يک تهديد جدی محسوب می‌شود.

محققان و کارشناسان پیش‌بینی می‌کنند در مناطقی نظیر شاخ آفریقا که کاهش بارندگی به خشکسالی‌های طولانی و شدید منجر می‌شود ثبات سیاسی به خطر خواهد افتاد و بحران‌هایی نظیر جنگ، مهاجرت گسترده و قحطی و گرسنگی میلیون‌ها نفر در پیش خواهد بود.

سازمان خواروبار و کشاورزی ملل متحد (فائو) نیز در سال ۲۰۲۰ اعلام کرد که ۳.۲ میلیارد نفر در مناطق روستایی و کشاورزی زندگی می‌کنند که با کمبود و یا کمبود شدید منابع آب روبرو هستند.

مجمع جهانی اقتصاد ابراز امیدواری کرده است که کنفرانس آب سازمان ملل همچون معاهده اقلیمی پاریس در سال ۲۰۱۵ بتواند حمایت تمامی کشورهای جهان برای حل بحران آب را جلب کند.

درخواست مسکو برای برگزاری نشست شورای امنیت درباره کودکان اوکراینی که به روسیه برده شده‌اند

واسیلی نبنزیا، سفیر روسیه در سازمان ملل متحد

به دنبال صدور حکم دیوان کیفری بین‌المللی علیه ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه، به اتهام مشارکت در «رُبایش کودکان اوکراینی»، مسکو اعلام کرد که اوایل ماه آوریل نشستی غیررسمی در شورای امنیت سازمان ملل متحد در رابطه با این موضوع برگزار خواهد شد.

واسیلی نبنزیا، سفیر روسیه در سازمان ملل متحد، در یک نشست خبری گفت که مسکو مدت‌ها پیش از صدور حکم دیوان بین‌المللی کیفری درخواست برگزاری چنین نشستی کرده بود. روسیه در ماه آوریل ریاست دوره‌ای شورای امنیت را بر عهده خواهد داشت.

دیوان بین‌المللی کیفری حکم به بازداشت ولادیمیر پوتین داده است. حکم صادره می‌گوید که «پوتین به ارتکاب جنایات جنگی، به طور مشخص تبعید غیرقانونی جمعیت اوکراین (کودکان) و انتقال غیرقانونی جمعیت (کودکان) از مناطق اشغالی اوکراین به فدراسیون روسیه متهم است».

روسیه که عضو دیوان بین‌المللی کیفری نیست، این حکم را «بی‌معنا» خوانده و تاکید داشته که دیوان لاهه را به رسمیت نمی‌شناسد.

دولت اوکراین می‌گوید که روسیه از آغاز حمله نظامی خود به این کشور تاکنون ۱۶ هزار و ۲۲۱ کودک اوکراینی را ربوده است.

واسیلی نبنزیا اما گفت که اوکراین در این مورد «کاملا غلو کرده است» و اکنون مسکو می‌خواهد در نشست شورای امنیت سازمان ملل متحد دراین‌باره توضیح بدهد.

این دیپلمات روسی مدعی شد که کودکان اوکراینی به این خاطر به روسیه برده شدند که مسکو می‌خواست آنها را از خطر درگیری‌های نظامی دور کند.

وی همچنین در پاسخ به این سئوال که آیا روسیه قصد دارد بچه‌ها را به اوکراین بازگرداند، گفت: «هر وقت شرایط امن شود، البته که این کار را خواهیم کرد. چرا که نه؟»

با استفاده از گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس؛ س.ن

«اسرائیل با چهار موشک» فرودگاه بین‌المللی حلب را هدف قرار داد

عکسی آرشیوی از فرودگاه حلب

بخش عربی شبکه العربیه بامداد چهارشنبه دوم فروردین ماه از وقوع انفجارهای پی در پی در مناطق شمال غرب سوریه از جمله حلب و لاذقیه خبر داد.

العربیه می‌گوید٬ گزارش‌های اولیه حاکی است که اسرائیل به فرودگاه حلب حمله کرده است.

طبق این گزارش٬ جنگنده‌های اسرائیلی از سمت غرب فرودگاه بین‌المللی حلب با چهار موشک این فرودگاه را هدف قرار دادند. شاهدان عینی هم گفته‌اند٬ ستون‌هایی از دود را مشاهده کردند که از فرودگاه بلند شد.

تلویزیون سوریه نیز گزارش داد که صدای انفجار در حلب و اطراف آن شنیده شده است.

تا لحظه انتشار این خبر هنوز گزارشی از تلفات احتمالی حمله اسرائیل به فرودگاه بین‌المللی حلب منتشر نشده است.

خبرگزاری آسوشیتدپرس ۱۸ اسفند گزارش داد که بررسی تصاویر ماهواره‌ای پس از حمله منتسب به اسرائیل به فرودگاه بین‌المللی حلب نشان می‌دهد که حفره‌های بزرگی در باند پرواز این فرودگاه ایجاد شده است.

به نظر می‌رسد که سه نقطه از این فرودگاه که در حمله منتسب به اسرائیل در ماه سپتامبر آسیب دیده بودند در حمله اخیر نیز هدف قرار گرفته‌اند. یک قسمت دیگر از باند فرودگاه حلب نیز در حمله هوایی ماه اوت آسیب دیده بود ولی تصاویر ماهواره‌ای جدید نشان می‌دهند که در حمله روزهای اخیر به این قسمت آسیبی وارد نشده است.

فرودگاه حلب مثل بسیاری از فرودگاه‌های سوریه مصرف دوگانه نظامی و غیرنظامی دارد.

جمهوری اسلامی در کنار روسیه حامی اصلی رژیم بشار اسد در جنگ داخلی سوریه بوده و با اعزام شبه نظامیان شیعه، پرسنل سپاه پاسداران و تسلیحات و مهمات در پیروزی‌های ارتش سوریه نقش مهمی ایفاد کرده است.

فرودگاه حلب بر اثر حمله هوایی ماه گذشته تعطیل شد. وزارت خارجه سوریه این حمله را به دلیل هدف گرفتن یک فرودگاه غیرنظامی و کانال اصلی انتقال کمک برای مناطق آسیب دیده در زلزله دو ماه «جنایت دو برابر» توصیف کرد.

آمریکا در پی سفر اسد به امارات بار دیگر با عادی‌سازی روابط کشورها با دمشق مخالفت کرد

شیخ محمد بن‌زاید آل‌نهیان، رئیس امارات متحده عربی، روز یکشنبه میزبان بشار اسد بود

ایالات متحده روز سه‌شنبه اول فرودین در پی دومین سفر بشار اسد، رئیس جمهوری سوریه، به امارات متحده عربی طی بیش از یک دهه اخیر بار دیگر از عادی‌سازی روابط کشورها با دمشق به شدت انتقاد کرد.

ودانت پاتل، سخنگوی وزارت خارجه ایالات متحده، به خبرنگاران گفت: «ما نه روابط خود را با رژیم اسد عادی می‌کنیم و نه از دیگران می‌خواهیم که چنین کنند آن هم وقتی که هیچ پیشرفت واقعی و پایداری برای دستیابی به یک راه‌حل سیاسی دیده نمی‌شود.»

وی افزود: «ما همچنان از هر کسی که با دمشق تعامل دارد می‌خواهیم صادقانه و دقیق در نظر بگیرند که چگونه تعاملات آنها می‌تواند به تامین نیازهای مردم سوریه فارغ از این که کجا زندگی می‌کنند کمک کند.»

شیخ محمد بن‌زاید آل‌نهیان، رئیس امارات متحده عربی، روز یکشنبه میزبان بشار اسد بود و به او گفت زمان آن فرا رسیده که سوریه به آغوش جهان عرب بازگردد.

شمار فزاینده‌ای از کشورها که معتقدند اسد در جنگ داخلی سوریه پیروز شده است، در حال از سرگیری روابط خود با حکومت او هستند.

بشار اسد با کمک نیروی هوایی روسیه و همچنین ایران در پی جنگی که نیم میلیون کشته بر جای گذاشته است، توانست بار دیگر بر بسیاری از مناطق کشور تسلط یابد.

همراه کشورهای عربی، دولت ترکیه نیز که در جنگ داخلی سوریه از شورشیان حمایت می‌کرد اخیرا در پی بازسازی روابط خود با دمشق برآمده است.

با استفاده از گزارش خبرگزاری فرانسه؛ س.ن/ک.ر

رابرت مالی: به پاسخگو کردن عاملان نقض حقوق بشر در ایران پایبندیم

رابرت مالی

رابرت مالی، نماینده ویژه دولت آمریکا در امور ایران، روز سه شنبه اول فروردین ماه در پیامی نوروزی، بر همبستگی با «مردم» ایران تاکید کرد.

رابرت مالی در توییتی نوشت: «این مردم ایران هستند که این صفحه از تاریخ کشور خود را می‌نویسند، اما آنها تنها نیستند.»

نماینده ویژه دولت آمریکا در امور ایران همچنین در پیام نوروزی خود به صدای آمریکا گفت: «سال گذشته برای بسیاری از ایرانیان سال بسیار دشواری بود. همانطور که خانواده‌ها برای گرامیداشت نوروز گردهم می‌آیند، جای بسیاری از خواهران و برادران، دختران و پسران، مادران وپدرانی که به خاطر استفاده از حق بدیهی خود کشته یا بازداشت شده‌اند، خالی بود.»

او با اشاره به این که این مردم ایران هستند که تاریخ کشور خود را می‌نویسند، اضافه کرد: «باید بدانید که چقدر شجاعت شما الهام‌بخش بوده است.چقدر مصمم هستیم که فریاد شما را بشنویم و آن را (به گوش همگان) برسانیم و (بدانید) که ما به همراه بسیاری در جهان به پاسخگو کردن عاملان نقض حقوق بشر پایبندیم.»

رابرت مالی افزود: «بله سال گذشته دشوار بود. اما سالی بود پر از شجاعت‌های وصف ناپذیر، استقامت قابل توجه و امید، امید به این که حتی با گذشته طولانی و درخشان ایران، بهترین روزها برای مردمش در فرداهای آن نهفته است.»


رئیس‌جمهور آمریکا نیز روز گذشته در پیام شادباش نوروز ۱۴۰۲، امید را «به‌ویژه برای زنان ایران که برای حقوق بشر و آزادی‌های اساسی خود مبارزه می‌کنند»، ضروری دانست.

بر اساس پیام نوروزی جو بایدن که روز دوشنبه ۲۹ اسفند منتشر شد، او گفت آمریکا به همراهی با زنان و همه شهروندان ایران «که با اعتقاد و شهامت خود، الهام‌بخش جهان شده‌اند»، ادامه خواهد داد.

در پیام آقای بایدن آمده است که دولت او همگام با شرکای این کشور، مقامات ایران را مسئول حمله به مردم این کشور می‌داند.

کاخ سفید: چین باید از روسیه بخواهد به جنگ با اوکراین پایان دهد

جان کربی، سخنگوی شورای امنیت ملی کاخ سفید، روز سه‌شنبه اول فرودین گفت که اگر چین قصد دارد نقش سازنده‌ای در اوکراین ایفا کند، شی جین‌پینگ، رئیس جمهور این کشور، باید از روسیه بخواهد به جنگ با اوکراین پایان دهد.

آقای شی و ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه، روز سه‌شنبه در پی مذاکرات دو روزه خود بر رابطه نزدیک و دوستانه پکن و مسکو تاکید کردند و هر دو نیز به انتقاد از غرب پرداختند. در عین حال اظهارات آنها هیچ نشانه‌ای حاکی از یک پیشرفت دیپلماتیک در رابطه با اوکراین نداشت.

اگرچه رئیس جمهوری چین طرحی۱۲ ماده‌ای برای کاهش تخاصم و در نهایت برقراری آتش‌بس در اوکراین ارائه داد، اما به نوشته خبرگزاری رویترز، این طرح جزییات نحوه پایان دادن به جنگ و برقراری صلح را تشریح نمی‌کند.

جان کربی نیز گفت که ایالات متحده خواهان آتش‌بس در اوکراین نیست، چرا که روسیه امکان آن را پیدا می‌کند تا سرزمین‌هایی را که تصرف کرده است، همچنان حفظ کند و پوتین نیز فرصتی برای تجدید قوای ارتش روسیه می‌یابد.

این مقام دولت آمریکا اظهار داشت: «آتش‌بس در شرایط کنونی به معنای آن است که نیروها هر جایی که هستند باقی بمانند و چنین چیزی صرفا به او [پوتین] زمان و فضای لازم را برای فراهم آوردن دوباره تجهیزات، جمع کردن نیروی نظامی و تامین منابع مالی می‌دهد.»

ولادیمیر پوتین مدعی است که پیشنهاد شی‌جی پینگ می‌تواند مبنایی برای مذاکرات صلح در اوکراین باشد ولی کی‌یف و حامیان غربی آن هنوز آماده گفت‌وگو نیستند.

با استفاده از گزارش خبرگزاری رویترز؛ س.ن/ک.ر

امیرعبداللهیان به ایرانیان خارج از کشور: در طول سال، نه یک بار که ده‌ها بار به ایران سفر کنید

حسین امیرعبداللهیان مدعی است که نگرانی ایرانیان خارج از کشور برای بازگشت، به‌دلیل «اقدامات و سیاست‌های ایران‌هراسانه» است

وزیر خارجه جمهوری اسلامی ایران در پیامی نوروزی خطاب به ایرانیان خارج از کشور، از آنان خواست «توان، دانش و سرمایه» خود را به داخل ایران بیاورند.

حسین امیرعبداللهیان روز سه‌شنبه اول فروردین مدعی شد که نگرانی این بخش از ایرانیان برای بازگشت به کشور، به‌دلیل «اقدامات و سیاست‌های ایران‌هراسانه» است.

او گفت: «در تمام طول سال، نه یک بار و دو بار بلکه ده‌ها بار بدون دغدغه و بدون نگاه به اقدامات و سیاست‌های ایرانهراسانه دشمنان به سرزمین آباء و اجدادی خود سفر کنید».

این دعوت در حالی است که به گفته سازمان‌های حقوق بشری، جمهوری اسلامی در سال‌های اخیر با بازداشت خودسرانه بسیاری از ایرانیان دوتابعیتی از آنان به عنوان گروگان در جهت پیشبرد مطالبات خود از کشورهای غربی استفاده کرده است.

وزیر خارجه جمهوری اسلامی مدعی شد که دولت ابراهیم رئیسی، «برای تسهیل» امور ایرانیان در خارج از کشور «همه‌گونه تسهیلات کنسولی و امکانات برای تردد آسان و راحت» آنان به ایران فراهم کرده است.

دولت ابراهیم رئیسی که با مشکل درآمدهای مالی مواجه است، از ابتدای فعالیت خود از ایرانیان خارج از کشور خواسته که به‌ویژه سرمایه‌های اقتصادی خود را به ایران منتقل و در کشورشان سرمایه‌گذاری کنند.

بسیاری از ایرانیان خارج از کشور در ماه‌های اخیر، همزمان با اعتراضات سراسری ایران، بارها در شهرهای مختلف جهان علیه جمهوری اسلامی دست به تظاهرات زده و خواستار سرنگونی این نظام شده‌اند.

زلزله‌ای‌ به قدرت ۶.۸ درجه منطقه هندوکش در افغانستان را لرزاند

حضور مردم کابل در خیابان پس از وقوع زلزله

زمین‌لرزه‌ای به قدرت ۶.۸ درجه روز سه‌شنبه اول فروردین منطقه کوهستانی هندوکش در ولایت بدخشان، واقع در شمال افغانستان، را لرزاند.

بر اساس گزارش مرکز تحقیقات زمین‌شناسی آلمان، این زلزله در عمق ۱۸۴ کیلومتری زمین اتفاق افتاده است. خبرگزاری رویترز گزارش داده که تاکنون مرگ دو نفر در افغانستان و یک کودک در منطقه مرزی پاکستان با این کشور تایید شده است.

گزارش رسانه‌های پاکستان و هند حاکی است که این زلزله در مناطقی از دو کشور، از جمله اسلام‌آباد و دهلی‌نو، نیز احساس شده است.

مرکز لرزه‌نگاری بین‌المللی «اروپا‌مدیترانه» نیز شدت زلزله را ۶.۵ درجه و در عمق ۱۹۴ کیلومتری اعلام کرده و گفته است این زمین‌لرزه بخش‌های بزرگی از کشور را لرزانده و در کشورهای همسایه نیز احساس شده است.

زلزله‌ای با قدرت ۶.۱ درجه در مناطق شرق افغانستان که پارسال بوقوع پیوست، بیش از هزار کشته بر جای گذاشت.

بحران «کردیت‌سوئیس»؛ شش بانک مرکزی بزرگ به یاری بازار دلار می‌شتابند

از ۱۰ روز پیش و هم‌زمان با رسیدن خبر ورشکستگی بانک سیلیکون‌ولی در کالیفرنیای آمریکا، بانک «کرِدیت‌سوئیس» نیز دچار تلاطم مالی شد تا این‌که شامگاه یکشنبه، ۲۹ اسفند، رقیب این بانک سوئیسی یعنی یوبی‌اس، «کردیت‌سوئیس» را خرید و آرامش را به وضعیت بانکداری سوئیس بازگرداند.

سقوط بانک «کردیت سوئیس» با ۱۶۷ سال پیشینه، تحت تأثیر فروپاشی بانک‌های وام‌دهندهٔ «سیلیکون‌ولی» و «سیگنچر» آمریکا به‌وقوع پیوست و سرمایه‌گذاران در روزهای اخیر نگران فروپاشی‌های بیشتر در سایر نقاط سیستم مالی شده‌اند.

درپی بروز این نگرانی‌ها، در آخر هفته‌ای که گذشت، بانک‌های مرکزی کشورهای آمریکا، کانادا، بریتانیا، ژاپن، سوئیس و بانک مرکزی اروپا نیز در اقدامی هماهنگ برای جلوگیری از بحرانی بزرگ‌تر برای بانک‌ها، تصمیم گرفتند از روز دوشنبه تا مدت یک ماه میزان نقدینگی در بازار را افزایش داده و جریان دلار در بازارهای جهانی را بهبود ببخشند.

این اقدام برای کاهش فشار بر بازارهای اعتباری جهانی صورت می‌گیرد و خبرگزاری رویترز خبر می‌دهد که سرمایه‌گذاران از بامداد امروز سه‌شنبه یکم فروردین، با بر اثر اقدامات بانک یوبی‌اس و بانک‌های مرکزی ۶ کشور دلگرم شده و دوباره با احتیاط وارد بازار سهام شدند.

به نوشته رویترز، جنت یلن، شامگاه سه‌شنبه قرار است به بانکداران اعلام کند که سیستم بانکی ایالات متحده پس از اقدامات قوی صورت‌گرفته در روزهای اخیر در حال تثبیت است.

۱۰ روز پیش، بانک «سیلیکون‌ولی» که دفتر مرکزی آن در شهر سانتا کلارا ایالت کالیفرنیا است، ظرف یک هفته به‌دلیل هجوم مشتریان برای خارج کردن سپرده‌های خود ورشکسته شد و پس از آن، بانک‌های «سیگنچر» و «فرست ریپابلیک» نیز با مشکل روبه‌رو شدند.

وزارت خزانه‌داری آمریکا سپس اعلام کرد برای این‌که ریسک سرایت این تلاطم به بانک‌های دیگر «جدی است» تمامی سپرده‌های دو بانک ورشکسته «سیلیکون‌ولی» و «سیگنچر» را تضمین می‌کند.

مقام پارلمانی بحرین می‌گوید پروازهای تهران و منامه «به‌زودی» از سر گرفته می‌شود

تصویری از تجمعات اعتراضی نیروهای بسیج در ایران با پرچم بحرین، مقابل دفتر سفارت منافع آمریکا در تهران

عبدالنبی سلمان، معاون اول پارلمان بحرین، موضوع ازسرگیری قریب‌الوقوع پروازها بین کشورش و ایران را «جدی» اعلام کرد و گفت تاخیری در آن رخ نخواهد داد.

این مقام پارلمانی بحرین به تاریخ دقیق آغاز این پروازها اشاره نکرده است.

آقای سلمان اعلام کرد که موضوع برقراری پروازها بین دو کشور استقبال هیئت ایرانی را به همراه داشته است.

هیئت پارلمانی ایران به نمایندگی محمد باقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی ایران هفته گذشته به منامه سفر کردند و احمد المسلم، رئیس مجلس بحرین با آنها دیدار کرد.


معاون اول پارلمان بحرین، با تاکید بر اینکه بحرین توافق بین ایران و عربستان را از نزدیک دنبال می‌کند گفت که طی دو ماه آتی اهداف، جدیت و حسن‌نیت ایران درخصوص منطقه معلوم خواهد شد، اگر ایرانی ها در این امر جدی باشند، دولت و ملت بحرین و تمام کشورهای عربی منطقه از آن‌ها استقبال خواهند کرد.

خبر از سرگیری روابط ایران و بحرین پس از آن منتشر شد که ایران و عربستان اعلام کردند به توافقی برای عادی‌سازی روابط رسیده‌اند.

ممدوح صالح، نماینده مجلس بحرین، هفته گذشته به بخش عربی خبرگزاری روسی اسپوتنیک گفت مذاکرات با ایران برای تجدید رابطه دیپلماتیک در جریان است.

قطع روابط بین ایران و بحرین در دی ماه ۱۳۹۴ و پس از قطع روابط دیپلماتیک عربستان با ایران رقم خورد.

به دنبال حمله به سفارت و کنسولگری عربستان در ایران، عیسی الحمادی، وزیر ارتباطات بحرین طی نشست مطبوعاتی در منامه، پایتخت این کشور اعلام کرد بر اساس تصمیم کابینه وزرا، روابط دیپلماتیکی با ایران قطع شده و دیپلمات‌های این کشور نیز باید خاک بحرین را ظرف ۴۸ ساعت ترک کنند.

مذاکرات رهبران چین و روسیه؛ سفر غیرمنتظره نخست‌وزیر ژاپن به اوکراین

دیدار رهبران روسیه و چین در جریان سفر شی جین‌پینگ به مسکو

همزمان با دومین روز مذاکرات رهبران روسیه و چین در جریان سفر رئیس‌جمهور چین به مسکو، روزنامه گاردین خبر داد که فومیو کیشیدا، نخست‌وزیر ژاپن، در سفری غیرمنتظره وارد اوکراین شد تا با رئیس‌جمهور آن کشور دیدار کند.

به نوشته گاردین، آقای شی در مذاکرات چهار ساعته روز دوشنبه با ولادیمیر پوتین در کرملین، از او خواست که به جنگ در اوکراین پایان دهد.

براساس این گزارش، ولادیمیر پوتین در این دیدار از طرح چین در قبال جنگ روسیه در اوکراین تقدیر کرد، اما نگفت که آیا آن را می‌پذیرد یا نه.

چین ماه گذشته در اولین سالروز جنگ روسیه در اوکراین، همزمان با نشست ویژه شورای امنیت به این مناسبت، یک طرح ۱۲ ماده‌ای را ارائه کرد که بدون درخواست از خروج نظامیان روسیه از اوکراین، بر لزوم برقراری فوری آتش‌بس تأکید داشت.

به نوشته گاردین، فومیو کیشیدا، نخست‌وزیر ژاپن، روز سه‌شنبه۷ اول فروردین، در اولین سفر به کی‌یف بعد از تهاجم روسیه به اوکراین، بر حمایت و ایستادگی ژاپن در کنار اوکراین در دوره بازسازی پس از پایان جنگ، تأکید خواهد کرد.

نخست‌وزیر ژاپن با قطاری که از نزدیک‌ترین نقطه مرزی لهستان به طرف اوکراین حرکت کرد، وارد کی‌یف شد.
ژاپن هم با روسیه و هم با چین اختلافات مرزی دارد و پیش‌تر نیز از همکاری‌های روسیه و چین نگران بوده است.

با وجود آن‌که نشانه‌ای از سوی پکن برای مذاکره رئیس‌جمهور چین با همتای اوکراینی او وجود ندارد، ولودمیر زلنسکی گفت از چنین امری استقبال خواهد کرد.

چین دو هفته پیش موفق شد میان جمهوری اسلامی ایران و عربستان سعودی، به طرزی موفق میانجی‌گری کرده و دولت‌های تهران و ریاض را که در هفت سال اخیر به خصم یکدیگر تبدیل شده بودند، آشتی دهد. اما معلوم نیست که موفق به تکرار وساطت خود در جنگ روسیه در اوکراین باشد.

جان کربی، هماهنگ‌کننده شورای امنیت ملی کاخ سفید، دوشنبه‌شب گفت آمریکا از رئیس‌جمهوری چین انتظار دارد که از نفوذ خود برای زیر فشار گذاشتن ولادیمیر پوتین جهت خارج کردن نظامیان روس از اوکراین و «توقف جنایات جنگی» استفاده کند.

آقای کربی گفت آتش‌بس کافی نیست بلکه روسیه باید بمباران شهرها، بیمارستان‌ها و مدارس اوکراین را متوقف کرده، به «جنایات جنگی» پایان دهد و سربازان خود را از خاک اوکراین عقب بکشد.

آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا، نیز دوشنبه گفت سفر رئیس‌جمهور چین به مسکو، حاکی است که چین «هیچ مسئولیتی در پاسخگو کردن روسیه به خاطر جنایات مرتکب شده، احساس نمی‌کند».

شی جین‌پینگ دو هفته پس از آن‌که برای سومین بار در مقام ریاست جمهوری کشورش ابقا شد، در اولین سفر خارجی راهی روسیه شد. اما زمان آغاز این دیدار با سه روز پس از صدور حکم دیوان بین‌المللی کیفری لاهه علیه ولادیمیر پوتین به اتهام «جنایت جنگی» مصادف شد.

مسکو و پکن تا پیش از جنگ روسیه در اوکراین نیز همکاری‌های خود را در راستای اراده مشترک، برای موازنه‌سازی در برابر «سلطه جهانی آمریکا»، افزایش داده بودند.

اما چین سخنان مقامات آمریکا را در این زمینه که پکن در دوره اخیر احتمال تجهیز روسیه به برخی تسلیحات برای جنگ در اوکراین را بررسی می‌کند، به‌شدت رد کرده است.

قیمت دلار در ایران به مرز ۵۰ هزار تومان رسید

قیمت دلار در اولین روز سال جدید خورشیدی، با افزایش در بازار آزاد ایران به قیمت ۴۹ هزار و ۴۰۰ تومان رسیده است.

بر اساس گزارش وب‌سایت‌های غیررسمی که بهای ارزهای خارجی در ایران را ثبت می‌کنند، روز سه‌شنبه اول فروردین، نرخ برابری پوند بریتانیا ۶۰ هزار و ۵۵۰ تومان اعلام شد و هر یورو با قیمت ۵۲ هزار و۹۵۰ تومان
معامله شد.

قیمت یورو در یک هفته اخیر تقریبا سه هزار تومان افزایش پیدا کرده است.

قیمت سکه هم در بازار افزایش داشت و قیمت هر سکه به قیمت ۳۰ میلیون و۸۰۰ هزار تومان معامله می‌‌شود.

سکه طرح قدیم نیز۲۸ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان فروخته شده و بهای هر قطعه نیم‌سکه نیز ۱۸ میلیون و۵۰۰ هزار
تومان است.

به رغم ادعای بانک مرکزی جمهوری اسلامی درباره گشایش‌های جدید ارزی در پی توافق با عربستان و امارات، نرخ انواع ارز در بازار آزاد ایران نه تنها کاهش نیافت، بلکه افزایش قابل توجهی را تجربه کرد.

با این وجود روز ۲۹ اسفند رئیس کل بانک مرکزی اعلام کرد: «با گشایشی که در جریان توافق‌های انجام شده در سفر به امارات برای تسهیل مبادلات تجاری دو کشور با استفاده از ارز درهم به وجود آمد و گشایش جدیدی که در عراق به وجود می‌آید، حتماً عملکرد بازار نیما و بازار مبادله ارز، روزهای بهتر را خواهید دید.»

محمدرضا فرزین درباره تشریح دستاوردهای حاصل از ملاقات‌هایش با مسئولان عالی عراقی گفت که در این سفر «ملاقات خوب و مؤثری» با نخست‌وزیر عراق داشتیم و «قبلاً هم رئیس جمهور با وی صحبت کرده بود که موجب شد آقای سودانی دستورهای خوبی به رئیس کل بانک مرکزی بدهد.»

با وجود چنین وعد‌ه‌هایی، سال جدید با افزایش قیمت ارز همراه بوده و هنوز روند کاهشی آغاز نشده است.

کنعانی پیام بایدن در حمایت از زنان ایران را «دروغ» خواند

ناصر کنعانی، سخنگوی وزارت امور خارجه ایران

ناصر کنعانی، سخنگوی وزارت امور خارجه، در پیامی توئیتری در واکنش به پیام نوروزی رئیس جمهور آمریکا٬ ادعای بایدن در حمایت از زنان ایران را «دروغین» خواند.

جو بایدن در پیام شادباش نوروز ۱۴۰۲، امید را «به‌ویژه برای زنان ایران که برای حقوق بشر و آزادی‌های اساسی خود مبارزه می‌کنند»، ضروری دانست.

بر اساس پیام نوروزی رئیس‌جمهور آمریکا که روز دوشنبه ۲۹ اسفند منتشر شد، او گفت آمریکا به همراهی با زنان و همه شهروندان ایران «که با اعتقاد و شهامت خود، الهام‌بخش جهان شده‌اند»، ادامه خواهد داد.

ناصر کنعانی سه شنبه ۱ فروردین در پیامی به جو بایدن پاسخ داد: «ادعای دروغین حمایت از زنان ایرانی و همزمان حفظ و تشدید تحریم‌های ظالمانه علیه ملت ایران، نمایش نفاق و دشمنی رژیم آمریکا و رهبران ضدایرانی آنست.»

آقای کنعانی ادامه داد: «دشمنی با نظام جمهوری اسلامی و ملت ایران، بخش ثابت سیاست خارجی رژیم آمریکاست.»

در پیام آقای بایدن آمده است که دولت او همگام با شرکای این کشور، مقامات ایران را مسئول حمله به مردم این کشور می‌داند.

این سومین پیام نوروزی آقای بایدن از زمان ورود او به کاخ سفید در مقام ریاست‌جمهوری است. او و همسرش در یک روال معمول، در کنار سفره هفت‌سین نیز عکس می‌گیرند.

این سنتی است که رؤسای‌جمهور آمریکا در مورد تمامی جشن‌هایی در پیش می‌گیرند که گروه‌هایی از مردم آمریکا آن‌ها را برگزار می‌کنند و تنها مختص نوروز یا مردم ایران نیست.

جو بایدن از زمان شروع اعتراضات در ایران بارها از مردم معترض حمایت کرده و آنان را «شجاع» خوانده بود.

پیام نوروزی کانون صنفی معلمان: در سال نو به اعتراضات ادامه می‌دهیم

کانون صنفی معلمان ایران در پیام خود به مناسبت آغاز سال ۱۴۰۲ خورشیدی، تعهد کرد در سال جدید نیز «در کنار معلمان، دانش‌آموزان، خانواده‌های آن‌ها و همسو با مطالبات جنبش زن زندگی آزادی» مانده و به اعتراضات خود علیه مسئولان ادامه دهد.

این کانون با اشاره به معلمان، دانش‌آموزان و خانواده‌های آن‌ها نوشته است که «اردیبهشت را فرصتی برای به هم‌پیوستن این مثلث تأثیرگذار برای اعتراضات اعلام خواهد کرد و همچنان نگاه منتقدانه خود را از موج ایجادشده نسبت به پرونده‌سازی بر علیه معلمان برنخواهد داشت و صدای اعتراض خود را این بار بلندتر به گوش‌های ناشنوای مسئولان خواهد رساند.»

کانون صنفی معلمان ایران تحویل سال امسال را «حزن‌انگیزترین تحویل سال» توصیف کرده که در آن «مردم ایران سیاه‌پوش بی‌تدبیری‌ها و تمامیت‌خواهی‌ها و ناامید از بهبود حداقلی شرایط اجتماعی و اقتصادی خود هستند.»

این کانون در پیام خود مسئولان حکومت جمهوری اسلامی را «سیاست‌بازان سرکوبگر و عقیم در اندیشه، مستبد و کهنه‌پرست» توصیف کرده و نوشته است که مردم ایران «نزدیک به یک قرن زندگی را از این حکومت طلب دارند.»

معلمان ایران در این سال‌ها بارها در اعتراض به وضعیت معیشتی و بی‌توجهی حکومت به خواسته‌های خود تجمعات اعتراضی مسالمت‌آمیز برگزار کرده‌اند.

تصویب ناقص طرح رتبه‌بندی معلمان، اجرا نشدن همسان‌سازی حقوق بازنشستگان و سرکوب «مستمر و نظام‌مند» فعالان صنفی، به‌ویژه از محورهای اصلی اعتراضات معلمان در یک سال گذشته بوده است.

شامگاه دوشنبه و در آستانه تحویل امسال، اندکی پس از آن‌که اعلام شد حقوق معلمان در حال واریز شدن است، خبر رسید که دستمزد اسفندماه آموزگاران در شهرهای مختلف ایران تا آخرین روز سال ۱۴۰۱ همچنان واریز نشد.

احمد حسین فلاحی، عضو کمیسیون آموزش مجلس، روز دوشنبه مدعی شد که «عوامل نفوذی» باعث تأخیر در پرداخت حقوق معلمان هستند تا آموزگاران و افراد خانواده آن‌ها در شب عید «ناراضی و تحریک» شوند.

این نماینده تندرو مجلس توضیح نداد که چه عامل نفوذی می‌تواند بخش عظیمی از بودجه کشور را در اختیار داشته باشد که با توسل به آن، عامدانه ایجاد نارضایتی کند.

مقامات جمهوری اسلامی ایران در یک رویه سنتی اهمال و بی‌مسئولیتی خود را در امور مختلف به «عوامل نفوذی» و «دشمن» نسبت می‌دهند، اما ظاهراً این یکی از موارد نادر است که به اختیارات «عوامل نفوذی» در بودجه کل کشور هم اشاره می‌کنند.

وزارت آموزش و پرورش با داشتن صدها هزار حقوق‌بگیر جاری و میلیون‌ها بازنشسته، بزرگ‌ترین وزارتخانه دولتی از نظر پرداخت حقوق به‌شمار می‌آید.

محکوم کردن اظهارات وزیر اسرائیلی که گفته «ملتی به نام فلسطین وجود نداشته است»

بتسال‌ال اسموت‌ریچ (راست) یکی از کلیدی‌ترین متحدین دولت بنیامین نتانیاهو است

فلسطینی‌ها و دولت اردن روز دوشنبه ۲۹ اسفند سخنان وزیر ارشد دولت اسرائیل را در این زمینه که ملتی به نام فلسطین وجود نداشته بلکه «اختراع یک قرن اخیر است»، شدیدا محکوم کردند.

به گزارش رسانه‌های اسرائیل و خبرگزاری آسوشیتدپرس، بتسال‌ال اسموت‌ریچ، وزیر دارایی اسرائیل، روز ۲۸ اسفند در یک سخنرانی در پاریس گفت هرگز ملتی به نام فلسطین وجود نداشت بلکه از یک قرن پیش به ناگهان ملتی به نام فلسطین را برای مقابله با اندیشه صهیونیسم علم کردند.

آقای اسموت‌ریچ افزود: «هیچ تاریخ، فرهنگ و زبان فلسطینی وجود ندارد».

به گفته او، «خوب است که کاخ سفید نیز این واقعیت را درک کند».

در زمان سخنرانی او نقشه‌ای از «اسرائیل بزرگ» دیده می‌شد که شامل خاک اردن نیز بود.

محمد الاشتیه، نخست‌وزیر تشکیلات خودگردان فلسطینی، گفت سخنان اسموت‌ریچ گواه قوی دیگری از ایدئولوژی افراطی و نژادپرستانه حاکم بر احزاب کابینه کنونی اسرائیل است.

وزارت خارجه اردن در بیانیه‌ای اعلام کرد که اظهارات این وزیر اسرائیلی، نقض پیمان صلح اردن و اسرائیل است.

اردن اظهارات «نژادپرستانه، افراطی و تحریک‌آمیز» وزیر اسرائیلی را نکوهش کرد و از جامعه جهانی خواست که به این سخنان واکنش نشان دهند.

وزارت خارجه اسرائیل دوشنبه شب در بیانیه‌ای اعلام کرد: «اسرائیل به پیمان صلح سال ۱۹۹۴ با اردن متعهد است و موضع این کشور در مورد به‌رسمیت شناختن تمامیت ارضی کشور اردن تغییر نکرده است».

با این حال، دولت اسرائیل در مورد اظهارات دیگر اسموت‌ریچ در خصوص وجود نداشتن ملتی به نام فلسطین، سکوت کرد. بنیامین نتانیاهو نیز در این زمینه اظهارنظری نکرده است.

بتسال‌ال اسموت‌ریچ سه هفته پیش نیز گفت که شهرک فلسطینی‌نشین «حواره» در کرانه باختری، باید «محو» شود. اما او در آستانه سفر به آمریکا سخنان خود را تغییر داد. دولت آمریکا او را شدیدا نکوهش کرد.

این وزیر ارشد اسرائیلی در سفر به آمریکا و سپس به فرانسه، از سوی دولتمردان این دو کشور منزوی شد و کسی از مقامات رسمی با او دیدار نکرد.

این سیاستمدار تندرو و رهبر حزب «صهیونیسم مذهبی» یکی از کلیدی‌ترین متحدین دولت نتانیاهو است.

بیشتر

XS
SM
MD
LG