خبرهای کوتاه
تداوم اعتصاب غذای بهنام موسیوند، کنشگر مدنی، در زندان

بهنام موسیوند، کنشگر مدنی زندانی، در اعتراض به وضعیت خود در زندان و نحوه برخورد ماموران زندان رجاییشهر اعتصاب غذا کرده است.
آرش صادقی، زندانی سیاسی پیشین، در توییتی خبر داده است که آقای موسیوند از روز سهشنبه، ۳۰ فروردین، به دلیل امتناع از زدن دستبند و پابند (برای اعزام به مراکز درمانی) مورد ضرب و شتم قرار گرفته و از همان روز دست به اعتصاب غذا زده است.
سایت حقوق بشری هرانا در آذرماه پارسال در گزارشی از تداوم مشکلات جسمانی آقای موسیوند در ناحیه کلیه و پروستات خبر داده و به نقل از یک منبع آگاه گفته بود که این کنشگر مدنی زندانی از «تکرر ادرار» رنج میبرد و «برخی شبها تا ۱۳ بار هم به دستشویی میرود».
بهنام موسیوند بهمن ۱۳۹۶ توسط ماموران اداره اطلاعات در خانه خود بازداشت و به بازداشتگاه وزارت اطلاعات موسوم به بند ۲۰۹ زندان اوین منتقل و کمی بعد با تودیع قرار وثیقه از زندان آزاد شد.
او شهریور ۱۳۹۸ از سوی دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی محمد مقیسه بابت اتهام «اجتماع و تبانی به قصد اقدام علیه امنیت کشور» به ۵ سال حبس و بابت اتهام «فعالیت تبلیغی علیه نظام» به یک سال حبس محکوم شد.
این حکم در مرحله تجدید نظر عینا تایید شد و با استناد به ماده ۱۳۴ قانون مجازات اسلامی، مجازات اشد یعنی ۵ سال حبس برای او قابل اجرا شد.
این کنشگر مدنی زندانی در شهریور ۱۳۹۹ به زندان رجاییشهر کرج تبعید شد.
مهمترین خبرهای ایران و جهان
آدمربایی در شیراز؛ پلیس: «یک گروگان و یک گروگانگیر» کشته شدند

رئیس پلیس استان فارس میگوید در جریان یک آدمربایی در شهر شیراز، دو نفر، شامل یک گروگان و یک گروگانگیر کشته شدهاند.
رهامبخش حبیبی عصر شنبه ۱۱ آذرماه با بیان اینکه گروگانها یک دختر و یک پسر بودند گفت: «دختر صحیح و سالم آزاد شد، اما گروگان پسر قبل از رسیدن پلیس به دست آدمرباها کشته شده بود.»
او در گفتوگو با خبرگزاری ایسنا بدون اشاره به جزئیات بیشتر، علت این گروگانگیری را «مسائل خانوادگی» عنوان کرد و گفت که گروگانگیرها «با تهدید اسلحه» و «ضرب و شتم» گروگانها را سوار یک خودروی سواری کرده و به سمت خروجی شهر شیراز حرکت کردند.
رئیس پلیس استان فارس افزود که پس از تعقیب و گریز و «درگیری مسلحانه» با نیروی انتظامی، یکی از گروگانگیرها کشته، یک نفر زخمی و نفر سوم متواری شد.
به گزارش خبرگزاری تسنیم، این مقام پلیس همچنین خبر داده که در بازرسی از خودرو متهمان «یک قبضه اسلحه کلت، دو قبضه چاقو و ۶ دستگاه موبایل» به دست آمده است.
رسانههای ایران تصاویری منتشر کردهاند که آزاد شدن دختر گروگان و بازگشت او نزد اعضای خانوادهاش را نشان میدهد. در عکسها، صورت این زن جوان دچار جراحت شده است.
در سالهای اخیر اخبار زیادی از وقوع جرایمی چون گروگانگیری، درگیری و سرقت مسلحانه در کشور منتشر شده است.
در یکی از موارد اخیر فرمانده نیروی انتظامی استان فارس تیرماه امسال از کشته شدن فردی حدودا ۳۵ ساله خبر داد که در داروخانهای در شیراز اقدام به گروگانگیری کرده بود.
اردیبهشت سال گذشته نیز، در یک گروگانگیری در یکی از ادارات ایلام چهار نفر کشته شدند.
سازمان بازرسی کل کشور از کشف فساد «دو میلیارد دلاری» در واردات چای خبر داد

رئیس سازمان بازرسی کل کشور روز شنبه از کشف فساد «دو میلیارد دلاری» در واردات چای توسط یک «گروه خاص» خبر داد و اعلام کرد آنها ارز گرفتهاند اما کالا وارد ایران نکردهاند.
بر اساس این گزارش که روز شنبه، ۱۱ آذرماه، منتشر شده، طی سالهای ۱۳۹۸ تا ۱۴۰۱ حدود سه میلیارد و ۳۷۰ میلیون دلار ارز نیمایی به یک «گروه تجاری» برای واردات چای و ماشینآلات اختصاص داده شده، اما بخش مهمی از این ارز به جای واردات، در بازار آزاد به قیمت بالا فروخته شده است.
ذبیحالله خدائیان، رئیس سازمان بازرسی کل کشور، بدون نام بردن از این گروه تجاری در توضیح این پرونده گفت این گروه تاکنون برای یک میلیارد و ۴۰۰ میلیون دلار از ارزهای دریافتی خود، رفع تعهد نداشته و کالایی وارد کشور نکرده است.
او افزود: «بخشی از ارزهایی که توسط این گروه دریافت شده، در بازار آزاد به مبالغ بالاتر فروخته شده است. علاوه بر مبلغ مورد اشاره مهلت مابقی ارزهای دریافتی این گروه نیز رو به پایان است و میزان ارز رفع تعهد نشده در حوزه واردات چای برای این شرکت تا عدد نزدیک به دو میلیارد دلار قابل افزایش است.»
او در ادامه تصریح کرد از سال ۱۳۹۸ تا پارسال، ۷۹ درصد از ارز نیمایی تخصیص یافته برای واردات چای، به این گروه تجاری اختصاص پیدا کرده است.
این گروه تجاری نسبت به ثبت سفارش چای درجه یک هند به نام دارجلینگ به ارزش هر کیلو ۱۴ دلار اقدام کرده بود، اما در عمل چای کشور کنیا و چای صادراتی درجه دو خود ایران را به ارزش حدود دو دلار وارد کشور کرده و سازمان غذا و دارو نیز کیفیت چایهای وارداتی را تأیید کرده است.
در همین زمینه، برخی رسانههای ایران اواخر مردادماه امسال با افشای یک نامه خبر داده بودند که وزارت صمت ارز نیمایی برای واردات چای را حذف کرده است.
طی ماههای گذشته گزارشهای زیادی از کمبود چای در کشور به خاطر در اختیار گرفتن انحصار واردات آن توسط یک گروه متشکل از سه شرکت در رسانهها مطرح بوده، اما اشارهای به نام این شرکت نشده است.
مقامات ایران توضیح ندادهاند چرا از نوروز امسال که انحصار واردات چای توسط این گروه و فساد مالی آن علنی شده بود، تاکنون اقدامی نشده و حتی نام این گروه نیز افشا نمیشود.
فساد ناشی از رانت و انحصار در واردات با توسل به زد و بندها با نهادهای حکومتی یکی از معضلات اقتصادی کشور است؛ به طوری که آخرین گزارش سازمان شفافیت بینالملل که اوایل سال جاری میلادی منتشر شد، نشان میدهد که ایران در میان ۱۸۰ کشور، از لحاظ گستردگی فساد مالی، در جایگاه ۱۴۷ و در کنار دو کشور اوگاندا و افغانستان قرار گرفته است.
با استفاده از گزارشهای خبرگزاری میزان، فارس و رادیوفردا/ د. خ./ ف. دو.
سازمان نظام پرستاری: مرگ نوزاد ربطی به اعتراض کارکنان بیمارستان نداشت

سازمان نظام پرستاری در بیانیهای اعلام کرد مرگ یک نوزاد ششماهه در بیمارستان مفید تهران ارتباطی به تجمع اعتراضی کارکنان این بیمارستان نداشته است.
در این بیانیه که روز شنبه ۱۱ مهر خبرگزاری مهر هم منتشر کرده، آمده «تجمع صنفی» به دلیل پرداخت نشدن مطالبات معوقه «عمدتاً توسط کارکنانی که در شیفت کاری مشغول بودهاند صورت نگرفته و این دو ماجرا هیچ ربطی به هم ندارد.»
سازمان نظام پرستاری در ادامه عدهای را که «کارشان کوتاهی در تأمین زیرساختهای بیمارستانی و رسیدگی به اوضاع معیشتی کارکنان بیمارستانها است» متهم کرده که میخواهند مرگ نوزاد ششماهه را به اعتراض کارکنان بیمارستان «بچسبانند».
این سازمان بدون اشاره به هویت و مقام این افراد میگوید هدف آنها این است که «دیگر کسی جرأت نکند از حقوق و مطالبات قانونی خود حرفی به میان آورد».
پدر این نوزاد به نام «النا» روز ۱۰ آذر در گفتوگو با پایگاه خبری رکنا گفته بود که در پی بدحال شدن فرزندش به بیمارستان مفید مراجعه کرده، اما در همان روز کارکنان این بیمارستان به دلیل عقب افتادن حقوقشان دست از کار کشیده بودند.
به گفته او، با وجود وضعیت «وخیم» جسمانی النا پذیرش، معاینه و درمان او با «تأخیر» صورت گرفته و در نهایت منجر به مرگ این نوزاد شده است.
خبرگزاری فارس گزارش داد در این زمینه چهار تن از اعضای کادر درمان بیمارستان مفید شامل رئیس اورژانس، دو سوپروایزر و یک سرپرستار «بازداشت و پرونده قضایی در همین رابطه تشکیل شده است».
سازمان نظام پرستاری در بیانیه روز شنبه خود از قوه قضائیه خواسته است که در رسیدگی به این حادثه اجازه ندهد که «خلط مبحث صورت بگیرد» و به کمبود کادر درمانی و «بهخصوص پرستار» در بیمارستانها و مراکز درمانی توجه داشته باشد.
رئیس سازمان نظام پرستاری روز اول اردیبهشت امسال هشدار داده بود که کشور «با کمبود بیش از صد هزار نیروی پرستاری» مواجه است و در ماههای اخیر گزارشهایی درباره شدت گرفتن مهاجرت پرستاران از ایران منتشر شده است.
سفارت آلمان به سهیلا گلستانی، هنرمند معترض، برای شرکت در رویداد فرهنگی ویزا نداد

سفارت آلمان در تهران از صدور ویزا برای سهیلا گلستانی، بازیگر و کارگردان تئاتر برای حضور در یک رویداد فرهنگی خودداری کرده است.
موسسه فرهنگی کنستانزا ماکراس (Constanza Macras) روز شنبه ۱۱ آذرماه با «غیرقابل تحمل» و «غیر قابل درک» توصیف کردن این تصمیم سفارت آلمان در اینستاگرام نوشت که خانم گلستانی برای حضور در رویداد «سه روز تا آزادی» به آلمان دعوت شده بود.
در بیانیه این موسسه آمده که سفارت آلمان در تهران به این بازیگر اعلام کرده که دعوتنامه او «قابل باور نیست».
در این رویداد هنرمندان و فعالان مدنی و سیاسی چون پرستو فروهر، مریم پالیزبان، سپهر عاطفی، آزاده اکبری و مینا کشاورز حضور دارند. اما خانم گلستانی تنها فرصت حضور آنلاین در این رویداد فرهنگی را خواهد داشت.
سهیلا گلستانی به همراه حمید پورآذری، کارگردان تئاتر روز نهم آذرماه پارسال، در بحبوحه اعتراضات به مرگ مهسا امینی در بازداشت گشت ارشاد، پس از انتشار ویدئویی در همراهی با اعتراضات «زن، زندگی، آزادی» توسط مأموران امنیتی بازداشت شد.
در این ویدئو تعدادی از هنرمندان تئاتر از جمله خانم گلستانی با لباس سیاه مقابل دوربین حاضر شدند و زنان هنرمند حاضر در این جمع، حجاب اجباری نداشتند.
به دنبال واکنشهای فراوان به بازداشت این دو هنرمند تئاتر ایران، نیروهای امنیتی آنها را بعد از ده روز به قید وثیقه آزاد کردند.
در طول اعتراضات سراسری سال گدشته که پس از مرگ مهسا (ژینا) امینی در بازداشت گشت ارشاد آغاز شد، تعدادی از زنان بازیگر سینما و تئاتر با انتشار تصاویری از خود بدون حجاب اجباری با معترضان همراهی کردند.
علاوه بر پروندهسازی قضایی برای تعدادی از آنها، وزارت ارشاد ماه گذشته اعلام کرد که ۱۸ بازیگر زن به دلیل ادامه مقاومت در برابر حجاب اجباری یا ادامه اعتراض، «ممنوعالکار» شدهاند.
اروند حاجیزاده به پرداخت ۲۰ میلیون تومان جریمه به صندوق دولت محکوم شد

اروند حاجیزاده، فرزند حمید حاجیزاده، از قربانیان قتلهای زنجیرهای، از سوی شعبه ۱۳ دادگاه تجدیدنظر کرمان به پرداخت ۲۰ میلیون تومان جریمه نقدی در حق صندوق دولت محکوم شد.
یک منبع آگاه به رادیو فردا گفته که این حکم پس از آن صادر شده که اروند و برادرش ارس حاجیزاده، در جریان اعتراضات اخیر با «پروندهسازیهای متعدد» مواجه شدند.
اروند حاجیزاده در دادگاه بدوی با اتهام «ساختگی» جعل سند به ۴۲ ماه زندان و درج حکم در نشریات اعم از نشریات چاپی و مجازی محکوم شده بود.
رادیو فردا مطلع شده است که دادگاه تجدیدنظر کرمان این حکم را تبدیل به ۲۰ میلیون تومان جریمه نقدی در حق صندوق دولت کرده است.
اروند حاجیزاده اسفند سال ۱۴۰۱ با هجوم نیروهای امنیتی به خانهاش بازداشت و با قرار وثیقه آزاد شده بود.
مغازه کفشفروشی ارس حاجیزاده هم در جریان اعتراضات سال گذشته از سوی نیروهای امنیتی پلمب شد.
این دو فرزندان حمید حاجیزاده، از قربانیان قتلهای سیاسی در ایران معروف به قتلهای زنجیرهای هستندکه نیمهشب ۳۱ شهریور ۱۳۷۷ به اتفاق کارون، پسر ۹ سالهاش با ضربات چاقو کشته شد.
تولیدکنندگان میگو میگویند خریداران، محصولاتِ آلوده به فاضلابِ آنها را برمیگردانند

تولیدکنندگان میگو در استان بوشهر میگویند محصولات صادراتی آنها به دلیل «آلودگی به فاضلاب شهری»، از کشورهای خریدار برگشت داده میشود.
روزنامه «پیام ما» در گزارشی که روز جمعه ۱۰ آذر منتشر کرده به نقل از پرورشدهندگان میگو در بوشهر نوشته که فاضلاب شهری در این استان به «دریا» ریخته میشود و مسئولان استانی و کشوری از این موضوع «مطلع» هستند.
یک پرورشدهنده میگو که محصولات او به دلیل «آلودگی فاضلابی» از چین برگشت داده شده، به این روزنامه گفته است: «همین میگو روانهٔ بازار داخل نیز میشود.»
او با اشاره به «بیاعتنایی» ادارهٔ استاندارد یا وزارت بهداشت ایران به فروش این محصولات در داخل گفته است: «انگار همین که خبری درز نکند، برایشان کفایت میکند.»
در رابطه با سرریز فاضلاب شهری بوشهر به خلیج فارس شهناز پولادی، عضو شورای شهر بوشهر، دهم آبان گفته بود: «شهروندان ما در این آب به ظاهر سالم شنا میکنند و صید ماهی که از دریا صورت میگیرد بهدلیل آلودگی سلامت شهروندان را به خطر میاندازد.»
آمار دقیقی از میزان سرزیر فاضلاب شهری به منابع آبی داخلی و آبهای آزاد وجود ندارد.
اکبر توسلی، رئیس کمیسیون عمران شورای بوشهر، اردیبهشت ۱۳۹۷ گفته بود که بر اساس بررسیها از ۱۳ نقطه در ساحل بوشهر، فاضلاب وارد دریا میشود که در کنار مخاطرات زیستمحیطی، بهدلیل ورود مردم برای شنا در برخی از این نقاط، سلامتی آنها نیز در معرض خطر افتاده است.
کارشناسان و فعالان محیط زیست سالها است که درباره موضوع سرزیر فاضلاب شهری به منابع آبی در ایران که منجر به از بین رفتن گونههای حیوانی و بروز انواع بیماریها در انسان میشود، هشدار دادهاند.
موضوع برگشت فرآوردههای دریایی ایران به دلیل آلودگی فاضلابی در حالی است که در سالهای گذشته مقادیر قابل توجهی از محصولات کشاورزی ایرانی نیز بهدلیل آلودگیهای مختلف از سایر کشورها برگشت داده شده است.
با استفاده از گزارشهای پیام ما، ایسنا و رادیوفردا؛ ف.ع/ ب.ب
هشدار «سطح نارنجی» درباره کیفیت هوا در چند شهر؛ استقرار آمبولانسها در میادین تهران

سازمان هواشناسی ایران روز شنبه ۱۱ آذر با صدور هشدار «سطح نارنجی»، از تشدید کاهش کیفیت هوا تا روز دوشنبه خبر داد.
بر اساس اعلام این سازمان از صبح امروز تا اواخر وقت روز دوشنبه افزایش آلودگی هوا و غلظت آلایندهها، موجب کاهش کیفیت هوا در حد «ناسالم» و در صورت عدم مهار منابع آلاینده بهویژه در مناطق پرتردد تا حد «بسیار ناسالم» پیشبینی شده است.
به گزارش سازمان هواشناسی کشور افزایش آلودگی هوا امروز در تهران، کرج، اصفهان، اراک و مشهد، و روز یکشنبه علاوه بر این شهرها در قم و تبریز رخ خواهد داد، و وضعیت در روز دوشنبه تنها در تبریز تا حدودی بهبود مییابد.
در پی تشدید آلودگی هوا در تهران رئیس مرکز اورژانس تهران روز شنبه از استقرار آمبولانس در پنج میدان اصلی شهر خبر داد.
کودکستانها و مدارس مقطع دبستان در استان تهران غیر از دماوند و فیروزکوه و بخش رودبارقصران نیز در روز شنبه ۱۱ آذرماه غیر حضوری است.
همزمان با کاهش دما در بیشتر شهرهای ایران، موضوع آلودگی هوا بار دیگر به یکی از مهمترین دغدغههای شهروندان تبدیل شده و همچون روال سالهای گذشته مقامات و مسئولان دلایل مختلفی برای آلودگی فزاینده هوا اعلام میکنند اما تاکنون راهکار موثری برای برونرفت از این بحران در پیش گرفته نشده است.
سوده نجفی، عضو شورای شهر تهران، هفتم آذر یکی از دلایل آلودگی هوای شهر تهران در شش ماه دوم سال را «مازوتسوزی» عنوان کرد.
در واکنش به اظهار نظر خانم نجفی، داریوش گلعلیزاده، رئیس مرکز ملی هوا و تغییر اقلیم سازمان حفاظت محیط زیست، به خبرگزاری مهر گفته بود که این عضو شورای شهر تهران «اطلاعات به روزی در مورد قضیه موضوع مازوتسوزی نداشته است».
علی سلاجقه، رئیس سازمان حفاظت محیط زیست هم در تازهترین اظهارنظر خود درباره آلودگی هوا روز هفتم آذر گفته بود: «ما هم از آلودگی هوا خسته شدهایم، رویمان نمیشود با مردم صحبت کنیم.»
با استفاده از گزارشهای خبرگزاریهای ایسنا، ایرنا و مهر؛ ف.ع/ ب.ب
مرگ نوزاد ششماهه در تهران؛ چند نفر از کادر درمان بازداشت شدند

گزارش شماری از خبرگزاریهای ایران حاکی است که «اعتراض و تحصن» نیروهای بیمارستان کودکان مفید تهران و «عدم رسیدگی» به بیماران، منجر به مرگ یک نوزاد ششماهه شد.
پدر این نوزاد به نام «النا» روز جمعه دهم آذر در گفتوگو با پایگاه خبری رکنا گفته که در پی بدحالی فرزندش به بیمارستان مفید مراجعه کرده، اما در همان روز کارکنان این بیمارستان به دلیل عقب افتادن حقوقشان دست از کار کشیده بودند.
به گفته او، با وجود وضعیت «وخیم» جسمانی النا پذیرش، معاینه و درمان او با «تأخیر» صورت گرفته و در نهایت منجر به مرگ این نوزاد شده است.
در واکنش به این اتفاق شمسالله نوریپور، رئیس بیمارستان مفید کودکان تهران، در گفتوگو با سایت خبری «عصر ایران» بیماری النا را «خونریزی ریوی» اعلام کرده و گفته است که این بیماری در کودکان «کُشنده» است.
آقای نوریپور در ادامه افزوده است: «علت مرگ را پزشکی قانونی اعلام خواهد کرد و کادر درمان بیمارستان مفید برای توضیح درباره اقدامات صورتگرفته احضار شدند و ضابطان قضایی در حال بررسی پرونده بیمار هستند.»
در همین رابطه خبرگزاری فارس گزاش داده است که چهار تن از اعضای کادر درمان بیمارستان مفید شامل رئیس اورژانس، دو سوپروایزر و یک سرپرستار «بازداشت و پرونده قضایی در همین رابطه تشکیل شده است».
در سالهای گذشته گزارشهای متعددی از مرگ بیماران بهویژه کودکان و نوزادادن بهدلیل قصور پزشکی و کادر درمان منتشر شده است.
رئیس سازمان پزشکی قانونی کشور خرداد امسال از تشکیل ۱۲ هزار و ۴۴۵ پرونده قصور پزشکی در سال ۱۴۰۱ خبر داده و گفته بود که از این تعداد ۵۷۱۲ مورد منجر به محکومیت پزشک متخلف شد.
آمار بالای قصور پزشکی در ایران در حالی است که به دلیل مهاجرت گسترده پزشکان و پرستاران به دلیل مشکلات مالی، بسیاری از مسئولان درباره آینده وضعیت درمان در کشور هشدار دادهاند.
با استفاده از گزارشهای خبرگزاری فارس، رکنا، عصر ایران و رادیوفردا؛ ف.ع/ ب.ب
کره جنوبی نخستین ماهواره جاسوسی خود را به فضا پرتاب کرد

کره جنوبی جمعه ۱۰ آذر اعلام کرد که نخستین ماهواره جاسوسی خود را با موشک ماهوارهبر فالکون ۹ شرکت اسپیس از پایگاه فضایی وندنبرگ در ایالت کالیفرنیای ایالات متحده به فضا پرتاب کرده است.
وزارت دفاع کره جنوبی همچنین گفت، این ماهواره در مدار زمین قرار گرفته است و کمی بیش از یک ساعت پس از پرتاب٬ «ارتباط با یک ایستگاه زمینی» را با موفقیت برقرار کرد.
کره جنوبی با شرکت آمریکایی اسپیس ایکس قرارداد بسته است تا در مجموع پنج ماهواره جاسوسی را تا سال ۲۰۲۵ به فضا پرتاب کند. رویترز میگوید، هدف کره جنوبی این است که نظارت ۲۴ ساعته خود بر شبه جزیره کره را سرعت بخشد.
در حالی کره جنوبی نخستین ماهواره جاسوسی خود را در مدار زمین قرار داده است که ماه گذشته کره شمالی اعلام کرده بود که ماهواره جاسوسی خود را با موفقیت به فضا پرتاب کرد.
پرتاب ماهوارههای کره شمالی از چند ماه پیش و در پی سفر کیم جونگ اون به روسیه آغاز شد. ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه، در این سفر به رهبر کره شمالی وعده داد که به برنامههای ماهوارهای آن کشور کمک خواهد کرد.
مقامات نظامی در کره جنوبی میگویند کمکهای فنی روسیه به احتمال فراوان در پرتاب ماهوارههای اخیر نقش داشته است و بخشی از گسترش همکاریهای نظامی دو کشور شامل ارسال میلیونها گلوله توپ از سوی کره شمالی برای ارتش روسیه میشود.
کره شمالی و روسیه معاملات تسلیحاتی را تکذیب کرده ولی در موضعگيریهای علنی میگويند بر سر گسترش همکاریهای دو کشور از جمله در صنعت ماهواره توافق کردهاند.
سوریه از حمله هوایی اسرائیل به حومه دمشق خبر داد

سانا، خبرگزاری دولتی سوریه بامداد روز شنبه ۱۱ آذرماه از حمله هوایی اسرائیل به حومه دمشق خبر داده است.
این خبرگزاری همچنین میگوید، سامانه پدافند ارتش سوریه در ساعت ۱:۳۰ بامداد با «اهداف متخاصم» در اطراف دمشق مقابله کرده است.
یک سخنگوی نظامی سوریه هم گفته است که اسرائیل این حمله را از سمت بلندیهای جولان انجام داد و این حمله تنها خسارت مادی به جای گذاشت.
دیدهبان حقوق بشر سوریه هم بامداد شنبه اعلام کرد، این حمله مواضع گروههای شبه نظامی مورد حمایت ایران را در جنوب دمشق هدف قرار داد.
این حمله در حالی صورت گرفته است که بامداد روز جمعه آتشبس موقت بین اسرائیل و گروه افراطی حماس پس از یک هفته تمدید نشد و عملیات ارتش اسرائیل در غزه دوباره از سرگرفته شد.
از زمان آغاز جنگ میان اسرائیل و حماس در ۱۵ مهرماه، اسرائیل حملات خود به سوریه را تشدید کرده است.
دیدهبان حقوق بشر سوریه روز یکشنبه پنجم آذرماه اعلام کرد که حملات هوایی اسرائیل فرودگاه دمشق را هدف قرار داده و آن را تنها چند ساعت پس از سرگیری پروازها پس از حملهای مشابه در ماه گذشته غیرفعال کرده است.
این نهاد ناظر بر تحولات سوریه مستقر در بریتانیا اعلام کرد که این حمله باندهای فرودگاه را هدف قرار داده و صدای انفجار از سمت یک فرودگاه نظامی در نقطهای دیگر از پایتخت سوریه نیز شنیده شده است.
حملات اسرائیل به فرودگاه دمشق و فرودگاه حلب در روزهای۲۰ و ۳۰ مهرماه امسال هر دو مرکز پرواز هوایی بزرگ سوریه را از کار انداخته بود.
اسرائیل به ندرت در مورد حملاتی که سوریه را هدف قرار میدهند اظهار نظر میکند، اما بارها گفته است که به ایران اجازه نخواهد داد حضور خود را در این کشور گسترش دهد.
صدف عسگری: جمهوری اسلامی مانع بازی من در یک فیلم و داوری در جشنواره ترکیه شد

صدف عسگری، بازیگر سینما، میگوید نهادهای امنیتی جمهوری اسلامی با «ضبط پاسپورت» مانع از بازی او در «یک پروژه سینمایی بینالمللی در ترکیه» و حضور در جشنوارهای دیگر در این کشور به عنوان «داور» شدند.
خانم عسگری روز جمعه ۱۰ آذر در صفحه اینستاگرام خود نوشت که پس از بازگشت از جشنواره کن امسال «وسایل شخصی» و «پاسپورت» او توسط نهادهای امنیتی ضبط شد.
او افزود: «من کلمهای نگفتم اما تجربه داور شدن در این سن برایم اتفاقی نبود که ساده ازش بگذرم.»
این بازیگر سینما خرداد امسال به خاطر بازی در فیلم «آیههای زمینی» در جشنواره کن حضور داشت.
در تصاویر منتشر شده از حضور عوامل این فیلم در کن، صدف عسگری بدون حجاب اجباری دیده میشود.
در جریان اعتراضهای سراسری سال ۱۴۰۱ که در پی مرگ مهسا امینی در بازداشت گشت ارشاد آغاز شد، چند بازیگر زن ایرانی برای نمایش همبستگی خود با معترضان، حجاب از سر برداشتند، اقدامی که با واکنش سخت دستگاه امنیتی جمهوری اسلامی مواجه شد و به بازداشت عدهای از آنها ازجمله ترانه علیدوستی، کتایون ریاحی و هنگامه قاضیانی انجامید.
واکنش اتحادیه اروپا به اعدام زهرهوند و آذری: سرعت فعلی اعدامها در ایران «وحشتناک» است

اتحادیه اروپا در واکنش به اعدام میلاد زهرهوند، از معترضان اعتراضات سال گذشته و حمیدرضا آذری، نوجوان اعدامشده، میگوید: «سرعت فعلی اعدامها در ایران که به بیش از ۶۰۰ مورد رسیده، وحشتناک است».
این اتحادیه روز جمعه ۱۰ آذر با تأکید بر «مخالفت قاطع و اصولی خود» با اعدام، در بیانیهای اعلام کرد: «مجازات اعدام یک مجازات ظالمانه و غیرانسانی است که به عنوان بازدارنده در برابر جرم عمل نمیکند و نشاندهنده نفی غیرقابل قبول کرامت و تمامیت انسانی است.»
در این بیانیه با اشاره به اینکه این مجازات «غیر قابل جبران» است از جمهوری اسلامی خواسته شده که «از هرگونه اعدام در آینده خودداری کند و سیاست منسجمی را در راستای لغو این مجازات مطابق با روند جهانی دنبال کند».
میلاد زهرهوند که از بازداشتشدگان مراسم چهلم مهسا امینی در ملایر بود، سحرگاه دوم آذر بهطور مخفیانه و بدون اطلاع خانوادهاش در زندان مرکزی همدان اعدام شد.
اعدام میلاد زهرهوند تنها چند روز پس از آن انجام شد که رسانههای دولتی ایران روز ۲۲ آبان بدون ذکر نام او، خبر دادند که «دیوان عالی کشور حکم اعدام یک نفر» را در ارتباط با پرونده «مرگ یک نیروی سپاه پاسداران» در جریان اعتراضات را تایید کرده است.
منابع حقوق بشری اوایل آذرماه نیز از اعدام یک کودک-مجرم به نام «حمیدرضا آذری» خبر دادند.
سازمان حقوق بشر ایران ضمن تأیید این خبر در روز چهارم آذر اعلام کرد، مدارکی که از این زندانی به رؤیت این سازمان رسیده است، نشان میدهد که او در زمان ارتکاب قتل انتسابی، ۱۶ سال و ۸ ماه سن داشته است.
حمیدرضا آذری با تاریخ تولد پنجم مرداد ۱۳۸۵، متهم بود که هشتم اردیبهشت امسال در یک درگیری خیابانی فردی را به قتل رسانده است.
پیشتر، دفتر حقوق بشر سازمان ملل در بیانیهای با محکوم کردن این دو اعدام از جمهوری اسلامی خواست که فورا اعمال مجازات اعدام را متوقف کند.
چهار شهروند در تهران به اتهامهای سیاسی هر کدام به «پنج سال حبس» محکوم شدند

زهرا صفایی، پرستو معینی، محمدمسعود معینی و کامران رضاییفر، شهروندان ساکن تهران، به اتهامهای سیاسی هر یک به پنجسال حبس محکوم شدند.
خبرگزاری هرانا روز پنجشنبه ۹ آذر خبر داد که شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران به ریاست ایمان افشاری هفته گذشته این چهار شهروند را به اتهام «اجتماع و تبانی به قصد ارتکاب جرم علیه امنیت کشور» محکوم کرده است.
تیمور رضائیان، دیگر متهم این پرونده، نیز به پرداخت «۵۰ میلیون تومان جزای نقدی» محکوم شده است.
جلسه دادگاه رسیدگی به اتهامات این افراد روز ۲۷ آبان امسال برگزار شده بود.
زهرا صفایی، پرستو معینی و محمدمسعود معینی، سه عضو یک خانواده که سابقه زندان بهدلیل «فعالیت سیاسی» را داشتند، روز ۲۱ شهریور در تهران بازداشت و بر اساس اعلام یک منبع آگاه به بند ۲۰۹ زندان اوین منتقل شده بودند.
آقای رضاییفر نیز همزمان با این سه نفر و تیمور رضائیان نیز روز ۲۲ شهریور بازداشت شدند.
خبرگزاری هرانا خبر داده که زهرا صفایی اکنون در بند زنان زندان اوین و پسرش، مسعود معینی به همراه کامران رضاییفر در بند چهار این زندان به سر میبرند.
پرستو معینی و تیمور رضائیان نیز چندی پیش به قید وثیقه آزاد شدند.
بازداشت فعالان سیاسی، معترضان سال گذشته و اعضای خانوادههای دادخواه در هفتههای منتهی به سالگرد اعتراضات سراسری و با نزدیک شدن به ۲۵ شهریورماه امسال، سالگرد جان باختن مهسا امینی شدت گرفت و منابع حقوق بشری و رسانهها به شکل مداوم برخورد با این افراد را منتشر کردند.
نمایندگان جمهوری اسلامی کنفرانس کاپ ۲۸ را به دلیل حضور نمایندگان اسرائیل ترک کردند

به گزارش رسانههای داخلی ایران، هیئت جمهوری اسلامی روز جمعه، دهم آذر، کنفرانس بینالمللی «تغییرات اقلیمی» در دبی را در اعتراض به حضور نمایندگان اسرائیل ترک کردند.
به گزارش خبرگزاری ایرنا، علیاکبر محرابیان، وزیر نیروی جمهوری اسلامی که ریاست هئیت ایرانی در این کنفرانس را بر عهده دارد، در زمان ترک کنفراس حضور نمایندگان اسرائیل در این کنفرانس را «سیاسی» خوانده و آن را «مغایر با اهداف و راهبردهای» کنفرانس بینالمللی «تغییرات اقلیمی» موسوم به «کاپ ۲۸» اعلام کرد.
در همین حال وزارت نیرو در خبری که در پایگاه اطلاعرسانی خود منتشر کرد، درباره دلیل سفر هیئت ایرانی به امارات متحده عربی، محل برگزاری کنفرانس تغییرات اقلیمی گفته است که در روزهای گذشته اطلاعاتی مبنی بر عدم حضور مقامات اسرائیل در این اجلاس منتشر شده بود.
خبرگزاری ایرنا اواخر روز پنجشنبه نهم آذر اعلام کرده بود که ابراهیم رئیسی، رئیس جمهوری اسلامی ایران، در این مذاکرات شرکت نخواهد کرد.
اعتراض ایران به حضور نمایندگان اسرائیل در کنفرانس بینالمللی تغییرات اقلیمی تنها چند ساعت پس از پایان آتشبس هفتروزه بین اسرائیل و گروه افراطی حماس صورت گرفت.
گروه افراطی حماس که تحت حمایت جمهوری اسلامی ایران است از سوی ایالات متحده آمریکا و اتحادیه اروپا بهعنوان گروه تروریستی شناخته شده است.
با وجود اشاره مکرر مقامات اسرائیل مبنی بر نقش جمهوری اسلامی در حمله حماس به اسرائیل در ۱۵ مهر و حمایت از گروههای موسوم به «مقاومت» در منطقه، مقامات ایران تاکنون بهطور رسمی مسئولیتی را در این باره بر عهده نگرفتهاند، اما همواره بر حمایت از فلسطینیان تأکید کردهاند.
با استفاده از گزارشهای ایرنا و رادیوفردا/ ف. ع./ف. دو.
در سیستان و بلوچستان، از هر صد دانشآموز، «کمتر از ۴۰ نفر» دیپلم میگیرند

نماینده چابهار در مجلس یکی از مهمترین دلایل آمار بالای «ریزش تحصیلی» دانشآموزان در سیستان و بلوچستان را مشکلات «جابهجایی» عنوان کرد و گفت در این استان «از هر صد دانشآموز کمتر از حدود ۴۰ نفر موفق به کسب دیپلم میشوند.»
معینالدین سعیدی روز جمعه دهم آذر به خبرگزاری ایلنا گفت: «حدود ده درصد از بازماندگان از تحصیل در کشور در استان سیستان و بلوچستان هستند و بیشتر هم دختران را در برمیگیرد.»
به گفته این نماینده مجلس شورای اسلامی، «در واقع از هر صد دانش آموز در سیستان و بلوچستان، کمتر از حدود ۴۰ نفر موفق به کسب دیپلم میشوند.»
آقای سعیدی در ادامه یکی از مهمترین دلایل آمار بالای بازماندگی تحصیلی در این استان را مشکل «جابهجایی» دانشآموزان عنوان کرد.
در روزهای گذشته ویدئویی از جابهجایی دانشآموزان با تریلر در شبکههای اجتماعی منتشر شد که برخی منابع گفتند مربوط به دانشآموزان مدرسه راهنمایی جکیگور در شهرستان راسک واقع در سیستان و بلوچستان است.
این نخستین بار نیست که تصاویری از جابهجایی پرخطر دانشآموزان بهویژه با وانت و کمپرسی در شبکههای اجتماعی منتشر میشود.
اوایل آذر امسال نیز گزارشهایی از واژگون شدن و آتش گرفتن مینیبوس حامل دانشآموزان بلوچ در شهرستان قصرقند منتشر شد که منجر به زخمی شدن شماری از این کودکان شد.
جابهجایی پرخطر دانشآموزان در سیستان و بلوچستان در حالی صورت میگیرد که مدیرکل آموزش و پرورش این استان ۲۴ مرداد امسال از اختصاص ۱۷۰ میلیارد ریال اعتبار به طرح «روستا مرکزی» و افزایش ۵۰ درصدی اعتبار این طرح از سوی وزارت آموزش و پرورش در سال تحصیلی جدید خبر داده بود.
طرح «روستا مرکزی» از چند سال پیش با هدف جابهجایی دانشآموزان از روستاهای پراکنده به یک روستای محوری و دارای مدرسه در برخی استانها آغاز شد، با این حال انتقادهایی از اجرای موفق این طرح مطرح میشود. ازجمله معینالدین سعیدی گفته است که «اعتبارات برای این طرح روستا بعضا تامین نمیشود.»
گهگاه گزارشهایی از مشکلات و مخاطرات دانشآموزان برای رفتوآمد در مناطق محروم منتشر میشود. روزنامه هممیهن در گزارشی که اردیبهشت امسال درباره مشکلات جابهجایی دانشآموزان در روستاهای سیستان و بلوچستان منتشر کرد آورده بود: «جادههای خاکی و سنگلاخی، بلای جان دانشآموزان است، بعضی از آنها در این مسیر از وانتها پرت میشوند، در رودخانهها تا زیر گردن خیس میشوند، حمله سگهای وحشی و گاندو و مارآبی را به چشم دیدهاند و اگر هم سرویس پیدا نکنند، لب جاده سوار موتورها و سوختبرها میشوند و لابهلای دبههای چندصد لیتری بنزین، جاگیر میشوند.»