خبرخوان
کرونا در ایران؛ ۱۰ نماینده مجلس شورای اسلامی راهی بیمارستان شدند

همزمان با روند صعودی شمار مبتلایان به کرونا در ایران، یک عضو هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی روز یکشنبه دهم بهمن خبر داد که ۱۰ نفر از نمایندگان در پی ابتلا به کووید-۱۹ در بیمارستان بستری هستند.
در همین زمینه، نماینده مرودشت در توئیتی از حضور تعدادی از نمایندگان بهرغم ابتلا به کرونا در صحن مجلس شورای اسلامی و به خطر انداختن سلامت دیگران انتقاد کرد.
جلال رشیدی کوچی در صفحه توئیتر خود نوشت: «در عجبم از نمایندگانی که علیرغم مثبت بودن تست کرونای خود، دیروز در کمیسیون تلفیق و امروز در صحن مجلس حضور داشتند و بیتوجه به تذکرات دیگران، بر این رفتار غیرمسئولانه و اشتباه خود اصرار میورزیدند».
پیشتر، غلامرضا مرحبا، سخنگوی کمیسیون اقتصادی مجلس، از مثبت شدن نتیجه تست کرونای ۳۰ نفر از نمایندگان در یکی دو روز گذشته خبر داده بود.
وزارت بهداشت ایران روز یکشنبه اعلام کرد که در شبانهروز گذشته ۴۴ نفر دیگر جان خود را بر اثر کرونا از دست داده و نزدیک به ۲۲ هزار بیمار جدید شناسایی شدهاند. این آمار تقریبا دو برابر آمار روز گذشته است.
به این ترتیب مجموع جانباختگان کرونا در ایران به ۱۳۲ هزار و ۴۲۴ نفر و مجموع کل بیماران مبتلا به شش میلیون و ۳۴۴ هزار و ۱۷۹ نفر رسید.
آمار رسمی کرونا در حالی به صورت روزانه از سوی وزارت بهداشت ایران اعلام میشود که مسئولان سازمان نظام پزشکی پیشتر آمار واقعی را سه تا چهار برابر این آمار اعلام کردهاند.
خبرگزاری ایسنا نیز در آستانه اعزام کاروان ورزشی ایران به المپیک زمستانی چین، از مثبت شدن تست کرونای ستار صید، المپین اسکی صحرانوردی و یکی از دو پرچمدار معرفیشده ایران در این بازیها و مصطفی میرهاشمی، مربی این رشته ورزشی خبر داده است.
مهمترین خبرهای ایران و جهان
دادگاه تجدید نظر حکم حبس هستی امیری، فعال دانشجویی، را تایید کرد

بنا بر اعلام فعالان مدنی در ایران، حکم یک سال حبس تعزیری برای هستی امیری، دانشجوی دانشگاه علامه طباطبایی، در شعبه ۲۶ دادگاه تجدیدنظر تایید شده است.
اتهامات خانم امیری در این پرونده تبلیغ علیه نظام قید شده که از مصادیق آن تصویر منتشرشده از او در روز جهانی زن در سال گذشته و مواضعش درباره اعدام در توییتر بوده است. در این تصویر او به همراه چند تن دیگر پلاکاردهایی درباره حق حیات و مخالفت با اعدام در دست داشتند.
بنا بر اعلام منابع دانشجویی، هستی امیری دانشجوی کارشناسی ارشد حقوق، در کنار حکم حبس، با ممنوعیت موقت حضور در گردهماییهای دانشجویی، ضبط تلفن همراه، منع عضویت در گروهها و دستهجات سیاسی و اجتماعی در فضای مجازی و خارج آن محکوم شده است که این موارد نیز در دادگاه تجدیدنظر تایید شده است.
بازداشت و صدور احکام سنگین در مورد فعالان دانشجویی با اتهامات مشابهی چون «اجتماع و تبانی به قصد برهم زدن امنیت» و «فعالیت تبلیغی علیه نظام» در چهار دهه حاکمیت جمهوری اسلامی در ایران سابقه دارد.
اعتراض به سیاستهای پاشینیان در پایتخت ارمنستان ادامه دارد

معترضان در ایروان، پایتخت ارمنستان، با شکستن موانع در اطراف ساختمانهای دولتی، از جمله وزارت خارجه، مانع ورود کارمندان به این ساختمانها شدند.
تصاویر منتشر شده از درگیری دهها تن از معترضان با نیروهای امنیتی حکایت دارد.
ایشخان ساقاتِلیان، از سیاستمداران جناح اپوزیسیون و از نمایندگان پارلمان ارمنستان، میگوید هدف از این اقدام ممانعت از ورود کارمندان خصوصا در وزارت خارجه است که «دیگر منافع کشور و مردم را در نظر ندارد».
به گزارش بخش ارمنی رادیو اروپای آزاد/رادیو آزادی، تظاهرکنندگان چندین روز است که به سیاستهای دولت نیکول پاشینیان در مذاکرات در مورد منطقه قرهباغ کوهستانی اعتراض میکنند.
با شدت گرفتن این اعتراضات پلیس صدها نفر را بازداشت کرده است.
معترضان با محکوم کردن سیاستهای داخلی و خارجی دولت، آقای پاشینیان را به واگذاری منطقه قرهباغ به جمهوری آذربایجان متهم میکنند.
منطقه عمدتاً ارمنینشین قرهباغ کوهستانی طی سی سال گذشته همواره میان باکو و ایروان مورد مناقشه بوده است، اما جنگ شش هفتهای (دقیقاً ۴۴ روزه) پاییز سال ۲۰۲۰ در این منطقه که بیش از ۶۵۰۰ کشته برجای گذاشت و با میانجیگری روسیه به پایان رسید، مرزها را در این منطقه تغییر داد.
آلمان: اروپا «ظرف چند روز آینده» درباره تحریم نفتی روسیه به اجماع میرسد

در ادامه مذاکرات اعضای اتحادیه اروپا برای دستیابی به اجماع در مورد تحریم نفت روسیه، وزیر اقتصاد آلمان شامگاه دوشنبه گفت که امکان رسیدن به چنین توافقی در اروپا «طی چند روز» آینده وجود دارد.
روبرت هابک به شبکه تلویزیونی «زددِاف» آلمان گفت: «تنها چند کشور باقی ماندهاند که مشکل دارند، مهمتر از همه مجارستان، اما بحثها ادامه دارد و فکر میکنم ظرف چند روز آینده به پیشرفتی دست پیدا کنیم و رسیدن به توافق در دسترس است.»
در پاسخ به حمله روسیه به اوکراین، بروکسل ابتدا پیشنهاد کرد که اکثر کشورهای عضو واردات نفت خام روسیه را طی شش ماه آینده و سوختهای پالایش شده را تا پایان سال متوقف کنند.
اما مجارستان تاکنون از طرح ارائه شده توسط اورسولا فون درلاین، رئیس کمیسیون اروپا، خودداری کرده است.
مجارستان که ویکتور اوربان، رئیسجمهور آن از معدود متحدان ولادیمیر پوتین، رئیسجمهور روسیه در اروپا است، گفته است نمیتواند از این طرح «در شکل کنونی» حمایت کند، زیرا امنیت تأمین انرژی مجارستان را «به طور کامل از بین میبرد».
بروکسل به مجارستان، جمهوری چک و اسلواکی مهلتهای طولانیمدت برای حذف تدریجی واردات نفت روسیه پیشنهاد داده است، اما این امر هنوز بوداپست را متقاعد نکرده است.
مجارستان خواستار معافیت از تحریم برای حداقل چهار سال و دریافت ۸۰۰ میلیون یورو (۸۶۰ میلیون دلار) از بودجه اتحادیه اروپا برای تبدیل پالایشگاههای خود شده است.
با تشدید تحریمهای غرب علیه روسیه، این کشور برای جایگزین کردن بازارهای آسیایی با غرب، تخفیفهای چشمگیری به مشتریان میدهد. خبرگزاری رویترز روز ۲۹ اردیبهشت گزارش داد که تخفیف چشمگیر روسیه به مشتریان نفتی، صادرات نفت ایران را به شدت کاهش داده است.
مسمومیت غذایی دهها دانشجو در تهران طی دو روز

یک روز پس از اعلام خبر مسمومیت غذایی ۵۵ دانشجوی دختر در یک خوابگاه در تهران، رئیس اورژانس تهران روز سهشنبه از مسمومیت غذایی ۳۸ دانشجوی دیگر در خوابگاه دانشگاه امام صادق این شهر خبر داد.
یحیی صالح طبری، رئیس اورژانس تهران روز سهشنبه گفت که ۳۸ نفر از دانشجویان خوابگاه شماره یک دانشگاه امام صادق به دلیل مسمومیت غذایی به بیمارستان منتقل شدهاند.
به گفته او، برای این حادثه ۷ آمبولانس و یک اتوبوس آمبولانس اعزام شد و این دانشجویان مسمومشده به پنج بیمارستان مختلف منتقل شدهاند.
یک روز پیشتر، مجتبی خالدی، سخنگوی سازمان اورژانس، از مسمومیت غذایی ۵۵ دانشجوی دختر در یک خوابگاه واقع در بلوار مرزداران تهران خبر داده و گفته بود که احتمال افزایش مصدومان وجود دارد.
او توضیح داد که این خوابگاه مربوط به یکی از دانشگاهها است و دانشجویان همگی از غذای آن خوابگاه خوردند.
دانشجویان شماری از دانشگاههای کشور پیش از این در اعتراض به بیکیفیت بودن غذا و مسمومیت دانشجویان تحصن کرده بودند؛ ازجمله زمانی که در مهرماه ۹۸ بیش از ۲۰۰ دانشجوی دانشگاه علم و صنعت تهران دچار مسمومیت غذایی شدند.
ادامه رخ دادن این مسمومیتها در حالی است که مسئولان پیشتر قول پیگیری علل مسمومیتها و «برخورد جدی با خاطیان احتمالی» را داده بودند.
در سقوط یک جنگنده در اصفهان دو نفر کشته شدند

بنا بر اعلام مقامات استانی، بر اثر سقوط یک جنگنده اف-۷ در انارک از توابع شهرستان نائین در استان اصفهان در روز سهشنبه، دو تن کشته شدند.
معاون سیاسی، امنیتی، و اجتماعی استانداری اصفهان به خبرگزاری ایرنا گفت که مأموریت این جنگنده تیراندازی «تمرینی» بوده است.
این حادثه ساعت ۸ صبح سهشنبه، ۳ خرداد، رخ داده و بر اثر آن، دو خلبان این هواپیما به نامهای سرهنگ دوم زمانی و ستوان یکم بای از پایگاه هشتم شکاری اصفهان کشته شدهاند.
سرهنگ معتمدی، مدیر روابط عمومی ارشد نظامی آجا در استانهای اصفهان، یزد و چهارمحال و بختیاری، به خبرگزاری ایسنا گفت که علت این حادثه «نقص فنی» بوده است، اما تحقیقات بیشتر در این باره ادامه دارد.
اسفند گذشته نیز سقوط یک هواپیمای جنگی اف-۵ «داخل سالن ورزشی شهید علیپور واقع در بلوار منجم» شهر تبریز سه کشته برجا گذاشت.
ایران از فرسودگی ناوگان هوایی چه در بخش نظامی و چه غیرنظامی رنج میبرد و یکی از دلایل حوادث متعدد هوایی، این وضعیت ارزیابی میشود.
تیراندازی در پتروشیمی دهلران یک مجروح برجا گذاشت

فرماندار ویژه دهلران در استان ایلام خبر داد که شامگاه دوشنبه، دوم خرداد، تیراندازی در پتروشیمی دهلران یک مجروح برجا گذاشته است.
به گزارش خبرگزاری مهر، لطیف صادقی افزود که شامگاه دوشنبه نیروهای حراست پتروشیمی دهلران در محیط کار «در حال گشتزنی بودند که به خودروی آنها توسط افرادی ناشناس تیراندازی شد».
وی اظهار داشت: «در این حادثه یک نفر از نیروهای حراست از ناحیه فک و صورت دچار مصدومیت شد.»
به گفته فرماندار ویژه دهلران، فرد مجروح، ۳۹ ساله و از پرسنل حراست پتروشیمی دهلران است که به علت تیراندازی از ناحیه گونه و دست چپ آسیب دیده است.
این رویداد پس از آن رخ میدهد که در روزهای اخیر در یکی از ادارات ایلام نیز یک گروگانگیری مرگبار رخ داد.
خبرگزاری رسمی ایرنا روز چهارشنبه، ۲۸ اردیبهشت، خبر داد که یکی از کارمندان «سابق» سازمان اموال و املاک متعلق به بنیاد مستضعفان در محل این سازمان اقدام به گروگانگیری کرد. شمار قربانیان این گروگانگیری شش نفر اعلام شده است.
آلودگی هوا و گرد و غبار بار دیگر چندین استان ایران را به تعطیلی کشاند

در پی شدت گرفتن دوباره آلودگی هوا و افزایش غلظت گرد و غبار در چندین استان ایران، مدارس، ادارات دولتی و مراکز ورزشی در ۹ استان تعطیل شد.
بنا بر اعلام مقامات استانی در روز سهشنبه سوم خرداد، در استان تهران، مراکز آموزشی و در استانهای خوزستان، البرز، کرمانشاه، مرکزی، لرستان، زنجان، قم، و کردستان ادارات دولتی و مراکز آموزشی به دلیل آلودگی هوا و افزایش گرد و غبار تعطیل اعلام شد.
برگزاری امتحانات پایان سال نیز در این استانها به زمان دیگری که بعدا اعلام خواهد شد موکول شده است.
براساس گزارشها، غلظت گرد و غبار در آبادان به بیش از ۴۲ برابر و در دشت آزادگان به بیش از ۳۰ برابر حد مجاز رسیده است.
میزان غلظت گرد و غبار در هوای شهرستان مهران نیز ۶۷ برابر حد مجاز تعیین شده است.
تشدید طوفانهای گرد و غبار در هفتههای اخیر در بسیاری از شهرهای ایران باعث افزایش سهبرابری مراجعه عمومی به مراکز درمانی شده است.
در همین زمینه رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی روز شنبه خبر داد که کانون ریزگردها «به دلیل خشکسالیهای پیدرپی» به اطراف تهران، پایتخت، رسیده است.
پلیس تهران وقوع تیراندازی در میدان هفت تیر را تکذیب کرد

پلیس تهران بامداد سهشنبه گزارشها درباره صدای تیراندازی در خیابانهای مرکزی پایتخت را تکذیب کرد و آن را مربوط مراسمی در ورزشگاه شیرودی دانست.
دقایق آغازین روز سهشنبه شماری از کاربران شبکههای اجتماعی ساکن تهران از شنیده شدن صدای تیراندازی در خیابان بهارشیراز و میدان هفت تیر و اطراف آن خبر دادند. برخی کاربران نوشتهاند که این صدا تا چندین دقیقه شنیده شده است.
متعاقب این گزارشها مرکز اطلاعرسانی پلیس پایتخت با انتشار اطلاعیهای توضیحاتی در این باره داد.
این اطلاعیه میگوید: «صدای شنیده شده مربوط به مراسم نورافشانی در ورزشگاه شیرودی بوده و تیراندازی در این منطقه رخ نداده است.»
بنابر اعلام این مرکز، مراسم یادشده به مناسبت سوم خرداد ماه، سالروز آزاد سازی خرمشهر برگزار شده و «آنچه که در برخی از رسانهها و شبکههای اجتماعی با عنوان شنیده شدن صدای تیراندازی در میدان هفتم تیر منتشر شده، صحت نداشته و کذب است».
با استفاده از شبکههای اجتماعی و گزارش خبرگزاری ایسنا؛ س.ن
افزایش ۷۰ درصدی اخراج «مهاجران غیرقانونی» توسط ترکیه

اداره تنظیم مهاجرت ترکیه از افزایش ۷۰ درصدی اخراج «مهاجران غیرقانونی» از این کشور خبر داد.
این نهاد دولتی ترکیه روز دوشنبه دوم خرداد اعلام کرد از ابتدای سال جاری میلادی ۲۸ هزار و ۵۸۱ مهاجر غیرقانونی از کشور اخراج شدهاند.
این افراد همچنین شامل کسانی است که قوانین اقامت و روادید را نقض کرده یا مرتکب کلاهبرداری و به خطر انداختن امنیت اجتماعی شدهاند و یا بدون دریافت مجوز، فعالیت شغلی داشتهاند.
این گزارش میافزاید روند رسیدگی به پرونده اخراج نزدیک به ۱۹ هزار «پناهجوی غیرقانونی» از ۹۴ کشور، از جمله حدود ۱۱ هزار شهروند افغانستان در جریان است.
اداره تنظیم مهاجرت ترکیه میافزاید طی سال جاری میلادی از ورود ۱۵۳ هزار «مهاجر غیرقانونی» به کشور جلوگیری شده است.
ترکیه بیشترین شمار مهاجران و پناهندگان را در جهان با چهار میلیون نفر دارد. اکثر این افراد، شهروند سوریه هستند.
با استفاده از گزارش روزنامه دیلیصباح/د.خ/ک.ر
استقرار پلیس ضد شورش در اطراف برج فروریخته آبادان؛ «در مرکز شهر منع رفتوآمد اعلام شد»

یک روزنامهنگار خوزستانی که اخبار این استان را دنبال میکند، ساعاتی پس از فروریختن برج متروپل در آبادان خبر داد که یگان ویژه و پلیس ضدشورش در اطراف این ساختمان مستقر شده است.
سعید حافظی روز دوشنبه دوم خرداد در صفحه توئیتر خود با اشاره به «استقرار پلیس ضد شورش در محل حادثه برج متروپل آبادان» نوشت که «در مرکز شهر منع آمد و شد اعلام کردند».
او پیشتر هم توئیت کرده بود که «یگان ویژه و پلیس ضد شورش از مرکز استان خوزستان در حال اعزام به آبادان است! این در حالی است که آبادان در این لحظات به نیروی امدادی، پرستار، آمبولانس و خون نیاز دارد».
این روزنامهنگار عکسی نیز از استقرار این نیروها در اطراف برج فروریخته منتشر کرده است.
در جریان فرو ریختن برج متروپل آبادان دستکم پنج نفر کشته و دهها نفر نفر مصدوم شدهاند.
آقای حافظی در توئیت دیگری از بازدید صادق خلیلیان، استاندار خوزستان، از محل حادثه خبر داده و نوشته که «دستور نخست: آمار کشتهها محرمانه بماند، فقط زخمیها را اعلام کنید».
او افزوده است: «این دستور صریح خلیلیان به رئیس هلال احمر، رئیس دانشگاه علم پزشکی و فرماندار آبادان بود».
این روزنامهنگار با انتشار ویدئوهایی خبر داده که پارسال در مورد ریزش برجهای دوقلو یک پیمانکار به نام حسین عبدالباقی هشدار داده بود ولی مقامهای استان، سازمان منطقه آزاد اروند و شهردار آبادان «با وجود همه ایرادات فنی» سند مرگ مردم در برجهای دو قلو متروپل را امضاء کردند.
مقامهای قضایی آبادان روز دوشنبه اعلام کردند که پیمانکار و مالک ساختمان بازداشت شدهاند.
زبان فرانسه از سال آینده تحصیلی به دروس آموزش مدارس ایران افزوده میشود

رئیس سازمان مدارس غیردولتی ایران از آغاز آموزش زبان فرانسه در شماری از مدارس دولتی و غیردولتی از مهرماه امسال خبر داد.
به گفته احمد محمودزاده، آموزش زبان فرانسه از پایه هفتم آغاز خواهد شد و دانشآموزان در کنکور سراسری زبان فرانسه را امتحان خواهند داد.
رئیس سازمان مدارس و مراکز غیردولتی پیشتر هدف از این اقدام را شکستن انحصار آموزش زبان انگلیسی در مدارس توصیف کرده بود.
رهبر جمهوری اسلامی در سالهای گذشته ترویج زبان انگلیسی در کشور را ناسالم خوانده و خواستار ارائه زبانهای دیگر در مدارس شده بود.
سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران خواستار آزادی ۱۱ راننده بازداشتی شد

سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران در بیانیهای، خواستار آزادی ۱۱ راننده بازداشت شده در اعتصاب هفته گذشته شد.
این سندیکا با اشاره به بازداشت ۱۱ راننده خطوط بیآرتی تهران توسط نیروهای امنیتی نوشت که آنها بهرغم ارائه وثیقههای ۵۰ تا ۵۰۰ میلیون تومانی همچنان در زندان اوین زندانی هستند.
بر اساس این گزارش، رانندگان خطوط بی آرتی اعلام کردهاند که در صورت پاسخگو نبودن مسئولین قضایی، حق اعتراض را برای خود محفوظ میدانند.
از جمله رانندگان زندانی میتوان به وحید فریدونی، محسن قرایی، حامداصغری، جواد صادقی، احد صالحپور، فریبرز سجادپور و ابراهیم گورانی اشاره کرد.
سندیکا همچنین خواستار آزادی رضا شهابی و حسن سعیدی، دو عضو این تشکل سندیکای کارگری شد که در بند ۲۰۹ زندان اوین، زندانی هستند.
یک دیپلمات روسیه در سازمان ملل در اعتراض به جنگ اوکراین استعفاء داد

یک دیپلمات روسیه در اقدامی کمسابقه و در اعتراض به تهاجم کشورش به اوکراین از نمایندگی این کشور در دفتر سازمان ملل در ژنو سوئیس استعفاء داد.
بوریس باندارف که در صفحه شخصی لینکدین، خود را مشاور نمایندگی دائمی روسیه در دفتر سازمان ملل در ژنو معرفی کرده است، به خبرگزاری رویترز گفت که صبح دوشنبه دوم خرداد به سر کار رفته، نامه استعفایش را تحویل داده و بعد از ساختمان خارج شده است.
او علت این موضوع را مخالفت با تهاجم روسیه به اوکراین عنوان کرده است.
آقای باندارف گفته است چند سال پیش نیز موضوع تهاجم کشورش به اوکراین را تصور کرده بود، اما ابعاد این فاجعه بسیار بالاتر از آن چیزی بود که انتظارش را داشت.
او افزود: این نگرانی را بارها با دیپلماتهای ارشد روسیه در سازمان ملل مطرح کرده است اما آنها به او گفتند که «برای اجتناب از تفرقه، دهانش را ببندد».
این دیپلمات روس همچنین در صفحه لینکدین خود نوشته است وزارت خارجه روسیه تبدیل به خانه و خانواده وی شده بود، اما دیگر نمیتواند «افتضاح خونین، بیمعنی و غیرلازم» حمله به اوکراین را تحمل کند.
روسیه پنجم اسفند پارسال تهاجم نظامی علیه اوکراین را آغاز کرد که در نتیجه آن، تاکنون هزاران نفر کشته و بیش از پنج میلیون اوکراینی آواره شدهاند.
روسیه با تحریمهای شدید غرب و محکومیت مجمع عمومی سازمان ملل و نهادهای بینالمللی دیگر مواجه شده است.
با استفاده از گزارش خبرگزاری رویترز و رادیو فردا/د.خ/ک.ر
حبس ابد برای یک سرباز روس در نخستین پرونده «ارتکاب جنایت جنگی» در اوکراین

دادگاهی در اوکراین، در نخستین پرونده مربوط به ارتکاب جنایت جنگی، یک سرباز روس را به اتهام کشتار غیرنظامیان در این کشور به حبس ابد محکوم کرد.
وادیم شیشیماریان، سرباز ۲۱ ساله روس، متهم است که یک مرد روستایی در شمال شرق اوکراین را از پشت سر به ضرب گلوله کشته است.
این فرمانده تانک روسی با قبول اتهامات خود، از خانواده مقتول طلب بخشش کرده است.
مقامهای روسیه هنوز به صدور این حکم واکنشی نشان ندادهاند.
اوکراین، روسیه را به ارتکاب گسترده جنایت و خشونت علیه غیرنظامیان اوکراینی در جریان جنگ متهم کرده است.
علی عباسی در جشنواره کن: بهجای حجاب از نان حرف بزنید

علی عباسی، کارگردان فیلم «عنکبوت مقدس» که در بخش مسابقه جشنواره کن حضور دارد، در نشست رسانهای این فیلم با اشاره به شرایط سخت اقتصادی در ایران گفت: «بهجای صحبت درباره حجاب، باید از نان صحبت کرد.»
در این نشست که روز دوشنبه دوم خرداد برگزار شد، آقای عباسی در پاسخ به سؤال خبرنگار رادیو فردا که از او درباره ارتباط مضمون فیلمش با اظهارات اخیر احمد علمالهدی، امام جمعه مشهد، مبنی بر اینکه مردم درباره حجاب منتظر نیروی انتظامی نمانند، گفت: «همیشه یک چیزهایی هست که حواس را پرت کند، یک روز فرهنگ، یک روز حجاب... نه، باید درباره نان حرف زد.»
فیلم «عنکبوت مقدس» روایتی سینمایی از ماجرای قتلهای زنجیرهای سعید حنایی در اواخر دهه ۷۰ در شهر مشهد است که روز یکشنبه یکم خرداد در بخش مسابقه جشنواره فیلم کن به نمایش درآمد.
علی عباسی در این نشست همچنین گفت: «کشور در آستانه از هم پاشیدن است، قیمتها همینطور بالا میرود، کمر طبقه کارگر شکسته، ما کشور ثروتمندی هستیم با میلیاردها دلار بیرون از کشور و منابع بسیارِ داخلی، اما مشکل غذا وجود دارد.»
وی در ادامه افزود: «وقتی این وضعیت هست، همیشه یک چیزهایی هست که حواس را پرت کند، یک روز فرهنگ، یک روز حجاب... نه، باید درباره نان حرف زد.»
آقای عباسی درباره مضمون فیلمش نیز با اشاره تحقیقاتش گفت: «وقتی سعید حنایی از جنایاتش صحبت میکرد، بسیار با اتکا به نفس بود و هیچ پشیمانیای نداشت. او مردی با یک ماموریت بود.»
کارگردان فیلم «عنکبوت مقدس» درباره نتیجهگیریاش از انگیزههای سعید حنایی در ارتکاب قتل ۱۶ زن کارگر جنسی گفت: «تا موقعی که ذهن بیماری نداشته باشید، از سرکوب امیال جنسی و روانی رنج نبرید، افراطگرایی مذهبی به خودیِ خود نمیتواند کافی باشد.»
انتخاب سردبیر
-
روایت مازیار بهاری و رؤیا کریمی مجد
سعید حنایی، قاتل زنجیرهای، در فیلمهای داخل و خارج ایران
-
انتخابات لبنان
دومینوی باخت جمهوری اسلامی در منطقه
-
یادداشتی از علی افشاری
اصولگرایان، فقرزدایی در حرف و کوچککردن سفرهها در عمل
-
کالینینگراد
جزیره هستهای خطرناک پوتین در دریاچه ناتو
-
از گوشه و کنار جهان
از مثلث استثنایی فنلاند، سوئد و ناتو چه میدانید؟
-
یاسمین فهیمی کیست؟
وقتی آلمان به نامهای ایرانی عادت میکند
زیر ذرهبین
-
«منتقدان تأثیر افزایش قیمت جهانی چهار کالا را در داخل میبینند و بزرگنمایی میکنند.»
این ادعا، ادعایی گمراهکننده است، زیرا گرانیها فقط محدود به چند کالا نیست و اعتراضها به گرانی، تنها از سوی منتقدان دولت ابراهیم رئیسی ابراز نمیشوند.