لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
جمعه ۱۳ مهر ۱۴۰۳ تهران ۱۸:۲۴

احمدی نژاد: تدوین قطعنامه تازه تحریم علیه ایران «بی اثر» است


محمود احمدی نژاد تدوین قطعنامه تازه تحریم علیه ایران را بی تاثیر می داند.
محمود احمدی نژاد تدوین قطعنامه تازه تحریم علیه ایران را بی تاثیر می داند.

جمهوری اسلامی روز چهارشنبه تدوين قطعنامه تازه تحريم عليه ايران را «بی تاثير» دانست و وزير امور خارجه روسيه نيز گفته که توافق برلين به معنای تشديد تحريم ها نيست.


محمود احمدی نژاد، رييس جمهوری اسلامی ايران در سخنانی که از تلويزيون دولتی پخش شد، به توافق سه شنبه شب وزيران امور خارجه گروه ۱ + ۵ در برلين اشاره کرد و گفت: «آنها بايد بدانند که چنين رفتار غير منطقی تاثيری بر خواست ملت ايران نخواهد داشت.»


وزيران امور خارجه کشورهای آمريکا، روسيه، چين، بريتانيا و فرانسه، اعضای دائم شورای امنيت همراه با آلمان سه شنبه شب در نشست برلين بر سر متن قطعنامه تازه عليه جمهوری اسلامی به توافق رسيدند.


  • «ايران برنامه اتمی خود را به دليل تحريم های جديد سازمان ملل متحد متوقف نخواهد کرد»
محمود احمدی نژاد

فرانک والتر اشتاين ماير، وزير امور خارجه آلمان، گفته است که آلمان، بريتانيا و فرانسه پيش نويس قطعنامه تازه را به شورای امنيت ارايه خواهند کرد.


فرانک والتر اشتاين ماير توضيح بيشتری درباره جزييات متن مورد توافق ارايه نکرد، ولی يک مقام ارشد آمريکايی گفت:« قطعنامه تازه، مجازات ها عليه ايران را تشديد می کند و حاوی تحريم های جديدی خواهد بود.»


تاکيد بر ادامه برنامه اتمی ايران


رييس جمهوری اسلامی ايران در گفت وگوی خود با خبرنگاران گفت: «ما مسير خود را در چارچوب قوانين بين المللی برای دستيابی به حقوق ملتمان ادامه می دهيم.»


آقای احمدی نژاد اظهار داشت: «این کشورها نمی توانند جمهوری اسلامی را تهدید و چیزی را به آن تحمیل کنند.»


وی با اعلام اینکه «ايران برنامه اتمی خود را به دليل تحريم های جديد سازمان ملل متحد متوقف نخواهد کرد»، از قدرت های عمده جهان خواست تا به گفته وی « اشتباهات گذشته را تکرار نکنند.»


کشورهای غربی که از سال ۲۰۰۲ با پرونده اتمی ايران درگيرهستند، از جمهوری اسلامی خواسته اند تا برنامه غنی سازی اورانيوم را که کاربرد دو گانه نظامی و غير نظانمی دارد، به حال تعليق درآورد.


ولی تهران اين درخواست را رد کرده و هدف برنامه هسته ای خود را صلح آميز دانسته است.


  • «اين پيش نويس کشورهايی که مبادلات تجاری، حمل و نقل و اقتصادی با ايران دارند را وادار می کند تا اجازه انتقال مواد ممنوعه هسته ای را ندهند.»
سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه


شورای امنيت سازمان ملل متحد تاکنون دو قطعنامه تحريمی عليه جمهوری اسلامی به تصويب رسانده و توافق سه شنبه شب اعضای گروه ۱ + ۵ در برلين می تواند راه را برای تصويب قطعنامه سوم هموار سازد.

اين در حالی است که سرگئی لاوروف، وزير امور خارجه روسيه گفته است که پيش نويس قطعنامه جديد سازمان ملل درباره برنامه اتمی ايران خواستار تشديد تحريم ها نيست، اما کشورهای ديگر را در اين زمينه تشويق می کند تا مراقب باشند.


آقای لاوروف که در يک کنفرانس خبری سخن می گفت، افزود: در اين پيش نويس،« تشديد تحريم ها پيش بينی نشده است.»


به گفته وی، «اين پيش نويس کشورهايی که مبادلات تجاری، حمل و نقل و اقتصادی با ایران دارند را وادار می کند تا اجازه انتقال مواد ممنوعه هسته ای را ندهند.»


وزير امور خارجه روسيه اظهار داشت: اين مقررات « تا زمانی که پرسش های آژانس بين المللی انرژی اتمی حل نشده است، اجرا خواهد شد.»


در ادامه تحولات مربوط به پرونده هسته ای جمهوری اسلامی، قرار است که سعيد جليلی، دبير شورای عالی امنيت ملی ايران چهارشنبه شب با خاوير سولانا، مسئول سياست خارجی اتحاديه اروپا ديدار و گفت وگو کند.


آقای جليلی در يک نشست پرسش و پاسخ که در پارلمان اروپا برگزار شده بود، اين خبر را اعلام کرد. اين در حالی است که خاوير سولانا پيشتر از انجام چنين ملاقاتی ابراز بی اطلاعی کرده بود.


دبير شورای عالی امنيت ملی روز چهارشنبه در پارلمان اروپا حضور يافت و در يک سخنرانی گفت که ايران يک کشور دارای دمکراسی است و از اروپا خواست تا بر اساس اين مولفه، روابط و همکاری خود را با ايران تنظيم کند.


وی که سخنانش توسط خبرگزاری جمهوری اسلامی، ايرنا، منتشر شده، افزود:« امروز فضای بهتری برای همکاری وجود دارد، برخی قضاوت ها و رفتارها در گذشته بايد سر مشقی برای درس گرفتن از آن و توسعه همکاری با ايران باشد.»


XS
SM
MD
LG