خبرخوان
پسر نماینده خامنهای در منچستر نامزد انتخابات بریتانیا شد

علی آوایی، پسر اسدالله آوایی، نماینده رهبر جمهوری اسلامی در منچستر و برادرزاده علیرضا آوایی، وزیر دادگستری، نامزد انتخابات پارلمان بریتانیا شده است.
وی در مصاحبه با شبکه من و تو گفت که فرد «مستقلی» است. او از طرف حزب لیبرال دموکرات نامزد شده است.
آقای آوایی گفت که این حزب با همه دولتهای خاورمیانه مشکل دارد و تلاش میکند این دولت ها را به مواضع لیبرال نزدیک کند.
علیرضا آوایی از اوایل انقلاب تا ۱۳۶۷دادستان عمومی و انقلاب دزفول، کردستان و اهواز بود.
اتحادیه اروپا در سال ۱۳۹۰ علیرضا آوایی را به دلیل «در نقض گسترده و شدید حقوق شهروندان ایرانی» مورد تحریم قرار داد.
مهمترین خبرهای ایران و جهان
آمریکا حکم ۳۴ سال زندان فعال حقوق زنان در عربستان را بررسی میکند

وزارت خارجه ایالات متحده روز چهارشنبه اعلام کرد که پرونده سلمی الشهاب، فعال حقوق زنان را که در عربستان سعودی به ۳۴ سال زندان محکوم شده است، بررسی میکند.
ند پرایس، سخنگوی وزارت خارجه ایالات متحده، به خبرنگاران گفت: «استفاده از آزادی بیان برای دفاع از حقوق زنان نباید جرم تلقی بشود. به هیچ عنوان نباید جرمانگاری بشود.»
سلمی الشهاب، زن سعودی ۳۴ ساله و دانشجوی دانشگاه لیدز در بریتانیا که برای تعطیلات به عربستان سعودی بازگشته بود، به دلیل داشتن حساب توئیتر و دنبال کردن و بازنشر توئیتهای مخالفان و فعالان سیاسی به ۳۴ سال زندان محکوم شده است.
حکم سنگین علیه این فعال حقوق زنان چند هفته پس از سفر جو بایدن، رئیس جمهوری ایالات متحده، به عربستان سعودی صادر شده است، سفری که فعالان حقوق بشری قبل از آن هشدار داده بودند که میتواند به ریاض برای تشدید سرکوب مخالفان و سایر فعالان دموکراسی جسارت بخشد.
بایدن پیش از سفر به عربستان سعودی، در یادداشتی که در روزنامه واشینگتنپست منتشر شد، نوشته بود: «میدانم که بسیاری موافق تصمیم من برای سفر به عربستان سعودی نیستند. نظرات من درباره حقوق بشر روشن و دیرپاست و در جریان هر سفر خارجی بحث آزادیهای بنیادین همواره در دستور کار من بوده است، همان طور که در جریان این سفر نیز خواهد بود.»
با استفاده از گزارشهای خبرگزاری رویترز و رادیو فردا؛ س.ن
سوریه اتهام ربودن روزنامهنگار آمریکایی را رد کرد

دولت سوریه روز چهارشنبه در واکنش به بیانیه جو بایدن، رئیس جمهوری ایالات متحده، اتهام ربودن یک روزنامهنگار آمریکایی را که یک دهه پیش در این کشور ناپدید شده بود، رد کرد.
آقای بایدن هفته گذشته از دمشق خواست که آستین تایس، روزنامهنگار آزاد و تفنگدار دریایی سابق آمریکایی را که ماه اوت ۲۰۱۲ به هنگام تهیه گزارش از قیام علیه حکومت بشار اسد در دمشق ناپدید شده بود، آزاد کند و اجازه دهد به خانه بازگردد.
خانواده آقای تایس معتقدند که او هنوز زنده است و در سوریه زندانی شده. هویت کسانی که آستین تایس را اسیر کردهاند، مشخص نیست و هیچ گروهی تاکنون مسئولیت ربودن او را بر عهده نگرفته است.
وزارت خارجه سوریه روز چهارشنبه از آقای تایس به عنوان یک سرباز آمریکایی نام برد و این اتهام را که او یا هر شهروند دیگر آمریکایی در اسارت حکومت اسد بهسرمیبرد تکذیب کرد.
بیانیه وزارت خارجه سوریه میگوید: «اینها ادعاهایی بیپایه است.»
آقای بایدن هفته گذشته بیانیهای به مناسبت دهمین سالگرد اسارت آستین تایس صادر کرد و گفت که واشینگتن اطمینان دارد دولت سوریه او را زندانی کرده است.
وی افزود که دولت او بارها از حکومت سوریه خواسته که با واشینگتن همکاری کند تا آستین به خانه بازگردد.
با استفاده از گزارش خبرگزاری رویترز؛ س.ن
سخنگوی وزارت خارجه ایران: تهران آماده تبادل زندانیان با آمریکاست

سخنگوی وزارت خارجه جمهوری اسلامی میگوید تهران آماده تبادل زندانی با آمریکاست.
به گفته ناصر کنعانی، تهران آماده است تا زندانیان دو تابعیتی را که به دلایل امنیتی در حال سپری کردن دوران محکومیت خود هستند، با ایرانیانی تبادل کند که در آمریکا به اتهام نقض تحریمها زندانی شدهاند.
این مقام وزارت خارجه با بیان اینکه «ایران مستقل از برجام بارها از کانالهای مختلف برای تبادل زندانیها با آمریکا اعلام آمادگی کرده است» گفت این گفتوگوها از طریق واسطه از جمله انریکه مورا، هماهنگکننده ارشد اروپایی در مذاکرات برجام، انجام میشود.
خردادماه امسال نیز رابرت مالی، نماینده ویژه آمریکا در امور ایران و مذاکرهکننده ارشد هیات آمریکایی در مذاکرات احیای برجام، از تداوم گفتوگوهای «غیرمستقیم» با ایران در مورد بازداشت ناموجه و غیرقانونی شهروندان آمریکایی خبر داده بود.
آقای مالی، جمهوری اسلامی ایران را متهم کرده بود که با در بند نگه داشتن چهار شهروند آمریکایی به عنوان اهرم فشار و «تضمین سیاسی» در پی دستیابی به خواستههای خود است.
سیامک نمازی، عماد شرقی و مراد طاهباز، سه شهروند ایرانی-آمریکایی هستند که هماکنون با اتهامهای امنیتی همچون «جاسوسی» و یا «اقدام علیه امنیت جمهوری اسلامی» در ایران زندانی هستند.
باقر نمازی، دیگر شهروند ایرانی-آمریکایی و پدر سیامک نمازی، نیز بهرغم سپری کردن دوران محکومیت خود و آزادی از زندان، همچنان اجازه خروج از کشور و بازگشت به آمریکا را ندارد.
جمهوری اسلامی ایران طی سالهای گذشته بارها شهروندان خارجی یا دوتابعیتی را با اتهامات امنیتی بازداشت کرده و سپس با زندانیان وابسته به نهادهای امنیتی ایران در خارج مبادله کرده است.
کشورهای غربی بارها ایران را به گروگانگیری متهم کردهاند.
با استفاده از خبرگزاریهای ایران و گزارشهای رادیو فردا/ آ.ت./ ک.ر
دو نوکیش مسیحی پس از حضور در شعبه اجرای احکام بازداشت شدند

سازمان حقوق بشری «آرتیکل ۱۸» در گزارشی از بازداشت دو نوکیش مسیحی در ایران پس از حضور در شعبه اجرای احکام خبر داد.
این دو شهروند نوکیش که سارا احمدی و همایون ژاوه نام دارند در دادسرای شهید مقدس تهران بازداشت شدند و با گذشت دو روز همچنان در همان مکان در بازداشت بهسر میبرند.
سارا احمدی و همایون ژاوه به اتهام باور به دیانت مسیحی و فعالیتهای عقیدتی به ترتیب به هشت سال و دو سال حبس محکوم شدهاند.
هرچند قانون اساسی ایران آیین مسیحیت را به رسمیت میشناسد، ولی در سالهای گذشته مقامهای جمهوری اسلامی محدودیتهای گستردهای را برای اقلیتهای مذهبی و تبلیغ سایر ادیان و مذاهب جز شیعه در ایران اعمال کردهاند.
جاوید رحمان، گزارشگر ویژه حقوق بشر سازمان ملل متحد در امور ایران، بهمن پارسال از بازداشت دستکم ۵۳ مسیحی در ایران در سال ۲۰۲۱ خبر داده بود.
گردوغبار در خرمشهر و آبادان به ۹ برابر حد مجاز رسید

گردوغبار در خرمشهر و آبادان تا پیش از ظهر روز چهارشنبه، ۲۶ مرداد، به ۹ برابر حد مجاز رسید.
این در حالی است که اداره کل هواشناسی خوزستان روز سهشنبه در اطلاعیهای نسبت به افزایش سرعت باد و وقوع گرد و غبار در خوزستان برای روز چهارشنبه هشدار سطح زرد اعلام کرده بود.
حد مجاز غبار در هوا ۱۵۰ میکروگرم بر مترمکعب است که این رقم روز چهارشنبه در خرمشهر، ۱۳۷۹ و در آبادان۱۴۱۰ میکروگرم بر متر مکعب گزارش شده است.
سامانه گردوغبار که کانونهای اصلی آن در کشورهای همسایه غربی ایران است هرازچندگاه وارد کشور میشود و معمولا سطح گستردهای از کشور را فرا میگیرد.
با این حال، به گفته کارشناسان و مسئولان، کانونهای داخلی ریزگردها نیز در ایران به سرعت در حال گسترش است.
رهبران جهان برای بررسی آینده اقیانوسها و دریاها در نیویورک گردهم میآیند

رهبران جهان از روز چهارشنبه ۲۶ مرداد به مدت ده روز در مقر سازمان ملل در نیویورک گردهم میآیند تا درباره آینده دریاها و اقیانوسها و تهدیدهای زیستمحیطی گفتوگو کنند.
این رهبران برای دستیابی به توافق درباره معاهده بالقوه دریاهای آزاد با هم بحث و تبادل نظر خواهند کرد.
گروههای زیستمحیطی از کشورهای حاضر در این اجلاس تلاش خواهند کرد تا طرحی برای اجرای یک معاهده قانونی الزامآور ارائه کنند که برای نخستین بار در تاریخ از دریاهای آزاد حفاظت خواهد کرد.
در حالی که دریاهای آزاد ۴۶ درصد سطح کره زمین را در برگرفته، حفاظت از آن به شکل چشمگیری اندک است و تنها ۱.۳ درصد از دریاهای آزاد حفاظت شده محسوب میشوند.
ماهیگیری، کشتیرانی، حفاری، پلاستیک و آلودگیهای دیگر از جمله عواملی هستند که به آبهای کره زمین آسیبهای جدی وارد کرده است.
پیشتر در ماه مارس تلاشها برای رسیدن به یک توافق جهانی درباره اقیانوسها و قوانین لازمالاجرا از سوی کشورها به شکست انجامید.
درگیری لفظی جدید سفیر جمهوری اسلامی در باکو با سفیر اسرائیل

جرج دیک، سفیر اسرائیل در جمهوری آذربایجان، در درگیری لفظی جدیدی با سید عباس موسوی، همتای ایرانی خود در باکو، روز سهشنبه، ۲۵ مرداد، ایران را متهم کرد که «میخواهد او را بکشد».
جرج دیک روز سهشنبه در توییتر خود گفت که سفیر ایران در آذربایجان به تازگی او را به کشتن «تهدید» کرده بود.
آقای دیک در یک کلیپ در توییترش اشاره میکند که سفیر ایران توییت کرده که «من از خط قرمز» عبور کرده و «به دست ملت ایران خاک خواهم شد».
جرج دیک از مخاطبانش در توییتر خواست تنها تصور کنند که چه فکرهایی به سرش رسیده وقتی شنیده که سلمان رشدی این روزها در آستانه یک سخنرانی در نیویورک با چاقو مورد حمله قرار گرفته است.
رشدی، نویسنده کتاب آیات شیطانی، ۳۴ سال پس از فتوای مهدورالدم دانستن او، جمعه گذشته در نیویورک با چاقوی هادی مطر، یک جوان ۲۴ ساله زاده آمریکا که والدینش لبنانی بودهاند، مورد حمله قرار گرفت.
سفیر اسرائیل در کلیپ خود افزود ایران در آن زمان (زمان صدور فتوای بنیانگذار جمهوری اسلامی علیه سلمان رشدی) گفته بود که رشدی خط قرمز را زیر پا گذاشته است.
سفیر اسرائیل از «جامعه جهانی» خواست که «تروریسم ایرانی را جدی بگیرند».
جرج دیک، عرب مسیحی تبعه اسرائیل، از زمان انتصاب به پست سفارت در باکو بارها با سفیر ایران در آذربایجان درگیری لفظی داشته است. او اولین عرب مسیحی در اسرائیل است که به یک پست دیپلماتیک ارشد رسیده است.
او در کلیپ تازه خود میافزاید که ایرانیها «تهدید کردهاند که خداناباوران، فعالان و هر کس را که با آنها مخالف است، بکشند... اسرائیل را تهدید به نابودی میکنند. از سلمان رشدی بپرسید که نیت آنها تنها حرف نیست...».
عباس موسوی، سفیر ایران در باکو و سخنگوی پیشین وزارت خارجه ایران، در پاسخ، سخنان جرج دیک را «نمایش شیطانی تازه سفیر رژیم صهیونیستی» نامید.
آقای موسوی روز سهشنبه در توییترش نوشت: «ارتداد از دین و توهین به پیامبران الهی حکمی شرعی دارد که قطعا مغز تو از درک آن عاجز است. اما توطئه علیه تمامیت ارضی ایران خط قرمزی است که نه تنها تو، پسرک ماجراجو، بلکه گردانندگان تو هم عواقب آن را میدانند.»
جرج دیک ماه گذشته با انتشار عکسی از خود با کتابی در دست به نام «افسانههای سحرآمیز تبریز»، در توییتر نوشت با خواندن این کتاب «چیزهای زیادی درباره تاریخ و فرهنگ آذربایجان در تبریز» آموخته است.
نحوه نوشتن آقای دیک ظاهرا به این تعبیر شده بود که او تبریز را بخشی از تاریخ و فرهنگ جمهوری آذربایجان میداند، نه ایران.
سید عباس موسوی به آن نوشته جرج دیک نیز در توییتر پاسخ داد و نوشت: «برای اطلاع این پسرک ماجراجو، تبریز عزیزمان به عنوان سرزمین اولینهای تاریخ پرافتخار ایران شناخته میشود.»
آقای موسوی افزوده بود که «ظاهرا قرار است اولین صهیونیست خبیث هم توسط مردم غیور تبریز دفن شود؛ هرگز از خط قرمز ما عبور نکن، هرگز!»
سازمان اطلاعات سپاه به مستندسازان ایرانی هشدار داد

سازمان اطلاعات سپاه با «صهیونیستی» خواندن یک مؤسسه مستندسازی در اروپا که در کارنامه آن دستکم ۱۰ فیلم ایرانی نیز دیده میشود، به مستندسازان هشدار داد که «هرگونه ارتباط و همکاری» با این مؤسسه ممنوع است.
اطلاعات سپاه در اطلاعیهای که روز چهارشنبه، ۲۶ مرداد، منتشر کرد، بدون اشاره به مستنداتی برای ادعای خود، نوشت: «مؤسسه آموزشی کلوزآپ، فعال در حوزه مستند، یک مؤسسه صهیونیستی بوده که با حمایتهای مادی و معنوی رژیم اشغالگر اسرائیل در حال فعالیت است.»
این سازمان اطلاعاتی همچنین ادعا کرد: «این مجموعه که پیش از این با عنوان گرینهاوس فعالیت داشته، به دلیل افشای ماهیت حامیان پشت پرده و برای جلوگیری از ایجاد حساسیت در کشورهای مسلمان، موقعیت ثبتی خود را از تلآویو به بروکسل منتقل کرده است.»
این در حالی است این مؤسسه با سابقه ۱۲ سال کار هدف خود را کمک به مستندسازان جوان خاورمیانه و شمال آفریقا «برای خلق فیلمهای قدرتمند جهت رشد منطقهای عادلانهتر، دموکراتیکتر و صلحآمیزتر» اعلام کرده است.
کلوزآپ همچنین در پاسخ به پرسش رادیوفردا تأکید کرد که این نهاد، «یک سازمان غیردولتی بین المللی مستقل مستقر در بروکسل بلژیک است که توسط پنج شریک منفرد تأسیس شده و توسط سازمانهای بینالمللی و افراد نیکوکار از آلمان، دانمارک، ایالات متحده آمریکا و کانادا حمایت میشود».
کلوزآپ در پاسخ خود تصریح کرده که تمام اطلاعات مربوط به این سازمان، در وبسایت به طور «کاملاً شفاف» در دسترس است.
در میان آثار این مؤسسه دستکم ۱۰ فیلم مستند ایرانی دیده میشود از جمله دو فیلم مستند از مینا کشاورز و فیروزه خسروانی، دو مستندسازی که ۱۹ اردیبهشت امسال توسط نیروهای امنیتی بازداشت و پس از یک هفته با قرار وثیقه از زندان آزاد شدند.
فشارهای امنیتی بر سینماگران در سالهای اخیر تشدید شده است. در تازهترین مورد، روز گذشته رئیس سازمان سینمایی کشور اذعان کرد که پس از انتشار بیانیه ۱۷۰ سینماگر در حمایت از اعتراضات مردم آبادان، با بسیاری از آنها برای پس گرفتن امضای خود تماس گرفته شده است.
چین مخالفان سیاسی خود را «در بیمارستانهای روانی» زندانی میکند

یک سازمان حقوق بشری غیردولتی اسپانیایی (Safeguard Defenders) در تازهترین گزارش خود نظام بهداشت و درمان چین را به همکاری با دولت این کشور برای حبس مخالفان سیاسی در بیمارستانهای روانپزشکی بدون هیچ رویه قانونی متهم کرد.
این سازمان حقوق بشری روز سهشنبه، ۲۵ مرداد، گزارشی را در این زمینه منتشر کرد که بر اساس مصاحبه با قربانیان این روش سرکوب سیاسی در چین و همچنین خانوادههای آنها تهیه شده است.
این مصاحبهها اولین بار از سوی یک سازمان حقوق بشری چینی (Civil Rights and Livelihood Watch) که بنیانگذار آن لیو فییو، یک روزنامهنگار و فعال مدنی چینی است، در اینترنت منتشر شده است.
این مصاحبهها، اطلاعاتی را مربوط به ۹۹ زندانی سیاسی چینی به دست میدهد که بین سالهای ۲۰۱۰ تا ۲۰۱۵ به دلایل سیاسی در بیمارستانهای روانی چین موسوم به «آنکانگ» بستری شدهاند.
سازمان حقوق بشری اسپانیایی اعلام کرد که این اقدام حزب کمونیست چین که سابقه آن به دههها پیش میرسد، در حالی ادامه مییابد که پکن در سالهای گذشته تغییراتی را در قوانین خود در این زمینه داده بود.
بر اساس این گزارش، این «عمل وحشیانه» دولت چین امید ملاقات با وکیل یا محاکمه زندانیان سیاسی را از آنان سلب میکند و حتی پس از آزادی احتمالی، آنان در جامعه منزوی میشوند.
بر اساس اسنادی که به دست آمده، پزشکان و بیمارستانها با حزب کمونیست چین تبانی کردهاند و زندانیان سیاسی را در حالی که ضرورتی نداشته در بیمارستانهای روانی بستری کرده و به آنها به اجبار دارو دادهاند.
این گزارش تاکید میکند که فرستادن زندانیان سیاسی به بیمارستانهای روانی به یک رویه گسترده و معمول تبدیل شده است.
فرح پهلوی: آماده بازگشت به ایرانم، مردم خواستار بازگشت پادشاهی هستند

فرح پهلوی، ملکه پیشین ایران، میگوید مردم ایران «خواهان بازگشت» پادشاهی پهلوی هستند و او نیز «آماده بازگشت» به ایران است.
خانم پهلوی این اظهارات را در جریان سفر به مصر برای شرکت در مراسم سالروز درگذشت محمدرضاشاه پهلوی در گفتوگو با روزنامه ایتالیایی «لیبرو» مطرح کرده است.
وی با اشاره به سر دادن شعار «رضاشاه، روحت شاد» در تظاهرات اعتراضی سالهای اخیر در نقاط مختلف ایران، گفت: «برای من تکاندهنده است که پس از این همه سال و این همه حرف که علیه ما زدند، خیلی از آنها که در آن زمان مخالف ما بودند، از جمله برخی سیاستمداران خارجی که به هیچ وجه طرفدار ترقی و توسعه ایران نبودند، متوجه خدمات شاه برای کشور ما شدهاند.»
فرح پهلوی ابراز امیدواری کرده که به ایران بازگردد، اما افزوده است: «مهمترین مسئله آزادی ایران و آزادی ایرانیان است. اگر روزی بتوانم به کشورم بازگردم این شادی بزرگی برای من خواهد بود.»
وی با اشاره به «فقر شدید اکثریت مردم ایران»، «بدرفتاری» با زنان و اعتراضات کارگران و معلمان گفت که «بیشتر ایرانیها این حکومت دینسالار را نمیخواهند و بسیاری از جوانان طرفدار پادشاهیاند.»
ملکه پیشین ایران تاکید کرده که «اگر سلطنت به ایران بازگردد، نور پهلوی، دختر شاهزاده رضا پهلوی، ولیعهد او خواهد بود.»
فرح و رضا پهلوی، پس از افزایش شعارهای حمایتی در خیابانها از آنها، موضعگیری علنی خود درباره مسائل ایران را افزایش دادهاند.
حمایت فعالان زن خارج از ایران از سپیده رشنو، مخالف زندانی حجاب اجباری

شماری از فعالان ایرانی حقوق زن ساکن خارج از کشور، با انتشار ویدئوکلیپی، حمایت خود از سپیده رشنو، زن مخالف حجاب اجباری، را ابراز کردند.
این زنان، در این ویدئوکلیپ، شعری به نام «اعتراف» را که شاعری ناشناس به نام «دریا» برای آنها ارسال کرده بود، بازخوانی کردند.
در این شعر خطاب به سپیده رشنو آمده که وی با «زیبایی و شجاعت و جرات و غرور... درون خاطره جمعی یک دیار، برجا مانده است.»
«مونیتر»، یکی از فعالان زن که در این ویدئوکلیپ مشارکت داشته، در این باره گفت که فعالان زن برای «بلندتر کردن صدای سپیدهها» و «زنان و مردم به گروگان گرفتهشده ایران» به بازخوانی این شعر دست زدند.
سپیده رشنو پس از انتشار فیلم درگیریاش با یک زن حامی حکومت در اتوبوس بر سر رعایت حجاب، بازداشت شد و مدتی بعد تصاویری از اعترافات اجباری او در تلویزیون رسمی ایران به نمایش درآمد.
نشانههایی از آثار آسیبدیدگی بر روی چهره خانم رشنو در تصاویر پخش شده دیده میشد.
پیشتر نیز جمعی از کاربران شبکههای اجتماعی در کارزاری با هشتگ «سپیده کجاست» به ادامه بازداشت و بیخبری از این زن معترض به حجابِ اجباری اعتراض کردند.
تعدادی از فعالان زن در تهران هم روز دوشنبه، ۲۴ مرداد، با در دست داشتن پلاکارد «سپیده رشنو کجاست»، خواهان مشخص شدن وضعیت این زن بازداشتیِ مخالف حجاب اجباری شدند.
محکومیت یک زن سعودی به سالها زندان به دلیل بازنشر توئیت مخالفان حکومت

سلمی الشهاب، زن سعودی ۳۴ ساله و دانشجوی دانشگاه لیدز در بریتانیا، که برای تعطیلات به عربستان سعودی بازگشته بود، به دلیل داشتن حساب توئیتر و دنبال کردن و بازنشر توئیتهای مخالفان و فعالان سیاسی به ۳۴ سال زندان محکوم شد.
به گزارش گاردین، سلمی الشهاب که دارای دو فرزند است، ابتدا به «جرم» استفاده از یک وبسایت اینترنتی برای «ایجاد ناآرامی عمومی و بیثبات کردن امنیت مدنی و ملی» به سه سال زندان محکوم شد.
اما پس از درخواست دادستان عمومی برای بررسی سایر اتهامات ادعایی علیه او، یک دادگاه تجدیدنظر روز دوشنبه هفته جاری حکم جدید ۳۴ سال زندان و ۳۴ سال ممنوعیت سفر علیه این زن را صادر کرد.
بر اساس ترجمه اسناد دادگاه که به دست روزنامه گاردین رسیده، خانم الشهاب به کمک به افرادی که در پی ایجاد ناآرامی عمومی و بیثبات کردن امنیت ملی و مدنی هستند، از طریق دنبال کردن حساب توئیتر آنها و بازنشر توئیتهایشان متهم شده است.
به نوشته گاردین، تصور بر این است که الشهاب همچنان بتواند درخواست تجدیدنظر در این پرونده را به دستگاه قضایی عربستان سعودی ارائه کند.
این حکم دادگاه ویژه تروریستی عربستان هفتهها پس از سفر جو بایدن رئیس جمهور آمریکا به عربستان صادر شده، سفری که به نوشته روزنامه گاردین، فعالان حقوق بشری قبل از آن هشدار داده بودند که میتواند به ریاض برای تشدید سرکوب مخالفان و سایر فعالان دموکراسی جسارت بخشد.
بایدن پیش از سفر به عربستان سعودی، در یادداشتی که در روزنامه واشینگتنپست منتشر شد، نوشت: «میدانم که بسیاری موافق تصمیم من برای سفر به عربستان سعودی نیستند. نظرات من درباره حقوق بشر روشن و دیرپاست و در جریان هر سفر خارجی بحث آزادیهای بنیادین همواره در دستور کار من بوده است، همان طور که در جریان این سفر نیز خواهد بود.»
پیش از این جو بایدن موضع تندی نسبت به قتل جمال خاشقچی روزنامهنگار واشینگتن پست داشت و محمد بن سلمان ولیعهد عربستان را مسئول این قتل در کنسولگری دولت ریاض در ترکیه معرفی کرده بود.
گاردین اضافه کرد در حالی که عربستان سعودی از طریق «صندوق سرمایهگذاری عمومی» این کشور، سهام غیرمستقیم عمدهای از این شرکت رسانههای اجتماعی آمریکا را در اختیار دارد، این پرونده آخرین نمونه از روند سرکوب کاربران توئیتر از سوی محمد بن سلمان ولیعهد عربستان سعودی است.
حمله به سلمان رشدی؛ رضا پهلوی از مذاکره غربیها با رژیم ایران انتقاد کرد

شاهزاده رضا پهلوی رژیم جمهوری اسلامی را «الهامبخش» حمله به سلمان رشدی توصیف و قدرتهای غربی را متهم کرد که با ادامه مذاکره با ایران «به کارزار وحشیانه ترور که از بالاترین سطح رژیم فرمان میگیرد، جسارت و قدرت و شجاعت بخشیدهاند».
رضا پهلوی در بیانیهای که روز سهشنبه، ۲۵ مرداد، منتشر کرد، نوشت: «تلاش برای قتل سلمان رشدی تنها آخرین نمونهای است که نشان میدهد رژیم تروریست و جنایتکار در ایران برای خفه کردن آزاداندیشان تا کجا پیش خواهد رفت.»
سلمان رشدی، نویسنده مشهور کتاب «آیات شیطانی»، روز ۲۱ مرداد پیش از آغاز سخنرانی خود در مؤسسه چاتاکوآ در غرب ایالت نیویورک با «ضربات متعدد» چاقو از ناحیه شکم و گردن مورد حمله قرار گرفت.
عامل این حمله هادی مطر نام دارد که ۲۴ ساله و اهل فِرویو در ایالت نیوجرزی معرفی شده و بهگفته یک مقام محلی در جنوب لبنان، از والدین لبنانیالاصل مهاجر متولد شده است.
برخی رسانههای آمریکا از جمله شبکه انبیسی نیوز به نقل از یک مقام پلیس گفتهاند بررسی فعالیتهای هادی مطر در شبکههای اجتماعی نشان میدهد که او از حامیان گروههای افراطی شیعه و جمهوری اسلامی است.
شاهزاده رضا پهلوی در بیانیه خود جمهوری اسلامی را متهم کرد که «مدتهاست که با کارزار خشونت و ترور خود، جهان را به گروگان گرفته است» و از دیگر کشورها خواست «یک بار برای همیشه همچون حکومتی مطرود با این رژیم رفتار کند که خود همواره آن را به اثبات رسانده است».
سلمان رشدی ۷۵ ساله پس از این حمله همچنان در بیمارستان بستری است و بهگفته نزدیکانش در مسیر بهبودی قرار دارد.
آقای پهلوی در پایان بیانیه خود برای سلمان رشدی «بهبودی سریع و کامل» آرزو کرده و اظهار امیدواری کرده است که «با تنی سالم نزد کتابها و نوشتههایش که علاقهمندان بسیاری دارد، باز گردد».
جلسه غیرعلنی درباره برجام؛ شمخانی، امیرعبداللهیان و باقری به مجلس میروند

مجلس شورای اسلامی ایران روز چهارشنبه جلسهای غیرعلنی با محوریت مذاکرات احیای برجام تشکیل میدهد.
قرار است در این جلسه، علی شمخانی، دبیر شورای عالی امنیت ملی، حسین امیرعبداللهیان، وزیر خارجه، و علی باقری، رئیس تیم مذاکرهکننده ایران در وین، حضور یابند.
آن طور که محمدرضا دشتی اردکانی، عضو هیئت رئیسه مجلس خبر داده، این جلسه ۱۱ صبح چهارشنبه، ۲۶ مردادماه، به وقت تهران برگزار خواهد شد.
آقای شمخانی، عصر روز سهشنبه، ۲۵ مرداد، نیز در جلسهای با اعضای کمیسیون امنیت ملی مجلس، به آنها درباره روند مذاکرات و فرایند بررسی ایدههای هماهنگکننده اتحادیه اروپایی و جمعبندی نظرات ایران در این خصوص گزارشی ارائه کرده بود.
این جلسه در محل دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی و با حضور وزیر امورخارجه، محمد اسلامی رئیس سازمان انرژی اتمی و معاون سیاسی وزارت امور خارجه برگزار شد.
آقای شمخانی در این جلسه گفت: «صرف نظر از توافق یا عدم توافق که به هر شکل، تامینکننده منافع ملت ایران است با هماهنگی بسیار خوبی که میان بخشهای مختلف کشور برای پیشبرد مذاکرات انجام شد در هیچ بخشی از خطوط قرمز عقبنشینی انجام نشد و نخواهد شد.»
سخنگوی اتحادیه اروپا روز سهشنبه در تماس رادیوفردا تایید کرد که پاسخ تهران به متن پیشنهادی اروپا در زمینه احیای برجام دریافت شده است.
متن پیشنهادی اتحادیه اروپا برای احیای برجام در آخرین دور از مذاکرات وین به هیئتهای مذاکرهکننده ارائه شده بود و این هیئتها روز ۱۷ مرداد به پایتختهای خود بازگشتند تا درباره این متن با رهبران کشورهای خود مشورت کنند.
مقامهای اتحادیه اروپا قبلاً گفته بودند که متن تدوینشده در مذاکرات وین «نهايی» است و طرفهای حاضر میبایست درباره آن تصمیم بگیرند.
افبیآی مشاور سابق ترامپ و معاون او را بر سر پرونده اسناد محرمانه «بازجویی کرد»

منابع مطلع میگویند که پلیس فدرال آمریکا، افبیآی، پت سیپولون، مشاور سابق دونالد ترامپ در کاخ سفید و معاون او را در رابطه با اسناد محرمانهای که آقای ترامپ به اقامتگاه خصوصی خود انتقال داده بود، بازجویی کرده است.
مشخص نیست افبیآی چه زمانی آقای سیپولون را بازجویی کرده اما معاون او، پاتریک فیلبین، در فصل بهار بازجویی شده است.
افبیآی هفته گذشته با یورش به عمارت مار-آ-لاگو در ایالت فلوریدا، اسناد محرمانهای را که دونالد ترامپ، رئیس جمهور سابق ایالات متحده، از کاخ سفید به این اقامتگاه منتقل کرده بود، ضبط کرد.
به گفته وزارت دادگستری ایالات متحده، برخی از این اسناد فوق محرمانه بودهاند. اما دونالد ترامپ میگوید که همه این اسناد از طبقهبندی محرمانه خارج شده و در جایی امن، نگهداری میشدند.
با استفاده از گزارش خبرگزاری رویترز؛ س.ن
انتخاب سردبیر
-
یکسالگی قدرت گرفتن طالبان
روزی که کابل سقوط کرد
-
یکسالگی قدرت گرفتن طالبان
گفتوگو با یکی از دختران بازمانده از تحصیل در حکومت طالبان
-
یکسالگی قدرت گرفتن طالبان
سقوط کابل و داستان تلخ محرومیتها علیه زنان افغان
-
سوءقصد به جان سلمان رشدی
زخمی تیغهای شیطانی
-
یادداشتی از یوحنا نجدی
همه دشمنیهای خامنهای با فضای مجازی
-
صنعت خودرو
سومین خودروساز ایران در آستانه واگذاری