لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۱۳ فروردین ۱۴۰۲ تهران ۱۰:۰۰

خبرهای کوتاه

اخراج برای معلم و تذکر کتبی برای مدیر در پی ترانه‌خوانی دانش‌آموزان قائمشهری

معلمی که به دلیل ترانه‌خوانی‌ دانش‌آموزانش در کلاس اخراج شد

در واکنش به انتشار ویدئویی از ترانه‌خوانی دانش‌آموزان مدرسه‌ای در قائمشهر، مدیر آموزش و پرورش مازندران از اخراج معلم و احتمال لغو مجوز مدرسه خبر داد.

به گزارش خبرگزاری ایرنا، حسین کمالی روز پنج‌شنبه، ۲۷ بهمن، از ترانه خوانده‌شده توسط دانش‌آموزان قائمشهری به‌عنوان «آهنگ مبتذل» نام برد و گفت که بر اساس تصمیم و رأی شورای نظارت آموزش و پرورش استان به مدیر مدرسه تذکر کتبی داده شده و احتمالا مجوز فعالیت این مدرسه لغو خواهد شد.

آقای کمالی در ادامه با اشاره به این که اقدام معلم نیز از روی «ناآگاهی» انجام شده افزود که شورای نظارت به عدم صلاحیت این معلم و قطع همکاری با او رای داده است.

در ویدئویی که طی روزهای گذشته از دانش‌آموزان یک مدرسه غیر انتفاعی در قائمشهر در شبکه‌های اجتماعی منتشر شده است، آنها ترانه «گنگستر شهر آمل» را در حضور معلم خود هم‌خوانی می‌‌کنند.

انتشار گسترده این ویدئو در شبکه‌های اجتماعی، واکنش مسئول روابط عمومی وزارت آموزش و پرورش را نیز در پی داشت. مصطفی بابایی در توئیتی از فضای شاد کلاس با عنوان شکسته شدن «حرمت کلاس» و «هنجارها» نام برد و از مردم و والدین این دانش‌آموزان عذرخواهی کرد.

برخورد سخت‌گیرانه با معلم و مدرسه قائمشهر واکنش‌های گسترده‌ای را در شبکه‌های اجتماعی در پی داشته است. از جمله اکبر گنجی، فعال سیاسی در توئیتی نوشت: «اگر کلاس فقط و فقط جای درس است، این همه مداحی و روضه‌خوانی برای چیست؟»

مسیح علی‌نژاد، روزنامه‌نگار و فعال سیاسی، نیز برخورد آموزش و پرورش با معلم را واقعیت جمهوری اسلامی عنوان کرد و در توئیتی آورد که در این حکومت «مردم به خاطر چند تار مو، آواز خواندن، رقصیدن و عاشقی کردن، زندانی، شکنجه و اعدام می‌شوند.»

مهم‌ترین خبرهای ایران و جهان

پلمب کاشان مال و ده‌ها مرکز تفریحی در شهرهای مختلف به دلیل عدم رعایت حجاب اجباری

کاشان مال (عکس از آرشیو)

دادستان کاشان نیز اعلام کرد که «کاشان مال» یکی از بزرگترین مراکز تجاری و تفریحی این شهر را به خاطر «عدم رعایت حجاب» پلمب و تعطیل کرده است.

جواد نوری، دادستان کاشان، روز شنبه دوازدهم فروردین، از پلمب و تعطیلی «کاشان مال» یکی از بزرگترین مجموعه‌های تجاری و تفریحی کاشان را تایید کرد و گفت: «کاشان مال به دلیل رعایت نشدن حجاب از سوی مراجعان و بعضا کارکنان از روز جمعه یازدهم فروردین‌ماه ۱۴۰۲ پلمب و تعطیل شده است.»

دادستان کاشان همچنین از پلمب بیش از ۴۰ کافه و رستوران در این شهر به دلیل «عدم رعایت حجاب توسط مشتریان» خبر داد و گفت که به بسیاری از واحدهای تجاری و تفریحی نیز «تذکر» و «اخطار پلمب» داده شده است.

در استان خوزستان نیز مهدی آماده، دادستان دزفول، گفت که «یکی از اماکن گردشگری دزفول به دلیل رعایت نشدن شئونات اخلاقی» از روز جمعه پلمب شده است.

مهدی آماده افزود که در مرکز گردشگری «علاوه بر رعایت نشدن حجاب، رقص خانم‌های بی‌حجاب» نیز انجام شده بود.

دادستان دزفول روز پنج‌شنبه نیز از بازداشت چند نفر به اتهام برگزاری «تور گردشگری» در منطقه دریاچه سد دز در بخش شهیون شهرستان دزفول خبر داد و گفته بود که حین برگزاری این طور »هنجارشکنی» انجام شده است.

اوج‌گیری دوباره تنش میان حکومت با مردم بر سر حجاب اجباری در حالی است که از نزدیک به هفت ماه پیش و در پی کشته شدن مهسا امینی حین بازداشت توسط گشت ارشاد، اعتراضات گسترده‌ای علیه جمهوری اسلامی شکل گرفته است.

حضور پدران دادخواه مهسا امینی و محمدمهدی کرمی بر مزار ژینا در آرامستان آیچی سقز

همزمان با دیدارهای خانواده‌های دادخواه معترضان کشته شده در جریان تعطیلات سال نو، خانواده محمدمهدی کرمی، معترض اعدام شده، روز شنبه در شهر سقز با خانواده مهسا امینی دیدار کردند و ماشاالله کرمی و امجد امینی بر «مزار ژینا» دست اتحاد و همبستگی دادند.

در یکی از تصاویری که ماشاالله کرمی پدر محمدمهدی کرمی در صفحه اینستاگرام خود منتشر کرده است، امجد امینی در حالی که قاب عکسی از محمدمهدی کرمی را در دست دارد کنار پدر و مادر این معترض اعدام شده ایستاده است.

در تصویر دیگری، پدر محمدمهدی کرمی و پدر مهسا امنیتی در حالی که دست‌های خود را به نشان اتحاد و همبستگی گره کرده‌اند بر مزار مهسا امینی در آرامستان آیچی شهر سقز ایستاده‌اند.

مهسا امینی در جریان سفری خانوادگی به تهران در ۲۲ شهریور به دست نیروهای گشت ارشاد بازداشت شد و حین بازداشت این نیروها کشته شد. روز ۲۶ شهریور پس از خاکسپاری مهسا امنیتی در آرامستان آیچی سقز بود که بر سنگ اول مزار او به زبان کردی عبارت «ژینا تو نمی‌میری، اسمت رمز می‌شود» نقش بست و سپس زنان روسری از سر برگرفته و در هوا چرخاندند.

در همین تجمع شهر سقز بود که شعار «زن، زندگی آزادی» سر داده شد و به شعار محوری اعتراضاتی تبدیل شد که به سرعت سراسر ایران را در بر گرفت، اعتراضاتی که به گسترده‌ترین اعتراضات ضد حکومتی علیه جمهوری اسلامی تبدیل شد و در جریان سرکوب آن تاکنون بنابر اعلام مجموعه فعالان حقوق بشر دست‌کم ۵۲۰ نفر به دست نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی کشته شده‌اند.

دستگاه‌های امنیتی و قضایی جمهوری اسلامی همچنین ده‌ها تن از معترضان را به محاربه متهم کردند که از میان چهار تن اعدام شدند. محسن شکاری معترض بازداشت شده در تهران، مجیدرضا رهنورد در مشهد، و همچنین در ۱۷ دی ماه محمد حسینی و محمدمهدی کرمی معترضان بازداشت شده در جریان مراسم چهلم حدیث نجفی در کرج را اعدام کرد.

دادگاه انقلاب کرج ۱۶ تن را در پرونده مرگ یک بسیجی به نام روح‌الله عجمیان در جریان اعتراضات چهلم حدیث نجفی به محاربه متهم کرد و به فاصله کوتاهی حکم اعدام محمدمهدی کرمی و محمد حسینی را صادر و اجرا کرد در حالی که این دو معترض اتهامات منتسب به خود را رد کرده و از شکنجه شدید خود در دوران بازداشت خبر داده بودند.

محمدمهدی کرمی و محمد حسینی هیچ یک در طول دوره بازداشت و محاکمه اجازه داشتن وکیل انتخابی و‌ دادرسی عادلانه را نداشتند و به گفته محمدحسین آقاسی، وکیل دادگستری، آنها را صبح شنبه هفدهم دی ماه بدون «اجازه آخرین دیدار با خانواده‌هایشان» اعدام کردند.

پدر و مادر محمدمهدی کرمی از هنگام اعدام فرزندشان تاکنون بارها بر مزار دیگر کشته‌شدگان و معترضان اعدام شده به ویژه بر مزار محمد حسینی حضور یافته‌اند و به اقدامات انسان‌دوستانه پرداخته و بارها بر مزار دیگر معترضان کشته شده به ویژه محمد حسینی، حضور یافته‌اند.

چهار نظامی پاکستان در نزدیکی نوار مرزی با ایران کشته شدند

نیروهای مرزی پاکستان (عکس از آرشیو)

ارتش پاکستان روز شنبه اعلام کرد «تروریست‌ها» با استفاده از خاک ایران به کاروان نیروهای امنیتی این کشور در یکی از نقاط مرزی با ایران حمله کردند که در این حمله چهار نظامی پاکستانی کشته شدند.

در بیانیه ارتش پاکستان آمده است، نیروهای نظامی پاکستانی در حال گشت روزانه خود در منطقه مرزی جالگی از توابع شهرستان کِچ واقع در ایالت بلوچستان بودند که توسط این افراد مسلح مورد حمله قرار گرفتند.

هنوز هیچ گروهی مسئولیت این حمله به عهده نگرفته است.

ارتش پاکستان می‌گوید: «گروهی از تروریست‌ها که در خاک ایران فعال هستند به یک کاروان مرزی نیروهای امنیتی پاکستان که در حال گشت‌زنی در امتداد مرز بین دو کشور بود، حمله کردند.»

طبق این بیانیه، مقامات پاکستان در حال تماس‌ و گفت‌وگو با مقام‌های ایرانی هستند تا از وقوع چنین حملاتی در آینده جلوگیری شود.

پاکستان و ایران ۹۵۹ کیلومتر مرز مشترک زمینی دارند و در گذشته نیز چندین حادثه امنیتی مشابه روی داده بود.

در دی ماه سال گذشته نیز در حمله افراد مسلح به یک واحد گشتی پاکستانی چهار سرباز کشته شدند.

اردیبهشت ۹۹، وقوع یک انفجار در نزدیکی مرز ایران و پاکستان نیز منجر به کشته شدن حداقل پنج سرباز و یک افسر ارتش پاکستان شد.

همچنین در آذرماه سال ۹۷ یک درگیری نظامی در منطقه مرزی منجر به کشته شدن شش سرباز پاکستانی و مجروح شدن ۱۴ نفر از آنان شد.

پس از شکست مذاکرات صلح میان اسلام‌آباد و شبه‌نظامیان طالبان که در افغانستان پنهان شده‌اند، خشونت در پاکستان افزایش یافته است.

ایالت بلوچستان بزرگترین استان پاکستان است که با افغانستان و ایران مرز مشترک دارد و مرتبا از سوی شبه‌نظامیان اسلامگرا، گروه‌های فرقه‌ای یا جدایی‌طلبان هدف حمله قرار می‌گیرد.

هشدار ایران به جمهوری آذربایجان در رابطه با نزدیکی به اسرائیل

در پی اقدام جمهوری آذربایجان مبنی بر متهم دانستن ایران در مورد ترور نماینده مجلس این کشور ، سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی خواستار هشیاری مردم جمهوری آذربایجان نسبت به آن چیزی شد که وی «نیات واقعی دشمن صهیونیستی» خواند.

به گزارش ایلنا، ناصر کنعانی مدعی شد که رژیم اسراییل «از نزدیک شدن به کشورهای مسلمان، هدفی جز ایجاد اختلاف و چنددستگی در امت اسلامی» برای به گفته وی، «تحقق مطامع توسعه‌طلبانه خود» ندارد.

پیش از این سخنگوی وزارت خارجه آذربایجان گفته بود تحقیقات و نتایج اولیه بازجویی‌ها حاکی از «دست‌داشتن» جمهوری اسلامی در ترور اخیر نماینده مجلس آذربایجان است.

آیخان حاجی‌زاده، روز جمعه ۱۱ فروردین بدون اشاره به جزئیات تحقیقات درباره ترور فاضل مصطفی، نماینده منتقد جمهوری اسلامی در پارلمان این کشور، در ادامه گفت اخیرا تهدیدهای جمهوری اسلامی علیه آذربایجان «افزایش» یافته است.

روز پنجشنبه نیز وزارت دفاع جمهوری آذربایجان بیانیه تندی علیه ادعاهای یک مقام ارشد نظامی ایران درباره «حضور اسرائیل و داعش» در خاک این کشور صادر کرد.

در واکنش به این بیانیه، ناصر کنعانی، سخنگوی وزارت امور خارجه ایران، اظهارات اخیر وزیر خارجه اسرائیل مبنی بر توافق این کشور با جمهوری آذربایجان در مورد «تشکیل یک جبهه متحد علیه ایران» را «سند دیگری از نیات شوم رژیم صهیونیستی جهت تبدیل خاک جمهوری آذربایجان به عرصه تهدید علیه امنیت ملی جمهوری اسلامی ایران دانست و آن را قویا محکوم کرد».

روابط ایران و جمهوری آذربایجان طی ماه‌های گذشته، به ویژه پس از حمله مسلحانه به سفارت این کشور در تهران، به شدت متشنج شده است.

عضو هیات مدیره باشگاه استقلال خواستار ادامه کار فتح‌الله‌زاده شد

در حالی که تیم فوتبال استقلال در آستانه حذف از لیگ قهرمانان آسیا قرار دارد، علی فتح‌الله‌زاده مدیرعامل این باشگاه از سِمَت خود کناره‌گیری کرده است

یک عضو هیات مدیره باشگاه استقلال با اشاره به استعفای علی فتح‌الله‌زاده مدیرعامل سابق این باشگاه گفت که وی تنها بود و مدیران به جلسات متعددی رفتند تا مشکلات مالی را حل کنند اما کسی کمک نکرد.

محمد مومنی در گفت‌وگو با ایسنا خواستار ادامه کار علی فتح‌الله‌زاده شد و تاکید کرد که موضع هیات مدیره باشگاه استقلال در این زمینه حمایتی است.

آقای مومنی غیبت در رقابت‌های آسیایی برای استقلال را مشکل زا توصیف کرد.

در حالی که تیم فوتبال استقلال در آستانه حذف از لیگ قهرمانان آسیا قرار دارد، علی فتح‌الله‌زاده مدیرعامل این باشگاه با انتشار پستی در اینستاگرام از سِمَت خود کناره‌گیری کرد.

آقای فتح‌الله‌زاده در پیام استعفایش خطاب به حمید سجادی، وزیر ورزش با اشاره به «کتمان حقایق توسط مدیریت سازمان خصوصی سازی» نوشت: «باشگاه استقلال با بدهی‌های کمرشکن و غیرقابل باوری روبه‌رو بوده» که وی به تنهایی قادر به پرداخت آن‌ها نبوده است.

وی در نامه استعفایش تاکید کرده است که در مدت دو ماه مسئولیتش با بسیاری از مسئولان دیدار و گفت‌وگو انجام داده ولی هیچ یک از آن دیدارها نتیجه‌ای در بر نداشته است.

آقای فتح‌الله‌زاده شش ماه قبل جایگزین سردار مصطفی آجورلو شده بود.

مهلت پرداخت بدهی‌ استقلال برای دریافت مجوز حرفه‌ای، بامداد شنبه به پایان رسید. مطالبات استراماچونی سرمربی اسبق و پادووانی مدافع برزیلی، از جمله موانع استقلال برای اخذ مجوز حرفه‌ای بود.

هلال احمر درباره وقوع سیلاب در روز سیزدهم فروردین هشدار داد

هلال احمر جمهوری اسلامی با هشدار درباره بارش‌های ناگهانی و وقوع سیلاب، از مردم خواست هنگام برگزاری سیزده‌بدر کنار رودخانه‌ها اتراق نکنند.

به گزارش ایسنا، ستاد نوروزی هلال‌احمر در هشتمین اطلاعیه دوران نوروز از مردمی که در روزهای ۱۲ و ۱۳ برای تفریح و گردش به فضای باز می‌روند خواست با توجه به بارش‌های ناگهانی، مراقب برف و سرما در ارتفاعات، احتمال سیلابی شدن رودخانه‌ها و همچنین لغزندگی جاده‌ها به دلیل بارندگی‌های ناگهانی و رگباری باشند و از اتراق در کنار و در مسیر رودخانه‌ها جداً خودداری کنند.

روز سیزدهم فروردین به نام روز طبیعت شناخته می شود و بر اساس سنت‌های نوروزی اعتقاد بر این است که برای اجتناب از نحسی عدد ۱۳ بهتر است در سیزدهمین روز اولین ماه سال از خانه ماندن دوری شود و به گردش و طبیعت گردی پرداخته شود که همین مسئله می تواند به بروز حوادث یا سوانحی در نقاط مختلف کشور بیانجامد.

لایحه تعطیلی پنجشنبه‌ها به مجلس ارائه شد

معاون اجرایی رییس‌جمهوری اسلامی با اشاره به موضوع تعطیلی پنجشنبه‌ها گفت لایحه‌ای در این زمینه به مجلس ارائه شده است.

به گزارش ایسنا، محسن منصوری در نشست ستاد مرکزی هماهنگی خدمات سفر که روز دوازدهم فروردین‌ماه برگزار شد تاکید کرد: «تعطیلی پنجشنبه‌ها یکی از مصوبات خوبی است که زیرساخت مناسبی را برای سفرها به خصوص سفرهای کوتاه مدت مهیا می‌کند.»

وی با بیان این که دولت لایحه تعطیلی پنجشنبه‌ها را در قالب اصلاح‌ ماده ۸۷ قانون مدیریت خدمات کشوری به مجلس ارائه کرده، ابراز امیدواری کرد که این لایحه اجرایی شود.

موضوع تعطیلی پنجشنبه‌ها پیش از این نیز چند بار مطرح شده است، از جمله رئیس سازمان اداری استخدامی کشور آبان سال گذشته از ارسال طرحی به مجلس برای اضافه‌شدن پنجشنبه به تعطیل رسمی آخر هفته در سراسر کشور خبر داد.

میثم لطیفی در حاشیه جلسه روز چهارشنبه ۱۸ آبان هیات دولت گفته بود: «قرار بر این شد برای مشاغلی که امکانش وجود دارد، ساعت کاری در سراسر کشور از ساعت ۸ تا ۱۶:۳۰ و پنجشنبه و جمعه برای کارکنان تعطیل باشد.»

به‌گفته این مقام دولتی، این تصمیم به‌منظور «افزایش بهره‌وری اقتصادی» گرفته شده و در صورت تصویب در مجلس دو روز پایانی هفته برای همه کارکنان سراسر کشور تعطیل خواهد بود.

رئیس سازمان اداری استخدامی در عین حال تأکید کرد که مجموعه‌های دولتی خدماتی از قبیل مراکز درمانی، بانکی، ورزشی و همچنین واحدهای نظامی مشمول این مصوبه نخواهند بود.

در حال حاضر مجموع روزهای تعطیلات رسمی سراسری در ایران به‌جز جمعه‌ها برای عموم و پنجشنبه‌ها برای مدارس، حدود ۳۰ روز است که شامل تعطیلات ملی و حکومتی و مذهبی می‌شود.

سفیر ایران: ۱۱ میلیارد دلار بابت صادرات برق و گاز از عراق طلب داریم

خط لوله گاز در مرز ایران و عراق، منطقه بصره

سفیر ایران در عراق می‌گوید دولت بغداد از بابت واردات برق و گاز ایران، ۱۱ میلیارد دلار بدهی به تهران دارد.

عراق از زمان اعمال تحریم‌های آمریکا در سال ۱۳۹۸، تنها مجاز به پرداخت پول گاز و برق وارداتی ایران با دینار عراق است. دولت بغداد این پول را از طریق بانک تجارت عراق به حساب بانک مرکزی ایران دینار واریز می‌کند و ایران تنها مجاز است که از این پول برای واردات کالا از خود عراق استفاده کند.

با توجه به ناترازی شدید در تجارت دوجانبه و بلااستفاده ماندن دارایی‌های دیناری ایران از بابت صادرات برق و گاز، جمهوری اسلامی آن را به عنوان بدهی دولت عراق قلمداد می‌کند.

محمد کاظم آل صادق روز شنبه ۱۲ فروردین در گفت‌وگو با شبکه «خبر عراق» افزود که بحران خشکسالی عراق ارتباطی به قطع جریان رودخانه‌ها به خاک عراق توسط ایران ندارد.

دولت عراق بارها نسبت به قطع جریان آب رودخانه‌ها توسط ایران انتقاد کرده و خواستار مذاکره با جمهوری اسلامی شده است؛ موضوعی که بنابر گفته مقامات عراقی، ایران از مذاکرات درباره آن اجتناب می‌کند.

سفیر ایران در عراق می‌گوید خشکسالی در عراق ارتباطی به ایران ندارد و تنها ۸ تا ۱۰ درصد آب مورد نیاز آن از ایران می‌آید. به گفته او، ۸۰ درصد ورود آب رودخانه‌ها از عراق از خاک ترکیه صورت می‌پذیرد.

محمد کاظم آل صادق در ادامه گفت خود ایران با مشکل خشکسالی و کمبود آب مواجه است.

با استفاده از گزارش‌های خبرگزاری رسمی عراق و رادیو فردا؛ د.خ/س.ن

چهار سرباز پاکستانی به دست افراد مسلح مستقر در ایران کشته شدند

سربازان پاکستانی در مرز این کشور با ایران

ارتش پاکستان روز شنبه اعلام کرد که دست‌کم چهار سرباز پاکستانی به دست «تروریست‌هایی» که از مرز ایران عبور کرده بودند، کشته شدند.

اطلاعیه این نهاد نظامی می‌گوید، «گروهی از تروریست‌ها» که واحد عملیاتی آنها در ایران مستقر است به یک گشتی مرزبانی در مجاورت مرز ایران – پاکستان در منطقه بلوچستان حمله کردند.

ارتش پاکستان در اطلاعیه خود اضافه کرده که تماس‌های لازم با مقامات ایرانی در این باره گرفته شده است تا با اقدام مناسب علیه تروریست‌هایی که در خاک ایران مستقر هستند، مانع تکرار چنین حوادثی بشوند.

ایران و پاکستان بیش از ۹۰۰ کیلومتر مرز مشترک دارند و تاکنون حوادث امنیتی مشابه متعددی در نواحی مرزی دو کشور رخ داده است. استان بلوچستان پاکستان به طور مدام هدف شبه‌نظامیان اسلام‌گرا، گروه‌های فرقه‌گرا و جدایی‌طلبان ناسیونالیست قرار می‌گیرد.

این حمله در شرایطی رخ داده که شکست مذاکرات صلح میان اسلام‌آباد و شبه‌نظامیان طالبان که در افغانستان پنهان شده‌اند به افزایش خشونت‌ها منجر شده است. طالبان پاکستان طی چند دهه پر از خشونت، حدود ۸۰ هزار نفر را کشته‌اند.

آنها از سال ۲۰۱۴ تاکنون به دنبال حملات متعدد ارتش پاکستان از مواضع خود در خاک افغانستان عقب‌نشینی کرده‌اند اما از زمان سقوط دولت کابل و روی کار آمدن دوباره حکومت طالبان در افغانستان، به دنبال تجدید سازمان هستند.

با استفاده از گزارش خبرگزاری آلمان؛ س.ن

ادامه بحران در استقلال با استعفای فتح‌الله‌زاده

در حالی که تیم فوتبال استقلال در آستانه حذف از لیگ قهرمانان آسیا قرار دارد، مدیرعامل این باشگاه از سمت خود کناره‌گیری کرد.

علی فتح‌الله‌زاده شش ماه قبل جایگزین سردار مصطفی آجورلو شده بود. او که برای پنجمین بار در سه دهه اخیر مدیرعامل استقلال شد، متن استعفای خود را در اینستاگرام منتشر کرده.

آقای فتح‌الله‌زاده در سالیان اخیر هر گاه مسئولیتی در باشگاه نداشته، با وعده‌هایی از قبیل جذب لیونل مسی، هواداران را به بازگشتش ترغیب کرده. او تاکید کرده بود: «من اقتصاددان هستم و نشان می‌دهم چطور می‌شود تيم را با صفر ريال در صدر جدول نگه داشت.»

ویدیوهایی از بازی ۱۱ فروردین استقلال با ذوب آهن منتشر شده که هواداران معترض استقلال، با سر دادن شعار علیه فتح‌الله‌زاده، او را «بی ناموس» خطاب می‌کنند.

مدیرعامل مستعفی آبی پوشان پایتخت، به وزیر ورزش نوشته: «به دلیل کتمان حقایق، با بدهی کمرشکن روبرو شدیم. همان ابتدا عنوان کردم تنهایی قادر به پرداخت نیستم. وقتی برای درخواست هوادار مظلوم استقلال اعتنایی نیست برای چه بمانم؟ با اجازه می‌روم شاید مدیر بعدی خودی باشد. مسئولی نمانده که پیشش نروم ولی دریغ از کمک. یک ساعت دیرتر برای استقلال خسران بار خواهد بود.»

مهلت پرداخت بدهی‌ استقلال برای دریافت مجوز حرفه‌ای، بامداد شنبه به پایان رسیده. مطالبات استراماچونی سرمربی اسبق و پادووانی مدافع برزیلی، از جمله موانع استقلال برای اخذ مجوز حرفه‌ای بود.

سوای مسائل مالی، یکی از شروط صدور مجوز حرفه‌ای، تایید دفاتر درآمدها و هزینه‌هاست که باید توسط حسابرس مستقل انجام شود.

باشگاه استقلال در این زمینه هم حائز الشرایط نیست و ابهاماتی در قبال درآمد ۵۰۰ میلیاردی این باشگاه مطرح شده که گفته می‌شود در برکناری مصطفی آجورلو هم موثر بود. گرچه او اتهامات را نپذیرفته و برکناری خود را کودتا نامیده است.

پیش‌تر رئیس فدراسیون فوتبال اعلام کرده بود «در زمینه سندسازی برای تیمی که صلاحیت حضور در لیگ قهرمانان آسیا را ندارد اقدامی نخواهیم کرد. زیرا در صورت تخلف، علاوه بر باشگاه‌ها فدراسیون نیز تعلیق خواهد شد».

جرایمی که فیفا برای باشگاه‌های بدهکار در نظر می‌گیرد، صرفاً به محرومیت از لیگ قهرمانان خلاصه نمی‌شود، موضوعی که بر خشم و نگرانی هواداران معترض استقلال افزوده است.

بسته شدن پنجره نقل و انتقالاتی، کسر امتیاز و حتی سقوط به دسته پایین‌تر در نقاط مختلف جهان بارها گریبان تیم‌های متخلف را گرفته است.

اسرائیل، عضو کشته‌شده سپاه در سوریه را مسئول «عملیات ضد اسرائیلی» معرفی کرد

میلاد حیدری، عضو کشته‌شده سپاه در حمله هوایی اسرائیل به حومه دمشق

رسانه‌های اسرائیل ادعا کردند که میلاد حیدری، عضو کشته‌شده سپاه پاسدارن در سوریه از هادیان «عملیات ضد اسرائیلی» بوده است.

روزنامه اسرائیلی «یدیعوت آحرونوت»، روز جمعه نوشت که افسر میلاد حیدری بخشی از دستگاه اطلاعاتی سپاه پاسداران بوده که در «هدایت عملیات ضد اسرائیلی در سوریه» نقش داشته است.

سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ساعاتی پس از حمله هوایی اسرائیل به حومه دمشق با انتشار بیانیه‌ای، کشته‌شدن آقای حیدری را تأیید و بدون اشاره به رتبه نظامی، او را «مستشار نظامی» در سوریه معرفی کرد.

در این بیانیه به مرگ احتمالی نیروهای بیشتر ایران اشاره نشده بود، اما گروه دیده‌بان حقوق بشر سوریه که از بریتانیا فعالیت می‌کند، به نقل از «منابع موثق» اعلام کرد که در حمله اخیر، پنج افسر سپاه ازجمله یک فرمانده ارشد کشته شده‌اند.

در همین حال شبکه سعودی العربیه نیز اعلام کرد که اسرائیل در حملات اخیر، انهدام قطعات الکترونیک و تراشه‌هایی را که برای دقیق‌تر کردن موشک‌ها کاربرد دارد، هدف قرار داده است.

وزارت خارجه سوریه در واکنش به حمله اخیر اسرائیل در بیانیه‌ای این کشور را متهم کرد که عامل «حملات وحشیانه» ضمن «همدستی با گروه‌های تروریستی» در سوریه است، اما به مرگ نیروهای نظامی ایران در این بمباران‌ها اشاره نکرد.

اسرائیل تاکنون درباره حملات روزهای اخیر به سوریه سکوت کرده، این در حالی است که در موارد متعدد مشابه در گذشته به‌طور تلویحی مسئولیت حملات را با عنوان مقابله با گسترش نفوذ نظامی ایران و متحدان تهران در منطقه می‌پذیرفت.

از سوی دیگر، گزارشگران نظامی شبکه‌های تلویزیونی اسرائیل جمعه‌شب اعلام کردند که کشته شدن میلاد حیدری، برنامه از پیش‌طراحی‌شده برای هدف قرار دادن شخص او نبوده، بلکه از پای‌درآمدن این افسر سپاهی بخشی از عملیات پیاپی و منظم منتسب به ارتش اسرائیل در تقابل با «تثبیت نظامی ایران» در اطراف اسرائیل است.

خبرگزاری دولتی ایرنا، میلاد حیدری را ۳۲ ساله و از نیروهای «فرماندهی سایبری» سپاه معرفی کرده است.

سپاه پاسداران و وزارت خارجه ایران روز جمعه در بیانیه‌های جداگانه «سکوت» جامعه جهانی در برابر حملات اسرائیل به سوریه را نکوهش کردند. سپاه هم‌چنین از این حملات با عنوان «شرارت‌» نام برد و اعلام کرد که پاسخ به آن‌ها «بی‌تردید» در راه است.

در این میان، روزنامه اسرائیلی «جروزالم پست» نوشت که الی کوهن، وزیر خارجه این کشور در دیدار ۱۱
فروردین با همتایان خود از قبرس و یونان از دولت‌های این دو کشور خواست با اقدام علیه سپاه پاسداران، به اتحادیه اروپا برای تروریستی نامیدن سپاه کمک کنند.

ملاقات سه‌جانبه وزیران خارجه در نیکوسیا چند روز پس از آن صورت گرفت که یک بیانیه کم‌سابقه سازمان موساد اسرائیل تأیید کرد به یونان در بازداشت دو مهاجر پاکستانی به ظن «هدایت شدن از سوی ایران» برای حمله به اسرائیلی‌ها در این کشور کمک کرده است.

پلیس یونان روز هشتم فروردین بازداشت دو پاکستانی را تأیید کرد. رسانه‌های یونان آن‌دو را مهاجرانی که پنج سال است در آن کشور به‌طورغیرقانونی اقامت و کار کرده‌اند، معرفی کردند.

سفارت جمهوری اسلامی ایران در یونان «گزارش ساختگی در قالب سناریوی ناشیانه» از سوی اسرائیل را رد کرد و آن را «تلاشی برای سرپوش گذاشن بر تحولات داخلی» اسرائیل نامید.

بیانیه هیئت مدیره کنگره ایرانیان کانادا: از دادخواهی خانواده‌های پرواز حمایت کرده‌ایم

حکومت ایران به مدت چند روز در تلاش برای از بین بردن بقایای جنایت سرنگونی هواپیمای اوکراینی بود

در پی متهم شدن اعضای هیئت مدیره کنگره ایرانیان کانادا به «مشروعیت‌بخشی به نظام جمهوری اسلامی» که به ویژه از سوی برخی از اعضای خانواده‌های قربانیان هواپیمای اوکراینی مطرح شده، این هیئت مدیره اتهام‌ها علیه خود را «سیاسی» و «بی‌پایه» خواند.

هیئت مدیره کنگره ایرانیان کانادا با انتشار بیانیه‌ای «ضمن رد تمامی موارد مطرح شده»، نوشت: «طی دوسال گذشته،‌ گروهی با انگیزه‌های سیاسی از طریق انتشار انواع اتهامات و اخبار بی‌اساس در حال گمراه کردن اعضای جامعه نسبت به این نهاد بوده‌اند.»

این هیئت مدیره اضافه کرده: «عملکرد کنگره در راستای خدمت به جامعه ایرانی کانادایی در سال‌های اخیر، از جمله فعالیت‌هایش در حمایت از دادخواهی خانواده‌های قربانیان پرواز اوکراینی، بیش از هر چیزی گویای رویکرد هیئت مدیره کنگره است،‌ نه فرضیات و ادعاهای بی‌پایه.»

پیشتر ده‌ها شهروند ایرانی کانادا در بیانیه‌ای رسمی، اعضای هیئت مدیره کنگره ایرانیان کانادا را به «دفاع از مشروعیت‌بخشی به نظام جمهوری اسلامی» متهم کرده و خواستار استعفای فوری آنها شدند.

این بیانیه که به امضای عده‌ای قابل توجه از خانواده‌های جان‌باختگان پرواز پی‌اس ۷۵۲ از جمله حامد اسماعیلیون و فعالان و کارآفرینان مقیم کانادا رسید، روز چهارشنبه ۹ فروردین منتشر شد.

هشتم دی سال ۱۳۹۸، یک هواپیمای متعلق به اوکراین با ۱۷۶ تن سرنشین از جمله ۵۵ شهروند دوتابعیتی ایرانی- کانادایی، کمی پس از برخاستن از فرودگاه تهران هدف موشک‌های سپاه پاسداران قرار گرفت و همه سرنشینان آن جان باختند.

مقام‌های جمهوری اسلامی در ابتدا در تلاش برای پنهان کردن این فاجعه بودند، اما سپاه پاسداران پس از سه روز «اشتباه بزرگ» خود را تأیید کرد، اما هنوز عوامل این جنایت به دست عدالت سپرده نشده‌اند.

جواد سلیمانی از اعضای خانواده‌های قربانیان هواپیمای اوکراینی، در واکنش به بیانیه هیئت مدیره کنگره ایرانیان کانادا نوشت: «انتخابات و مجمع عمومی سالیانه کنگره ایرانیان کانادا با هیئت مدیره فعلی مشروعیت ندارد.»

آقای سلیمانی این هیئت مدیره را «لابیگران جمهوری اسلامی و سپاه» خواند و افزود: «قطعا گام‌های بعدی در پیش است.»

اما هیئت مدیره کنگره ایرانیان کانادا، درخواست برای استعفای فوری اعضای این هیئت را «تعیین تکلیف دستوری» توصیف کرده است.

هیئت مدیره کنگره ایرانیان کانادا در بیانیه خود نوشت: «اکثریت اعضای هیئت مدیره کنونی کنگره ایرانیان کانادا در انتخاباتی که آزادترین، دموکراتیک‌ترین و گران‌ترین انتخابات یک نهاد اجتماعی در جامعه ایرانی کانادایی بود و تحت نظارت قاضی بی طرف کانادایی برگزار می‌شد، انتخاب شده‌اند».

همچنین بر اساس این بیانیه، «اکنون نیز جمعی از اعضای کنگره ایرانیان کانادا برای عضویت در هیئت مدیره این نهاد داوطلب شده‌اند و روند انتخابات این سازمان مطابق اساسنامه و قوانین، به دموکراتیک‌ترین روش و بر طبق روند سالیان گذشته برگزار خواهد شد.»

بر اساس وب‌سایت کنگره ایرانیان کانادا، این کنگره سازمانی «غیرانتفاعی و غیرحزبی و غیرمذهبی» است که در سال ۲۰۰۷ با هدف حمایت از منافع ایرانیان کانادا تأسیس شده است.

با این حال به گفته امضاکنندگان بیانیه اعتراضی معتقدند این هیئت از سال ۲۰۱۶ تاکنون در دست «طیفی خاص» بوده است.

کنگره ایرانیان کانادا پیشتر نیز مورد انتقاد شماری از ایرانیان ساکن این کشور قرار گرفته بود.

عضو کمیسیون بهداشت مجلس: وضعیت دارو امسال بدتر خواهد شد

مسعود پزشکیان عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی

مسعود پزشکیان، عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی، با اشاره به کمبود بودجه برای تامین دارو در سال جدید، نسبت به بدتر شدن وضعیت دارو در سال جاری هشدار داد.

آقای پزشکیان با انتقاد از عملکرد دولت ابراهیم رئیسی در تامین اقلام دارویی، گفت پس از آنکه دولت ارز دارو را که حذف کرد، تولیدکننده‌ها نیز نتوانستند با ریالی که در اختیار دارند، ماده اولیه تولید دارو خریداری و وارد کنند.

به گفته این نماینده مجلس، در سال ۱۴۰۱ علاوه بر اینکه پول لازم برای واردات دارو تخصیص نیافت، نرخ تورم نیز بسیار بالا بود و مردم مجبور شدند بیشتر از جیب خود برای خرید دارو هزینه کنند.

او افزود کل بودجه مصوب برای دارو در قانون بودجه ۶۵ هزار میلیارد تومان است که آنهم باید به ازای «حذف ارز دارو» تخصیص یابد.

اما بر اساس اظهارات پزشکیان، تا پیش از حذف ارز دارو، دولت سالانه ۳ میلیارد دلار برای واردات دارو و تجهیزات پزشکی تخصیص می‌داد که اکنون معادل آن، ۱۵۰ هزار میلیارد تومان می‌شود.

این نماینده مجلس گفت که در چنین شرایطی، دارو در سال جاری باز هم گران‌تر می‌شود و تولیدکننده‌های دارو چون بودجه لازم برای واردات ماده اولیه تولید دارو ندارند، ممکن است نتوانند به اندازه نیاز جامعه دارو تولید کنند بنابراین با کمبود دارو نیز مواجه خواهیم شد.

دولت ابراهیم رئیسی از ۲۳ تیر ۱۴۰۱ با اجرای طرحی تحت عنوان «دارویار» ارز ترجیحی واردات دارو را حذف کرد.

در آن زمان اعلام شد که از این پس به جای ارز دارو، بودجه‌ای معادل آن به شرکت‌های بیمه پرداخت می‌شود تا چتر بیمه گسترش یافته و مردم نیازی به خرید داروی آزاد نداشته باشند.

اما این طرح در عمل به گرانی تا چند صد درصدی بسیاری از اقلام دارویی، بحران شرکت‌های داروی برای واردات مواد اولیه، کمبود بسیاری از اقلام دارویی و پرداخت هزینه کمرشکن دارو از جیب مردم منجر شد.

بهرام عین‌اللهی وزیر بهداشت که در آغاز اجرای «طرح دارویار»، آن را «معجزه» خوانده بود، در دی‌ماه گذشته از کمبود بودجه ۳۶ هزار میلیارد تومانی برای تامین دارو در سال ۱۴۰۲ خبر داد.

او گفت که در سال ۱۴۰۲ کل بودجه وزارت بهداشت برای تامین دارو باید به دست‌کم ۱۰۵ هزار میلیارد تومان برسد.

روند پذیرش پناهجویان افغان از سفارت‌های آلمان در تهران و اسلام‌آباد تعلیق شد

پناهجویان افغان

نشریه اشپیگل گزارش داد که وزارت خارجه آلمان روندهای پذیرش پناهجویان افغان از طریق سفارتخانه‌هایش در اسلام‌آباد، پایتخت پاکستان و تهران، پایتخت ایران را به حالت تعلیق درآورده است.

بر اساس گزارش این نشریه آلمانی، این تصمیم پس از آن اتخاذ شد که «شواهدی مبنی بر تقلب و سوءاستفاده احتمالی» در جریان پذیرش افغان‌هایی که به دنبال حمایت آلمان بوده‌اند، دیده شده است.

وزارت خارجه آلمان قصد دارد برای «جلوگیری از تلاش برای فریب»، مصاحبه‌های امنیتی بیشتری را پیش از صدور ویزا انجام دهد.

به نوشته اشپیگل، این تصمیم که از سوی آنالنا بائربوک وزیر خارجه آلمان گرفته شده، فورا به اجرا گذاشته خواهد شد.

از زمانی که طالبان در افغانستان بار دیگر به قدرت رسیده‌اند، این کشور خطرناک‌تر شده و فعالان حقوق بشر و کارمندان محلی پیشین سازمان‌های بین‌المللی و خارجی از امنیت خود در هراسند.

این هفته‌نامه افزود که دولت فدرال آلمان به بیش از ۴۴ هزار افغان وعده پذیرش در آلمان را داده، اما تاکنون ۳۰ هزار پناهجو از افغانستان پذیرفته شدند.

پس از خروج آمریکا در افغانستان در تابستان سال ۱۴۰۰، آلمان نقش مهمی در خارج کردن شهروندان افغانستان از کشورشان داشت.

اما نگرانی برلین از ورود افراد به خاک آلمان پس از تقلب و سوءاستفاده در روندهای صدور ویزا در حالی است که در سال‌های اخیر شهرهای مختلف آلمان شاهد حملاتی با سلاح سرد بوده است که در مواردی هم مسئولیت چنین حملاتی را گروه حکومت اسلامی بر عهده گرفت.

از جمله در تیر ماه سال ۹۵، مهاجمی که یک جوان پناهنده افغان معرفی شد در حمله‌ای با تبر و چاقو به مسافران یک قطار پنج تن را زخمی کرد، و در نهایت داعش عامل این حمله را «سرباز» خود معرفی کرد.

گروه داعش خراسان اکنون در افغانستان فعال است و پس از خروج آمریکا از افغانستان حملات خود را شدت داده است.

آلمان، قدرتمندترین اقتصاد در میان کشورهای عضو اتحادیه اروپا، همچنین در سال ۲۰۱۵، حدود یک میلیون پناهنده سوری را پذیرفت.

روسیه اقدامات نیروهای آمریکایی در سوریه را «تحریک‌آمیز» خواند

تصویری آرشیوی از نیروهای آمریکایی در سوریه

روسیه به اتئلاف بین‌المللی علیه شبه‌نظامیان داعش در سوریه به دلیل آن‌چه «اقدامات تحریک‌آمیز» نیروهای آمریکایی خوانده است، اعتراض کرد.

خبرگزاری روسی تاس روز جمعه به نقل از یک مقام ارشد روسی نوشت که این اقدامات در استان حسکه سوریه رخ داده است، منطقه‌ای که ایالات متحده حدود هشت سال است نیروهای خود را برای مقابله با داعش در آنجا مستقر کرده.

صدها شبه‌نظامی داعش در مناطق دورافتاده‌ای مستقر شده‌اند که نه ائتلاف و نه ارتش سوریه بر آنجا تسلط دارند. روسیه که همراه با ترکیه در شمال سوریه حضور نظامی دارد با ائتلاف بین‌المللی به رهبری آمریکا درباره مناطق ویژه‌ای که نیروهای این ائتلاف می‌توانند در آنجا فعالیت داشته باشند، توافق کرده است.

اما دریاسالار اولگ گورینوف، رئیس «مرکز آشتی سوریه»، به خبرگزاری تاس گفت که نیروهای آمریکایی دو بار در خارج از مناطق مورد توافق مشاهده شده‌اند.

وی بدون اشاره به جزئیات رخداد گفت: «اقدامات تحریک آمیزی از جانب یگان‌های نیروهای مسلح آمریکا در استان حسکه مشاهده شده است... طرف روسی به ائتلاف اعتراض کرد.»

هفته گذشته در پی حملات گروه‌های مورد حمایت ایران در سوریه به نیروهای ایالات متحده که به کشته شدن یک پیمانکار آمریکایی انجامید، ارتش ایالات نیز اقدام به حملات هوایی تلافی‌جویانه‌ای کرد که دست‌کم هشت کشته بر جای گذاشت.

با استفاده از گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس؛ س.ن

بیشتر

XS
SM
MD
LG