مقامها پلیس در استانهای کرمانشاه و مازندران از ادامه بازداشت افراد در ارتباط با اعتراضات اخیر خبر دادهاند.
علی اکبر جاویدان، فرمانده انتظامی استان کرمانشاه دوشنبه از بازداشت سه نفر در ارتباط با اعتراضات اخیر در شهر کرمانشاه خبر داد.
وی گفته است که این سه نفر «وارد آوردن خسارت به اماکن دولتی نظیر بانک ها» و همچنین«تیراندازی» به سمت گشت کلانتری ۲۱ نیایش متهم شدند.
در همین حال، فرمانده انتظامی هم مازندران گفته است، پنج نفر که در اعتراضات اخیر در تهران مشارکت داشتند در شهرستان بابلسر بازداشت شدند.
طبق این گزارش این افراد به آتش زدن «آتشزدن بانکها و فروشگاهها» در منطقه تهرانپارس متهم شدهاند.
جزییات بیشتری در خصوص هویت این افراد منتشر نشده است و مشخص نیست در کجا نگهداری میشوند. طی روزهای اخیر در خصوص وضعیت نگهداری معترضان ابراز نگرانی شده است.
مقامهای پلیس ایران در روزهای اخیر خبرهای متعددی از بازداشت افراد منتشر کردهاند ولی آمار نهایی تعداد بازداشتشدگان اعلام نشده است. برآوردهای رادیو فردا نشان میدهد که حداقل ۴۸۰۰ معترض بازداشت شدهاند.
پیش از این رهبر جمهوری اسلامی معترضان را «اشرار» خوانده بود. مقامهای پلیس نیز به طور معمول در توصیف افراد بازداشتشده، اتهام این افراد را تخریب و آتشزدن اماکن عمومی و سرقت اعلام میکنند.
دو روز پس از آن که چهار راکت کاتیوشا به پایگاهی در نزدیکی فرودگاه بینالمللی بغداد اصابت کرد، روز چهارشنبه خبر از اصابت دو موشک دیگر به نزدیکی فرودگاه بغداد رسید.
ارتش آمریکا با انتشار بیانیهای نوشت که دو موشک کاتیوشا روز چهارشنبه در «محوطه پیرامونی» فرودگاه بینالمللی بغداد به زمین خورده است.
به نوشته این بیانیه، این حمله هیچ تلفاتی نداشته و خسارتی هم گزارش نشده است. هنوز فرد یا گروهی مسئولیت این حمله را برعهده نگرفته است.
حمله روز چهارشنبه دو روز پس از آن اتفاق افتاد که اصابت چهار راکت کاتیوشا به یک پایگاه نظامی نزدیک به فرودگاه بینالمللی بغداد به زخمی شدن پنج نیروی امنیتی عراقی منجر شد.
افراد زخمیشده عضو واحد ضد تروریسم آموزشدیده توسط نیروهای آمریکایی هستند.
مسئول آن حمله نیز مشخص نیست، اما یک مقام ارشد نظامی آمریکا که خواست نامش فاش نشود، روز چهارشنبه هشدار داد که حملات راکتی شبه نظامیان مورد حمایت ایران در عراق به پایگاههایی که میزبان نیروهای آمریکایی است، همه طرفها را به سمت درگیری و ورود به مرحلهای غیرقابل کنترل خواهد کشاند.
پس از او، ژنرال مارک میلی، رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا، نیز در کنگره کشورش، گفت که در دوره تشدید خطر با ایران هستیم و هشدار داد که ایران باید «خیلی خیلی محتاط» عمل کند.
عباس موسوی، سخنگوی وزارت امور خارجه ایران چهارشنبه به توییت امانوئل مکرون، رئیس جمهوری فرانسه درباره فریبا عادل خواه و رولاند مارشال، دو تبعه فرانسوی بازداشت شده در ایران، واکنش نشان داده است.
سخنگوی وزارت امور خارجه ایران در توییتی نوشته است: فرانسویها فراموش نکنند که ایران یک حاکمیت مستقل است؛ نه دولت و نه قوه قضائیه ما از هیچ کسی حتی توصیه هم نمیپذیرند. دخالت در امور داخلی ایران هم برای ما غیر قابل تحمل است.
روز گذشته امانوئل مکرون خواستار آزادی فوری فریبا عادل خواه و رولاند مارشال شد.
امانوئل مکرون در توییتی نوشته است: در این روز حقوق بشر من به فریبا عادل خواه و رولاند مارشال، دو هم وطن زندانی در ایران و خانواده های آنان فکر میکنم. زندانی کردن آنها قابل تحمل نیست. آنها میبایست بیدرنگ آزاد شوند. به رئیس جمهوری روحانی این را گفتهام و این جا هم تکرار میکنم.
در تیرماه گذشته چند وبسایت در ایران خبر دادند که فریبا عادلخواه، پژوهشگر بنیاد مطالعات علوم سیاسی پاریس، روز ۱۷ خردادماه پس از بازگشت به ایران توسط نیروهای اطلاعات سپاه در خانه خود بازداشت شده است.
وزارت خارجه فرانسه هم ۲۴ مرداد ماه اعلام کرد رولان مارشال، محقق فرانسوی چند ماه پیش در ایران بازداشت شده است. رولان مارشال متخصص امور افریقا و دوست و همکار فریبا عادلخواه است و برای دیدار با وی به تهران سفر کرده بود.
حکومت جمهوری اسلامی طی سالهای اخیر با بازداشت شهروندان دو تابعیتی آنها را به تلاش برای نفوذ یا جاسوسی در ایران متهم کرده است. این در حالی است که کشورهای غربی و نهادهای مدافع حقوق بشر میگویند جمهوری اسلامی با زندانی کردن این شهروندان دو تابعیتی از آنها برای اعمال فشار استفاده میکند.
سرپرست تیم فوتبال استقلال روز چهارشنبه گفته است، مبلغ قرارداد آندرهآ استراماچونی تا فردا به وی پرداخت خواهد شد و مرد ایتالیایی تا روز شنبه بار دیگر روی نیمکت آبیپوشان تهرانی خواهد نشست.
آندرهآ استراماچونی، مربی تیم فوتبال استقلال تهران، هفته گذشته به دنبال بروز مشکلاتی در دریافت حقوقش، همراه دستیارانش از سمت خود کنارهگیری و ایران را ترک کرد. قهر آندرهآ استراماچونی باعث شد تا مدیرعامل تیم استقلال استعفا کند.
به گزارش ایرنا، اسماعیل خلیلزاده که به تازگی به عنوان سرپرست استقلال منصوب شده٬ برای مذاکره با وکیل آندرهآ استراماچونی به ترکیه سفر کرده است.
این گزارش می افزاید، مذاکرات اولیه برای بازگشت آندره آ استراماچونی با وکیل وی در استانبول انجام و توافقاتی میان طرفین صورت گرفت.
اسماعیل خلیلزاده با اشاره به این که «فردا مطالبات آندرهآ استراماچونی به حساب او واریز» میشود، گفته است:«این پول از مسیر صحیحی که تدابیرش اندیشیده شده، به حساب سرمربی ایتالیایی منتقل خواهد شد.»
وی اضافه کرد:«مذاکرات اولیه با استراماچونی و وکلای وی صورت گرفته و امیدواریم با واریز وجه، مقدمات سفر وی به تهران فراهم شود.»
طبق این گزارش، طبق قرارداد جدید باشگاه استقلال؛ استراماچونی تا ۱۲ خرداد ۱۳۹۹ سرمربی آبیپوشان تهرانی خواهد بود.
شرکتهای چینی «هوآوی» و فنلاندی «نوکیا» برنده مناقصه توسعه فناوری شبکه تلفن همراه «فایو جی» (5G) شرکت «تلفونیکا دویچلند» آلمان شدند.
«تلفونیکا دویچلند» از زیرمجموعههای غول فناوری اسپانیایی، تلفونیکا، است که در آلمان خدمات اینترنتی و ارتباطاتی ارائه میدهد.
انتخاب هوآوی به عنوان پیمانکار پروژه در حالی است که آمریکا این شرکت چینی را به اتهام جاسوسی برای دولت چین تحریم کرده و دولت آلمان هنوز تصمیم نگرفته است که زیر ریسک همکاری با هوآوی برود یا نه.
در همین حال با انتخاب هوآوی، ارزش سهام شرکت «تلفونیکا دویچلند» در بازار بورس فرانکفورت ۲.۵ درصد افت کرد.
دو شرکت دیگر خدمات اینترنتی و ارتباطات آلمان، «دویچه تلکوم» و «ودافون» در حال متوقف کردن همکاریهای خود با این شرکت چینی هستند.
قبلا آمریکا به آلمان و دیگر شرکای خود هشدار داده بود که از خرید محصولات و خدمات «غیرقابل اطمینان» شرکت هوآوی خودداری کنند.
آمریکا حدود یک دهه است که هوآوی، به عنوان بزرگترین شرکت تولید کننده وسایل و شبکههای ارتباطی جهان، را متهم میکند که به «پوششی» برای «جاسوسی چین» تبدیل شده است.
هواوی و دولت چین این اتهام را رد میکنند.
مقامات افغانستان از یک انفجار نیرومند در نزدیکی پایگاه هوایی بگرام که پایگاه اصلی نظامیان آمریکایی در ۲۵ کیلومتری شمال کابل محسوب میشود، خبر دادند.
به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، بمبگذار انتحاری در عملیات خود یک مرکز درمانی را هدف قرار داده بود که این عملیات به مرگ دو شهروند غیرنظامی و جراحت بیش از ۷۰ نفر انجامید.
طالبان مسئولیت این عملیات را بر عهده گرفته و مقامات افغانستان نیز اعلام کردهاند که همه مهاجمان کشته شدهاند.
این گزارش میگوید که پایگاه هوایی بگرام را خطری تهدید نمیکند. در همین حال مایک پومپئو، وزیر امور خارجه آمریکا، گفته است که در این عملیات دهها غیرنظامی کشته شدند، اما مقامات افغانستان این آمار را رد کردهاند.
اوپک در تازهترین گزارش ماهانه خود از کاهش تولید روزانه ۴۵ هزار بشکه نفت ایران در ماه نوامبر امسال خبر داد و اعلام کرد که متوسط تولید روزانه نفت ایران در این ماه حدود ۲.۱ میلیون بشکه بوده است.
قیمت نفت ایران نیز در ۱۱ ماهه سال جاری میلادی حدود ۶۱ دلار و ۶۸ سنت به ازای هر بشکه بوده که نسبت به دور مشابه پارسال ۱۰.۵ درصد کاهش یافته است.
ایران قبل از تحریمهای آمریکا روزانه سه میلیون و ۸۳۰ هزار بشکه نفت تولید میکرد.
افت تولید نفت ایران به ۲.۱ میلیون بشکه در حالی است که مصرف داخلی نفت خام کشور حدود ۱.۸ میلیون بشکه است و روزانه تنها ۳۰۰ هزار بشکه نفت مازاد برای صادرات باقی میماند. این در حالی است که دولت حسن روحانی در لایحه بودجه سال ۹۹ صادرات روزانه یک میلیون بشکه نفت و میعانات گازی را پیشبینی است.
بر اساس آمارهایی که شرکت اطلاعات انرژی و ردیابی نفتکشها، کپلر، در اختیار رادیو فردا قرار داده، ایران در ماه نوامبر روزانه ۲۱۳ هزار بشکه نفت و میعانات گازی صادر میکرد.
مایک پومپئو، وزیر امور خارجه ایالات متحده، نسبت به انجام گفتوگوهای بیشتر با ایران بر سر مبادله زندانیان ابراز امیدواری کرد.
ایران نیز به دنبال معاوضه ژیائو وانگ، شهروند آمریکایی، با مسعود سلیمانی، دانشمند ایرانی، نسبت به مبادله دیگر زندانیان تمایل نشان داده است.
آقای پومپئو روز چهارشنبه ۲۰ آذر در جمع خبرنگاران اظهار داشت: «من امیدوارم این معاوضهای که صورت گرفت به گفتوگوهای کنسولی بیشتری بینجامد. هنوز شمار زیادی از شهروندان آمریکایی در ایران نگه داشته شدهاند».
وی سپس تاکید کرد که ایالات متحده از هر فرصت کوچکی برای آزاد کردن زندانیان آمریکایی در ایران استفاده میکند.
وزیر خارجه آمریکا در نهایت گفت: «امیدوارم که پیشبینیهای ما محقق شود. برخی نشانهها حاکی از درستی این پیشبینی است، اما نمیخواهم خوشبینی کاذب بدهم».
آنگ سان سو چی، رهبر میانمار، روز چهارشنبه اتهام نسلکشی منسوب به حکومت میانمار علیه اقلیت مسلمان روهینگیای این کشور را «گمراهکننده» خواند و آن را رد کرد.
به گزارش خبرگزاری رویترز او همچنین گفت که این پرونده نباید در دادگاه سازمان ملل متحد مطرح شود.
آنگ سان سو چی، برنده جایزه صلح نوبل، این مطلب را در آغاز جلسات دادرسی سهروزه در دیوان بینالمللی دادگستری بیان کرد. این دادرسی به خاطر طرح دعوی کشور گامبیا علیه میانمار به اجرا درآمده است. گامبیا میانمار را به نقض کنوانسیون نسلکشی ۱۹۴۸ متهم کرده است.
آنگ سان سوچی، که زمانی در غرب به عنوان قهرمان دموکراسی شناخته میشد، در دادگاه لاهه به مدت ۳۰ دقیقه در دفاع از اقدامات ارتش میانمار صحبت کرد؛ ارتشی که پیش از این سالها او را در بازداشت خانگی نگه داشته بود.
او گفت که عملیات ارتش میانمار در ایالت راخین غربی در اوت سال ۲۰۱۷ یک واکنش به اقدامات «تروریستی هماهنگشده» شبه نظامیان روهینگیا علیه دهها ایستگاه پلیس بود.
پس از شروع حمله نیروهای نظامی میانمار بیش از ۷۳۰ هزار روهینگیا به بنگلادش گریختند.
بازرسان سازمان ملل میگویند که احتمالاً ۱۰ هزار نفر از آنها کشته شدهاند.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام ایران میگوید، مجلس شورای اسلامی جایگاه خود را از دست داده و نقشی فرعی پیدا کرده است.
محسن رضایی تاکید کرد: «نقش مجلس و اقتدار آن باید دوباره احیا شود و قطعا مقتدر بودن مجلس یکی از محورهای مهم در آینده کشور است.»
آقای رضایی اضافه کرد: «رویه کنونی مجلس دهم در تصمیمگیریها و بدون قدرت عمل کردن آن، باید تغییر کند.»
پس از افزایش ناگهانی قیمت بنزین، انتقادها از نقش نداشتن مجلس در این موضوع و تصویب قوانین در نشست سران سه قوه بدون مشورت با نمایندگان مجلس افزایش یافته است.
این انتقادها از طرف خود نمایندگان شروع شد و در همان روزهای آغازین اعتراضات آبانماه پروانه سلحشوری در توییتی به کنایه پیشنهاد تعطیل کردن مجلس را مطرح کرد.
اما سخنان آقای رضایی درباره تبدیل نقش مجلس به نقشی فرعی در حالی بیان شده که به گفته برخی از نمایندگان مجلس از جمله علی مطهری، خود مجمع تشخیص به مانعی برای تصویب قوانین در مجلس بدل شده است.
گزارشها حاکی است دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا، روز چهارشنبه با امضای فرمانی یهودیت را نه به عنوان مذهب، بلکه ملیت، به رسمیت خواهد شناخت.
بر اساس قوانین کنونی، نهادهای آموزشی که از بودجه فدرال کمک میگیرند ملزم هستند که جلو هرگونه تبعیض به خاطر ملیت، رنگ و نژاد را بگیرند، اما در این قوانین اشارهای به مذهب نشده است.
اما بر اساس حکم جدید ترامپ، یهودیت نه به عنوان مذهب، بلکه به عنوان یک ملیت تفسیر میشود.
شبکه تلویزیونی سیانان مینویسد دولت ترامپ بر این عقیده است که با دستور جدید جلو تبعیض علیه یهودیان در مراکز آموزشی کشور گرفته میشود.
یک مقام دولتی گفته است دستور جدید با گامهای جدیدی برای مبارزه با احساسات ضد اسرائیلی در دانشگاهها همراه خواهد بود و مراکز آموزشی را مجبور میکند برای حفظ کمکهای دریافتی از بودجه فدرال، تبعیض علیه یهودیت را به عنوان برخورد با یک ملیت تفسیر کنند.
قبلا روزنامه نیویورکتایمز گزارش داده بود جرد کوشنر، داماد و مشاور ترامپ وی را به امضای دستور جدید در رابطه با یهودیت ترغیب کرده است.
آقای کوشنر در خانوادهای یهودی با تعالیم یهودیان اورتودکس به دنیا آمده است.
امضای این فرمان چند روزی بعد از انتقاد برخی یهودیان از اظهارات ترامپ در جمع یک سازمان آمریکایی-اسرائیلی انجام میشود.
آقای ترامپ در آن جمع گفته بود: «همه شما را خوب میشناسم، چون بیشتر شما در کار ملک و املاک هستید و بسیار هم ثروتمند. شما کاسبهای قهاری هستید، در کار به هیچ کس رحم نمیکنید. اما هیچ راه دیگری هم ندارید جز این که به من رای بدهید (در انتخابات سال آینده ریاست جمهوری).»
کمیته محافظت از روزنامهنگاران (CPJ) اعلام کرد که بزرگترین زندان برای روزنامهنگاران در جهان به ترتیب چین، ترکیه، عربستان سعودی، مصر، اریتره، ویتنام و ایران هستند و با بروز اعتراضات تازه علیه جمهوری اسلامی شمار روزنامهنگاران زندانی در ایران «به ۱۱ نفر» افزایش پیدا کرده است.
این کمیته که در نیویورک مستقر است مینویسد برای چهارمین سال پیاپی، دستکم ۲۵۰ روزنامهنگار در سطح جهان زندانی هستند و اقتدارگرایانی چون شی جینپینگ (چین)، رجب طیب اردوغان (ترکیه)، محمد بن سلمان (عربستان)، و عبدالفتاح سیسی (مصر) هیچ نشانهای از کاستن از فشار بر رسانههای منتقد نشان نمیدهند.
کمیته محافظت از روزنامهنگاران در گزارش تازه خود که چهارشنبه، ۲۰ آذر، منتشر کرده در مورد ایران به بازداشت محمد مساعد، روزنامهنگار در تهران، اشاره کرده و مینویسد: «این خبرنگار اقتصادی برجسته، پس از توئیتی که در جریان قطعی اینترنت از سوی مقامات برای سرکوب اخبار اعتراض به قیمتهای بالای بنزین زده بود دستگیر شد.»
اشاره سیپیجی به توییتی است که محمد مساعد در آن نوشته بود: «سلام جهان آزاد!» و خبر داده بود که برای آنلاین شدن از «۴۲ پروکسی مختلف» استفاده کرده است.
محمد مساعد در روزهای اخیر «با قید وثیقه» آزاد شده است.
کمیته محافظت از روزنامهنگاران میگوید بررسیهای سالانه جهانیاش نشان میدهد که امسال در جهان دستکم ۲۵۰ روزنامهنگار در رابطه با کار خود زندانی شدهاند؛ این رقم سال گذشته ۲۵۵ نفر بود.
از زمان پیگیری این آمار از سوی سیپیجی، بیشترین تعداد روزنامهنگاران زندانی در هر سال مربوط به سال ۲۰۱۶ میلادی با ۲۷۳ نفر است.
یک فرمانده نیروی انتظامی ایران از بازداشت چهار نفر در تهران خبر داده است که مدعی است در اعتراضات آبانماه «از عوامل اصلی اغتشاشات» بودهاند.
بازداشتها در ارتباط با اعتراضات آبانماه که در واکنش به افزایش ناگهانی قیمت بنزین در کشور آغاز شد در حالی ادامه دارد که بیش از سه هفته از آن میگذرد.
محسن خانلرچی، فرمانده انتظامی ویژه غرب استان تهران، روز چهارشنبه، ۲۰ آذر، به خبرگزاری ایرنا گفت این چهار نفر «باعث انسداد جادهها، تخریب اماکن دولتی و آتش زدن مؤسسههای مالی شده بودند» و «در عملیاتهای جداگانه در مخفیگاهشان» دستگیر شدهاند.
بر اساس بررسیهای رادیوفردا، در پی اعتراضات مردم در حداقل ۲۰۰ شهر ایران در آبانماه که به کشته شدن چندین نفر از معترضان توسط نیروهای انتظامی و امنیتی انجامید، حدود هشت هزار نفر بازداشت شدهاند.
مقامهای جمهوری اسلامی تاکنون درباره شمار کشتهشدگان و نیز بازداشتشدگان در شهرهای گوناگون گزارش دقیق و رسمی ندادهاند. با این حال، به گفته استاندار تهران، ۲۰۲۱ نفر در تهران بازداشت شدهاند.
جمهوری اسلامی هرگونه اعتراضات مردمی در سالهای اخیر را «اغتشاش» مینامد و حسن روحانی، رئیس جمهور، ادعا کرده است برخی معترضان آبانماه به صورت «سازمانیافته در این اغتشاشات» شرکت داشتهاند.
گزارشها از ایران در باره نرخ دلار حاکی است که پس از افزایش قیمت در روزهای گذشته و ورود آن به کانال ۱۴ هزار تومان، روز چهارشنبه، ۲۰ آذر، قیمت دلار با افت قیمت مواجه شده و به حدود ۱۳ هزار و ۴۰۰ تومان رسیده است.
روز گذشته برابری دلار آمریکا و ریال ایران برای ساعاتی به ۱۴۰۵۰ تومان رسید که بالاترین قیمت دلار آمریکا در شش ماه اخیر محسوب میشد.
گزارش سایتهای اعلام نرخ ارز و طلا همچنین نشان میدهد که قیمت یورو، ارز واحد ۱۹ کشور اروپایی هم مجددا کاهش یافته و به کانال ۱۴ هزار تومان برگشته است.
روند افزایش قیمت ارزهای خارجی در ایران از دو هفته پیش و با افزایش قیمت بنزین و سهمیهبندی آن آغاز شد و در روزهای اخیر با ارائه بودجه سال آینده شدت گرفته بود.
درباره اقدامات احتمالی بانک مرکزی در این باره یا دلایل دیگر کاهش قیمت دلار در روزهای سهشنبه و چهارشنبه هنوز گزارشی منتشر نشده است.
موج افزایش قیمت دلار در ایران از سال ۹۶ و پس از مطرح شدن خروج آمریکا از برجام آغاز شده بود.
حمیدرضا گودرزی، وکیل محمدعلی نجفی، شهردار سابق تهران و متهم به قتل همسر خود، از صدور حکم دادگاه برای موکلش خبر داد.
به گزارش روز چهارشنبه، ۲۰ آذر، در خبرگزاری مهر، آن طور که وکیل نجفی خبر داده، دادگاه قتل میترا استاد، همسر آقای نجفی را «عمد» تشخیص داده، اما این رای هنوز به وی ابلاغ نشده است.
خبرگزاری فارس در همین زمینه نوشت: «گفته میشود نجفی به ۷.۵ سال حبس محکوم شده که شش سال آن قابل اجراست.»
آقای گودرزی در عین حال اضافه کرد: «تشخیص و ادله ما بر غیر عمدی بودن قتل است» و «اگر مسائل حبس و یا غیره مطرح باشد قطعا ما به حکم صادره اعتراض خواهیم کرد.»
وی همچنین رضایت خانواده مقتول در حکم دادگاه را تنها در زمینه توقف حکم قصاص موثر دانسته و اضافه کرد که دادگاه با «نگاه به قتل عمد، حکم داده است».
میترا استاد، همسر محمدعلی نجفی، شهردار سابق تهران، در خردادماه سال جاری با شلیک گلوله به قتل رسید و عصر همان روز آقای نجفی به قتل همسرش اعتراف و انگیزه خود را اختلافات خانوادگی عنوان کرد.
در کیفرخواست، اتهامات نجفی «قتل عمد»، «ایراد صدمه غیرموثر در قتل» و همچنین «نگهداری اسلحه غیرمجاز» عنوان شده بود.
شهردار پیشین تهران، به اتهام قتل همسر خود، به قصاص محکوم شد که در نهایت خانواده میترا استاد از اجرای حکم قصاص صرف نظر کردند.
نجفی همچنین به اتهام نگهداری اسلحه غیرمجاز به دو سال زندان محکوم شده است.
رجب طیب اردوغان، رئیسجمهوری ترکیه از پیامبر اسلام بهعنوان شخصیت الهامبخش و از روسای جمهوری فعلی آمریکا و روسیه، بهعنوان شخصیتهای مورد توجه و علاقهاش نام برده است.
آقای اردوغان در جریان یک سخنرانی در دانشگاهی در آنکارا گفته قاره اروپا دچار «یک بحران جدی در زمینه رهبری» شدهاست.
رئیسجمهوری ترکیه در این سخنرانی در ۱۹ آذر ماه در مورد شخصیتهایی سخن میگفت، که توجه، علاقه و یا احترام او را بر میانگیزند.
رجب طیب اردوغان، دونالد ترامپ همتای آمریکایی خود را بهخاطر اینکه در بیان عقایدش فرد «روراستیست» ستوده است: «چه او را دوست داشته باشید چه دوست نداشته باشید، آقای ترامپ نام مهمیست».
او افزوده ترامپ «نقشههای پنهانی ندارد» و «مسائل را خیلی روشن و باز به من میگوید، و من هم خیلی رک و راست با او صحبت میکنم».
گهگاه اظهارات و نامههای رد و بدل شده بین دو رئیسجمهوری در رسانهها و فضای مجازی خبرساز میشوند. از جمله نامهای که ترامپ به رئیسجمهوری ترکیه در مورد حمله به شمال سوریه نوشته بود، در مورد پیامدهای این عملیات نظامی هشدار داده و گفته بود: «احمق نباش».
از دیگر شخصیتهایی که احترام رجب طیب اردوغان را بر میانگیزند، ولادیمیر پوتین است که به گفته رئیسجمهوری ترکیه او نیز «نقشه پنهانی ندارد».
پوتین و دولت تحت رهبری او از سوی کشورهای غربی به دخالتهای سیاسی، نظامی و انتخاباتی در دیگر کشورها متهم هستند. مسکو این اتهامها را رد کردهاست.
رجب طیب اردوغان با ستایش رهبران پیشین آلمان و ایتالیا، گرهارد شرودر و سلویو برلوسکنی، گفته اروپا در حال حاضر با «خلاء رهبری روبهرو شدهاست».
آقای برلوسکنی در تیر ماه ۱۳۹۲ به اتهام پرداخت پول در قبال رابطه جنسی با دختری که به سن قانونی نرسیده بود، به هفت سال زندان، و خروج از سیاست در عرصه همگانی محکوم شد.
گرهارد شرودر، عضو حزب سوسیال دموکرات آلمان، از ۱۹۹۸ تا ۲۰۰۵ صدراعظم کشورش بود.
اردوغان در میان شخصیتهای تاریخی مورد علاقه و احترام خود، به پیامبر اسلام و آتاتورک اشاره کرده و میگوید الهامبخش او هستند.