خبرخوان
پس از شلیک توپ به مناسبت تحویل سال نو، برج آزادی تهران تَرَک خورد

یک هفته پس از شلیک هشت توپ مشقی پای برج آزادی به مناسبت تحویل سال نو، اخباری از عدم هماهنگی با مدیران و متولیان این برج تاریخی برای برگزاری این مراسم و آسیب دیدن این بنای تاریخی، «احتمالاً» به خاطر این شلیکها، منتشر شده است.
خبرگزاری ایسنا روز یکشنبه، هشتم فروردین در گزارشی که دقایقی پس از انتشار آن را از خروجی سایت برداشته است، به نقل از حمید خاکباز، مدیر اجرایی مجموعه برج آزادی آورده بود که این مراسم بدون هماهنگی با مجموعه فرهنگی هنری برج آزادی و بنیاد رودکی (متولی برج آزادی) و اطلاع مدیران آن انجام شده است.
بنا به گزارش خبرگزاریهای داخلی، مسئولان برج آزادی در توری که برای خبرنگاران برگزار کردهاند در طبقه آخر برج و در حاشیه پنجرههای ضلع غربی یعنی در امتداد محلی که توپها که به بام منتهی میشود، ترکهای تازهای را نشان دادهاند که احتمال میرود ناشی از ارتعاشات شلیک توپها باشد.
روز شنبه، ۳۰ اسفند ۹۹ در لحظه تحویل سال، ارتش هشت توپ مشقی را پای برج آزادی تهران شلیک کرد، این در حالی است که به گفته مسئولان این برج، این مجموعه در آن روز تعطیل بوده و هیچکسی داخل آن حضور نداشته است.
به گفته مدیران برج آزادی این مراسم تنها با هماهنگی شهرداری به عنوان متولی فضای سبز اطراف برج آزادی انجام شده و مدیریت این مجموعه در جریان برگزاری این مراسم نبوده است.
تاکنون برآوردی از خسارات احتمالی به برج آزادی پس از اجرای این مراسم صورت نگرفته و مسئولان شهرداری و وزارت میراث فرهنگی واکنشی به اخبار منتشرشده نشان ندادهاند.
برج آزادی تهران که پیش از انقلاب ۵۷ به نام «برج شهیاد» شناخته میشد، در سال ۱۳۴۹ به عنوان نماد «ایران مدرن» و برای یادبود جشنهای ۲۵۰۰ ساله شاهنشاهی ایران ساخته شد و در اسفند ۱۳۵۳ به عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسید.
در سالهای گذشته انتقادهای بسیاری درباره نحوه نگهداشت این بنای تاریخی مطرح شده است، از جمله شیوه آبیاری چمنهای اطراف این برج و عدم رسیدگی به نفوذ آب به داخل بنا، بخشهای زیادی از آن را دچار نمزدگی، شوره و ریزش کرده است.
مهمترین خبرهای ایران و جهان
وزارت خارجه ایران در واکنش به تحریمهای اتحادیه اروپا، سفیر پرتغال را احضار کرد

وزارت خارجه ایران در واکنش به تحریمهای حقوق بشری اتحادیه اروپا علیه شماری از مقامات نظامی و امنیتی کشور که در سرکوب اعتراضات آبان ۹۸ نقش داشتند، سفیر پرتغال در تهران را احضار کرد.
خبرگزاری صداوسیما روز سهشنبه گزارش داد که وزارت خارجه ایران مراتب اعتراض شدید جمهوری اسلامی را به کارلوس کوتانهوس، سفیر پرتغال اعلام کرد. پرتغال ریاست دورهای اتحادیه اروپا را بر عهده دارد.
این گزارش میگوید که مدیرکل غرب اروپای وزارت امور خارجه در دیدار با سفیر پرتغال اقدام اتحادیه اروپا را «غیرقانونی» و «مبتنی بر رویکرد سیاسی و گزینشی اتحادیه اروپا در قبال مسائل حقوق بشری خواند و آن را محکوم کرد».
تحریمهای اتحادیه اروپا شامل شش فرمانده ارشد نظامی، دو مقام امنیتی و سه زندان ایران میشود که عبارتند از حسین سلامی فرمانده سپاه پاسداران، غلامرضا سلیمانی رئیس سازمان بسیج مستضعفین، حسن کرمی فرمانده یگانهای ویژه ناجا، محمد پاکپور فرمانده نیروی زمینی سپاه پاسداران، حسین اشتری فرمانده نیروی انتظامی جمهوری اسلامی، غلامرضا ضیایی رئیس زندان اوین، حسن شاهوارپور فرمانده سپاه ولیعصر خوزستان و لیلا واثقی فرماندار قلعه حسن خان.
ایران بلافاصله پس از این تحریمها اعلام کرد که «گفتوگوهای جامع با اتحادیه اروپا شامل گفتوگوهای حقوق بشری و تمامی همکاریهای ناشی از این گفتوگوها، بهویژه در حوزههای تروریسم، مواد مخدر و پناهندگان را به حالت تعلیق در میآورد».
با استفاده از گزارش خبرگزاری صداوسیما و رویترز/س.ن/ک.ر
آمریکا به اسرائیل اطمینان داد ایران هرگز به بمب هستهای دست نخواهد یافت

مشاور امنیت ملی کاخ سفید در دیداری مجازی با همتای اسرائیلی خود اطمینان داد که ایران هرگز صاحب بمب هستهای نخواهد شد.
به گزارش سایت کاخ سفید، جیک سالیوان روز سهشنبه ۲۴ فروردین در گفتوگو با مئير بن شبات در جریان نشست مجازی گروه مشاوره استراتژیک گفت تعهد ایالات متحده به امنیت اسرائیل «تزلزلناپذیر» است.
در جریان این دیدار، طرفین درباره فرصتهای افزایش امنیت و ثبات منطقه، همچنین تهدیدها و چالشهای منطقهای اسرائیل تبادل نظر کردند.
گروه مشاوره استراتژیک اسرائیل و آمریکا همچنین توافق کردند که در ارتباط و گفتوگویی نزدیک در ماههای آینده باشند.
پیش از این دیدار مجازی، لوید آستین وزیر دفاع آمریکا روز یکشنبه به اسرائیل سفر کرده بود.
آمریکا اعلام کرده است که در صورت پایبندی ایران به تعهدات هستهای، خواهان بازگشت به برجام است.
هفته گذشته دو دور مذاکرات در سطح معاونان وزیران خارجه کشورهای عضو برجام برگزار شد که نماینده آمریکا نیز در وین حضور داشت.
قرار است دور بعدی مذاکرات روز پنجشنبه هفته جاری برگزار شود در حالی که اسرائیل مخالف برچیده شدن تحریمهای ایران است.
هنوز ایران و آمریکا وارد مذاکرات مستقیم نشدهاند، اما آقای نتانیاهو هفته گذشته اعلام کرد هرگونه توافقی با ایران به معنای باز کردن راه جمهوری اسلامی برای دستیابی به بمب هستهای است؛ موضوعی که تهدیدی برای اسرائیل است و هرگز زیر بار آن نخواهد رفت.
بر اساس گزارش سایت کاخ سفید و رادیو فردا/ف.ق/ک.ر
۲۳۰ کیلو هروئین «بارگیریشده از ایران» در گمرک آذربایجان کشف شد

گمرک آذربایجان روز سهشنبه ۲۴ فروردین از کشف یک محموله ۲۳۰ کیلوگرمی هروئین بارگیری شده از ایران در یک کامیون خبر داد.
بر اساس این گزارش که در وبسایت گمرک آذربایجان منتشر شد، محموله هروئین در داخل بار سیبزمینی کامیون جاسازی شده بود.
این کامیون از ایران وارد گمرک آستارا در جمهوری آذربایجان شده و قرار بود بار خود را به اوکراین ببرد، اما سگهای آموزش دیده موفق به کشف محموله هروئین در داخل بار سیبزمینی شدند.
گزارش مورد اشاره میافزاید که راننده کامیون شهروند جمهوری آذربایجان بوده و بازداشت شده است.
هماکنون حدود ۲۰۰ شهروند ایرانی در زندانهای آذربایجان هستند که اکثریت آنها با اتهامات مربوط به قاچاق مواد مخدر بازداشت شدهاند.
هفته گذشته عباس موسوی سفیر ایران در باکو با ۳۰ نفر از زندانیان شهروند ایران، از جمله ۱۲ زن در یکی از زندانهای باکو دیدار کرد.
الهام علییف رئیسجمهوری آذربایجان با امضای فرمانی به مناسبت عید نوروز هفت ایرانی را مشمول عفو کرده بود.
با استفاده از گزارش وبسایت گمرک آذربایجان/ ف.ق/ک.ر
عراقچی: برگزاری نشست اعضای برجام یک روز به تاخیر افتاد

معاون سیاسی وزیر خارجه و رئیس هیات مذاکره کننده هستهای ایران که برای دور جدید مذاکرات برجام به وین سفر کرده است، از تاخیر یک روزه در برگزاری نشست کمیسیون مشترک برجام و برگزاری آن در روز پنجشنبه خبر داد.
عباس عراقچی روز سهشنبه ۲۴ فروردین درباره علت تاخیر در برگزاری اجلاس گفت بر اساس برنامه قبلی قرار بود جلسه مذاکره با ۱+۴ روز چهارشنبه برگزار شود «اما به دلیل ابتلای یکی از اعضای هیات سیاسی اتحادیه اروپا به کرونا و ضرورت رعایت پروتکلهای مراقبتی، جلسه روز پنج شنبه برگزار میشود».
به رغم این اظهارنظر معاون وزیر خارجه ایران، به نظر میرسد اعلام خبر آغاز غنیسازی ۶۰ درصدی توسط جمهوری اسلامی در روز سهشنبه، دلیل تاخیر یاد شده باشد.
اتحادیه اروپا و آمریکا هنوز به این خبر واکنش نشان ندادهاند. انتظار میرود که واکنش اروپا و آمریکا به این موضوع شدید باشد.
مذاکرات سیاسی و کارشناسی ایران و ۱+۴ هفته گذشته به طور رسمی و حضوری برگزار شد و بنا بر توافق طرفین، ادامه این مذاکرات به هفته جاری موکول شد. نماینده آمریکا نیز به وین سفر کرده و روز چهارشنبه در پایتخت اتریش خواهد بود اما مذاکره مستقیمی میان ایران و آمریکا انجام نخواهد شد.
بر اساس گزارش خبرگزاری ایسنا و رادیو فردا/ف.ق/ک.ر
اوپک: تولید نفت ایران نسبت به پارسال ۴۰۰ هزار بشکه افزایش یافته است

سازمان کشورهای صادرکننده نفت، اوپک، در گزارش ماهانه جدید خود میگوید تولید نفت ایران از اواخر سال ۲۰۲۰ تاکنون حدود ۴۰۰ هزار بشکه افزایش نشان میدهد.
آمارهای اوپک بیانگر آن است که تولید نفت ایران در ماه مارس به دو میلیون و ۳۰۷ هزار بشکه در روز رسیده است.
بر اساس این گزارش که روز سهشنبه ۲۴ فروردین در سایت اوپک منتشر شد، تولید نفت ایران در دوران قبل از تحریمها بالای ۳.۸ میلیون بشکه در روز بود اما اواخر پارسال به ۱.۹ میلیون بشکه سقوط کرده بود.
ایران تنها در ماه مارس ۱۳۷ هزار بشکه به تولید روزانه نفت خود افزوده است.
علت رشد قابل ملاحظه تولید نفت ایران به رشد چشمگیر صادرات نفت کشور بر میگردد.
اگرچه آمارهای رسمی گمرک چین نشان میدهد که این کشور در ماههای ژانویه و فوریه از ایران نفت نخریده است اما آمارهای شرکتهای ردیابی نفتکشها مانند تانکر ترکرز، رفینیتو و کپلر نشان میدهد ایران در سه ماهه ابتدایی سال جاری بهطور متوسط روزانه حدود ۸۰۰ هزار بشکه نفت با نام نفت امارات، عراق، مالزی و اندونزی راهی چین کرده است.
متوسط صادرات روزانه نفت ایران به چین در سال گذشته ۳۲۰ هزار بشکه بود، اگرچه آمارهای گمرکی چین نشان میدهد تنها ۸۰ هزار بشکه نفت بهصورت مستقیم از ایران دریافت کرده است.
قبل از تحریمهای آمریکا، ایران روزانه ۲.۵ میلیون بشکه صادرات نفت و میعانات گازی داشت.
بر اساس گزارش سایت اوپک و رادیو فردا/ف.ق/ک.ر
روسیه: تولید واکسن ضدکرونا اسپوتنیک به زودی در ایران و صربستان آغاز میشود

رئیس «صندوق سرمایهگذاری مستقیم روسیه» روز سهشنبه ۲۴ فروردین اعلام کرد که تولید واکسن ضدکرونا «اسپوتنیک وی» روسی به زودی در ایران و صربستان آغاز میشود.
کیریل دیمیتروف که در یک کنفرانس خبری حضور یافته بود گفت روسیه انتظار دارد از این تابستان ماهانه ۵۰ میلیون دوز واکسن «اسپوتنیک وی» در هند تولید شود.
او افزود همچنین تولید این واکسن در «آیندهای بسیار نزدیک» در ایران و صربستان و چند ماه بعد نیز در ایتالیا آغاز خواهد شد.
روسیه پیش از این اعلام کرده بود که با اسپانیا، فرانسه و آلمان برای تولید واکسن اسپوتنیک در این کشورها به توافق رسیده است. بر اساس مطالعات روسیه و چند نهاد علمی خارجی، میزان اثربخشی واکسن اسپوتنیک بالای ۹۰ درصد است.
با این حال مقامات اروپایی هشدار دادهاند که روسیه واکسن تولیدی خود را به ابزاری برای پروپاگاندا و تبلیغات تبدیل کرده است.
روسیه تاکنون پنج محموله واکسن کرونا به ایران تحویل داده است که آخرین آنها حاوی ۱۰۰ هزار دوز واکسن بود.
بر اساس گزارش خبرگزاری رویترز/س.ن/ک.ر
کرونا؛ بیمارستانهای اصفهان «دیگر قادر به پذیرش مصدومان رانندگی نیستند»

رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی اصفهان اعلام کرد که با اوجگیری کرونا بیمارستانهای این استان دیگر ظرفیت پذیرش مصدومان حوادث رانندگی را ندارد.
خبرگزاری ایسنا روز سهشنبه، ۲۴ فروردین، به نقل از محمدرضا محمدی نوشت که او از شهروندان خواسته «مراقب باشند در وضعیت قرمز شیوع کرونا در استان، با بیاحتیاطی در رانندگی فشار مضاعف به مراکز درمانی تحمیل نکنند.»
به گفته آقای محمدی، با توجه به وضعیت «قرمز و نگرانکننده شیوع کرونا»، ظرفیت بیشتر بیمارستانهای این استان به بیماران مبتلا به کووید ۱۹ اختصاص یافته است.
وی همچنین هشدار داد که در صورت مراجعه مصدومان حوادث رانندگی به بیمارستانها، احتمال درگیر شدن بیمار و خانواده وی به ویروس کرونا نیز وجود دارد.
روز دوشنبه، سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان اعلام کرده بود که تعداد بیماران دارای علائم کرونا بستری شده در بیمارستانهای استان، به دو هزار و ۲۷ نفر رسید.
به گفته آرش نجیمی در گفتوگو با ایرنا، «با شتاب سریعی که آمار ابتلا و بستری کرونا در استان اصفهان دارد، تعداد بیماران کرونایی بستری در بیمارستانها در یک هفته دو برابر شد و از حدود یکهزار به بیش از ۲ هزار نفر رسید.»
در حال حاضر موارد ابتلا و فوت ناشی از کرونا در ایران بار دیگر به شدت افزایش یافته و تمام استانهای کشور و مراکز درمانی به طور ویژه درگیر بیماران مبتلا به این ویروس هستند.
استان اصفهان و به ویژه شهر اصفهان از مناطق جذاب گردشگری در ایران هستند و در تعطیلات نوروزی، مسافران زیادی به این استان سفر کرده بودند.
با استفاده از گزارشهای ایسنا و ایرنا/ ب. ب./ ف. دو.
مقام روسی: به همکاری در نیروگاه اتمی بوشهر ادامه میدهیم

معاون وزیر خارجه روسیه میگوید همکاری روسیه با جمهوری اسلامی در ساخت نیروگاه اتمی بوشهر در ایران ادامه پیدا خواهد کرد.
به گزارش اینترفکس، سرگئی ریابکوف روز سهشنبه، ۲۴ فروردین، در جمع خبرنگاران گفت که توقف همکاری روسیه در ساخت نیروگاههای برق در بوشهر «تحت هیچ شرایطی، امکانپذیر نیست» و مسکو «هیچ دلیلی» برای تغییر همکاری خود در این پروژه نمیبیند.
آقای ریابکوف اضافه کرد که در حال حاضر روسیه در ساخت دومین و سومین ژنراتور برق در نیروگاه هستهای بوشهر مشارکت دارد و ساخت آنها در مراحل مختلفی قرار دارد.
نیروگاه بوشهر متکی به اورانیوم دریافتی از روسیه است و آژانس بینالمللی انرژی اتمی بر این سوخت نظارت دارد.
علیاکبر صالحی، رئيس سازمان انرژی اتمی ایران به تازگی گفته در حاضر حاضر ایران به خاطر این نیروگاه «چند صد میلیون یورو» به روسیه بدهکار است ولی دولت روسیه با وجود این بدهی، به کمکهای خود ادامه داده است.
پیش از این محمود جعفری، معاون سازمان انرژی اتمی ایران گفته بود تامین هزینههای لازم برای «بهرهبرداری، نگهداری، خرید قطعات یدکی و سوخت سالانه واحد یکم نیروگاه» بوشهر با توجه به وجود تحریمها دچار «مشکلات جدی» شده و ممکن است امسال «فعالیت این نیروگاه متوقف شود».
با استفاده از گزارشهای اینترفکس و رادیوفردا/ ب. ب./ ف. دو.
رکورد شناسایی بیمار مبتلا به کرونا در ایران: ۲۴۷۶۰ بیمار طی ۲۴ ساعت

با شناسایی ۲۴ هزار و ۷۶۰ بیمار جدید مبتلا به کرونا در ایران، رکورد مبتلایان شناساییشده در یک شبانهروز شکسته شد.
سخنگوی وزارت بهداشت ایران با اعلام این خبر گفت این تعداد بیمار طی ۲۴ ساعت گذشته شناسایی شده و در همین مدت، ۲۹۱ نفر دیگر در ایران بر اثر ابتلا به کرونا جان باختند.
به گزارش ایرنا بر اساس اظهارات سیما لاری، تا ظهر روز سهشنبه، ۲۴ فروردین، تعداد کل جانباختگان این بیماری در ایران به ۶۵ هزار و ۵۵ نفر و شمار مبتلایان به دو میلیون و ۱۱۸ هزار و ۲۱۲ نفر رسید.
خانم لاری همچنین خبر داده که از میان مبتلایان تازه شناساییشده، سه هزار و ۱۳۲ نفر بستری شدند. در حال حاضر، چهار هزار و ۴۸۱ نفر از بیماران مبتلا به کووید ۱۹ در وضعیت شدید این بیماری در ایران تحت مراقبت قرار دارند.
مقامهای وزارت بهداشت ایران از ارائه آمار تفکیکی ابتلا به کرونا و مرگ ناشی از کرونا در کشور خودداری میکنند و درستی آمارهای آنها به ویژه در زمینه شمار قربانیان، از سوی منابع مستقل مورد تردید قرار دارد.
در حال حاضر، ۲۹۵ شهرستان در ایران قرمز و ۹۹ شهرستان نارنجی هستند و بر اساس مصوبات ستاد ملی مقابله با کرونا مسافرت «از» و «به» شهرهای با وضعیت قرمز و نارنجی ممنوع است. همچنین ۴۵ شهرستان در وضعیت زرد و فقط ۹ شهرستان در وضعیت آبی قرار دارند.
وزارت بهداشت ایران اعلام کرد که نمودار ابتلا و بستری کرونا با شیب تند صعودی امتداد دارد و میزان عمل به پروتکلهای بهداشتی نیز همچنان پایین و نگرانکننده و طبق آخرین گزارشها تنها ۵۶ درصد است.
دولت حسن روحانی در تعطیلات نوروز مانعی جدی برای مسافرتهای نوروزی لحاظ نکرد و مقامهای وزارت بهداشت نیز تنها به خواهش و التماس به شهروندان برای پرهیز از سفر اکتفا کردند.
با استفاده از گزارشهای ایرنا و مهر/ ب. ب./ ف. دو.
کانادا مجوز صادرات تجهیزات نظامی به ترکیه را لغو کرد

وزیر امور خارجه کانادا از لغو کامل مجوز صادرات تسلیحات نظامی کشورش به ترکیه خبر داد.
این مجوز سال گذشته و در پی حمایت نظامی ترکیه از جمهوری آذربایجان در جریان درگیری میان این کشور و ارمنستان بر سر منطقه قرهباغ به حال تعلیق درآمده بود.
این تعلیق پس از آن اعمال شد که رسانههای محلی کانادا و ناظران کنترل سلاح با ارائه اسنادی، این کشور را متهم کردند از سامانههای تصویربرداری و هدفگیری کانادایی در هواپیماهای بدون سرنشین مورد استفاده آذربایجان در درگیری با ارمنستان استفاده کرده است.
آن طور که مارک گارنو روز سهشنبه، ۲۴ فروردین، در بیانیهای اعلام کرده، پس از «بررسیهای کامل» امور جهانی و وزارت دفاع ملی کانادا، همه مجوزهای صادراتی برای کالاهای نظامی و فناوری به مقصد ترکیه، به طور کلی لغو میشود.
در این بیانیه آمده است: «به دنبال این بررسی، که شواهد معتبری مبنی بر به کارگیری تکنولوژی [نظامی] صادراتی کانادا به ترکیه را در قرهباغ به خوبی نشان میدهد، مجوزهایی که پاییز ۲۰۲۰ به حالت تعلیق درآمده بودند، امروز لغو میشود.»
آقای گارنو تاکید کرد که «بهکارگیری این تسلیحات نه با سیاست خارجی کانادا و نه با تضمینهای ارائه شده از سوی ترکیه درباره توقف استفاده از آنها سازگار نیست.»
وزیر خارجه کانادا در عین حال ترکیه را یکی از «متحدان مهم» ناتو معرفی کرده و افزوده درباره نگرانی کانادا در این زمینه و همکاری بیشتر دوجانبه در مورد مجوزهای صادرات با مولود چاووش اوغلو، همتای ترک خود گفتوگو کرده است.
با استفاده از گزارشهای رادیو بینالمللی کانادا و رادیوفردا/ ب. ب./ ف. دو.
ورود «تعداد بیسابقهای» از جتهای جنگی چین به حریم هوایی تایوان

تایوان میگوید که روز دوشنبه «تعداد بیسابقهای» از جتهای جنگنده چین وارد حریم هواییاش شدهاند.
خبرگزاریها به نقل از وزارت دفاع تایوان نوشتهاند که ۲۵ جت جنگی و بمبافکن اتمی چین روز دوشنبه، ۲۳ فروردینماه، وارد منطقه موسوم به «شناسایی برای دفاع هوایی» در حریم هوایی این کشور شدهاند.
این اتفاق پس از آن میافتد که دولت جو بایدن یک روز پیشتر در مورد رویکرد «بیش از پیش خصمانه» چین هشدار داده بود.
آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا، مشخصا در مورد «پرخاشجویی فزاینده» چین در برابر تایوان ابراز نگرانی کرده بود.
پکن پیش از این روز ۱۹ فروردین در پی نزدیک شدن ناو جنگی آمریکا به تایوان، از ایالات متحده بهدلیل تشدید تنشها انتقاد کرده بود.
چین جزیره تایوان را بخشی از قلمرو خود میداند اما تایوان میگوید کشوری مستقل است و هرگز به چین ملحق نخواهد شد.
ژاپن آبهای آلوده تاسیسات فوکوشیما را به دریا میریزد

ژاپن روز سهشنبه اعلام کرد که بیش از یک میلیون تن آبهای آلوده تاسیسات هستهای ویرانشده فوکوشیما را به دریا خواهد ریخت، تصمیمی که احتمالا خشم کشورهای همسایه از جمله کره جنوبی را برخواهد انگیخت.
خبرگزاری رویترز مینویسد این اقدام که حدود یک دهه پس از وقوع فاجعه در این تاسیسات هستهای انجام میگیرد، ضربه دیگری به صنعت ماهیگیری در فوکوشیما خواهد زد که سالهاست با چنین اقدامی مخالفت کرده.
به گفته دولت ژاپن، عملیات آزاد کردن آبهای تاسیسات فوکوشیما ظرف دو سال آینده آغاز میشود و کل این فرایند نیز چندین دهه به طول خواهد انجامید.
این گزارش میگوید که آبهای آلوده پیش از ورود به دریا باید بار دیگر تصفیه شود تا در چارچوب استانداردهای بینالمللی ایزوتوپهای مضر آن از بین برود.
زلزله عظیم و سونامی در زمستان سال ۲۰۱۱ تاسیسات هستهای فوکوشیما را کامل فلج ساخت. این رخداد به فاجعهای اتمی بدل شد که از آن پس از چرنوبیل به عنوان بزرگترین فاجعه اتمی یاد میکنند.
با استفاده از گزارش خبرگزاری رویترز؛ س.ن
سخنگوی کاخ سفید: در حادثه نطنز دخالتی نداشتیم

سخنگوی کاخ سفید روز دوشنبه ۲۳ فروردین گفت که ایالات متحده آمریکا در حادثه قطع برق در سایت هستهای ایران در نطنز دخالتی نداشته است.
به گزارش خبرگزاری رویترز، جن ساکی ضمن اعلام این موضوع، از اظهارنظر در مورد اتهام ایران به اسرائیل در مورد این حادثه خودداری کرد.
سخنگوی کاخ سفید در مورد این حادثه گفت: «ایالات متحده به هیچ وجه در این قضیه درگیر نبوده است».
او در مورد اتهام ایران به اسرائیل نیز گفت که «ما حرفی برای افزودن در خصوص حدس و گمانها دربارهٔ دلایل یا تأثیرات این رویداد نداریم».
حادثهای که روز ۲۲ فروردین منجر به قطعی برق در تاسیسات غنیسازی اورانیوم ایران در نطنز شد، به نوشته روزنامه نیویورکتایمز، یک انفجار بزرگ بود که شبکه برقرسانی این مجموعه را به کلی از کار انداخت.
ارزیابی مقامهای اطلاعاتی آمریکایی و اسرائیلی حاکی از آن است که ایران برای بازگشت به نقطهای که پیش از این انفجار در آن قرار داشت، دستکم ۹ ماه زمان لازم دارد.
حادثه نطنز در زمانی اتفاق افتاد که ایران و آمریکا از هفته پیش مذاکرات غیرمستقیم خود را برای بازگشت به تعهداتشان در چارچوب برجام و رفع احتمالی تحریمهای واشینگتن علیه تهران، آغاز کردهاند ولی این گفتوگوها هنوز به نتیجهای نرسیده است.
قرار است هفته آینده، روز چهارشنبه، دور جدید این مذاکرات در وین پایتخت اتریش از سر گرفته شود و جن ساکی، سخنگوی کاخ سفید، روز دوشنبه در این مورد گفت که انتظار میرود این مذاکرات «دشوار و طولانی باشد».
او افزود که «هیچ نشانهای در مورد تغییر سطح مشارکت [از سوی ایران] مشاهده نکردهایم».
بر اساس گزارش خبرگزاری رویترز و رادیو فردا/پ.پ/ک.ر
واکنش به تحریم اروپا؛ ایران انجام «گفتوگوهای جامع» با اتحادیه اروپا را به حال تعلیق در آورد

ساعاتی پس از اعلام تحریمهای حقوق بشری اتحادیه اروپا علیه ایران، سخنگوی وزارت خارجه جمهوری اسلامی گفت که تهران در واکنش به این اقدام، »گفتوگوهای جامع» با اتحادیه اروپا را به حال تعلیق در میآورد.
سعید خطیبزاده روز دوشنبه ۲۳ فروردین در اظهاراتی که خبرگزاریهای ایران آن را بازتاب دادهاند، تحریمهای اتحادیه اروپا را «قویا محکوم» کرد و آن را «بیاعتبار» دانست.
او در ادامه خبر داد که ایران در واکنش به این اقدام اتحادیه اروپا، «گفتوگوهای جامع با اتحادیه اروپا شامل گفتوگوهای حقوق بشری و تمامی همکاریهای ناشی از این گفتوگوها، بویژه در حوزههای تروریسم، مواد مخدر و پناهندگان را به حالت تعلیق در میآورد».
سخنگوی وزارت خارجه ایران همچنین گفت که تهران «تحریمهای متقابل را در واکنش به اقدام اتحادیه اروپا در دست بررسی دارد که متعاقبا اعلام خواهد شد».
اتحادیه اروپا عصر روز دوشنبه شش فرمانده ارشد نظامی، دو مقام امنیتی و سه زندان ایران را به اتهام نقض حقوق بشر و سرکوب اعتراضات آبان ۹۸ به فهرست تحریمهای خود اضافه کرد.
افراد مورد تحریم شامل حسین سلامی فرمانده سپاه پاسداران، غلامرضا سلیمانی رئیس سازمان بسیج مستضعفین، حسن کرمی فرمانده یگانهای ویژه ناجا، محمد پاکپور فرمانده نیروی زمینی سپاه پاسداران، حسین اشتری فرمانده نیروی انتظامی جمهوری اسلامی، غلامرضا ضیایی رئیس زندان اوین، حسن شاهوارپور فرمانده سپاه ولیعصر خوزستان و لیلا واثقی فرماندار قلعه حسن خان هستند.
یک مدل و هنرپیشه یمنی توسط «حوثیها» ربوده شد

یک گروه فعال حقوق زنان یمن میگویند حوثیهای شیعه مورد حمایت ایران یک زن هنرپیشه و مدل یمنی را در نزدیکی شهر صنعا ربودهاند.
گروه «صدای فمنیستهای یمنی» با انتشار توئیتی که در رسانههای عربزبان از جمله العربیه عربستان و البیان امارات بازتاب یافته است، گفتهاند خانم انتصار الحمادی هنرپیشه و مدل یمنی توسط حوثیهای مورد حمایت ایران در شهر صنعا ربوده شده و در محل نامعلومی نگهداری میشود.
کاربران اینترنتی یمنی کارزاری با هشتگهای «آزادی برای انتصار الحمادی» و «انتصار الحمادی کجاست؟» به راه انداختهاند.
یک رسانه یمنی نیز گزارش داده که حوثیها خانم الحمادی را احتمالا در نزدیکی فرودگاه صنعا در «زندان سری زنان» محله الجراف یا در زندانی در منطقه حزیز، واقع در جنوب صنعا نگهداری میکنند، محلی که گفته میشود دو زندانی زن دیگر نیز در آن حضور دارند.
مقامات یمن یا گروه حوثی هنوز ربوده شدن این مدل یمنی را تایید نکردهاند.
انتخاب سردبیر
-
سرایت سانسور از تهران به آمستردام
«محمد» از «جهنم» حذف شد
-
دانش و فنآوری
بهترین دوربین موبایلها در جهان کداماند؟
-
هفتادمین سالمرگ خالق «بوف کور»
داستان دختری که کافکا و هدایت را ملاقات کرد
-
گزارش و تحلیل
فساد بنیاد تعاون سپاه؛ ۴ میلیارد دلاری که نوک کوه یخ است
زیر ذرهبین
-
آمارهای اقتصادی منتشر شده از سوی جمهوری اسلامی در ماههای پیش و پس از ورود کرونا بویژه شاخصهایی همچون نرخ تورم، بیکاری و بهای ارز و سکه خلاف این ادعا را به اثبات میرسانند.