خبرخوان
رکورد ۷۰ ساله گرمای هوا در خوزستان شکست؛ آبادان، ۵۲.۲ درجه

مدیرکل هواشناسی استان خوزستان از شکسته شدن رکورد دمای خوزستان طی ۷۰ سال گذشته با رسیدن دمای هوا در آبادان به ۵۲.۲ درجه سانتیگراد خبر داد.
آن طور که محمد سبزهزاری گفته، این دما بعدازظهر روز دوشنبه، ۳۰ خرداد، ثبت شده است.
به گفته وی، بالاترین دمایی که خردادماهِ خوزستان به خود دیده بود، مربوط به سال ۱۳۸۹ است که ۵۲ درجه سلسیوس بود.
وی گفت: رکورد دمایی امروز خوزستان (۵۲.۲ درجه) تنها چهاردهم درجه کمتر از رکورد ۷۰ ساله بیشینه [حداکثر] دمای مطلق ایران در خردادماه یعنی ۵۲.۶ درجه سلسیوس است.
اداره کل هواشناسی خوزستان با صدور هشدار سطح نارنجی نسبت به افزایش دمای هوا در استان هشدار داده بود و بر اساس این هشدار، ادارات و نهادهای دولتی خوزستان روز دوشنبه تعطیل بود.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز نیز از آمادهباش مراکز درمانی در پی پیشبینی وقوع گرمای شدید در استان خوزستان خبر داده بود.
مهمترین خبرهای ایران و جهان
دفاع مهدی کروبی از بیانیه میرحسین موسوی: به جای توهین پاسخ دهید

مهدی کروبی از رهبران محصور جنبش سبز ضمن انتقاد از حملات تند اصولگرایان به بیانیه اخیر میرحسین موسوی، دیگر رهبر محصور این جنبش اعتراضی، خواستار پاسخگویی به جای توهین شد.
به گزارش کانال تلگرام ملی مذهبی، آقای کروبی روز شنبه ۲۲ مرداد در مکالمهای تلفنی با فرزند خود محمد تقی کروبی گفته است، «آقای موسوی، نخستوزیر سابق کشور با توجه به تجربه و شناختى كه از نظام دارد از دغدغههايى صحبت كرده كه ريشه بخش مهمّى از مشكلات امروز كشور است.»
آقای موسوی که همچنان در حصر خانگی به سر میبرد، در نوشته تازه خود از سرکوب اعتراضات مردمی در ایران و سیاست منطقهای جمهوری اسلامی انتقاد کرده و در مورد احتمال موروثی شدن رهبری در ایران هشدار داده بود.
مدتهاست که از مجتبی خامنهای، یکی از فرزندان علی خامنهای که نفوذ زیادی در سپاه پاسداران دارد، به عنوان یکی از نامزدهای رهبری آینده ایران نام برده میشود.
آقای موسوی سکوت اصولگرایان و نهادهای حکومتی در برابر شایعه جانشینی «آقازاده علی خامنهای» را شک برانگیز دانسته و گفته است: «سیزده سال است که اخبار این توطئه شنیده میشود. اگر به راستی در پی آن نیستند چرا یک بار چنین نیتی را تکذیب نمیکنند؟»
بیانیه آقای موسوی با واکنش تند اصولگرایان و رسانههای دولتی مواجه شده و گزارشها حاکی از تماس نهادهای امنیتی با خبرنگاران و فشار بر آنها برای اعلام برائت از آقای موسوی است.
سایت ملی مذهبی نیز مینویسد فشار بر فعالان سیاسی حامی موسوی که به بازنشر سخنان او در شبکههای اجتماعی پرداخته بودند دو چندان شده است.
همزمان کیهان و همچنین برخی دیگر از نیروهای اصولگرا خواستار واکنش محمد خاتمی، رئیس جمهور پیشین، و دیگر چهرههای اصلاحطلب به نوشته اخیر میرحسین موسوی شدهاند.
کیهان نوشت: «اکنون نوبت حامیان سینهچاک موسوی، نظیر آقای خاتمی و ظریف و سایر سرکردگان جریان مدعی اصلاحات است که باید موضع خود را درباره اقدام خباثتآمیز موسوی مشخص کنند.»
با استفاده از گزارشهای کانال تلگرام ملیمذهبی و رادیو فردا؛ د.خ/س.ن
رشد ۸۶ درصدی ورود پناهندگان به اروپا بدون احتساب اوکراینیها

آژانس گارد ساحلی و مرزی اتحادیه اروپا در تازهترین گزارش خود میگوید، بدون احتساب ۷.۷ میلیون پناهنده اوکراینی، ورود پناهندگان خارجی به اروپا در هفت ماهه ابتدایی امسال رشدی ۸۶ درصدی داشته است.
بر اساس این گزارش که روز جمعه ۲۱ مرداد در سایت آژانس منتشر شده، مهمترین مسیرهای ورود پناهندگان به اتحادیه اروپا به ترتیب منطقه غرب بالکان و مدیترانه مرکزی بوده است.
همچنین شمار پناهجویان خارجی که از کانال مانش به بریتانیا رفته یا تلاش کردهاند وارد شوند، ۵۵ درصد رشد داشته و به ۲۸ هزار نفر رسیده است.
اخیرا جان کر سفیر سابق بریتانیا در آمریکا اعلام کرد ایرانیها بیشترین شمار پناهجویان خارجی را تشکیل میدهند که از طریق کانال مانش و بهصورت قاچاقی و خطرناک از فرانسه وارد بریتانیا میشوند.
وی گفت طی ۱۸ ماه گذشته سه هزار و ۱۸۸ نفر پناهجوی ایرانی وارد بریتانیا شدهاند که از این نظر آماری بیشتر از پناهجویان کشورهای دیگر دارند.
طی هفت ماه گذشته بیش از ۱۵۵ هزار پناهنده به صورت غیرقانونی وارد اتحادیه اروپا شده است.
آژانس گارد ساحلی و مرزی اتحادیه اروپا جزئیاتی درباره ملیت این پناهندگان منتشر نکرده، اما طبق معمول گفته است کشورهای جنگ زده یا فقیر آفریقایی، عراق و افغانستان بیشترین شمار پناهجویان غیرقانونی را تشکیل میدهد.
با استفاده از گزارش آژانس گارد ساحلی و مرزی اتحادیه اروپا؛ د.خ/س.ن
یک مقام اتحادیه برنجفروشان ایران: برنجها در دست کشاورزان مانده است

حسن تقیزاده رئیس اتحادیه برنجفروشان بابل از رکود در بازار برنج و توقف خرید و فروش آن در ایران خبر داد و سیاست دولت را عامل از بین رفتن انگیزه خرید عمده برنج اعلام کرد.
تقیزاده روز شنبه ۲۲ مرداد در این زمینه به ایلنا گفت حتی فروشگاههای زنجیرهای نیز اقدامی برای خرید و ذخیره برنج انجام ندادهاند.
او دلیل این رکود را بالا بودن قیمت برنج اعلام و اضافه کرد: «این باور شکل گرفته که قیمتها باید ریزش کند و به زیر کیلویی ۸۰ هزار تومان برسد.»
به گفته این مقام صنفی، دولت «قیمت دستوری» برای برنج اعلام نکرده اما به طور ضمنی به فروشگاهها اعلام کرده که برنج بالاتر از کیلویی ۸۵ هزار تومان نباید عرضه شود، به همین دلیل فروشگاهها رغبتی برای خرید برنج سال زراعی جدید از خود نشان ندادهاند.
رئیس اتحادیه برنجفروشان بابل گفت: «برنجها در کارخانه دپو شده و در دست کشاورزان است و هیچ واسطهگر و دلالی برای خرید برنج ورود نکرده است.»
اسفندیار قاسمزاده، عضو انجمن برنج ایران، چند روز پیش از «فروش بسیار محدود» برنج از سوی شالیکاران خبر داده و دولت را به دامن زدن به بازار دلالان متهم کرد.
او گفت: «دولت سیزدهم برای کنترل بازار برنج ایرانی قیمت دستوری تعیین کرد اما، رصد بازار نشان داد این سیاست نتوانست قیمت در بازار را کنترل کند و تنها موجب از دست رفتن بازار سالم و رقابتی و سقوط در دور باطلی شد که در نهایت متضرر آن تولیدکننده و مصرف کننده بودند.»
در اواسط اردیبهشت، گزارشها حاکی از آن بود که قیمت انواع برنج در بازار نسبت به هفتههای قبل از آن، «چهار برابر» شده است.
روند رشد قیمت برنج ادامه یافت و در اوایل خرداد، رسانههای داخلی از رشد ۵ تا ۶ برابری قیمت برنج، چای و دیگر اقلام خوراکی در ماه گذشته نسبت به فروردین خبر دادند.
انفجاری دیگر در غرب کابل؛ دستکم چهار تن مجروح شدند

بخش غربی پایتخت افغانستان که عمدتا محل سکونت اقلیت شیعه و هزارهها بهشمار میرود، بار دیگر در روز شنبه ۲۲ مرداد شاهد وقوع انفجاری بود که چندین زخمی بر جای گذاشت.
خالد زادران، سخنگوی پلیس کابل، به خبرگزاری آلمان گفته است که پلیس موفق به کشف مواد منفجره دستسازی شده است که در نزدیکی مرکز توزیع کارت شناسایی ملی در منطقه «دشت برچی» کار گذاشته شده بود.
همزمان، یک مقام امنیتی حاضر در منطقه در مصاحبه با شبکه خبری محلی «طلوعنیوز» از زخمی شدن دستکم چهار تن خبر داد که دو تن از آنها از نیروهای امنیتی طالبان بودهاند.
هنوز هیچ فرد یا گروهی مسئولیت این حمله را بر عهده نگرفته است.
منطقه غرب کابل که عمدتا شیعیان و هزارهها در آن ساکن هستند در روزهای اخیر شاهد حملات مشابه بوده که گروه دولت اسلامی، موسوم به داعش، مسئولیت آن را پذیرفته است.
سازمان ملل متحد بهتازگی گزارش داد که در نتیجه حملاتی که در دهه عزاداری ماه محرم امسال در غرب کابل رخ داده، حدود ۱۲۰ تن کشته و زخمی شدهاند. آمار جانباختگان و مجروحان اما در این گزارش به تفکیک ذکر نشده است.
این سازمان در بیانیهای که روز ۱۷ مرداد صادر کرد «حملات سیستماتیک» علیه مردم شیعه و هزاره در افغانستان را «جنایت علیه بشریت» خواند.
از تابستان گذشته که طالبان حکومت افغانستان را در اختیار گرفت، گروه حکومت اسلامی حملات خونینی علیه اقلیتهای مذهبی ترتیب داده است.
با استفاده از سرویس افغانستان رادیو اروپای آزاد/رادیو آزادی، طلوعنیوز و خبرگزاری آلمان و رادیو فردا/ آ.ت./ س.ن.
«تشدید تنش» میان اسرائیل و حزبالله بر سر میدان گازی کاریش

در پی حمله توپخانهای اسرائیل به یک قرارگاه نیروهای حزبالله در سوریه در روز جمعه، ۲۱ مرداد، روزنامه آمریکایی واشینگتن پست و رسانههای اسرائیل از تشدید تنش میان اسرائیل و حزبالله در لبنان بر سر حوزه گازی مورد مناقشه در دریای مدیترانه خبر دادند.
همزمان اعلام شد در حالی که حزبالله هشدار به اسرائیل در مورد بهرهبرداری از حوزه گازی «کاریش» را افزایش داده، دولت اسرائیل نیز پاسخهای لبنان به پیشنهادات مطرح شده از سوی میانجیگر آمریکایی بر سر ترسیم خطوط مرزی دریایی را رد کرده است.
ارتش اسرائیل تایید کرد که توپخانه آن در روز ۲۱ مرداد به سوی یک پایگاه حزبالله در روستای الحمیدیه در منطقه قنیطره آتشباری کرد. به گفته این ارتش، نیروهای حزبالله از این مقر برای رصد اسرائیل استفاده میکردند.
رسانههای لبنان که با حزبالله همسو هستند، از زخمی شدن «دو غیرنظامی» در این آتشباری خبر دادند. برخی گزارشهای محلی در مورد مرگ یک یا چند تن در این رویداد تایید نشده است.
شبکه سعودی الحدث اعلام کرد که قرارگاه یادشده، متعلق به ارتش سوریه است که شبهنظامیان حزبالله نیز از آن استفاده میکنند.
روزنامه اسرائیل هیوم گزارش داد که بعد از شلیک توپخانه، ارتش اسرائیل اقدام به توزیع اعلامیههایی از هوا برای مردم مرزی کرد تا آنان را از همکاری با نیروهای حزبالله بازدارد.
اعلامیههای اسرائیلی به ساکنین قنیطره اخطار داده که همکاری مستقیم یا غیر مستقیم احتمالی آنها با حزبالله، «واکنش شدید»اسرائیل را به دنبال خواهد داشت.
سه هفته پیش در حمله سنگین منتسب به اسرائیل در سوریه هشت تن، در منطقه دمشق، کشته شدند.
حزبالله پیشتر به اسرائیل نسبت به آسیب زدن به نیروهایش در سوریه هشدار داده و گفته بود که انتقام خواهد گرفت. اسرائیل ظاهرا مدتهای طولانی از اقدام مستقیم علیه حزبالله در سوریه خودداری کرده بود.
روزنامه واشینگتن پست روز شنبه، ۲۲ مرداد، به نقل از یک مقام نظامی اسرائیل، نوشت که زبان حزبالله در مورد حوزههای گازی دریای مدیترانه کاملا تندتر شده و این سازمان تهاجمیتر به نظر میرسد.
بر اساس این گزارش، حزبالله به اسرائیل هشدار داد که اگر توافقی «قابل قبول» در مورد این حوزهها بهدست نیاید، از حمله به اسرائیل باکی ندارد.
حزبالله ماه گذشته چهار پهپاد خود را به فراز حوزه گازی «کاریش» فرستاد که اسرائیل آنها را منهدم کرد اما ارتش این کشور آن را به عنوان یک زنگ خطر تلقی کرده است.
ادامه عملیات دریایی اسرائیل برای اکتشافات و بهرهبرداری از حوزه «کاریش»، به توافق با لبنان بر سر ترسیم خطوط دریایی مورد اختلاف بین دو کشور بستگی دارد.
رسانههای منطقه گزارش دادهاند که اسرائیل پاسخهای دولت لبنان به پیشنهادات مطرح شده از سوی آموس هوکشتاین، دیپلمات آمریکایی میانجیگر بین دو کشور، را رد کرده است.
الیاس ابوصعب، معاون رئیس مجلس لبنان، روز ۲۱ مرداد در بیروت در این زمینه گفت که کشورش «تا ابد» مذاکره نخواهد کرد.
به نوشته واشینگتن پست، تشدید تنش میان اسرائیل و حزبالله در حالی رخ داده که اسرائیل تلاشهای بینالمللی برای احیای برجام با ایران را با «نگرانی» دنبال میکند و معتقد است که چنین توافقی، تهران و گروههای نیابتی آن، مانند حزبالله و جهاد اسلامی فلسطین را در تقابل با اسرائیل تقویت خواهد کرد.
مرگ هزاران ماهی در یک رود در پی «فاجعه زیستمحیطی» در آلمان و لهستان

خبرگزاری فرانسه با انتشار تصاویری گزارش داد که هزاران ماهی مرده روی رودخانه اودِر که از آلمان و لهستان میگذرد شناور شدهاند.
این خبرگزاری روز شنبه با اشاره به توصیهای که در زمینه نزدیک نشدن مردم محلی به آب این رودخانه شده، از نگرانیها نسبت به یک «فاجعه» زیستمحیطی خبر داد.
بر اساس این گزارش، اولین ماهیهای مرده روز ۲۸ ژوئیه، دو هفته پیش، از سوی صیادان در لهستان گزارش شد و بعدا انبوهی از لاشه این ماهیان سفیدرنگ در حاشیه رودخانه اودر در نزدیکی شهر شوئت در شرق آلمان مشاهده شد که احتمالا جریان آب آنها را از لهستان آورده بود.
مقامهای آلمانی از ورود گسترده این ماهیهای مرده غافلگیر شدند و مقامهای لهستانی را به دلیل «عدم اطلاعرسانی» سرزنش کردند.
در خود لهستان نیز دولت به دلیل این که زودتر در این زمینه اقدامی نکرده، مورد انتقاد قرار گرفته است.
ماتئوش موراویهتسکی، نخست وزیر لهستان، در پادکست هفتگی خود گفت: «در ابتدا همه فکر میکردند که این فقط یک مشکل محلی است.»
با این حال، او اذعان کرد: «مقیاس آلودگی بسیار بزرگ است، به اندازهای بزرگ که میتوانیم بگوییم اودر برای بازگشت به حالت طبیعی خود به سالها زمان نیاز دارد.»
نخست وزیر لهستان افزود: «احتمالاً با آگاهی کامل از خطر و عواقب آن، مقادیر زیادی ضایعات شیمیایی به رودخانه ریخته شده است.»
همزمان استفی لمکه وزیر محیط زیست آلمان خواستار تحقیقات جامع برای تعیین علل این «فاجعه زیستمحیطی» شده است.
برخی مقامات آلمانی بر این باورند که این ماهیها احتمالا مسموم شدهاند.
همچنین عدهای از نشانههای وجود مقدار بسیار زیادی جیوه در آب این رودخانه خبر دادهاند که هنوز تحقیقات رسمی آن را تایید نکرده است.
به گفته یک فعال آلمانی محیط زیست، اگر علت مرگ این ماهیها جیوه باشد، این ماده برای مدت طولانی در آب روخانه باقی خواهد ماند.
برومند نجفی، محیطبان زندانی، در خارج از دادگاه به قتل رسید

برومند نجفی، محیطبانی که به اتهام قتل همچنان در زندان به سر میبرد، روز شنبه، ۲۲ مرداد، توسط پدر مقتول کشته شد.
جمشید محبتخانی، فرمانده یگان محیط زیست، در گفتوگو با خبرگزاری فارس گفت که این حادثه در مقابل مجتمع قضایی کرمانشاه و در جریان انتقال آقای نجفی به زندان پس از برگزاری جلسه اعاده دادرسی رخ داده است.
به گفته آقای محبتخانی، قاتل پس از این حادثه متواری شده است. قاتل پدر جوانی معرفی شده است که در پی تیراندازی آقای برومند کشته شده بود.
خبرگزاری ایسنا نیز به نقل از فرمانده یگان محیط زیست اعلام کرده که آقای نجفی با یک اسلحه کلاشینکف هدف ده تا ۱۵ تیر قرار گرفته است.
برومند نجفی در ۱۴ مرداد ۱۳۹۹ در جریان درگیری با چهار شکارچی غیرمجاز که وارد منطقه حفاظت شده بیستون در کرمانشاه شده بودند، یکی از آنها را با هویت «یوسف فلاحی» هدف قرار داد و او چند روز بعد جان باخت.
با وجود اعتراضهای گسترده، آقای برومند به اعدام محکوم شد و دیوان عالی کشور این حکم را در ماه دی پارسال تایید کرد.
با این حال با پذیرش درخواست برومند نجفی برای اعاده دادرسی در اوایل اردیبهشت سال جاری اجرای حکم اعدام او متوقف شده بود.
محیطبانان کسانی هستند که مراقبت از حیوانات را به ویژه در مقابل شکارچیان غیرمجاز در مناطق حفاظتشده و جنگلها بر عهده دارند.
در سه دهه گذشته، دستکم ۱۱۹ محیطبان در ایران کشته و دستکم نزدیک به ۳۷۰ تن زخمی شدهاند. برخی از محیطبانان نیز به دلیل شلیک به شکارچیان غیرمجاز و کشتن آنها اعدام شدهاند.
بازداشت هفت نفر در باخرز در ارتباط با تخریب خودروها در تاسوعا

رئیس پلیس شهرستان باخرز گفت که در ارتباط با شکستن شیشه خودروهای سواری در روز تاسوعا، هفت نفر بازداشت شدهاند.
به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، علیمحمد غلامی ضمن اعلام این خبر گفت که متهمان شیشه ۱۶ خودرو را شکستهاند و پرونده آنها به مراجع قضایی ارسال شده است.
آقای غلامی درباره انگیزه متهمان توضیحی نداد، اما به نظر میرسد که این اقدام به نشانه اعتراض به تفریح برخی شهروندان در روز تاسوعا رخ داده که از مناسبتهای مذهبی مهم شیعیان است.
در روزهای گذشته، ویدئویی در شبکههای اجتماعی به شکل گستردهای همرسانی شد که در آن شمار زیادی خودرو در حالی که شیشههای آنها شکسته شده، قابل مشاهده است.
بر اساس گزارشها این اتفاق در مورد خودروهای شهروندانی رخ داده بود که روز تاسوعا به تفرجگاه ارزنه در استان خراسان رضوی رفته بودند.
تصویب لایحه ۴۳۰ میلیارد دلاری مبارزه با تغییرات اقلیمی در مجلس نمایندگان آمریکا

مجلس نمایندگان آمریکا روز جمعه، ۲۱ مرداد، لایحه ۴۳۰ میلیارد دلاری را که مهمترین بندهای آن در ارتباط با مبارزه با تغییرات اقلیمی است، تصویب کرد.
این لایحه که پنج روز پیشتر در مجلس سنای آمریکا تصویب شده بود، یک موفقیت سیاسی مهم برای دولت جو بایدن و حزب دموکرات، کمتر از سه ماه مانده به انتخابات میاندورهای کنگره، محسوب میشود.
به گزارش رسانههای آمریکا، در حالی که ۲۲۰ عضو دموکرات در مجلس نمایندگان به این لایحه رای موافق و ۲۰۷ جمهوریخواه رای منفی دادند، نانسی پلوسی، رئیس دموکرات مجلس، در میان کفزدنهای موافقان، این روز را برای مردم آمریکا یک روز «باشکوه» نامید.
به گفته خانم پلوسی، آمریکاییان بهزودی اثرات آن را در زندگی خود احساس خواهند کرد، مراقبتهای بهداشتی افزایش و هزینه قبضها و بهای داروها کاهش خواهد یافت.
ارزیابی شده که آقای بایدن بسیار زود این قانون را توشیح و برای اجرا ابلاغ کند.
دولت جو بایدن تنظیم این لایحه را با عنوان رسمی «قانون کاهش تورم» از نخستین هفتههای کار خود آغاز کرده و پس از کش و قوسهای زیاد در رهگذر مذاکرات با قانونگذاران دموکرات، آن را برای رایگیری به مجالس سنا و نمایندگان فرستاد.
حدود ۳۷۰ میلیارد دلار از بودجه این لایحه در راه مبارزه با تغییرات آب و هوایی، از جمله کاهش انتشار گازهای گلخانهای با هدف جلوگیری از افزایش نگرانکننده دمای هوا و همچنین تقویت و گسترش منابع انرژیهای پاک و تجدیدپذیر هزینه خواهد شد.
لایحه تاکید دارد که انتشار گازهای گلخانهای تا هشت سال دیگر (تا سال ۲۰۳۰) به میزان ۴۰ درصد کاهش یابد.
این لایحه شرکتهای عظیمی را که سود خالص درآمد آنها بالای یک میلیارد دلار در سال است، ملزم به پرداخت مالیات بیشتری خواهد کرد اما مالیات مردم عادی را کاهش خواهد داد.
لایحه همچنین مردم را به استفاده از خودروهای برقی و نصب صفحات خورشیدی بر بام منازل تشویق میکند و در برابر، مالیات و کمکهای چند هزار دلاری به آنان ارائه خواهد کرد.
دموکراتها میگویند که کاهش هزینه مراقبتهای بهداشت و درمان، از جمله هزینه دارو، برای بخش بزرگی از مردم کمدرآمد آمریکا که بیمه بهداشتی ندارند، یک کمک جدی محسوب میشود. با این حال، سناتور برنی سندرز و شماری از نمایندگان «مترقی» در مجلس نمایندگان این لایحه را ناکافی دانستند.
جمهوریخواهان در طول مباحثات، در هر دو مجلس کنگره و در فضای رسانهها، لایحه را کماهمیت دانسته و آن را «هدر دادن» منابع مالی کشور و دست انداختن گستاخانه دولت بایدن به بیتالمال نامیده بودند.
دانشمندان برجسته جهانی در امور اقلیمی در روزهای گذشته با استقبال از این گام آمریکا خواهان آن شدند که سایر کشورهای جهان از آمریکا پیروی کنند، بهویژه اتحادیه اروپا که هنوز در تعیین ردیف بودجه برای طرح بلندپروازانه خود در کاهش ۵۵ درصدی انتشار گازهای گلخانهای ناکام مانده است.
راهکار پیشنهادی پلیس برای کاهش جرائم مربوط به «اجاره» کارتهای بانکی در ایران

چند ماه پس از هشدار بانک مرکزی درباره لزوم خودداری مردم از «اجاره حساب یا کارتهای بانکی به افراد غیر» رئیس پلیس تهران خواستار «تجمیع» این کارتها شد.
حسین رحیمی، فرمانده انتظامی تهران بزرگ، روز شنبه، ۲۲ مرداد، برای جلوگیری از وقوع جرائم مربوط به اجاره کارتهای بانکی گفت که نظام بانکی باید به شکلی باشد که هر فرد بتواند با کارت ملی خود به عنوان کارت بانکی خرید کند.
بر اساس اعلام پلیس و گزارشهای منتشرشده، در سالهای گذشته آگهیهای مربوط به اجاره کارتهای بانکی در شبکههای اجتماعی افزایش قابل ملاحظهای یافته است.
خبرگزاری ایسنا چندی پیش در گزارشی در این باره نوشته بود که نرخ اعلامشده از سوی متقاضیان اجاره یک کارت بانکی تا دو میلیون تومان در ماه است.
بر اساس آخرین آمار اعلامشده از سوی بانک مرکزی ایران، شمار کارتهای بانکی صادرشده بانکها تا پایان خرداد امسال حدود ۴۲۰ میلیون و ۳۵۶ هزار فقره «در قالب کارت برداشت، اعتباری، هدیه و کارت پول الکترونیک» است.
این در حالی است که بر اساس آمار رسمی جمعیت کشور در حال حاضر حدود ۸۳ میلیون نفر برآورد میشود و از این تعداد تنها افراد بالای ۱۸ سال مجاز به دریافت کارت بانکی هستند.
در سالهای گذشته با توجه به افزایش نرخ تورم و فشار فزاینده اقتصادی و بالا رفتن نرخ بیکاری، برخی از شهروندان اقدام به اجاره کارتهای بانکی خود کردهاند.
این در حالی است که بانک مرکزی چندی پیش ضمن هشدار در این باره اعلام کرده بود که اجاره کارت یا حساب بانکی برای پوشش فعالیتهای مجرمانه مانند پولشویی و فرار مالیاتی استفاده میشود و درباره مسئولیت پیامدهای این فعالیتها به شهروندان هشدار داده بود.
در قانون مجازات اسلامی، اجاره دادن کارت یا حساب بانکی، به عنوان جرم تعیین نشده است، اما بر اساس ماده ۷۱۰ این قانون در صورت وقوع هر جرمی با کارتها و حسابهای اجارهای، صاحبان آنها به عنوان «مباشر در جرم» تحت پیگیرد قانونی قرار میگیرند.
یک خبرنگار در قزوین با شکایت دانشگاه پزشکی به حبس محکوم شد

مصطفی جعفری، سرپرست دفتر استانی خبرگزاری ایلنا در قزوین و مدیر مسئول سایت خبری «تیتر قزوین»، به «دو سال حبس و دو سال ممنوعیت اشتغال در حرفه خبرنگاری و محرومیت از فعالیتهای رسانهای» محکوم شد.
بر اساس تصویر حکم آقای جعفری که در شبکههای اجتماعی منتشر شده است، این پرونده علیه آقای جعفری در پی شکایت دانشگاه علوم پزشکی قزوین باز شده و او به «نشر اکاذیب» محکوم شده است.
«نشر اکاذیب» اتهامی است که در دادگاههای جمهوری اسلامی معمولا در مورد اظهارات یا نوشتههای انتقادی یا افشاگرانه منتقدان از جمله فعالان رسانهای مطرح میشود.
با وجود سابقه طولانی بازداشت و دادگاهی کردن روزنامهنگاران و خبرنگاران در جمهوری اسلامی، به نظر میرسد در ماههای گذشته با افزایش فشارهای سیاسی و اجتماعی، فشار بر روزنامهنگاران نیز تشدید شده است.
بر اساس گزارشهای اخیر از دستکم شش خبرنگار در کوهدشت لرستان تنها طی یک ماه شکایت شده است. از جمله این خبرنگاران سینا قلندری است که یک سال پس از افشای قتل یک کودکهمسر توسط شوهر طلبهاش به ۲۷ ماه حبس و دو سال ممنوعیت از کار رسانهای محکوم شد.
محمد بساطی، مدیرمسئول نشریه فرهنگی و اجتماعی «بلوطستان» نیز در پی شکایت کمیته امداد شهرستان کوهدشت در دادگاه بدوی به شش ماه حبس و ۸۰ میلیون ریال جزای نقدی محکوم شد.
هشدار مسکو به واشینگتن درباره قرار دادن روسیه در فهرست کشورهای حامی تروریسم

یک مقام ارشد روسیه روز جمعه گفت مسکو به واشینگتن هشدار داده است در صورتی که روسیه به عنوان «کشور حامی تروریسم» معرفی شود، روابط دوجانبه به شدت آسیب خواهد دید.
به گزارش خبرگزاری تاس، الکساندر دارچیف٬ رئیس بخش آمریکای شمالی در وزارت خارجه روسیه، اظهار داشت، اگر سنای آمریکا طرحهای خود را برای (منزوی) کردن روسیه محقق کند، این اقدام بمثابه آن خواهد بود که واشینگتن از نقطه بدون بازگشت عبور کرده است.
این مقام وزارت خارجه روسیه تصریح کرده است در صورت تصویب (چنین طرحی) جدیترین آسیب را برای روابط دیپلماتیک دوجانبه، تا حد کاهش و حتی قطع روابط ، به همراه خواهد داشت.
او اضافه کرده است: این هشدار به طرف آمریکایی داده شده است.
به گزارش رویترز، ماه گذشته سناتور جمهوریخواه لیندسی گراهام و سناتور دموکرات ریچارد بلومنتال اعلام کرده بودند که به دنبال طرحی هستند که روسیه را دولت حامی تروریسم معرفی کند.
لیندسی گراهام گفته بود چنین طرحی روسیه را در «رده ایران، سوریه و کره شمالی» قرار میدهد. این سناتور جمهوریخواه تاکید کرده بود این طرح تقریباً به اتفاق آرا در سنای ایالات متحده تصویب خواهد شد.
مخالفان حکومت سوریه در اعتراض به درخواست آنکارا برای مصالحه تظاهرات کردند

هزاران نفر از ساکنان مناطق تحت کنترل شورشیان در شمال سوریه روز جمعه ۲۱ مرداد در اعتراض به درخواست وزیر خارجه ترکیه برای مصالحه بین شورشیان مورد حمایت آنکارا و حکومت بشار اسد تظاهرات کردند.
با گذشت یازده سال از جنگ داخلی سوریه در حال حاضر فقط بخشهایی از مناطق شمالی و شمال غربی این کشور در جوار مرز ترکیه در کنترل شورشیان است. گروههای شورشی متحد نيستند و گاه با يکديگر میجنگند. کارشناسان معتقدند که نفوذ و قدرت گروههای جهادی در این مناطق بیشتر از شورشیان مورد حمایت ترکیه است.
ارتش ترکیه در چند حمله بزرگ طی سالهای اخیر بخشی از این مناطق را تصرف کرده و از گروههای شورشی که تحت عنوان «ارتش ملی سوریه» فعالیت میکنند حمایت میکند.
مولود چاووش اوغلو، وزیر خارجه ترکیه روز پنجشنبه در یک نشست خبری گفت: «باید به شکلی زمینه مصالحه بین مخالفان و رژیم سوریه را فراهم کنیم. در غیر این صورت صلح پایدار برقرار نخواهد شد.»
به فاصله کوتاهی پس از سخنان آقای چاووش اوغلو در غروب پنجشنبه تظاهرات مخالفان حکومت سوريه در مناطق تحت کنترل شورشیان شروع شد. آنها پرچمهای شورشیان را حمل میکردند و پرچمهای ترکیه را از ساختمانهای اداری و ایستگاههای پلیس پایین کشیدند.
روز جمعه حدود سه هزار نفر در تظاهراتی که در شهر اعزاز واقع در استان ادلب برگزار شد شرکت کردند و تظاهرات مشابهی در سایر نقاط استان ادلب و استان همجوار آن حلب نیز برگزار شد.
خبرنگاران خارجی در این مناطق میگویند بسیاری از کارمندان اهل ترکیه که در نهادهای اداری این منطقه کار میکنند روز جمعه به محل کار خود نیامدند.
یک معلم ۴۵ ساله در شهر اعزاز به خبرگزاری رویترز گفت: «ما تحت حاکمیت این رژیم ۱۱ سال رنج کشیدهایم ولی به مبارزه ادامه خواهیم داد.»
یک مهندس اهل حلب نیز که در اغراز کار میکند به خبرگزاری رویترز گفت: «اگر ترکیه هم میخواهد به جهانی بپیوندد که علیه ماست مهم نیست چون تاثیری نخواهد داشت. ولی امیدواریم که موضع دولت ترکیه مثبتتر باشد.»
گزارشگران بدون مرز: طی یک سال گذشته ۶۰ درصد خبرنگاران افغانستان بیکار شدهاند

سازمان گزارشگران بدون مرز میگوید بعد از روی کار آمدن طالبان در ۱۵ اوت پارسال، ۶۰ درصد خبرنگاران کارشان را از دست داده و تقریبا ۴۰ درصد رسانهها تعطیل شدهاند.
بر اساس این گزارش که در وبسایت گزارشگران بدون مرز منتشر شده، سه چهارم خبرنگاران زن کشور اکنون بیکار شده و در ۱۱ ایالت کشور هیچ خبرنگار زنی وجود ندارد و نزدیک ۸۷ درصد خبرنگاران زن در کابل فعال هستند.
این گزارش میافزاید بحران اقتصادی و سرکوب آزادی بیان به تعطیلی رسانهها و بیکاری خبرنگاران دامن زده است.
به گفته گزارشگران بدون مرز، افغانستان قبل از ۱۵ اوت پارسال ۵۴۷ رسانه داشت اما طی این یک سال ۲۱۹ رسانه فعالیت خود را متوقف کرده و از ۱۱ هزار و ۸۵۷ خبرنگار، تنها ۴ هزار و ۷۵۹ نفر کار خود را حفظ کردهاند.
این گزارش میگوید بیش از ۷۶ درصد خبرنگاران زن بیکار شدهاند.
گزارشگران بدون مرز در ادامه به «نابودی» فعالیت رسانهای در افغانستان طی یک سال گذشته اشاره کرده و گفته است رسانهها و خبرنگاران تحت قوانین «ناعادلانه و آزار و اذیت» قرار گرفتهاند.
این نهاد بینالمللی از طالبان خواسته است محدودیت آزادی بیان و سرکوب رسانهها را متوقف کند.
بر اساس این گزارش از زمان روی کار آمدن طالبان، حداقل ۸۰ خبرنگار در دورههای زمانی مختلف بازداشت شدهاند.
با استفاده از گزارش گزارشگران بدون مرز؛ د.خ/س.ن
يکی از مظنونان حمله سال ۲۰۱۵ در عربستان با انفجار انتحاری کشته شد

نهادهای امنيتی عربستان سعودی روز جمعه ۲۱ مرداد اعلام کردند، يکی از مظنونان به مشارکت در حمله گروه خلافت اسلامی که سال ۲۰۱۵ روی داد در روزهای اخير هنگام دستگيری در شهر جده خود را منفجر کرد و کشته شد.
رياست نهادهای امنيتی عربستان سعودی در بيانيهای که توسط خبرگزاری دولتی اين کشور منتشر شد افزود که اين تبعه سعودی به نام عبدالله بن زايد البکری الشهری با منفجر کردن جليقه حاوی مواد منفجره کشته شد و چهار نفر ديگر از جمله سه مامور امنيتی و يک غيرنظامی مجروح شدند.
او يکی از ۹ مظنونی بود که به جرم مشارکت در بمبگذاری سال ۲۰۱۵ در شهر ابها، مرکز استان عسير واقع در جوار مرز يمن تحت تعقيب بودند. در آن انفجار که يکی از مرگبارترين حملات تروريستی دو دهه اخير در عربستان سعودی بود ۱۵ نفر که اکثر آنها ماموران پليس بودند کشته شدند.
عبدالله الشهری ۳۹ ساله و در فهرست مظنونان تحت تعقيب نفر چهارم بود. فرد پنجم در اين فهرست در ماه مه ۲۰۱۶ بازداشت شده است.
بمبگذاری در مسجد شهر ابها که محل نمازگذاری واحدهای ويژه پليس در اين شهر بود روی داد. اين حمله که گروه موسوم به «خلافت اسلامی» يا داعش مسئوليت آن را بر عهده گرفت به فاصله کوتاهی پس از شروع دخالت نظامی عربستان سعودی و متحدانش در جنگ يمن روی داد.
با استفاده از گزارش خبرگزاری فرانسه؛ ش.ر/س.ن
انتخاب سردبیر
-
رسانههای روسی در هفتهای که گذشت
نگاه به شرق در دکترین جدید سیاست خارجی روسیه
-
صدسالگی نقاش سفرههای ایرانی
رزا منتظمی، سالهای جنگ و طعمِ شیرینِ نجاتیافتگی
-
گفتوگو با لیلی امیرارجمند
اولین کتاب کانون را شهبانو ترجمه و تصویرگری کرد
-
گزارش و تحلیل
دیدار صدر با سیستانی در دوران افول جمهوری اسلامی در عراق
-
رسانههای اسرائیل در هفتهای که گذشت
مسافر جنجالی ایران در انتخابات داخلی لیکود