خبرخوان
آمریکا اقدام حکومت ایران در قطع اینترنت را محکوم کرد

سخنگوی وزارت خارجه آمریکا شنبه ۲۵ آبان اقدام حکومت ایران در قطع اینترنت را محکوم کرده است.
مورگن اورتگاس در توییتی نوشته است: ایالات متحده در کنار مردم رنج دیده ایران میایستد که اکنون علیه تازهترین بیعدالتی توسط حکومت فاسد دست به اعتراض زدهاند.
سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا اضافه کرده است: ما تلاشها برای قطع دسترسی به اینترنت را محکوم میکنیم. بگذارید آنها حرف بزنند.
شبکه ناظران اینترنت موسوم به «نتبلاکز» که اختلال و قطع اینترنت را در نقاط مختلف جهان رصد میکند، گزارش داده که شبکههای تلفن «همراه اول»، «رایتل» و «ایرانسل» در ایران از ساعت شش عصر به وقت محلی خاموش شدهاند.
بدنبال بروز این وضعیت، دسترسی کاربران به اینترنت که از سوی شبکههای یاد شده ارائه میشد قطع شده است.
این شبکه دلیل قطعی گستره اینترنت در ایران را ناشی از تشدید اعتراضها در کشور دانسته است.
مهمترین خبرهای ایران و جهان
کانون نویسندگان ایران با اشاره به روز جهانی زن: حجاب اجباری نماد تبعیض سیستماتیک است

کانون نویسندگان ایران در بیانیهای که درباره ۸ مارس، روز جهانی زن، صادر کرده است، حجاب اجباری در ایران را نماد «تبعیض سیستماتیک» دانسته است.
در این بیانیه با اشاره به مشکلات متعدد زنان در ایران، به سیاستهایی چون «ایجاد محدودیت برای فعالیتهای هنری زنان و اعمال سانسور مضاعف بر آثار ادبی و هنری آنها» اشاره شده و آمده است که کانون نویسندگان ایران همواره «مخالفت صریح» خود با چنین رویکردهایی را اعلام کرده است.
کانون نویسندگان ایران همچنین با اشاره به تاریخ مبارزه ایران در چهار دهه اخیر، نوشته است جنبش زنان در ایران، « هربار پس از سرکوب، نیرومندتر از پیش بر پاخاسته، شانه راست کرده و در صفوفی فشردهتر به پیش رفته است».
هشتم مارس، برابر با هجدهم اسفند، روز جهانی زن است. زنان در جمهوری اسلامی ایران، چند دهه است که برای رفع تبعیضهای جنسیتی تلاش میکنند و بسیاری از فعالان زن در این مسیر، حکم محکومیت گرفتهاند و برخی در حال حاضر در زندان به سر میبرند.
حکومت ایران در چهار دهه اخیر با اعمال محدودیت برای زنان ایرانی از حجاب اجباری تا منع خواندن آواز و منع حضور در ورزشگاهها و همچنین بسیاری از حقوق شهروندی، کوشیده است که حداکثر تسلط خود را بر مناسبات اجتماعی و فعالیتهای زنان حفظ کند.
عضو اتاق بازرگانی: زنان در اقتصاد ایران ۵ درصد سهم دارند

نسیم توکل، عضو اتاق بازرگانی تهران گفته است سهم زنان در اقتصاد ایران فقط ۵ درصد است و آمارهای دولتی در این زمینه بر اساس مشارکت واقعی زنان در اقتصاد نیست.
او در گفتوگو با خبرگزاری ایلنا، با اشاره به حضور صوری زنان در برخی مناصب مدیریتی و هیات مدیرهها یا داشتن کارتهای بازرگانی، گفته است که برخی زنانی که شاغل معرفی میشوند، «اسما عضو یک شرکت سهامی عام یا سهامی خاص هستند.»
بر اساس آخرین آمار دولتی که اسفند سال ۹۸ ارائه شده، وحید احمدی، مشاور وزیر علوم و رییس مرکز تحقیقات سیاست علمی کشور نرخ مشارکت زنان در اقتصاد ایران را ۱۶ درصد اعلام کرده است.
بر اساس آخرین گزارش «مجمع جهانی اقتصاد»، زنان ایران از منظر مشارکت در بازار کار در رتبه ۱۴۸ در میان کشورهای جهان قرار دارند.
بر اساس این گزارش، زنان ایران همچنین از نظر کسب مناصب مدیریتی در ردیف ۱۱۵ و کسب مشاغل تخصصی در رتبه ۱۲۰ قرار گرفتهاند و به این ترتیب، ایران جزو کشورهای دارای بالاترین شکاف جنسیتی محسوب میشود.
آمریکا روسیه را به پخش اطلاعات نادرست درباره کارایی واکسنهای غربی کرونا متهم کرد

ایالات متحده سازمانهای امنیتی و اطلاعاتی روسیه را متهم کرد که با پخش اطلاعات نادرست درباره واکسنهای غربی کرونا تلاش میکند اعتماد جهانی را به این واکسنها تضعیف کند.
وال استریت جورنال روز یکشنبه ۱۷ اسفند به نقل از مرکز تعهدات جهانی وزارت خارجه ایالات متحده گزارش داد، چهار وبسایتی که با سازمانهای امنیتی روسیه مرتبط هستند مقالاتی را با هدف زیر سئوال بردن اثرات واکسنهای غربی بیماری کووید- ۱۹ منتشر کردهاند که در این مقالات درباره عوارض جانبی واکسنها اطلاعات دروغین ارائه شده است.
واکسنهای غربی تنها پس از انجام آزمایشهای سفت و سختی تایید شد که ثابت میکند کارایی آنها بیش از ۶۰ درصد و دو مورد نیز بالای ۹۰ درصد است. در این حال رقابتی میان واکسنهای غربی با واکسن «اسپوتنیک وی» ساخت روسیه وجود دارد که آزمایشهای اخیر نشان داد کارایی آن هم بیش از ۹۰ درصد است.
این میان ایران به خرید واکسنهای روسی و چینی روی آورده است. تصمیم ایران پس از آن اتخاذ شد که آیت الله علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی، در اظهاراتی بیپایه کارایی واکسنهای آمریکایی، بریتانیایی و حتی فرانسوی را زیر سئوال برد و گفت که خرید این واکسنها را ممنوع میکند.
با استفاده از گزارش رادیو اروپای آزاد/رادیو آزادی؛ س.ن
مذاکرهکننده ارشد بریتانیا: اتحادیه اروپا از خصومت و کارشکنی دست بردارد

مذاکرهکننده ارشد بریتانیا روز یکشنبه ۱۷ اسفند گفت که اتحادیه اروپا باید دست از «خصومت» بردارد و مناسبات دوستانهاش با بریتانیا به عنوان همتای مقتدر خود را بهبود بخشد.
دیوید فراست در یادداشتی که «ساندی تلگراف» ویژهنامه آخر هفته روزنامه «تلگراف» منتشر کرده است بار دیگر از تصمیم «یکجانبه» بریتانیا در زمینه کنترل تجارت مواد غذایی بین انگلستان و ایرلند شمالی حمایت کرد و وعده داد که تمامقد پای دفاع از منافع کشورش بایستد.
پارلمان اروپا روز ۱۴ اسفند در اعتراض به اقدام اخیر دولت بریتانیا از تعیین تاریخ رایگیری برای تصویب معامله تجاری اتحادیه اروپا و بریتانیا خودداری کرد.
مقامات اروپایی، لندن را به «نقض» شرایط و ضوابط توافق برگزیت متهم کرده و گفتهاند از طریق «اقدامات قانونی» به بریتانیا پاسخ خواهند داد.
آقای فراست در یادداشت اخیرش تاکید کرده است که اتحادیه اروپا باید از تهدید به کارشکنی و اخلال در توافق دست بردارد تا دو طرف بتوانند همچنان در مسیر حل اختلافنظرها گام بردارند.
بریتانیا بهتازگی مهلت کنترل واردات محصولات غذایی به ایرلند شمالی را تا پایان سپتامبر ۲۰۲۱ تمدید کرد. این در حالی است که بر اساس توافق برگزیت هر تصمیمی در این زمینه باید با موافقت اتحادیه اروپا اتخاذ شود.
به عقیده بوریس جانسون، نخستوزیر بریتانیا، بروز چنین اختلافاتی در مراحل آغازین رابطه جدید کشورش با اتحادیه اروپا قابل پیشبینی بود.
پس از نزدیک به یک سال کشمکش، بریتانیا و اتحادیه اروپا سرانجام روز ۲۴ دسامبر (۴ دی) به توافقی تاریخی در زمینه مقررات حاکم بر روابط بین خود پس از خروج بریتانیا از این اتحادیه دست یافتند.
توافق خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا در پایان سال گذشته میلادی اجرایی شد، اما مناقشههای اقتصادی میان بریتانیا و اتحادیه در پایان سال ۲۰۲۰ باعث شد که صادرات بریتانیا به این اتحادیه بهشدت افت کند.
با استفاده از گزارش خبرگزاری رویترز و رادیو فردا/ آ.ت/ ک.ر
سوئیسیها به طرح ممنوعیت پوشش «برقع» رای مثبت دادند

مردم سوئیس روز یکشنبه ۱۷ اسفند در یک رایگیری برای اعلام موافقت یا مخالفت با طرح ممنوعیت پوشش صورت زنان در اماکن عمومی شرکت کردند و ۵۲ درصد رایدهندگان رای به ممنوعیت آن دادند.
این طرح هنوز برای تبدیل شدن به قانون باید در مجلس کانتونهای سوئیس تصویب شود.
قبلا برخی کشورهای اروپایی مانند فرانسه، دانمارک، بلژیک و بلغارستان رای به ممنوعیت استفاده از برقع داده بودند، اما خبرگزاری فرانسه گزارش داد که استفاده از برقع در سوئیس امری بسیار نادر است و مخالفان این طرح، از جمله دولت سوئیس نیز قبلا گفته بودند اصولا چنین مشکلی در کشور وجود ندارد.
کمپین موافقان این طرح با شعار «اسلام رادیکال را متوقف کنید» سعی در ممنوعیت استفاده از برقع در سوئیس دارند، اما مخالفان میگویند این طرح با توجه به شمار بسیار اندک زنان برقعپوش کاری بیفایده و نوعی اسلامهراسی است.
در صورت تبدیل این طرح به قانون، زنان در مراکز عمومی، به غیر از عبادتگاهها حق پوشاندن صورت را نخواهند داشت.
خانم ایناس الشیخ، سخنگوی زنان مسلمان فمنیسم در سوئیس که خود از حجاب استفاده نمیکند، گفته است طرح یاد شده نه تنها سودی ندارد، بلکه نوعی نژادپرستی است و تنها ۳۰ زن در کشور از برقع استفاده میکنند.
بر اساس آمارهای رسمی ۵.۵ درصد جمعیت سوئیس مسلمان هستند که عمدتا از یوگسلاوی سابق به این کشور آمدهاند.
بر اساس گزارش خبرگزاری فرانسه/ف.ق/ک.ر
تغییر فرمانده قرارگاه خاتمالانبیا سپاه و افزایش گمانهزنیهای انتخاباتی

رسانههای ایران گزارش دادهاند که با حکم حسین سلامی، فرمانده سپاه پاسداران، فرمانده قرارگاه خاتمالانبیا تغییر کرده است.
بر اساس این گزارش، حسین هوشی سادات به سمت فرمانده قرارگاه سازندگی خاتم الانبیا منصوب شده و سعید محمد، فرمانده پیشین این قرارگاه، به عنوان مشاور فرمانده کل سپاه منصوب شده است.
سعید محمد که دارای سوابق مدیریتی متعددی در شرکتهای وابسته به قرارگاه «خاتم الانبیا» مانند گروه «سپاسد» بود، از مهرماه سال ۹۷ به عنوان فرمانده این قرارگاه منصوب شد.
در روزهای اخیر گزارشهای متعددی درباره احتمال کاندیداتوری سعید محمد در انتخابات ریاستجمهوری سال ۱۴۰۰ منتشر شده است.
روزنامه جمهوری اسلامی روز ۹ اسفند در خبری با اشاره به این موضوع نوشت که سعید محمد «با انتشار یک کلیپ ۳ دقیقه» و سرود «نگهت آتشین، سخنت دلنشین» و «عکسهایی در کنار فرماندهان سپاه» وارد صحنه تبلیغات انتخاباتی شده است.
حسین دهقان، مشاور نظامی رهبر جمهوری اسلامی نیز به عنوان کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری اعلام حضور کرده است.
علاوه بر آقای دهقان، نام چهرههایی چون محمدباقر قالیباف، علی لاریجانی، پرویز فتاح، مهرداد بذرپاش و محسن رضایی که همگی دارای سوابق نظامی و سپاهی هستند نیز در فهرست نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری سال ۱۴۰۰ به چشم میخورد.
دبیر شورای عالی فضای مجازی: طرح «مدیریت ویپیان» در مراحل نهایی است

درحالی که مقامهای جمهوری اسلامی دسترسی ایرانیان به بسیاری از وبسایتها را قطع کردهاند، دبیر شورای عالی فضای مجازی از «انجام مراحل نهایی» طرحی خبر داد که قرار است با گرفتن پول از برخی گروهها، به آنها اجازه دسترسی به بعضی از سایتها داده شود.
به گزارش خبرگزاری مهر، ابوالحسن فیروزآبادی، دبیر شورای عالی فضای مجازی، روز یکشنبه ۱۷ اسفند گفت که به این طرح، نام «مدیریت ویپیان و اینترنت کشور» داده شده و قرار است طبق آن، افرادی مانند خبرنگاران، پزشکان و دانشگاهیان برای دسترسی آزاد به برخی وبسایتهای مشخص پول بپردازند.
او گفت که مسئولان انجام این طرح، «طبق گزارش دریافتی ما از جدول زمانبندی عقب هستند اما این پروژه مراحل نهایی خود را طی میکند و انشاءالله به زودی عملیاتی میشود.»
استفاده از شبکههای خصوصی مجازی، (VPN)، روشی است که مردم ایران از انواع رایگان و پولی آن برای دور زدن فیلترینگ استفاده میکنند و بهویژه در سالهای اخیر در میان مردم ایران بهشدت باب شده است.
مقامهای حکومت ایران علاوه بر فلیترینگ گسترده، تلاش کردهاند که بازار فروش ویپیان را هم در اختیار بگیرند.
خبرگزاری ایرنا روز ۲۶ فروردین در مصاحبهای با جواد جاویدنیا، سرپرست معاونت فضای مجازی دادستانی کل کشور، این سوال را مطرح کرد که «عدهای به این مسئله انتقاد کردهاند که چرا باید سایتی فیلتر شود و بعد برای باز کردن آن فیلترشکن قانونی و پولی ارائه کنند؟»
او در پاسخ گفت که «این مبلغ از ناحیه حاکمیت دریافت نمیشود و اپراتورها برای ارائه این خدمات مبالغ را از کاربران اخذ خواهند کرد.»
جواد جاویدنیا در مورد مسئله بیاعتمادی کاربران نسبت به استفاده از اپراتور رسمی ویپیان هم گفت که «اغلب این اتفاقات مربوط به عملیات روانی است که از خارج و متأسفانه بعضاً داخل کشور هدایت میشود.»
شناسایی ۳۴۴ بیمار مبتلا به ویروس جهشیافته طی یک هفته، وخامت اوضاع در خوزستان

قاسم جان بابایی، معاون درمان وزارت بهداشت ایران از شناسایی ۳۴۴ بیمار مبتلا به ویروس جهشیافته در کشور خبر داد و وضعیت کرونا در خوزستان را «بسیار وخیم» توصیف کرد.
او به تعداد افرادی که قربانی این ویروس شدهاند، اشاره نکرد ولی قاسم سلیمانی دشتکی، استاندار خوزستان که اکنون بدترین وضعیت را دارد، گفته است «اکنون در خوزستان روزانه ۲۵ تا ۳۰ مورد مرگ ناشی از کرونا داریم، بنابراین باید فکری و کاری شود».
امیرحسین قاضیزاده هاشمی، نایب رئیس مجلس نیز با تائید وضعیت بحرانی کرونا در خوزستان درباره شیوع کرونای جهشیافته در استان چهارمحال و بختیاری هشدار داد.
در روزهای گذشته بسیاری از مقامات استانی درباره وضعیت کرونا در خوزستان بهویژه با توجه به شیوع گسترده ویروس جهشیافته و کمبود پرستار و امکانات درمانی هشدار داده و خواستار تعطیلی و قرنطینه کامل این استان از سوی ستاد ملی مقابله با کرونا شدند.
این درخواست تاکنون بدون پاسخ مانده و تنها منجر به اعمال برخی محدودیتها از جمله ممنوعیت ورود پلاکهای غیربومی به این استان شده است.
در همین حال سخنگوی وزارت بهداشت ایران روز یکشنبه، ۱۷ اسفندماه، از شناسایی بیش از هشت هزار مورد جدید مبتلا به کرونا و جان باختن ۹۳ نفر دیگر بر اثر این بیماری طی ۲۴ ساعت گذشته خبر داد.
به این ترتیب، آمار رسمی کل مبتلایان به کرونا تا امروز به یک میلیون و ۶۸۹ هزار و ۶۹۲ نفر و مجموع جانباختگان به ۶۰ هزار و ۶۸۷ نفر رسید.
این آمار در حالی اعلام میشود که پیش از این سازمان نظام پزشکی ایران، آمار واقعی قربانیان کرونا در ایران را ۳ تا ۴ برابر آمار رسمی برآورد کرده بود.
شماری از شرکتکنندگان در تجمع بازنشستگان تأمین اجتماعی در تهران بازداشت شدند

بازنشستگان تأمین اجتماعی روز یکشنبه ۱۷ اسفند، برای نهمین بار در دو ماه اخیر، برای اعتراض به شرایط بد معیشتی خود، در تهران و دستکم ۱۸ شهر دیگر ایران تجمع کردند.
گزارشها از تهران حاکی است که دستکم چهار تن از شرکتکنندگان در تجمع روز یکشنبه بازنشستگان تامیناجتماعی در تهران به دست نیروهای انتظامی و امنیتی بازداشت شدهاند.
به گزارش تشکلهای کارگری و صنفی، اسماعیل گرامی، بازنشسته؛ اسعد مفتاحی، کارگر؛ و کامیار فکور، روزنامهنگار؛ از جمله بازداشتشدگان هستند.
شاهدان عینی به رادیو فردا گفتند که نیروهای انتظامی و امنیتی همچنین اقدام به ضرب و جرح شدید شماری از بازنشستگان و جوانان شرکتکننده در این تجمع کردند. سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران حمله به تجمعکنندگان و بازداشت تعدادی از آنها را محکوم کرده است.
همزمان با تهران، در دستکم ۲۰ شهر دیگر ایران تجمع هایی از سوی بازنشستگان تامین اجتماعی برگزار شد. تجمع بازنشستگان تامین اجتماعی در شهرهای شوش، سنندج، مشهد، اراک، اردبیل، ساری، رشت و شاهرود برگزار شد. همچنین این تجمعها در اهواز، کرمانشاه، کرج، قزوین، خرمآباد، ایلام، یزد، شوشتر، تبریز، کرمان، بجنورد و اصفهان برگزار شدند.
بازنشستگان تأمین اجتماعی، همانند کارگران، خواستار افزایش حقوق به بیش از ۱۲ میلیون تومان، اجرای کامل قانون همسانسازی و برخورداری از بیمه تکمیلی هستند.
بازدید پاپ فرانسیس از اماکن مسیحی شمال عراق

پاپ فرانسیس، رهبر کاتولیکهای جهان که در سفری تاریخی به عراق رفته است، در آخرین روز از سفر سهروزهاش به عراق، بامداد یکشنبه ۱۷ اسفند، با هلیکوپتر به محلات مسیحینشین شهر موصل در شمال عراق رفت؛ جایی که کنترل آن چند سال پیش از این در دست گروه داعش قرار داشت.
پاپ فرانسیس در این دیدار خود، در مقابل کلیسای تاریخی الطاهره که بخشهای بزرگی از آن در زمان داعش ویران شد، خواستار «توقف برادرکشی در منطقه و برادری بین ادیان» شد.
کلیسای الطاهره که سقف آن در نبرد علیه داعش در سال ۲۰۱۷ فروریخت، یکی از قدیمیترین کلیساهای شمال عراق در بین دستکم ۱۴ کلیسایی بود که توسط داعش تخریب شد.
پاپ ۸۴ ساله در دیدار خود، در مرکز ویرانشده شهر موصل قدم زد و از مسیحیان این شهر و عراق خواست تا از مهاجرت بیشتر از منطقه چشمپوشی کنند.
کشتارهای داعش بین سالهای ۲۰۱۴ تا ۲۰۱۷ میلادی باعث شد که صدها هزار نفر از مسیحیان استان نینوا در شمال عراق از منطقه بگریزند.
عراق پیش از حملات سال ۲۰۰۳ ائتلاف به رهبری آمریکا، ۱.۵ میلیون مسیحی داشت اما اکنون کمتر از ۴۰۰ هزار نفر از آنها در عراق باقی ماندهاند.
پاپ فرانسیس در سفر سهروزه خود به عراق، علاوه بر ملاقات با مقامهای رسمی آن کشور، با آیتالله علی سیستانی، مرجع تقلید ۹۰ ساله شیعه هم دیدار کرد. این دیدار از سوی بسیاری از تحلیلگران، بهویژه در ارتباط با ایران و رهبری جمهوری اسلامی دارای اهمیت تلقی میشود.
عضو ستاد کرونا: چون در مطالعات واکسن کرونا شرکت نکردیم، در واردات عقب افتادیم

مصطفی قانعی، رئيس کمیته علمی ستاد مقابله با کرونا، گفته است شرکت نکردن ایران در مراحل مطالعاتی تولید واکسن کرونا، باعث عقبماندن از خرید و واردات واکسن شده است.
او در مصاحبهای که روز یکشنبه، ۱۷ اسفند در روزنامه همشهری منتشر شده، گفته است که در دوران مطالعات مربوط به تولید واکسن « ایران حاضر نشد در این مطالعات شریک شود و خرید واکسن را منوط به پایان فازهای تحقیقاتی آن کرد».
به گفته آقای قانعی، شرکتهای تولیدکننده واکسن تعهد داده بودند «مقدار زیادی واکسن در اختیار شرکتهای همکاریکننده در فاز مطالعاتی قرار دهند» و بسیاری از کشورهای همسایه ایران با مشارکت در مراحل مطالعاتی «توانستهاند سهمیه واکسن دریافت کنند».
رئيس کمیته علمی ستاد مقابله با کرونا با تاکید بر اینکه تا خرداد سال آینده واکسن داخلی به مرحله تولید نمیرسد، گفته است تا خرداد سال آینده ۶ تا ۷ میلیون واکسن وارد میشود، در حالی که «برای ایمن کردن جمعیت کشور، به بالای ۱۰۰ میلیون دوز واکسن نیاز داریم».
این اظهارات در حالی مطرح میشود که پیش از این مقامهای دولت ایران از جمله حسن روحانی، رئيسجمهور و سعید نمکی، وزیر بهداشت ایران با این شعار که «مردم ایران وسیلهای برای آزمایش واکسن نیستند»، از عدم مشارکت ایران در طرحهای مطالعاتی تولید واکسن دفاع کرده بودند.
آقای روحانی روز ۲۰ دیماه با دفاع از رویکرد وزارت بهداشت در این زمینه، گفت: «واکسنهایی در اختیار ما بود که زودتر وارد کشور شود، اما این واکسنها برای آزمایش روی مردم بود که وزارت بهداشت قبول نکرد».
حسینی: ۳ میلیارد دلار از منابع بلوکهشده در کره جنوبی، عراق و عمان آزاد شد

عضو هیئت مدیره اتاق مشترک بازرگانی ایران و عراق از آزادسازی سه میلیارد دلار منابع ارزی ایران در عراق، کره جنوبی و عمان خبر داد.
حمید حسینی روز شنبه، ۱۶ اسفند ماه در توئیتی از موافقت آمریکا با آزادسازی منابع بلوکهشده ایران در بانک تجارت عراق خبر داده بود اما به میزان دقیق پولهای آزاد شده اشاره نکرد.
چند ساعت پس از انتشار این خبر، الجزیره در چند توئیت از قول منابع عراقی این خبر را تکذیب کرد و تنها از برخی «گشایشها» بین دو کشور خبر داد.
آقای حسینی در واکنش به خبر الجزیره به خبرگزاری فارس گفته است که میزان منابع آزادشده از سه کشور در مجموع ۳ میلیارد دلار است.
پیشتر اعلام شده بود که یک میلیارد دلار از هفت میلیارد دلار پول بلوکه شده ایران در کره جنوبی، آزاد شده و در قالب خرید دارو و غذا از طریق کانال مالی سوئیس به ایران منتقل میشود.
او همچنین گفته بخشی از منابع آزاد شده در عراق قرار است برای تامین کالاهای اساسی مورد نیاز استفاده شود و ورود یک محموله ذرت از عراق را که اخیرا صورت گرفته را در همین راستا دانسته است.
با توجه به خبر مربوط به کره جنوبی، اکنون طبق گفتههای این عضو هیأت مدیره اتاق بازرگانی ایران و عراق، دو میلیارد دلار از داراییهای بلوکه شده ایران در عراق و عمان نیز آزاد شدهاند.
دولت ایران پیش از این اعلام کرده است که ۵ میلیارد دلار پول بلوکه شده در عراق دارد که باید بابت خرید گاز از ایران پرداخت میشد.
بر اساس تحریمهای آمریکا، عراق پول گاز تحویلی از ایران را به حسابی در بانک «تجارت عراق» واریز میکند و جمهوری اسلامی از این منابع فقط قادر به خرید کالاهای انساندوستانه از خود عراق است.
موضوع بدهیهای عراق به ایران در طول ماههای گذشته باعت شد که عبدالناصر همتی، رئيس کل بانک مرکزی ایران دو بار به این کشور سفر کند تا راهی برای تسویه حساب با صادرات غذا و دارو پیدا کنند.
انتقاد عضو شورای انقلاب فرهنگی از سفر پاپ به عراق: او اسقف تندرو علیه مسلمانان بود

علی اکبر رشاد، عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با انتقاد از سفر پاپ فرانسیس، رهبر کاتولیکهای جهان، به عراق، او را از «اسقفهای تندرو علیه مسلمانان» خواند که پیش از این «جریان گفتوگوهای دینی» را مختل کرده است.
به گزارش خبرگزاری تسنیم، آقای رشاد روز یکشنبه، ۱۷ اسفند در یک جلسه درس در قم، درباره اهداف سفر پاپ به عراق نیز ابراز تردید و ابهام کرد و وضعیت عراق را حاصل «ظلم مدعیان مسیحیت» خواند و به پاپ پیشنهاد کرد که به یمن برود و نتیجه «سلاحهای کشتار مسیحیان» را ببیند.
او همچنین از سکوت پاپ درباره کشته شدن قاسم سلیمانی انتقاد کرد و گفت چرا رهبر کاتولیکهای جهان در سفر به عراق به حضور نیروهای آمریکایی در این کشور اعتراض نکرده است.
پاپ فرانسیس که از دو روز پیش به عراق سفر کرده، تاکنون به مصطفی الکاظمی، نخستوزیر عراق و آیتالله علی سیستانی، مرجع تقلید شیعه، دیدار کرده است.
این نخستین دیدار یک پاپ از عراق و اولین خروج پاپ از اروپا پس از اعمال محدودیتهای کرونا در این قاره است.
رهبر کاتولیکهای جهان در اولین سخنرانی خود در بغداد خواستار پایان دادن به خشونت و اختلافات مذهبی شد و گفت باید به طرفداران صلح فرصت داد.
بیش از ۸۷ میلیون دوز واکسن کرونا در آمریکا تزریق شده است

مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری در آمریکا اعلام کرده است تا روز شنبه ۱۶ اسفند بیش از ۸۷ میلیون و ۹۱۲ هزار دوز واکسن کرونا در در این کشور تزریق شده است.
طبق این گزارش تاکنون بیش از ۱۱۶ میلیون و ۳۵۵ هزار دوز از واکسن کرونا در سراسر آمریکا توزیع شده است.
به گزارش رویترز، آمار اعلام شده برای واکسنهای مدرنا و فایزر بیوتیک تا بامداد روز شنبه در آمریکا است.
مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری میگوید تا روز شنبه، بیش از۵۷ میلیون و ۳۵۸ هزار نفر اولین دوز از واکسن کرونا را دریافت کردهاند و به بیش از ۲۹ میلیون و ۷۷۶ هزار آمریکایی دوز دوم واکسن تزریق شده است.
جو بایدن٬ رئیس جمهوری ایالات متحده ۱۲ اسفند گفته بود، تا سه ماه دیگر یعنی پایان ماه مه به اندازه کافی واکسن کرونا در دسترس همه آمریکاییهای بزرگسال قرار خواهد داشت.
رئیس جمهوری ایالات متحده گفته است: ما اکنون در مسیری قرار داریم که تا پایان ماه مه برای همه افراد بزرگسال در آمریکا به اندازه کافی واکسن خواهیم داشت.
جو بایدن ۲۳ بهمن گفته بود که امریکا قرارداد خرید ۲۰۰ میلیون دوز دیگر از واکسن کرونای مدرنا و فایزر را امضا کرده است.
آمریکا هم اکنون ۶۰۰ میلیون دوز واکسن کرونا خریداری کرده است.
هر فرد برای مصونیت موثر در برابر ویروس کرونا نیازمند دو دوز از واکسنهای مدرنا و فایزر بیوتیک است. به این ترتیب میزان واکسن خریداری شده توسط دولت آمریکا برای جمعیت بیش از ۳۰۰ میلیونی این کشور کافی خواهد بود.
تماس روحانی با مصطفی الکاظمی: مداخله خارجی در امور عراق به ضرر کل منطقه است

رئیس جمهوری ایران بعد از ظهر شنبه ۱۶ اسفند در گفتوگوی تلفنی با نخست وزیر عراق، هرگونه مداخله خارجی در امور داخلی عراق را به ضرر این کشور و کل منطقه دانست و بر خروج هر چه سریعتر نظامیان آمریکایی از عراق تاکید کرد.
حسن روحانی در تماس تلفنی با مصطفی الکاظمی تصریح کرد: «آمریکاییها همیشه در منطقه نقش تخریبی داشتهاند.»
او افزود: «تسریع در اجرای مصوبه پارلمان عراق درمورد خروج نظامیان آمریکایی از این کشور میتواند به برقراری صلح و ثبات و آرامش در این کشور و منطقه کمک کند.»
رئیس جمهوری ایران مدعی شد که جمهوری اسلامی با هدف حفظ امنیت و صلح و آرامش، برای همکاری با کشورهای منطقه آماده است.
این اظهارات در شرایطی بیان میشود که در هفتههای اخیر، با تشدید تنشها بین تهران و واشینگتن بر سر احیای توافق هستهای برجام، نگرانیها در مورد اقدامات «تهدیدآمیز» جمهوری اسلامی از جمله حمایت مالی و تسلیحاتی از گروههای شبه نظامی شیعه در منطقه افزایش یافته است.
آقای الکاظمی روز ۱۱ اسفند گفته بود که دولتش به کسی اجازه نمیدهد در خاک عراق «پیام موشکی یا تروریستی» بفرستد.
حسن روحانی همچنین با بیان اینکه میلیاردها دلار ارز متعلق به ایران در بانکهای عراق برخلاف قانون بلوکه شده و بهرغم قولهای مکرر مسئولان عراقی هنوز منابع متعلق به ایران آزاد نشده است، آزادسازی فوری منابع ارزی ایران در عراق را ضروری خواند.
پیشتر در همین روز، حمید حسینی، عضو هیئت مدیره اتاق مشترک بازرگانی ایران و عراق، گفته بود که با «موافقت آمریکا» منابع بلوکهشده ایران در بانک تجارت عراق آزاد شده است. او در توییتی که در اینباره منتشر کرد، بدون اشاره به میزان دقیق پولهای آزاد شده نوشت: «چند تراکنش نیز انجام شده است».
با استفاده گزارش خبرگزاری ایسنا و رادیو فردا/ آ.ت/ س.ن
انتخاب سردبیر
-
سفر پاپ به عراق
چرا پاپ فرانسیس به سرزمینهای مسلمانان سفر میکند؟
-
سومین آزمایش موشک غولپیکر
چرا استارشیپ بهرغم فرود موفق باز هم منفجر شد؟
-
ارمنستان پس از جنگ
ارمنیهای غمگین و نخستوزیری که حالا باید با ارتش خود بجنگد
زیر ذرهبین
-
با توجه به وضعیت شاخصهای اقتصادی کنونی در ایران، گفته اسحاق جهانگیری علاوه بر ارائه تصویری اشتباه از عملکرد اقتصادی دولت، وضعیت معیشتی کنونی مردم را نیز عادی جلوه میدهد.