خبرخوان
رئیس افبیآی: ایران در حال الگوبرداری از روسیه برای نفوذ در آمریکا است

کریستوفر ری، رئیس افبیآی، پلیس فدرال آمریکا، با «جدی» نامیدن تهدید «دخالت روسیه» در انتخابات سال آینده ریاست جمهوری آمریکا، گفتهاست که چین، ایران و کره شمالی در حال الگوبرداری از روسیه برای نفوذ در ایالات متحده هستند.
به گزارش نیویورک تایمز و سایت شورای روابط خارجی آمریکا، رئیس افبیآی این مطلب را در نشست «تهدیدهای جهانی برای آمریکا» در اندیشکده این شورا در واشینگتن بیان کرده است.
به گفته کریستوفر ری، در حالی که کوشش روسیه برای «نفوذ شرارتبار» در روند انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۰ آمریکا «بسیار جدی» است، ایران، چین و کره شمالی نیز با نگاه کردن به اقدامات روسیه در انتخابات دوره پیشین، به شیوه مشابه برای نفوذ در آمریکا روی آوردهاند.
آقای ری گفت که ایران، چین و کره شمالی «با تماشای اقدامات روسیه در ۲۰۱۶ و بعد از آن، در حال یادداشتبرداری هستند».
وی گفت، گزارشهای اطلاعاتی نشان میدهد که کرملین از نیت خود برای نفوذ در آمریکا عدول نکرده و «تهدید ضداطلاعاتی» روسیه به قوت خود باقی است و افسران جاسوسی روسیه نیز که به آمریکا رخنه کردهاند، نیت کرملین را دنبال میکنند.
بنا به توصیف رئیس افبیآی، دخالت روسیه در دوره پیشین انتخابات تنها «تمرینی» برای نفوذ گستردهتر در انتخابات آتی بود.
وی توضیح داد که روسیه از شبکههای اجتماعی، اخبار جعلی و تبلیغات برای مخدوش کردن انتخابات استفاده خواهد کرد و پلیس فدرال نیز از جمله با به خدمت گرفتن نیروی بیشتری شامل ۴۰ کارمند و تحلیلگر دادهها، همین راهها را سد خواهد کرد.
آقای ری همچنین از کمپانیهای اداره کننده فضای مجازی خواست کاربران جعلی را شناسایی، و حسابهای آنها را مسدود کنند.
وی در همین حال گفت این تهدیدها برای دموکراسی آمریکا تنها مربوط به دوره انتخابات نیست بلکه تهدیدی ۳۶۵ روزه هستند که پلیس فدرال و وزارت امنیت داخلی را به خود مشغول میکند.
کارزار انتخابات ریاست جمهوری آمریکا با اعلام رقابت دستکم ۲۰ نامزد دموکرات در میان این حزب، با هدف رقابت در برابر دونالد ترامپ، که به احتمال زیاد نامزد نهایی جمهوریخواهان خواهد بود، آغاز شده و به زودی وارد مراحل تازه خود میشود. انتخابات ۲۰۲۰، انتخابات برای کنگره نیز هست.
کریستوفر ری، رئیس افبیآی همچنین گفت که آمریکا رد پای نیروی قدس سپاه پاسداران در خاک آمریکا و نیز کشورهای دیگر همپیمان واشینگتن را زیر نظر دارد و «تهدید ناشی از این نیرو را جدیتر تلقی میکند».
مهمترین خبرهای ایران و جهان
ند پرایس: دولت بایدن تا آزادی همه شهروندان آمریکایی زندانی در ایران از پای نمینشیند

سخنگوی وزارت خارجه آمریکا میگوید دولت بایدن تا آزادی همه شهروندان آمریکایی که در ایران ناپدید شده یا به صورت غیر عادلانه در بازداشت به سر میبرند، به تلاشهای خود ادامه خواهد داد.
ند پرایس روز سهشنبه همچنین گفته است، راب مالی، نماینده ویژه وزارت خارجه آمریکا در امور ایران در حال گفتوگو با تمامی خانواده آمریکاییهایی است که عزیزان آنها ناعادلانه در ایران بازداشت یا مفقود شدهاند.
پیش از این جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی کاخ سفید اعلام کرده بود تماسها با ایران برای آزادی شهروندان دو تابعیتی آمریکایی آغاز شده است.
درسالهای گذشته شمار زیادی از شهروندان آمریکایی و آمریکایی-ایرانی در ایران بازداشت شده و در دوران ریاستجمهوری دونالد ترامپ دو تن از آنها با زندانیان ایرانی در آمریکا مبادله شدند.
سیامک نمازی، و پدرش، باقر نمازی، مراد طاهباز، عماد شرقی و کارن وفاداری از شهروندان دوتابعیتی ایرانی-آمریکایی هستند که در ایران به حبسهای طولانی محکوم شدهاند.
کمیته اطلاعات سنا آمریکا ویلیام برنز را برای ریاست سیآیای تایید کرد

کمیته اطلاعات سنای آمریکا سهشنبه ۱۲ اسفند، ویلیام برنز، دیپلمات باسابقه آمریکایی را به اتفاق آرا برای ریاست سازمان اطلاعات مرکزی اطلاعات، سیآیای، تایید کرد.
سناتور دموکرات مارک وارنر، رئیس کمیته اطلاعات سنای آمریکا در بیانیهای گفته است، تایید ویلیام برنز به اتفاق آرا توسط هر دو حزب، نشانه صلاحیت کامل او برای این نقش، با توجه به تجربه طولانی او در امور امنیت ملی و تعهد قابل ستایش برای خدمات عمومی است .
سناتور وارنر ابراز امیدواری کرده است که سنا «بدون تأخیر» ویلیام برنز را تایید کند.
ویلیام برنز که در دولت اوباما، معاون وزیر خارجه بود، نقش کلیدی در مذاکرات هستهای ایران و آمریکا و رسیدن به توافق هستهای داشت.
او در دوران مذاکرات محرمانه ایران و آمریکا که پیش از انتخاب حسن روحانی به عنوان رئيسجمهور، در کشور عمان شروع شد نیز در کنار جیک سالیوان که اکنون مشاور امنیت ملی جو بایدن است، حضور داشت.
سرکوب اعتراضات آبان ۹۸؛ «درخواست برای احضار مقامات ارشد جمهوری اسلامی»

«دادگاه مردمی لاهه آبان » روز سه شنبه اعلام کرده است که در نامهای به سفیر جمهوری اسلامی ایران در لاهه ضمن احضار دهها تن از مقامات جمهوری اسلامی، خواستار ارائه مدارک از سوی جمهوری اسلامی درباره وقایع آبان ۱۳۹۸ شد.
همزمان با سالگرد اعتراضات آبان ۱۳۹۸، سه سازمان «با هم علیه اعدام»، «عدالت برای ایران» و «حقوق بشر ایران» به همراه گروهی از فعالان حقوق بشر اعلام کردند که در شهر لاهه هلند «دادگاه بین المللی مردمی آبان» را برای رسیدگی به سرکوب این اعتراضات برگزار میکنند.
دادگاه بینالمللی مردمی آبان قرار بود ماه گذشته در لاهه هلند برگزار شود٬ اما به دلیل محدودیتهای ناشی از قوانین مربوط به کرونا سفرهای بینالمللی، این دادگاه به تیرماه سال ۱۴۰۰ موکول شده است.
«دادستانی دادگاه بینالمللی مردمی آبان» در بیانیه روز سه شنبه خود گفته است که خواستار احضار رهبر جمهوری اسلامی، رئیس جمهوری ایران، رئیس قوه قضائیه و دهها تن دیگر از مقامهای ارشد جمهوری اسلامی شده است.
در جریان اعتراضهای آبان ۹۸ که سال گذشته با حضور مردم در خیابانهای دهها شهر و اعتراض به سیاستهای حکومت همراه بود، به روایت خبرگزاری رویترز ۱۵۰۰ نفر کشته شدند. سازمان عفو بینالملل تاکنون اسامی ۳۰۴ نفر از قربانیان را منتشر و تاکید کرده است که تعداد جانباختگان بیشتر از این برآورد است.
تاکنون گزارش رسمی از تعداد افراد بازداشتشده در جریان این سرکوبها منتشر نشده است، ولی برآوردهای رادیوفردا نشان میدهد که بیش از هشت هزار نفر در جریان اعتراضهای آبان ۹۸ بازداشت شدند.
در «دادگاه بینالمللی مردمی آبان» قضاتی از کشورهای آفریقای جنوبی، آمریکا، اندونزی، انگلیس، لیبی و کانادا حضور خواهند داشت.
مقامهای حکومت ایران تاکنون گزارش رسمی و دقیقی درباره آمار جانباختگان و بازداشتشدگان این اعتراضها ارائه ندادهاند و قوه قضاییه کماکان در حال رسیدگی به پرونده معترضان آبان ۹۸ و صدور حکم اعدام و زندان برای آنهاست.
آمریکا دو فرمانده نظامی ارشد حوثیها را تحریم کرد

وزارت خزانهداری آمریکا دو مقام ارشد نظامی حوثیهای یمن، گروه شیعه مورد حمایت ایران را روز سهشنبه ۱۲ اسفند تحریم کرد.
آندرا گاکی٬ رئیس دفتر کنترل سرمایههای خارجی، وابسته به وزارت خزانهداری آمریکا اعلام کرد احسن الحمزی فرمانده نیروهای هوایی و منصور السعدی فرمانده نیروهای دریایی حوثیها به خاطر تهیه سلاح از ایران و حمله به اهداف کشورهای همسایه و کشتیها در لیست سیاه قرار گرفتند.
دولت جو بایدن بهمنماه امسال اعلام کرد با توجه به وخامت وضعیت انسانی در یمن، گروه حوثیها را از فهرست سازمانهای تروریستی خارج میکند، اما افراد تحریم شده حوثیها کماکان در لیست سیاه باقی خواهند ماند.
برای اولین بار است که دولت بایدن تحریمهایی علیه مقامات ارشد حوثیها اعمال میکند.
خانم گاکی گفته است آمریکا متعهد به بازخواست از رهبران حوثیها به خاطر اعمالشان است؛ رهبرانی که باعث «رنج بسیار» مردم یمن هستند.
وی گفته است به غیر از این، حملات حوثیها به کشورهای همسایه و کشتیها در آبهای بینالمللی در راستای «اهداف ایران برای ناامن کردن منطقه» است.
به گفته خانم گاکی، دو تن از فرماندهان نظامی تحریم شده، در بدتر شدن وضعیت مردم یمن نقش دارند.
با استفاده از گزارش رویترز. ف.ق
کیمیا علیزاده زیر پرچم سفید در المپیک توکیو شرکت میکند

کیمیا علیزاده، تنها ورزشکار زن صاحب مدال ایرانی، که پناهندگیاش در آلمان تایید شده است قصد دارد به عنوان یکی از اعضای تیم ورزشکاران پناهنده و زير پرچم سفید در مسابقات المپیک توکیو شرکت کند.
خانم علیزاده که در المپیک سال ۲۰۱۶ ریو مدال برنز تکواندو را به دست آورد پارسال به آلمان رفت و از این کشور تقاضای پناهندگی کرد.
او تاکنون پیشنهادهای متعددی برای پیوستن به تیمهای ملی هلند، کانادا، بلژیک و بلغارستان دریافت کرده است.
کیمیا علیزاده گفت به این دلیل ایران را ترک کرده است که از استفاده تبلیغاتی از دستاوردهای ورزشی او کلافه شده بود.
او به خبرگزاری رویترز گفته است: «تکواندو زندگی من را تغییر داد. من اولین ورزشکار زن ایرانی هستم که مدال المپیک را برده است. بعد از این ماجرا معروف شدم و همه مرا میشناختند. این وضعیت خیلی سخت بود».
کیمیا علیزاده، ۲۲ ساله اکنون ساکن ایالت بایرن آلمان و همراه همسرش مشغول تمرین است. او برای شرکت در رقابتهای المپیک توکیو ابتدا باید در مسابقات اروپایی که ماه مه در شهر صوفیه برگزار میشود، امتیازهای لازم را کسب کند.
او قصد دارد به تیم المپیک مخصوص پناهندگان بپیوندد که ۵۵ عضو آن در ۱۲ رشته ورزشی در ماه ژوئن امسال انتخاب خواهند شد.
فدراسیون تکواندو آلمان گفت رئیس این فدراسیون تابستان گذشته در مورد تقاضای پناهندگی کیمیا علیزاده با وزیر کشور آلمان تماس گرفت. او سومین ورزشکار پناهنده عضو فدراسیون تکواندو آلمان است.
کیمیا علیزاده در گفتوگو با خبرگزاری رویترز افزود: «الان همه چیز خوب است. مهمترین موضوع این است که میتوانم زندگی شخصی و زندگی ورزشی خود را همزمان پیش ببرم».
بر اساس گزارش خبرگزاری رویترز/ش.ر/ک.ر
سفارت ایرلند در تهران پس از یک دهه بازگشایی میشود

دولت ایرلند روز سهشنبه ۱۲ اسفند رای به بازگشایی سفارت این کشور در تهران داد.
به گزارش روزنامه «ایندپندنت» ایرلند، سایمون کاونی وزیر خارجه این کشور از کابینه درخواست کرده بود که بر اساس برنامه این کشور برای افزایش نفوذ این کشور در جامعه جهانی، خصوصا منطقه خاورمیانه تا سال ۲۰۲۵، طرح بازگشایی سفارت این کشور در تهران را تصویب کند.
این کشور در سال ۲۰۱۱ به خاطر آنچه «صرفهجویی در هزینههای دولتی» عنوان کرد، سفارتش در تهران را بست.
ایرلند تا سال ۲۰۲۲ عضوی از شورای امنیت سازمان ملل است که درگیر پرونده هستهای ایران نیز هست.
وزیر خارجه این کشور گفته است ایرلند متعهد به توافق هستهای و جلوگیری از اشاعه تسلیحات کشتار جمعی در جهان است و لذا باید گفتوگوی عمیقتری بین ایرلند، ایران و دیگر شرکا انجام شود.
در پی تصویب طرح بازگشایی سفارت ایرلند، وزارت خارجه این کشور فورا کاردار سفارت را به تهران خواهد فرستاد و در سال ۲۰۲۳ که سفارت به صورت کامل بازگشایی شد، سفیر نیز تعیین خواهد شد.
بر اساس آمارهای رسمی، ایرلند قبل از تحریمهای آمریکا و در سال ۲۰۱۷ بیش از ۱۴۳ میلیون یورو صادرات به ایران داشت که این رقم پارسال به ۸.۵ میلیون یورو افت کرد.
در همین دوره، واردات ایرلند از ایران نیز از حدود دو میلیون یورو به زیر ۳۰۰ هزار یورو کاهش یافته است.
با استفاده از گزارشهای ایندپندنت، یورواستات/ ف.ق/ک.ر
خانواده نازنین زاغری از پایان حکم پنج سال زندان او در ۱۷ اسفند خبر میدهند

خانواده نازنین زاغری-رتکلیف روز سهشنبه ۱۲ اسفند با انتشار اطلاعیهای یادآوری کردند که حکم پنج سال زندان این شهروند ایرانی–بریتانیایی روز هفتم مارس (۱۷ اسفند) به طور رسمی پایان مییابد.
این اطلاعیه هشدار میدهد که جهان منتظر شنیدن این خبر است که آیا حکومت ایران نازنین زاغری را آزاد میکند و به او اجازه میدهد که به خانه خود در بریتانیا بازگردد، جایی که همسر و دختر خردسال او در انتظارش هستند.
از این رو خانواده خانم زاغری با همکاری شرکت هاول و دفتر عفو بینالملل در وستمینیستر و بیزواتر اقدام به تولید ویدئوهایی کردهاند که از روز ۲۶ فوریه منتشر شده و ۱۰ روز پایانی حکم زندان او را میشمارد.
این ویدئوهای شمارش معکوس حاوی اشعاری است که «اما تامپسون» و «اولیویا کلمن»، دو بازیگر سرشناس بریتانیایی، آنها را میخوانند و همینطور نامههای نازنین زاغری.
در ویدئویی که روز سهشنبه منتشر شد، اولیویا کلمن قطعه شعری از گلرخ ایرایی با عنوان «برای گیسو» را میخواند.
نازنین زاغری در فروردین ۱۳۹۵ هنگام خروج از ایران به اتهام جاسوسی بازداشت شد و چند سال در زندان بود. او هماکنون در حصر خانگی به سر میبرد. خانم زاغری همواره چنین اتهامی را رد کرده و بر بیگناهی خود تاکید داشته است.
سقوط دوباره صادرات نفت ایران بعد از چهار ماه افزایش متوالی

آمارهای جدید شرکتهای مشاوره انرژی و ردیابی نفتکشها نشان میدهد صادرات نفت ایران بعد از چهار ماه افزایش متوالی، در ماه فوریه به شدت سقوط کرده است.
خبرگزاری رویترز روز سهشنبه ۱۲ اسفند با استناد به آمارهای شرکت مشاوره انرژی «اسویبی اینترنشنال»، میزان صادرات روزانه نفت ایران در ماه فوریه را ۲۳۸ هزار بشکه گزارش داده است.
آمارهای شرکت اطلاعات کالا، کپلر، نشان میدهد صادرات نفت ایران از حدود ۳۰۰ هزار بشکه در روز طی ماه اکتبر پارسال به تدریج افزایش یافت و در ماه ژانویه به ۶۱۴ هزار بشکه در روز رسید.
متوسط صادرات نفت ایران در سال ۲۰۲۰ حدود ۳۲۰ هزار بشکه در روز بوده است. این رقم در دوران پیش از تحریمها ۲.۵ میلیون بشکه بود.
افت صادرات نفت ایران به ۲۳۸ هزار بشکه در ماه فوریه در حالی است که دولت حسن روحانی در بودجه سال ۱۴۰۰ صادرات روزانه ۲.۳ میلیون بشکه نفت را گنجانده است.
با استفاده از گزارشهای رویترز و کپلر/ف.ق/ک.ر
ریچارد نفیو معاون نماینده ویژه آمریکا در امور ایران شد

روز دوشنبه، ۱۱ اسفند، خبر رسید که دولت بایدن، ریچارد نفیو را به عنوان معاون نماینده ویژه آمریکا در امور ایران منصوب کرده است.
او که نویسنده کتاب معروف «هنر تحریمها» است، قرار است در سمت معاونت رابرت مالی، نماینده ویژه ایالات متحده در امور ایران انجام وظیفه کند.
ریچارد نفیو، مذاکرهکننده پیشین ایالات متحده آمریکا با ایران، محقق ارشد در دانشگاه کلمبیا و تحلیلگر ارشد مؤسسه بروکینگز است.
کتاب «هنر تحریمها»ی آقای نفیو به فارسی ترجمه شده و در میان دولتمردان جمهوری اسلامی شناخته شده است و مقامهای ایرانی از او با عنوان «معمار تحریمهای ایران» یاد میکنند.
آقای نفیو که در زمینه سنجش اثربخشی تحریمها بر کشورهای مختلف کار تحقیقی انجام میدهد، در مقطعی، در نوامبر سال ۲۰۱۸ از تأثیر احتمالی تحریمها بر حوزههای انساندوستانه در ایران ابراز نگرانی کرده بود.
خبر انتصاب او در دولت بایدن، روز سهشنبه واکنش منفی احمد نادری، نماینده تهران در مجلس، را به دنبال داشت که در پیامی توئیتری اینگونه نتیجهگیری کرده است که سیاست دولت بایدن در قبال ایران میتواند با سیاست جمهوریخواهان «همسو» باشد.
همزمان با خبر انتصاب جدید ریچارد نفیو، همچنین خبر رسید که خانم لیندزی فورد نیز به عنوان معاون وزیر دفاع در جنوب و جنوب شرق آسیا به دولت بایدن پیوسته است.
با استفاده از شبکه اندیشکده بروکینگز و توئیتر / پ.پ
تشکلهای صنفی فرهنگیان کشتهشدن سوختبران در سراوان را محکوم کردند

شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران با انتشار بیانیهای در روز دوشنبه، ۱۱ اسفند، کشته شدن سوختبران در سراوان با «گلوله نیروهای نظامی» را محکوم کرد.
این شورا در این بیانیه با اعلام اینکه هنوز از میزان سرکوب و شمار کشتهشدگان و مجروحان در استان سیستان و بلوچستان خبر دقیقی در دست نیست، در مورد عواقب ادامه «سیاست سرکوب» نیز به حکومت جمهوری اسلامی هشدار داد.
این تشکل صنفی با اشاره به وضعیت بد معیشتی مردم بهخصوص در منطقه سیستان و بلوچستان نوشته است: «اگرحاکمیت نخواهد بپذیرد که راه حل پایان دادن به شکاف ملت-حکومت نه سرکوب معترضان بل شنیدن صدای آنهاست، دیری نخواهد گذشت که نتایج و عواقب خطرناک این نشنیدنها گریبان حاکمان را چاکچاک خواهد کرد.»
مأموران امنیتی روز ۴ اسفند به سوی برخی سوختبران که به محدودیتهای تازه سپاه پاسداران برای حمل و فروش سوخت در پاکستان معترض بودند، شلیک کردند و برخی از آنها را کشتند و برخی را زخمی کردند.
پس از آن، درگیریهایی در شماری از شهرهای استان سیستان و بلوچستان روی داد که به دلیل قطع اینترنت توسط حکومت، جزئیات درگیریها به طور دقیق منتشر نشد.
مقامهای جمهوری اسلامی تاکنون کشته شدن چهار تن از جمله یک مأمور انتظامی را در این درگیریها پذیرفتهاند ولی برخی منابع مستقل ازجمله کمپین فعالان بلوچ از کشته شدن دستکم ۱۶ سوختبر خبر دادهاند.
الکاظمی: به کسی اجازه نمیدهیم در خاک عراق «پیام موشکی» بفرستد

مصطفی الکاظمی، نخستوزیر عراق، روز دوشنبه گفت که دولتش به کسی اجازه نمیدهد در خاک عراق «پیام موشکی یا تروریستی» بفرستد.
نخستوزیر عراق در گفتوگو با روزنامه عربستانی «الشرق الاوسط» گفت: «استفاده از قلمرو عراق برای رساندن پیامهای سیاسی فقط زمانی مجاز است که از طریق کانالهای دیپلماتیک و روشهای سیاسی ارسال شود.»
او افزود که «ما پیام موشکی یا تروریستی را مجاز نمیدانیم و هیچ کشوری حق ندارد به هزینه امنیت و ثبات مردم ما به دیگران پیام بدهد.»
ارتش عراق روز دوشنبه چهارم اسفند خبر داد که دو راکت به منطقه سبز بغداد اصابت کرد ولی تلفاتی برجای نگذاشت.
منطقه سبز بغداد محل استقرار سفارتخانههای خارجی و مراکز دولتی عراق است و مرتبا هدف حملات راکتی گروههای شبه نظامی قرار میگیرد که به گفته آمریکا و عراق، از سوی ایران پشتیبانی میشوند.
بیشتر حملات راکتی به این منطقه تلفاتی ندارند ولی حمله چهارم اسفند سومین مورد ظرف یک هفته بود که محل استقرار نیروهای آمریکایی، دیپلماتها یا پیمانکاران را هدف قرار میداد.
در حملهای پیش از آن که شامگاه دوشنبه، ۲۷ بهمن رخ داد، شلیک سه راکت به اطراف فرودگاه بینالمللی اربیل در نزدیکی محل استقرار نیروهای آمریکایی در شمال عراق دستکم ۸ مجروح و یک کشته بر جای گذاشت.
مسئولیت آن حمله را یک گروه کمتر شناخته شده شیعه که خود را «اولیاء دم» مینامد، بر عهده گرفته و قول تکرار این حملات را داد.
در واکنش به آن حمله، آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا، گفت که کشورش از این حمله راکتی «بسیار خشمگین شده» و قول داد که مسئولان این حمله به سزای اقدامشان برسند.
با استفاده از خبرگزاری رووداو و رادیو فردا / پ.پ
در پی واکنش امامجمعه درچه، زنان صخرهنورد اصفهان اجازه تمرین در کوه ندارند

در پی انتشار فیلمی از حمله شخصی به زنان و مردان صخرهنوردی که در کوهسفید درچه اصفهان در حال تمرین بودند و واکنش امامجمعه این شهر که صخرهنوردی دختران و پسران با هم را «کثافتکاری» توصیف کرد، هیئت کوهنوردی اصفهان از باشگاههای این رشته ورزشی خواست تمرینات زنان سنگنورد را داخل سالن برگزار کنند.
هیئت کوهنوردی اصفهان روز ۹ اسفند این نامه را برای باشگاهها فرستاده است، این در حالی است که سه روز پیش از آن و قبل از سخنرانی امامجمعه، این هیئت از شناسایی و پیگیری حقوقی «فرد مزاحم» صخرهنوردان خبر داده بود.
محمدعلی موسوی، امامجمعه درچه، در سخنرانی خود با «خیلی کثافتکاری» توصیف کردن اینکه «۱۰ تا دختر و ۵ تا پسر با ماشینهای سواری رفتهاند صخرهنوردی»، ادعا کرد که «تشکیلات ورزشی اصفهان از این کثافتکاریها زیاد دارد».
زنان ورزشکار در ایران علاوه بر محدودیتهای پوشش و حجاب در انجام هر رشته ورزشی، با محرومیتهای گستردهای نیز در بسیاری رشتههای ورزشی و سرگرمی مواجهاند.
آمریکا پدر و پسری را که به فرار کارلوس غصن «کمک کرده بودند»، تحویل ژاپن داد

یک پدر و پسر آمریکایی که متهماند زمینه فرار مدیر سابق شرکت خودروسازی نیسان از ژاپن را فراهم کردهاند، روز سهشنبه ۱۲ اسفند تحویل مقامات ژاپنی در توکیو شدند.
مایکل تیلور و پسرش پیتر تیلور، متهماند که سال گذشته به کارلوس غُصن برای مخفی شدن در یک جعبه و رساندن خود با جت خصوصی به ترکیه و سپس لبنان کمک کردهاند.
کارلوس غصن سال ۲۰۱۸ در ژاپن به فساد مالی متهم شد و پیش از برگزاری دادگاه، با یک هواپیمای خصوصی به استانبول فرار کرد و از آنجا به لبنان رفت. آقای غصن لبنانیتبار و متولد برزیل است.
لبنان دیماه پارسال اعلام کرد حکم اینترپل برای بازداشت آقای غصن را دریافت کرده، اما تاکنون وی را بازداشت نکرده است.
بنابر گزارشها، مقامهای قضایی میگویند که مایکل تیلور و پسرش پیتر تیلور برای کمک به گریختن کارلوس غصن از دست قانون، ۱.۳ میلیون دلار از او دریافت کردهاند.
مایکل تیلور ۶۰ ساله از کهنهسربازان و کارشناس امنیتی در یک شرکت خصوصی است که تخصص او بهویژه در زمینه کمک به فرار افراد از شرایط دشوار است.
منابع قضایی میگویند که او تاکنون به دهها نفر برای فرار از موقعیتهای مختلف کمک کرده و از هر یک از مشتریان خود بین ۲۰ هزار تا ۲ میلیون دلار دستمزد گرفته است.
این پدر و پسر طی چندین ماه گذشته با کمک مجموعهای از وکلای معروف و گروههای لابی، کارزار بزرگی را علیه استرداد خود از آمریکا به ژاپن در دادگاهها، رسانهها و حتی در وزارت خارجه آمریکا و کاخ سفید بهراه انداخته بودند اما دیوان عالی ایالات متحده ماه گذشته تصمیم به تحویل آنها به مقامهای ژاپنی گرفت.
خبرگزاری رویترز مینویسد که بنابر قانون ژاپن، افراد مظنون را میتوان تا ۲۰ روز برای بازجویی در بازداشتگاه نگه داشت.
دادگاه بهبهان محکومیت سه معترض آبان ۹۸ به ۱۳ سال زندان را تأیید کرد

دادگاهی در شهرستان بهبهان رأی محکومیت ۱۳ سال زندان برای۳ نفر از معترضانی را که در جریان اعتراضهای آبان سال ۹۸ بازداشت شده بودند، تأیید کرده است.
به گزارش خبرگزاری هرانا، ستار افشینپور، بهمن امینی و محمد طیبی هر کدام به طور جداگانه به تحمل ۷۴ ضربه شلاق نیز محکوم شدهاند.
بر اساس رأی دادگاه، ستار افشینپور به اتهام «تخریب و احراق بانکها و اماکن عمومی و اخلاق در نظم عمومی» به ۱۱ سال زندان و ۷۴ ضربه شلاق محکوم شده است.
در دو پرونده دیگر، بهمن امینی و محمد طیبی به اتهام «مشارکت در اخلال در نظم عمومی»، هر کدام به یک سال حبس و ۷۴ ضربه شلاق محکوم شدهاند.
دادگاههای شهرستان بهبهان پیش از این برای ۳۶ نفر از معترضان بازداشتی در جریان اعتراضهای آبان ۹۸ حکم محکومیت صادر کرده بودند.
پرونده این سه نفر نیز جزو احکام صادره برای ۳۶ متهم بود که پس از اعتراض آنها، رأی نهایی پروندهشان صادر شده است.
در جریان اعتراضات خیابانی آبان ۹۸ صدها تن از معترضان که برخی از آنها نیز کودک بودند با شلیک گلوله نیروهای امنیتی و پلیس در چند شهر ایران کشته شدند.
مقامهای جمهوری اسلامی هنوز آمار دقیقی از شمار کشتهشدگان این اعتراضات منتشر نکردهاند، اما خبرگزاری رویترز در همان زمان به نقل از منابع مطلع نوشت که دستکم ۱۵۰۰ تن در جریان این اعتراضات کشته شدهاند.
در جریان این درگیریها گزارشهای متعددی از برخورد میان پلیس و معترضان در شهر بهبهان و برخوردهای خشونتبار مأموران امنیتی و انتظامی با مردم این شهرستان منتشر شده بود.
پنتاگون شمار تلفات حمله هوایی آمریکا به شبهنظامیان مورد حمایت ایران در سوریه را یک نفر برآورد کرد

پنتاگون روز دوشنبه ۱۱ اسفند اعلام کرد که حمله هوایی هفته گذشته ایالات متحده به شرق سوریه منجر به کشته شدن یکی از شبهنظامیان مورد حمایت ایران شده و دو مجروح نیز بر جای گذاشته است.
جان کربی، سخنگوی وزارت دفاع ایالات متحده، به خبرنگاران گفت: «آنچه میتوانم بگویم این است که الان تصور میکنیم احتمالا یک شبهنظامی کشته و دو شبهنظامی نیز مجروح شده باشند.»
دولت جو بایدن پیش از این گفته بود، تلفات این حمله هوایی که به تلافی حملات راکتی به پایگاه نیروهای آمریکایی در شمال عراق صورت گرفته است، مشخص نیست.
دو فروند جت اف-۱۵ ایالات متحده پنجشنبه گذشته منطقهای را در نزدیکی مرز سوریه با عراق هدف حمله خود قرار دادند که پنتاگون اعتقاد دارد مرکز لجستیک شبهنظامیان مورد حمایت ایران است. پنتاگون این شبهنظامیان را مسئول حملات راکتی اخیر به شمال عراق دانسته است.
پیش از این گروه اپوزیسیون ناظر حقوق بشر در سوریه گفته بود که در جریان حمله جنگندههای آمریکایی دستکم ۲۲ شبهنظامی کشته شدهاند.
با استفاده از گزارش شبکه خبری انبیسی؛ س.ن
انتخاب سردبیر
-
گفتوگو با کارگردانان «منطقه پایانی»
آخرالزمان در اکباتان
-
بانکداری فضایی
انجام اولین تراکنش پولهای دیجیتال با ماهواره
-
فرهنگ و زندگی
راه پر پیچ و خم گیمرهای ایرانی «برای فرار از واقعیت»
-
گزارش و تحلیل
انیس نقاش؛ مواهب آدمکشی در جمهوری اسلامی
-
کلدانیان در خاورمیانه و ایران
مسیحیانی که کمتر شناختهشدهاند
زیر ذرهبین
-
با توجه به وضعیت شاخصهای اقتصادی کنونی در ایران، گفته اسحاق جهانگیری علاوه بر ارائه تصویری اشتباه از عملکرد اقتصادی دولت، وضعیت معیشتی کنونی مردم را نیز عادی جلوه میدهد.