لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
شنبه ۱۲ فروردین ۱۴۰۲ تهران ۱۶:۵۰

خبرهای کوتاه

عراق: ایران در حال حفر تونل برای تغییر مسیر رودخانه‌های مرزی است

رودخانه زاب، از رودهای مرزی ایران و عراق

وزیر منابع آب عراق می‌گوید کشورش «شواهدی» در دست دارد که نشان می‌دهد ایران در حال حفر تونل برای تغییر مسیر جریان آب رودخانه‌های مرزی است و گفت که عراق به این خاطر در حال تنظیم شکایت از ایران به مراجع بین‌المللی است.

به گزارش خبرگزاری رسمی عراق، واع، مهدی رشید الحمدانی روز سه‌شنبه ۳۰ شهریور گفت که «قوانین بین‌المللی در مورد آب توسط ایران نقض شده است و ما به طور رسمی ایران را از تخلفاتش مطلع کردیم اما پاسخی دریافت نکردیم».

او با بیان این‌که «تاکنون دربارهٔ میزان سهم آبی عراق از رودخانه‌های مرزی با ایران به توافق نرسیده‌ایم»، گفت که «در زمینه دستیابی به حقوق آبی خود اهرم‌های فشار مهمی در دست داریم».

وزیر منابع آب عراق بیستم تیرماه امسال نیز گفته بود که ایران «کاملاً» جلوی خروج آب از رودخانه‌های مرزی به این کشور را گرفته و باعث ایجاد «فاجعه» در استان دیاله شده است.

مهدی رشید الحمدانی افزوده بود که جمهوری اسلامی قول داده بود مذاکرات پیرامون موضوع آب برگزار شود، اما از زمان انتخابات ریاست‌جمهوری خردادماه، پاسخی به درخواست‌های عراق نداده است.

در تیرماه امسال، علی رادی، سخنگوی وزارت منابع آبی عراق، نیز گفت که وضعیت دجله و فرات به خاطر سدسازی‌های ایران و ترکیه به شدت بد شده و ایران پاسخی به درخواست مذاکره عراق پیرامون این موضوع نداده، در حالی که ورود آب رودخانه‌ها از ایران به اقلیم کردستان عراق نیز به شدت افت کرده است.

با استفاده از گزارش‌های خبرگزاری دولتی عراق و رادیوفردا/پ.پ/ک.ر

مهم‌ترین خبرهای ایران و جهان

ادامه بحران در استقلال با استعفای فتح‌الله‌زاده

در حالی که تیم فوتبال استقلال در آستانه حذف از لیگ قهرمانان آسیا قرار دارد، مدیرعامل این باشگاه از سمت خود کناره‌گیری کرد.

علی فتح‌الله‌زاده شش ماه قبل جایگزین سردار مصطفی آجورلو شده بود. او که برای پنجمین بار در سه دهه اخیر مدیرعامل استقلال شد، متن استعفای خود را در اینستاگرام منتشر کرده.

آقای فتح‌الله‌زاده در سالیان اخیر هر گاه مسئولیتی در باشگاه نداشته، با وعده‌هایی از قبیل جذب لیونل مسی، هواداران را به بازگشتش ترغیب کرده. او تاکید کرده بود: «من اقتصاددان هستم و نشان می‌دهم چطور می‌شود تيم را با صفر ريال در صدر جدول نگه داشت.»

ویدیوهایی از بازی ۱۱ فروردین استقلال با ذوب آهن منتشر شده که هواداران معترض استقلال، با سر دادن شعار علیه فتح‌الله‌زاده، او را «بی ناموس» خطاب می‌کنند.

مدیرعامل مستعفی آبی پوشان پایتخت، به وزیر ورزش نوشته: «به دلیل کتمان حقایق، با بدهی کمرشکن روبرو شدیم. همان ابتدا عنوان کردم تنهایی قادر به پرداخت نیستم. وقتی برای درخواست هوادار مظلوم استقلال اعتنایی نیست برای چه بمانم؟ با اجازه می‌روم شاید مدیر بعدی خودی باشد. مسئولی نمانده که پیشش نروم ولی دریغ از کمک. یک ساعت دیرتر برای استقلال خسران بار خواهد بود.»

مهلت پرداخت بدهی‌ استقلال برای دریافت مجوز حرفه‌ای، بامداد شنبه به پایان رسیده. مطالبات استراماچونی سرمربی اسبق و پادووانی مدافع برزیلی، از جمله موانع استقلال برای اخذ مجوز حرفه‌ای بود.

سوای مسائل مالی، یکی از شروط صدور مجوز حرفه‌ای، تایید دفاتر درآمدها و هزینه‌هاست که باید توسط حسابرس مستقل انجام شود.

باشگاه استقلال در این زمینه هم حائز الشرایط نیست و ابهاماتی در قبال درآمد ۵۰۰ میلیاردی این باشگاه مطرح شده که گفته می‌شود در برکناری مصطفی آجورلو هم موثر بود. گرچه او اتهامات را نپذیرفته و برکناری خود را کودتا نامیده است.

پیش‌تر رئیس فدراسیون فوتبال اعلام کرده بود «در زمینه سندسازی برای تیمی که صلاحیت حضور در لیگ قهرمانان آسیا را ندارد اقدامی نخواهیم کرد. زیرا در صورت تخلف، علاوه بر باشگاه‌ها فدراسیون نیز تعلیق خواهد شد».

جرایمی که فیفا برای باشگاه‌های بدهکار در نظر می‌گیرد، صرفاً به محرومیت از لیگ قهرمانان خلاصه نمی‌شود، موضوعی که بر خشم و نگرانی هواداران معترض استقلال افزوده است.

بسته شدن پنجره نقل و انتقالاتی، کسر امتیاز و حتی سقوط به دسته پایین‌تر در نقاط مختلف جهان بارها گریبان تیم‌های متخلف را گرفته است.

اسرائیل، عضو کشته‌شده سپاه در سوریه را مسئول «عملیات ضد اسرائیلی» معرفی کرد

میلاد حیدری، عضو کشته‌شده سپاه در حمله هوایی اسرائیل به حومه دمشق

رسانه‌های اسرائیل ادعا کردند که میلاد حیدری، عضو کشته‌شده سپاه پاسدارن در سوریه از هادیان «عملیات ضد اسرائیلی» بوده است.

روزنامه اسرائیلی «یدیعوت آحرونوت»، روز جمعه نوشت که افسر میلاد حیدری بخشی از دستگاه اطلاعاتی سپاه پاسداران بوده که در «هدایت عملیات ضد اسرائیلی در سوریه» نقش داشته است.

سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ساعاتی پس از حمله هوایی اسرائیل به حومه دمشق با انتشار بیانیه‌ای، کشته‌شدن آقای حیدری را تأیید و بدون اشاره به رتبه نظامی، او را «مستشار نظامی» در سوریه معرفی کرد.

در این بیانیه به مرگ احتمالی نیروهای بیشتر ایران اشاره نشده بود، اما گروه دیده‌بان حقوق بشر سوریه که از بریتانیا فعالیت می‌کند، به نقل از «منابع موثق» اعلام کرد که در حمله اخیر، پنج افسر سپاه ازجمله یک فرمانده ارشد کشته شده‌اند.

در همین حال شبکه سعودی العربیه نیز اعلام کرد که اسرائیل در حملات اخیر، انهدام قطعات الکترونیک و تراشه‌هایی را که برای دقیق‌تر کردن موشک‌ها کاربرد دارد، هدف قرار داده است.

وزارت خارجه سوریه در واکنش به حمله اخیر اسرائیل در بیانیه‌ای این کشور را متهم کرد که عامل «حملات وحشیانه» ضمن «همدستی با گروه‌های تروریستی» در سوریه است، اما به مرگ نیروهای نظامی ایران در این بمباران‌ها اشاره نکرد.

اسرائیل تاکنون درباره حملات روزهای اخیر به سوریه سکوت کرده، این در حالی است که در موارد متعدد مشابه در گذشته به‌طور تلویحی مسئولیت حملات را با عنوان مقابله با گسترش نفوذ نظامی ایران و متحدان تهران در منطقه می‌پذیرفت.

از سوی دیگر، گزارشگران نظامی شبکه‌های تلویزیونی اسرائیل جمعه‌شب اعلام کردند که کشته شدن میلاد حیدری، برنامه از پیش‌طراحی‌شده برای هدف قرار دادن شخص او نبوده، بلکه از پای‌درآمدن این افسر سپاهی بخشی از عملیات پیاپی و منظم منتسب به ارتش اسرائیل در تقابل با «تثبیت نظامی ایران» در اطراف اسرائیل است.

خبرگزاری دولتی ایرنا، میلاد حیدری را ۳۲ ساله و از نیروهای «فرماندهی سایبری» سپاه معرفی کرده است.

سپاه پاسداران و وزارت خارجه ایران روز جمعه در بیانیه‌های جداگانه «سکوت» جامعه جهانی در برابر حملات اسرائیل به سوریه را نکوهش کردند. سپاه هم‌چنین از این حملات با عنوان «شرارت‌» نام برد و اعلام کرد که پاسخ به آن‌ها «بی‌تردید» در راه است.

در این میان، روزنامه اسرائیلی «جروزالم پست» نوشت که الی کوهن، وزیر خارجه این کشور در دیدار ۱۱
فروردین با همتایان خود از قبرس و یونان از دولت‌های این دو کشور خواست با اقدام علیه سپاه پاسداران، به اتحادیه اروپا برای تروریستی نامیدن سپاه کمک کنند.

ملاقات سه‌جانبه وزیران خارجه در نیکوسیا چند روز پس از آن صورت گرفت که یک بیانیه کم‌سابقه سازمان موساد اسرائیل تأیید کرد به یونان در بازداشت دو مهاجر پاکستانی به ظن «هدایت شدن از سوی ایران» برای حمله به اسرائیلی‌ها در این کشور کمک کرده است.

پلیس یونان روز هشتم فروردین بازداشت دو پاکستانی را تأیید کرد. رسانه‌های یونان آن‌دو را مهاجرانی که پنج سال است در آن کشور به‌طورغیرقانونی اقامت و کار کرده‌اند، معرفی کردند.

سفارت جمهوری اسلامی ایران در یونان «گزارش ساختگی در قالب سناریوی ناشیانه» از سوی اسرائیل را رد کرد و آن را «تلاشی برای سرپوش گذاشن بر تحولات داخلی» اسرائیل نامید.

بیانیه هیئت مدیره کنگره ایرانیان کانادا: از دادخواهی خانواده‌های پرواز حمایت کرده‌ایم

حکومت ایران به مدت چند روز در تلاش برای از بین بردن بقایای جنایت سرنگونی هواپیمای اوکراینی بود

در پی متهم شدن اعضای هیئت مدیره کنگره ایرانیان کانادا به «مشروعیت‌بخشی به نظام جمهوری اسلامی» که به ویژه از سوی برخی از اعضای خانواده‌های قربانیان هواپیمای اوکراینی مطرح شده، این هیئت مدیره اتهام‌ها علیه خود را «سیاسی» و «بی‌پایه» خواند.

هیئت مدیره کنگره ایرانیان کانادا با انتشار بیانیه‌ای «ضمن رد تمامی موارد مطرح شده»، نوشت: «طی دوسال گذشته،‌ گروهی با انگیزه‌های سیاسی از طریق انتشار انواع اتهامات و اخبار بی‌اساس در حال گمراه کردن اعضای جامعه نسبت به این نهاد بوده‌اند.»

این هیئت مدیره اضافه کرده: «عملکرد کنگره در راستای خدمت به جامعه ایرانی کانادایی در سال‌های اخیر، از جمله فعالیت‌هایش در حمایت از دادخواهی خانواده‌های قربانیان پرواز اوکراینی، بیش از هر چیزی گویای رویکرد هیئت مدیره کنگره است،‌ نه فرضیات و ادعاهای بی‌پایه.»

پیشتر ده‌ها شهروند ایرانی کانادا در بیانیه‌ای رسمی، اعضای هیئت مدیره کنگره ایرانیان کانادا را به «دفاع از مشروعیت‌بخشی به نظام جمهوری اسلامی» متهم کرده و خواستار استعفای فوری آنها شدند.

این بیانیه که به امضای عده‌ای قابل توجه از خانواده‌های جان‌باختگان پرواز پی‌اس ۷۵۲ از جمله حامد اسماعیلیون و فعالان و کارآفرینان مقیم کانادا رسید، روز چهارشنبه ۹ فروردین منتشر شد.

هشتم دی سال ۱۳۹۸، یک هواپیمای متعلق به اوکراین با ۱۷۶ تن سرنشین از جمله ۵۵ شهروند دوتابعیتی ایرانی- کانادایی، کمی پس از برخاستن از فرودگاه تهران هدف موشک‌های سپاه پاسداران قرار گرفت و همه سرنشینان آن جان باختند.

مقام‌های جمهوری اسلامی در ابتدا در تلاش برای پنهان کردن این فاجعه بودند، اما سپاه پاسداران پس از سه روز «اشتباه بزرگ» خود را تأیید کرد، اما هنوز عوامل این جنایت به دست عدالت سپرده نشده‌اند.

جواد سلیمانی از اعضای خانواده‌های قربانیان هواپیمای اوکراینی، در واکنش به بیانیه هیئت مدیره کنگره ایرانیان کانادا نوشت: «انتخابات و مجمع عمومی سالیانه کنگره ایرانیان کانادا با هیئت مدیره فعلی مشروعیت ندارد.»

آقای سلیمانی این هیئت مدیره را «لابیگران جمهوری اسلامی و سپاه» خواند و افزود: «قطعا گام‌های بعدی در پیش است.»

اما هیئت مدیره کنگره ایرانیان کانادا، درخواست برای استعفای فوری اعضای این هیئت را «تعیین تکلیف دستوری» توصیف کرده است.

هیئت مدیره کنگره ایرانیان کانادا در بیانیه خود نوشت: «اکثریت اعضای هیئت مدیره کنونی کنگره ایرانیان کانادا در انتخاباتی که آزادترین، دموکراتیک‌ترین و گران‌ترین انتخابات یک نهاد اجتماعی در جامعه ایرانی کانادایی بود و تحت نظارت قاضی بی طرف کانادایی برگزار می‌شد، انتخاب شده‌اند».

همچنین بر اساس این بیانیه، «اکنون نیز جمعی از اعضای کنگره ایرانیان کانادا برای عضویت در هیئت مدیره این نهاد داوطلب شده‌اند و روند انتخابات این سازمان مطابق اساسنامه و قوانین، به دموکراتیک‌ترین روش و بر طبق روند سالیان گذشته برگزار خواهد شد.»

بر اساس وب‌سایت کنگره ایرانیان کانادا، این کنگره سازمانی «غیرانتفاعی و غیرحزبی و غیرمذهبی» است که در سال ۲۰۰۷ با هدف حمایت از منافع ایرانیان کانادا تأسیس شده است.

با این حال به گفته امضاکنندگان بیانیه اعتراضی معتقدند این هیئت از سال ۲۰۱۶ تاکنون در دست «طیفی خاص» بوده است.

کنگره ایرانیان کانادا پیشتر نیز مورد انتقاد شماری از ایرانیان ساکن این کشور قرار گرفته بود.

عضو کمیسیون بهداشت مجلس: وضعیت دارو امسال بدتر خواهد شد

مسعود پزشکیان عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی

مسعود پزشکیان، عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی، با اشاره به کمبود بودجه برای تامین دارو در سال جدید، نسبت به بدتر شدن وضعیت دارو در سال جاری هشدار داد.

آقای پزشکیان با انتقاد از عملکرد دولت ابراهیم رئیسی در تامین اقلام دارویی، گفت پس از آنکه دولت ارز دارو را که حذف کرد، تولیدکننده‌ها نیز نتوانستند با ریالی که در اختیار دارند، ماده اولیه تولید دارو خریداری و وارد کنند.

به گفته این نماینده مجلس، در سال ۱۴۰۱ علاوه بر اینکه پول لازم برای واردات دارو تخصیص نیافت، نرخ تورم نیز بسیار بالا بود و مردم مجبور شدند بیشتر از جیب خود برای خرید دارو هزینه کنند.

او افزود کل بودجه مصوب برای دارو در قانون بودجه ۶۵ هزار میلیارد تومان است که آنهم باید به ازای «حذف ارز دارو» تخصیص یابد.

اما بر اساس اظهارات پزشکیان، تا پیش از حذف ارز دارو، دولت سالانه ۳ میلیارد دلار برای واردات دارو و تجهیزات پزشکی تخصیص می‌داد که اکنون معادل آن، ۱۵۰ هزار میلیارد تومان می‌شود.

این نماینده مجلس گفت که در چنین شرایطی، دارو در سال جاری باز هم گران‌تر می‌شود و تولیدکننده‌های دارو چون بودجه لازم برای واردات ماده اولیه تولید دارو ندارند، ممکن است نتوانند به اندازه نیاز جامعه دارو تولید کنند بنابراین با کمبود دارو نیز مواجه خواهیم شد.

دولت ابراهیم رئیسی از ۲۳ تیر ۱۴۰۱ با اجرای طرحی تحت عنوان «دارویار» ارز ترجیحی واردات دارو را حذف کرد.

در آن زمان اعلام شد که از این پس به جای ارز دارو، بودجه‌ای معادل آن به شرکت‌های بیمه پرداخت می‌شود تا چتر بیمه گسترش یافته و مردم نیازی به خرید داروی آزاد نداشته باشند.

اما این طرح در عمل به گرانی تا چند صد درصدی بسیاری از اقلام دارویی، بحران شرکت‌های داروی برای واردات مواد اولیه، کمبود بسیاری از اقلام دارویی و پرداخت هزینه کمرشکن دارو از جیب مردم منجر شد.

بهرام عین‌اللهی وزیر بهداشت که در آغاز اجرای «طرح دارویار»، آن را «معجزه» خوانده بود، در دی‌ماه گذشته از کمبود بودجه ۳۶ هزار میلیارد تومانی برای تامین دارو در سال ۱۴۰۲ خبر داد.

او گفت که در سال ۱۴۰۲ کل بودجه وزارت بهداشت برای تامین دارو باید به دست‌کم ۱۰۵ هزار میلیارد تومان برسد.

روند پذیرش پناهجویان افغان از سفارت‌های آلمان در تهران و اسلام‌آباد تعلیق شد

پناهجویان افغان

نشریه اشپیگل گزارش داد که وزارت خارجه آلمان روندهای پذیرش پناهجویان افغان از طریق سفارتخانه‌هایش در اسلام‌آباد، پایتخت پاکستان و تهران، پایتخت ایران را به حالت تعلیق درآورده است.

بر اساس گزارش این نشریه آلمانی، این تصمیم پس از آن اتخاذ شد که «شواهدی مبنی بر تقلب و سوءاستفاده احتمالی» در جریان پذیرش افغان‌هایی که به دنبال حمایت آلمان بوده‌اند، دیده شده است.

وزارت خارجه آلمان قصد دارد برای «جلوگیری از تلاش برای فریب»، مصاحبه‌های امنیتی بیشتری را پیش از صدور ویزا انجام دهد.

به نوشته اشپیگل، این تصمیم که از سوی آنالنا بائربوک وزیر خارجه آلمان گرفته شده، فورا به اجرا گذاشته خواهد شد.

از زمانی که طالبان در افغانستان بار دیگر به قدرت رسیده‌اند، این کشور خطرناک‌تر شده و فعالان حقوق بشر و کارمندان محلی پیشین سازمان‌های بین‌المللی و خارجی از امنیت خود در هراسند.

این هفته‌نامه افزود که دولت فدرال آلمان به بیش از ۴۴ هزار افغان وعده پذیرش در آلمان را داده، اما تاکنون ۳۰ هزار پناهجو از افغانستان پذیرفته شدند.

پس از خروج آمریکا در افغانستان در تابستان سال ۱۴۰۰، آلمان نقش مهمی در خارج کردن شهروندان افغانستان از کشورشان داشت.

اما نگرانی برلین از ورود افراد به خاک آلمان پس از تقلب و سوءاستفاده در روندهای صدور ویزا در حالی است که در سال‌های اخیر شهرهای مختلف آلمان شاهد حملاتی با سلاح سرد بوده است که در مواردی هم مسئولیت چنین حملاتی را گروه حکومت اسلامی بر عهده گرفت.

از جمله در تیر ماه سال ۹۵، مهاجمی که یک جوان پناهنده افغان معرفی شد در حمله‌ای با تبر و چاقو به مسافران یک قطار پنج تن را زخمی کرد، و در نهایت داعش عامل این حمله را «سرباز» خود معرفی کرد.

گروه داعش خراسان اکنون در افغانستان فعال است و پس از خروج آمریکا از افغانستان حملات خود را شدت داده است.

آلمان، قدرتمندترین اقتصاد در میان کشورهای عضو اتحادیه اروپا، همچنین در سال ۲۰۱۵، حدود یک میلیون پناهنده سوری را پذیرفت.

روسیه اقدامات نیروهای آمریکایی در سوریه را «تحریک‌آمیز» خواند

تصویری آرشیوی از نیروهای آمریکایی در سوریه

روسیه به اتئلاف بین‌المللی علیه شبه‌نظامیان داعش در سوریه به دلیل آن‌چه «اقدامات تحریک‌آمیز» نیروهای آمریکایی خوانده است، اعتراض کرد.

خبرگزاری روسی تاس روز جمعه به نقل از یک مقام ارشد روسی نوشت که این اقدامات در استان حسکه سوریه رخ داده است، منطقه‌ای که ایالات متحده حدود هشت سال است نیروهای خود را برای مقابله با داعش در آنجا مستقر کرده.

صدها شبه‌نظامی داعش در مناطق دورافتاده‌ای مستقر شده‌اند که نه ائتلاف و نه ارتش سوریه بر آنجا تسلط دارند. روسیه که همراه با ترکیه در شمال سوریه حضور نظامی دارد با ائتلاف بین‌المللی به رهبری آمریکا درباره مناطق ویژه‌ای که نیروهای این ائتلاف می‌توانند در آنجا فعالیت داشته باشند، توافق کرده است.

اما دریاسالار اولگ گورینوف، رئیس «مرکز آشتی سوریه»، به خبرگزاری تاس گفت که نیروهای آمریکایی دو بار در خارج از مناطق مورد توافق مشاهده شده‌اند.

وی بدون اشاره به جزئیات رخداد گفت: «اقدامات تحریک آمیزی از جانب یگان‌های نیروهای مسلح آمریکا در استان حسکه مشاهده شده است... طرف روسی به ائتلاف اعتراض کرد.»

هفته گذشته در پی حملات گروه‌های مورد حمایت ایران در سوریه به نیروهای ایالات متحده که به کشته شدن یک پیمانکار آمریکایی انجامید، ارتش ایالات نیز اقدام به حملات هوایی تلافی‌جویانه‌ای کرد که دست‌کم هشت کشته بر جای گذاشت.

با استفاده از گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس؛ س.ن

پیروزی سپاهان و پرسپولیس با گل‌های جنجالی

رامین رضاییان، زننده تک گل بازی سپاهان اصفهان و صنعت نفت آبادان

هفته بیست و چهارم لیگ برتر فوتبال ایران با پیروزی سه تیم صدرنشین سپاهان، استقلال و پرسپولیس پایان یافت.

در فاصله شش هفته تا پایان رقابت‌ها سپاهان ۵۲ امتیازی شد. استقلال امتیاز ۴۹ امتیاز دارد. پرسپولیس با ۴۸ امتیاز سوم است. گل گهر و تراکتور در رده‌های بعدی قرار دارند. در جدول گلزنان هم محمد عباس‌زاده (تراکتور) با ۱۰ گل صدرنشین است.

سپاهان اصفهان در روزی که حملات فراوانی را روی دروازه صنعت نفت آبادان تدارک دید، با یک گل جنجالی به برتری رسید.

در چهلمین دقیقه ضربه سر رامین رضاییان پس از برخورد به زمین، به سمت دروازه رفت. تشخیص کمک داور این بود که توپ از خط دروازه گذشته.

بازی برای لحظاتی متوقف شد. چند بازیکن به هم پرخاش کردند. در نهایت اعتراض آبادانی‌ها به نتیجه نرسید و حاصل گفت‌وگوی بیسیمی داور با کمکش، پذیرش گل بود.

اغلب کارشناسان داوری در گفتگو با خبرگزاری‌ها، از تایید صحت گل خودداری کرده‌ و می‌گویند در نهایت باید به تشخیص کمک داور احترام گذاشت.

ابراهیم میرزابیگی می‌گوید نمی‌توانیم اظهارنظر قطعی داشته باشیم. تورج حق‌وردی گفته تصاویر تلویزیونی واضح نیست.

حیدر سلیمانی هم تاکید کرده از طریق تصاویر فریز شده نمی‌توان نظر قطعی داد؛ مگر آنکه تصاویر این صحنه از زوایای جدیدی منتشر شود. غلامرضا جباری هم گفته اظهار نظر قطعی از این زاویه بسیار دشوار است.

ژوزه مورایس سرمربی پرتغالی سپاهان پس از پیروزی سخت در برابر تیم انتهای جدولی، درباره احتمال قهرمانی طلایی پوشان گفت: «شش بازی دیگر داریم که هر کدام یک فینال است. اگر ۱۸ امتیاز جمع کنیم آن وقت کار را تمام شده بدانید. اما فکر نمی‌کنم بازی‌های آسانی در پیش داشته باشیم.»

در آخرین بازی هفته، پرسپولیس در رفسنجان با یک گل جنجالی بر مس غلبه کرد.
عبدی در بیست و پنجمین دقیقه پشت محوطه جریمه و در موقعیت تک به تک توسط رامتین سلیمان‌زاده سرنگون شد. تشخیص داور خطای پشت محوطه بود اما در پی مشورت با کمکش نقطه پنالتی را نشان داد.

برای لحظاتی، تنش بر بازی حکمفرما شد. پس از اعلام پنالتی و اخراج سلیمان‌زاده، حامد لک، میلاد سرلک و مهرداد رضایی نیز با کارت زرد جریمه شدند.

گولسیانی مدافع گرجستانی پشت ضربه ایستاد و توپ را برخلاف جهت شیرجه حامد لک، به تور رساند.

کارشناسان داوری در مصاحبه با خبرگزاری‌ها، کارت قرمز را تایید کرده‌اند اما به اتفاق بر این باورند که خطا بیرون از محوطه رخ داده و اعلام پنالتی توسط امیر عرب براقی اشتباه بوده.

علیرضا بیرانوند، گئورگی گولسیانی، علی نعمتی، دانیال اسماعیلی‌فر، وحید امیری، میلاد سرلک، سروش رفیعی، سعید صادقی، مهدی ترابی، محمد عمری و مهدی عبدی بازیکنان آغازگر پرسپولیس در این مسابقه بودند.

استقلال هم که ساعاتی پر از دلهره را در خصوص ماندن یا حذف شدن از لیگ قهرمانان آسیا پشت سر می‌گذارد، دو بر صفر بر ذوب آهن غلبه کرد.

در نوزدهمین دقیقه محبی همشهری خود قایدی را صاحب موقعیت کرد تا حاصل همکاری و هماهنگی بوشهری‌ها، ثبت گل اول بازی باشد.

در دقیقه ۶۲ استقلال صاحب ضربه پنالتی شد. کوین یامگا وینگر فرانسوی آبی پوشان پشت توپ ایستاد و حبیب فرعباسی را مغلوب کرد. یامگا و قایدی به اتفاق با ۷ گل زده در رتبه پنجم مشترک جدول گلزنان قرار دارند.

هواداران استقلال در اعتراض به حواشی پرونده استراماچونی و احتمال حذف مجدد از لیگ قهرمانان آسیا، شعارهای تندی علیه وزیر ورزش و علی فتح‌الله‌زاده مدیر عامل این باشگاه سر دادند. بازیکنان استقلال نیز در همراهی با اعتراض هواداران‌، هنگام مراسم معارفه با دست‌شان نشان تجاری حامی مالی باشگاه‌ را پوشاندند.

حسین حسینی، روزبه چشمی (محمدحسین زواری) عارف غلامی، رافائل سیلوا، مهدی مهدی‌پور (زبیر نیک‌نفس) کوین یامگا، جعفر سلمانی (ابوالفضل جلالی) مهدی قایدی، محمد محبی (پیمان بابایی) آرش رضاوند و ارسلان مطهری (سجاد شهباززاده) بازیکنان استقلال در این مسابقه بودند.

در دیگر بازی برگزار شده، گل گهر سیرجان در نخستین بازی بدون امیر قلعه‌نویی، ۲-۱ از سد نساجی مازندران گذشت.

سعید الهویی در پاسخ به این سوال که آیا قلعه‌نویی به او مشاوره می‌دهد گفت در حال حاضر قلعه‌نویی سرمربی تیم ملی است و من هم تا پایان فصل سرمربی گل‌گهر هستم.

دستیار قلعه‌نویی در تیم ملی درباره اعتراض شدید سرمربی نساجی به داور و کمیته داوران در خصوص نگرفتن پنالتی برای این تیم گفت: «اگر با یک اشتباه تیم من یا هر تیم دیگری بخواهد ببازد، باید رویکردهایمان را تغییر دهیم. امیدوارم VAR بیاید و مشکلات حل شود.»

ائتلاف پنج حزب و سازمان جمهوری‌‌خواه ایرانی مبانی خود را منتشر کرد

پنج حزب و سازمان جمهوری خواه ایرانی که از ماه گذشته ائتلافی تحت عنوان «همگامی برای جمهوری سکولار دموکرات در ايران» تشکیل داده‌اند، مبانی خود را در ۱۰ اصل منتشر کردند.

این ائتلاف روز جمعه ۱۱ فروردین با انتشار بیانیه‌ای با اشاره به وضعیت بد اقتصادی ایران و خواست مردم برای «تغییر رژیم» و شکاف‌های موجود، بر لزوم گذا»ر «خشونت‌پرهیز از جمهوری اسلامی تأکید کرد.

در این بیانیه آمده که طی یک و نیم قرن گذشته، نظام سلطنت و ولايت فقيه مانع استقرار نظام سياسی مبتنی‌ بر جمهور مردم و سازوکارهای بازدارنده در برابر بازسازی استبداد و اقتدارگرائی شده است.

«اتحاد جمهوری خواهان ایران»، «جبهه ملی ايران ـ اروپا»، «حزب چپ ایران (فدائیان خلق)»، «سازمان های جبهه ملی ايران در خارج از کشور» و «همبستگی جمهوری خواهان ایران» این پنج حزب و سازمان جمهوری‌خواه را تشکیل می‌دهند.

این احزاب در ادامه بیانیه خود، بر «تقویت گفتمان جمهوری خواهی در عرصه‌ عمومی ایران و تبيين تفاوت‌ها با حکومت دینی در هر شکلی و زيان های بازسازی نهاد سلطنت» تأکید کرده و نوشته‌اند: «ما از نظام حکم‌رانی جمهوری‌ِ دموکراتیک دفاع می‌کنیم، مخالف حکومت فردی، موروثی، دینی و ایدئولوژیک هستیم.»

این ائتلاف اضافه کرده که «به تفکیک قوای قانون‌‌گذاری،‌ قضائی، اجرایی و استقلال قوه‌ قضائیه، قضات، و دستگاه های ارتباط جمعی، اصل تناوب قدرت، انتخابی‌ بودن مجلس و رئیس‌جمهور، حفظ یکپارچگی سرزمینی، تمرکززدایی و تأمین حق دمکراتیکِ برابریِ حقوق اتنیکی، جدائی دین و دولت، تکثرباوری، تنوع‌پذیری فرهنگی و اتنیکی و استقرار دولت مدرن، سکولار، دموکرات، قانون‌مدار و کارآمد» باور دارد.

بیانیه آنها در شرایطی صادر شده که پیشتر برخی چهره‌های شاخص مخالف جمهوری اسلامی شامل حامد اسماعیلیون، نازنین بنیادی، رضا پهلوی، مسیح علی‌نژاد و عبدالله مهتدی به همراه شیرین عبادی منشوری را با عنوان «همبستگی و سازماندهی برای آزادی ایران» و با نام اختصاری «مهسا» امضا و منتشر کرده‌‌اند.

چند استاد دانشگاه هنر تهران به دلیل حمایت از اعتراضات اخراج شدند

اعتراضات دانشجویان در ایران

اطلاعات رسیده به رادیو فردا حاکی است که چند استاد دانشگاه هنر تهران به دلیل حمایت از اعتراضات سراسری علیه جمهوری اسلامی از دانشگاه اخراج شدند.

بر اساس این اطلاعات، نام این استادان محمدحسین عماد، حمید شانس، ایمان افسریان، پویا آریان‌پور، بیژن غنچه‌پور و رسول اکبرلو است که در رشته مجسمه‌سازی در این دانشگاه به تدریس می‌پرداختند.

در جریان اعتراضات سراسری ایران، دانشگاه‌های کشور یکی از کانون‌های اصلی اعتراضات بود و بسیاری از دانشجویان بازداشت شدند یا محدودیت‌هایی برای تحصیل آنان به وجود آمد.

دانشجویان مجسمه‌سازی دانشگاه هنر در یک اقدام گروهی اعلام کردند که تا زمانی که دانشجویان بازداشت و یا ممنوع‌الورود هستند، به سر کلاس نخواهند رفت.

تعدادی از استادان مجسمه‌سازی هم با انتشار بیانیه‌ای از این اقدام دانشجویان حمایت و از حضور در کلاس‌ها خودداری کردند.

در ماه‌های اخیر، گزارش‌های متعددی از اخراج یا تعلیق استادان دانشگاه به دلیل همراهی با دانشجویان معترض منتشر شده است، امری که برخی فعالان دانشجویی از آن به عنوان «پاکسازی دانشگاه‌ها» نام برده‌اند.

به عنوان نمونه، در بهمن‌ماه سال گذشته، ۱۲۰ تن از دانشجویان و دانش‌آموختگان دانشگاه هنر تهران با انتشار نامه‌ای سرگشاده به احکام تعلیق اساتید این دانشگاه اعتراض کردند.

این نامه که خطاب به ریاست دانشگاه هنر نوشته شد از امیر مازیار و کوروش گلناری، اعضای هیئت علمی این دانشگاه، نام برد که در روزهای قبل از آن تعلیق شده بودند.

همچنین شورای صنفی دانشجویان دانشگاه حکیم سبزواری ششم بهمن سال گذشته، در نامه‌ای خطاب به رئیس این دانشگاه، حکم تعلیق حسن باقری‌نیا را «ناعادلانه» عنوان کرد.

همزمان، شورای صنفی دانشگاه‌های کشور نیز از اخراج امیر نیک‌پی، استاد جامعه‌شناسی و انسان‌شناسی دانشگاه بهشتی، خبر داد.

دولت ایتالیا «چت جی‌پی‌تی» را به دلیل نقض مقررات حریم خصوصی ممنوع کرد

ايتاليا اولين کشور غربی است که فعاليت «چت جی‌پی‌تی» را ممنوع می‌کند

اداره حفاظت از اطلاعات ایتالیا روز جمعه ۱۱ فروردین اعلام کرد به‌دلیل نگرانی درباره نقض حریم خصوصی کاربران، تحقیقات در مورد شیوه کار «چت جی‌پی‌تی» را آغاز کرده و تا روشن شدن نتایج تحقیقات، فعالیت این پلتفرم پیام‌رسانی در ایتالیا ممنوع خواهد رود.

این پلتفرم پیام‌رسانی که محصول استارت آپ «اوپن ای‌آی» است و با حمایت مالی شرکت مایکروسافت در ماه نوامبر به بازار عرضه شد، به سرعت میلیون‌ها کاربر را به خود جذب کرده، ولی در عین حال به دلیل استفاده از فناوری‌های پیشرفته هوش مصنوعی، بحث برانگیز شده است.

اداره حفاظت از اطلاعات ایتالیا «چت جی‌پی‌تی» را متهم کرد که شیوه جمع آوری داده‌های عمومی توسط فناوری هوشمند این پلتفرم، مقررات ناظر بر حفاظت از حریم خصوصی و حقوق معنوی تولیدکنندگان محتوا را نقض کرده است.

این نهاد اعلام کرد که تا روشن شدن نتیجه تحقیقات، جمع‌آوری داده‌های کاربران و شهروندان ایتالیايی توسط این پلتفرم مسدود خواهد شد. یکی دیگر از نکاتی که این اداره به آن اشاره کرد، بی‌توجهی و یا ناتوانی این پلتفرم در کنترل سن کاربران است.

«چت جی‌پی‌تی» مدعی است که این ابزار پیام‌رسانی برای افراد بالای سن ۱۳ سال طراحی و تولید شده است.

استارت آپ «اوپن ای‌آی»، سازنده و مایکروسافت حامی مالی این محصول تاکنون به تصمیم دولت ایتالیا واکنش نشان نداده‌اند.

«چت جی‌پی‌تی» در ماه ژانویه و به فاصله دو ماه از راه‌اندازی، بیش از ۱۰۰ میلیون مشترک را به خود جلب کرد که به گفته کارشناسان، سریع‌ترین ضریب رشد کاربران رسانه‌های دیجیتال در تاریخ است.

یوروپل، نهاد انتظامی اتحادیه اروپا نیز چند روز پیش در مورد ظرفیت‌های بالقوه «چت جی‌پی‌تی» برای کلاهبرداری، انتشار اطلاعات غلط و گمراه کننده و جرایم سایبری هشدار داد و گسترش استفاده از این ابزار پیام‌رسانی را یک معضل حقوقی، انتظامی و اخلاقی توصیف کرد.

اداره حفاظت از اطلاعات ایتالیا افزود که شرکت مالک «چت جی‌پی‌تی»، ۲۰ روز فرصت دارد تا به تمامی سئوالات و نگرانی‌های این نهاد پاسخ دهد و در غیر این صورت ۲۰ میلیون یورو و یا تا ۴ درصد از سود سالانه شرکت جریمه خواهد شد.

این اداره روز اول فروردین در اولین هشدار خود در مورد شیوه کار «چت جی‌پی‌تی» گفته بود که الگوریتم‌های این پلتفرم با زیرپا گذاشتن مقررات مربوط به حفاظت از حریم خصوصی، اطلاعات گسترده‌ای را جمع‌آوری می‌کنند و مضامینی را در اختیار کاربران نوجوان قرار می‌دهند که طبق قانون برای آنها نامناسب و یا زیانبار است.

ايتاليا اولين کشور غربی است که فعاليت «چت جی‌پی‌تی» را ممنوع می کند.

روز چهارشنبه نهم فروردين نيز تعدای از نوآوران و دانشمندان عرصه کامپيوتر، از جمله ايلان ماسک و استيو وزنياک، از بنيانگذاران شرکت اپل، در فراخوان مشترکی ضمن هشدار در مورد «خطرهای بالقوه پروژه‌های پيشرفته هوش مصنوعی برای بشريت»، خواستار توقف اين پروژه‌ها، دست‌کم به مدت شش ماه شدند تا نظارت لازم بر نحوه تاثيرگذاری آنها بر جامعه مشخص شود.

جمهوری آذربایجان، اتهام ترور نماینده مجلس این کشور را متوجه ایران دانست

سخنگوی وزارت خارجه آذربایجان می‌گوید تحقیقات و نتایج اولیه بازجویی‌ها حاکی از «دست‌داشتن» جمهوری اسلامی در ترور اخیر نماینده مجلس آذربایجان است.

آیخان حاجی‌زاده، روز جمعه ۱۱ فروردین، بدون اشاره به جزئیات تحقیقات درباره ترور فاضل مصطفی، نماینده منتقد جمهوری اسلامی در پارلمان این کشور، در ادامه گفت اخیرا تهدیدهای جمهوری اسلامی علیه آذربایجان «افزایش» یافته است.

به گفته او، انجام رزمایش‌های نظامی ایران در مرزهای با آذربایجان، پرواز اخیر یک جنگنده ایرانی در نقطه صفر مرزی، تهدیدات لفظی مقامات ارشد ایران و سپاه پاسداران علیه آذربایجان، حمله تروریستی اخیر به سفارت باکو در تهران و نهایتا ترور یک نماینده مجلس آذربایجان نشان می‌دهد که ایران، «تهدیدات» علیه همسایه شمالی خود را افزایش داده است.

روز گذشته نیز وزارت دفاع جمهوری آذربایجان بیانیه تندی علیه ادعاهای یک مقام ارشد نظامی ایران درباره «حضور اسرائیل و داعش» در خاک این کشور صادر کرد.

در واکنش به این بیانیه، ناصر کنعانی، سخنگوی وزارت امور خارجه ایران، اظهارات اخیر وزیر خارجه اسرائیل مبنی بر توافق این کشور با جمهوری آذربایجان در مورد «تشکیل یک جبهه متحد علیه ایران» را «سند دیگری از نیات شوم رژیم صهیونیستی جهت تبدیل خاک جمهوری آذربایجان به عرصه تهدید علیه امنیت ملی جمهوری اسلامی ایران دانست و آن را قویا محکوم کرد».

اشاره او به اظهارات اخیر الی کوهن، وزیر خارجه اسرائیل، در دیدار با جیحون بایراموف همتای آذربایجانی او است که گفته بود دو کشور با «تهدیدهای یک‌سان روبرو هستند» و «درک دو کشور از تهدیدات ایران نیز مشترک است».

اما وزیر خارجه آذربایجان در سخنان خود، بدون هیچ اشاره‌ای به ایران، از برخوردار شدن کشورش از توانمندی‌های اسرائیل در عرصه‌هایی مانند فناوری پیشرفته، هوش مصنوعی، کشاورزی مدرنیزه و فناوری‌های زمینه آب، سخن گفت.

آقای کنعانی اظهارات آقای کوهن را «تأیید ضمنی جهت‌گیری ضدایرانی همکاری‌های اسرائیل و آذربایجان خواند و خواستار توضیح مقامات دولت باکو در این رابطه شد».

جمهوری آذربایجان برای سه دهه به خاطر ملاحظات سیاسی ایران، از گشایش سفارت در اسرائیل اجتناب کرده بود، اما نهایتا روز چهارشنبه هفته جاری در پی افزایش تنش‌ها با جمهوری اسلامی، خصوصا پس از جنگ قره‌باغ در پاییز ۱۳۹۹، تصمیم خود را برای گشایش سفارت در تل‌آویو، از طریق مصوبه سال گذشته در مجلس باکو، عملی کرد.

در این میان، وزارت دفاع جمهوری آذربایجان روز گذشته ادعای اخیر کیومرث حیدری فرمانده نیروی زمینی ارتش ایران درباره حضور «اسرائیل و نیروهای داعش» در خاک جمهوری آذربایجان را «افترا و مضحک» خواند.

او گفته بود «مایه ریشخند است، مقام نظامی ارشد کشوری که خود حامی تروریسم است و نامش در کشورهای مختلف با ترور گره خورده، چنین اتهاماتی علیه جمهوری آذربایجان مطرح می‌کند.»

روابط ایران و جمهوری آذربایجان طی ماه‌های گذشته، بویژه پس از حمله مسلحانه به سفارت این کشور در تهران، به شدت متشنج شده است.

شبکه شش‌رنگ: جمهوری اسلامی به نقش جامعه ال‌جی‌بی‌تی‌+ در بسیج قوای انقلابی پی برده است

شبکه «شش‌رنگ»، شبکه‌ای از لزبین‌ها و ترنسجندرهای ایرانی، با اشاره به سوابق جمهوری اسلامی در همجنسگراستیزی، اعلام کرد: «تنها در جریان اعتراضات اخیر بود که دولتمردان ایران به نقش جامعه ال‌جی‌بی‌تی‌+ در بسیج قوای انقلابی پی بردند.»

شش‌رنگ با انتشار گزارشی با عنوان «هراس‌افکنی از اقلیت‌های جنسی؛ سیاست خاموش‌سازی اعتراضات ضد حکومت» درباره استفاده جمهوری اسلامی از همجنسگراستیزی برای خاموش کردن اعتراضات سراسری ایران هشدار داد.

این شبکه نوشت که اقلیت‌های جنسی در بسیاری موارد، در خط مقدم اعتراضات قرار داشته‌اند و مقام‌های جمهوری اسلامی پس از پی بردن به نقش جامعه ال‌جی‌بی‌تی‌+ در تاثیرگذاری بر مردم، «تلاش کردند سریعاً با انتساب آنان به یک دولت خارجی آنها را بی‌اعتبار سازند.»

اقلیت‌های جنسی در ایران با تبعیض‌های گسترده‌ و خطر اعدام روبه‌رو هستند و مقامات جمهوری اسلامی با القاب نفرت‌انگیزی آن‌ها را مورد خطاب داده و «غیرانسان یا بیمار» می‌خوانند.

شبکه شش‌رنگ به عنوان نمونه، به آتش زدن پرچم رنگین‌کمانی در آبان ۴۱۰۱ مقابل سفارت بریتانیا در تهران از سوی بسیجیان اشاره کرده که در جریان آن، بسیجیان مدعی شدند دولت‌های غربی محرک خیزش انقلابی مردم و در پی ترویج همجنسگرایی هستند.

این شبکه همچنین با اشاره به اظهارات مقام‌های حکومتی از تریبون‌های رسمی، هشدار داده که نتایج تحقیقاتش در این گزارش نشان می‌دهد که در جریان این اعتراضات، میزان نفرت‌پراکنی علیه جامعه ال‌جی‌بی‌تی‌+ از سوی مقامات رسمی جمهوری اسلامی افزایش یافته است.

شبکه شش‌رنگ نوشت که مقامات جمهوری اسلامی «با تکیه بر همجنسگراستیزی نهادینه شده در جامعه ایران، تلاش داشته‌اند به مردم القا کنند در صورت ادامه اعتراضات و سرنگونی جمهوری اسلامی، انحرافات اخلاقی رواج می‌یابد».

شادی امین مدیر شش‌رنگ گفت: «همه کسانی که با بنیان‌های این نظام مخالفند، امروز وظیفه مقابله با همجنسگراستیزی را بر عهده دارند.»

او افزود: «دموکراسی در ایران بدون احقاق حقوق همه به حاشیه رانده‌شدگان و محذوفین این سال‌ها ممکن نیست.»

پیشتر سازمان عفو بین‌الملل اعلام کرده که قوانین جمهوری اسلامی، ارتکاب جنایت علیه همجنس‌گرایان را «مجاز» کرده و «حملات خشونت آمیز و مرگبار علیه این افراد را به دلیل گرایش جنسی واقعی یا هویت جنسیتی آنها قانونی می‌داند.»

جاوید رحمان، گزارشگر ویژه ملل متحد در امور وضعیت حقوق بشر در ایران هم در یک گزارش خود به مسئله «شکنجه‌درمانی» اقلیت‌های جنسی در ایران اشاره کرد و از «شوک الکتریکی» و «تزریق اجباری هورمون یا تجویز داروهای قوی» به کودکان همجنسگرا، دوجنسگرا و تراجنسی در ایران ابراز نگرانی کرد.

در حالی که دستگاه قضایی جمهوری اسلامی احکام اعدام را برای همجنسگرایان صادر می‌کند، شبکه شش‌رنگ نوشت: «مهم‌ترین توصیه شبکه شش‌رنگ لغو اعدام و مجازات‌های ظالمانه و غیرانسانی برای اعمال همجنسگرایانه است.»

پارلمان ترکیه عضويت فنلاند در ناتو را تصویب کرد، سوئد بايد منتظر بماند

تنها کشورهای عضو ناتو که عضویت فنلاند در این پیمان را تصویب نکرده بودند، مجارستان و ترکیه بودند

پارلمان ترکیه روز پنجشنبه، دهم فروردین، پیوستن فنلاند به ناتو را تصویب کرد و به این ترتیب پس از طی مراحل اداری و تشریفاتی، فنلاند رسما به عضویت ناتو درمی‌آید.

تنها کشورهای عضو ناتو که در چند ماه اخیر عضویت فنلاند در این پیمان را تصویب نکرده بودند، مجارستان و ترکیه بودند. پارلمان مجارستان نیز چند روز پیش این تصمیم را تأیید کرد.

رجب طیب اردوغان، رییس جمهور ترکیه اوایل ماه مارس گفت با اقداماتی که دولت فنلاند انجام داده، از جمله مقابله با گروه‌هایی که آنکارا آنها را تروریست می‌داند و لغو تحریم تسلیحاتی علیه ترکیه، راه برای تأیید عضویت فنلاند در ناتو از سوی این کشور هموار شده است.

دولت فنلاند در پی رای مثبت پارلمان‌های مجارستان و ترکیه، در بیانیه‌ای گفت:«عضویت در ناتو امنیت فنلاند را تقویت می‌کند و ثبات و امنیت در منطقه بالتیک و شمال اروپا را بهبود خواهد داد.»

سانا مارین، نخست وزیر فنلاند نيز گفت: «فنلاند در حال حاضر و در آینده در کنار سوئد خواهد بود و از درخواست عضویت آن کشور در ناتو حمایت می‌کند.»

دولت ترکیه هنوز با عضویت سوئد در ناتو موافقت نکرده و موافقت خود را به اقدامات قاطع‌تر دولت سوئد علیه حامیان گروه‌های پیکارجوی کُرد و حامیان فتح‌الله گولن مشروط کرده که از نظر آنکارا «طراح و مجری» کودتای نافرجام تابستان ۲۰۱۶ شناخته می‌شود.

وزارت خارجه آمریکا ضمن استقبال از تصمیم پارلمان ترکیه، از آن کشور خواست هر چه سریع‌تر با عضویت سوئد در ناتو نیز موافقت کند.

سخنگوی وزارت خارجه آمریکا گفت: «سوئد و فنلاند دو کشور نیرومند و متحدان توانایی هستند و عضویت آنها در ناتو علاوه بر تقویت این پیمان، به بهبود امنیت اروپا کمک خواهد کرد.»

ینس استولتنبرگ، دبیرکل ناتو نیز گفت از دولت های ترکیه و مجارستان خواسته هر چه سریع‌تر عضویت سوئد را نیز تأیید کنند. اما هیچ‌یک از پارلمان‌های دو کشور برای بررسی درخواست عضویت سوئد هنوز تاریخ مشخصی را اعلام نکرده‌اند.

طبق اساسنامه ناتو، دولت‌های ترکیه و مجارستان باید در اسناد رسمی موافقت خود با عضویت فنلاند را برای دولت آمریکا بفرستند که بر اساس مقررات درونی ناتو، امانت‌دار اين پيمان است.

از سوی ديگر، دولت فنلاند نيز بايد در يک سند رسمی با امضای وزير خارجه اين کشور، تعهد خود را به منشور و اساسانامه ناتو برای دولت آمريکا ارسال کند.

در پایان این روند اداری و تشریفاتی فنلاند رسما به عضویت ناتو درمی‌آید.

مدیرعامل فولاد خوزستان: روس‌ها بازارهای‌ ما را به هم زد‌ه‌اند

مدیرعامل فولاد خوزستان اعلام کرده که روس‌ها با عرضه کالا به زیر قیمت، سوار بازار شده‌اند

مدیرعامل فولاد خوزستان می‌گوید روس‌ها با عرضه فولاد به زیر قیمت‌های جهانی، بازارهایی را که ایران طی چهار دهه تحریم برای خود ایجاد کرده بود، به هم زدند.

امین ابراهیمی روز پنج‌شنبه، ۱۰ فروردین در گفت‌و‌گو با «اکو ایران» گفت روس‌ها در بازارهای تحریمی که نزدیک چهار دهه شرکت‌های فولادی ایران محصولات خود را می‌فروختند، دامپینگ (عرضه کالا به زیر قیمت) انجام داده و «سوار بازار» شدند و صادرات محصولات فولادی ایران افت کرد.

او در ادامه گفت که نقطه تعطیلی کارخانجات فولاد ایران، قیمت ۳۵۰ تا ۳۷۰ دلار برای هر تن فولاد است، اما روس‌ها حتی فولاد خود را زیر این قیمت به بازارها روانه کرده و باعث کاهش صادرات فولاد ایران شدند.

پیش از این اردیبهشت‌ماه پارسال روزنامه شرق گزارش داد که تخفیف‌های چشمگیر روسیه به مشتریان فولاد، بازارهای صادرات فولاد ایران را مختل کرده است.

رضا شهرستانی، عضو هیات‌مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد، به «شرق» گفته بود که روسیه تخفیف‌های ۱۵ تا ۲۰ درصدی برای فولاد خود در نظر گرفته و به‌ همین‌ دلیل چین، افغانستان، تایلند و کره جنوبی که مشتریان بزرگ فولاد ایران بودند، این بار فولاد مورد نیاز خود را به روسیه سفارش داده‌اند.

آمارهای انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران نشان می‌دهد که صادرات فولاد کشور در ۱۰ ماه ابتدایی سال جاری افت چشمگیری داشته است.

بر اساس آخرین گزارش ماهانه این انجمن که در سایت آن منتشر شده، صادرات انواع ورقه‌ها و اسلب فولادی کشور افتی ۲۷ درصدی نسبت به ۱۰ ماه ابتدایی سال ۱۴۰۰ داشته و این افت برای آهن اسفنجی ۲۴ درصد بوده است.

افت صادرات این محصولات در حالی است که میزان تولید آنها در سال گذشته رشد داشته و آقای ابراهیمی نیز با اشاره به این موضوع گفته است با توجه به عدم کشش بازارهای داخلی و خارجی، مازاد فولادی که در دست شرکت‌ها مانده، انبار شده است.

آمارهای انجمن جهانی فولاد نیز نشان می‌دهد در سال ۲۰۲۲ تولید فولاد ایران با رشدی ۸ درصدی نسبت به سال ۲۰۱۱ به ۳۰.۶ میلیون تن رسیده، در حالی که تولید فولاد روسیه افتی ۷ درصدی داشته است.

به رغم افت ۷ درصدی، روسیه در سال گذشته ۷۱.۵ میلیون تن تولید فولاد داشته است که تقریبا ۲.۵ برابر ایران است.

بر اساس آمارهای رسمی، روسیه در سال ۲۰۲۱ و قبل از تهاجم به اوکراین، حدود ۲۹ میلیون تن صادرات فولاد و آهن داشت که معادل بیش از دو برابر صادرات فولاد و محصولات آهنی ایران بود.

اما گمرک روسیه به همراه وزارت صنعت این کشور انتشار آمارهای صادرات محصولات فولادی را از زمان تهاجم کرملین به اوکراین متوقف کرده‌اند.

با این حال، با توجه به اعمال ممنوعیت ژاپن، کانادا و برخی از کشورهای غربی برای واردات فولاد روسیه، انتظار می‌رود فولاد صادراتی این کشور، به بازارهای سنتی ایران، خصوصا چین سرازیر شده باشد.

بزرگ‌ترین نمایشگاه صنعت بازی‌های رایانه‌ای برگزار نمی‌شود

ای‌‌تری ۲۰۱۸

بزرگ‌ترین نمایشگاه صنعت بازی‌های رایانه‌ای و ویدئویی سال به نام ای‌تری که قرار بود در ماه ژوئن امسال در لس‌آنجلس برگزار شود لغو شد.

ای‌تری چند سال بود که به دلیل کرونا برگزار نمی‌شد.

حال انجمن نرم‌افزار سرگرمی ایالات متحده (ESA) و شرکت برگزارکننده نمایشگاه با عنوان ریدپاپ در بیانیه‌ای مشترک اعلام کرده‌اند که ای‌تری دیگر برگزار نخواهد شد.

این نمایشگاه از سال ۱۹۹۵ یکی از موارد ثابت در تقویم صنعت بازی‌های رایانه‌ای بود و به طور سنتی جایی بود که ناشران بازی و سازندگان کنسول‌ها محصولات جدید را معرفی می‌کردند.

ایکس باکس ۳۶۰ و پلی استیشن از جمله کنسول‌هایی هستند که در همین رویداد معرفی شده‌اند.

از زمان شروع بحران کرونا، گرایش به سمت نمایش‌های پخش زنده برای معرفی محصولات جدید رفته است و ناشران، بازی‌های جدید را به‌صورت مجازی نمایش می‌دهند.

این عامل سبب کاهش هزینه برای شرکت‌های تولیدکننده شده است.

در گذشته، ای‌تری برای متخصصان صنعت بازی‌سازی و عموم مردم علاقه‌مند به بازی جایی برای تبادل اطلاعات بود.

این نمایشگاه در آخرین سال برگزاری خود ۶۶ هزار بازدیدکننده داشت.

یکی از علت‌های عدم برگزاری این نمایشگاه کناره‌گیری شرکت‌های بزرگ سازنده بازی‌ مانند یوبیسافت و سگا برای شرکت در این رویداد است.

بیشتر

XS
SM
MD
LG